Mies ei kadu väkivaltaa

Anonyymi

Olen nyt jo eronnut väkivaltaisesta suhteesta. Puin asiaa nyt itsekseni mielessäni.
Tilanteita on ollut useita ja koko suhde jatkunut liian pitkään. Ensimmäisellä kerralla oli kuristamista tappouhkauksineen alkoissa. Säikähti itse, koska ei tilanteesta muistanut mitään. Nenän on murtanut repimällä ja retuuttamalla ympäri asuntoa, videokuvannut tapahtumia kun paikat olleet veressä. Väkivalta on ollut pitkälti lyömistä ja potkimista. Hajottaa paikkoja ja pahalta tuntuu tuo tappamisella uhkaaminen. Välillä yrittänyt lyödä päätä lasiovesta läpi. Viimeisellä kerralla löi ja tiputti alas korokkeelta ja pyöritti pitkin asfalttia. Usein myös pakottaa tekemään asioita mitä en halua.
En kaipaa saarnoja, vaan vastauksia siihen miksi olla ylipäätään tekemisissä ihmisen kanssa, jota kohtelee noin? Kokisin itse huonoa omaatuntoa tehtyäni noin. Mikä tähän on syynä, mikä saa ihmisen toimimaan ilman katumusta ja kieltämään asiat täysin?

2

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä sinä, kun pääsit pois! Toivottavasti et enää ikinä joudu kokemaan tuollaista kenenkään käsissä.

      Itse en joutunut kokemaan yhtä raakaa fyysistä väkivaltaa, vaan yhdessä suhteessa seksuaalista väkivaltaa ja toisessa kontrollointia ja rajoittamista. Olin itse sen verran heikossa jamassa, ettei minun alistamiseeni tarvittu huutamista ja kiinnipitelyä kummempaa säikyttelyä.

      Olen itsekin miettinyt vielä kauan tapahtumien jälkeen sitä, miten ihminen voi perustella itselleen sellaisen käytöksen. En yksinkertaisesti ymmärrä, miten kukaan voi pitää oikeutettuna tehdä toiselle niin, enkä edelleenkään hyväksy sellaista itseltäni enkä keltään muultakaan.

      Löysin itse englanniksi esimerkiksi Lundy Bancroftin kirjan "Why does he do that" ja luin muutakin englanninkielistä kirjallisuutta liittyen siihen, miten ja miksi väkivalta- ja seksuaalirikolliset ja erityisesti lähisuhteissaan väkivaltaa käyttävät ihmiset ajattelevat. Suomeksi asiasta löytyy harmillisen vähän suoraa puhetta ja tutkittua tietoa. Onneksi on sentään joitain toimijoita, joilta löytyy kokemusta ja tietoa asiasta. Itse olen saanut apua kokemani käsittelyyn Naisten linjalta.

      Oman kokemukseni nojalla sanoisin, ettei kyse ole siitä, että tuollaiset ihmiset ovat jääneet vaille ymmärrystä. Päin vastoin heitä ymmärretään aivan liikaa ja heidän selityksiään ja perustelujaan kuunnellaan. He kokevat, että heillä on syystä tai toisesta oikeus tehdä niin ja saattavat esimerkiksi uskoa ja kuvitella, että kaikki muutkin ovat pohjimmiltaan samanlaisia. Usein he ovat myös hyviä valehtelemaan ja teeskentelemään tunteita, joilla he voivat vedota muiden ihmisten myötätuntoon ja toisinaan he saattavat jopa uskoa itse omiin liioiteltuihin tarinoihinsa.

      Jos joskus vielä olet tekemisissä entisen puolisosi kanssa, voit ehkä kiinnittää huomiota siihen, että anteeksipyyntö ei oikeastaan ole luultavasti anteeksipyyntö, vaan jälleen yritys nykiä sinun syyllisyyden- ja myötätunnon narujasi. Väkivallan tekijät ottavat todella harvoin vastuuta omasta käytöksestään, vaan ilomielin sysäävät kaikki päätöksensä toisten harteille. He eivät myöskään itse vaivaudu opettelemaan säätelemään omia tunteitaan, sillä he ovat tottuneet siihen, että muut ihmiset hyysäävät, lohduttavat, väistävät ja tarvittaessa katsovat sivusta, kun he päättävät pitää jotakuta nyrkkeilysäkkinään.

      Jos sinussa on murunenkaan rakkautta eksääsi kohtaan, suurinta rakkautta on tehdä kaikkesi, ettei hän enää voi käyttää sinua. Jos sinussa on murunenkaan rakkautta itseäsi kohtaan, suurinta rakkautta on ymmärtää, ettei kellään ole oikeutta kohdella sinua noin eikä kenenkään pitäisi joutua kokemaan tuollaisia kamaluuksia toisen ihmisen käsissä. Muista, että kaikki ihmiset eivät ole tuon miehen kaltaisia ja on vain todella huonoa tuuria, jos sellaisia sattuu omalle kohdalle. Sinä et ole mitenkään ansainnut sitä, etkä aiheuttanut tilannetta. Olit ihan tavallinen ihminen, joka luultavasti halusi rakastaa ja tulla rakastetuksi, luottaa ja olla luottamuksen arvoinen, eikä siinä ole mitään väärää, typerää tai pahaa.

      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta, luin useaan kertaan. Jäin vähän jumiin tuohon ymmärtämis/hyysäämiskohtaan. Ja näin sen voisin kuvitella olevan. Liiallista paapomista, ei vastuuta teoista ja annetaan vaan tapahtua. Toivottavasti tuosta sun kitjotuksesta on apua jollekin muulle, joka samanlaisia asioita pohtii. Eteenpäin sano mummo lumessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      33
      7571
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4506
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      65
      3047
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2156
    5. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1699
    6. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1677
    7. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      351
      1463
    8. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      14
      1379
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      58
      1109
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      276
      1060
    Aihe