Mies ei kadu väkivaltaa

Anonyymi

Olen nyt jo eronnut väkivaltaisesta suhteesta. Puin asiaa nyt itsekseni mielessäni.
Tilanteita on ollut useita ja koko suhde jatkunut liian pitkään. Ensimmäisellä kerralla oli kuristamista tappouhkauksineen alkoissa. Säikähti itse, koska ei tilanteesta muistanut mitään. Nenän on murtanut repimällä ja retuuttamalla ympäri asuntoa, videokuvannut tapahtumia kun paikat olleet veressä. Väkivalta on ollut pitkälti lyömistä ja potkimista. Hajottaa paikkoja ja pahalta tuntuu tuo tappamisella uhkaaminen. Välillä yrittänyt lyödä päätä lasiovesta läpi. Viimeisellä kerralla löi ja tiputti alas korokkeelta ja pyöritti pitkin asfalttia. Usein myös pakottaa tekemään asioita mitä en halua.
En kaipaa saarnoja, vaan vastauksia siihen miksi olla ylipäätään tekemisissä ihmisen kanssa, jota kohtelee noin? Kokisin itse huonoa omaatuntoa tehtyäni noin. Mikä tähän on syynä, mikä saa ihmisen toimimaan ilman katumusta ja kieltämään asiat täysin?

2

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hyvä sinä, kun pääsit pois! Toivottavasti et enää ikinä joudu kokemaan tuollaista kenenkään käsissä.

      Itse en joutunut kokemaan yhtä raakaa fyysistä väkivaltaa, vaan yhdessä suhteessa seksuaalista väkivaltaa ja toisessa kontrollointia ja rajoittamista. Olin itse sen verran heikossa jamassa, ettei minun alistamiseeni tarvittu huutamista ja kiinnipitelyä kummempaa säikyttelyä.

      Olen itsekin miettinyt vielä kauan tapahtumien jälkeen sitä, miten ihminen voi perustella itselleen sellaisen käytöksen. En yksinkertaisesti ymmärrä, miten kukaan voi pitää oikeutettuna tehdä toiselle niin, enkä edelleenkään hyväksy sellaista itseltäni enkä keltään muultakaan.

      Löysin itse englanniksi esimerkiksi Lundy Bancroftin kirjan "Why does he do that" ja luin muutakin englanninkielistä kirjallisuutta liittyen siihen, miten ja miksi väkivalta- ja seksuaalirikolliset ja erityisesti lähisuhteissaan väkivaltaa käyttävät ihmiset ajattelevat. Suomeksi asiasta löytyy harmillisen vähän suoraa puhetta ja tutkittua tietoa. Onneksi on sentään joitain toimijoita, joilta löytyy kokemusta ja tietoa asiasta. Itse olen saanut apua kokemani käsittelyyn Naisten linjalta.

      Oman kokemukseni nojalla sanoisin, ettei kyse ole siitä, että tuollaiset ihmiset ovat jääneet vaille ymmärrystä. Päin vastoin heitä ymmärretään aivan liikaa ja heidän selityksiään ja perustelujaan kuunnellaan. He kokevat, että heillä on syystä tai toisesta oikeus tehdä niin ja saattavat esimerkiksi uskoa ja kuvitella, että kaikki muutkin ovat pohjimmiltaan samanlaisia. Usein he ovat myös hyviä valehtelemaan ja teeskentelemään tunteita, joilla he voivat vedota muiden ihmisten myötätuntoon ja toisinaan he saattavat jopa uskoa itse omiin liioiteltuihin tarinoihinsa.

      Jos joskus vielä olet tekemisissä entisen puolisosi kanssa, voit ehkä kiinnittää huomiota siihen, että anteeksipyyntö ei oikeastaan ole luultavasti anteeksipyyntö, vaan jälleen yritys nykiä sinun syyllisyyden- ja myötätunnon narujasi. Väkivallan tekijät ottavat todella harvoin vastuuta omasta käytöksestään, vaan ilomielin sysäävät kaikki päätöksensä toisten harteille. He eivät myöskään itse vaivaudu opettelemaan säätelemään omia tunteitaan, sillä he ovat tottuneet siihen, että muut ihmiset hyysäävät, lohduttavat, väistävät ja tarvittaessa katsovat sivusta, kun he päättävät pitää jotakuta nyrkkeilysäkkinään.

      Jos sinussa on murunenkaan rakkautta eksääsi kohtaan, suurinta rakkautta on tehdä kaikkesi, ettei hän enää voi käyttää sinua. Jos sinussa on murunenkaan rakkautta itseäsi kohtaan, suurinta rakkautta on ymmärtää, ettei kellään ole oikeutta kohdella sinua noin eikä kenenkään pitäisi joutua kokemaan tuollaisia kamaluuksia toisen ihmisen käsissä. Muista, että kaikki ihmiset eivät ole tuon miehen kaltaisia ja on vain todella huonoa tuuria, jos sellaisia sattuu omalle kohdalle. Sinä et ole mitenkään ansainnut sitä, etkä aiheuttanut tilannetta. Olit ihan tavallinen ihminen, joka luultavasti halusi rakastaa ja tulla rakastetuksi, luottaa ja olla luottamuksen arvoinen, eikä siinä ole mitään väärää, typerää tai pahaa.

      • Anonyymi

        Kiitos hyvästä kirjoituksesta, luin useaan kertaan. Jäin vähän jumiin tuohon ymmärtämis/hyysäämiskohtaan. Ja näin sen voisin kuvitella olevan. Liiallista paapomista, ei vastuuta teoista ja annetaan vaan tapahtua. Toivottavasti tuosta sun kitjotuksesta on apua jollekin muulle, joka samanlaisia asioita pohtii. Eteenpäin sano mummo lumessa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5195
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3257
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1847
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1675
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1521
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1385
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1306
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1287
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1277
    Aihe