Lapin Kansan yleisönosastolla

Anonyymi

Tänään näytti olevan kaksi mielipidekirjoitusta Kittilästä Yritys ja Erkkilä
...ehtiskö joku postaamaan jutut tänne kokonaan linkillä? Samoin Kuntalehdessä oli Antti Rantakokon haastattelu Lapin johtamisongelmista....senkin vois laittaa......

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Inkeri Yrityksen kirjoitus oli selkeä ja hyvä. Kun on lukenut tuon lakikirjankin niin ymmärtää vähän näitä juttuja. Tsemppiä oikeudenmukaisille päättäjille! Muualta olen siis vieraspaikkakuntalainen.

    • Anonyymi

      Minulla lukuoikeus Lapin Kansaan on, mutta kopioimaan kirjoituksia tänne ei pysty. Erkkilän kirjoitus on niin ihmeellinen, ettei sitä pysty edes lyhentelemään tänne. Ihmeväitteitä. Yrityksen kirjoitus on otsikoitu Kittilässä yhä suhmurointia, mikä kyllä kuvaa tilannetta. Yritys kertoo, ettei OMK:n ryhmää oltu kutsuttu valtuustoryhmien neuvotteluun, vaikka valtuuston pj oli kehunutkin julkisuudessa, että neuvotteluja on käyty ja jopa yksimielisesti. Lapin Kansan pääkirjoituksessa 4.9. mainitaan, että kunnanhallituksen 1. varapj. valitaan perinteisesti toiseksi suurimmasta ryhmittymästä eli tässä tapauksessa olisi pitänyt olla edelleen OMK:sta, mutta nyt olikin valittu Perussuomalaisista; OMK ei saanut edes toista varapuheenjohtajuutta. OMK sai v. 2017 kuntavaaleissa 21 % äänistä. Muilla ääniosuudet putosivat, esim. Keskustalla - 10 %, Perussuomalaisilla - 8,6 %, Vasemmistoliitolla - 9,5 % ja Kokoomuksella -6,7 %. Tietenkin tätä vasten ihmetyttää, että Kittilässä on sanottu "toimielimissä toteutuu nyt viime kuntavaalien tulos ja kuntalaisten tahto". Sehän ei nyt nimenomaan toteudu, vaan räikeästi ohitetaan vaalitulos näissä viime valinoissa. Kuntalehteen ei ole lukuoikeutta, joten sitä artikkelia en ole nähnyt.

      • Anonyymi

        Kiitos!


      • Anonyymi

        Mikä lain mukaan varapuheenjohtaja pitää valita toiseksi suurimmasta puolueesta? Korjaan ryhmittymästä. Samanlainen "ryhmittymä" on OMK, vihreät ja Kokoomus kuin Kepu, Persut, demarit ja vasemmistokin. Toinen ryhmittymä jää vaan niin olemattomaksi, ettei sillä ole mahdollisuuksia viedä öyhötys politiikkaa eteenpäin. Näin se vaan on realiteetti, eikö Hynysen evankeliumissa tätä asiaa niin hienosti avattu?


    • Anonyymi

      Viimeinen mahdollisuus harjata, OMK saa sutkien viimeisen kalttauksen. Vaalitulos pyyhitään maton alle, kuten moni, moni muu asia.
      Maton alta, samasta paikasta löytyy erityistilintarkastukset, laillisuusvalvonnat etc. juurikin 2014 päättäjät näitä salaili ja nyt taas.

    • Anonyymi

      Kohta on tilaisuus äänestäjillä pyyhkiä pöytä. Jos ei sitä käytetä niin turha on enää sen jölkeen surkutella. Äänestätte kaikki sutkit ja sutkien puoluekaverit tunturiin. Kaksi vaalikautta sutkit on saatava tunturissa pysymään. Sen jälkeen voitte palata normaaliin kunnallisdemokratiaan.

      Ei ihan mahdoton homma muttei helppokaan..

    • Anonyymi

      OMK;n valtuustoryhmän puheenjohtaja Inkeri Yritys, Lapin Kansa 8.9.2020:

      ”Lukijalta: Kittilässä yhä suhmurointia

      Kittilän valtuusto erotti ja täytti luottamuspaikkoja kokouksessaan 31. elokuuta. Valtuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen kertoi (Lapin radio) aiheeseen liittyen käydyistä neuvotteluista muunneltua totuutta kehuen, että neuvotteluja on käyty ja jopa yksimielisesti.

      Kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala ilmoitti minulle muutama päivä ennen valtuuston kokousta, että ryhmien välillä on neuvoteltu ja omk:lle jätetty kaksi paikkaa. Ryhmillä hän tarkoitti keskustaa, vasemmistoliittoa, perussuomalaisia ja kristillisdemokraatteja. Oikeudenmukainen Kittilä-valtuustoryhmä (omk) oli jätetty ulos neuvotteluista eli se siitä yksimielisyydestä.

      Lisäksi Nevalainen puhuessaan korkeimman hallinto-oikeuden päätöksestä unohti kertoa KHO:n toteavan päätöksessään, että valtiovarainministeriön päätös ei sen tekohetkellä ole ollut lainvastainen, ja että hallinto-oikeuden ei olisi tullut edes osittain kumota ministeriön päätöstä.

      Kuntapäättäjiä vastaan nostettujen virkarikossyytteiden käsittely jatkuu parhaillaan hovioikeudessa. Syytteessä olevien valtuutettujen taholta on väitetty, että olemme yhteistyökyvyttömiä ja oppimattomia. Väitteitä ei ole perusteltu. Jos väitteet perustuvat siihen, ettemme ole joutuneet ”leivättömän pöydän” äärelle syytettynä mutta todistajina kyllä, silloin väitteet ovat totta.

      Huolimatta siitä, että toiseksi suurin valtuustoryhmä omk potkaistiin ulos kunnan keskeisen toimielimen eli kunnanhallituksen puheenjohtajistosta, jatkamme oikeudenmukaista ja kriittistä kuntapolitiikkaa kuntalaisten ja kuntalaisten palvelujen hyväksi.

      Kirjoittaja on kittiläläinen kunnanvaltuutettu ja omk-valtuustoryhmän puheenjohtaja.”

      • Anonyymi

        Voi kyynel.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1915
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      50
      1836
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1568
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1363
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1174
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1152
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1121
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1099
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1098
    Aihe