Auttakaa tyhmää palkanlaskennan tehtävässä :(

Anonyymi

Miten laskea vuorokautiset ja viikottaiset ylitöt työaikalain (ei tessien) perusteella. Säännöllinen työaika on 8h/päivä ja 40h/viikko. Miten laskea jos säännöllinen työaika listassa on 8h ma-pe, mutta oikeasti toteutuneet tunnit: ma 10h, ti 8h, ke 0h, to 8h, pe 10h, la 4h. Onko lauantai viikottaista ylityötä? Eli näin:
Säännöllinen työaika: MA 8 TI8 KE8 TO8 PE8 LA 0 (YHT. 40)
Tehdyt tunnit: MA 10 TI 8 KE0 TO8 PE10 LA 4 (YHT. 40)

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näissä tämmöisissä laskuissa oikea vastaus on yleensä vähemmän kuin työntekijä toivoo.
      Mun arvio: vuorokautisia ylityötunteja yhteensä 4 . Kaikista 50 %. Jos olisi viikkoylitöitä, niin viikon työtuntien pitäisi olla yli 44. Sitten, jos ke olikin palkallinen sairauspäivä, niin tilanne muuttuu.
      Korjatkaa, jos olen väärässä.
      t. Amatööri

      • Anonyymi

        Joo uudelleen asiaa mietittyäni ei tuolta lauantailta varmaan viikottaista ylityötä tule, koska ke tosiaan oli vapaa, eikä tehtävässä mainittu mistään sairauspäivistä... Kiitos vastauksesta! (ap)


      • Anonyymi

        Vuorotyössä määrittely päivittäinen/viikoittainen ylityö selvä. Jos työpäivän jälkeen jää ylitöihin on se päivittäistä, vapaapäivänä tehty ylityö on viikoittaista. Työviikon pituudella ei ole merkitystä, vain ja ainostaan vuorolistalla. Vaikka viikossa olisi 3 työpäivää, niin vapailla tehty työ on viikoittaista.

        Nythän on myös otettava huomioon, että aloittajan mukaan käytössä ei ole oman alan TESä vaan mennään työaikalain mukaan. Päivittäisessä ylityössä on ensimmäiset 2 tuntia 50% ja sen jälkeiset 100%, mutta viikoittaisessa ylityössä onkin normiaalisti TES:ssä olevien ensimmäiset 8 tuntia 50% ja sen ylittävät 100%, vaan KAIKKI viikoittainen ylityö on 50% korotuksella. Huonolla turilla tuo "ylityö" voikin olla lisätyötä, jos tuo keskiviikon vapaa onkin esim. palkaton vapaa.


        Toki työaikamuotokin tuo tuohon omat kommervenkkinsä.

        Työ ja elinkeinoministeriön sivuilta kopioitu selkeä kapulakielinen selitys:

        Yleistyöaikaa noudatettaessa vuorokautista ylityötä on työ, joka ylittää kahdeksan tuntia vuorokaudessa. Viikoittaista ylityötä on työ, joka ylittää 40 tuntia viikossa olematta vuorokautista ylityötä. Jos on sovittu 40 tuntia lyhyemmästä viikkotyöajasta, lisätyötä on työvuoroluetteloon merkityn säännöllisen työajan lisäksi tehty työ, joka ei ole ylityötä.

        Keskimääräistä säännöllistä työaikaa käytettäessä vuorokautista ylityötä on työ, jota tehdään työvuoroluetteloon merkityn säännöllisen vuorokautisen työajan lisäksi. Viikoittaista ylityötä on säännöllisen työajan lisäksi tehty työ, joka ei ole vuorokautista ylityötä. Jos keskimääräisen työajan on sovittu tasoittuvan alle 40 tuntiin viikossa, säännöllisen työajan lisäksi tehty työ on kuitenkin lisätyötä 40 viikkotuntiin saakka.

        Vaihtelevan työajan sopimuksissa työnantajalla on velvollisuus pyytää työntekijältä suostumus vähimmäistyöajan ylittävien tuntien merkitsemiseen työvuoroluetteloon. Tällöin suostumuksen perusteella työvuoroluetteloon merkityt tunnit ovat säännöllistä työaikaa. Jos työtä on tarjottu vasta työvuoroluettelon antamisen jälkeen, nämä tunnit ovat lisätyötunteja siihen saakka, kunnes ylityötä alkaa muodostua. Tämä säännös on uusi.

        Jaksotyössä ylityötä on työ, joka ylittää 7 §:n mukaisen säännöllisen enimmäistyöajan. Jos on sovittu 7 §:ssä säädettyä lyhyemmästä säännöllisestä jaksokohtaisesta työajasta, lisätyötä on työ, joka ylittää sovitun säännöllisen työajan ylittämättä 7 §:n mukaista jaksokohtaista enimmäismäärää.

        Käytettäessä liukuvaa työaikaa vuorokautista ylityötä on työ, joka ylittää kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja viikoittaista ylityötä työ, jota tehdään työvuoroluettelon mukaisena vapaapäivänä ja joka ylittää 40 tuntia olematta vuorokautista ylityötä. Ylityötä on myös kiinteän työajan lisäksi työnantajan määräyksestä tehty työ, jonka vuoksi 12 §:n 2 momentin mukainen enimmäiskertymä ylittyy seurantajakson päättyessä. Lisätyötä on säännöllisen työajan lisäksi tehty työ, joka ei ole ylityötä. Tämä säännös on uusi.

        Käytettäessä joustotyöaikaa vuorokautista ylityötä on työ, joka ylittää kahdeksan tuntia vuorokaudessa ja viikoittaista ylityötä työ, jota tehdään joustotyöaikaa koskevassa sopimuksessa sovitun viikoittaisen vapaan aikana ja joka ei ole vuorokautista ylityötä. Lisätyötä on säännöllisen työajan lisäksi tehty työ, joka ei ole ylityötä. Tällaista säännöstä ei aikaisemmin ole ollut.


    • Anonyymi

      Tällä tavalla suomalaiset saadaan kiinnostumaan palkanlaskennasta ja matematiikasta kun kirjoitetaan siitä keskustelupalstalle ratkaistava pähkinä. Ovathan suomalaiset todella tyhmiä ja ohjailtavissa olevia marionetteja.

    • Anonyymi

      Laske tunnit yhteen ja kerro se tunti palkallasi ja katso lukema, se on siinä, kätevää...
      Samansuuruista palkkaa ei saa olemalla päivä pois viikolla ja muutamalla tunnilla lauantaina yrittää korvata sen päivän tili! haloo.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1529
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      18
      1153
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1029
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1028
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1021
    6. 4
      922
    7. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      918
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      3
      911
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      5
      903
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      882
    Aihe