Asettaako palkkatuki ihmiset eri asemaan työnhaussa?

Anonyymi

Mielestäni palkkatukea käytetään surutta väärin, koska yleensä palkkatyön jälkeen loppuu työt ja otetaan seuraava ”uhri” tilalle.

Mutta asettaako palkkatuki työnhakijat eri asemaan, jos kuten yleistä on, työpaikkaa hakee henkilö kenellä ei palkkatukioikeutta ja henkilö jolla palkkatukioikeus on?
Onko lakien kanssa ristiriitaa?

Entäs onko eettisesti oikein että palkkatukea myönnetään niin että yritys kierrättää työntekijöitä tai työntekijöitä joilla oikeus palkkatukeen? Esimerkiksi SPR on tällainen.

Pitäisi lakkauttaa koko palkkatuki!

6

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palkkatukea ei tarvitse lakkauttaa vaan uudistaa. Tuki on nykyisellään turhan avokätinen ainakin täysin työkykyisten kohdalla. Tuen sisältö pitäisi jatkossa ymmärtää (tulevan) työntekijän perehdytystukena eli valtio maksaisi kompensaatiota siitä, että työnantaja uhraa resurssejaan työntekijän taitojen ja osaamisen kehittämiseksi työtehtävien vaatimusten mukaiseksi. Siis eräänlainen "köyhän miehen oppisopimus".

      Tukirahan tulisi laskea kuukausittain porrastetusti alaspäin, jolloin työnantajan houkutus ottaa henkilö töihin pelkästään tuen takia laskisi. Työnantajalle pitää asettaa sopimuksen kautta sanktiouhka, jotta tämä noudattaa henkilön työllistämissuunnitelmaa. Ja vielä...TE-toimiston tulee seurata kuinka ne tuhannet eurot tosiasiassa käytetään näissä palkkatukisuhteissa.

    • Anonyymi

      palkkatuki nimenomaan asettaa ihmiset samanarvoiseen asemaan työnhaussa. Sehän palkkatuen tarkoitus onkin. Heikommin työllistyvä (osatyökykyinen, ikääntynyt, heikosti koulutettu jne) nostetaan palkkatuen avulla yhtä houkuttelevaksi muiden kyvykkäämpien hakijoiden kanssa. Palkkatuki on siinä mielessä keinotekoinen että palkkatukijakson jälkeen työnantajan kiinnostus työntekijää kohtaa saattaa lakata. Etenkin jos palkkatuetun työntekijän työn suoristuskyky on edelleenkin heikko. Yritys ei ole yleinen sosiaalitoimisto. Työntekijöiden työsuoritusten tulee olla omistajalle ja firmalle profittia ja lisäarvoa tuottavaa.

    • Anonyymi

      Minä sain sen takia palkkatukea, koska minulla on terveyteen liittyviä heikkouksia. Ilman palkkatukea minun kohdalla en olisi saanut edes hetkellisesti vakituista työpaikkaa tai mahdollisuutta minnekään, koska tässä kiusaamiskulttuurissa ollaan epäluuloisia heti jos olet yhtään ns. erillainen.
      Minulla oli aikaisemmin paikkoja jossa vain käytettiin palkkatukea hyväksi, mutta lopulta myös sellainen paikka jossa sain jatkao niin kaun kun heillä oli varaa palkata.
      En ikinä saisi mitään työkokemusta ilman, että kannustetaan ottamaan töihin muitakin kuin näitä jotka syntyi onnekkaina.

      Minun neurologiset häiriöt vaikuttaa eniten sosiaalisiin taitoihini, varsinkin fyyisisesti jos stressaan, ja niiden pitäisi olla täydelliset joka työhaastattelussa. Koskaan työnteostani ei ole tullut valituksia ja olen hyvin tarkka työntekijä, tykkään tehdä töitä ja ne harvat hyvät työskentely hetket mitä palkkatuki on minulle saanut on tarpeellisia.

      Se miten palkkatuki nykyään määrätään on turhan epämääräinen ja sekava. En sano, etteikö pitkäaikaistyöttömän, mutta muuten normaalin ja terveen ei pitäisi sitä saada. Koska jos on pitkään työttömänä niin väkisinkin menettää joitain taitoja ja kykyjä, se on hyvin lamaannuttavaa.
      Silti.. Ensisijaisesti toivoisin, että palkkatuki annettaisiin heille joilla on häiriöitä tai muita poikeuksia, jotka heikentää heidän mahdollisuuttaan päästä työelämään. Tai jos haluaa päästä naisena ns. miesten allalle ja miehenä ns. naisten alalle.

      Vaikka kuinka sanotaan, ettei syrjitä sukupuolen, lievän autismin, yms. takia niin sitä tapahtuu jatkuvasti ja jotkut vain joutuu koko elämänsä uimaan vastavirtaan.

      • Anonyymi

        Ei se ole sekava. Sinun ja monen ajattelu on sekava.


    • Anonyymi

      Kyllä asettaa. Hyvillä työntekijöillä ei ole oikeutta palkkatukeen, koska he ovat olleet töissä sen verran ettei kyseistä oikeutta ole kertynyt.

      Lisäksi terve työpaikka palkkaa henkilöt niin että palkkatuen jälkeen, jos sellaista on haettu, työsuhde jatkuu. Palkkatuki haetaan siis toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen, jonka tulisi olla ehto palkkatukeen!

      • Anonyymi

        palkkatuen idean olet sisäistänyt tarkoituksella väärin. Palkkatuen tarkoitus on koettaa nostaa pussinperällä olevia pitkäaikaistyöttömiä työelämään, Heillä on rajoitteistansa johtuvia suuria ongelmia työllistyä. Työantajat suhtautuvat heihin lähtökohtaisesti epäluuloisesti. Palkkatuetut koetetaan saada samalle viivalle paremmin menestyvien kanssa työnhakutilaanteessa. Työnantaja sitten halutessansa puntaroi palkkaako avoimeen työpaikkaan heti hyvän priimatasoisen osaajan vai rajoitteisen jolla on apunansa palkkatuki. Huolimatta palkkatuki-mahdollisuudesta varsin monet työnantajat palkkaavat ensisijaisesti priiman osaavan työntekijän joka heti tuottaa tulosta. Palkkatuettu työtön näyttäytyy monelle työnantajalle riskisijoituksena. Rajoitteisia työntekijöitä palkkaa yrittäjä jolla itsellänsä on jokin terveydellinen rajoittava ongelma.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe