Vain joka neljäs mies syö liikaa sokeria

Anonyymi

Vain joka neljäs mies syö liikaa sokeria. Tutkijan mukaan suurempi ongelma on monen ruoka­valion muuttuminen aiempaa rasvaisemmaksi ja proteiini­pitoisemmaksi.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006642800.html

54

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuo on uskottavaa.

    • Anonyymi

      Asialla Fogelholm ja joku muu kärryiltä pudonnut.

      Täysin mielenkiinnoton juttu jossa varoitellaaan taas kerran rasvan syönnistä ilman mitäään perusteita. Niin siinä käy kun ei ymmärretä asiayhteyttä liian hiilihydraati, sokerin ja tyydyttyneen rasvan kohdalla.
      Onneksi löytyy asiansa osaaviakin:

      "Tosielämän tutkimukset osoittavat, että vähän hiilihydraatteja sisältävä ruokavalio ilman tyydyttyneiden rasvojen rajoittamista parantaa tai jopa normalisoi insuliiniresistenssin markkereita. Tämä viittaa siihen, että ongelma ei ehkä ole itse tyydyttyneessä rasvassa, vaan pikemminkin tyydyttyneiden rasvojen ja suuren määrän hiilihydraattien saannin yhdistelmässä."

      • Anonyymi

        Runsas proteiini-terveellistä tai ei niin suomalaiset asiantuntijat mm. Fogelholm ovat täysin unohtaneet entiset VHH varoittelunsa liian proteiinin vuoksi silloin kun eivät vielä ymmärtäneet mistä VHH:ssa on kysymys- ymmärtänevätkö vieläkään.


    • Anonyymi

      Fogelholm on sanonut, ettei kannata katsella elintarvikkeiden tuoteselotusten sokeripitoisuuksia kaupassa, koska elämä menee vaikeaksi. Mielestäni tuollaiset puheet herättää epäilyn sokeriteollisuuden palkkalistoilla olemisesta. Tuotteiden sokeripitoisuudet oppii nopeasti muistamaan. Itse uskon vain kansainvälisiä riippumattomia huippuasiantuntijoita.

      • Anonyymi

        "Itse uskon vain kansainvälisiä riippumattomia huippuasiantuntijoita."

        Imeytyvä hiilihydraatti = sokeri selviää kyllä myös kun haet fineli.fi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse uskon vain kansainvälisiä riippumattomia huippuasiantuntijoita."

        Imeytyvä hiilihydraatti = sokeri selviää kyllä myös kun haet fineli.fi

        Sanoma on, että välttää vain sokeripaketisssa olevaa sokeria, mutta valmiita elintarvikkeita voi syödä vapaasti riippumatta niiden sokeripitoisuuksista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Itse uskon vain kansainvälisiä riippumattomia huippuasiantuntijoita."

        Imeytyvä hiilihydraatti = sokeri selviää kyllä myös kun haet fineli.fi

        "Imeytyvä hiilihydraatti = sokeri"

        Väärärin.

        sokeri == hiilihydraatti.

        Kaikki hiilihydraatti imeytyy, paitsi ehkä niin kutsuttu veteen liukenematon kuitu, Ainakin nailon kuitu liukenee veteen hyvin heikosti, paljon heikommin kuin puuvilla.


    • Anonyymi

      Valkoinen sokeri karkki limut ovat huonoudessaan samassa sarjassa kovien elukkarasvojen kanssa.

      • Anonyymi

        "Valkoinen sokeri karkki limut ovat huonoudessaan samassa sarjassa kovien elukkarasvojen kanssa."

        Perustuen mihin??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Valkoinen sokeri karkki limut ovat huonoudessaan samassa sarjassa kovien elukkarasvojen kanssa."

        Perustuen mihin??

        Perustuen siihen mitä sanoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perustuen siihen mitä sanoin.

        "Perustuen siihen mitä sanoin."

        Ja mitä sinä sanoit väitteesi lisäksi ja millä perusteilla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Perustuen siihen mitä sanoin."

        Ja mitä sinä sanoit väitteesi lisäksi ja millä perusteilla?

        Kylläpä siinä oli typerä kommentti.


    • Anonyymi

      Minusta tuossa on kyse vain maalin siirtämisestä. Saadaan huomio pois todellisesta ongelmasta.

      • Anonyymi

        Ja mikä on se todellinen ongelma? Se ei ole se, että syödään liikaa sitä tai tätä vaan siinä että syödään liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja mikä on se todellinen ongelma? Se ei ole se, että syödään liikaa sitä tai tätä vaan siinä että syödään liikaa.

        "Ja mikä on se todellinen ongelma? Se ei ole se, että syödään liikaa sitä tai tätä vaan siinä että syödään liikaa."

        Sitten kun vielä jatkat mistä se johtuu niin alat olla asiassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ja mikä on se todellinen ongelma? Se ei ole se, että syödään liikaa sitä tai tätä vaan siinä että syödään liikaa."

        Sitten kun vielä jatkat mistä se johtuu niin alat olla asiassa.

        Koska kilojoulet ovat maittavampia, halvempia ja helpommin saatavissa kuin koskaan aikaisemmin.


    • Anonyymi

      Sokeritautisena ny olen kiertänyt kaukaa jauhopeukaloiden tuotteet ja sokurin. Elukka rasvoo ja hiukan lihaa niin soon siinä ravinto aineet. Sokurit oli nyt äskön 5,3

    • Anonyymi

      Riippuu paljon myös proteiinien laadusta, kannattaa esim välttää kaupoissa myytäviä proteiinijauheita ja patukoita koska ne ovat yleensä laadultaan suht vaatimattomia, suotta vaan monen mahaa sotkevat ja haittaavat normaalia ruuansulatusta.

      • No heraproteiini on suhteellisen laadukasta ja helppoa käyttää.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No heraproteiini on suhteellisen laadukasta ja helppoa käyttää.

        Heraproteiineissa on myös valtavat laatuerot, marketeissa harvoin kovin laadukkaiita merkkejä on myynnissä. Jos käyttää paljon huonolaatuista heraa niin se alkaa monella sekoittamaan suoliston normaalia toimintaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heraproteiineissa on myös valtavat laatuerot, marketeissa harvoin kovin laadukkaiita merkkejä on myynnissä. Jos käyttää paljon huonolaatuista heraa niin se alkaa monella sekoittamaan suoliston normaalia toimintaa.

        Itse en tiedä eroista mutta käyttöni on ehkä 100 g viikossa ja jahka pääsen punttisalille niin hiukan enemmän.


    • Anonyymi

      Kilo sokuria päivässä ei haittaa eikä ole ongelma, jos sokurin kanssa syö joka päivä jäätelöä. Sokuri ei haittaa suomalaisia kuten maailman muuta väestöä. Suomalaisten geenit käsittelee Sokurin aineenvaihdunnan eri tavalla. Suomesta ei vain tahdo saada hyvää sokeria niin viljelen itse ja muussaan sokuriini pari olutta. Se kumoaa sekä sokurin että rasvan vaikutuksen. Sokuri taas kumoaa alkoholin vaikutuksen. Käytän kyllä insuliinia, mutta sitä ei lasketa. Ihminen ei olräe terve, jos ei sillä ole mitään sairauksia. Jos kaappiin on jäänyt paljon jämiä niin sekoitan ne insuliinin kanssa tehosekoittimessa smoothieksi.

      Nyt minulla on kiire pyöräillä mummon luo. Siellä saa karkkia. Terveisin P. Bagelholm.

      • Anonyymi

        " Käytän kyllä insuliinia, mutta sitä ei lasketa. "

        Ihanko omasta päästä keksit satusi??


      • Anonyymi kirjoitti:

        " Käytän kyllä insuliinia, mutta sitä ei lasketa. "

        Ihanko omasta päästä keksit satusi??

        Juu. Tuo on katkera karppaaja joka ei ymmärrä että täysjyväviljaa suositellaan mutta sokeria ei. Sokeriakin voi käyttää maltillisesti mutta tuossa uskonnossa ei saa käyttää mitään hiilihydraattia yli 20 g päivässä. Rasvaa saa kyllä mättää samoin kuin punaista lihaakin.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Juu. Tuo on katkera karppaaja joka ei ymmärrä että täysjyväviljaa suositellaan mutta sokeria ei. Sokeriakin voi käyttää maltillisesti mutta tuossa uskonnossa ei saa käyttää mitään hiilihydraattia yli 20 g päivässä. Rasvaa saa kyllä mättää samoin kuin punaista lihaakin.

        "Juu. Tuo on katkera karppaaja jo...."

        Minusta kyllä vaikuttaa enemmän katkeralta hoopoveeltä joka jo yli 20 vuotta on taistellut tuulimyllyjä vastaan margariinimannekiinina ja lääketehtaiden suursuosikkina.


      • Anonyymi

        Tekstistä paistaa läpi katkeruus - oletko katkera?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekstistä paistaa läpi katkeruus - oletko katkera?

        "Tekstistä paistaa läpi katkeruus - oletko katkera?"

        Jos minulta kysyt niin MIKSI olisin katkera????


    • Anonyymi

      Lihavuus on yhteiskunnan sairaus

      Lähes kolme miljoonaa suomalaista painaa liikaa – eikä se ole oma vika. Päättäjien on puututtava lihottavien ruokien tarjontaan, sanoo lihavuuslääkäri Pertti Mustajoki.

      (HS.fi)

      • No kyllä minä pitäisin sitä myös omana vikana mutta hyvä olisi lisätä vielä valistusta ja verottaa epäterveellisiä ruoka-aineita kovemmin. Sokeri, kova rasva, suolaiset tuotteet (päästäisiin helposti eroon natriumista kun tuotteisiin ruvettaisiin käyttämään vähänatriumista suolaa) jne vaan verolle. Samalla voitaisiin ottaa huomioon myös ympäristö eli sianlija verolle ja naudanliha kovemmalle verolle.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No kyllä minä pitäisin sitä myös omana vikana mutta hyvä olisi lisätä vielä valistusta ja verottaa epäterveellisiä ruoka-aineita kovemmin. Sokeri, kova rasva, suolaiset tuotteet (päästäisiin helposti eroon natriumista kun tuotteisiin ruvettaisiin käyttämään vähänatriumista suolaa) jne vaan verolle. Samalla voitaisiin ottaa huomioon myös ympäristö eli sianlija verolle ja naudanliha kovemmalle verolle.

        "No kyllä minä pitäisin sitä myös omana vikana mutta hyvä olisi lisätä vielä valistusta ja verottaa epäterveellisiä ruoka-aineita kovemmin. "

        Eiköhän olisi syytä laittaa luulot verolle ja alkaa kuuntelemaan modernia tiedettä.


      • Anonyymi

        Hallitus voisi tehdä kauppaketjujen kanssa sopimuksen kasvisten ja kalan merkittävistä tarjouksista. Moni ihminen Suomessa joutuu suunnittelemaan ruokavalionsa tarjousten perusteella. Terveellinen ruoka kuten kasvikset ja kala ovat monelle aivan liian kalliita sesongin ulkopuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "No kyllä minä pitäisin sitä myös omana vikana mutta hyvä olisi lisätä vielä valistusta ja verottaa epäterveellisiä ruoka-aineita kovemmin. "

        Eiköhän olisi syytä laittaa luulot verolle ja alkaa kuuntelemaan modernia tiedettä.

        Kerrotko lisää tuosta modernista tieteestä? Kannustaako se syömään lisää kovaa eläinrasvaa, siis kaiken mitä naaman edessä on, kanannahkoja ja kaalia vai mantelijauhomakkaraleipiä, vai mitä tarkoitat?

        Vanha tiede toteaa, että pitää syödä vain sen mitä kuluttaa, pitää syödä monipuolisesti ja kohtuudella, suosia kasviksia, hedelmiä, marjoja, palkokasveja, kokojyväviljaa, kalaa ja muita mereneläviä, vähärasvaista lihaa ja juustoa sekä välttää valkoista sokeria, höttöjauhoa sekä eläinrasvaa. Näin siis vanha tiede.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        No kyllä minä pitäisin sitä myös omana vikana mutta hyvä olisi lisätä vielä valistusta ja verottaa epäterveellisiä ruoka-aineita kovemmin. Sokeri, kova rasva, suolaiset tuotteet (päästäisiin helposti eroon natriumista kun tuotteisiin ruvettaisiin käyttämään vähänatriumista suolaa) jne vaan verolle. Samalla voitaisiin ottaa huomioon myös ympäristö eli sianlija verolle ja naudanliha kovemmalle verolle.

        Et kuitenkaan maininnut että olutta pitäisi verottaa kovemmin, vaikka että tölkki maksaisi satasen?

        Jostain päästään "eroon" kun sitä verotetaan? Tämäkö on käsityksesi? Onko alkoholista päästy eroon kun sitä on verotettu?

        Insuliinin saisi maksaa diabeetikot itse, samoin muut lääkkeensä koska on itse tautinsa, rasvamaksat jne aiheuttaneet. Ei tarvisi verottaa kun jokainen joutuisi kustantamaan elintapojensa seuraukset itse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et kuitenkaan maininnut että olutta pitäisi verottaa kovemmin, vaikka että tölkki maksaisi satasen?

        Jostain päästään "eroon" kun sitä verotetaan? Tämäkö on käsityksesi? Onko alkoholista päästy eroon kun sitä on verotettu?

        Insuliinin saisi maksaa diabeetikot itse, samoin muut lääkkeensä koska on itse tautinsa, rasvamaksat jne aiheuttaneet. Ei tarvisi verottaa kun jokainen joutuisi kustantamaan elintapojensa seuraukset itse.

        Olutta han verotetaan kovasti. Suomessa on EU:n korkein olut ero ja minusta hyvä niin.

        Minähän tunnetusti lihotin itseni rasvaisella ruualla. Hampurilaiset, pitsa, makkara, rasvainen liha, voi ja kerma vaan verolle. Veroilla voitaisiin subventoida täysjyvää, hedelmiä ja kasviksia.

        Pitäisikö karppaajien maksaa suolistosyöpiensä ja sydänkohtauksiensa hoitokustannukset itse?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko lisää tuosta modernista tieteestä? Kannustaako se syömään lisää kovaa eläinrasvaa, siis kaiken mitä naaman edessä on, kanannahkoja ja kaalia vai mantelijauhomakkaraleipiä, vai mitä tarkoitat?

        Vanha tiede toteaa, että pitää syödä vain sen mitä kuluttaa, pitää syödä monipuolisesti ja kohtuudella, suosia kasviksia, hedelmiä, marjoja, palkokasveja, kokojyväviljaa, kalaa ja muita mereneläviä, vähärasvaista lihaa ja juustoa sekä välttää valkoista sokeria, höttöjauhoa sekä eläinrasvaa. Näin siis vanha tiede.

        Moderni tiede on karppausslangia ja tarkoittaa karppausmyönteistä tutkimusta.

        Miksiköhän ravitsemussuositukset ovat kaikkialla suurin piirtein samanlaisia? Johtunee siitä että ravitsemustutkimuksia on paljon ja niistä promillen murto-osa käsittelee karppausta. On olemassa ainoastaan kolme pitkää karppausta käsittelevää pitkäaikaistutkimusta eikä karppaus ole noissa Tutkimuksissa pärjännyt.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Olutta han verotetaan kovasti. Suomessa on EU:n korkein olut ero ja minusta hyvä niin.

        Minähän tunnetusti lihotin itseni rasvaisella ruualla. Hampurilaiset, pitsa, makkara, rasvainen liha, voi ja kerma vaan verolle. Veroilla voitaisiin subventoida täysjyvää, hedelmiä ja kasviksia.

        Pitäisikö karppaajien maksaa suolistosyöpiensä ja sydänkohtauksiensa hoitokustannukset itse?

        Täysjyvän terveellisyys on silmänkääntötemppu. Tutkimuksissa sitä on verrattu höttöhiilareihin, jolloin täysjyvä voittaa niukasti. Kuitenkin huomattavasti terveellisempää on jos ei syö viljaa ollenkaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Täysjyvän terveellisyys on silmänkääntötemppu. Tutkimuksissa sitä on verrattu höttöhiilareihin, jolloin täysjyvä voittaa niukasti. Kuitenkin huomattavasti terveellisempää on jos ei syö viljaa ollenkaan.

        Lue vaikka tämä ja kommentoi: 'Eating more whole grains linked with lower mortality rates'. Minusta yli 20% vähenemä ikävakioidussa kuolleisuudessa on aika iso asia. Tuossa ei sitten verrattu höttöhiilihydraatteihin vaan verrattiin täysjyvän käyttöä itsenäisenä tekijänä.

        Mistä on peräisin tieto siitä, että puhdistettu viljan ja täysjyvän terveysvaikutuksilla ei olisi merkittävää eroa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrotko lisää tuosta modernista tieteestä? Kannustaako se syömään lisää kovaa eläinrasvaa, siis kaiken mitä naaman edessä on, kanannahkoja ja kaalia vai mantelijauhomakkaraleipiä, vai mitä tarkoitat?

        Vanha tiede toteaa, että pitää syödä vain sen mitä kuluttaa, pitää syödä monipuolisesti ja kohtuudella, suosia kasviksia, hedelmiä, marjoja, palkokasveja, kokojyväviljaa, kalaa ja muita mereneläviä, vähärasvaista lihaa ja juustoa sekä välttää valkoista sokeria, höttöjauhoa sekä eläinrasvaa. Näin siis vanha tiede.

        "Kerrotko lisää tuosta modernista tieteestä? Kannustaako se syömään lisää kovaa eläinrasvaa, siis kaiken mitä naaman edessä on, kanannahkoja ja kaalia vai mantelijauhomakkaraleipiä, vai mitä tarkoitat?"

        Kertoisitko aluksi mikä on kanannahkamies?
        Mitä terveyshaittojaj on tyydyttyneestä eläinrasvasta??

        Jos muuten kuin riehuaksesi asia kiinnostaa niin emailosoitteeni on blogissani.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Moderni tiede on karppausslangia ja tarkoittaa karppausmyönteistä tutkimusta.

        Miksiköhän ravitsemussuositukset ovat kaikkialla suurin piirtein samanlaisia? Johtunee siitä että ravitsemustutkimuksia on paljon ja niistä promillen murto-osa käsittelee karppausta. On olemassa ainoastaan kolme pitkää karppausta käsittelevää pitkäaikaistutkimusta eikä karppaus ole noissa Tutkimuksissa pärjännyt.

        "Moderni tiede on karppausslangia ja tarkoittaa karppausmyönteistä tutkimusta."

        Koetappa nyt etsiä se pudottamasi viimeinne ruuvi. Alkaa nuo juttusi olemaan aina vaan älyttömämpiä.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Lue vaikka tämä ja kommentoi: 'Eating more whole grains linked with lower mortality rates'. Minusta yli 20% vähenemä ikävakioidussa kuolleisuudessa on aika iso asia. Tuossa ei sitten verrattu höttöhiilihydraatteihin vaan verrattiin täysjyvän käyttöä itsenäisenä tekijänä.

        Mistä on peräisin tieto siitä, että puhdistettu viljan ja täysjyvän terveysvaikutuksilla ei olisi merkittävää eroa?

        "Mistä on peräisin tieto siitä, että puhdistettu viljan ja täysjyvän terveysvaikutuksilla ei olisi merkittävää eroa?"

        Modernista tieteestä mutta sinähän nojaudut vanhoihin luuloihin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mistä on peräisin tieto siitä, että puhdistettu viljan ja täysjyvän terveysvaikutuksilla ei olisi merkittävää eroa?"

        Modernista tieteestä mutta sinähän nojaudut vanhoihin luuloihin.

        No kerro nyt ne tutkimukset joissa on päästy tuollaiseen lopputulokseen. Itse en ole sellaisiin törmännyt.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Olutta han verotetaan kovasti. Suomessa on EU:n korkein olut ero ja minusta hyvä niin.

        Minähän tunnetusti lihotin itseni rasvaisella ruualla. Hampurilaiset, pitsa, makkara, rasvainen liha, voi ja kerma vaan verolle. Veroilla voitaisiin subventoida täysjyvää, hedelmiä ja kasviksia.

        Pitäisikö karppaajien maksaa suolistosyöpiensä ja sydänkohtauksiensa hoitokustannukset itse?

        "Minähän tunnetusti lihotin itseni rasvaisella ruualla. Hampurilaiset, pitsa"

        Erikoista kun mainitaan rasvainen ruoka ja sen jälkeen heti kaksi esimerkkiä jotka eivät ole mitenkään poikkeuksellisen rasvaisia ruokia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Minähän tunnetusti lihotin itseni rasvaisella ruualla. Hampurilaiset, pitsa"

        Erikoista kun mainitaan rasvainen ruoka ja sen jälkeen heti kaksi esimerkkiä jotka eivät ole mitenkään poikkeuksellisen rasvaisia ruokia.

        Bicmackin energiasta tulee 44% rasvasta ja kotipitsan meetvurstipitsasta (meetvursti ja pepperoni) 50%. Mene karvakäsipitseriaan niin energiasta tulee helposti 60% rasvasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kerrotko lisää tuosta modernista tieteestä? Kannustaako se syömään lisää kovaa eläinrasvaa, siis kaiken mitä naaman edessä on, kanannahkoja ja kaalia vai mantelijauhomakkaraleipiä, vai mitä tarkoitat?"

        Kertoisitko aluksi mikä on kanannahkamies?
        Mitä terveyshaittojaj on tyydyttyneestä eläinrasvasta??

        Jos muuten kuin riehuaksesi asia kiinnostaa niin emailosoitteeni on blogissani.

        Sinähän olet kavereiden kesken Veku, eikö totta? Mantelijauholeipä oli ihan kiinnostava, voisin sitä jopa kokeilla kokojyväleivän (ruis kaura) rinnalla.

        Kanannahkamies AKA Kaalimies kannustaa syömään vain kanan rasvaisia osia 1 - 2 kiloa päivässä nahkoineen ja neljä kiloa kaalia sen mukana. KNM toteaa, että valopetroolia, kerosiinia tai lentokerosiinia (engl. olive oil rapseed oil) ei saa juoda pullon suusta ja että polyfenolit ja kuidun saa kahvista.

        Kyllä sinä, Veku, Kaniksen tiedät!


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Bicmackin energiasta tulee 44% rasvasta ja kotipitsan meetvurstipitsasta (meetvursti ja pepperoni) 50%. Mene karvakäsipitseriaan niin energiasta tulee helposti 60% rasvasta.

        Sehän on terveellistä, koska pitsa ei nosta verensokeria paljoa mitään ja pitää insuliinin matalalla. Rasva vielä tehostaa verensokerin pysymistä matalalla. Tämä auttaa keskivartalolihavuuteen erittäin tehokkaasti.


      • hvp27 kirjoitti:

        Bicmackin energiasta tulee 44% rasvasta ja kotipitsan meetvurstipitsasta (meetvursti ja pepperoni) 50%. Mene karvakäsipitseriaan niin energiasta tulee helposti 60% rasvasta.

        Mäkkärin ranskalaisten energiasta tulee rasvasta 55%. HK Sinisessä 70% ja lihapiirakassa nakeilla ja kaikilla mausteilla 46%. Perunasalaatissa 70%. Emmentalissa 70% ja meetvurstissa 75%.

        Sokeria ei ole mennyt koskaan paljoa. Joskus lihaa isoja annoksia vaan ei enää.

        Voileipä, jossa on 30 g ruisleipää, 20 g juustoa ja 10 g meetvurstia tuottaa vain 44E% rasvasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän on terveellistä, koska pitsa ei nosta verensokeria paljoa mitään ja pitää insuliinin matalalla. Rasva vielä tehostaa verensokerin pysymistä matalalla. Tämä auttaa keskivartalolihavuuteen erittäin tehokkaasti.

        "Sehän on terveellistä, koska pitsa ei nosta verensokeria paljoa mitään ja pitää insuliinin matalalla"

        ??????

        Sokeria noin 40% energista


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Bicmackin energiasta tulee 44% rasvasta ja kotipitsan meetvurstipitsasta (meetvursti ja pepperoni) 50%. Mene karvakäsipitseriaan niin energiasta tulee helposti 60% rasvasta.

        Älä sorru siihen samaan mitä ruotsalainen insinööri harrastaa. Emme syö prosentteja vaan grammoja.

        Finelin mukaan monessa pizzassa on vain 8g rasvaa / 100g. Se ei ole paljon. Karvakämmenet ravistit hihasta, voi pitää paikkansa tuo 60% mutta paljonko on grammamäärä, se ratkaisee.


      • Anonyymi
        hvp27 kirjoitti:

        Mäkkärin ranskalaisten energiasta tulee rasvasta 55%. HK Sinisessä 70% ja lihapiirakassa nakeilla ja kaikilla mausteilla 46%. Perunasalaatissa 70%. Emmentalissa 70% ja meetvurstissa 75%.

        Sokeria ei ole mennyt koskaan paljoa. Joskus lihaa isoja annoksia vaan ei enää.

        Voileipä, jossa on 30 g ruisleipää, 20 g juustoa ja 10 g meetvurstia tuottaa vain 44E% rasvasta.

        Kun lasket nyt energiaprosentteja niin ilmeisesti sokerinpala joka on uitettu rasvassa on sitten terveellinen, siinähän tulee rasvasta vain 10% energiasta.

        Ihan vaan kärjistettynä esimerkinä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Sehän on terveellistä, koska pitsa ei nosta verensokeria paljoa mitään ja pitää insuliinin matalalla"

        ??????

        Sokeria noin 40% energista

        Sokeria ei ole ohutpohjaisessa pitsassa paljoa mitään vaan pääosin rasvaa ja proteiinia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Älä sorru siihen samaan mitä ruotsalainen insinööri harrastaa. Emme syö prosentteja vaan grammoja.

        Finelin mukaan monessa pizzassa on vain 8g rasvaa / 100g. Se ei ole paljon. Karvakämmenet ravistit hihasta, voi pitää paikkansa tuo 60% mutta paljonko on grammamäärä, se ratkaisee.

        Nuo ovat einespitsoja. En tiedä mihin roiskeläppiä pitäisi käyttää mutta ei ainakaan ruokana.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun lasket nyt energiaprosentteja niin ilmeisesti sokerinpala joka on uitettu rasvassa on sitten terveellinen, siinähän tulee rasvasta vain 10% energiasta.

        Ihan vaan kärjistettynä esimerkinä.

        Vain karppaajista. Itse vältän sekä kovaa rasvaa ja huonoja hiilihydraatteja. Ennen en.

        Eipä tuolla energiajakaumalla ole paljoa merkitystä mutta pitsa ja hampurilainen eivät tosissaan ole vähärasvaisia.

        Pahus, makkaraa piti ostaa kun pitää testata uutta mandoliinia. Jää sitten ensi viikkoon.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sokeria ei ole ohutpohjaisessa pitsassa paljoa mitään vaan pääosin rasvaa ja proteiinia.

        Joo. 20E% hiilihydraatista on aika lailla normi noissa karvakämmenpitserioissa. Pitsapohjataikinassa l pullassa on noin 50% vehnäjauhoa eli vajaa 40% hiilihydraattia ja pullan paino noin 100 g. Rasvaa ja proroteiinia suhteellisen paljon riippuen täytteestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä sorru siihen samaan mitä ruotsalainen insinööri harrastaa. Emme syö prosentteja vaan grammoja.

        Finelin mukaan monessa pizzassa on vain 8g rasvaa / 100g. Se ei ole paljon. Karvakämmenet ravistit hihasta, voi pitää paikkansa tuo 60% mutta paljonko on grammamäärä, se ratkaisee.

        "Älä sorru siihen samaan mitä ruotsalainen insinööri harrastaa. Emme syö prosentteja vaan grammoja."

        Ihanko totta? Minä en syö grammoja enkä prosentteja vaan terveellistä ruokaa joka kohdallani pitää painoni kurissa, D2 lääkkeet poissa, lääkärini tyytväisenä ja itsen tyytyväisenä ja kylläisenä.


    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miten voit manipuloida katsojalukuja?

      Palstatrolli ja väsynyttä sontaa palstalle suoltava Varmakkakkiainen on viime aikoina vedonnot siihen, että hänen ketjuj
      Ateismi
      21
      2227
    2. Vieläkö odotat että

      Näkisitte hänen kanssaan?
      Ikävä
      67
      1096
    3. Kuinka paljon

      Olet tutustunut kaivattusi arvomaailmaan?
      Ikävä
      107
      980
    4. Haluan sinun kanssa sänkyyn

      Ja läheisyyttä, koska rakastan sinua mies.
      Ikävä
      46
      936
    5. Nainen sä olet

      arvokas muista se. Yritän pitää pienen kontaktin yllä vaikka turhaahan tämä on. Toivottavasti joulu meni hyvin ja otat r
      Ikävä
      70
      923
    6. Jos olisin

      Ollut ns. pelimies olisin myös käyttänyt tilaisuutta hyväksi. Välillä vain tuntuu että olisit itse nimenomaan halunnut p
      Ikävä
      54
      905
    7. KRP alkaa tutkia Ulvilan murhaa

      Jokohan nyt löydetään riittävä näyttö Annelin tuomitsemiseen miehensä murhasta tai taposta.
      Henkirikokset
      10
      868
    8. Minun on niin vaikeaa uskoa, että

      todella kaipaisit minua. Pelkään vieläkin, että minua kusetetaan.
      Ikävä
      55
      868
    9. Luotathan?

      Muistan kun olit vihainen minulle. Niin järkyttävän söpönä ja silti niin vastustamattoman ihanana en ole ikinä ketään na
      Ikävä
      30
      858
    10. Voi kun pian voisi varmuudella sanoa

      mitä tämä on. Suuri, suuri rakkaustarina vai pelkästään pitkä ja kipeä oppitunti. :(
      Ikävä
      46
      799
    Aihe