Yrityksen työntekijät haluaisivat päättää työoloistaan, mutta ay-liike jarruttaa

Anonyymi

Monessa yrityksessä on työntekijät päättäneet työoloistaan ja yrityksen kannattavuus ja työntekijöiden jaksaminen ovat parantuneet. Se on win-win. Se on paikallista sopimista.

SAK-lainen ay-liike on etunenässä jarruttamassa paikallisen sopimisen laajentamista. Laki kieltää paikallisen sopimisen yrityksissä, jotka eivät ole liitoissa. Se on vastoin perustuslakia. SAK ja STTK ovat vastustaneet voimakkaasti muuttamasta näitä lakeja. SAK:n liitot ovat satoja kertoja torpanneet myös paikallisesti sovitut työntekijöiden mielestä paremmat suunnitelmat. On ollut pakko jatkaa entiseen malliin, mikä on johtanut yt-neuvotteluihin jopa yritysten alasajoihin.

Työntekijät ovat ay-liikkeen kahleissa. Siitä pitävät huolen Hakaniemen kovapalkkaiset ay-pomot ja heitä edustavat pääluottamusmiehet ja heidän apulaisseriffit työpaikoilla. Vain vapautuminen näistä kahleista tuo työntekijöille vapauden ja paremmat työolot työpaikoilla.

TES ja yleissitovuus ovat kirosanoja. Minimipalkat ja muutkin työasiat pitää kirjata lakeihin. Sitähän jo on työaikalaki jne. Hakaniemen lisäpomottaminen ja työllistämistoimien jarruttaminen on turhaa ja vie työpaikkoja Suomesta. Kaikilla on oikeus työhön! Työnteon pitää olla aina kannattavaa. Vasemmistolainen ay-liike ruokkii asennetta, että palkka on vain välttämätön lisä joissakin tapauksissa. Palkan pitää olla ensisijainen ansiotulon lähde.

14

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja haista pitkä Wittu !!!
      Kunnon lakot pistetään pystyyn ja rikkurit kastellaan sianlietteellä sekä munat voidellaan tärpätillä jos pyrkivät lakonalaiseen työhön !!!
      Tätä ei purematta niellä !
      Seuraavat lakot ovat luokkaa 1956 yleislakkoa ja rikkurintorjuntapartioittemme toimet porteilla sen mukaiset !
      Sianliete on tosi vahvaa eikä lähde haju ihan vähällä, mutta opettaa rikkurit tavoille !!!

      Talkoo-Taavetti

      • Anonyymi

        Kannataa kuunnella vanhaa AY-jäärää. Liitto on kouluttanut osaajia joka alalle ja luottamusmiehet ovat vannoneet saamansa suolivihkimyksen kautta taistelevansa yhteiskunnan kehitystä vastaan.


    • Anonyymi

      Ei taida olla win,win.

      Johtaisi jatkuviin irtisanomisiin ,joiden myötä palkat ajettaisiin pohjalukemiin. Jo nyt tuo kehitys on selkeästi nähtävissä .Suomessa kun on aivan liian helppo irtisanoa työntekijät .Tuohon riittää tuotannollistaloudelliset syyt ja niitä syitä ei kukaan tilikirjasta tarkista. On suorastaan ilmoitusluontoinen asia.

      Nyky Suomessa Ikä työntekijöistä hankkiudutaan eroon ennen eläkkeitä ja jos mahdollista käytetään työvoimaa härskisti hyväksi makselemalla olemattomia palkkoja . Koulutuksista ei huolehdita vaan mieluummin vaihdetaan tekijä. Ammattiliittojen edunvalvontaa työntekijöistä tulee pikemminkin tehostaa varsinkin jäsenistön työttömyys aikoina .Työttömyydet pitkittyvät ja valtiollinen suhtautuminen on ollut karua työttömiä kohtaan jolloin heidän asemansa on heikko ja hyödynnettävissä.

      https://yle.fi/uutiset/3-5487213

      https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/1074047045/Hamaraliikemiehet valittavat tyovoimaa Virosta Suomeen

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006667440.html

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/irtisanominen-ian-perusteella-potkut-arkea-viisikymppisille/

      https://yle.fi/uutiset/3-11156158

    • Anonyymi

      Koulutus kuuluu ammattitaidon ylläpitämiseen ja työnantajan velvoitteisiin. Yle uutisoi hienostuneeseen ammttimaiseen tapaan asiasta :

      https://yle.fi/aihe/tekstitv?P=106

    • Anonyymi

      Oikeasti työnantajat haluavat päättää työ-oloista ja palkoista ja ne eivät ole todellakaan sitä mitä monet kuvittelevat.

      Maailmalta löytyy esimerkkejä runsaasti mitä se on ja siihen kurjimukseen kukaan täällä oikeasti halua.

      Jos firma ei voi maksaa niin miksi työntekijöiden pitäisi maksaa se firman omistajalle että se pitää toimimatonta firmaa?...

      • Anonyymi

        Asian ytimessä, väitän että joka yritykseen on pesiytynyt höttöä organisaatioon. Se höttö olisi hyvä saada kohti uusia haasteita. Varmasti joka tasolta löytyy, yleensä vielä ovat myrkyttämistä ilmapiiriä.
        Jokavuotinen kevätsiivous voisi olla hyväkin tapa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asian ytimessä, väitän että joka yritykseen on pesiytynyt höttöä organisaatioon. Se höttö olisi hyvä saada kohti uusia haasteita. Varmasti joka tasolta löytyy, yleensä vielä ovat myrkyttämistä ilmapiiriä.
        Jokavuotinen kevätsiivous voisi olla hyväkin tapa.

        Täällä S24:ssä olisi aika tehdä kevätsiivous vai tulevatko pyrittämiseen tarvitut rahavirrat itänaapurista.


    • Anonyymi

      Kyllä paikallisesti voidaan sopia kaikesta kun sopimus täyttää TES:in lait- ja asetukset. ei sitä kukaan voi kieltää. Jos otan työntekijän niin voin maksaa vaikka 100€ tunnilta jos on siihen vara ei sitä mikää laki kiellä. Työajan voi myös sopia vaikka että työpävän pituus on 4 tuntia josta 8 tunnin palkka.
      Tällä paikalisella sopimisella yriteteään polkea työntekjöiden palkkoja ja muita etuja alas. Tämä on ainostaan tämä tarkoitus ja päämäärä.

      • Anonyymi

        Tarkoitat siis että ei voida sopia paikallisesti?


      • Anonyymi

        Onhan ok maksaa eri palkkaa työntekijöille vaikka nimellisesti titteli ja työnkuvassa olisivatkin samat? Tämän kysymyksen innoittaa kun seuraa muutamaa pahnan pohjimmaista, heihin kuuluva luottamusmies on tiukasti toista mieltä.


    • Anonyymi

      Ei tiedä mistä sinun tuulesi puhaltaa mutta ei ainakaan työelämästä,,siis sellaisesta oikeasta vaan komppaat Ek,n tekemää 1000 ;nelle ihmiselle tehtyä kyselyä jossa saatiin ek;tä miellyttävä lopputulos.
      Paikallisesta sopimisesta on meillä maa täynnä pienfirmoja että toimijoita jossa Tes sin noudattaminen on niin ja näin, sen verta olen maakunnissa kierrellyt hommissa, esim, joissakin Isäntä ei maksa sunnuntai ylityöstäkään kuin peruspalkkaa kun näin on "sovittu" tai palkka on selkeästi vaatimuksiltaan alakantissa ja sekin on sovittu" eli saneltu ja tätä ei kukaan palkansaaja halua.
      Perälautanahan tuo työehtosopiminen on, kun monta asiaa mitkä voi tehdä paremmin mutta ei huonommin , kuten näillä yleensä on tapana,.
      Niin paljon firmoja joissa ei tehty tuntiakaan kikyä. silloin sipilän oikeistohallituksen "sopimaa " talkoilua ja lomaraha leikkailua vaan tulokseen päästiin ihan loistavasti ilman.

      Työolojen vetämien tähän on kaukaa haettua sillä työsuojelu on parantunut huikeasti ja paljon, kiitos siitä ainakin vakuutusyhtiöiden vaatimiin koulutuksiin ja ammattiliittojen koulutuksiin sekä valveutuneiden työnantajien ymmärtämään
      että työsuojeluun sijoitettu raha tulee moninkerroin takaisin niin turvallisuutena ,viihtyvyytenä sekä se että ei menetetä kenenkään terveyttä pienien säästöjen toivossa kun kaikkeen ei turvallisuus syistä tarvitse suostua.

      Toivottavasti sellaisiin paikallisiin sopimisiin saadaan kunnollinen ammattiyhdistysosaaminen neuvottelu kumppaniksi ja asiaan perehtyväksi muutehan se on sanelua ja epäselvyyttä.

      Nyt kun itsellä on kymmeniä vuosia teknologiateollisuuden työelämää takana huomaa uutena sellaisen nuorten liittoihin kuulumattomuuden.
      jostain vaikka isi sanoo että ei syystä,
      ja nämä nuoret ovat siellä vapaamatkustamisen lisäksi vapaata riistää pienillä työnantajilla väärinkäytöksiin ja suuremmillakin täysin ulkona tietämisen arvoisista asioista vaikka vain lomauuksista, arkipyhäkorvauksista tai lomarahoista ja varsinkin kun virheitä ja sekaannuksia tulee niin turvattomina vailla edunvalvontaa, itse en kun palkallaan elää , en uskaltaisi.

    • Anonyymi

      Aika erikoista. Yleensähän se on työantaja joka jarruttaa. Kun pyytää palkankorotusta niin työantaja sanoo että katsotaan ensi vuonna, Nyt on niin tiukkaa,

      • Anonyymi

        Alakohtaista ehkä, meille tuli eilen ilmoitus korotuksista. Pitää sisällään sovitun prosenttikorotukset sekä jonkinlaisen yllätysnoston kun muutama vuosi on mennyt niin hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Alakohtaista ehkä, meille tuli eilen ilmoitus korotuksista. Pitää sisällään sovitun prosenttikorotukset sekä jonkinlaisen yllätysnoston kun muutama vuosi on mennyt niin hyvin.

        Ei se ole alakohtaista, vaan yrityskohtaista.

        Aina löytyy niitä firmoja, joille työntekijät ovat tärkeitä muuallakin kuin juhlapuheissa. Saattavat jopa toimia sen mukaan, eli vaikkapa tes:n minimejä suuremmalla palkankorotuksella.

        Kyllä omakin työnantaja on tahkonut viime vuodet erittäin hyvää tulosta, sijoittajille, mutta työntekijöitä ei ole huomioitu palkitsemisessa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2894
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      539
      2755
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1895
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1887
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1768
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      303
      1704
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1362
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      62
      1163
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      90
      1154
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1122
    Aihe