'Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen'
Rypsiöljyllä syvempään ketoosiin kuin voilla ynnä muuta kivaa. Rasvamaksastakin pääsee eroon kasvirasvapohjaisella karppauksella. Oli sen verran tehokkaat luvut että saatan kokeilla kasvirasvakarppausa pari viikkoa jossain välissä.
Ketoilijoille luettavaa
58
74
Vastaukset
- Anonyymi
Taas tätä rasvahöhellystä. Eiköhän ketoilussa ole kyse hiilareiden välttämisestä. Se johtaa automaattisesti protskuun ja välttämättömään rasvaan ilman teitoista rasvan ahmimista.
Juo rypsiöljyä niin laihdut! Tule ja purista!Siis tuossa ei laihdutettua vaan verrattiin kahta dieettiä. Kasviöljyt pärjäsivät, voi ei.
Järkevä ketoilija ei lisää rasvaa vaan vähentää hiilihydraattia. Suomessa on valitettavasti suosiossa karppaus eläinrasvalla. Vaihtamalla eläinrasva kasviöljyihin saisi terveysetuja. Kannattaa lukea se blogiteksti. On kovaa asiaa.- Anonyymi
Eläinrasvat pois ja hiilihydraattia vähemmän tai ainakin parempilaatuisena ja kuitupitoisena! Kuulostaa ihan hyvältä, kun proteiinikin tulee melkein automaattina.
Tämä oli yllätystulos, hyvä sellainen. Anonyymi kirjoitti:
Eläinrasvat pois ja hiilihydraattia vähemmän tai ainakin parempilaatuisena ja kuitupitoisena! Kuulostaa ihan hyvältä, kun proteiinikin tulee melkein automaattina.
Tämä oli yllätystulos, hyvä sellainen.Ei ole yllätys. Yllätys on se, että kasvi- ja eläinrasvojen ero oli noin suuri. Täytyy lisätä dieettiin kasvirasvaa vaikka se hidastaa kuin laihtumista. Hiilihydraattia on kyllä vaikea vähentää.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ei ole yllätys. Yllätys on se, että kasvi- ja eläinrasvojen ero oli noin suuri. Täytyy lisätä dieettiin kasvirasvaa vaikka se hidastaa kuin laihtumista. Hiilihydraattia on kyllä vaikea vähentää.
Terveydenedistelyeroa voi kuvata siten että sama kuin: Sikarin polttaja korvaisi sikarit tupakalla. Tai pontikan juoja korvaisi pontikan kossulla.
Kaikki öljyt ja kaikki rasvat ovat huonoja, terveyttä pilaavia, lihottavia. Jotkin laadut ehkä enemmän kuin toiset. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Siis tuossa ei laihdutettua vaan verrattiin kahta dieettiä. Kasviöljyt pärjäsivät, voi ei.
Järkevä ketoilija ei lisää rasvaa vaan vähentää hiilihydraattia. Suomessa on valitettavasti suosiossa karppaus eläinrasvalla. Vaihtamalla eläinrasva kasviöljyihin saisi terveysetuja. Kannattaa lukea se blogiteksti. On kovaa asiaa." Kannattaa lukea se blogiteksti. On kovaa asiaa."
hoopovee
THL:n juoksupoika jälleen asialla väitteineen joille ei löydy perusteita. - Anonyymi
"Se johtaa automaattisesti protskuun ja välttämättömään rasvaan ilman teitoista rasvan ahmimista."
Automaattisesti se johtaa vain aliravitsemukseen kun proteiinin määrää ei lisätä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Se johtaa automaattisesti protskuun ja välttämättömään rasvaan ilman teitoista rasvan ahmimista."
Automaattisesti se johtaa vain aliravitsemukseen kun proteiinin määrää ei lisätä.Mitään ei tarvitse lisätä suunnitelmallisesti. Kun hiilarit pudottaa todelliseen 0:aan eikä halua nälkiintyä niin kaikkea muuta tulee syödyksi riittävästi. Myös proteiinipitoisia aineksia.
- Anonyymi
Lienee Laatikaisen loitsuja, mutta olisit linkin pistää vaan et taia osata sitä mokomaa asiaa.
- Anonyymi
Vapise Veijo! Nyt on niin kuumaa kamaa, että laitan suoran linkin tähän https://www.pronutritionist.net/2020/10/jos-ketoilet-tee-se-margariiniin-rypsi-rapsi-ja-oliivioljyyn-seka-pahkinoihin-painottuen/ . (Ylläpidon kanssa sovittiin, ettei tätä poisteta, koske se on virallisen suosituksen mukainen artikkeli).
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Vapise Veijo! Nyt on niin kuumaa kamaa, että laitan suoran linkin tähän https://www.pronutritionist.net/2020/10/jos-ketoilet-tee-se-margariiniin-rypsi-rapsi-ja-oliivioljyyn-seka-pahkinoihin-painottuen/ . (Ylläpidon kanssa sovittiin, ettei tätä poisteta, koske se on virallisen suosituksen mukainen artikkeli).
" Kannattaa lukea se blogiteksti. On kovaa asiaa."
hoopovee
THL:n juoksupoika jälleen asialla väitteineen joille ei löydy perusteita.
Ei vapisuta mutta naurattaa kuten muutkin Laatikaisen jutut. Kun Laatikainen erehtyi väittelemään asiantuntijan kanssa niin seurauksena oli se että hänestä ei ollut vastaamaan. Vastassahan oli kansainvälisesti tunnustettu tutkija eikä margariinimannekiini.
- Anonyymi
Tarkoittaako tämä hvp sitä, että sinäkin ryhdyt karppaajaksi?
Voisihan tuota harrastaa muutama viikon. Tosin laihdun nytkin vauhdilla.
2 viikkoa kasviöljyjä (minulla siis majoneesipohjaisia salaatteja) ei kuulosta pahalta jos maksan rasvasta saa 43% pois. Sen pidempäähän tuota ei tarvitse noudattaa.hvp27 kirjoitti:
Voisihan tuota harrastaa muutama viikon. Tosin laihdun nytkin vauhdilla.
2 viikkoa kasviöljyjä (minulla siis majoneesipohjaisia salaatteja) ei kuulosta pahalta jos maksan rasvasta saa 43% pois. Sen pidempäähän tuota ei tarvitse noudattaa.Luin tuon tutkimuksen ja tulokset eivät valitettavasti olleet pysyviä. Jos joku on kiinnostunut niin löytyy kun etsii 'An Integrated Understanding of the Rapid Metabolic Benefits of a Carbohydrate-Restricted Diet on Hepatic Steatosis in Humans'. Aika hyvä syy hylätä eläinrasvat jos karppaa.
- Anonyymi
paitsi että maksarasva on kutistunut vielä tehokkaammin tyydytetyllä rasvalla. Joka kerta kun tätä on testattu.
Niitä tutkimuksia on ollut esillä karppilassakin jo yli 10 vuoden ajan.
Oheinen vitja, rasvamaksan korjauksesta (näkyy vain rekkautuneille) lähti liikkeelle vuonna 2009: viewtopic.php?f=17&t=43671
... ja aika pitkälle pääsee, kun selaa tuon ensimmäisen viestin ja sen kolme tutkimusta.Siis tuo tehtiin valvotusti ja verrattiin kahta keto dieettiä joilla ei laihdutettua. Kasviöljy ryhmässä maksan rasvoittuminen väheni 43% mutta ei eläinrasvaryhmässä.
Mikä tahansa dieetti jolla laihtuu vähentää maksan rasvoittumista. Tämä oli ensimmäinen kerta kun verrattiin maksan rasvoittumista vertaamalla kahta erilaista ketogeenistä dieettiä.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Siis tuo tehtiin valvotusti ja verrattiin kahta keto dieettiä joilla ei laihdutettua. Kasviöljy ryhmässä maksan rasvoittuminen väheni 43% mutta ei eläinrasvaryhmässä.
Mikä tahansa dieetti jolla laihtuu vähentää maksan rasvoittumista. Tämä oli ensimmäinen kerta kun verrattiin maksan rasvoittumista vertaamalla kahta erilaista ketogeenistä dieettiä.Onko otettu huomioon notta ne välttämättömät rasvahapot aiheuttavat haimasyöpää.. niin ne joita rypsärissä on?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko otettu huomioon notta ne välttämättömät rasvahapot aiheuttavat haimasyöpää.. niin ne joita rypsärissä on?
Kerropa lisää tuosta jo vuosia sitten alas-ammutusta heitostasi? Haluaisitko perustella asiasi, vai heitätkö vain välihuutoja?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kerropa lisää tuosta jo vuosia sitten alas-ammutusta heitostasi? Haluaisitko perustella asiasi, vai heitätkö vain välihuutoja?
Vaarasta tulee varoittaa sanoopi laki. Tuonne ilimesty pari juttua rottakokeista joten siinä teille puuhastelua.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti: "Ei ole yllätys. Yllätys on se, että kasvi- ja eläinrasvojen ero oli noin suuri."
Oikeasti vai? Sinä siis tiesit ennalta, että oikein valitusti maksan rasvoittuminen väheni 43 % tuossa ajassa? Minulle tuo oli todellinen yllätys!
Tähän saakka ainoa tapa päästä eroon rasvamaksasta oli reilu laihduttaminen!
Kanannahkamies kirjoitti: "Terveydenedistelyeroa voi kuvata siten että sama kuin: Sikarin polttaja korvaisi sikarit tupakalla. Tai pontikan juoja korvaisi pontikan kossulla..... Kaikki öljyt ja kaikki rasvat ovat huonoja, terveyttä pilaavia, lihottavia."
KNM vihaa jostakin kumman syystä muita ihmisiä, eikä salli sitä että on olemassa todella hienoja ja yllätyksellisiä tutkimuksia, jotka tuottavat myös yllätyksellisiä tuloksia. KNM:n perusajatuksen mukaan kaiken ruokamaailmassa on pyörittävä kanan runsasrasvaisten osien (ruots. chicken thigh with extra fat skin) ja kaalin (engl. kål) ympärillä ( 162 g kalaa viikossa).Määrä oli yllätys mutta ero ei. Erikoisesti diabeetikoille mahtava tulos. Huomaatko että jälleen kerran RCT ei kelpaa sianrasvakarppaajille vaikka tulos on huikea kun oma usko joutuu varsin koville. Mitenköhän Heikkilä suhtautuu tulokseen?
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Määrä oli yllätys mutta ero ei. Erikoisesti diabeetikoille mahtava tulos. Huomaatko että jälleen kerran RCT ei kelpaa sianrasvakarppaajille vaikka tulos on huikea kun oma usko joutuu varsin koville. Mitenköhän Heikkilä suhtautuu tulokseen?
Antti Heikkilä
1 t ·
Ketodieetin suuren suosion johdosta on alalle tullut jos jonkinlaista yrittäjää ja yritystä. Jokaisella on oma versionsa ketodieetistä. Myös kauppojen hyllyt ovat täyttyneet mitä ihmeellisimmistä oheistuotteista, jotka kaikki ovat prosessoitua skeidaa ja siis turhia. Todellinen keto on yksinkertainen. Kun vähentää päivittäisen syödyn hiilihydraattien määrää riittävästi, muuttaa elimistö energialähdettä sokerista rasvaan. Siihen ei tarvitse muuta. Mitään kikkailuja ei tarvita. Normaali prosessoimaton ruoka on kaiken perusta.
Ruokateollisuus on paniikissa herännyt tosiasiaan, että koko keinoruokabisnes kuivuu kasaan. On tehty tutkimus Aila Rissasen johdolla, ja siinä ketodieettiä on kokeiltu rasvamaksaan. Tämä ”keto” poikkeaa tavanomaisesta siinä, että rasvat on korvattu keinorasvoilla kuten margariinilla ja rypsiöljyllä. Tutkimus osoitti, että ketodieetti puree hyvin rasvamaksaan, mikä on tiedetty jo vuosia. Tässä tapauksessa erikoista on, että tuo teho katsotaan johtuvan nimenomaan keino- ”pehmeistä” rasvoista. Tämä on suuri vale ja ruokateollisuuden etäpäätteinä toimivien ”tutkijoiden” hokkuspokkus-temppu. Rasvamaksaan tehoaa ainoastaan ja yksinomaan hiilihydraattien rajoitus. Rasvojen laadulla siinä ei ole mitään tekemistä lyhyellä aikavälillä. Mutta pitemmällä aikavälillä on. Pehmeiden rasvojen käyttö johtaa ajan kanssa katastrofiin. Olisikin mielenkiintoista tietää, miten käy puolen vuoden tai vuoden kuluttua noille koekaniineille. Iltalehdessä (kuinka ollakaan) ruokateollisuuden etuja ajava Reijo Laatikainen on lähes orgastisen euforian vallassa kertoessaan asiasta. Hänen ohjeensa ovat täyttä roskaa. Hänen listansa ei ehkäise rasvamaksaa. Mutta pääasiahan on, ettei apurahahanat sulkeudu.
https://www.iltalehti.fi/…/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b… - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Määrä oli yllätys mutta ero ei. Erikoisesti diabeetikoille mahtava tulos. Huomaatko että jälleen kerran RCT ei kelpaa sianrasvakarppaajille vaikka tulos on huikea kun oma usko joutuu varsin koville. Mitenköhän Heikkilä suhtautuu tulokseen?
Mitenkähän suhtautuu...?! Kyllä nyt naurattaa, hyvin aavistit.
Anonyymi kirjoitti:
Antti Heikkilä
1 t ·
Ketodieetin suuren suosion johdosta on alalle tullut jos jonkinlaista yrittäjää ja yritystä. Jokaisella on oma versionsa ketodieetistä. Myös kauppojen hyllyt ovat täyttyneet mitä ihmeellisimmistä oheistuotteista, jotka kaikki ovat prosessoitua skeidaa ja siis turhia. Todellinen keto on yksinkertainen. Kun vähentää päivittäisen syödyn hiilihydraattien määrää riittävästi, muuttaa elimistö energialähdettä sokerista rasvaan. Siihen ei tarvitse muuta. Mitään kikkailuja ei tarvita. Normaali prosessoimaton ruoka on kaiken perusta.
Ruokateollisuus on paniikissa herännyt tosiasiaan, että koko keinoruokabisnes kuivuu kasaan. On tehty tutkimus Aila Rissasen johdolla, ja siinä ketodieettiä on kokeiltu rasvamaksaan. Tämä ”keto” poikkeaa tavanomaisesta siinä, että rasvat on korvattu keinorasvoilla kuten margariinilla ja rypsiöljyllä. Tutkimus osoitti, että ketodieetti puree hyvin rasvamaksaan, mikä on tiedetty jo vuosia. Tässä tapauksessa erikoista on, että tuo teho katsotaan johtuvan nimenomaan keino- ”pehmeistä” rasvoista. Tämä on suuri vale ja ruokateollisuuden etäpäätteinä toimivien ”tutkijoiden” hokkuspokkus-temppu. Rasvamaksaan tehoaa ainoastaan ja yksinomaan hiilihydraattien rajoitus. Rasvojen laadulla siinä ei ole mitään tekemistä lyhyellä aikavälillä. Mutta pitemmällä aikavälillä on. Pehmeiden rasvojen käyttö johtaa ajan kanssa katastrofiin. Olisikin mielenkiintoista tietää, miten käy puolen vuoden tai vuoden kuluttua noille koekaniineille. Iltalehdessä (kuinka ollakaan) ruokateollisuuden etuja ajava Reijo Laatikainen on lähes orgastisen euforian vallassa kertoessaan asiasta. Hänen ohjeensa ovat täyttä roskaa. Hänen listansa ei ehkäise rasvamaksaa. Mutta pääasiahan on, ettei apurahahanat sulkeudu.
https://www.iltalehti.fi/…/403293c4-f9d3-4fd3-9f1b…Noinhan Heikkilä väittää mutta jälleen kerran puheet on helppo osoittaa tuulesta temmatuiksi. Rasvamaksaan auttaa laihdutus ja tyydyttynyt rasva pahentaa rasvamaksaa. Rasvamaksaan auttaa myös hiilihydraatin laadun parantaminen.
Ketoilu nyt ei ole kovinkaan suosittua. Vegaaneja on ehkä 2% ja ketoilijoita ehkä 0.2%.
- Anonyymi
Tiedemiehet kestitsivät rottia runsaalla alkoholilla tässä vuonna 2001 julkistetussa kokeessa (1). Rotille tietenkin tuli maksavaurioita. Mutta ei hätää, he vaihtoivat rottien ruokavalion monityydyttymättömät rasvat tyydyttyneisiin ja kas kummaa, maksavauriot alkoivat parantua! Merkillisintä tässä oli se, että paraneminen jatkui siitä huolimatta, että rotat jatkoivat ryyppäämistä: ”…rotilla, joille syötettiin kalaöljyä ja etanolia 8 viikkoa, oli korkeimmat endotoksiinin ja rasvojen hapetustuotteiden tasot. Eläimillä, joiden kalaöljy vaihdettiin palmuöljyksi tai keskipitkiksi rasvahapoiksi (MCT) viimeisen 2 viikon ajaksi – jopa etanolin tarjonnan jatkuessa – näiden haitallisten yhdisteiden tasot olivat n. 60-80% alemmat. Itse asiassa alkoholia kalaöljyn kera 6 viikkoa ja palmuöljyä tai MCT:tä 2 viimeistä viikkoa alkoholin kanssa saaneiden ryhmien hapettuneiden rasvojen tasot olivat kokeen lopussa yhtä alhaiset kuin kalaöljyä ja dekstroosia saaneella ryhmällä (”raitis ryhmä”)”
- Anonyymi
Ja lisää =>Vastaavia tutkimuksia/kokeita on tehty rotilla useita. Aina on saatu sama tulos: tyydyttyneet rasvat suojaavat maksaa. Jo 1995 tutkimus (2) totesi: ”Ruokavalio, jossa on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, mutta ei monityydyttymätöntä rasvaa (omega-3), peruutti alkoholin aiheuttaman maksavaurion. Tämä vaikutus saattaa selittyä rasvojen hapettumisen vähentymisellä.” Tutkijat olivat niin vakuuttuneita rottakokeestaan, että totesivat lopuksi: ”Tämän tutkimuksen tulosten perusteella olisi mielestämme perusteltua päättää, olisiko rasvojen vaihtoon perustuva hoitomalli sopiva potilaille, joilla on alkoholin aiheuttama maksavaurio.” 1989 kokeiltiin naudan rasvaa ja tulos (7) oli ”…olemme osoittaneet, että naudan rasva esti täydellisesti alkoholiperäisen maksataudin (ALD) rottakokeessamme ja että ALD paheni suhteessa annostellun linolihapon (kasviperäinen omega-6) määrään.”
Anonyymi kirjoitti:
Ja lisää =>Vastaavia tutkimuksia/kokeita on tehty rotilla useita. Aina on saatu sama tulos: tyydyttyneet rasvat suojaavat maksaa. Jo 1995 tutkimus (2) totesi: ”Ruokavalio, jossa on runsaasti tyydyttynyttä rasvaa, mutta ei monityydyttymätöntä rasvaa (omega-3), peruutti alkoholin aiheuttaman maksavaurion. Tämä vaikutus saattaa selittyä rasvojen hapettumisen vähentymisellä.” Tutkijat olivat niin vakuuttuneita rottakokeestaan, että totesivat lopuksi: ”Tämän tutkimuksen tulosten perusteella olisi mielestämme perusteltua päättää, olisiko rasvojen vaihtoon perustuva hoitomalli sopiva potilaille, joilla on alkoholin aiheuttama maksavaurio.” 1989 kokeiltiin naudan rasvaa ja tulos (7) oli ”…olemme osoittaneet, että naudan rasva esti täydellisesti alkoholiperäisen maksataudin (ALD) rottakokeessamme ja että ALD paheni suhteessa annostellun linolihapon (kasviperäinen omega-6) määrään.”
Oletko rotta vai ihminen? Rottien aineenvaihdunta on aika lailla erilainen kuin ihmisillä ja rottakokeet saattavat olla hiukan parempia kuin ekologiset tutkimukset.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Oletko rotta vai ihminen? Rottien aineenvaihdunta on aika lailla erilainen kuin ihmisillä ja rottakokeet saattavat olla hiukan parempia kuin ekologiset tutkimukset.
Ihmisillä kokeita on tehty vähän. Johtuisikohan siitä, että maksan kunnon tarkastelemiseksi se on helpompaa ottaa rotilta ja jauhaa koeputkiin analysoitavaksi? Ei pidä kuitenkaan luulla, että noissa rottakokeissa olisi kyse huuhaasta. Asiasta kyllä keskustellaan tiedemiespiireissäkin ihan vakavasti.
Ole huoletta kyllä hiirulaisilla niitä sapuskakokeita on tehty ja myös ihmisillä rasva kauppoja silleen notta tulokset piiloon tyyliin. Sähän muistat ne? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihmisillä kokeita on tehty vähän. Johtuisikohan siitä, että maksan kunnon tarkastelemiseksi se on helpompaa ottaa rotilta ja jauhaa koeputkiin analysoitavaksi? Ei pidä kuitenkaan luulla, että noissa rottakokeissa olisi kyse huuhaasta. Asiasta kyllä keskustellaan tiedemiespiireissäkin ihan vakavasti.
Ole huoletta kyllä hiirulaisilla niitä sapuskakokeita on tehty ja myös ihmisillä rasva kauppoja silleen notta tulokset piiloon tyyliin. Sähän muistat ne?Ai niin see pietarilainen tietemies syötti kaneille kanamunaa ja niitten poloisten suonisto tukkeutui. Nytten jopa froffatkin vetoaa siihen.. kanit vegaaneja ja söivät silleen petoeläin tyyliin joten älä lottaa lihojen kans.
- Anonyymi
Mukava roskalehden "uutisoimaan" THL:n ja margariinien valmistajien toimintaa tukeva jokeltelu. Todellisia perusteita ei ole olemassa mutta hoopoveehän on asiantuntija satujen perässä juoksemisessa.
Jos haluat asiallista tutkimusta asiasta:
hakusana: terveenä ja kylläisenä, emailosoite blogissani.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Veku, onko lehti Cell Metabolism tuttu? Alan lehdistä toiseksi korkein impact factor.
"Veku, onko lehti Cell Metabolism tuttu? Alan lehdistä toiseksi korkein impact factor."
Voi kun sinä luulija parka tietäisit miten tuttua ravintotieto on yli 10 vuoden ajalta. Milloin sinä olet ajatellut ottaa opiksesi tidosta etkä pelkistä luuloista. - Anonyymi
Ookkonä olevinas joku tutkija? Höpöhöpö. Samanlainen googlettaja kuin me kaikki muutkin.
Anonyymi kirjoitti:
Ookkonä olevinas joku tutkija? Höpöhöpö. Samanlainen googlettaja kuin me kaikki muutkin.
En erityisesti googlaa ravitsemustutkimuksia vaan seuraan mitä tuolla kentällä tapahtuu eli seuraan blogeja (mutta en Heikkilän) ja Diabetes sivustoja ym..
Juu, en ole tutkija ja kehottaisinkin ihmisiä lukemaan itse näitä blogeja, Mustajoki, Knuuti, Laatikainen ovat ainakin hyviä.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
En erityisesti googlaa ravitsemustutkimuksia vaan seuraan mitä tuolla kentällä tapahtuu eli seuraan blogeja (mutta en Heikkilän) ja Diabetes sivustoja ym..
Juu, en ole tutkija ja kehottaisinkin ihmisiä lukemaan itse näitä blogeja, Mustajoki, Knuuti, Laatikainen ovat ainakin hyviä.Tuo kysymys oli veepuulle tarkoitettu.
Anonyymi kirjoitti:
Tuo kysymys oli veepuulle tarkoitettu.
Veku ei edes lue niitä. Ohjasi minutkin dietdoctorin sivulle jossa mainittujen tärkeiden tutkimusten mukaan karppaus ei pitkällä tähtäimellä ole sen parempi dieetti diabeetikoille kuin muutkaan.
Vatsalihakset alkavat erottua mutta löysää vatsanahkaa on reilusti.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
En erityisesti googlaa ravitsemustutkimuksia vaan seuraan mitä tuolla kentällä tapahtuu eli seuraan blogeja (mutta en Heikkilän) ja Diabetes sivustoja ym..
Juu, en ole tutkija ja kehottaisinkin ihmisiä lukemaan itse näitä blogeja, Mustajoki, Knuuti, Laatikainen ovat ainakin hyviä.Voi tietäjä parka olisko syytä lukea muitakin selvityksiä? Kuten tunnettua on niin lantilla on kaksi puolta jpa reunoissakin näkyy olevan kirjoitusta. Sanomansa niilläkin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Veku, onko lehti Cell Metabolism tuttu? Alan lehdistä toiseksi korkein impact factor."
Voi kun sinä luulija parka tietäisit miten tuttua ravintotieto on yli 10 vuoden ajalta. Milloin sinä olet ajatellut ottaa opiksesi tidosta etkä pelkistä luuloista."Voi kun sinä luulija parka tietäisit miten tuttua ravintotieto on yli 10 vuoden ajalta. Milloin sinä olet ajatellut ottaa opiksesi tidosta etkä pelkistä luuloista."
Se mitä olet lukenut (valikoiden) 10 vuotta sitten, on jo vanhentunutta tietoa. Tieteellä on sellainen ominaisuus että se korjaa itseään uusien tutkimustulosten perusteella. Olisiko sinulle ylivoimaista tehdä samoin? Anonyymi kirjoitti:
Voi tietäjä parka olisko syytä lukea muitakin selvityksiä? Kuten tunnettua on niin lantilla on kaksi puolta jpa reunoissakin näkyy olevan kirjoitusta. Sanomansa niilläkin.
Jos jollain alalla on johtavia asiantuntijoita niin heidän mielipiteisiinsä voi yleensä luottaa. Kolikon toisella puolella on maallikkoja ja kaikenlaosia salaliittoteoreetikkoja joiden mielipiteillä ei juurikaan ole väliä. Minäkin olen maallikko kuten Heikkiläkin ravitsemusopissa. Minä sentään luen ravitsemustutkimuksia toisin kuin Heikkilä.
- Anonyymi
Peräti 25–30 % länsimaalaisista aikuisista (ja 15 % lapsista) potee rasvamaksaa, diabeetikoista ja lihavista yli puolet. Alkoholikin rasvoittaa maksaa, mutta alkoholista riippumaton rasvamaksa on yleisin taudin muoto, joka lisääntyy sitä mukaa kun vyötärölihavuus, metabolinen oireyhtymä ja tyypin 2 diabetes yleistyvät. Syynä ovat lihominen ja vääränlaiset ruokatavat. Erityisesti fruktoosin (jota taloussokerissa on puolet) ja muiden nopeiden hiilihydraattien syöminen rasvoittaa maksaa. Ylipainoisilla sokeripitoisen kolavirvoitusjuoman runsas käyttö lisää jo puolessa vuodessa maksan rasvamäärää. Moni diabeetikko ja psoriaatikko kantaa rasvamaksaa tietämättään. Amerikkalaiset, italialaiset ja sveitsiläiset gastroenterologit kehottavat lääkäreitä tutkimaan potilaidensa vitamiini- ja hivenainetilanteen ja korjaamaan havaitut puutteet. Erityisesti D-vitamiinin puute on yleinen rasvamaksassa, kertoo Amerikan gastroenterologien vuosikokouksessa esitetty tutkimus. Myös berberiini, B3-vitamiini, kurkumiini, maarianohdake, kalaöljyn omega-3-rasvahapot, D- ja E-vitamiinit, pre- ja probiootit sekä ubikinoni ehkäisevät ja korjaavat rasvamaksaa, ilmenee pätevistä uusista tutkimuksista ja kirjallisuuskatsauksista. Minusta on tuiki merkillistä, etteivät suomalaiset lääkärit (mm. professori Hannele Yki-Järvinen) ja kuopiolainen ravitsemusterapian professori, agronomi Ursula Schwab – joita valtamedia haastattelee jatkuvasti – osaa taikka halua kertoa näiden ravintolisien eduista rasvamaksan ehkäisyssä ja hoidossa.
Näinhän lisäravinnekauppias Tolonen väittää. Lisäravinteita ei rasvamaksaan suositella koska siihen auttaa tutkitusti huonojen hiilihydraattien ja tyydyttyneen rasvan välttäminen ja laihdutus. Nuo edistävät muutenkin terveyttä.
Tolonen on siirtynyt samalle linjalle kuin Heikkilä eli vähättelemään ihmisiä. Jos ihmisestä mainitaan koulutusaste niin pitäisi mainita korkein koulutus tai akateeminen arvo. Schwab on ravitsemusterapian professori. Tietänee asiasta huomattavasti enemmän kuin ravitsemustiedettä harrastava Tolonen.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tolonen on siirtynyt samalle linjalle kuin Heikkilä eli vähättelemään ihmisiä. Jos ihmisestä mainitaan koulutusaste niin pitäisi mainita korkein koulutus tai akateeminen arvo. Schwab on ravitsemusterapian professori. Tietänee asiasta huomattavasti enemmän kuin ravitsemustiedettä harrastava Tolonen.
Eihän ravitsemustiede oikeastaan edes ole tiedettä, koska aika vähän oikeasti tiedetään mitä ravinto tekee ihmiselle. Sen takia on niin paljon ristiriitaista ohjetta ja tutkimusta. Pitää vain tutustua tutkimuksiin ja suhtautua niihin kriittisesti, tuntea tutkimusten taustat ja mahdollinen korruptio niiden tekemisessä.
Anonyymi kirjoitti:
Eihän ravitsemustiede oikeastaan edes ole tiedettä, koska aika vähän oikeasti tiedetään mitä ravinto tekee ihmiselle. Sen takia on niin paljon ristiriitaista ohjetta ja tutkimusta. Pitää vain tutustua tutkimuksiin ja suhtautua niihin kriittisesti, tuntea tutkimusten taustat ja mahdollinen korruptio niiden tekemisessä.
No korruptiosta ei ole todisteita ja itse suosittelisin kyllä luottamaan asiantuntijoihin.
Aika suuri osa tutkimuksesta ei ole eksaktia. Noita ei edes nkmitetä tutkimiseksi englannissa vaan ovat historia, psykologia jne..
Ravitsemustiede on hyvin hankalaa kun aikajänne on hyvin pitkä ja yksittäisiä tekijöitä on paljon ja ne riippuvat toisistaan. Luotan kyllä yleisiin suosituksiin.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tolonen on siirtynyt samalle linjalle kuin Heikkilä eli vähättelemään ihmisiä. Jos ihmisestä mainitaan koulutusaste niin pitäisi mainita korkein koulutus tai akateeminen arvo. Schwab on ravitsemusterapian professori. Tietänee asiasta huomattavasti enemmän kuin ravitsemustiedettä harrastava Tolonen.
Ursula Schwab ei ole edes agronomi, vaan terveydenhuollon maisteri Kuopion yliopistosta ja filosofian tohtori.
Helsingin yliopiston ravitsemustieteilijät opiskelevat kyllä maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa (mutta eivät ole agronomeja).
Mielenkiintoista muuten, että Tolonen on siirtynyt Heikkilän halpahintaiselle herjalinjalle. Anonyymi kirjoitti:
Ursula Schwab ei ole edes agronomi, vaan terveydenhuollon maisteri Kuopion yliopistosta ja filosofian tohtori.
Helsingin yliopiston ravitsemustieteilijät opiskelevat kyllä maatalous-metsätieteellisessä tiedekunnassa (mutta eivät ole agronomeja).
Mielenkiintoista muuten, että Tolonen on siirtynyt Heikkilän halpahintaiselle herjalinjalle.Ursula on myös agronomi eli ravitsemustieteilijät voivat hakea tuota arvoa. Ollut joskus jopa vuoden agronomi tms.. Ollut myös liiton hallituksessa.
Joo. Ei tarvitse Heikkilän tai Tolosen yrittää mitään keskustelua näiden kanssa. Ei varmaan kannatakaan kun toisella puolella on professoreita ja toisella puolella kirsikanpoimijoita.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ursula on myös agronomi eli ravitsemustieteilijät voivat hakea tuota arvoa. Ollut joskus jopa vuoden agronomi tms.. Ollut myös liiton hallituksessa.
Joo. Ei tarvitse Heikkilän tai Tolosen yrittää mitään keskustelua näiden kanssa. Ei varmaan kannatakaan kun toisella puolella on professoreita ja toisella puolella kirsikanpoimijoita.Googlaamalla löysin tiedon, että Agronomiliitto olisi nimennyt hänet vuonna 2013 Vuoden vaikuttajaksi.
Oletko nyt aivan varma, että hänellä olisi agronomin titteli, joita muistaakseni annetaan vain Helsingin yliopistossa? - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tolonen on siirtynyt samalle linjalle kuin Heikkilä eli vähättelemään ihmisiä. Jos ihmisestä mainitaan koulutusaste niin pitäisi mainita korkein koulutus tai akateeminen arvo. Schwab on ravitsemusterapian professori. Tietänee asiasta huomattavasti enemmän kuin ravitsemustiedettä harrastava Tolonen.
Kappas vaan. Voiton varma yimielisyytesi on vaihtunut häviön häpeänä joka ilmenee lapsellisena kiukutteluna.
Voit muistella kuinka hanhelle se rasvamaksa saahan. Voitako ne niille syöttää? Anonyymi kirjoitti:
Kappas vaan. Voiton varma yimielisyytesi on vaihtunut häviön häpeänä joka ilmenee lapsellisena kiukutteluna.
Voit muistella kuinka hanhelle se rasvamaksa saahan. Voitako ne niille syöttää?Rasvamaksaa aiheuttaa pääasiassa lihavuus ja sen saa kyllä aikaiseksi voillakin. Voi on vaan hiukan kalliimpaa kun kilo maksaa 5 € ja saman energian saa kahdesta kilosta viljaa @ 15 snt.
Anonyymi kirjoitti:
Googlaamalla löysin tiedon, että Agronomiliitto olisi nimennyt hänet vuonna 2013 Vuoden vaikuttajaksi.
Oletko nyt aivan varma, että hänellä olisi agronomin titteli, joita muistaakseni annetaan vain Helsingin yliopistossa?Ursula ei taida olla agronomi koska terveystieteet eivät oikeuta hakemaan ko. titteliä. Oli Valtsun blogissa. Toisaalta hän on laillistettu ravitsemus hoitaja ja tuon koulutus aloitetaan Helsinkissä?
Tolonen siis halventaa Ursulaa ihan tahallaan.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Ursula ei taida olla agronomi koska terveystieteet eivät oikeuta hakemaan ko. titteliä. Oli Valtsun blogissa. Toisaalta hän on laillistettu ravitsemus hoitaja ja tuon koulutus aloitetaan Helsinkissä?
Tolonen siis halventaa Ursulaa ihan tahallaan.” Tolonen siis halventaa Ursulaa ihan tahallaan.”
Eli on mennyt Heikkilän ja vekun primitiivilinjalle —> hermot pettävät. Anonyymi kirjoitti:
” Tolonen siis halventaa Ursulaa ihan tahallaan.”
Eli on mennyt Heikkilän ja vekun primitiivilinjalle —> hermot pettävät.Juu.
Nyt on tullut niin paljon vekun vastaista asiaa esiin että ihmettelen että ei ole häipynyt, rasvamaksa paranee kasviöljy ketoilulla, diabeteslääkkeistä pääsee eroon pussikuurilla ja jatkamalla vähärasvaisella, ko dieetillä saa myös haiman koon normalisoitua.
Onhan karppaus puolella hyvin käyttäytyviäkin. Edistänevät karppausta enemmän. Christer Sundqvist on ainakin asiallinen joskin biasoitunut.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Rasvamaksaa aiheuttaa pääasiassa lihavuus ja sen saa kyllä aikaiseksi voillakin. Voi on vaan hiukan kalliimpaa kun kilo maksaa 5 € ja saman energian saa kahdesta kilosta viljaa @ 15 snt.
Mikäs sitä lihavuutta aiheuttaa? Onko mitään käsitystä. Rasvako sitä siinä on energiaa niin maan perusteellisesti?
Pienenä vihjeenä e mun puuden muisto kesä potsista. Se sai syyäkseen ohorajuho & perunpuuroo ja juuakseen kurria. Viis centtinen rasvakerros sieltä nahan alta löytyi.
Ne hanhen maksat jotka ovat hyvin rasvoittuneet (ei oo tutkimuksia, mutta tuhansien vuosien kokemus kasvattajilla)
"Hanhenmaksan historia ulottuu aina muinaiseen Egyptiin, jossa asiaa on kuvattu 4 500 vuotta vanhassa hautafreskossa. Egyptiläiset pakkosyöttivät useita hanhilajeja ja muita lintuja kostutetuilla siemenillä ja jyvillä. Myöhemmin ruokintatapa levisi kaikkialle Välimeren alueelle. Kreikkalainen runoilija Kratinos tuo asian esille 400-luvulla eaa."
Eli voit lopettaa Antin morkkaamisen, mutta eihän se ole sulle mahdollista? Anonyymi kirjoitti:
Mikäs sitä lihavuutta aiheuttaa? Onko mitään käsitystä. Rasvako sitä siinä on energiaa niin maan perusteellisesti?
Pienenä vihjeenä e mun puuden muisto kesä potsista. Se sai syyäkseen ohorajuho & perunpuuroo ja juuakseen kurria. Viis centtinen rasvakerros sieltä nahan alta löytyi.
Ne hanhen maksat jotka ovat hyvin rasvoittuneet (ei oo tutkimuksia, mutta tuhansien vuosien kokemus kasvattajilla)
"Hanhenmaksan historia ulottuu aina muinaiseen Egyptiin, jossa asiaa on kuvattu 4 500 vuotta vanhassa hautafreskossa. Egyptiläiset pakkosyöttivät useita hanhilajeja ja muita lintuja kostutetuilla siemenillä ja jyvillä. Myöhemmin ruokintatapa levisi kaikkialle Välimeren alueelle. Kreikkalainen runoilija Kratinos tuo asian esille 400-luvulla eaa."
Eli voit lopettaa Antin morkkaamisen, mutta eihän se ole sulle mahdollista?Lihomisen aiheuttaa ylimääräinen energia. Nykyjään sikojen ravintona on vehnä ja proteiinilisä. Jos käytetään rypsin puristusjätettä niin myös pieni määrä rypsiöljyä. Siat ovat nykyään laihoja niin logiikallasi täysjyvä vehnä ja rypsi eivät sitten lihota.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Lihomisen aiheuttaa ylimääräinen energia. Nykyjään sikojen ravintona on vehnä ja proteiinilisä. Jos käytetään rypsin puristusjätettä niin myös pieni määrä rypsiöljyä. Siat ovat nykyään laihoja niin logiikallasi täysjyvä vehnä ja rypsi eivät sitten lihota.
Älä vääristele!!!!
Sian hiilarit lihoittaa jos saavat reippaasti, mutta jos saavat rasvaa niin on kyseenalainen juttu. Ankoille kasvaa se alkoholista riippumaton rasvamaksa jyvillä. Niin ethän sinä voi ymmärtää koska sulla on kapealainen ... niin mikä'? Anonyymi kirjoitti:
Älä vääristele!!!!
Sian hiilarit lihoittaa jos saavat reippaasti, mutta jos saavat rasvaa niin on kyseenalainen juttu. Ankoille kasvaa se alkoholista riippumaton rasvamaksa jyvillä. Niin ethän sinä voi ymmärtää koska sulla on kapealainen ... niin mikä'?Sioilla on koko ajan tarjolla ruokaa ja syövät niin paljon kuin haluavat eikä läskiä tule. Ne kasvatetaan ryhmissä joten aika hankalaa olisi yhdelle sijalle annostella ruokaa.
Oletko koska käynyt viimeksi Jimmy Mooren webbisivulla? Painaa 150 kg voita syömällä.
Karppaus ei ole pitkällä jänteellä yhtään tehokkaampi painonlaskukonsti kuin mikään muukaan dieetti. Ikävä kylläkin noudattaa. Senkin voi tehdä terveellisemmin käyttämällä kasvirasvoja mutta LCHF-porukka haluaa syödä laardia, voita tai kermaa. Miksi muuten et kirjoita kommentteja Laatikaisen blogiin vaan kiukuttele täällä? Tulisi asiantuntevampia kommenttejakin ja säilyisivät pidempään luettavina.
- Anonyymi
Joitakin kiinnostaa nämä tarinat missä kumarretaan vanhoille luuloille ja pyllistetään kansalle.
- Anonyymi
Kerrotko lisää?
Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Harris vai Trump - ketä kiinnostaa?
Ärsyttää suunnattomasti, kun meillä Suomessa ovat mediat täynnä USA:n presidentin vaalikampanjaa. Meillä ei ole siellä2772409Kansa on on puhunut.
Ja pulinat pois. Amerikan kansa kyllästyi edelliseen 4 vuoteen. Demokratia toteutuu. Vaalivilppiä salaliittoteoriaksi ha3021871- 421460
- 571274
Se tuntuu niin väärältä
Mutta kaipaan sinua, mies. Eli tarvitsen sua. Olisit järkyttynyt, jos tietäisit, että ajattelen sinua joka päivä.411078Millaista on elää masentuneen rinnalla? Annen pikkuveli teki itsemurhan: "Viimeisenä päivänä..."
Anne kertoo koulukiusatusta ja lopulta itsemurhan tehneestä pikkuveljestään Akuutti: Masentuneen rinnalla -ohjelmassa.81075Ohhoh! Maajussi-Pekka avautuu fyysisestä läheisyydestä Reetta-morsion kanssa: "Ja sitten..."
Oi, onnea matkaan Pekka ja Reetta! Maajussi-Pekka teki lopullisen valintansa ja hänelle sopiva morsio on punatukkainen R71002Ensitreffit Jenni tykittää - Tämä Jyrkin lause nostaa karvat pystyyn: "Niin epämiellyttävä..."
Jenni tykittää menemään… Jaetaankos teillä laskut tasan tai tuleeko raha-asioista kiistaa? Lue lisää: https://www.suom15922- 44902
etkö osaa jättää rauhaan?
Et halua mitään, silti stalkkaat ja vainoat! jätä rauhaan niin voin jatkaa elämää!33807