Kitaristien ylivoimainen ykkönen on ...

Anonyymi

... ilman muuta Tommy Emmanuel. On parhaimmillaan akustisen kanssa,

https://youtu.be/TjHPBFy8K8E

mutta kyllä sähköitarankin luonnistuu.

https://youtu.be/QlEWWaU72mY
https://youtu.be/s78WCIJD734

28

558

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi viesti poistetaan siksi että se sisältään youtube linkin?

    • Anonyymi

      Brian May.

    • Brian May, Mark Knopfler, Glen Tipton (myös KK Downing on hyvä, mutta Tipton on huippu), Carlos Santana, Jimmy Page, Paul Kossoff (Free/Back street crawlers), Tony Iommi. Tässä joitakin.

      • Anonyymi

        Santanan "taustakitaristi" 70-luvulta unohdetaan aika usein. Kaveri on Neal Schon. Hänet kannattaa myös mainita.


    • Ja myös Richie Blackmore (Deep Purple/Rainbow). Huippukitaristi.

      • Anonyymi

        Olen katsellut muutaman videon livenä. Mielestäni Blackmore on surkea livenä.


    • Täytyy kuitenkin mainita, että soittamisessa kaiken a ja o on tunne ja kappaleen tunnelma, ei se kuinka nopeasti soittaa ja heiluuko lavalla. Jos ei ole tunnette, niin ei auta vaikka kuinka hurjasti heiluisi ja jos se tunne on, niin sitten voi vaikka seisoa paikoillaan tai istua, mutta silti onnistuu tavoittamaan sen jonkin olennaisen. Ja myös monipuolisuus on ihan hyvä asia, että osaa soittaa monella eri tyylillä. Kun katsoo esim. flamencokitaristien tai joidenkin bluesmuusikoiden soittoa, niin siinä on yleensä tavoitettu tunne ja tunnelma.

      Jimmy Pagella oli aikoinaan tämä paletti hallussa. Hän osasi soittaa monella eri tyylillä ja sekä akustisella kitaralla että sähkökitaralla ja hänellä oli parhaimmillaan tunnetta soitossaan. Ja hänellä oli myös se oma tyyli. Richie Blackmorella oli myös tämä taito kuten myös Freen kitaristilla Paul Kossoffilla ja Queenin Brian Maylla.Metallipuolelta sanoisin, että KK Downingilla ja Glenn Tiptonilla. Muutamia mainitakseni.

      • Anonyymi

        Akira Takasaki on myös aika hyvä kitaristi.


    • Ja sitten on myös sellainen kitaristi kuin Bernie Marsden. Niille, jotka kuuntelevat Whitesnakea ja tarkoitan nyt sellaisia, jotka kuuntelevat bändiä myös ajalta ennen levyä"1987", oikeastaan ihan alkuajoista lähtien Bernie on luultavasti tuttu kaveri (oli Snakessa vuosina 1978-82 ja hän sävelsi vuonna 1982 kappaleen "Here I go again", josta vuonna -87 tuli uusintaversiona iso hittti). Huippulahjakas kitaristi, joka taitaa niin bluesin kuin rockinkin soittamisen.

      Monet usein tuijottavat vain niihin jättimäisimpien bändien kuten Zeppelin, Purple, Queen, AC/DC kitaristeihin (niinhän itsekin osittain teen, koska pidän noitten bändien kitaristeista ja heidän soitostaan) ja tunnetuimpiin soolokitaristeihin, mutta usein sitten unohtavat, että on muitakin kitaristeja, jotka ei ole ehkä yhtä tunnettuja, mutta voivat silti olla yhtä hyviä niin kuin tuo edellä mainitsemani Bernie Marsden (no, musiikkipiireissä hän on tunnettu, mutta kuuntelijoiden keskuudessa ei ehkä ihan niin paljon) ja aikaisemmin mainitsemani Paul Kossoff.

    • Tässä Bernie Marsden musisoi nuorena, joskus 1970-luvulla. Sen lisäksi, että osaa soittaa hyvin kitaraa ja erityisesti tätä bluesia, jota videolla soittelee, niin hän on erinomainen laulaja.
      https://www.youtube.com/watch?v=ffqZ4cJvRzk

      • BB Kingiltä kysyttiin kerran osaavatko valkoihoiset tulkita bluesia niin kuin afroamerikkalaiset. Hän vastasi, että useimmat eivät, mutta hän sanoi, että jotkut osaavat kuten Eric Clapton, Peter Green ja Jeff Beck ja sitten se yksi Whitesnaken kaverin, Bernie Marsden.


    • Paul Kossoffista en valitettavasti löytänyt mkitään sellaista hyvää pätkää, jossa näkyisi miten hän soittelee kitaraa, mutta Freestä löytyy pätkiä ja löytyy myös Back street crawlersin levy (bändi, jossa Kossoff vaikutti sen jälkeen, kun Free oli hajonnut). Hän osasi soittaa niin rockia kuin bluesia. Valitettavasti hän kuitenkin kuoli jo vuonna 1976 (25-vuotiaana) saatuaan keuhkoveritulpan.

    • Ja tietysti Freen levyjä ja yksittäisiä kappaleita löytyy Tubesta, joilta voi kuulla Kossoffin soittoa.

    • Mikä legendaarinen kitaristi ja monen esikuva Kossoffista olisi saattanut tulla, jos hän olisi elänyt pidempään tai jos hän eläisi yhä. No, hänen muistonsa elää.

      • Anonyymi

        https://www.rollingstone.com/music/music-lists/100-greatest-guitarists-153675/alex-lifeson-39913/

        Näitä listoja on aina hauska selata. Yhdellä listalla Alex Lifeson esimerkiksi oli sijalla 4. ja toisella listalla vasta sijalla 98.

        Mitä näistä listoista sitten niin paljoa piittää?

        Lifeson on peruskitaristi ja siksi Rushin heikoin lenkki.

        Kossofia taas ei löydy ollenkaan tuolta listalta.

        https://www.guitarworld.com/features/the-100-greatest-guitarists-of-all-time

        Tuosta taas Kossof jo löytyykin.

        https://www.loudersound.com/features/the-50-greatest-guitarists-of-all-time/5

        Jännää, että en löytänyt noista listoista mm. sellaista kepittäjää kuten Steve Morse, joka on kuitenkin jossain rankattu maailman parhaaksi yleiskitaristiksi, joka siis pystyy soittamaan eri tyylilajeja taitavasti. Hard rockista countryyn.


      • Anonyymi kirjoitti:

        https://www.rollingstone.com/music/music-lists/100-greatest-guitarists-153675/alex-lifeson-39913/

        Näitä listoja on aina hauska selata. Yhdellä listalla Alex Lifeson esimerkiksi oli sijalla 4. ja toisella listalla vasta sijalla 98.

        Mitä näistä listoista sitten niin paljoa piittää?

        Lifeson on peruskitaristi ja siksi Rushin heikoin lenkki.

        Kossofia taas ei löydy ollenkaan tuolta listalta.

        https://www.guitarworld.com/features/the-100-greatest-guitarists-of-all-time

        Tuosta taas Kossof jo löytyykin.

        https://www.loudersound.com/features/the-50-greatest-guitarists-of-all-time/5

        Jännää, että en löytänyt noista listoista mm. sellaista kepittäjää kuten Steve Morse, joka on kuitenkin jossain rankattu maailman parhaaksi yleiskitaristiksi, joka siis pystyy soittamaan eri tyylilajeja taitavasti. Hard rockista countryyn.

        Itsekin välillä selailen tuollaisia listoja, esim. parhaimmat rocklaulajat kautta aikojen, parhaimmat kitaristit, parhaimmat basistit yms.

        En jaksanut kelata siihen asti, että Kossoff olisi tullut näkyviin tosi pitkä lista.


    • Anonyymi

      Tuo Tommy Emmanuel on aika kova kepittämään. Tatsi ja tekniikka hallussa. Dan Huff ja Dave Meniketti ovat erittäin kovia soittajia.

      Tim Pierce on sellainen veikko että harva tietää nimen, mutta useimmat ovat kuulleet jonkun kappaleen, jossa kyseinen herra soittaa. Hyvä esimerkki tästä on Bon Jovi Runaway biisi.

    • Anonyymi

      Pete Lesperance nimeä ei kovin moni tunne. Hyvä kitaristi.

    • Anonyymi
    • Viimeaikoina olen taas kuunnellut aika paljon Rory Gallagherin musiikkia ja varsinkin liveversioita ja olen tullut siihen tulokseen, että hän on yksi parhaista ellei jopa paras kitaristi (ainakin tällä hetkellä ajattelen näin). Hän soitti aina tunteella ja satasella ja nautti siitä mitä teki. Oli lahjakas kitaristi. Ei ollut pitkällisen musiikkikoulutuksen läpikäynyt, vain elämänkoulun ja itseopiskelun. Ehkä se kouluttamattomuus teki hänestä sen mikä hän oli, että saattoi keskittyä tunteisiin ja vain itse soittamiseen eikä teknillisten hienouksien esittelyyn. Ainakin tavalliseen kansaan upposi. Jotain samaa on myös Neil Youngissa ja Chris Reassa, viimeksi mainittu mun suosikkeja myös. Hekin ovat tavallisen kansan kitaristeja.

      Tosin sitten on kyllä esim. falmencokitaristeja, jotka ovat tosi hyviä (en osaa sanoa nimeltä) Jos kahtoo tubesta jotain flamencisoittelijaa, ihan vain joku hyvä harrastelijakin, esim. espanjalainen (yleensä flamencikitaristit espanjalaisia), niin yleensä on hyvä.

      Ja kyllä jotkut katusoittelijatkin voi olla hyviä.

      Ei aina kaikista hyvistä kitaristeista tiedä. Voihan tuolla jossain olla joku, joka on tuota Roryakin parempi.

    • Tosin se onko joku paras vai ei on makukysymys ja vaikea laittaa kitaristeja paremmuusjärjestykseen. Ensinnäkin pitäisi vain verrata tietyn kaetegorian kitaristeja keskenään. Ei oikein voi verrata vaikka jotain metallikitaristia ja sitten vaikka jazzkitaristia keskenään. Miltä kuulostaa vaikka Django Reinhart vs Glenn Tipton?

    • Pitäisi vain verrata saman kategorian kitaristeja keskenään.

    • Jos ylipäätään edes tarvitsee verrata ketään.

    • Tässä Rory Gallagherilta esitys. "Shadow play" (live vuodelta 1978). Ei voi muuta sanoa kuin vau.

    • Anonyymi

      Suomessa esim Heinä tai Björninen. Peter Lerche on tylsä, eikä osaa improvisoidakaan. Näin insinööri soittaisi. Peter Enberg ei keksi ikinä mitään hienoa. Pelkkää täytettä. Ei melodiaa, eikä maukasta komppia. Soittaa kuten lapuissa lukee siististi mutta ilman makua. Käynyt soittotunnella 20 v mutta ei toimi...

      • Anonyymi

        Suomalaisista kitaristeista mainitsisin myös Ben Granfelt.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2072
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1481
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      23
      1462
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1387
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe