Yli 55 vuotiaiden työllisyystilanne

Anonyymi

Hei!
Teen tutkimusta 55 vuotiaiden työllisyydestä ja minua kiinnostaisi minkälaiset työllistymis-mahdollisuudet ovat kyseisessä ikäluokassa. Kaikki mielipiteet ja kommentit ovat toivottuja. Oletko työelämässä tällä hetkellä ja minkälaista työnhaku on? Mitä kanavia käytätte työnhaussa?

10

<50

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      onhan niitä menetelmiä.
      1) kuolinilmoitukset tulee aina syynätä. Nuorempiakin ja työikäisiä vaihtaa yllättäen hiippakuntaa. Duunipaikka on vapautunut. Soittetelemaan "onko tarvetta". Hienotunteisesti. Ei saa töksäyttää tyhmyyksiä.
      2) Suhteet. Ikää kun tulee niin periaatteessa on monessa firmassa jo tuttu. On kierrelty ja koluttu firmaa jos toistakin, Jos ei ole siltojansa poltellut niin saattaa saada jalkansa oven väliin. Siis periaatteessa. Pomokerros voi olla jo vaihtunut eikä vanhat pomot ole enää työelämässä. Vanhemman työntekijän haaste verkostoitumisessa on se että tutut pomot on monasti eläkkeellä. Nuori pomo voi kysästä:" mikäs mies oikein olet?"
      3) oluttupa. Niin kummalliselta kuin tuntuukin niin duunipaikasta voi saada kuuman vinkin baarissakin,
      4)protestilista/velkomustuomiot. Hyvä tietolähde monellakin tapaa..

    • Anonyymi

      Mittarissa yli 50 v. Työttömänä puolisen vuotta
      30v samassa työpaikassa kyllä riitti yt-tuli ja lähdin mielelläni oli helpotus.ja tämä työnhaku on
      suoraan sanottuna joskus yhtä v.tä. tunti kausia koneen äärellä hakemuksia.hakemuksia sadoittain kauhea määrä.haastatteluissa olen ollut useassakin mutta tuntuu että se kaatuu ikään.suonikohjut ei vielä pullottele ja ryppyvoidetta en käytä. Rekrytoijat ei vaan kaikki sano suoraan että olet noin vanha jne.
      Kaikkiin hakemuksiin ei edes vastata tai sitten on automaattinen vastaus kiva kun hait jne.usein työpaikka ilmoituksissa on maininta haetaan nuorekkaaseen joukkoon. "Yli 50 v älä vaivaudu"
      Työnhaku on haastavaa kun mittariin tulee ikää
      Ja eläkeikään asti pitäis olla.mutta jonkinlainen onni kävi minulla vaikka p.tä tuli niskaan oikein kuormalla.työllistynyt olen ja toivon että muutkin työllistyy

    • Anonyymi

      YT-Bluesin aikaan ei duunia saa ainakaan yli 50-vuotias työnhakija.
      No jos vuokrafirmojen paskaduuneja välttämättä haluaa tehdä niin sieltä saattaa joku epätoivoinen jotain TES pohjaliksalla saada joksikin aikaa.

      T. Vuokrafirmat on niin nähtyjä

    • Anonyymi

      Paskan väliä vaikka duunia en enää saisi. Tekemistä, harrastuksia ja puuhastelua on yllin kyllin muutenkin.

    • Anonyymi

      Itselläni on ollut työtä aina paljon, todellakin. Mitä tulee työttömyyteen , niin sanoa kuten muuan vasemmistolainen duunari, että on kaksi taloa, mutta kun ne eivät tuota mitään, perinyt ja oli pääasiallisesti työttömänä ja juopotteli ikänsä, kunnes sairastui ja joutui vaivastaloon.
      Työttömyys ja ikä 55vuotta yli, on asenne kysymys, saako työtä vai ei. Toinen asia on, kuten eräs firman omistaja sanoi, että heti pääsisi sata työtöntä töihin, mutta eydestäkään ei ole töihin.
      Töitäkin on, mutta kysymys on työn tuottavuudesta, palkka ja muihin kuluihin nähden, niinkuin sakotaan, suomalaisella työn teettäminen on liian kallista..... on liian paljon ottajia ja elätettäviä, kaikki on kallista, niistä maksetaan joutoherrojen palkat ja eläkkeet, pakolaiset ja kaikenmaailman filosofit vievät osansa.
      Kaikkihan tietävät Suomen verot, arvonlisä ja muut maksut. Yrittäjillä on vain pelkkiä kuluja laiskasta, lakkoilevasta, sairastelevasta, isyys ja äitiyslomailevasta ja lastensa varjolla poissa töistä olevasta. On työsuojeluvaltuutettua, luottamusmiestä, palkanlaskijaa, kirjanlitäjää ja verottajan kyselyihin lisätiedoista sitte joka ikinen heinäkuu, jos et vastaa, verottaja mielvaltaisesti menettelee ja voihan muutenkin.
      Kun nyt Suomenkin tilannetta ajatellaan ja puhutaan työttömistä, sekä ristiriitaisesti työperäisestä maahanmuutosta. niin täytyy sanoa kuten Sanna Marin, että asialle ei voida tehdä yhtään mitään, eikä tarkoituskaan ole tehdä mitään......
      Rahallahan näitä asioita hoidellaan, ei työllä. On turhaa puhua työttömyydestä. Puhukaa juopottelevista ja huumeiden käyttäjistä. Ai että miten viheliästä porukkaa, aivan johtajia myöten, paljon kehtaattekin...eikö teitä hävetä.

      • Anonyymi

        Vai vielä asenteesta kiinni saako yli 50v töitä
        Nyt on korona ja työttömiä tulee varmasti lähellä lisää.työnhaku on todella ahdistavaa ja aikaavievää puuhaa. Ikä syrjintää on ja siitä ei varmaan koskaan päästä eroon.niin miksi yli 50 v syrjitään työnhaussa .olin vuokrafirman työhaastattelussa parisen vuotta sitten nuori poika katsoi paperini ja sanoi että työkokemus ja koulutus on plussaa sitten hetken hiljaisuus ja virnuilu päälle??.ihan selvästi että olet yli 50v.
        En tajua sitä mikä mättää yli 50,v .heitetään vaan roskakoriin.


    • Anonyymi

      Tein joskus hölmöyden ja rupesin tekemään hommiani itsenäisesti työnantajalleni. Olin siis juridisesti yrittäjä ilman mitään irtisanomissuojaa. Sain kenkää 62 vuotiaana valtiolta 37v samassa virastossa/liikelaitoksessa tekemisen jälkeen.
      Tässä kokemuksia 1/2v työttömänä olosta. Olen 60v ja korkeaasteen tutkinto. Pitkä työkokemus omalta alalta. Oli juuri minun erityisosaamisen paikka auki tässä minulle todella tutussa valtion liikelaitoksessa johon olet tehnyt töitä 37v.
      Ilmoittivat, että minulta puuttuu X osaaminen jossa kuitenkin olen varmasti Suomen 10 parhaan ehkä 5:n joukossa. Olen ollut rakentamassa siellä ko systeemiä ja tehnyt sen kanssa paljon työtä. En edes siis päässyt 10 haastateltavan joukkoon.
      Toinen juttu oli sitten työhaastattelu Turussa. Käytiin asioita läpi ja siinä selvisi, että olen huomattavasti paremmin koulutettu ja osaavampi kuin haastattelija joka olisi ollut tuleva esimieheni.
      Hän kertoi, että on paljon hakijoita ja hän näyttääkin tästä..... Etsi koneelleen kuvan jossa parikymppinen tyttö oli bikineissä keikistelemässä rannalla. Sanoi, että tältä näyttävät tämänpäivän meidän alan X insinöörit.
      Vastasin, että tämä palaveri taisikin olla sitten tässä kun minulla ei nuo tissit kasva ollenkaan.

      Olen nyt suorittanut 2. asteen tutkinnon parantaakseni työnsaantimahdollisuuksiani ja saanut virallisen pätevyyskirjan alalta jossa on avoimia työpaikkoja. Kausiluonteista hommaa ja pidän mahdollisena, että ensi kesänä saan alan hommia.

      Ei näytä hyvältä tämä homma ollenkaan. Ennen eläkettä putoan peruspäivärahalle eikä se tunnu kauhean hyvältä yli 40v veronmaksun jälkeen.

    • Anonyymi

      Olen omituinen opiskelija ja sain kandin paffit juuri ennen 55v. Menin osa-aikatöihin ja sain muutaman 18h viikon aina, kun vakityöntekijällä tupakkayskä paheni ja tahtoi vapaapäivän. Sitten vaihdoin toiseen paikkaan ja sain vähän enemmän töitä, mutta osa-aikaa sekin. Nyt ei ole töitä ollut yhtään reippaaseen vuoteen.
      Yritin olla työkkärissä hakijana, mutta heivasivat 1,5 v sitten.
      Nyt mukas opiskelen, muttei kovin edisty. Ei välttämättä tule maisteria. Menen sitten työkkäriin uudestaan, kun lopetan opinnot.

      • Anonyymi

        Työnhaku on rasittavaa odottelen vastauksia.
        Sitten nämä palikka testit on ihan p.stä testataan
        sopeudutko vai et ,videohaastatteluissa olen ollut
        Automaattinen video pyörii.kyselee tärkeimmät
        MIksi haet juuri tähän paikkaan.No miksikä työnhakija hakee se on pakko haettava jos meinaa työllistyä.kohta pitää videolla pyllistää ja tanssia että ota minut töihin. kun CV .ssä lukee kaikki mitä
        pitää niin se pitäisi riittää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työnhaku on rasittavaa odottelen vastauksia.
        Sitten nämä palikka testit on ihan p.stä testataan
        sopeudutko vai et ,videohaastatteluissa olen ollut
        Automaattinen video pyörii.kyselee tärkeimmät
        MIksi haet juuri tähän paikkaan.No miksikä työnhakija hakee se on pakko haettava jos meinaa työllistyä.kohta pitää videolla pyllistää ja tanssia että ota minut töihin. kun CV .ssä lukee kaikki mitä
        pitää niin se pitäisi riittää.

        Olin n.puolisen vuotta työttömänä.työllistyin
        Palkkatuella hakemuksia en laskenut.lukematon määrä olen 52 v ja minuakin vanhempiakin palkattiin samaan firmaan .jotkut firmat kyllä katsoo ikää kun työtä haet kyllä sen huomaa jo kun olet työhaastattelussa .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      52
      5056
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3327
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1462
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1307
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      1000
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      748
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe