Mistä saan rahat hampaiden korjaamiseen

Anonyymi

Olen 58-vuotias. Lapsena vanhemmat eivät osanneet ohjata hammaspesuun. Nyt minulta puuttuu monta hammasta ja hampaat ovat kovin kuluneet. Nykyään syöminenkin sattuu, kun ruoka painuu ientä vasten kohdassa, jossa ei ole hammasta. Kunnallinen hammaslääkäri suositteli hampaiden päällystämistä ja implantteja. Kun kysyin hintaa, niin vastaus oli: "pelkkä päällystäminen maksaa tuhansia ja siihen vielä lisäksi implantit". Tuloni eivät tuohon riitä, vaikka en tupakoi enkä käytä alkoholia. Monet yöt olen miettinyt tätä ongelmaa, johon ei taida olla ratkaisua. Kateellisena mietin ihmisiä, joilla on rahaa enemmän kuin tarpeeksi. Minulle riittäisi kunnolliset hampaat, joita en kuitenkaan pysty hankkimaan. Aina olen omalla työlläni itseni elättänyt, mutta kunnollisia hampaita en pysty hankkimaan. Masentaa ja ahdistaa.

16

1429

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Osamaksulla kyllä nykyään saa.

    • Anonyymi

      Jos ei ole oikeasti rahaa, kela maksaa. Pyydät hammaslääkäriltä kirjallisen kustannusarvion, jonka toimitat virkailijalle.
      Jos taas on rahaa, kysyt eri vaihtoehdoista. "päällystäminen" kuulostaa hieman erikoiselta, mikähän toimenpide on oikeasti kyseessä? Muovilla jos se tehdään, ei hinta ole tuhansissa, max pari sataa ( puudutukset, käyntimaksut, röntgen, yms pikkumaksuja).

      Puuttuvia hampaita voi korvata myös irtoproteesilla, jolla hintaa tulee n. 500-800€. Yksittäisiä etu- ja sivualueen hampaita voi korvata kevytsillalla, jolla hintaa on lonkalta heitettynä 100-200€(?).

    • Anonyymi

      Tilanteesi on hankala. Kiinteä protetiikka on kallista. Irrotettavakaan ei ole halpaa ja menee hankalaksi jos jäännöshampaiden kunto on kehno. Nykyään voi olla vaikea löytää hammaslääkäriä joka poistaa kaikki pitkäaikaisennusteeltaan kehnot hampaat ennen proteesin tekoa. Yksi vaihtoehto on pärjäillä niillä vähillä mitä jäljellä on. Kohtalotovereita sinulla on paljon, jos se yhtään lohduttaa. Hammasremontti on ilmainen vain niille "onnekkaille" jotka saavat yleistä toimeentulotukea.

    • Anonyymi

      Kela ei maksa, kuten joku väitti. Täällä on huonohampainen paljon nuorempi nainen. Itse haluaisin, että huonot hampaat revitään pois. Ei revitä. Kunnallisen vastaus: ei voida poistaa, ei voida korjata. Eli en käy enää hammaslääkärissä. Siellä syyllistetään, muttei tehdä mitään. Yksityisellä tehdään väkisin niin kalliita toimenpiteitä, ettei niihin ole varaa.

      Suunnittelin riskialtista matkaa Intiaan, siellä on kuulemma katuhammaslääkäreitä
      (olisin poistattanut hampaat siellä). Sitten iski maapallolle korona. Eli ei onnistu sekään suunnitelma.

      Ostin kunnollisen tehosekoittimen. Sen sai halvemmalla kuin tarkastushinta yksityisellä hammaslääkäriasemalla. Ainakin voin syödä tehosekoittimella tehtyä ruokaa. Sitten kun sähkön hinta nousee niin kalliiksi, ettei ole varaa pitää sähkösopimusta (tällä alueella kipuraja on jo kohdilla), niin olen syömättä.

      Niin se vaan menee. Ehjien hampaiden hintalappu on nykyaikana kymmeniä tuhansia euroja. Entisaikaan mädät leegot revittiin irti, ei nykyaikana. Huono hammaskalusto huutaa räikyvästi köyhyydestä. Se on polttomerkki otsassa. Ainoastaan maskisuositus tuo hieman armeliasta tasoitusta.

      En suosittele kenellekään osamaksua ylimitoitetuista hammastoimenpiteistä. Kohtuullinen toimenpide vähävaraiselle on huonokuntoisten hampaiden poisto sekä proteesi, ja sitä vaihtoehtoa ei tarjota. Kaiken lisäksi kalliiden kuorien pysymisestä ei ole mitään takuuta. Juuret voivat mädäntyä ihan rauhassa kuorien alla. Ne kymmenien tuhansien arvoiset hampaatkin voidaan joutua repimään suusta pahan tulehduksen iskiessä.

    • Anonyymi

      Olen 44 vuotias ja minäkin tarvitsisin hammaslääkäriä. Haluaisin oikomishoidon mutta pienellä palkalla ei sitä kustanneta. Häpeän hampaitani ja en kehtaa nykyisin edes hymyillä. Onneksi jäävät piiloon sen verran että muuten ok.

    • Anonyymi

      En voi antaa muuta neuvoa kuin että, jos teillä on vakituinen työ, niin säästäkää ne rahat, jotka tarvitaan hampaiden hoitoon. Jos sanotte ettei onnistu, niin se ei ole totta. Menkää metsään, poimikaa suppilovahveroita ja myykää 15 euroa ämpäri. Jos motivaatio on kunnossa, niin rahat repii kasaan vaikka mistä ja miten. Vaikka sitten syömällä kaurapuuroa.

    • Anonyymi

      Joskus kauan sitten oli työnantajia, jotka kustansivat työntekijöilleen hammashoidon. Ei taida olla enää.

      Kunnalliseen hammashoitoon jos pääsee, kustannukset ovat kohtuulliset. Itselläni on vain vain 15 hammasta jäljellä, niistäkin yksi on implanttihammas ja 7 tekokruunuja omissa juurissa. Hampaistoa täydentää osaproteesi sekä ylä- että alaleuassa. Tällä kalustolla olen kunnallisen hammashoidon kanta-asiakas ja saan hyvää, säännöllistä hoitoa kohtuuhintaan. Oma kotihoito myös huolellista.

    • Anonyymi

      Jos hampaissasi on jotain oikeaa vikaa tai tulehdusta ikenissä, ne on kunnallisen hammashoidon korjattava tai tarvittaessa on hampaita poistettava. Eikä maksa tuhansia!

      Kauneushoidot eivät kuulu kunnallisen hoidon puolelle!

      • Anonyymi

        Kyllä kipeät hampaat poistetaan. Ei kenenkään pidä mätäisiä tai kipeitä pitää suussaan.
        Mutta noiden korvaavien hampaiden saaminen taitaa olla yksityispuolen juttu.
        En kyllä tajua miten hampaiden hoidosta on tehty vaikeaa.
        Implantti hampaat voivat epäonnistua siis tekohampaat ovat parempi sijoitus


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä kipeät hampaat poistetaan. Ei kenenkään pidä mätäisiä tai kipeitä pitää suussaan.
        Mutta noiden korvaavien hampaiden saaminen taitaa olla yksityispuolen juttu.
        En kyllä tajua miten hampaiden hoidosta on tehty vaikeaa.
        Implantti hampaat voivat epäonnistua siis tekohampaat ovat parempi sijoitus

        Kunnallisenkin kautta saa perustekarit. Hammaslääkärin työ on silloin edullista, mutta tekohampaiden valmistuksen joutuu maksamaan yksityisteknikon laskun mukaan (kylläkin sieltä kunnallisen hammashoitolan kautta).


    • Anonyymi

      Hommaa tekarit , älä implantaattia .- Mulla jo 32 vuotta , hyvin pelaa !

      Daddy Cool

    • Anonyymi

      Komppaan, ja odotellaan sydänlihasrappeumaa tai aivomyrkytystä. Peukkuja, että se tapahtuu nukkuessa hiljaa pois. Ei jää ikävä.

    • Anonyymi

      Keitto sapuskaa niin ei tarvi pureskella ja jauhaa, pitää paremmin nälän loitolla!

    • Anonyymi

      Toivoton tapaus, vaatii suuria summia, jolla ei ole ylärajaa, kun kysymys on lääkäri palvelusta, ellei ole yhteiskunnan hoidettavissa.

    • Anonyymi

      Kunnallisessa hammashoidossa ei saa esteettistä hammashoitoa eikä implantteja. Todelliset vaivat, rikkinäiset hampaat ja tulehdukset hoidetaan. Akuutissa tilanteessa hoitoon voi päästä samana päivänä.

      Myös proteettista hoitoa saa, kun hampaita tai kaikki hampaat puuttuvat. Proteesit valmistaa hammasteknikko, joka laskuttaa siitä erikseen. Ei alennuksia.

      Itsekin käyn osaproteesieni kanssa kunnallisen hammashoidon protetiikan erikoishammaslääkärillä. Sinne tarvitaan kuitenkin tavallisen hammaslääkärin toimittama lähete. Tie tähän pisteeseen on ollut pitkä ja mutkikas, myös rahaa on kulunut tonneittain useana vuonna. Mutta älä kadehdi, asuisin väljemmin ja mukavammin, jos hammaskuluja ei olisi ollut niin paljon vuosikaudet. Silti vain muutama oma hammas jäljellä.

      Jos mitenkään voi edes osittain säilyttää omat hampaat, se on parempi tilanne kuin mitkään tekarit. Niidenkään saamiseen eivät hammaslääkärikulutkaan lopu.

    • Anonyymi

      Kela tai diakonia eli seurakunnasta kysyä Tai ihan sosiaalitoimi.Tosin sieltä et välttämättä saa mitään apua jos olet suomen kansalainen ja joskus käynyt töissä tai käyt.Aina kannattaa kuitrnkin kysyä apua.Osamaksulla nykyjään saa myös .Sairaanhoitopiiriltä sekä teknikoilta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4140
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      4022
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      609
      3874
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      19
      2667
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2455
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2052
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      339
      2051
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      190
      1920
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1579
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1412
    Aihe