Aihe

Miten säästää rahaa

Anonyymi

Ei ole tiedossa miten käytännössä on? Ehkä joissain tapauksissa ihmiset voisivat yhdistää kustannuksia kun tulisivat toimeen naapureiden kanssa, silloin kun kyseessä on kyse rahasta?
Kaksi huoneistoa, -omakotitalo, -paritalo, -rivitalo, joku muu suullisesti sopisivat ettei toinen puoli tee sähkösopimusta, että toisesta huoneistosta kulkee sähköjohto? Sähkön kulutuskustannukset olisi puolet siitä huolimatta miten paljon sähköä käyttävät?

Ehkä jätemaksutki voi joillain paikkakunnilla säästää kun naapuritalon kanssa asukkaat pääsee sopimukseen vuorotella jäteastian / -astioiden täytöstä, koska ehkä joissain paikka kunnilla maksua menee vain jos on tyhjennettävää astiaa? Siinä samalla jäteyhtiöillä säästyisi kustannuksia / työaikaa kun joka toinen omakotitalon kohdalle täytyisi pysähtyä?

Vaatteillakin voi olla kierrätyämismahdollisuus erityisesti pienten lasten vaatteiden suhteen, naapureiden pitäisi vain osata "huomaamattomasti" tarjota naapureille vaatetta tavaraa? Tiedän taloyhtiön jonka kellarikerroksen kautta usein asukkaat kulkee ulos, sen ulko-oven kohdalla sisäpuolella on pöytä johonka asukkaat voivat laittaa kaikkea mitä mahtuu toisten vietäväksi uusia lehtiä, irto makeisia, kirjoja, lasten leluja, muuta tavaraa on näkynyt siihen laitettavan. jonkin aikaa olleet tavarat joku ei poistaa.

Ehkä jopa tuommoinen oman ovikelloon roikkumaan tai oven taakse nurkkaukseen muovikassiin, jossa lukisi isoin kirjaimin esimerkiksi "vie jos tarvitset 1-3 vuotiaan lapsen sukkia?"

Erään tutun tiedän aikoinaan laittaneen korin illalla oven eteen sanomalehdenjakajalle (lapun korin pohjalle miksi), ettei aamu-yöllä postiluukkuun työnetty lehden pudottaminen aiheuta meteliä eli ei häiritse nukkuvia asukkaita.

Esimerkiksi taloyhtiöillä jossa sallittaisi lehtiteline jokaisen porraskäytävän sisääntulokohdalla olisi lehtiteline, johon talon asukas voisi laittaa päivän tai edellisen päivänlehden muiden luettavaksi, jos ei enää sitä tarvitse.

10

<50

  Vastaukset

  • jonkin aikaa olleet tavarat joku poistaa.

  • Mahdollisesti aurinkopaneleilla voi ladata talvella yövaloa kun aurinkopanelit sijoittaa ne seinälle tai parvekelasin tilalle?

   Ole joskus havannut pienen aurinkopanelilla toimivan valaisimen palavan yllättävän pitkään kun ole kohdistanut siihen kosketusetäisyydellä leditaslulampulla.

   Se mistä voi saada ilmaista valoenergiaa aurinkopaneleihin yön aikana on kaupungin katuvalaistus. Joissain paikoissa on jopa voimakkaat viistosti olevat katuvalaisimet, joten mahdollisesti vastapäätä valaisun kohdalla olevat joihinki kerrostalojen alimpiin kerroksiin kohdistuu jopa voimakasta valotehoa yön ajan? Ehkä aamulla keitä yön valoenergialla kahvit?

   Myös omakotitalojen aurinkopanelit mahdollisesti voisivat hyötyä katuvaloista, jos aurinkopanelit on sijoitettu niin ettei ne jää lumen alle?

   • Valkoinen lumi tehostaa valotehoa?


  • Melkein kaikki ehdotukset ovat lainvastaisia. Kerrostalon rappukäytävässä eikä uloskulkuteillä ei saa olla yhtään mitään muuta kuin: 1 ovikranssi, ja 1 pieni matto saa olla sen oven edessä, jota kautta tullaan ulkoa.
   Lehtikori rappukäytävässä yms, apua! Lehtiä ulosmenoreitillä, APUA! Tulipalo!

   • korona-aikana pysytään kotona eikä juosta siellätäällä naapureissa, ei vaihdella tavaroita varsinkaan, ei ole paljon säästynyt kun kaikesta vaivasta saa vakavan taudin ja levittää sitä.


   • Tarkoitat siis taloyhtiön laittama käsidesifiointi pullot, koronaviruksen vuoksi ovien sisäpuolella ovat vaarallisia (sisältävät alkoholia), taloyhtiöiden ilmoitustaulu ja niihin laitetut tiedotteet, mainosten jakajien jätyämät mainoslehtien näkyminen luukuista, harja jolla puhdistetaan talvella ovinrakoihin mennyt lumi, usein metalliritilä jonka päädyssä on kenkien puhdistus harjat, joissain paikoissa porraskäytävien ovien sisällä on lapio lumen lapioimiseen, entä ne tavarat jotka kannat kotiin autostasi ja lasket ne käytävän lattialle hetkeksi kun haet autosta lisää tavaraa tai muuttaessa käytävällä lojuu monenlaista tavaraa onko nekin turvallisuusriski?


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tarkoitat siis taloyhtiön laittama käsidesifiointi pullot, koronaviruksen vuoksi ovien sisäpuolella ovat vaarallisia (sisältävät alkoholia), taloyhtiöiden ilmoitustaulu ja niihin laitetut tiedotteet, mainosten jakajien jätyämät mainoslehtien näkyminen luukuista, harja jolla puhdistetaan talvella ovinrakoihin mennyt lumi, usein metalliritilä jonka päädyssä on kenkien puhdistus harjat, joissain paikoissa porraskäytävien ovien sisällä on lapio lumen lapioimiseen, entä ne tavarat jotka kannat kotiin autostasi ja lasket ne käytävän lattialle hetkeksi kun haet autosta lisää tavaraa tai muuttaessa käytävällä lojuu monenlaista tavaraa onko nekin turvallisuusriski?

    vastaus lopun kysymykseen: on turvallisuusriski.


  • Naapurit vois pitää yhteistä akkaa. Säästö olisi satumainen.

  • Olishan se naisen kannalta hyvä tilanne, monta miestä joilla voi teettää kaikki työt mitä kukin osaa tehdä parhaiten. Yks siivoaa, toinen tekee ruuat, kolmas hoitaa lapsia ja kuskaa niitä harrastuksiin, parhaimmannäköisen kanssa käydään ulkona. Rahaakin tulee kun on monta hankkijaa.
   Tavallinen tilanne on ikävä kyllä päinvastainen.

   • pistän kaikki meneen


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   403
   26174
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   16460
  3. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   399
   15244
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   13255
  5. Joskus naista ei vaan tajua

   Nainen ostaa netistä tavaraa 30 eurolla kengät ja sitten lähtee hakee niitä 30km päästä eli ajaa 60 km edestakas kun kaupassa samat kengät maksaa 40 e
   Parisuhde
   58
   3189