Aikuinen tytär

Anonyymi

Mistä silloin on kyse jos täysin aikuinen (noin 30v) tytär katkaisee välit isäänsä jolla on uusi kumppani?

Jos mietin omia vanhempiani, minulle ei olisi annettu edes tällaista mahdollisuutta, mikäli vanhemmat olisivat joskus eronneet.

Minä en olisi voinut käydä kiukuttelemaan vanhempieni valinnoista. Lapsille ei kuulu vanhempiensa elämä, vaikka ei kaikesta aina samaa mieltä olisikaan.

Mitä tytär ajaa takaa tällä hyvin radikaalilla ja julmalla käyttäytymisellä? Hän on kieltänyt isäänsä jopa tapaamasta lapsen lapsia vanhempiensa eron(uuden seurustelu suhteen) jälkeen.

Mainittakoon että sekä isä, että uusi kumppani ovat aivan kunnollisia ja tavallisia ihmisiä, joten syy ei ole missään "helposti ajateltavassa" seikassa. Ei ole ilkeyttä tai ylimielisyyttä. Osapuolet eivät ole koskaan tavanneet toisiaan (tytär ja uusi tyttöystävä). Vaikuttaa siltä, että he eivät koskaan tule tapaamaankaan.

Mitä hän ajattelee saavuttavansa?(isän ja äidin - eli isovanhemmat- yhteen uudelleen?)

Sillä ei pitäisi olla merkitystä aikuiselle lapselle kuka on pettänyt ketä ja milloin, ne ovat jokaisen omia asioita. Väärin tietenkin, mutta ei ihan syy kiukutella kuin pikkulapsi kun legolinna tippuu pöydältä ja menee palasiksi.

Kysymykseni on täysin vilpitön ja vailla mitään kompia. Tiedän tällaisen tapauksen ja se on mietityttänyt aika paljon. Olen ainoastaan päässyt siihen ajatukseen että tyttärellä on jotain pahoja ongelmia itsensä kanssa kun hän ei voi kestää äidin ja isän uutta elämää toisistaan erossa.

Ehkä sinä osaat sanoa jotain näkökulmia joita en osaa ajatella.

Korostan vielä että ihmiset ovat vieraita toisilleen ja tässä ei ole kyseessä alkoholi tai mielenterveysasiat, joilla on helpompi selittää tiettyjä tapoja suhtautua asioihin.

85

3469

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä tuohon kai kukaan muu pysty mitään varmoja syitä kertomaan. Voi vain arvailla ja mahdollisuuksia on lukemattomia.

      En ymmärrä mitä tarkoitat, ettei sinulla olisi ollut mahdollisuutta tehdä noin. Miten sinua, aikuista ihmistä, muka voisi estää. Jos kieltäydyt tapaamasta, niin sitten kieltäydyt. Ei sinua pysty siihen pakottamaan, eikä kukaan voi kieltää muuttamasta jne. Ihminen saa omasta tahdostaan vaikka kadota mitään ilmoittamatta. Alaikäisten lastensa menemisistä on vastuussa mahdolliselle toiselle huoltajalle, mutta itse saa kyllä tehdä miten lystää.

      Kaikki ihmiset eivät vaan pidä toisistaan. Ei siihen vaadita, että kukaan olisi mitenkään erityisen huono ihminen. Jos oikeasti olet ulkopuolinen, niin on hyvin mahdollista ettet tiedä mitä kaikkea tuohon liittyy. Jos osapuolet todella eivät ole koskaan tavanneet toisiaan, niin sitten kyse on selvästi isän ja tyttären välisestä suhteesta. Tilanne voisi hyvin olla sama oli uusi kumppani kuka tahansa.

      Oma isäni on jo kuollut, mutta hän oli minulle aikanaan hyvin tärkeä. Silti esimerkiksi äitini pettämistä olisi ollut vaikea hyväksyä. Olisin varmaan antanut aikaa myöten anteeksi, mutta aikaa se todella olisi vienyt. Isäni oli minulle paljon äitiäni tärkeämpi. Jos olisi pettänyt isää, niin se olisi ihan potentiaalisesti voinut katkaista välimme lopullisesti. Meidän välillämme on ollut ihan riittävästi skismaa jo tässä vuosien varrella. Isä oli pitkään se ainoa syy, miksi olin lainkaan tekemisissä äitini kanssa. Mutta tosiaan jos isä olisi mennyt pettämään äitiäni ja satuttanut häntä niin törkeästi ... ei olisi ollut helppoa antaa anteeksi ja todennäköisesti en olisi halunnut olla sen naisen kanssa missään tekemisissä.

      • Anonyymi

        Syynä voi olla esimerkiksi se että jos uusi tyttöystäväsi on tytärtäsi nuorempi jos näin on vaiha jumalauta oman ikäisees koska suhe ei tuu toimii t. Kokemusta on


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Syynä voi olla esimerkiksi se että jos uusi tyttöystäväsi on tytärtäsi nuorempi jos näin on vaiha jumalauta oman ikäisees koska suhe ei tuu toimii t. Kokemusta on

        Tiedän, että tarkotit ton kommentin alottajalle. Pistän kuitenkin tähän oman ajatukseni tosta mitä kirjotit.

        Mulle olis sinällään ollut yhdentekevää mimmonen sugarbabe tai toy boy olis ollut kyseessä. Naurettavaahan se olis ollu, mutta saahan aikunen ihminen tehä itestään just niin pellen kun haluaa. Sen sijaan pettäminen olis todellakin ollut iso juttu. Se olis menny niin totaalisesti vastaan kaikkea sitä, mitä meille (mulle ja siskolle) on opetettu. Rehellisesti sanoen, äidiltäni olisin ehkä jopa voinut odottaakin, enkä olis varmaan juuri ihmetellyt. Olisin vain kylmästi pistänyt välit poikki. Isältä se sen sijaan olis ollut märkä rätti vasten kasvoja. Asiat hoidetaan ensin kuntoon ja erotaan asiallisesti. Sen jälkeen saa kekkuloida ihan missä seurassa tahtoo.

        Tosi nuoren nuorikon kyseessä ollessa tulis toki esiin myös raha-asiat. Tai omalla kohdalla pikemmin esim. ne kiinteistöt, joihin itsellä on tunneside ja missä on viettänyt lapsena aikaa jne. Nuorikollehan noilla olisi vain rahallinen arvo, eikä taatusti suostuisi joustamaan penniäkään omista vaateistaan. Jos isä ei osaisi noissa hoitaa asioita oikeudenmukaisesti, eli niiden hyväksi, joille noilla asioilla on tunnearvo, niin kyllähän siitäkin saa kunnon riidan aikaiseksi. Varsinkin jos se nuorikko ei osaa pitää näppejään erossa hänelle kuulumattomista asioista. Toisaalta nuo asiat olisi hoidettu jo avioerossa, joten sen jälkeen olisivat taas saaneet kekkuloida ihan miten tahtovat.

        Summa summarum ... ajattelemattomuudella voi saada aikaan paljon tuhoa.


    • Anonyymi

      Tytär on aikuinen ja tekee omat valinnat ja päätökset. Siinä kaikki. Ei häntäkään pysty pakottamaan mihinkään. Jokainen elää omaa elämäänsä niinkuin haluaa

    • Anonyymi

      Sanot; ihmiset ovat täysin vieraita toisilleen; joten hyväksy se. Ei vieraitten kanssa tarvitse olla väleissä. Eikä tarvitse olla väleissä edes omien vanhempiensa kanssa.

      Tyttärellä on oma elämänsä, hän voi valita keitä ihmisiä siihen kuuluu ja kuka ei.

      Ei tytär ole vanhempiaan yhteen saattamassa, ei tytär kiukuttele eron takia.
      Tytär on deletoinut isänsä pois elämästään. Hänellä on aivan varmasti siihen syy. Mikä se on, se taas ei kuulu tippaakaan sinulle ap, koska sinäkin olet täysin vieras ihminen tälle tyttärelle. Kenenkään ei tarvitse omia henk.koht.asioitaan selitellä tuntemattomille.

      • Anonyymi

        Eikä minua pätkääkään kiinnosta.

        Netti on mielenkiintoinen ja hauska. Saa väärinkäsittää niin paljon kuin haluaa.

        Tässä ei ensinnäkään ole tyttären vanhemmat koskaan olleet avioliitossa eli kyse ei ole avioerosta.

        Uusi, nuorempi on tosiaan nuorempi, mutta ei sentään tytärtä nuorempi.

        Minä, viestiketjun aloittaja olen se uusi, enkä isä ja minua ei kiinnosta heidän välinsä muuten kuin toivoisin ettei heillä olisi turhaa riitaa. En kuitenkaan voi asiaan vaikuttaa, enkä edes yritä. Kunhan täällä kyselen, koska itselläni ei tuollaista tilannetta olisi voinut tyttärenä koskaan olla.
        Meidän perheessä se pettäminen ei ole ollut missään puheissa maailman kauhein asia, kulttuurissamme vain on tällainen tapa elää ja olla ja sen mukaan tuomitaan sitten toisia ihmisiä.


        En ole kiinnostunut näkemään sen kummemmin tytärtä kuin hänen lastaan.


    • Anonyymi

      Sorry, luultavasti isä ei voi tehdä mitään, kun on noin lapsellinen tytär. Harmi lapsenlapsille. Ehkä järkiintyy, ehkä. Riidellä ei kannata.

      • Anonyymi

        Tämä asia itselleni tuli kaikesta mieleen. Tytär on ikäisekseen lapsellinen.
        Ja ymmärrän. Asialle ei voi tehdä mitään. En edes yritä. Ihmettelen itsekseni.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä asia itselleni tuli kaikesta mieleen. Tytär on ikäisekseen lapsellinen.
        Ja ymmärrän. Asialle ei voi tehdä mitään. En edes yritä. Ihmettelen itsekseni.

        Et ole edes tytärtä tavannut,ja vetelet hatusta johtopäätöksiä.


    • Anonyymi

      Itselläni myös n. 30v tyttäret. ex lähti uuden miehen matkaan. Tyttäret katkaisivat välinsä minuun. Äidin manipuloinnin ansiosta.

      En halunnut lähteä, moiseen ala-arvoisuuteen mukaan. Enkä myöskään kerjää.

      Jokainen tekee omat valintansa. Vanha perhe pitää vaan pyrkiä sulkemaan pois elämästä. Keskittyä siihen kaikkeen hyvään, mitä elämällä on tarjota.

      Uusi uskollinen, rehellinen ja rakastava kumppani perheineen, tehneet elämästäni parempaa kuin koskaan.

      Biologiset lapseni ottavat yhteyttä, jos haluavat.

    • Anonyymi

      Aloittaja sanoo "tietävänsä tällaisen tapauksen", hän ei siis ole asianosainen.

      Ap on päätellyt syyn tyttären käytökseen, isä pettänyt tyttären äitiä, on tullut ero, ja tytär on tästä pettämisestä suuttunut. Aloittajan mielestä vika isä-tytär suhteen katkeamiseen on pelkästään lapsellisesti käyttäytyvän tyttären.
      Kuitenkaan aloittajalla ei ole mitään varmaa tietoa asiasta, hän vain arvailee ja kuvittelee pienessä päässään noin.

      Ulkopuolisten on aivan mahdotonta tietää kyseisen isän ja tyttären väleihin liittyvistä taustoista.
      Kun kerran aloittaja vain "tietää" tuollaista tapahtuneen, niin mistä hän kuitenkin noin varmasti "tietää", että syy nimenomaan on pelkästään tyttäressä?

      Aloittaja sanoo isän ja tämän uuden naisen olevan kunnollisia ja työssäkäyviä.
      Moni kunnollinen, työssä käyvä isä/äiti osaa olla julma lapsiaan kohtaan ja silti näyttää ulkopuolisen silmin huipputyypiltä.
      Esim. Herlinit, on ollut paljonkin juttuja miten dominoiva, henkisesti lapsiaan kuormittava isä -poikasuhde siellä vallitsi. Toinen on Donner; eipähän siinäkään kauhean hyvin laajalti arvostettu kulttuurihenkilö kolmea lastaan kohdellut. Suorastaan julmasti jopa julkisuudessa väheksyi ja dissasi lastensa olemassaoloa.
      Tunnettujen äitien harjoittamasta henkisestä julmuudesta on samaten ollut lehtijuttuja vuosien varrella.

      Omien lasten kaltoinkohtelu onnistuu niin hyviltä, työssä käyviltä ihmisiltä ja sitä on piilossa taatusti aivan tavallisissakin työläis/akateemisissa-perheissä vaikka kuinka paljon. Monesti lapset suojelevat myös toista vanhempaansa. Kun käyttäydyn lapsena hyvin, fyysiset iskut tai sanalliset sivallukset eivät ole niin pahoja äitiä/isää kohtaan.

      Joten jos tälle spekulaatiolinjalle lähdetään tässä minun veikkaus.
      Isä on joko fyysisesti tai henkisesti pahoinpidellyt vaimoaan tai tytärtään.
      Tytär on pysynyt väleissä äitinsä vuoksi. Nyt kun vanhemmat erosivat, tyttären ei tarvitse enää äitiä suojella. Tytär on lopultakin voinut katkaista välinsä isään.

      Samalla kun tytär poistaa isänsä omasta elämästään, tytär varmistaa ettei isä pääse jatkamaan väkivaltaa tyttären lapsia kohtaan eikä lasten kautta heidän äidinäitiin.

      • Anonyymi

        Olen asianosainen. Kirjoitin vain passiivissa ja vieraana. Tiedän muutenkin perheen 10 vuoden takaa, ainoastaan tytärtä en voi sanoa tuntevani.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olen asianosainen. Kirjoitin vain passiivissa ja vieraana. Tiedän muutenkin perheen 10 vuoden takaa, ainoastaan tytärtä en voi sanoa tuntevani.

        Okei, aloittaja oli se kuuluista toinen nainen. Pani jo parisuhteessa olevan kaa ja aiheutti niille eron.
        Ap tyhmänä ihmettelee mikä siinä on kun miehen tytär on karheena, eikä haluu nähä.

        Kantsuu kattoo peiliin, siellä näkyy syyllinen koko soppaan. Olisit sanonu miehelle ett hoitaa ensin alta pois vanhan parisuhteen ennenku alkaa sun kanssa vehtaamaan.

        Kehtaat täällä vielä syytellä tytärtä miten lapsellinen se on. Ei se oo, hyvin harva haluu valehtelijoita ja pettureita omaan kotiinsa ja oman lapsensa luokse ilmaa saastuttaan.

        Niin makaa kuin petaa, vai miten se vanha sananlasku sanoo. Nauttikaa nyt vapaudestanne ja toisistanne, kun ei ole miehen vanha elämä sun onnea sotkemassa eikä rauhaa häiritsemässä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, aloittaja oli se kuuluista toinen nainen. Pani jo parisuhteessa olevan kaa ja aiheutti niille eron.
        Ap tyhmänä ihmettelee mikä siinä on kun miehen tytär on karheena, eikä haluu nähä.

        Kantsuu kattoo peiliin, siellä näkyy syyllinen koko soppaan. Olisit sanonu miehelle ett hoitaa ensin alta pois vanhan parisuhteen ennenku alkaa sun kanssa vehtaamaan.

        Kehtaat täällä vielä syytellä tytärtä miten lapsellinen se on. Ei se oo, hyvin harva haluu valehtelijoita ja pettureita omaan kotiinsa ja oman lapsensa luokse ilmaa saastuttaan.

        Niin makaa kuin petaa, vai miten se vanha sananlasku sanoo. Nauttikaa nyt vapaudestanne ja toisistanne, kun ei ole miehen vanha elämä sun onnea sotkemassa eikä rauhaa häiritsemässä.

        Ai oikein kuuluisa🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Okei, aloittaja oli se kuuluista toinen nainen. Pani jo parisuhteessa olevan kaa ja aiheutti niille eron.
        Ap tyhmänä ihmettelee mikä siinä on kun miehen tytär on karheena, eikä haluu nähä.

        Kantsuu kattoo peiliin, siellä näkyy syyllinen koko soppaan. Olisit sanonu miehelle ett hoitaa ensin alta pois vanhan parisuhteen ennenku alkaa sun kanssa vehtaamaan.

        Kehtaat täällä vielä syytellä tytärtä miten lapsellinen se on. Ei se oo, hyvin harva haluu valehtelijoita ja pettureita omaan kotiinsa ja oman lapsensa luokse ilmaa saastuttaan.

        Niin makaa kuin petaa, vai miten se vanha sananlasku sanoo. Nauttikaa nyt vapaudestanne ja toisistanne, kun ei ole miehen vanha elämä sun onnea sotkemassa eikä rauhaa häiritsemässä.

        Kirjoitinkin tuonne alapuolelle, että jään hykerrellen seuraamaan, milloin hänelle itselleen käy niin että esimerkiksi mies(tai hän itse) pettää ja se ero tulee. Sitten on yksinäistä, kun on elämästä pyyhkäisty jo isä ja osa muitakin sukulaisia ylpeyksissä vek. Hupaisaa. Ajatteleeko tytär että joku häntä tukee siinä vaiheessa kun ne omat kriisit tulevat (ne tulevat!). Kerrassaan mielenkiintoista seurattavaa 🤣.


    • Ensinnäkin ihmettelen , että etkö ikinä ole itsenäistynyt:

      "Minä en olisi voinut käydä kiukuttelemaan vanhempieni valinnoista. Lapsille ei kuulu vanhempiensa elämä, vaikka ei kaikesta aina samaa mieltä olisikaan."

      Kyllä itsenäistymiseen ja aikuisuuteen kuuluu, että pystyy tekemään omat valinnat, oikeat tai väärät.

      "Mitä tytär ajaa takaa tällä hyvin radikaalilla ja julmalla käyttäytymisellä? Hän on kieltänyt isäänsä jopa tapaamasta lapsen lapsia vanhempiensa eron(uuden seurustelu suhteen) jälkeen."

      "Sillä ei pitäisi olla merkitystä aikuiselle lapselle kuka on pettänyt ketä ja milloin, ne ovat jokaisen omia asioita. Väärin tietenkin, mutta ei ihan syy kiukutella kuin pikkulapsi kun legolinna tippuu pöydältä ja menee palasiksi."

      Vaan kun sillä on. Monillla ihmisillä on halu tehdä oikein ja, että paha saa palkkansa. Jos nyt oikein ymmärrän, niin isä on pettänyt äitiä, ja tytär haluaa isänsä kärsivän. Isän pettäessähän ei kärsimys ole rajoittunut pelkästään äitiin, vaan koko perheeseen. Ei ehkä kovin ylevää kostaa, mutta inhimillistä ja kieltämättä tehokasta.

      Jos pettäminen tapahtui vielä aloittajan kanssa, niin syy-yhteys kostoon on vielä luonnollisempi.

      Sitä mieltä olen, että lapsenlapsi pitäisi jättää asian ulkopuolelle. Siinä ei kärsi pelkästään isä, vaan myös lapsi, vaikkei sitä ehkä ensin huomaa.

      Muita syitä kiukutteluun voi olla esim uuden naisen ikä, ulkonäkö, rotu, opportunistisuus.

      • Anonyymi

        Totta kai suhde kestää tämän.
        Ne on sitten ihan muut asiat jotka suhteessa tulevat ongelmaksi, kuin kiukutteleva tytär.
        Ei tämä ole minulle mitenkään vakavaa ja voin unohtaa asian tähän paikkaan.
        Olen jo monta kertaa ilmaissut että suren mielessäni toisen puolesta, itseäni asia ei liikuta.

        Ja juu, annan asian mielelläni olla. Se ei oikeasti kiinnosta.

        Taisi tulla selväksi. Jatkan keskustelua siellä missä saa vähän järkevää vastakaikua eikä pelkkää rivien välistä arveltua höpöä.

        Mutta se on tää aika, helppo laittaa soppaan sellaisia asioita jotka eivät siihen alunperin kuulu. Kun jonkun asian jättää selventämättä niin luetaan rivien välistä.

        Enkä ota mitään syyllisyyden viittaa päälleni tällaisesta asiasta. Jos pariskunta(tämä tapauksen ex-pariskunta) elivät saman katon alla hyvin hyvin pitkän aikaa tervehtimättä ja puhumatta mitään, niin sellaisenko suhteen rikkoutumista tai rikkomista minun tulisi pyytää anteeksi tai pahoitella.

        Minua ehkä kiinnosti kuulla onko kukaan ollut samanlaisessa tilanteessa ja ovatko asianomaiset jollain keinolla päässeet sovintoon joskus.

        Minun ei tarvitse sopia kenenkään kanssa.
        Asia ei kuulu minulle, eikä kiinnosta minua.

        Taidan kirjoittaa tämän saman jo kolmannen kerran.
        Se johtuu siitä että joku välissä jankuttaa että älä puutu toisten asioihin.
        Minä en puutu.
        En ole koskaan kiinnostunut lapsista tai kenenkään isovanhempien lasten lapsista. Yhtään.
        Vain niiden ihmisten (mies tai nainen) puolesta harmittaa kenelle se lapsi on tärkeä ja haluaisi olla yhteydessä.
        En tule olemaan tässä asiassa yhtään välikätenä, tukeni annan jos joku pyytää. Helppo siis vetäytyä, kun ei ole mukana ollutkaan.

        Rakkautta riittää kyllä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta kai suhde kestää tämän.
        Ne on sitten ihan muut asiat jotka suhteessa tulevat ongelmaksi, kuin kiukutteleva tytär.
        Ei tämä ole minulle mitenkään vakavaa ja voin unohtaa asian tähän paikkaan.
        Olen jo monta kertaa ilmaissut että suren mielessäni toisen puolesta, itseäni asia ei liikuta.

        Ja juu, annan asian mielelläni olla. Se ei oikeasti kiinnosta.

        Taisi tulla selväksi. Jatkan keskustelua siellä missä saa vähän järkevää vastakaikua eikä pelkkää rivien välistä arveltua höpöä.

        Mutta se on tää aika, helppo laittaa soppaan sellaisia asioita jotka eivät siihen alunperin kuulu. Kun jonkun asian jättää selventämättä niin luetaan rivien välistä.

        Enkä ota mitään syyllisyyden viittaa päälleni tällaisesta asiasta. Jos pariskunta(tämä tapauksen ex-pariskunta) elivät saman katon alla hyvin hyvin pitkän aikaa tervehtimättä ja puhumatta mitään, niin sellaisenko suhteen rikkoutumista tai rikkomista minun tulisi pyytää anteeksi tai pahoitella.

        Minua ehkä kiinnosti kuulla onko kukaan ollut samanlaisessa tilanteessa ja ovatko asianomaiset jollain keinolla päässeet sovintoon joskus.

        Minun ei tarvitse sopia kenenkään kanssa.
        Asia ei kuulu minulle, eikä kiinnosta minua.

        Taidan kirjoittaa tämän saman jo kolmannen kerran.
        Se johtuu siitä että joku välissä jankuttaa että älä puutu toisten asioihin.
        Minä en puutu.
        En ole koskaan kiinnostunut lapsista tai kenenkään isovanhempien lasten lapsista. Yhtään.
        Vain niiden ihmisten (mies tai nainen) puolesta harmittaa kenelle se lapsi on tärkeä ja haluaisi olla yhteydessä.
        En tule olemaan tässä asiassa yhtään välikätenä, tukeni annan jos joku pyytää. Helppo siis vetäytyä, kun ei ole mukana ollutkaan.

        Rakkautta riittää kyllä.

        Annat itsestäsi kovin itsekkään kuvan. En tiedä onko se vahinko, vai totuus. Puhut koko ajan lähinnä vain itsestäsi. Kuinka asia on sinulle aivan yhdentekevä ja kuinka sinä voisit ja olisit ja olet toiminut ja miltä sinusta tuntuu.

        Oletan, että asia on miehellesi suurempi ongelma. Sinulle kiukutteleva tytär on pikkujuttu. Harvemmalle vanhemmalle omat lapset ja lapsenlapset kuitenkaan ovat pikkujuttuja. Vaikka sinä sanot, että sihde tietysti kestää ja rakkautta riittää niin tiedät varmaan ihan hyvin, että se kestäminen ja riittäminen ei rajoitu vain sinuun. Ymmärrän hyvin, että tilanne on sinun kannaltasi lähinnä ärsyttävä. Silti asenne "minähän en mitään sovittele, kun en ole mitään tehnytkään" ei myöskään ole kovin aikuismainen. Kuulostaa myöskin lähinnä lapselliselta kiukuttelulta. Kun kerta miestäsi rakastat, niin toki tämän asian luulisi kiinnostavan myöskin sinua. Tuollaisen "täysin yhdentekevää" asenteen alleviiivaaminen saa tilanteen näyttämään täysin päinvastaiselta. Olet selvästi erittäin voimakkaasti puolustusasemissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Annat itsestäsi kovin itsekkään kuvan. En tiedä onko se vahinko, vai totuus. Puhut koko ajan lähinnä vain itsestäsi. Kuinka asia on sinulle aivan yhdentekevä ja kuinka sinä voisit ja olisit ja olet toiminut ja miltä sinusta tuntuu.

        Oletan, että asia on miehellesi suurempi ongelma. Sinulle kiukutteleva tytär on pikkujuttu. Harvemmalle vanhemmalle omat lapset ja lapsenlapset kuitenkaan ovat pikkujuttuja. Vaikka sinä sanot, että sihde tietysti kestää ja rakkautta riittää niin tiedät varmaan ihan hyvin, että se kestäminen ja riittäminen ei rajoitu vain sinuun. Ymmärrän hyvin, että tilanne on sinun kannaltasi lähinnä ärsyttävä. Silti asenne "minähän en mitään sovittele, kun en ole mitään tehnytkään" ei myöskään ole kovin aikuismainen. Kuulostaa myöskin lähinnä lapselliselta kiukuttelulta. Kun kerta miestäsi rakastat, niin toki tämän asian luulisi kiinnostavan myöskin sinua. Tuollaisen "täysin yhdentekevää" asenteen alleviiivaaminen saa tilanteen näyttämään täysin päinvastaiselta. Olet selvästi erittäin voimakkaasti puolustusasemissa.

        Ilmaisutaidoissani taitaa olla vikaa. Ja paljon.

        Välitän. Miehestä. En toki muista, kun en heitä tunne. Auttaisin jos voisin mutta en voi puuttua toisten asioihin.

        Keskustelimme tämän asian kyllä. Sanoin että olen tukena milloin tarvitsee, en puutu tässä vaiheessa.

        Keskustelimme tosiaan asian jo kahdesti perin juurin ja sain kuulla että osapuolet ovat molemmat hyvin hyvin jääräpäisiä. Uskon sen. Sen verran tunnen. Isä totesi, mitään ei juuri nyt ole tehtävissä.

        Eikö minun pitäisi häntäkään uskoa vaan jatkaa jankuttamista.

        Tarjoan aina apua ja olen tukena mutta en tietenkään jatka asiasta puhumista jos ja kun yhdessä sovimme että nyt ei voi kun katsoa ja odottaa.

        Selvensikö?

        Ja kyllä olen sen verran itsekäs etten menetä yöunia yhdenkään kakaran kiukuttelun vuoksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmaisutaidoissani taitaa olla vikaa. Ja paljon.

        Välitän. Miehestä. En toki muista, kun en heitä tunne. Auttaisin jos voisin mutta en voi puuttua toisten asioihin.

        Keskustelimme tämän asian kyllä. Sanoin että olen tukena milloin tarvitsee, en puutu tässä vaiheessa.

        Keskustelimme tosiaan asian jo kahdesti perin juurin ja sain kuulla että osapuolet ovat molemmat hyvin hyvin jääräpäisiä. Uskon sen. Sen verran tunnen. Isä totesi, mitään ei juuri nyt ole tehtävissä.

        Eikö minun pitäisi häntäkään uskoa vaan jatkaa jankuttamista.

        Tarjoan aina apua ja olen tukena mutta en tietenkään jatka asiasta puhumista jos ja kun yhdessä sovimme että nyt ei voi kun katsoa ja odottaa.

        Selvensikö?

        Ja kyllä olen sen verran itsekäs etten menetä yöunia yhdenkään kakaran kiukuttelun vuoksi.

        Tietystikään asiasta ei kannata jankuttaa. Totuus on myös se, että sinä et kykene taikomaan tilannetta paremmaksi. Vanhemmat ja lapset ovat tosiaan usein toistensa kaltaisia ja jos kaksi kovaa päätä kolahtaa yhteen, niin se yleensä sattuu. Totuushan todennäköisesti on jossain siellä heidän kantojensa välillä ja ne perimmäiset syyt eivät välttämättä sitten kuitenkaan liity millään tavalla sinuun. Sinä saatat olla vaikkapa vaan se viimeinen korsi, joka katkaisi selän. Mistäpä näitä koskaan tietää.

        En ole ollut samanlaisessa tilanteessa. Kerran kuitenkin seurustelin miehen (tai poikahan hänkin silloin vielä oli), jonka äiti tuntui kovasti inhoavan minua. Poikaystäväni kertoi aina kuinka ilkeä äitinsä oli, minuun liittyvissä asioissa ja toisteli pahoja asioita, joita hän oli sanonut minusta. Erään kerran satuin olemaan itse paikalla, eikä äitinsä tiennyt tätä, vaan alkoi puhumaan minusta. Olin silloin vain 17 ja vaati paljon pokkaa mennä kysymään anoppikokelaalta suoraan, että mikä tämän ongelma oikeastaan oli. Tilanne oli aluksi aika tulikivenkatkuinen, mutta pikkuhiljaa minulle selvisi, että ongelma juonsi siihen kuinka poikaystäväni itse puhui minusta äidilleen. Esille tuli asioita, jotka vain hän olisi voinut kertoa äidilleen, sillä tavalla kuin äiti oli ne ymmärtänyt. Lopulta vika tosiaan ei ollutkaan siinä anoppikokelaassa, mutta poikaystävä oli sen keskustelun jälkeen entinen.

        p.s. Jos tilannetta ikinä on mahdollista korjata, niin ei kannata puhua kiukuttelevista kakaroista. Vaikka ajattelisikin noin, niin sanomaan ei tarvitse alentua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietystikään asiasta ei kannata jankuttaa. Totuus on myös se, että sinä et kykene taikomaan tilannetta paremmaksi. Vanhemmat ja lapset ovat tosiaan usein toistensa kaltaisia ja jos kaksi kovaa päätä kolahtaa yhteen, niin se yleensä sattuu. Totuushan todennäköisesti on jossain siellä heidän kantojensa välillä ja ne perimmäiset syyt eivät välttämättä sitten kuitenkaan liity millään tavalla sinuun. Sinä saatat olla vaikkapa vaan se viimeinen korsi, joka katkaisi selän. Mistäpä näitä koskaan tietää.

        En ole ollut samanlaisessa tilanteessa. Kerran kuitenkin seurustelin miehen (tai poikahan hänkin silloin vielä oli), jonka äiti tuntui kovasti inhoavan minua. Poikaystäväni kertoi aina kuinka ilkeä äitinsä oli, minuun liittyvissä asioissa ja toisteli pahoja asioita, joita hän oli sanonut minusta. Erään kerran satuin olemaan itse paikalla, eikä äitinsä tiennyt tätä, vaan alkoi puhumaan minusta. Olin silloin vain 17 ja vaati paljon pokkaa mennä kysymään anoppikokelaalta suoraan, että mikä tämän ongelma oikeastaan oli. Tilanne oli aluksi aika tulikivenkatkuinen, mutta pikkuhiljaa minulle selvisi, että ongelma juonsi siihen kuinka poikaystäväni itse puhui minusta äidilleen. Esille tuli asioita, jotka vain hän olisi voinut kertoa äidilleen, sillä tavalla kuin äiti oli ne ymmärtänyt. Lopulta vika tosiaan ei ollutkaan siinä anoppikokelaassa, mutta poikaystävä oli sen keskustelun jälkeen entinen.

        p.s. Jos tilannetta ikinä on mahdollista korjata, niin ei kannata puhua kiukuttelevista kakaroista. Vaikka ajattelisikin noin, niin sanomaan ei tarvitse alentua.

        No ei tulisi mieleenikään sanoa tällaisia ääneen. Hyvänen aika.
        Enkä edelleenkään edes kuvittele voivani ratkaista mitään.
        En koskaan käytä ääneen sellaisia sanoja joita ajattelen. Toki löytyy suodatin. Ilman sitä olisi mahdoton olla edes työelämässä.


      • Anonyymi

        Onhan se totta että varsin tavallinen suomalainen ja vielä kantasuomalaisen näköinenkin keskipituinen ja sopusuhtainen tyyppi ärsyttää. Ei siitä mihinkään pääse.
        Ikäkin on varmaan ärsyttävä asia. En ole tarpeeksi nuori enkä tarpeeksi vanha.

        Tuskin hän edes tietää mitä opportunisti on.
        Se on muutenkin aika kaukaa haettu määritelmä. Miten kukaan ulkopuolinen voi olla syyllinen kenenkään eroon. Erosta ratkaisevat käsittääkseni asianomaiset ihan itse.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan se totta että varsin tavallinen suomalainen ja vielä kantasuomalaisen näköinenkin keskipituinen ja sopusuhtainen tyyppi ärsyttää. Ei siitä mihinkään pääse.
        Ikäkin on varmaan ärsyttävä asia. En ole tarpeeksi nuori enkä tarpeeksi vanha.

        Tuskin hän edes tietää mitä opportunisti on.
        Se on muutenkin aika kaukaa haettu määritelmä. Miten kukaan ulkopuolinen voi olla syyllinen kenenkään eroon. Erosta ratkaisevat käsittääkseni asianomaiset ihan itse.

        En sano, että näin olisi, mutta syitä voi olla monia.

        Ei tarvitse ymmärtää mitä opportunisti tarkoittaa, ollakseen siinä luulossa, että toinen on toisen kanssa hänen rahojen tai statuksen takia. Hyvin usein suuren ikäeron pareja kommentoidaan juuri siten, ettänuorempi olisi vanhemman kanssa vain rahan takia, puhumattakaan tietysti, jos joku artisti menee yhteen nuoremman kanssa.

        Ulkomaalainen tausta herättää hyvin usein katkeruutta. Tulevat ja vievät meidän naiset.


    • Anonyymi

      Tässä tuli jälleen kerran todistettua se miten erilailla sanan kunnollinen voi käsittää.

      En sanoisi sellaista ihmistä kunnolliseksi joka pettää puolisoaan.
      Enkä sanoisi kunnolliseksi sellaistakaan ihmistä joka aloittaa suhteen avoliitossa tai avioliitossa olevan kanssa.

    • Anonyymi

      Olet siis pitkäaikainen perhetuttu, jonka kanssa tyttären isä on ensin salaa paneskellut, ja jonka takia on tullut ero ja ihmettelet miksi tytär ei pidä isäänsä yhteyttä 😂 Sitä ei kiinnosta. Epärehelliset kusipäät voi ja kannattaa poistaa elämästään.

      • Anonyymi

        Kuka muuten puhui paneskelusta.
        Sitäpä ei tapahtunut ennen eroa.

        Mikä siinä on että kaikki tarvitsee kääntää ihan toiseksi.

        Tässä ei olollut minkäänlaista seksisuhdetta ennen eroa.
        Ero olisi tullut joka tapauksessa.

        En tarvitse itse mihinkään ketään, mutta olen mielessäni surullinen isän puolesta.

        Olen muuttanut kotoa pois itse hyvin nuorena. Kolme vuotta ennen tätsi-ikäisyyttä, joten en ole ollut vanhemmissani koskaan kiinni, vaan hoitanut opiskelut ja työt jo alaikäisenä itse. Apua kyllä välillä sain, mutta kai jokainen jos vanhemmat vaan pystyy joskus kympin tai kaksi antamaan.

        En olisi voinut olla tällaisessa tilanteessa koska meillä tuo ei ole mitenkään maailman kauheinta. Jos toisella on monen vuoden jälkeen toinen ystävä/kiinnostuksen kohde.
        Sitä tarkoitti tämä:"itselläni ei olisi ollut mahdollisuutta...".

        Miksi on niin vaikea edes yrittää lukea mitä toinen kirjoittaa. On vaikea löytää forumia jossa olisi yhtään asiallista keskustelua vaikeista asioista.

        Kaikki ei ole aina panemista ja huoraamista. Asiat eivät aina ole yhden ihmisen syytä. Eivätkä asiat koskaan ole mustavalkoisia.

        Harmi että kaksi ihmistä pitää toistensa seurasta, kun ne kaksi edellistä eivät pitäneet eikä mitään yhteistä lasten lisäksi ollut.
        Jos joku on sitä mieltä että kolmekymppisten lasten vuoksi tulee viisikymppisten pysyä yhdessä loppuikänsä ilman uusia suhteita, niin silloin asianosaiset ovat toimineet auttamatta väärin ihastuessaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka muuten puhui paneskelusta.
        Sitäpä ei tapahtunut ennen eroa.

        Mikä siinä on että kaikki tarvitsee kääntää ihan toiseksi.

        Tässä ei olollut minkäänlaista seksisuhdetta ennen eroa.
        Ero olisi tullut joka tapauksessa.

        En tarvitse itse mihinkään ketään, mutta olen mielessäni surullinen isän puolesta.

        Olen muuttanut kotoa pois itse hyvin nuorena. Kolme vuotta ennen tätsi-ikäisyyttä, joten en ole ollut vanhemmissani koskaan kiinni, vaan hoitanut opiskelut ja työt jo alaikäisenä itse. Apua kyllä välillä sain, mutta kai jokainen jos vanhemmat vaan pystyy joskus kympin tai kaksi antamaan.

        En olisi voinut olla tällaisessa tilanteessa koska meillä tuo ei ole mitenkään maailman kauheinta. Jos toisella on monen vuoden jälkeen toinen ystävä/kiinnostuksen kohde.
        Sitä tarkoitti tämä:"itselläni ei olisi ollut mahdollisuutta...".

        Miksi on niin vaikea edes yrittää lukea mitä toinen kirjoittaa. On vaikea löytää forumia jossa olisi yhtään asiallista keskustelua vaikeista asioista.

        Kaikki ei ole aina panemista ja huoraamista. Asiat eivät aina ole yhden ihmisen syytä. Eivätkä asiat koskaan ole mustavalkoisia.

        Harmi että kaksi ihmistä pitää toistensa seurasta, kun ne kaksi edellistä eivät pitäneet eikä mitään yhteistä lasten lisäksi ollut.
        Jos joku on sitä mieltä että kolmekymppisten lasten vuoksi tulee viisikymppisten pysyä yhdessä loppuikänsä ilman uusia suhteita, niin silloin asianosaiset ovat toimineet auttamatta väärin ihastuessaan.

        Tiedätkös ... luultavasti miehesi on se ainoa, jolla voisi olla jotain todellista sanottavaa tähän kuvioon. Hän lienee yksi niistä harvoista, joilla on edes mahdollisuus tietää ajtuksista ja motiiveista tämän kuvion takana. Jos hän on ollut läheinen tyttärensä kanssa ennen tätä, niin eiköhän hän silloin tyttärensä myös tunne. Jos taas eivät ole olleetkaan läheisiä, niin silloin syy voi olla juuri tuo. Tytär on alunperinkin halunnut ottaa etäisyyttä ja nyt siihen on löytynyt syy (tai mahdollisuus). On muuten hyvin mahdollista, että miehesi ei edes halua näitä kuvioita sen kummemmin sinulle avata ja siihen hänellä on täysi oikeus.


    • Anonyymi

      Jos sinulle itsellesi kerta on yhdentekevää tapaatko ikinä tuota aikuista tytärtä tai niitä lapsia, niin anna asian olla. Tuohan ei kuulu sinulla, vaan on ihan puhtaasti heidän välisensä asia. Sinä et kykene tekemään sille yhtään mitään. Kaikki yritykset sotkeutua kuvioon todennäköisesti vain pahentavat tilannetta entisestään. Kyllä se toki varmasti ärsyttää ja ahdistaa, jos mies tätä asiaa sinulle purkaa. Olet luultavasti ainoa, jolle hän voi tilannetta purkaa ja on hänellä siihen oikeuskin. Sinähän et nyt ilmeisesti olekaan ulkopuolinen, vaan ihan yksi asianosainen. Oletan, että olet ihan itse tuon suhteen valinnut ja tuskin tuo kuvio täytenä yllätyksenä tuli. Nyt et voi muuta kuin joko kestää, tai lopettaa. Miehen kohdalla on ihan sama juttu. Teidän suhteenne joko kestää tilanteen, tai sitten ei kestä. Aika näyttää ja aika voi myös parantaa.

    • Anonyymi

      Aloittajalle.
      Sinä aikuistuit aikaisin, sinä et tarvinnut ketään, sinulla ei ollut ketään jne... ihan kuin kaikessa olisi kyse sinusta ja siitä mitä sinä haluat. Jos asiat eivät mene sinun mielen mukaan, niin syy on aina muissa, ei sinussa.

      Ei kenenkään ei tarvitse vastoin tahtoaan olla parisuhteessa, mutta olisi hyvä tehdä asiat selväksi ensin ennen kuin aloittaa mitään jonkun toisen kanssa.
      Jos mies nyt ottaisi sinun rinnalle toisen naisen, mitä sinä ajattelisit asiasta?

      Jos olet ollut sen 10 vuotta vain miehen tuttava/työkaveri/ystävä, sinulla on pelkästään miehen kertomus entisestä parisuhteesta ja sen tilasta. Se on miehen näkemys ja kokemus, ei koko totuus.

      Jos olet ollut myös miehesi exän hyvä ystävä, tai vaikka vain etäisempikin tuttu miehen exän kanssa, pahoittelut, sinä olet se joka on loppukädessä viimeistellyt heidän eronsa. Sinä olet se joka on tullut exän tilalle ja sinä olet saanut sen huomion joka olisi exälle kuulunut.
      Missä on sinun vastuusi tässä asiassa?
      Vai onko syy pelkästään miehen exän, hän ei osannut olla miehen mieleinen?
      Aika vaikeaa se on ylläpitää suhdetta, jos mies samaan aikaan pyörii toisen naisen kanssa, vaikkei nyt mitään seksiä vielä olisi ollutkaan kuvioissa.

      Miehen tytär. Sanot ettet ole koskaan tavannut häntä. Silti syytät tätä tuntematonta nuorta naista lapselliseksi jne.
      Sinulla on vahvat mielipiteet syyllisestä ja myös siitä miksi tytär käyttäytyy noin. Mistä sinä sen tiedät?
      Onko tytär sanonut sinulle niin, vai onko tästäkin asiasta vain miehen kertomus?
      Mistä sinä tiedät millainen isä mies on ollut tyttärelleen?

      • Anonyymi

        Mitä tässä tarvitsee ketään syytellä, asiat menevät kuten menevät. Ja on asioita joita ei saa takaisin tai ei voi muuttaa.

        En voi ymmärtää että ihmisten pitäisi olla pakolla yhdessä vaikka ei ole enää mitään puhuttavaa eikä tunteita. Se on käsittämätön ajatus itselle.

        Voihan se olla että lapsi eli tässä tapauksessa tytär on aivan normaali ja oikeassa, on vain itselleni vierasta käytöstä tuollainen aikuisen ihmisen itsekäs kiukuttelu.

        Josko se on sitten aivan tavallista käyttäytymistä puuttua vanhempien asioihin ja minun käytökseni olla puuttumatta on epänormaalia. Voihan se niinkin olla, en ole väittänyt itselläni olevan absoluuttista totuutta. Olen kyllä ennenkin ollut väärässä.

        Peiliin en sen enempää meinaa katsoa vaan jatkamme asiallisesti eteenpäin, niin kauan kun henki pihisee tai rakkautta riittää. Jos hänellä sattuisi toinen nainen ilmaantumaan joskus, niin harmittaisi, mutta hankkisin itse toisen miehen. En usko tämän tapahtuvan.

        Jos hän vaihtaa naista jatkossa samalla aikavälillä kuin nyt, niin ennusteiden mukaan seuraavan vaihdon hetkellä hän olisi sen verran vanha että oman sukuennusteenimukaan en itse olisi enää hengissä (vaikka nuorempana naisihmisenä periaatteessa voisin olla hengissä.) Emme ole kovin pitkäikäisiä. Siksi olen elänyt aina ihan täysillä.

        Kiukutelkoot he jotka jaksavat kuluttaa aikaa sellaiseen.

        Kyllä minä tiedän paljon enemmän mitä tässä ja näissä kirjoituksissa annan ymmärtää. Ei täällä voi kirjoittaa kaikkea, jokaisella on kuitenkin mahdollisuus näitä lukea, eikä olisi hienoa tunnistaa täältä itseään. Kyllä suvut tuntevat jo 80 vuoden takaa. Tuollaisia väkivaltaisuuksia ei ole ollut viiteenkymmeneen vuoteen (kuulema, en todellakaan ole elänyt niin kauan mutta isovanhemmat ovat ja sieltä kautta tiedän).


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tässä tarvitsee ketään syytellä, asiat menevät kuten menevät. Ja on asioita joita ei saa takaisin tai ei voi muuttaa.

        En voi ymmärtää että ihmisten pitäisi olla pakolla yhdessä vaikka ei ole enää mitään puhuttavaa eikä tunteita. Se on käsittämätön ajatus itselle.

        Voihan se olla että lapsi eli tässä tapauksessa tytär on aivan normaali ja oikeassa, on vain itselleni vierasta käytöstä tuollainen aikuisen ihmisen itsekäs kiukuttelu.

        Josko se on sitten aivan tavallista käyttäytymistä puuttua vanhempien asioihin ja minun käytökseni olla puuttumatta on epänormaalia. Voihan se niinkin olla, en ole väittänyt itselläni olevan absoluuttista totuutta. Olen kyllä ennenkin ollut väärässä.

        Peiliin en sen enempää meinaa katsoa vaan jatkamme asiallisesti eteenpäin, niin kauan kun henki pihisee tai rakkautta riittää. Jos hänellä sattuisi toinen nainen ilmaantumaan joskus, niin harmittaisi, mutta hankkisin itse toisen miehen. En usko tämän tapahtuvan.

        Jos hän vaihtaa naista jatkossa samalla aikavälillä kuin nyt, niin ennusteiden mukaan seuraavan vaihdon hetkellä hän olisi sen verran vanha että oman sukuennusteenimukaan en itse olisi enää hengissä (vaikka nuorempana naisihmisenä periaatteessa voisin olla hengissä.) Emme ole kovin pitkäikäisiä. Siksi olen elänyt aina ihan täysillä.

        Kiukutelkoot he jotka jaksavat kuluttaa aikaa sellaiseen.

        Kyllä minä tiedän paljon enemmän mitä tässä ja näissä kirjoituksissa annan ymmärtää. Ei täällä voi kirjoittaa kaikkea, jokaisella on kuitenkin mahdollisuus näitä lukea, eikä olisi hienoa tunnistaa täältä itseään. Kyllä suvut tuntevat jo 80 vuoden takaa. Tuollaisia väkivaltaisuuksia ei ole ollut viiteenkymmeneen vuoteen (kuulema, en todellakaan ole elänyt niin kauan mutta isovanhemmat ovat ja sieltä kautta tiedän).

        Susta tulee todella kylmä ja ylimielinen kuva ja suhtaudut tyttäreen todella alentuvasti. Kerta toisensa jälkeen toistelet ettei tilanne vaivaa sinua ja silti vain haukut tytärtä-ja pelkkää tytärtä. Kyllä sua nyt joku tässä kaihertaa..
        Sekö että tytär ei alistu vai mikä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Susta tulee todella kylmä ja ylimielinen kuva ja suhtaudut tyttäreen todella alentuvasti. Kerta toisensa jälkeen toistelet ettei tilanne vaivaa sinua ja silti vain haukut tytärtä-ja pelkkää tytärtä. Kyllä sua nyt joku tässä kaihertaa..
        Sekö että tytär ei alistu vai mikä?

        Varmaan luo särön aloittajan tavoittelemaan täydellisen perheen julkisivuun, tämä "kiukutteleva kakara", "lapsellinen tytär" ja mitähän vielä-eikä ole edes tytärtä tavannut! On kyllä melkoinen ego aloittajalla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Susta tulee todella kylmä ja ylimielinen kuva ja suhtaudut tyttäreen todella alentuvasti. Kerta toisensa jälkeen toistelet ettei tilanne vaivaa sinua ja silti vain haukut tytärtä-ja pelkkää tytärtä. Kyllä sua nyt joku tässä kaihertaa..
        Sekö että tytär ei alistu vai mikä?

        Mitä ihmettä. En ole sanonut tyttärestä yhtään mitään muuta kuin että vaikuttaa lapselliselta. Kyllä jos alan haukkumaan jotain ihmistä, niin sanoja tulee hieman enemmän🤣ja vaatii myös sen että tunnen ihmisen.
        Koska en henk koht tunne, voin vain todeta, vaikuttaa lapselliselta.
        Mistä tämä "haukut tytärtä tulee". Vai kirjoittaako täällä joku toinenkin samaa asiaa. En minä osaa häntä sen kummemmin haukkua kuin kehuakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Susta tulee todella kylmä ja ylimielinen kuva ja suhtaudut tyttäreen todella alentuvasti. Kerta toisensa jälkeen toistelet ettei tilanne vaivaa sinua ja silti vain haukut tytärtä-ja pelkkää tytärtä. Kyllä sua nyt joku tässä kaihertaa..
        Sekö että tytär ei alistu vai mikä?

        Vähän kylmä olenkin. Se on totta. Ylimielinen. No jaa. Ehkä sitten olen. Mielummin näitä molempia mutta tyttärestä en osaa sanoa kummempia. Joku muu varmaan kirjoittaa täällä päällekkäin.


    • Anonyymi

      Jos eroaa perheestä ,niin ei voi pakottaa perheenjäseniä hyväksymään jatkoa.
      Kaikilla on mahdollisuus valita,joko perhe
      tai oma kiima.Oma rauha, oman perheen
      kanssa on elämisen arvoista.Rikkomalla asioita ja kuitenkin vaatii omille asioille
      eheyttä on väärin perheenjäseniä kohtaan.

    • Anonyymi

      Eiköhän ne lapset ajattele nykyään niitä perintöjuttuja näissä asioissa.

      • Anonyymi

        No jos perintöjuttuja ajattelee niin tuskin kukaan välejä katkaisee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No jos perintöjuttuja ajattelee niin tuskin kukaan välejä katkaisee.

        Tiedän useita nimenomaan tyttäriä, jotka ovat katkaisseet välinsä isäänsä, kun faija on ottanut nuoren vaimon edellisen tilalle ja tytär pelkää syystä tai syyttä uuden vaimon tuhoavan kaiken miehen omaisuuden.


    • Anonyymi

      Pettämisestä johtuva ero on kivulias koko perheelle. Aloittaja ei sitä ymmärrä, kun kulttuurinsa on ollut erilainen.
      Kysymys on kai siitä mitä kaikkea ihminen pystyy hyväksymään mitä ei. Tyttärellä on myös äiti. Ap ei kertonut missä kunnossa hän on. Tytön vanhemmat ovat olleet pitkään yhdessä, joten tilanne voi olla suurikin järkytys.
      Hyvin ymmärrettävää tyttö voi nyt keskittyä äidin hyvinvointiin jotta hän pääsisi jaloilleen erosta. Mutta Huom. kuvittelisin näin.

      • Anonyymi

        Kivulias ero. Siitä muutama ajatus.

        Puolet tai jopa yli puolet ihmisistä eroaa.
        Todella paljon suurempi prosentti tulee petetyksi tai pettää.
        Olen tiennyt tämän asian jo lapsena. Vieläkö joku oikeasti kuvittelee että juuri hänelle/heille ei sellaista tapahtuisi.
        En ole henk koht ajatellut kuuluvani mihinkään onnekkaiden ryhmään milloinkaan, vaan nautin kun onnea saan ja toivon kaikille sitä iloa ja onnea siihen saakka kunnes toisin todistetaan.


    • Anonyymi

      ....En ole henk koht ajatellut kuuluvani mihinkään onnekkaiden ryhmään milloinkaan, vaan nautin kun onnea saan ja toivon kaikille sitä iloa ja onnea siihen saakka kunnes toisin todistetaan....

      jälleen kerran sinä, sinä, sinä! Ei väliä kehen sattuu kunhan sinä vain saat sen mitä haluat.

      • Anonyymi

        Pitäisikö puhua passiivissa?

        En tunne ketään ihmistä joka kuvittelisi että vain heille ja juuri heille osuisi se onnen arpa, että ollaan yhdessä ja yhden kanssa koko elämä.

        Tämä asia ei ole mitenkään juuri minun asia vaan kenen hyvänsä kanssa juttelen, niin aika nöyränä ihmiset elämään suhtautuu.
        Pahat asiat eivät tapahdu vain jossain kaukana vaan voi osua omallekin kohdalle.

        Mikä siinä toisessa sanamuodossa niin ärsyttää, miksi se pitää repiä tällaiseksi "minäminä" asiaksi.
        Aivan varmasti on monta jotka ajattelevat samalla tavalla eivätkä kuvittele olevansa juuri heitä joille ei koskaan tapahdu parisuhteessa mitään ikävää.

        Lukuisa määrä on myös heitä jotka eivät tiedä että on jo tapahtunut.....


    • Anonyymi

      Kolikolla on kaksi puolta. Joskus se toinen puoli jää täysin pimentoon ulkopuolisilta.

      Esim. eräs ihminen on elämässään menestynyt, miellyttävä ja mukava.
      Olen tuntenut tämän ihmisen vuosikymmeniä. En liiku vapaa-aikana samoissa piireissä. Tunnen myös hänen lapsensa, olemme satunnaisesti olleet tekemisissä koko heidän olemassa olonsa ajan. Tuttuni on kertonut vuosikymmenien ajan huonoista väleistä lapsiinsa. On ollut siitä murheissaan ja moittii lapsiaan toistuvasti minulle lähes joka kerran kun tapaamme.

      Tänä vuonna näin sattumalta yhden hänen lapsistaan ja totesin, että xxxx on vähän surullinen huonoista väleistänne, mikä teillä oikein hiertää.

      Tuttuni lapsi sanoi että xxx:n sietääkin miettiä tykönään tekemisiään. He ovat täysin kypsyneet koko ihmiseen, se ei koskaan kasva aikuiseksi, eikä se opi käyttäytymään. Heillä ei ole enää mitään muuta keinoa kuin pistää välit kokonaan poikki.

      Selvisi miten tuttuni luonne lapsiaan kohtaan muuttuu täysin humalassa.
      Ei sitä kännäämistä usein tapahtunut lasten lapsuudessa, mutta se muutama kerta vuodessa oli jo liikaa. Nousuhumalassa muuttui ilkeäksi, tuntikausia kestävää nälvimistä ja vähättelyä. Jos lapsi sanoi vastaan, lapsi oli luuseri, idiootti, vitun pelle, naurettava hyypiö, name it, sitä riitti.
      Oli ollut vanhemman puolelta myös pientä tönimistä ja riidan haastamista, tyyliin kipeä tönäisy vatsaan tai olkapäähän ja et uskalla lyödä, lyö nyt kun mielesi tekee. Yritettiin ärsyttää lapsi lyömään sun muuta muka leikin varjolla ja päälle ivaa.
      Jos lapsi itki vanhemman kiusatessa, se oli vielä pahempi, pilkka saattoi jatkua tunteja. Sama käytös jatkui lasten aikuistuttua ja muutettua omiin kotehinsa.

      Tuttuni oli mennyt muutama kuukausi aiemmin toisen lapsensa luokse iltamyöhään. Seuraavana päivänä oli aikuisilla työ- ja lastenlapsilla päiväkotipäivä, silti pikkuisten olisi pitänyt jaksaa leikkiä pikkuhuppelissa olevan isovanhemman kanssa. Kun tämä peli oli vihelletty poikki, oli alkanut iva, nälviminen millainen luuseri olet, sinusta ei tule yhtään mitään olet sinä yksi vitun huora, läskiperse ääliö jne. Todella ilkeää. Siinä oli tullut vastaan tämän lapsen sietoraja.

      Juttukumppanina olleen lapsen luokse tuttuni oli mennyt lauantaina aamukuudelta taksilla. Koko perheen olisi pitänyt jaksaa kuunnella humalassa olevan suunnitelmia ja riidanhaastantaa. Yksi lastenlapsista oli vatsataudissa oksennellut koko yön ja koko poppoo oli väsyneitä, joten olivat ehdottaneet aamupuuroa ja unille menoa. Ei ollut kelvannut. Sairas lapsenlapsi oli itkeskellyt ja tullut vanhempansa syliin. Tuttuni oli tönäissyt omaa lastenlastaan kipeästi olkapäähän ja nälväissyt heikoksi mammanpojaksi, pikkurääpäleeksi mameroksi joka ei kestä pientä vatsatautia. Toinen siitä itkemään entistä enemmän.
      Känninen oli nostettu ulko-ovesta pihalle ja soitettu taksi kotimatkaa varten. Rajapyykki oli tällä perheellä ollut tässä.

      Kysyin, pyytääkö tuttu anteeksi lapsiltaan koskaan sanojaan. Ei koskaan, selvinpäin vähättelee lapsilleen tekemisiään, ei hän mitään ole sanonut, keksittyjä juttuja, on se kumma miten nykynuoriso ei kestä pientä leikinlaskua jne jne.

      Juteltiin pitkään, tapauksia oli ollut hurjasti. Ei minulla ollut pienintäkään aavistusta mistään tämmöisestä.

      Näinkin voi miellyttävä, menestynyt, kohta 60 vuotias ihminen kohdella omia lapsiaan ja lastenlapsiaan.

      • Anonyymi

        Surullista. Muuta ei voi sanoa.

        Joo. Tässä ei ole alkoholilla osuutta. Josko on sitten jotain ihan muuta. Mistäs sitä voi kenenkään traumoja tietää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Surullista. Muuta ei voi sanoa.

        Joo. Tässä ei ole alkoholilla osuutta. Josko on sitten jotain ihan muuta. Mistäs sitä voi kenenkään traumoja tietää.

        Kun kerran et tiedä asioiden oikeaa laitaa, etkä tunne lainkaan miehen tytärtä, niin jätä kommentoimatta ja arvailematta.

        Monet ovat täällä sanoneet etteivät asiat ole monesti sitä, miltä ne sivustakatsojasta näyttävät. Hoitakoon mies omat asiansa ja suhteensa lapsiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kerran et tiedä asioiden oikeaa laitaa, etkä tunne lainkaan miehen tytärtä, niin jätä kommentoimatta ja arvailematta.

        Monet ovat täällä sanoneet etteivät asiat ole monesti sitä, miltä ne sivustakatsojasta näyttävät. Hoitakoon mies omat asiansa ja suhteensa lapsiinsa.

        Tämä ei ollut se asia mitä etsin kysymykselläni tai aloituksellani.

        Todella kuinka monta kertaa täytyy sanoa sama. En missään nimessä puutu. Ei kiinnosta. En kykene. On myös paljon muuta mukavaa tekemistä.

        Mies varmasti hoitaa. Parhaansa mukaan. Toivon heille sopua mielessäni.
        Vaan......
        SAAN muuten arvailla/pohtia/puntaroida tätä asiaa vaikka loppuikäni. Mikäs siihen on kukaan sanomaan että "älä arvaile" tai "älä arvostele". Voi hyvänen aika. Omat aivothan ne tässä työskentelee, jokainen voi netissä aina kaikki hörinät ohittaa jos liikaa ahdistaa.

        Kas ei ssellaista sääntöä ole olemassakaan, ettenkö minä - - - - - siinä missä joku opettelee lentämään/kasvattaa itselleen siipiä🤣 tai yrittää keksiä jotain muuta mahdotonta - - - - - saisi arvuutella eri asioihin syitä ja seurauksia.

        Eiköhän meillä kaikille ole samat oikeudet täällä arvuutella tai olla arvuuttelematta elämän tapahtumia/ihmisiä/ihmissuhteita.

        Jos se on turhaa niin oma aikahan siinä hukkaan menee, ei ole kenenkään toisen ajasta tai rahasta se miettiminen pois, kun en missään näitä ääneen puhu. Ei ole tapana rasittaa kanssa ihmisiä henkilökohtaisilla asioilla. Netti on eri asia. Täällä jokainen voi valita lukeeko vai ei. Aina voi sujuvasti ohittaa mielestään typerät ja turhat jutut.

        Kysymyksen oli, onko joku ollut samassa tilanteessa ja mistä se voi johtua. Tällainen suuri viha. Pari vastausta on tullutkin ja ne laittavat miettimään asiaa toiselta kantilta.

        Minkä ihme siinä helvetti vieköön on, että tätä samaa jankataan:"älä puutu". No en varmaan puutu, se jos mikä on varma asia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kerran et tiedä asioiden oikeaa laitaa, etkä tunne lainkaan miehen tytärtä, niin jätä kommentoimatta ja arvailematta.

        Monet ovat täällä sanoneet etteivät asiat ole monesti sitä, miltä ne sivustakatsojasta näyttävät. Hoitakoon mies omat asiansa ja suhteensa lapsiinsa.

        Vielä.....
        Eihän täällä kukaan voi toista komentaa että
        "jätä kommentoimatta" tai " älä mieti". Aivan varmasti mietin ja pohdin itsekseni näitä asioita ja aivan varmasti kirjoitan tänne ja katson mitä ihmiset kirjoittavat asiasta. Joskus tulee aivan asiaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun kerran et tiedä asioiden oikeaa laitaa, etkä tunne lainkaan miehen tytärtä, niin jätä kommentoimatta ja arvailematta.

        Monet ovat täällä sanoneet etteivät asiat ole monesti sitä, miltä ne sivustakatsojasta näyttävät. Hoitakoon mies omat asiansa ja suhteensa lapsiinsa.

        Ja minä saan arvailla vaikka koko loppuikäni. Kirjoitin sen jo muuallekin. Minun arvailuni ei keneltäkään mitään vie. 🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja minä saan arvailla vaikka koko loppuikäni. Kirjoitin sen jo muuallekin. Minun arvailuni ei keneltäkään mitään vie. 🤣

        Et ehkä voi koskaan ymmärtää kuinka vastenmielinen, ilkkuva ja näsäviisas ämmä olet.


    • Anonyymi

      Huoh, "helvetisti" sinua kuitenkin kiinnosti päästä haukkumaan miehen tytärtä vaikket muka mistään asian oikeaa laitaa tiedä!
      Soita hyvä ihminen sille tyttärelle ja kysy häneltä miksi se on niin veemäinen isälleen!

      Ei niitä syitä kukaan muu tiedä kuin sun ukko ja sen tyttö. Aivan turha meidän on täällä arvailla mistä se on nokkiinsa ottanut. Piste.

      • Anonyymi

        Ei meidän tarvitse sellaista arvailla. Ei se ollut kysymykseni. Kysymykseni oli onko joku ollut vastaavassa tilanteessa ja miten ehkä selvinnyt jos selvinnyt.
        Vieläkö kerran laitan että ei kiinnosta. En tule soittamaan. Enkä missään muualla asiaa puhumaan.


      • Anonyymi

        En ole haukkunut.
        Olen ihmetellyt.
        Todennut hieman lapselliseksi.
        Ei lapsellinen ole välttämättä haukkumista jos ei sitä halua niin ottaa. Toiset meistä ovat lapsellisia ja toiset vähemmän. Itsekin kuulun niihin vähän lapsellisempiin.


      • Anonyymi

        Huoh🤣🥁. Voi huoh📣.


    • Anonyymi

      Ap:lle, sen verran tohon sun jätä kommentoimatta suutahdukseen.
      Sulla oli pokkaa haukkua ja syytellä aloittajan tytärtä vaikket tunne koko tyyppiä.

      Syyttelemään kyllä pystyt, mutta et kestä sitä jos joku sanoo hiukan vastaan.
      Aika kaksinaamaista ja herkkähipiäistä sun puolelta.

      • Anonyymi

        Ah, näin onkin! Miten mainio ja kehittävä huomio!
        Nimenomaan tuo kaksinaamainen on oikein kuvaava sana🤣. Kolme tai neljä paremminkin. Ja herkkähipiäinen, kyllä, sitä ehdottomasti. Minkä sille voi. Koitetaan muuttaa se neljäs naama vähemmän herkkähipiäiseksi.


    • Anonyymi

      Mistä ihmeestä aloittaja tietää tyttären vihaavan isäänsä jos ei ole ollut missään tekemisissä.

      Voihan se olla muutakin kuin vihaa. Tyttärellä on muita kiireitä tai huolenaiheita, ei ehdi kuunnella isänsä höpinöitä.

      Toisekseen nyt on korona-aika, pitää suojella itseään ja lapsia tartunnoilta. Kaikilta tahoilta on lähes koko vuoden huudettu iäkkäämpien ihmisen välttelemisestä.

      Kolmas selitys voisi olla niillä on aina ollut etäiset välit. Paljon on niitäkin isiä jotka eivät ole lastensa arjessa mukana muuta kuin etäisenä hahmona. Ehkä tässä vanhempien ero mahdollisti irtioton, ei tarvitse pitää enää muodollisiakaan yhteyksiä yllä, mutta ei tätäkään syytä vihaksi voi sanoa.

      • Anonyymi

        Kuka ihme on kirjoittanut että vihaa?


      • Anonyymi

        Iäkäs🤣. En sanoisi 50 vuotiasta iäkkäksi tai ikäihmiseksi vaikka nyt minua huomattavasti vanhempi onkin.


    • Anonyymi

      aloittajalle.
      Sanot 6.11.2020 8:32 viestissä: kyse ei ollut avioliitosta eikä siis avioerosta. Kyse oli siis pitkään (20-30 vuotta??) kestäneestä avoliitosta.
      Ymmärrän varsin hyvin ettei sinulle avoliitto ole niin tärkeä juttu, mutta joillekin ihmisille se on. Kiinnostaisi tietää, miten omaisuuden jako erossa meni :).

      Sanot 10.11.2020 12:35 viestissä: aikuisen ihmisen itsekäs kiukuttelu jne..
      Teet päätelmiä henkilöstä jonka kanssa et ole koskaan edes jutellut. Sinä teet johtopäätöksiä kuulopuheiden perusteella.
      Me teemme täällä päätelmiä sinusta ja luonteestasi itsesi antamien tietojen eli kirjoitustesi pohjalta.

      Sanot 10.11.2020 13:10 viestissä: en menetä yöunia yhdenkään kakaran kiukuttelun vuoksi.
      Hups, ehkäpä tässä on eräs syy miksi isoisä ja samalla sinut on blokattu pois porukoista. Tytär tuntee ja tietää sinut jostakin, ehkä tuttujen kautta tms, vaikket sinä tunnekaan tytärtä. Hän tietää ettet ole sopiva ihminen hänen lastensa seuraan.

      • Anonyymi

        En todellakaan ole sopiva lasten seuraan. Hän ei kyllä sitä tiedä, eikä kukaan muukaan, koska kukaan ei ole minua koskaan nähnyt lasten seurassa eikä tule näkemäänkään. Sen voin sanoa ja luvata itsekin .

        Tässä kun ei vaan edelleenkään ole minusta kyse vaan heistä ja heidän suhteistaan.

        Hän ei tunne minua, ei tule tuntemaankaan. Toivon heille parempia välejä siitä huolimatta.

        Mikä omaisuudenjako?
        Eihän kukaan ole kuollut. Eikä avopari mitään jaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En todellakaan ole sopiva lasten seuraan. Hän ei kyllä sitä tiedä, eikä kukaan muukaan, koska kukaan ei ole minua koskaan nähnyt lasten seurassa eikä tule näkemäänkään. Sen voin sanoa ja luvata itsekin .

        Tässä kun ei vaan edelleenkään ole minusta kyse vaan heistä ja heidän suhteistaan.

        Hän ei tunne minua, ei tule tuntemaankaan. Toivon heille parempia välejä siitä huolimatta.

        Mikä omaisuudenjako?
        Eihän kukaan ole kuollut. Eikä avopari mitään jaa.

        Sivusta ...

        Korostat jatkuvasti miten et ole tytärtä koskaan tavannut. Tästä huolimatta sinulla on hyvin voimakkaat mielipiteet ja mielikuvat hänestä. Oletettavasti olet luonut nämä mielikuvasi kolmansien osapuolten kertomusten kautta.

        Sanot että: "Tässä kun ei vaan edelleenkään ole minusta kyse vaan heistä ja heidän suhteistaan". Ketjun aloitusviestissäsi annat kuitenkin monissa paikoissa ymmärtää, että välirikko liittyisi juurikin sinuun, eli uuteen kumppaniin. Esimerkiksi: "tytär katkaisee välit isäänsä jolla on uusi kumppani", "Minä en olisi voinut käydä kiukuttelemaan vanhempieni valinnoista", "sekä isä, että uusi kumppani ovat aivan kunnollisia ja tavallisia ihmisiä" ja niin edelleen. Lähes jokaisessa kappaleessasi aloitusviestissä on lause(ita), joissa viittaat uuteen kumppaniin (oletettavasti itseesi). Kummin tämä nyt oikein rehellisesti mielestäsi menee? Onko sinulla tekoa välirikon kanssa vai ei? Puhut pahasti ristiin itsesi kanssa (olettaen, että olet ketjun aloittaja).

        Sinulla tosiaan on vahva mielipide ihmisestä, jota et ole koskaan tavannut. Kuitenkin sinusta on valtavan ihmeellistä, että tällä ihmisellä (joka ei siis myöskään ole tavannut sinua) voisi olla mielipide ja mielikuva sinusta. Miksi pidät tätä ihmeellisenä? Eikö niitä kolmansia osapuolia ole riittänyt kertamaan myös sinusta hänelle ja antamaan mielikuvan ja käsityksen millainen ihminen sinä (ehkä) olet? Etkö todellakaan ole ollut tekemisissä kenenkään sellaisen ihmisen kanssa, joka olisi sinusta jotakin kertonut? Jos näin on, niin silloin ne tyttären mielikuvat sinusta ovat mitä luultavimmin peräisin miehesi puheista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivusta ...

        Korostat jatkuvasti miten et ole tytärtä koskaan tavannut. Tästä huolimatta sinulla on hyvin voimakkaat mielipiteet ja mielikuvat hänestä. Oletettavasti olet luonut nämä mielikuvasi kolmansien osapuolten kertomusten kautta.

        Sanot että: "Tässä kun ei vaan edelleenkään ole minusta kyse vaan heistä ja heidän suhteistaan". Ketjun aloitusviestissäsi annat kuitenkin monissa paikoissa ymmärtää, että välirikko liittyisi juurikin sinuun, eli uuteen kumppaniin. Esimerkiksi: "tytär katkaisee välit isäänsä jolla on uusi kumppani", "Minä en olisi voinut käydä kiukuttelemaan vanhempieni valinnoista", "sekä isä, että uusi kumppani ovat aivan kunnollisia ja tavallisia ihmisiä" ja niin edelleen. Lähes jokaisessa kappaleessasi aloitusviestissä on lause(ita), joissa viittaat uuteen kumppaniin (oletettavasti itseesi). Kummin tämä nyt oikein rehellisesti mielestäsi menee? Onko sinulla tekoa välirikon kanssa vai ei? Puhut pahasti ristiin itsesi kanssa (olettaen, että olet ketjun aloittaja).

        Sinulla tosiaan on vahva mielipide ihmisestä, jota et ole koskaan tavannut. Kuitenkin sinusta on valtavan ihmeellistä, että tällä ihmisellä (joka ei siis myöskään ole tavannut sinua) voisi olla mielipide ja mielikuva sinusta. Miksi pidät tätä ihmeellisenä? Eikö niitä kolmansia osapuolia ole riittänyt kertamaan myös sinusta hänelle ja antamaan mielikuvan ja käsityksen millainen ihminen sinä (ehkä) olet? Etkö todellakaan ole ollut tekemisissä kenenkään sellaisen ihmisen kanssa, joka olisi sinusta jotakin kertonut? Jos näin on, niin silloin ne tyttären mielikuvat sinusta ovat mitä luultavimmin peräisin miehesi puheista.

        Yksi ominaispiirteistäni on se, että puhun ristiin. 🤣. Ja puuta heinää. Oletan mitä sattuu ja minusta oletetaan mitä sattuu. Välejä len rikkonut paljonkin ja joskus saanut jotain hyvääkin aikaisiksi. Sellaista se elämä on. Yhtä väärinkäsitystä ja ristiin puhumista. Välillä totta ja välillä valetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivusta ...

        Korostat jatkuvasti miten et ole tytärtä koskaan tavannut. Tästä huolimatta sinulla on hyvin voimakkaat mielipiteet ja mielikuvat hänestä. Oletettavasti olet luonut nämä mielikuvasi kolmansien osapuolten kertomusten kautta.

        Sanot että: "Tässä kun ei vaan edelleenkään ole minusta kyse vaan heistä ja heidän suhteistaan". Ketjun aloitusviestissäsi annat kuitenkin monissa paikoissa ymmärtää, että välirikko liittyisi juurikin sinuun, eli uuteen kumppaniin. Esimerkiksi: "tytär katkaisee välit isäänsä jolla on uusi kumppani", "Minä en olisi voinut käydä kiukuttelemaan vanhempieni valinnoista", "sekä isä, että uusi kumppani ovat aivan kunnollisia ja tavallisia ihmisiä" ja niin edelleen. Lähes jokaisessa kappaleessasi aloitusviestissä on lause(ita), joissa viittaat uuteen kumppaniin (oletettavasti itseesi). Kummin tämä nyt oikein rehellisesti mielestäsi menee? Onko sinulla tekoa välirikon kanssa vai ei? Puhut pahasti ristiin itsesi kanssa (olettaen, että olet ketjun aloittaja).

        Sinulla tosiaan on vahva mielipide ihmisestä, jota et ole koskaan tavannut. Kuitenkin sinusta on valtavan ihmeellistä, että tällä ihmisellä (joka ei siis myöskään ole tavannut sinua) voisi olla mielipide ja mielikuva sinusta. Miksi pidät tätä ihmeellisenä? Eikö niitä kolmansia osapuolia ole riittänyt kertamaan myös sinusta hänelle ja antamaan mielikuvan ja käsityksen millainen ihminen sinä (ehkä) olet? Etkö todellakaan ole ollut tekemisissä kenenkään sellaisen ihmisen kanssa, joka olisi sinusta jotakin kertonut? Jos näin on, niin silloin ne tyttären mielikuvat sinusta ovat mitä luultavimmin peräisin miehesi puheista.

        Toisten tehtävä on analysoida ja toisten tehtävä luoda sitä analysoitavaa ja puhua ristiin🤣.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi ominaispiirteistäni on se, että puhun ristiin. 🤣. Ja puuta heinää. Oletan mitä sattuu ja minusta oletetaan mitä sattuu. Välejä len rikkonut paljonkin ja joskus saanut jotain hyvääkin aikaisiksi. Sellaista se elämä on. Yhtä väärinkäsitystä ja ristiin puhumista. Välillä totta ja välillä valetta.

        Sitten tiedä, että mahdollisia syitä on yhtä monta kuin pohtijoitakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten tiedä, että mahdollisia syitä on yhtä monta kuin pohtijoitakin.

        Se on hyvä.


    • Anonyymi

      No aikuinen olet sinäkin ja täällä märiset. Lapsesi on pettynyt sinuun. Tuntee että hylkäsit hänet j oikean perheesi. Niinhän teitkin.älä valita.🦋

      • Anonyymi

        Lapseni!!?!!?????
        Ei herran jestas minulla ole lapsia, eikä tule olemaankaan. Huh.


    • Anonyymi

      ap sanoit....Mikä omaisuudenjako? Eihän kukaan ole kuollut. Eikä avopari mitään jaa....

      Tiedoksi sulle; Pitkästä avoliitosta (eikös ne olleet yli 20 vuotta yhdessä) ja kun on yhteinen lapsi, eron sattuessa suoritetaan omaisuuden erottelu ja jako liki samalla tapaa kuin avioliitosta erotessa.

      Tyhjätaskujen sosiaalitukien varassa elävien ei tietenkään tarvitse omaisuutta jakaa, jos ei ole mitään jaettavaa.

      • Anonyymi

        Varsinaiset tyhjätaskut juu 😁.

        No tämä oli tässä.

        Ihmisillä voi olla joskus "omaisuudet erillään" eikä ole sen vuoksi jaettavaa.' Molemmat ottaa omat tavaransa ja autonsa ja that's it.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varsinaiset tyhjätaskut juu 😁.

        No tämä oli tässä.

        Ihmisillä voi olla joskus "omaisuudet erillään" eikä ole sen vuoksi jaettavaa.' Molemmat ottaa omat tavaransa ja autonsa ja that's it.

        ...Ihmisillä voi olla joskus "omaisuudet erillään" eikä ole sen vuoksi jaettavaa.' Molemmat ottaa omat tavaransa ja autonsa ja that's it.....

        Jotain hämärää tuossa sinun jutussa, etenkin miehessä ja hänen edellisessä parisuhteessaan on.
        2 "kunnollista työssäkäyvää" ihmistä ovat elelleet kimpassa saman katon alla about 30 vuotta, saaneet ainakin yhden yhteisen lapsen ja jopa kasvatettua sen aikuiseksi asti.
        Eikä niiden huushollissa ollut yhtään sellaista tavaraa tai asiaa jonka he olisivat yhdessä hankkineet. Ei yhtään sellaista tavaraa joka olisi ostettu puoliksi molempien rahoilla.

        Ei yhteistä asuntoa, ei kesäpaikkaa, ei mitään kiinteää omaisuutta jonka arvo olisi pitänyt määrittää eron hetkellä jne. Todella outoa.

        Pitkässä avoliitossa ja kun on yhteinen lapsi, ei voi olla "omaisuudet erillään" ilman että asiasta sovitaan jo hankintahetkellä.

        Kuvailemasi parisuhdetilanne on oikeastaan hyvinkin huvittava näin sivusta katsoen.
        "Minun" rahoilla hankittu sohva, mutta "sinä" sillä istuit tänään 3h lätkämatsia tai kaunareita sun muita realitysarjoja katsomassa, maksa kulukorvausta minulle vaikka nyt 1€/h. Ja tämä keskustelu toistuu monta kertaa viikossa.
        "Minun" rahoilla ostettu jääkaappi, mutta tuo jogurtti ja makkarapaketti tuossa on "sinun", maksat päivittäin tekee 20 centtiä tunnilta. Tätä keskustelua käydään aamuin illoin.
        Mennään vessaan, kummallakin on omat vessapaperirullat, pyyhkeet, oma pyykinpesukone tai toinen maksaa toiselle vuokraa joka pesukerrasta jne.
        Jos tuollaista parisuhdeshowta jatkuu 30 vuotta, niin en yhtään ihmettele mikseivät ole puhuneet toiselleen enää sanaakaan pitkiin aikoihin.

        Toki voihan sitä parisuhdetta elää niinkin, että kaikki mitä asuntoon joskus hankitaan nimetään vain toisen omaisuudeksi, mutta aika raskasta tuollainen koko ajan tapahtuva jaottelu; sinun tavara - minun tavara; pitkässä parisuhteessa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...Ihmisillä voi olla joskus "omaisuudet erillään" eikä ole sen vuoksi jaettavaa.' Molemmat ottaa omat tavaransa ja autonsa ja that's it.....

        Jotain hämärää tuossa sinun jutussa, etenkin miehessä ja hänen edellisessä parisuhteessaan on.
        2 "kunnollista työssäkäyvää" ihmistä ovat elelleet kimpassa saman katon alla about 30 vuotta, saaneet ainakin yhden yhteisen lapsen ja jopa kasvatettua sen aikuiseksi asti.
        Eikä niiden huushollissa ollut yhtään sellaista tavaraa tai asiaa jonka he olisivat yhdessä hankkineet. Ei yhtään sellaista tavaraa joka olisi ostettu puoliksi molempien rahoilla.

        Ei yhteistä asuntoa, ei kesäpaikkaa, ei mitään kiinteää omaisuutta jonka arvo olisi pitänyt määrittää eron hetkellä jne. Todella outoa.

        Pitkässä avoliitossa ja kun on yhteinen lapsi, ei voi olla "omaisuudet erillään" ilman että asiasta sovitaan jo hankintahetkellä.

        Kuvailemasi parisuhdetilanne on oikeastaan hyvinkin huvittava näin sivusta katsoen.
        "Minun" rahoilla hankittu sohva, mutta "sinä" sillä istuit tänään 3h lätkämatsia tai kaunareita sun muita realitysarjoja katsomassa, maksa kulukorvausta minulle vaikka nyt 1€/h. Ja tämä keskustelu toistuu monta kertaa viikossa.
        "Minun" rahoilla ostettu jääkaappi, mutta tuo jogurtti ja makkarapaketti tuossa on "sinun", maksat päivittäin tekee 20 centtiä tunnilta. Tätä keskustelua käydään aamuin illoin.
        Mennään vessaan, kummallakin on omat vessapaperirullat, pyyhkeet, oma pyykinpesukone tai toinen maksaa toiselle vuokraa joka pesukerrasta jne.
        Jos tuollaista parisuhdeshowta jatkuu 30 vuotta, niin en yhtään ihmettele mikseivät ole puhuneet toiselleen enää sanaakaan pitkiin aikoihin.

        Toki voihan sitä parisuhdetta elää niinkin, että kaikki mitä asuntoon joskus hankitaan nimetään vain toisen omaisuudeksi, mutta aika raskasta tuollainen koko ajan tapahtuva jaottelu; sinun tavara - minun tavara; pitkässä parisuhteessa on.

        Aloittajan tarinahan on kokonaisuudessaan tosi kummallinen.

        On toi sun tossa mainitsema kuvio.

        Sitten tämä tytär on pistänyt välit poikki isäänsä, isän uuden kumppanin vuoksi. Tuo kumppani ei kuitenkaan ole tässä kirjoitteleva uusi kumppani, vaan hänellä ei ole mitään tekemistä välirikon kanssa. Ilmeisesti isällä on joko useampi uusi kumppani, tai sitten tytär on ensiksi pistänyt välit poikki uuden kumppanin takia ja sen jälkeen isä on taas vaihtanut uuteen. Tämä kirjoitteleva on nyt se uudempi kumppani. Kai siellä jossakin on vielä myös se uusin kumppani.

        Alussa ihmetellään, että mitä se kenellekään kuuluu kuka on pettänyt ja ketä. Sitten kuitenkaan ei olekaan petetty, tai ainakaan tämä aloittaja ei ole ollut mukana missään "paneskeluissa". Eli taas vaikuttaa siltä, että siellä on nyt isukilla ainakin kaksi uutta kumppania kuvioissa.

        Sitten ei ole tytärtä koskaan tavattu, eikä kiinnostakaan tavata. Kuitenkin on oltu perheen elämässä mukana niin tiiviisti, että tiedetään kuka siinä on ollut kunnollinen ihminen. Tämä koko asia ei itseasiassa kuitenkaan kiinnosta aloittajaa yhtään. Ainakin sen verran silti kiinnostaa, että tytär on profiloitu ja tästä profiilista pidetään tiukasti kiinni. Taas vaikuttaa kovasti joltakin haaremikuviolta.

        En muuten yhtään ihmettele, että tyttö on pistänyt välit poikki eikä halua altistaa lapsiaan moiselle kuviolle. Minä tekisin kyllä ihan samoin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aloittajan tarinahan on kokonaisuudessaan tosi kummallinen.

        On toi sun tossa mainitsema kuvio.

        Sitten tämä tytär on pistänyt välit poikki isäänsä, isän uuden kumppanin vuoksi. Tuo kumppani ei kuitenkaan ole tässä kirjoitteleva uusi kumppani, vaan hänellä ei ole mitään tekemistä välirikon kanssa. Ilmeisesti isällä on joko useampi uusi kumppani, tai sitten tytär on ensiksi pistänyt välit poikki uuden kumppanin takia ja sen jälkeen isä on taas vaihtanut uuteen. Tämä kirjoitteleva on nyt se uudempi kumppani. Kai siellä jossakin on vielä myös se uusin kumppani.

        Alussa ihmetellään, että mitä se kenellekään kuuluu kuka on pettänyt ja ketä. Sitten kuitenkaan ei olekaan petetty, tai ainakaan tämä aloittaja ei ole ollut mukana missään "paneskeluissa". Eli taas vaikuttaa siltä, että siellä on nyt isukilla ainakin kaksi uutta kumppania kuvioissa.

        Sitten ei ole tytärtä koskaan tavattu, eikä kiinnostakaan tavata. Kuitenkin on oltu perheen elämässä mukana niin tiiviisti, että tiedetään kuka siinä on ollut kunnollinen ihminen. Tämä koko asia ei itseasiassa kuitenkaan kiinnosta aloittajaa yhtään. Ainakin sen verran silti kiinnostaa, että tytär on profiloitu ja tästä profiilista pidetään tiukasti kiinni. Taas vaikuttaa kovasti joltakin haaremikuviolta.

        En muuten yhtään ihmettele, että tyttö on pistänyt välit poikki eikä halua altistaa lapsiaan moiselle kuviolle. Minä tekisin kyllä ihan samoin.

        🤣
        Pitkäaikaisen suhteen jälkeen ollut yksi ja tämä yksi pysynyt.
        Elleivät ne toiset naiset tai miehet ole näkymättömiä.

        Mutta tämä oli viihdyttävästi kirjoitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...Ihmisillä voi olla joskus "omaisuudet erillään" eikä ole sen vuoksi jaettavaa.' Molemmat ottaa omat tavaransa ja autonsa ja that's it.....

        Jotain hämärää tuossa sinun jutussa, etenkin miehessä ja hänen edellisessä parisuhteessaan on.
        2 "kunnollista työssäkäyvää" ihmistä ovat elelleet kimpassa saman katon alla about 30 vuotta, saaneet ainakin yhden yhteisen lapsen ja jopa kasvatettua sen aikuiseksi asti.
        Eikä niiden huushollissa ollut yhtään sellaista tavaraa tai asiaa jonka he olisivat yhdessä hankkineet. Ei yhtään sellaista tavaraa joka olisi ostettu puoliksi molempien rahoilla.

        Ei yhteistä asuntoa, ei kesäpaikkaa, ei mitään kiinteää omaisuutta jonka arvo olisi pitänyt määrittää eron hetkellä jne. Todella outoa.

        Pitkässä avoliitossa ja kun on yhteinen lapsi, ei voi olla "omaisuudet erillään" ilman että asiasta sovitaan jo hankintahetkellä.

        Kuvailemasi parisuhdetilanne on oikeastaan hyvinkin huvittava näin sivusta katsoen.
        "Minun" rahoilla hankittu sohva, mutta "sinä" sillä istuit tänään 3h lätkämatsia tai kaunareita sun muita realitysarjoja katsomassa, maksa kulukorvausta minulle vaikka nyt 1€/h. Ja tämä keskustelu toistuu monta kertaa viikossa.
        "Minun" rahoilla ostettu jääkaappi, mutta tuo jogurtti ja makkarapaketti tuossa on "sinun", maksat päivittäin tekee 20 centtiä tunnilta. Tätä keskustelua käydään aamuin illoin.
        Mennään vessaan, kummallakin on omat vessapaperirullat, pyyhkeet, oma pyykinpesukone tai toinen maksaa toiselle vuokraa joka pesukerrasta jne.
        Jos tuollaista parisuhdeshowta jatkuu 30 vuotta, niin en yhtään ihmettele mikseivät ole puhuneet toiselleen enää sanaakaan pitkiin aikoihin.

        Toki voihan sitä parisuhdetta elää niinkin, että kaikki mitä asuntoon joskus hankitaan nimetään vain toisen omaisuudeksi, mutta aika raskasta tuollainen koko ajan tapahtuva jaottelu; sinun tavara - minun tavara; pitkässä parisuhteessa on.

        Ihan samaa olen ihmetellyt. Siis mk, aloittaja, olen todella ihmetellyt tätä asiaa.
        Näin se vaan kävi. Otti toinen omansa ja läks. Thats it.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        🤣
        Pitkäaikaisen suhteen jälkeen ollut yksi ja tämä yksi pysynyt.
        Elleivät ne toiset naiset tai miehet ole näkymättömiä.

        Mutta tämä oli viihdyttävästi kirjoitettu.

        On siinä kuitenkin pikkasen eroa ootteko te olleet yhdessä vasta vähän aikaa vai vuosikymmeniä. Ei kai mies sun kanssa ole vielä 20-30 vuotta elellyt?

        Palaan alkuperäiseen aiheeseen.
        Sun mies siis sanoi ..tyttärensä sanoneen...välien katkaisemisen syyksi sinut, faijansa uuden naisen halunsa saattaa faija ja mutsi takaisin yhteen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siinä kuitenkin pikkasen eroa ootteko te olleet yhdessä vasta vähän aikaa vai vuosikymmeniä. Ei kai mies sun kanssa ole vielä 20-30 vuotta elellyt?

        Palaan alkuperäiseen aiheeseen.
        Sun mies siis sanoi ..tyttärensä sanoneen...välien katkaisemisen syyksi sinut, faijansa uuden naisen halunsa saattaa faija ja mutsi takaisin yhteen?

        🤣No tällaista ei ole kukaan sanonut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On siinä kuitenkin pikkasen eroa ootteko te olleet yhdessä vasta vähän aikaa vai vuosikymmeniä. Ei kai mies sun kanssa ole vielä 20-30 vuotta elellyt?

        Palaan alkuperäiseen aiheeseen.
        Sun mies siis sanoi ..tyttärensä sanoneen...välien katkaisemisen syyksi sinut, faijansa uuden naisen halunsa saattaa faija ja mutsi takaisin yhteen?

        Tilanne ei tunnu muuttuvan(ei pienintäkään sovintoa) ja jään seurailemaan ja odottamaan milloin tyttärelle itselleen tulee (avio) ero. Siihen voi mennä muutama vuosi, mutta noin 50% todennäköisyydellähän se tulee.

        Ai miksikö? Yleensä ihmisille, jotka ovat kovin ehdottomia - ja erityisesti juuri heille-, tapahtuu jossain vaiheessa itselleen asioita, jolloin alkaa ymmärtää myös paremmin toisia ihmisiä (tässä tapauksessa isäänsä).

        Tyttärellä ei ole ystäviä, joten kovin yksin hän jää ehdottomien ja varmojen mielipiteidensä kanssa sitten kun tulee itselleen vaikea elämän tilanne.
        Veikkaan että siinä vaiheessa ei enää tule isäkään. Jos tukee, hyvä, silloinkaan en puutu, mutta veikkaanp, että yksin jää.

        Säälittää miten joku voi haluta elää kyseisellä tavalla?---> Ilman pienintäkään ajatusta siitä tosiasiasta, että elämä ei ole aina - eikä juuri koskaan - sellaista pumpulia mitä hän sen kuvittelee olevan. Elämä opettaa. Voi tyttönen miten se elämä vielä opettaakaan. Ja sitten minä olen "katsomossa". Hymyilen. Lähetän ehkä nimettömiä kimpun valkoisia ruusuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne ei tunnu muuttuvan(ei pienintäkään sovintoa) ja jään seurailemaan ja odottamaan milloin tyttärelle itselleen tulee (avio) ero. Siihen voi mennä muutama vuosi, mutta noin 50% todennäköisyydellähän se tulee.

        Ai miksikö? Yleensä ihmisille, jotka ovat kovin ehdottomia - ja erityisesti juuri heille-, tapahtuu jossain vaiheessa itselleen asioita, jolloin alkaa ymmärtää myös paremmin toisia ihmisiä (tässä tapauksessa isäänsä).

        Tyttärellä ei ole ystäviä, joten kovin yksin hän jää ehdottomien ja varmojen mielipiteidensä kanssa sitten kun tulee itselleen vaikea elämän tilanne.
        Veikkaan että siinä vaiheessa ei enää tule isäkään. Jos tukee, hyvä, silloinkaan en puutu, mutta veikkaanp, että yksin jää.

        Säälittää miten joku voi haluta elää kyseisellä tavalla?---> Ilman pienintäkään ajatusta siitä tosiasiasta, että elämä ei ole aina - eikä juuri koskaan - sellaista pumpulia mitä hän sen kuvittelee olevan. Elämä opettaa. Voi tyttönen miten se elämä vielä opettaakaan. Ja sitten minä olen "katsomossa". Hymyilen. Lähetän ehkä nimettömiä kimpun valkoisia ruusuja.

        Olet ilkeä ja sadistinen ihminen. Toivot rakastettusi tyttärelle pahaa. Toivot rakkaasi tyttären jäävän täysin yksin. Tuon kirjoituksesi jälkeen en yhtään ihmettele jos miehen tytär ei halua olla kanssasi tekemisissä. En ymmärrä mitä mies sinussa näkee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet ilkeä ja sadistinen ihminen. Toivot rakastettusi tyttärelle pahaa. Toivot rakkaasi tyttären jäävän täysin yksin. Tuon kirjoituksesi jälkeen en yhtään ihmettele jos miehen tytär ei halua olla kanssasi tekemisissä. En ymmärrä mitä mies sinussa näkee.

        Meinaatko että puhun tällaisia jossain ääneen. En tietenkään. Eihän se ole sopivaa. Ihan hiljaa olen. Meinaatko että olen ihan ainoa ihminen maailmassa joka ajattelee muuta mitä ääneen sanoo. Älä meinaa. Suurin osa ajattelee muuta mitä sanoo.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tilanne ei tunnu muuttuvan(ei pienintäkään sovintoa) ja jään seurailemaan ja odottamaan milloin tyttärelle itselleen tulee (avio) ero. Siihen voi mennä muutama vuosi, mutta noin 50% todennäköisyydellähän se tulee.

        Ai miksikö? Yleensä ihmisille, jotka ovat kovin ehdottomia - ja erityisesti juuri heille-, tapahtuu jossain vaiheessa itselleen asioita, jolloin alkaa ymmärtää myös paremmin toisia ihmisiä (tässä tapauksessa isäänsä).

        Tyttärellä ei ole ystäviä, joten kovin yksin hän jää ehdottomien ja varmojen mielipiteidensä kanssa sitten kun tulee itselleen vaikea elämän tilanne.
        Veikkaan että siinä vaiheessa ei enää tule isäkään. Jos tukee, hyvä, silloinkaan en puutu, mutta veikkaanp, että yksin jää.

        Säälittää miten joku voi haluta elää kyseisellä tavalla?---> Ilman pienintäkään ajatusta siitä tosiasiasta, että elämä ei ole aina - eikä juuri koskaan - sellaista pumpulia mitä hän sen kuvittelee olevan. Elämä opettaa. Voi tyttönen miten se elämä vielä opettaakaan. Ja sitten minä olen "katsomossa". Hymyilen. Lähetän ehkä nimettömiä kimpun valkoisia ruusuja.

        Jaa, oli poistettu minun kommentti jossa epäilin tätä tyyppiä trolliksi. Jos et ole trolli, se oot sinä joka niitä opetuksia elämältä tarvitset, ja vielä laiskanläksyä päälle. Mikäköhän tässä oli poistamisen arvoista?


    • Anonyymi

      Isän kanssa tulen juttuun, sitä sen muijaa en halua edes nähdä. Teki paskan tempun äidille.

    • Anonyymi

      Sen verran on selvinnyt vuoden aikana että tytär on mielisairas. En tiennyt sitä aloittaessani ketjua.

      En osannut edes epäillä(tai no osasin mutta ehkä toivoin jotain muuta). Että se siitä. Noh. Onneksi on kuulema hoidossa ja käy terapioissa.

      Ihan rauhassa on omaa elämää elelty. En edes tiedä tietääkö isänsä tästä tyttären tilanteesta. Tuskinpa van. Hänelle ei ehkä tämän tyyppisiä asioita puhuta, koska ei sellaisiin usko.
      Sukulaiset (läheiset, joiden kanssa olemme tutustuneet ja vietämme aikaa) kertoivat että apua saa tytär….meni siis sekaisin vanhempiensa erosta. 30 vuotias ihminen kai sitten koki elämänsä ensimmäisen vastoinkäymisen. Voi voi.
      Onneksi vain harvaa meistä on pidetty tuollaisessa vaaleanpunaisissa pumpulissa!aTämä maailma olisi järjetön katastrof jos jokainen aikuinen lapsi sekoisi päästään kun vanhemmat eroavat.

    • Anonyymi

      Tytär haluaa rangaista isäänsä vanhempiensa erosta. Hän tällä tavoin katkaisemalla välit purkaa omaa pettymystään ja suruaan tilanteesta. Ei ole hyvä olla liian ehdoton ja jyrkkä. Asiat eivät ole niin mustavalkoisia. Toivottavasti kyse on väliaikaisesta tilanteesta ja välit korjaantuisivat ajan kanssa. On julmaa estää isovanhempaa tapaamasta lapsenlasta. Surullinen tilanne. Ymmärrän kyllä hyvin, että pitkä liitto voi päättyä eroon. Tytär on surullinen siitä, että ei ole mummonsa, missä isovanhemmat asuvat ja ovat yhdessä. Tässä tilanteessa kannattaisi tukeutua ammattiauttajaan, joka pystyisi tukemaan eronnutta isoisää. Itse isoisän pitäisi kuitenkin pystyä aikuismaiseen käytökseen ja yrittää olla soitteleva tilanteessa, ettei tilanne tukehdu entisestään.

    • Anonyymi

      Mielenkiintoista. "sukulaiset" kertoilevat ap sinulle miehen tyttären elämästä kaikenlaista, mutteivät tyttären isälle itselleen sanaakaan. Etkä sinäkään sano miehellesi mitään tyttären sairaudesta. Aika julma leikki on sinulla menossa miehen kanssa.
      Mutta kuten tiedät, ennemmin tai myöhemmin sinäkin saat palkkasi.

    • Anonyymi

      Kuin omasta elämästäni, paitsi että olen tavannut tyttären ja olimme jopa oikein hyvin toimeentulevia.
      Kaikki vaan muuttui ilman järjellistä syytä. Minut estettiin somessa. Enää en ole tervetullut mihinkään yhteisiin juhliin. Alkuun ei isänsä jään, mutta kun tilanne oli jatkunut ehkä parisen vuotta niin tytär ja isä alkoivat pitää yhteyttä. Minä aikuisine lapsieni en edelleenkään ole tervetullut mihinkään kekkereihin.
      Jotain huomionhakuisuutta tuollainen käytös on. En keksi muuta. Hän ei ole ainoa lapsi. Muut lapset käyttäytyvät toisin. Tosin nyt kun tämä tytär tuli takaisin kuvioihin niin kaikki näkevät isäänsä juuri tämän tyttären luona, jonne minua ei haluta. Siten kyläilyt meillä on lähes täysin loppuneet.
      Pahalta tuntuu. En aio sotkee Tua hänen mielenoikkuihinsa yhtään. Tiedän, että en ole tehnyt mitään väärää ja hän tietää sen myös varmasti. Sellainen ihminen, joka voi hyvin niin ei käyttäydy noin. Hänen pahanolon syytä en tiedä.

    • Anonyymi

      Kannattaa antaa sen tyttären elää elämäänsä. Mulla on kahteen muuhun aikuiseen lapseeni hyvät välit,he ovat lähempänä 30v. Tämä yksi on vasta parikymmentä,melko teini vielä. Hyvin pinnallinen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe