Hei taikauskoiset, katsokaa jälleen

Anonyymi

todisteita evoluutiosta.
TV1 Avara luonto

31

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko puussa yksinäistä, kokeile talitintatata.

      • Anonyymi

        Ihan hauska, ainut hyöty evoluutioteoriasta on, että välillä siitä saa hyvät naurut.


    • Anonyymi

      Jumala osaa huijata ei-uskovia, he näkevät kameroineen ja kirjoineen näkyjä. Aitouskovainen näkee niinkuin on tarkoitettu.

      • Anonyymi

        Oletkos Trumpin sukua, kun olet noin tyhmä ja epärehellinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletkos Trumpin sukua, kun olet noin tyhmä ja epärehellinen?

        Uskon rehellisesti Trumpin ja Suurmestarin olevan enkeleitä maan päällä jotka johtavat meidät viheriäisiin laaksoihin....


      • Anonyymi

        Onko Jumalasi sukua Trumpille, koskapa huijaa ihmisiä?


    • Anonyymi

      Luonto-ohjelmat kertovat nimenomaan Jumalan luomistyön suuruudesta ja ihmeellisyydestä. Eivät ne kerro siitä miten kaikenlaiset sattuman kokeilut ovat kesken, vaan kaikki on täydellistä ja valmista.

    • Anonyymi

      "Avara luonnossa" kerrotaan mielikuvituksellisia teorioita mukamas siitä evoluutiosta mutta koskaan ei kerrota mitään todisteita. Pelkkää huuhaata. Väännä ääni pois niistä ohjelmista niin voit nauttia Jumalan ihmeteoista ilman ateistien propagandaa.

    • Anonyymi

      Evoluutiota ei voi todistaa, sillä evoluutio on vain käsite, eli verbaalinen vakiintunut keino kerätä ja kuvata luonnossa havaittuja ilmiöitä. Evoluutiota ei siis tapahdu luonnossa, vaan pelkästään luonnollisia muutoksia. Evoluutio tapahtuu siinä määritelmässä. Get it?

      • Anonyymi

        Kovasti ne evoluutikot vaan väittävät jotain todistaneensa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti ne evoluutikot vaan väittävät jotain todistaneensa.

        Te uskovaiset idiootit olette Trumpiakin vastenmielisimpiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te uskovaiset idiootit olette Trumpiakin vastenmielisimpiä.

        Jo vain met voimme olla nimenomaan Sinulle vastenmielisiä, mutta koska met olemme Jumalalle rakkaita, sun mielipiteesi ei hetkauta ketään suuntaan eikä toiseen..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Te uskovaiset idiootit olette Trumpiakin vastenmielisimpiä.

        Olet oikeassa. Satuolentoihin ja myytteihin uskominen sekä ilmiselvien tosiasiden kieltäminen Trumppimaiseen tapaan, synnyttävät minussakin syvää inhoa.


      • Anonyymi

        Esimerkkejä uusien kasvilajien synnystä
        Stephanomeria malheurensis
        Stephanomeria malheurensis -kasvin lajiutuminen todettiin Oregonissa.[5] Kantalaji Stephanomeria exigua (alalaji coronaria) on täysin ristipölytteinen, mutta malheurensis on lähinnä itsepölytteinen ilmeisesti itsepölytteisyyteen johtaneen geenimutaation seurauksena, mikä on johtanut lajien eriytymiseen, vaikka ne kasvavat samalla alueella.[6][7] Risteytymien hedelmällisyys on alentunut kromosomien rakenteellisten erojen vuoksi[7] niin paljon, että geenit eivät voi siirtyä lajien välillä.[8]

        Retiisikaali
        Ihminenkin on tuottanut uusia kasvilajeja kuten retiisikaali 1920-luvulla ja karhea pillike (Galeopsis Tetrahit).[9] Retiisikaalit lisääntyvät vain keskenään, ja retiisikaaleilla on aina kaalin juuret retiisin lehdin, vaikka tavoite oli päinvastainen.

        Pukinparrat
        Ihminen toi 1920-luvulla Pohjois-Amerikkaan kolme pukinparta-kasvilajia (Tragopogon).[10] Näiden risteytyminä syntyi vuoteen 1949 mennessä kaksi uutta lajia, Tragopogon mirus ja Tragopogon miscellus.[10] Erot kromosomimäärissä estävät lisääntymisen kantalajien kanssa.

        Esimerkkejä uusien eläinlajien synnystä
        Madeiran kotihiiri
        Madeiran hiiret ovat Madeiran saaren 1400-luvulla tapahtuneen asutuksen jälkeen kotihiirestä kehittyneitä hiirilajeja. Nyt saarella on peräti kuusi eri lajia, ja niillä on Robertsonin translokaatioita (eri kromosomien fuusioita).[11] Madeiran hiirien kromosomimäärä (2N) vaihtelee välillä 22-40. Hiirilajien nopean lajiutumisen aiheuttaneita syitä ovat todennäköisesti topografian (vuorten) aiheuttama osapopulaatioiden eristäytyminen toisistaan (divergenttinen evoluutio) sekä geneettinen ajautuminen [12]. Färsaarten kotihiiren katsotaan kehittyneen omaksi lajikseen 250 vuodessa siitä, kun hiiri tuotiin saarille.[13]

        Drosophila paulistorum
        Drosophila paulistorum -hyönteislajin kaksi ryhmää kehittyivät vuosien 1958 ja 1963 välillä niin, että ristisiitoksista syntyvät urokset eivät enää ole lisääntymiskykyisiä.[14]

        Lontoon metron hyttynen
        Lontoon metron hyttynen eli viemärihyttynen kehittyi lintuhyttysestä mahdollisesti 1900-luvulta alkaen,[15] ellei ole sen vain etelämmässä maan päällä selviytyvä lähisukulainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti ne evoluutikot vaan väittävät jotain todistaneensa.

        Wallabit
        Havaijissa Oahun eläintarhasta karkasi vuonna 1916 vallabikengurupari. Niiden jälkeläisistä on syntynyt Havaijin nykyinen noin 100 yksilön vallabikanta.[29] Oahun vallabit ovat aivan erivärisiä ja paljon pienempiä kuin kantalaji. Uutta vallabilajia tutkinut James Lazell Jr. kertoo Science Digestin artikkelissa, että Oahun populaatio on yllättävän nopeasti kehittynyt erillinen laji, joka on kehittänyt uuden maksaentsyymin ja pystyy siten syömään paikallisia myrkkykasveja toisin kuin australialaiset sukulaisensa.[30][31] Myös biologian professori Kenneth Saladinin mukaan Oahun laji ei ole lisääntymiskykyinen australialaisen kantalajin kanssa vaan erillinen laji.[31] Kysymys onko Havaijin vallabikanta uusi vallabilaji on kuitenkin kiistanalainen.[32]

        Karpit
        Meksikonmolli eli Poecilia mexicana on pieni karppikala, joka elää Meksikon Rikkiluolissa. Pintavesissä elävä vaalea muoto ja syvällä elävä tumma muoto ovat eriytymässä geneettisesti yhä enemmän.[33] Kokeessa todettiin, että niitä metsästävä suuri vesikirppu (Belostoma spp) sai valoisissa oloissa saalistettua 80-prosenttisesti tummia ja pimeissä vaaleita muotoja. Mollien aistit havaitsevat saalistajansa vain normaalissa ympäristössään. Michael Tobler Texasin yliopistosta pitää tätä hyvänä esimerkkinä uuden lajin synnystä.[34]

        Lampaat
        Lammas on luotu risteyttämällä ja vähitellen jalostettu niin, että se ei pysty enää risteytymään esi-isänsä villilampaan (mufloni) kanssa, joskaan tästä risteyttämisestä ei ole tiedossa suoraa havaintoa vaan molekyylitodisteet.[35]


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovasti ne evoluutikot vaan väittävät jotain todistaneensa.

        Evoluutio ei ole vain käsite, vaan luonnossa tapahtuva prosessi, jota evoluutioteoria kuvaa.
        Evoluutioteoria on tieteellinen teoria, joka todennettu useilla toisistaan riippumattomilla tavoilla, eikä sillä edes ole luonnontieteissä kilpailijaa.


    • Anonyymi

      Asia näyttää vaivaavan sinua.....

      • Anonyymi

        Kyllähän valehtelevat ja asioita vääristelevät ihmiset inhottavat ketä tahansa. Uskon, että uskovaiset inhoavat täten myös itseään.


    • Anonyymi

      Kannattaa siirtyä totuuden puolelle, totuuden puolustaminen on huomattavasti mukavampaa kuin valheen.

      • Anonyymi

        Taikauskoisuus ei ole totuutta nähnytkään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Taikauskoisuus ei ole totuutta nähnytkään!

        Kyllä evoluutio on fakta. Silti ko ohjelmassa ja tieteessä tutkitaan Jumalan kädenjälkeä. Minulle luonto ja ympäristö kertoo osan siitä millainen Jumala on. Mielikuvitusrikas olio. Lajeja on niin monta.
        Olkoonkin että Darwin oli oikeassa ja peipot eri saarilla poikkesivat toisistaan... Niillä oli sama kantaäiti.. Kuten meillä ja apinoilla on.. So? Ei se poissulje sitä, että kaikilla lajeilla on oma kantaisä... Jos se vaikka isä on. Ettei naisjumala?
        Ei voi tietää. Olen siis agnostikko, ateisti en ole vaikka tieteen tutkimustuloksiin luotankin, siis jos se on oikeaksi todistettu.
        Paljon on tiedettä tietysti tehty, virhemarginaali kasvaa.
        Teoria onkin tässä tapauksessa se että tulos on oltava sama kunkin tiedemiehen lisäksi myös muilla tiedemiehillä heidän kokeissaan.


    • Anonyymi

      Evoluutioteoria on taikauskoa.

      • Anonyymi

        Mustapääkerttu
        Lintulaji Sylvia atricapilla eli mustapääkerttu (josta Sylvian joululaulun arvellaan kertovan) on tieteilijöiden mukaan jakaantumassa. Freiburgin yliopiston Gregor Rolshausen totesi, että Englannissa ja Välimeren alueella talvehtivien populaatioiden geneettinen eriytyminen toisistaan on jo niin pitkällä, että DNA-sekvensoinnilla voi tunnistaa populaation jo 85 %:n varmuudella. Tämä ero on syntynyt noin 30 sukupolvessa. Exeterin yliopiston Stuart Bearhop raportoi, että nämä kaksi populaatiota eivät yleensä parittele keskenään.[20] Tutkijoiden mukaan populaatioista on tulossa kaksi täysin eri lajia geneettisen ja maantieteellisen eriytymisen vuoksi.[21]

        Hedelmäkärpänen
        Orapihlajakärpänen (hedelmäkärpänen) eli Rhagoletis pomonella näyttää olevan eriytymässä kahdeksi lajiksi ilman alueellista eriytymistä (sympatrinen lajiutuminen).[22] 1800-luvulla Pohjois-Amerikkaan istutettiin omenapuita, ja pian sen jälkeen laji jakautui omenia syöviin ja orapihlajan hedelmiä syöviin populaatioihin. Omenia syövän populaation 13 allotsyymistä jo 6 poikkeaa orapihlajapopulaation vastaavista ja omenansyöjäyksilöt kypsyvät nuorempina ja lähempänä kauden alkua. Ristiinlisääntyminen on enää 5 %.[23]

        Hedelmäkärpänen laboratoriossa
        William Rice ja G.W. Salt jalostivat lajin Drosophila melanogaster hedelmäkärpäset 35 sukupolvessa kahdeksi populaatioksi, jotka suosivat erilaisia olosuhteita ja suostuivat lisääntymään vain näillä eivätkä näin ollen enää lisääntyneet keskenään.[24] The history of such attempts is described in Rice and Hostert (1993).[25][26]


    • Anonyymi

      Ei geeniteknologia ole Jumalaa vastaan, vaan se on Jumalan kädenjälki kaikessa luodussa. Jumala sen kautta ylläpitää ja valvoo kaikkea elävää. Vaikka muutoksia tapahtuu, eivät ne tapahdu sattumanvaraisesti eikä mikään ominaisuus tai laji synnyt sattuman kokeilemalla. Se olisi aivan liian monimutkainen järjestelmä luoda mitään mikä toimisi. Ja toisekeen mitään sen vaatimia sattuman täysin järjettömiä kokeiluja ei ole menossa missään eläin tai kasvikunnassa. Kaikki on täysin harmoonista. Ja kaiken lisäksi sellaiset kokeilut, mitä jonkin täysin uuden vaativan ominaisuuden luominen vaatisi, järkyttäisi pahoin olevaa systeemiä, eikä se siten ole käytännössä mahdollista.

      Eikä tiedemiehet voi koskaan löytää mikä tuhoaisi Jumalan. On sanomattakin selvää, että tieteellekin on paljon mystiikkaa siinä mistä kaikki on tullut, mitä materia ja energia on syntynyt. Mitä tosin on myös uskovalle myös. Ei Jumala kerro kaikkea.

      • >>> Eikä tiedemiehet voi koskaan löytää mikä tuhoaisi Jumalan...

        Yleinen harhakäsitys on, että tieteen ainoana tarkoituksena on löytää ja tuhota Jumala. Jos kuitenkin halutaan vähän makustella filosofista ajatusta niin Jumala tuhoaa itse itsensä, kun ihmiset lopulta katoavat maan päältä. Jälkimmäinen on tieteellinen fakta ja kun ei enää jää ihmisiä, joiden sydämessä (lue mielessä) Jumala asuu, katoaa myös Jumala itse. Jumalan olemassaololle ei olisi enää edellytyksiä, kun ei olisi ketään, kuka sitä palvoisi.


      • Heh, heti ruvettiin ampumaan tykistöllä kuvitteellisia kohteita, mikä on tässä tapauksessa ajanhaaskausta. Jos tieteen tarkoituksena on löytää totuus, niin mikä on totuus alkuräjähdys- teoriassa? Sehän ei taida olla "pseudotiedettä", kuten mainitsemasi Darwinin teoria, jota illuminaatit levittävät.

        Mikä tarkalleen Darvinin teorissa tuhoaa ihmisen uskoa Jumalaan? Onko se teorian kuvaama eläin/kasvien- maailman jatkuva kehittyminen vai se, että ihmisen väitetään olevan yhtä eläinmaailman kanssa? Ehkä jokin muu kohta?!


    • Anonyymi

      Miten voi olla tieteellinen fakta, että ihminen katoaa maapallolta? Sehän on kuin Raamatun ennustus.

      Jos evoluutioteorian mukaan kuumaan planeettaan, kun sen verran jäähtynyt, että siellä on vettä, syntyy pian elämää ja kohta alkaa ihminen tallustella hienon evoluution tuloksena, niin miten se kaikki voi hetkessä tuhoutua? Sehän sotii sitä vastaan että sopeudutaan ja sattuma kokeilee niin paljon, että aina joku sopeutuu.

      Jos me ajaudumme kohden tuhoa, niin silloin evoluutioteoria ei pidä paikkaansa, vaan Raamatun ennustukset.

      • >>> Miten voi olla tieteellinen fakta, että ihminen katoaa maapallolta?

        Tähdet syntyvät ja kuolevat, niiden mukana myös planeetat ja elämä.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tähden_kehitys


    • Anonyymi

      Raamatun mukaan alussa kaikki luotiin täydelliseksi, syntiinlankeemus toi kuoleman ja rappeutumisen. Raamatun mukaan ihmiset elivät alussa jopa satoja vuosia, esim. Nooa 950 vuotta.

      1.Moos. 9
      28. Ja Nooa eli vedenpaisumuksen jälkeen kolmesataa viisikymmentä vuotta.
      29. Niin Nooan koko ikä oli yhdeksänsataa viisikymmentä vuotta; sitten hän kuoli.

      Mooses kuoli 120 vuoden vanhana n.1500 vuotta ennen ajanlaskun alkua, mutta oli vielä elinvoimainen, Jumala otti hänet pois hyvävoimaisena.

      5.Moos.34
      7. Ja Mooses oli kuollessaan sadan kahdenkymmenen vuoden vanha, mutta hänen silmänsä eivät olleet hämärtyneet, eikä hänen elinvoimansa ollut kadonnut.

      Nykyään 100 vuotta on harvinaisen korkea ikä. Raamatun mukaan ihmiskunta rappeutuu ja elinvoima vähenee, evoluution mukaan suunta on päinvastainen, epätäydellisestä täydelliseen. Kirjoitettiinko Raamattu vitsinä, tokihan jos evoluutio olisi totta, ihmiset tuhansia vuosia sitten olisivat tienneet satojen vuosien eliniän valheeksi? Aika huonoa valehtelua, vai mikä on evoluutioon uskovien mielestä Raamatun kirjoittajien motiivi sanoa jonkun eläneen satoja vuosia? Oikea vastaus on, että Raamattu on totta ja evoluutio huonoa valehtelua. Tiede on todistanut, että vanheneminen johtuu mutaatioista, joita jokaiselle elämän aikana kertyy, jokainen sukupolvi perii niitä edellistä enemmän ja näin niitä kertyy enenevästi ihmiseen. Tuhansia vuosia sitten ihmiset olivat elinvoimaisempia, koska mutaatioita oli paljon vähemmän, siksi he elivät vanhemmiksi.

    • Anonyymi

      Miten sattuma olisi sattumanvaraisesti tehnyt kuoleman ja miten se sattumanvaraisesti on kaikella elävällä jotenkin sopusuhtaisesti sen elämää ajatellen. Hyttysellä vain hetken ja puut voivat huojua jopa tuhansia vuosia.

      Sattumanvaraiset kokeilt edes teoriassa onnistuivat paremmin jos eliöiden elinikä olisi mahdollisimman lyhyt ja lisääntyminen mahdollisimman helppoa ja nopeaa.

      • "Miten sattuma olisi sattumanvaraisesti tehnyt kuoleman ja miten se sattumanvaraisesti on kaikella elävällä jotenkin sopusuhtaisesti sen elämää ajatellen"

        En tiedä.

        Tosin ymmärrä miten sattuman hehkuttaminen liittyy aiheeseen. Vai onko päässyt käymään niin ikävästi, että olet mennyt sokeasti uskomaan saarnaajien valheet siitä, että evoluutio muka perustuu vain sattumaan?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      380
      3820
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      210
      1881
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      67
      1424
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      152
      1295
    5. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      961
    6. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      58
      920
    7. Puhutko toisista ihmisistä

      pahaa, jotta näyttäytyisit itse jotenkin paremmassa valossa?
      Ikävä
      117
      903
    8. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      117
      890
    9. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      51
      868
    10. Oli mukava tavata irl

      Sattuma toi sinut matkani varrelle. Ihmettelin sitä silloin, ehkä vähän vieläkin. Oli ilo jutella ja tuntea, vaikka nyt
      Ikävä
      24
      849
    Aihe