Työttömät tienaa kuulemma saman kuin töissä olisi!

Anonyymi

12€/t on kuulemma työttömän palkka jota saadaan työssä useassa paikassa tässä maassa.

Kertokaapa työttömät pitääkö tämä väite oikeasti paikkaansa että saatte saman 12€/t työttömänä ollessa 2064€/kk ja edut päälle?

Olen kuullut erilaisia lukemia asiasta ja itse nyt lomautettuna ansiosidonnaisella ei vaikuta uskottavalta...

Olisiko työttömien aika kertoa totuus asiaan niin ei jää tämä "saman kuin" idea pyörimään. Myös itsemääräämis oikeudet kannattaa kertoa asiaan!

Olkaa hyvä, vasågod.

13

72

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Täh Kelalta saa jos saa sen vajaa 600e kk

      • Anonyymi

        Suomi onkin semmoinen ”oikeusvaltio” ettei täällä etenkään naiset saa itse päättää omasta ammatistaan vaan naiset pakotetaan olemaan poliitikkoja, valtion virkamiehiä tai hallinnon työntekijöitä. Annas olla jos olisitkin personal trainer niim määrätään kaikki liikuntasalit suljettavaksi niin sitten se tulee ”meille” töihin.


    • Anonyymi

      Hyviä vastauksia jo kertynyt mukavasti, mutta hyvin alkaneeseen asian kartoitukseen toivoisin lisää osallistumista.

      kiitos osallistuville

    • Anonyymi

      Työmarkkinatuki: 538 euroa/kk
      Asumistuki: 260 euroa/kk

      Yhteensä: 801 euroa/kk

      Toimeentulotukea en ole hakenut & en ole myöskään hakenut täydentävää toimeentulotukea.

      • Anonyymi

        Senkin määrä riippuu niin monesta asiasta, että saako ja jos saa niin kuinka paljon, että ei voi mitään määriä sanoa. Vain ansiosidonnaisella makaavat saa selkeän määrän automaattisesti rahaa, kunhan vain ilmoittautuvat työttömäksi ja kerran kuussa lähettävät kassan maailman helpoimman hakemuksen.

        Muiden täytyy aika paljon tehdä ylimääräistä, etenkin toimeentulotukea hakiessa, että moni vain ei jaksa tai osaa hakea. Sitten jossain lööppien sivuilta aivottomat ihmiset uskoo valheita, että kaikilla työttömillä automaattisesti joku vakio määrä rahaa mikä heille vain annetaan.


    • Anonyymi

      Työttömänä palkka on sen 500eur/kk netto.

    • Anonyymi

      Jyrki pannut omiaan kiertää.

    • Anonyymi

      Ei tosiaan tienaa. Ja sitä paitsi ei työttömänä olo ole tienaamista. 500 euroa tukea. Maksapa siitä sitten asumistuen kanssa vuokra ja muut. Keksi jokaiselle päivälle tarkoitus. Nyt kun on vielä korona, niin tosi vaikea saada mitään siedettävää työtä. Lisäksi jos on terveyden kanssa ongelmia, niin täytyy varmistaa, että työ ja työpaikka ei liikaa pahenna sairautta.

      • Anonyymi

        Niin totta. Ennen koronaan oli tuossa tilanteessa edes pieni mahdollisuus saada jotain ok töitä joskus edes lyhyillä sopimuksilla, mitkä terveys kestää. Korona vei nekin mahdollisuudet.


    • Anonyymi

      Siis terästetään aloitukseni ideaa jossa kyselen tätä ikuisesti kuultua mantraa jossa työtön saa saman verran palkkaa kuin työssä ollessaan!

      10-12€/t ei kannata ottaa työtä vastaa kun sen saman tienaa työttömänä.....
      12€/t tarkoittaa 2064€/kk.

      Kertokaa työttömät onko asia jollain ihmeen perusteella oikeasti näin? Itse en lomautettuna saa kyseistä tiliä, saati työttömänä?
      En tunne yhtään työtöntä joka saa saman kuin työissä olemalla, mutta maailma on pieni eli jossain sellainen on koska väiteitä on olemassa asiaan. (joulupukkiinkin uskotaan)

      Kiitokset vastanneille ja jatketaan asian purkamista niin saadaan totuutta esiin ja mahdollisesti vääristyneet tiedot päivittyy oikeaksi ja työ alkaa näkymään jopa ok ideana...

      • Anonyymi

        Mene Köyhyys puolelle tästä puhumaan niin sinut köyhä kiusataan pois valheiden levittämisestä kun kerrot kuinka vähän köyhät todellisuudessa saavat. Eikä mitään kuvitteellisia määriä.
        Kannattaa ottaa työ vastaan tuolla palkalla, varsinkin jos on tessin mukainen palkka/sopimus ja terveydenhuolto päälle. Sitten jos työsopimus on muuten liian epämääräinen tuntien yms. suhteen, ei kannata. Yleensä merkki riistotyöpaikasta, kun ei ole selkeästi näitä asioita missään.

        Tosi paljon riippuu sopimuksesta, mutta oletetaan nyt, että on tessin mukainen sopimus, työ mitä pystyt tekemään, tunteja ainakin 30tuntia viikossa ja mahdollisesti edes jonkun tason terveydenhuolto. Ja työnantajalla ei ole mainetta ainakaan alustavasti huonosta työilmapiiristä tai muusta (tietenkin nämä tulee monesti ilmi vasta työsuhteenaikana). Työmatka sellainen, että ei ole mahdottoman pitkä tai vaikea. Pääsee kävellen, pyörällä, lyhyt junamatka tai kaupungin julkisilla.

        Miksi et ottaisi 10-12e/tunti työtä vastaan? Se, että palkka menee nykypäivänä yli 10e tunnilta ja on riittävästi tunteja on jo paljon, mutta kuten sanoin.. Pitää yrittää katsoa myös muita osuuksia tarjottuun työhön liittyen, ettei joudu johonkin ansaan.

        Omalla kohdalla eniten merkitsee reilu työpaikka ja sellainen palkka, että pärjää perusasioissa. Se työterveydenhuolto on kanssa niin iso ja harvinainen bonus, että lasken sen palkkaan mukaan. Työmatkat nyt aika usein vie about 2 tuntia, mikä rasittaa, kun halvempi asuminen on usein kauempana työpaikasta. Mutta rehti työnantaja on kyllä sen arvoinen, että kyllä hommat kelpaa.

        Harmi vain, että sellaisia työnantajia, työpaikkoja ja sopimuksia on todella vähän. Vaikka ei edes vaadi mitään super palkkoja, täysiä työpäiviä ja pekkasia. Silti se, että työntekijöitä kohdeltaisiin hyvin ja rakennettaisiin terve työyhteisö vaikuttaa olevan liikaa vaadittu.

        Kaikkea arvoa ei voi mitata rahalla ja jos on liian pieni palkkainen, niin siihen voi hakea kyllä tukea monestakin paikkaa. Eihän sen pitäisi mennä niin, että pitää hakea tukia pieneen palkkaan, mutta ei se kokonaisuudessaan ole jonkun liian alhaisen palkan vika - vaan koska vuokrat ja asuminen on kallista.

        Itsekin voi säästää aika monessa asiassa ja autoakaan ei välttämättä ole aina pakko olla, samalla saa liikuntaakin enemmän kun ei aina ole autoa saatavilla. Jos pitää hoitaa jotain isompaa joka ei mahdu bussiin, niin kaverilta apua tai kaveriporukassa pidetään jotain kimppa autoa tarpeeseen. Tottakai monet huonommat työpaikat vaatii sitä autoa, jotkut hyvätkin, mutta joskus niissäkin ollaan ihan turhaan niin riippuvaisia siitä autosta.

        Auto on nyt yksi esimerkki säästämisestä, onhan niitä muitakin. Pointti vain on, että jokin palkka ja raha muutenkin määrittää aivan liikaa arvoa - sitten unohdetaan muut tärkeät asiat. Ilmankos työ masentaa kun ilmapiiri/olosuhteet ihan pa.skat ja/tai juoksee vain sen rahan perässä eikä ajattele yhtään omaa työkykyään tai sopivuutta.
        Työn ei tarvitse olla hauskaa, se on työtä, mutta eikö se voisi olla edes sellaista, ettei itseltään tai kaikilta mene terveys? Niin ei sitten kotona tarvitse käyttää rahaakaan oman huonon olon paikkaamiseen ehkä niin paljoa.


      • Anonyymi

        Jotkut ansiosidonnaisella olevat ja pitkään työssäolleet on aina saanut noin helposti ja sitten julkeaa väittää, että muut joilla ei ole ollut samanlaisia etuoikeuksia työelämässä on vain laiskoja. Kuvitellen samalla oman rajallisen kokem,uksen mukaan, että muille työttömille samalla tapaa vain annetaan helposti tajuttoman suuria määriä rahaa, koska he ovat aina saaneet niin helposti.
        On yksi aika iso sukupolvi ja todella monet sen edustajat (ei kaikki) ovat täysin irtaantuneet todellisuudesta eikä pysty sitä millään käsittämään. Sitten kun yrittää heille asiaa selittää tai muuten avata niin ei kuunnella, uskota tai/ja alkaa uhriutuminen.
        Sitä varten syntyi tuo OK, bo.omer sanonta kun nuoremmat yrittivät auttaa ja kertoa vuosia mikä on tilanne. Lopulta palaa kiinni eikä enää kukaan jaksanut heitä enää opastaa, kun siinä meni vain aikaa ja energiaa hukkaan.


    • Anonyymi

      Rehtejä työnantajia, jotka kohtelevat työntekijöitä ihmisinä on harvassa.

      Hyvä Jumala näytä mulle yksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      4
      1589
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      21
      1238
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1059
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      5
      1041
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1038
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      1
      938
    7. 4
      932
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      4
      926
    9. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      914
    10. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      1
      912
    Aihe