Aihe

Tavoitteena pitkä terve elämä

Anonyymi

Käykää tutustumassa vanhainkodin saattohoitoosastoon,niin teillä varmasti muuttuu asenne.
Itse olin siellä töissä muutaman kuukauden,siellä oli paljon melkein minun ikäisiä,vähän yli 60 -70vuotiaitakin.

Sitten kun niille tulee ne kovat kivut aletaan käyttämään kipulaastareita,siinä käy sitten näin Aktiivinen vanhus TAI terveytensä pilannut makaa tiedottomana suu auki
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000004523010.html

Ihminen saattaa elää tervettä elämää vaikka 100 vuotiaaksi,jos hoitaa omaa terveyttään.

12

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   (IS.fi)

   Analyysin perusteella tehokkaimpia verenpaineen alentamisessa olivat DASH-ruokavalio, joka on suunniteltu nimenomaan verenpaineen alentamiseen, sekä maitoa ja munia sisältävä lakto-ovo-kasvisruokavalio. Niitä noudattavien systolinen verenpaine oli keskimäärin 5,5 mmHg pienempi kuin verrokkien. Myös niin sanottua pohjoismaista ruokavaliota noudattavien verenpaine oli selvästi alhaisempi kuin verrokkien. Sen sijaan esimerkiksi Välimeren ruokavalio ja täysin vegaaninen ruokavalio jäivät selvästi muista jälkeen.

   DASH-ruokavalio painottaa kasvisten ja hedelmien sekä pähkinöiden ja täysjyväviljojen syömistä ja suolan käytön vähentämistä. Myös vähärasvaiset maitotuotteet, siipikarja ja kala kuuluvat suositeltujen ruokien listalle.

   Pohjoismaista ruokavaliota kutsutaan myös Itämeren ruokavalioksi ja siinä painottuvat muun muassa kala, kasvirasvat, kaurapuuro, vähärasvaiset maitotuotteet, ruisleipä, juurekset, kaali sekä marjat, omenat ja päärynät.

   Tutkimuksen tulokset vahvistavat näyttöä kasvispainotteisten ruokavalioiden terveyshyödyistä, mutta todennäköisesti osa yhteyksistä johtuu vähäisestä suolan saannista. DASH-ruokavaliossa suolan saanti pyritään pudottamaan alle 5 grammaan päivässä, mikä jo itsessään merkittävästi alentaa verenpainetta.

   • Anonyymi

    Mitä verenpaine tähän liittyy? Tärkeämpää on juoda alkoholia ja polttaa vain kohtuullisesti sekä pitää paino kurissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä verenpaine tähän liittyy? Tärkeämpää on juoda alkoholia ja polttaa vain kohtuullisesti sekä pitää paino kurissa.

    "Tärkeämpää on juoda alkoholia ja polttaa"

    Itse en pidä tuota tärkeänä, tuskin alkoholi ja tupakka parantavat elämää. Itse juon vain silloin tällöin, enkä poltakaan kuin satunnaisesti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Tärkeämpää on juoda alkoholia ja polttaa"

    Itse en pidä tuota tärkeänä, tuskin alkoholi ja tupakka parantavat elämää. Itse juon vain silloin tällöin, enkä poltakaan kuin satunnaisesti.

    On epäkohteliasta keskustelukumppania kohtaan lainata virkkeestä vain osa niin, että virkkeen ajatus muuttuu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On epäkohteliasta keskustelukumppania kohtaan lainata virkkeestä vain osa niin, että virkkeen ajatus muuttuu.

    Tämä on laihdutuspalsta, ei tupakka- ja alkoholipalsta.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Osaan asioista voi vaikuttaa, osaan ei. Sairastumiset ovat aina todennäköisyyksiä. Monesti vain asiat esitetään tilastollisesti vääristellysti. Kuvitellaan vaikkapa, että liikunta alentaa tietyn sairauden todennäköisyyttä 20 %. Sen jälkeen pitää miettiä, minkä verran kyseistä sairautta ilmenee. Jos kyseistä sairautta ilmenee 5 ihmisellä 1000:sta ja liikkuvilla ihmisillä 4 ihmisellä 1000:sta, niin aika moni saa "liikkua turhaan", jotta välttäisi kyseisen taudin - ja siltikin liikkumisesta huolimatta on suurempi todennäköisyys saada kyseinen tauti, jos on saadakseen, kuin olla saamatta. Samalla logiikalla toimivat tietyt ennalta ehkäisevät lääkkeet, kuten kevyin perustein määrätyt kolesterolilääkkeet. Niiden vaikutus näkyy kyllä tilastoissa, muttei yksittäisen ihmisen kohdalla.

   Terveyteen vaikuttaa moni asia, ja on myös monia asioita, joihin ei voi vaikuttaa. Tai niihin olisi pitänyt vaikuttaa jo silloin, kun on liian pieni ja avuton tekemään ensimmäistäkään omaa valintaansa. Kuten mihin perheeseen syntyy, millaisessa vanhempien elämäntilanteessa ja millaisessa maailmantilanteessa. Se aktivoi epigeneettistä perimää. Samoin sosiaalinen alkuperä vaikuttaa koko elinikäiseen sairastamiseen, vaikka muut elämäntapatekijät huomioitaisiin.

   Terveysasioissa ei voi sanoa sataprosenttisella varmuudella mitään, kyse on yleensä todennäköisyyksistä. Liika syyllistäminen ei auta. Ihminen on monimutkainen kokonaisuus, ja painonhallinta on hankalaa. Kaikki sairaudet eivät suinkaan johdu ylipainoisuudesta.

   Todennäköisesti joku extremeharrastus on tappavampi kuin kuin ylipaino. Jos vaikkapa erittäin hyväkuntoisia nuoria ihmisiä kuolee basehyppyihin, niin heidänhän pitäisi tilastojen mukaan olla niitä, jotka elävät lähes ikuisesti. Mutta eivät elä. Tosin useammat ovat ylipainoisia kuin hyppäävät basehyppyjä, joten siltä kantilta asian voi unohtaa.

   Todennäköisesti pieni nk. ylipaino ei ole edes haitallista, mikäli muut elämäntapatekijät ovat kunnossa. Asia monimutkaistuu, jos moni asia on pielessä. Syöminen hakoteillä, ihminen ei liiku, on masentunut ja eristäytynyt, tupakoi, kännää jne. Siltikin kuolinsyy voi olla itsemurha eikä ylipaino.

   Koetetaan välttää tarpeetonta syyllistämistä, kun emme tunne ihmisten elämän historiaa. Jooko?

   • Anonyymi

    En kyllä huomannut että ketä tai mitä syyllistettiin ja missä.


   • Anonyymi

    Kyllä se vaan niin on että laihat hyväkuntoiset elävät vanhaksi ja tervettä elämää jopa 100 vuotiaaksi ja lihavat sairastuvat jo 40-60 vuotiaina näihin sairauksiin,monesti ne on monisairaita ja käytössä useampaa lääkettä.
    Ensin annetaan kipulääkkettä,sitten kun ne eivät tehoa otetaan käyttöön kipulaastarit,jotka ovat morfiinia voimakkaampia kipulääkkeitä.

    Käykää lihavat tutustumassa näissä osastoissa,niin varmasti mieli muuttuu suhtautumisessa terveelliseen elämäntapaan,liikunnan harrastaminen,tupakoimattomuus,terveellinen syöminen yms
    Jos ette usko niin teitä odottaa vielä sama kohtalo.Tietysti ihminen voi sairastua muutenki,mutta todennäköisyys pienentyy ainakin 80% monia sairauksia pystytään nykyaikana hoitamaan.Jokin pieni lääkitys ei elämänlaatua kovin paljon muuta huonommaksi.


  • Anonyymi

   Mene sinä kouluun opettelemaan kirjoittamista tai avaa edes yksi kirja elämäsi aikansa; sehän suojaa Alzheimeriä vastaan...

   • Anonyymi

    "sehän suojaa Alzheimeriä vastaan..."

    Tämä jäi hieman epäselväksi, että mihin tässä viitattiin?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "sehän suojaa Alzheimeriä vastaan..."

    Tämä jäi hieman epäselväksi, että mihin tässä viitattiin?

    Tietenkin siihen, että kirjan avaaminen suojaa Alzheimeriä vastaan! Vielä parempi vaikutus olisi sillä että lukisi sen kirjan.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   10836
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   121
   4269