Aihe

Irtisanoutuminen ja työkkäriin ilmoittautuminen

Anonyymi

Moikka.

Osaisiko joku neuvoa tässä tilanteessa. Nyt tarttis apua.

Olen osa-aikatyössä sekä samalla te-toimistossa työnhakijana. Työsuhde on kestänyt useita vuosia samoin työnhaku. Soviteltua en ole saanut, koska omasta pyynnöstäni työsopimuksen tunteja on vähennetty.

Tilanne on nyt kuitenkin se, että irtisanoudun työstäni omasta pyynnöstäni eli otan loparit. Päätös ei ole hetken mielijohteesta tehty vaan pidemmän harkinnan tulos.

No karenssia tulee sitten se 90 päivää kun itse työstä eroaa (vähintään).

Onko niin, että jos ilmoittautuu työkkäriin vasta 90 päivän jölkeen irtisanoutumisesta niin ns. erokarenssi olisi kulunut pois? Sitten ilmoittautuu 90 päivän jälkeen niin on oikeus päivärahaan. (tietenkin omavastuu yms). Pitääkö tämä paikkansa?

Ja miten tuo työssäoloehto lasketaan jos siinä kuitenkin on tuo 90 päivää karenssia/omaa lomaa välissä että ei ole töissä?

Ja miten minun kannattaa nyt toimia koska jo olen työkkärin kirjoilla työnhakijana?

Kannattaako minun vielä työssä ollessa tehdä muutos, että en ole enää työnhakijana?
Sitten irtisanoudun parin kuukauden päästä.
Ilmoittaudunko heti ensimmäisenä päivänä vai 90 päivän jälkeen te-toimistoon työnhakijaksi ?

Vai annanko työnhaun olla voimassa kuten tähän saakka, irtisanoudun ja ilmoitan työkkäriin, että työsuhde ei ole enää voimassa? Ilmoitanko sinne heti irtisanouduttua vai 90 päivän päästä.

Miten minä tämän työkkäriin ilmoittautumisen nyt hoidan parhaiten. Työttömänä olen ollut aiemminkin joten työkkärit ja kelan asioinnit tuttuja, mutta tämä irtosanoutuminen on uusi juttu.

Ajatus minulla oli että ilmoittaudun työkkäriin vasta 3 kk kuluttua irtisanoutumisesta ja lataan akkuja sekä
elän säästöillä ja katselen samalla uutta työ/opiskelupaikkaa. Mutta tajusin, että minullahan on työnhaku voimassa koko ajan.
Miten se nyt muuttaa /sotkee tätä asiaa?

Kiitti neuvoista ja avusta jo etukäteen.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Karenssin kuluminen alkaa siitä päivästä, kun työsuhde päättyy. Se ei siirry, vaikka et olisi sinä aikana työnhakijana.

   Ilmoita verkossa, että et halua pitää työnhakua voimassa. Voit tietysti tehdä sen milloin vain, mutta kannattanee tehdä vasta, kun työt loppuu. Sitten kun et enää halua olla työtön, ilmoita siitä.

   Voit olla poissa työmarkkinoilta menettämättä työssäoloviikkoja, kunhan poissaolo ei ole yli 6 kk.

   Älä usko anonyymejä tyyppeja vaan varmista tunnetulta taholta. Palvelujen sivuilta löytynee neuvontanumeroita.

   https://www.tyj.fi/blog/valta-6-yleista-virhetta-jotka-aiheuttavat-tyottomyysturvan-menetyksia/

  • Anonyymi

   Kiitos vastauksesta. Mitähän siitä seuraa, jos jättää kuitenkin työnhakun voimaan?. Nythän olen ilmoittanut, että olen osa-aikatyössä, mutta kuitenkin työnhakijana kokoaikatyölle.
   Eli jättää työnhaun voimaan eikä tee mitään muutoksia siihen. Irtisanoutuu ja siitä 90 päivän päästä ilmoittaa, että on kokonaan nyt työtön. Tuleekohan lisäselvitystä, että en ole aiemmin ilmoittanut työn loppumisesta? Voiko siitä tulla jotain ongelmaa.

   • Anonyymi

    Kannattaa varmistaa tavallaan mustaavalkoisella TE-toimistolta, miten sinun tulee toimia. Itse jouduin joitakin vuosia irtisanoutumaan kokoaikatyöstä, joka oli määräaikainen. Sain kuitenkin osa-aikaista keikkatyötä toiselta työnantajalta heti perään. Ilmoittauduin heti työttömäksi työnhakijaksi, kun kokoaikatyö loppu irtisanoutumiseni takia. Jouduin tekemään selvityksen TE-toimistolle. Mutta koska tiesin että karenssi tulee joko tapauksessa hain edellä mainitsemani osa-aikatyön. Eli karenssin pituus oli todellakin sen 3 kk. Lopetin kokoaikatyön terveydellisistä syitä, mutta kun kaikkiahan pitää tietää etukateen tietää ennen kuin virastojen kanssa on tekemisissä, niin kait siitä olisi pitänyt saada lääkärintodistu, jotta karenssia ei olisi tullut. Työpaikan työterveys oli kuitenkin ihan umpihullu, niin jäipä asiointi heidänkin kanssa lyhyeen. Lopulta päätin vain lähtä työpaikasta, koska olin niin pahassa jamassa.


   • Anonyymi

    Mitä lasket voittavasi, jos et ilmoita?


  • Anonyymi

   millainen rulijanssi on tuo työttömyyspäivärahan saantiin edellytys osallistua kursseille , työkkärin tapaamisiin ja tarjoamien työpaikkojen hyväksyntä 100km säteellä

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   19205
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   318
   5552
  3. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   249
   2902