Aihe

Milloin tulee stop?

Anonyymi

Marraskuun puolivälistä alkaen pääministeri Pedro Sánchezin johtama sosialistihallitus on siirtänyt laittomia siirtolaisia Kanarian saarilta Euroopan mantereelle Espanjaan. Kuljetusten tarkoituksena on helpottaa saarten siirtolaispainetta.

Euroopan unionin rajavalvontaviranomainen Frontex paljasti marraskuussa, että tämän vuoden aikana jo 17 000 laitonta siirtolaista oli päässyt Kanarian saarille Pohjois-Afrikan kautta. Luku on kymmenkertainen edellisvuoteen verrattuna.

Marraskuun puolivälistä alkaen Espanjaan on tuotu Kanarian saarilta säännöllisesti laittomia siirtolaisia, jotka ovat lähes poikkeuksetta nuoria miehiä. Tarkoitus on helpottaa saarten siirtolaispainetta.

Yksinomaan joulukuun 4.-8. välisenä aikana 500 laitonta siirtolaista laskeutui Valenciaan ja Alicanteen kahdeksalla lennolla. Laittomia siirtolaisia on tuotu myös Madridiin ja Granadaan.

Paikalliset viranomaiset on pidetty pimennossa. Monessa tapauksessa viranomaisia ei ole ollut paikalla lainkaan vastaanottamassa siirtolaisia. Sen sijaan siirtolaiset ovat voineet poistua lentoasemalta omin avuin, jolloin heidän olinpaikkansa ei ole tiedossa.

Kun Espanjan sisäministeriltä Fernando Grande-Marlaskalta kysyttiin siirtolaislennoista, tämä ensin kiisti toimet mutta tunnusti myöhemmin, että siirtolaiset lienevät hankkineet itse lentoliput. Kun siirtolaiset ovat saapuneet Kanarian saarille, he voivat saada väliaikaiset oleskeluluvat ja matkustaa mihin tahtovat.

Joulukuun 11. pääministeri Pedro Sánchez myönsi, että siirtolaislentoja on järjestetty mutta korosti, että kyseessä ovat haavoittuvat väestöryhmät. Tämä versio tarinasta ei kuitenkaan ole saanut tukea poliisilta, lentoyhtiöiden työntekijöiltä ja silminnäkijöiltä.

Espanjaan päästyään laittomat siirtolaiset voivat liikkua vapaasti EU:n vapaan liikkuvuuden salliman Schengen-alueen sisällä.

15

80

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Schengelin sopimus on perÖeestä.

  • Anonyymi

   Perut ne jaksaa. Olen niin tympeentynyt tähän jankutukseen joka ei koske kemijärviläisiä. Tuolla konsein ei minulta ainakaan tule ääntä, toivottavasti muutkin miettii tarkkaan.

   • Anonyymi

    Sinun äätä ei kukaan tarvi tai halua.


  • Anonyymi

   Espanjan poliisin mukaan ruotsalainen rikollisverkosto on laajentanut toimintaansa Barcelonaan. Arabeista ja balkanilaisista koostuvat joukkiot ovat väkivaltaisia ja aseistettuja, joten poliisi on pyytänyt vahvistuksia.

   Loes Suecos -liiga on tullut Espanjan poliisille tutuksi Malagassa. Useita liigan jäseniä on pidätetty ja karkotettu Ruotsiin.

   Kun eräs Malmöstä kotoisin oleva pomo pidätettiin, poliisipäällikkö Francisco López Canedo sanoi, että alueella ei ole aiemmin nähnyt yhtä väkivaltaista ryhmittymää.

   Liigan jäsenet ovat Ruotsista saapuneita toisen sukupolven maahanmuuttajia, arabeja ja jugoslaaveja. Ruotsalaisliigalla on havaittu lyhyitä ja pitkiä aseita sekä räjähteitä, joiden käytöstä on jo esimerkkejä.

   Vaikka ruotsalaisten rikollisjengien ei voida vielä sanoa juurtuneen Espanjaan, poliisi on varoittanut sisäisesti väkivaltaisista ruotsalaisista ja pyytänyt alueelle vahvistuksia.

   • Anonyymi

    Ruotsalaisten piikkiin menee niin kuin meillä terroristit ja muut rikolliset koska kansalaisuus on helppo nakki. Ja ei viisastuta... On meillä menty alas.


  • Anonyymi

   Meinaako ne tehdä euroopasta afriikka-lähi-idän? Siltä se vähän näyttää, on perustettu kamelikouluja, voihan vittu.

   • Anonyymi

    Maassa maan tavoin.


  • Anonyymi

   Saksalaisen CDU-puolueen aiempi parlamenttiryhmän puheenjohtaja Friedrich Merz nostattaa hälyä. Ilman vuosien 2015-2016 maahanmuuttoa ”meillä olisi miljoona sosiaalitukien saajaa vähemmän”, väittää CDU:n puheenjohtajaehdokas vaalikampanjatilaisuuksissaan puhuessaan Saksan köyhyydestä.

   Kun keskustelu eräässä vaalikampanjatilaisuudessa sivusi Saksan elintasoeroja, Friedrich Merz totesi, että ”jos meillä ei olisi ollut vuosien 2015/2016 maahanmuuttoa sosiaalitukien pariin, niin meillä olisi miljoona vähemmän Hartz-IV [työttömyys]tukien nostajia … Valitettavasti tämä puoli pimitetään usein varsin tehokkaasti”.

   Vaikka luku tuntuu suurelta, Saksan työvoimaviranomaisten tilastot osoittavat, että suuruusluokaltaan väite pitää paikkansa.

   Elokuulta 2020 olevan tiedon mukaan Saksassa on yhteensä 5,52 miljoonaa ”sosiaaliturvalain mukaan tukiin oikeutettua”. 2,02 miljoonalla heistä ei ole Saksan passia. Edellä mainitusta ryhmästä 980 000 kuuluu kategoriaan ”turvapaikanhakijoiden lähtömaat”.

   Turvapaikanhakijoiden lähtömaaksi luokitellaan maat, joista on viime vuosien aikana tullut erittäin paljon turvapaikanhakijoita mutta vähän henkilöitä muilla tavoin. Tällaisia maita ovat Syyria, Afganistan, Irak, Nigeria, Eritrea, Iran, Pakistan ja Somalia. Tällä tavalla on luokiteltu myös ennen vuotta 2015 tulleita, sillä jo 2013 Saksaan jätettiin vuosittain yli 100 000 asyylihakemusta.

   Turvapaikanhakijoiden lähtömaiksi ei kuitenkaan luokitella monia maita, joista on vuoden 2015 kriisin jälkeen tullut paljon väkeä Saksaan ja joista merkittävä määrä on voinut olla turvapaikanhakijoita. Tällaisia maita ovat kuusi Länsi-Balkanin maata (122 000 sosiaalitukiin oikeutettua), sekä Turkki (234 000) ja muut Euroopan ulkopuoliset maat (195 000).

   Vuodesta 2014 lähtien eniten Saksaan on tullut syyrialaisia ja 576 000 heistä nostaa sosiaalitukia.

   Sosiaalitukia saavat työttömien lisäksi heidän myös heidän lapsensa. Lisäksi matalapalkkaiset ja vajaatyölliset saavat sosiaalitukia päästäkseen toimeentulominimin tasolle.

   Turvapaikanhakijat usein työllistyvät muutaman vuoden sisällä työtä, mutta usein vain aputyövoimana, ja vain harvat osallistuvat ammatilliseen opetukseen.

   Työllisyystilanteen parantamiseksi pakolaisia on viime vuosina yritetty saada oppisopimuskoulutukseen. Työnantajat saavat tähän toimintaan tukirahoja.

   Oppisopimuksen tekemisen jälkeen työnantaja voi anoa viranomaisilta opetusavustusta pakolaisten kieli- ja koulutuspuutteiden korjaamiseksi. Työvoimaviranomaiset maksavat täysin tästä aiheutuvat kustannukset.

   Eräissä tapauksissa työvoimaviranomaiset voivat maksaa puolet oppisopimusajan palkasta.

   • Anonyymi

    Meillä menee miljardeja näihin ihmisiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meillä menee miljardeja näihin ihmisiin.

    Stoppia ei tule otamma lisää velkaa, kyykytämme omia kansalaisia näin tulee jatkumaan jos hallitusmuoto ei muutu.


  • Anonyymi

   Ei saat2na voi olla totta? Yhä edelleen poistetaan mielipiteitä ja blogeja jotka on hyväksytty muissa medioissa? Eikös Sale varoittanut naivina oloa?

   • Anonyymi

    Milloin tulee stop ,sitä ihmetteli Sauli Niinistö ,ei ne ymmärrä ,vasuille pitää piirtää.


  • Anonyymi

   Kausityöntekijä avautuu Levi-turisteista: ”Ärsyttää tulijoiden ruotsinlaivameno”
   Tänään klo 7:01
   Lapin matkaajien bilekäyttäytyminen ei miellytä edes kaikkia, joille matkailu on elinkeino.

   Mitä ne märisee, turisteja he halusivat ja saivat siitä Lintilälle "kiitos" sitä saa mitä tilaa.

   Kempassakin oli ja on maskittomia turisteja koska täälä ei tartte kun täälä ei ole koronaa. Ootellaanpa pari viikkoa,

   • Anonyymi

    On ne aivottomia.


  • Anonyymi

   Montako pakolais-naista suomalainen mies on raiskannut?
   Matumiehet on raiskanneet Suomalaisia naisia (lapsia) satoja.
   Mietippä sitä.
   Montako matua Suomalainen on tappanut Suomessa?
   Montako matu on tappanut Suomalaista miestä ja naista?
   Mietippä sitä.

  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   422
   4953
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   103
   1841