Aihe

"Viisasten kivi"

Anonyymi

Oletko ajatellut miten varmistat saavasi suhteellisen enemmän kelasta etuutta, jos/kun et tiedä miten pitkään olet työttömänä?

Kun-jos lasket etuuden veroprisenti verot tiedoista alemmalle tasolle, jää käytännös enemmän rahaa tilillesi alemmalla prosenttiluvulla siihen saakka kun on alemmalla prosenttiluvulla. Sitten loppuvuoden menee korkeampi prosentti.

Mikä järki tässä on, se sopii parhaiten niille joilla on satunnaisesti tarjolla palkkatyötä, niille joilla odotettavissa ehkä lyhyt elämä jäljellä, niillä joilla elämän tilanne tarvitsee rahaa joka kuukausi enemmän (miksi elää joka kuukausi vuodesta vähemmällä kun-jos tarvitsee edes vähän enemmän, elää loppuvuoden vähemmällä)? Jokaisen henkilö joka vielä kykenee harkitsemaan vaihtoehtoja, on hyvä arvioida muuttuvat tekijät etuuden prosenttilukua?

Huomaa veroprosenti laskeminen johonki prosenttiin on mahdollista tehdä noin 1euron tarkkuudella(?). Viitsiminen tarkaan laskentaan voi loppuvuodessa ehkä jonkun verran myöhentää korkeampaa prosenttilukua?

Huomaa, loppuvuosi voi nykysäännöillä laitta seuraavan vuoden verotukseen tosi silloin on odotettava seuraavan vuoden alkuun ilmoituksen tekemiseen(?). Huomaa raja, ettei takautuvasti haettavat tuet umpeudu, yksi myöhästynyt päivä voi vaikuttaa?

Alempi prosentiluku ehkä sopii myös sellaisille henkilöille jotka aikovat parisuhteessa hakeutua samaa asuntoon, jolloin toisen tulot vaikuttaa toisen (työttömän) etuuteen? Ennakointi tässäki voi vaikuttaa millainen raha määrä on käytettävissä ennen yhdessä asumista, vai voiko(?).

Sitä joskus miettinyt onko se niin, että vain miehen ja naisen yhdessä asuminen / asumiseen vaikuttaa toisen tulot? Kun jossain kuullut ettei kahden miehen tai kahden naisen asumista samassa huoneistossa (kotitaloudessa) edelleenkä katsota olevan parisuhteessa elleivät jotenki virallisesti sitä ilmoita?

5

99

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sitä joskus miettinyt onko se niin, että vain miehen ja naisen yhdessä asuminen / asumiseen vaikuttaa toisen tulot? Kun jossain kuullut ettei kahden miehen tai kahden naisen asumista samassa huoneistossa (kotitaloudessa) EI edelleenkä katsota olevan parisuhteessa elleivät jotenki virallisesti ilmoita olevan parisuhteessa?

   • Anonyymi

    Niin ja olen sitä monesti miettinyt ku meillä on Kemin miehillä nämä pienet kilkit, niin olisi mukavampaa asua miehen kanssa joka on saanut saman kohtalon, sitten naiset voisi hankkia miehensä muista kaupungeista, etenkin Tornio tulee mieleeni, siellä kun ei ole luoja säästellyt elimiä tehdessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin ja olen sitä monesti miettinyt ku meillä on Kemin miehillä nämä pienet kilkit, niin olisi mukavampaa asua miehen kanssa joka on saanut saman kohtalon, sitten naiset voisi hankkia miehensä muista kaupungeista, etenkin Tornio tulee mieleeni, siellä kun ei ole luoja säästellyt elimiä tehdessä.

    Oletko katsonut itseäsi peilistä...sieltä se syy löytyy.


  • Anonyymi

   No Haavistohan on aikeissa noutaa vielä 15 nuorisorikollista "Terroristiä" sieltä leiriltä meidän iloksemme, kyllä on piru että tuollaista ei saada kuriin.

   • Anonyymi

    Ohisalon kanssa punova juonia miten voisi tuoda eniten hoidokkeja meille, kyllä pitäisi ensin saada oman maan asukkaiden asiat kuntoon, mutta eihän nuo rikkaat mitään osaa ajatella meistä, ne on vaan ilmaston muutos höpinä, ja mamut.


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   271
   19984
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   171
   15894
  3. Sofia sai 2000 e sukset ja Stefan joutui lainaamaan rahaa ruokaan

   Sofia sai Stefanilta 2000 e sukset ja Stefan joutui tämän jälkeen lainaamaan kaverilta rahaa ruokaan. Aika hurjaa menoa. Jos Martina olisi tiennyt,
   Kotimaiset julkkisjuorut
   302
   12732
  4. Poliisi vaati Niko Ranta-ahoa vangittavaksi

   uudesta huumerikoksesta. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007734511.html
   Kotimaiset julkkisjuorut
   310
   10397
  5. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   676
   10209