Konerikot ja potkut?

Anonyymi

Käytän työssäni konetta johon ei ole juuri koulutusta. Minulta kysyttiin alanko käyttämään sitä ja suostuin siihen. Koneen käyttö tapahtuu muun työn ohessa ja sen käyttö on satunnaista.
Kuitenkaan en saanut siihen millään tapaa edes kohtuullista koulutusta edes pyynnöistä huolimatta. Olen opetellut kaiken itse.
Nyt kuitenkin kone alkaa hajoilemaan ja luulen että tiedän syyn, ja se on koneen suunnittelussa ja sen käyttöikä. Viime vuonna siitä hajosi kolme kallista osaa.

Kuitenkin on pelko että voinko saada potkut, jos työntantaja pitää minua syyllisenä?
Varoituksia en ole vielä saanut, enkä tunnollisena ihmisenä tahallaan riko mitään.

4

109

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuota,on työnantajan vastuulla kouluttaa ihminen koneita käyttämään. Ja koneen huollon organisointi on myös työnantajan vastuulla,sekä työturvallisuusasiat. Eikun aina ilmoitat viat ylöspäin,korjaat jos määrää korjaamaan. Eihän tuommoisen asian takia potkuja tule,mikä on työnantajan kukkarinnyörien takana. Joitakin että kone pelaa eikä ole rikki: mitenkä sillä tekee mitä pitää jos se on jatkuvasti hajoilemassa? Jos tieten olet rikkonut koneen,eri asia. Normaalissa käytössään joka koneeseen tulee kuuluvien tai halpojen huonoa materiaalia olevien osien takia vikoja. Ilmoitat vain viat.

    • Anonyymi

      pidä omaa muistikirjaasi siitä koneesta. Muistikirjasta on sinulle vahva selkänoja ja turva, jos tilanne menee sellaiseksi kuin luulet. Onko sinulla noin suuri epäluulo työantajaasi kohtaan, Pelkäätkö peräti työantajaasi. Miten ammatillinen järjestäytymisesi? Työnantajan vastuulla on työpaikan koneiden hankinnat ja huollot. Myös opastukset ja koulutukset koneiden käyttöön. Sinulle kuuluu toki huolellisuus koneen käytöstä.

    • Anonyymi

      Ainahan työnantaja voi antaa potkut jollakin tekosyyllä, se saattaa vain maksaa työnantajalle tapauksesta riippuen joko paljon tai erittäin paljon.

      Kyseisessä tapauksessa näilä tiedoilla mitä on annettu, ei oikein voi sanoa, että pelkkä laitteen rikkoutuminen olisi asiallinen syy antaa potkut, tai edes varoitusta. Jotta työsuhde voitaisiin päättää pitäisi työnantajan osoittaa, että laitteen rikkoutuminen olisi työntekijän tuottamuksellisen* teon syytä, eikä esim. huollon laiminlyöntiä.

      *suomeksi: Tahallinen teko, ohjeiden vastainen toiminta tai vastaava tarkoituksella tehty teko. Pelkkä osaamattomuus ei riitä.


      Eli ei pitäisi olla huolta, monasti työntekijä vain säikähtää "pienestä" ja alkaa olettamaan ja pelkäämään asoita turhaan. Jos työnantaja on vastaanottavaista ihmistyyppiä, niin kannattaa keskustella asiasta suoraan ja kertoa huolensa. Monasti asiat vain jäävät pomoiltakin huomaamatta, tai kiireen takia hoitamatta ja asiallinen muistutus saattaa olla aiheellista.

      Noista "pienistä" vahingoista. Omalla työpaikalla on lyhyen ajan sisällä käynyt pari "pientä" vahinkoa joilla on saatu aikaan useamman sadan tuhannen vahingot. Ketään noista ei suoraan voi syyttää, mutta niiden seurauksena on ohjeistusta tarkennettu ja annettu lisää koulutusta työvaiheiden suorittamiseen, että vahinkoja ei sattuisi tulevaisuudessa. Vaikka kyseessä on isohko firma, niin tuon luokan vahingot kyllä tuntuvat, mutta mitään seuraamuksia niistä ei työntekijälle tule. Ei potkuja ei varoituksia, koska ne ovat olleet vahinkoja joihin ei ole osattu varautua koska vastaavanlaisia ei ole aiemmin sattunut.

    • Anonyymi

      Mitään konetta ei saa käyttää mihin ei ole saanut koulutusta. Siinä voi tulla verimössöä joko omasta tai jonkun muun kropasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1821
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      20
      1734
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      1642
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      69
      1541
    5. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      72
      1518
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      20
      1409
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1405
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1212
    9. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1150
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    Aihe