Aihe

Irtisanoutuminen ilman karenssia

Anonyymi

Moi, olen vakityösuhteessa bussifirmassa ja ajan bussia, nyt 2 vuotta jo takana. Työnteko kuitenkaan ei enää kiinnosta ja haluan alkaa työttömäksi mutta en selviä taloudellisesti 3kk ilman työttömyystukea. Miten voin välttyä tältä? Jos hankkii potkut onko tämä karenssiaika silloin pienempi? Onko jotain syitä mitkä toimii TE-toimistossa? Vinkkejä, kiitos :)

4

55

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos kenkää tulee niin te-toimisto soittaa sinne firmaan ja kysyy syytä irtisanomiseen, ja jos selitys ei kelpaa niin karenssi napsahtaa.

   Yksi syy minkä minä tiedän on yt-neuvottelut josta ei tule karenssia, ja toinen on että jos lähtee opiskelemaan, mutta senkin tulee olla perusteltua että miksi lähtee opiskelemaan ja ei muka voi tehdä töitä samaan aikaan.

   Eli tuo opiskelu nyt voisi olla sellainen juttu jolla aloittaa, ja sitten vähentää niitä työtunteja mistä tottakai saa vähemmän palkkaa mikä sitten oikeuttaa erilaisiin tukiin...

  • Anonyymi

   Pidemmän tähtäimen vaihtoehto. Hae ja saa määräaikainen työsuhde. Kun soppari päättyy olet työtön.

  • Anonyymi

   Suorat potkut itse aiheutettuna pahentaa vain tilannette ja koska joudut tekemään aika hurjia juttuja, että potkut voi olla lailliset niin siitä voi tulla poliisi asia.

   Nuo aikaisemmat kommentit on hyviä tai jos saat riittävän terveyssyyn työterveydestä, että sinun olisi hyvä vaihtaa-alaa yms. mutta yleensä tarjotaan vain sairauslomaa ja katsotaan sitten uudestaan. Melkeina inao tapa on juuri tuo, että kertoo työnantajalleen olonsa/tilanteensa ja sopii määräaikaisen sopimuksen. Toisaalta, siinäkin lukee, että on työn tekijän pyynnöstä - joten työkkäri sattaa nillittää. Yksi on, että jos saa terveydenhuollolta terveyslausunnon ja sen varjolla sovittua määräaikaisen työsuhteen niin se voi toimia.
   Yleisesti ottaen työstä joka on vakio homma on lähes täysin mahdoton päästä eroon, jopa koeajalla. Edes työpaikkakiusaaminen ei ole riittävä syy, vaikka lopputulos olisi työkyvyttömyys ja todella vaikea saada terveydenhuollolta hyväksyttävää näyttöä, että et voi olla hommassa. Varsinkin, jos työnantajalla ei ole omaa terveydenhuoltoa ja usein niillä ei ole mitkä pahoinpitelee työntekijöitään. Itselläni oli jopa diagnoosit pohjalla, eikä riittäneet työkkärille, vaikka olin enisn todistetusti käynyt läpi kaikki muut tahot.

   Eli otat todella suuren riskin jos hyppäät pois työelämästä. Saat toimeentulotukea jos sinulla ei ole yhtään säästöjä. Paras kai olisi se, että hakisit opiskelu paikkaa toisella alalle tai muuta työpaikkaa, koska työttömänä noita on vielä vaikeampi saada.

   Työttömänä olo on oikeasti vaikeaa, paitsi sitten kun saa sen ansiosidonnaisen, mutta työttömyys on paljon töitä sekä tukiviidakkoa yms. turhaa roskaa joka vie energian. Mitä jos kysyisit onko työpaiukan sisällä jotain muita työllistymismahdollisuuksia? Ja haluatko vain olla työtön vai onko niin, että mielenterveys ei kestä ja siksi työt ei enää kiinnosta? Hyvä käydä ensin tuo lävitse, että onko oire jostain kun muka työ ei enää noin vain kiinnosta. Ei ole nimittäin yleisesti ottaen kauhean terve/normaali asenne ihmisillä ja särähtää korvaan, että tämä on vain joku provo tai sitten jotain muuta ehkä pielessä kun ei vaan kiinnosta.

  • Anonyymi

   200 pv lomautettuna yhtäjaksoisesti.
   Työnantajan irtisanominen
   Lääkärin lausunto on paras, koska samaa työtä ei voi enään tarjota!

   Jos itse irtisanoudut tulee karenssi ja sinulle tarjotaan heti bussi-kuskin paikkaa tai aina( 50v.) olet listalla kelle arpa osuu!...

   Karenssia ei myöskään tule jos opiskelupaikka!

   Mielestäni jo 2v. työaikana olisi säästötillä sen muutaman kk jemmaraha jolla hyvä elellä se karenssi 3kk+1kk ensimmäistä työttömyystukea joka n.2viikon korvaus!
   Lopputiliäkin saa kun irtisanoutuu eli lomarahoilla elelee hyvin sen ajan jos ei paria tonniakaan edes säästössä pahanpäivän varalle...

   Hanki toinen työ tai opiskelupaikka, se on sinulle parasta! Ota työ mikä tahansa joka vähänkin ok, sieltä hyvä ponnistaa toisaalle ja erilainen arki ympärillä avaa asioita!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksei työ kelpaa suomalaisille?

   Rakennus-, siivous-, ja hoiva-alakin täynnä ulkomaista työvoimaa ja kotimaiset vuosis kortistossa. Mistä moinen oikein johtuu. Ovatko korvaukset liia
   Maailman menoa
   426
   4985
  2. Talouselämä-julkaisu tykittää kovaa tekstiä Usan taloudesta

   "Joe Biden nousee velkaantuvan valejättiläisen johtoon – Yhdysvaltain budjettivajeet repeävät ja velkavuori kasvaa" https://www.talouselama.fi/uutis
   Maailman menoa
   109
   1919