Aihe

Oletko siis uskovainen?

Anonyymi

Ei siinä mitään, mutta sinähän käytät päihteitä. Eikö se ole tekopyhää 🧐

15

82

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En käytä päihteitä ja ei en usko yliluonnolliseen. Vaan realismiin ja korkeampaan viisauteen. Saat toki itse luulla/uskoa mitä haluat, ei vaikuta mun elämääni mitenkään.

   • Anonyymi

    Ainiin ja tupakka, alkoholi, kahvi et et on huumeita myös.


  • Anonyymi

   Hieman haiskahtaa tekopyhältä aloituksesta.

  • Anonyymi

   Minun suhde Herraan ja Jeesukseen Kristukseen on yksityinen ja sitä minun ei tarvitse kenellekkään selittää. Tai ehkä sellaiselle henkilölle voisinkin kertoa enemmän, joka on oikeasti tärkeä ja olemassa elämässäni. Ei millekkään palstapirkolle.

   • Anonyymi

    Viime kädessä vain Jumala tietää, uskooko ihminen vai ei mutta kyllä se tietysti tulisi välittyä muillekin. Tosin uskovien piirissä on sellaisiakin, jotka arvottavat toisia sen mukaan, miten he tulkitsevat Raamattua tai tiettyjä opinkappaleita ja etenkin sen mukaan, onko toinen samaa mieltä kuin itse. Se on sekä liberaali- että konservatiivipuolella yleistä.

    Se todellinen jakolinja kulkee kuitenkin siinä, uskooko ihminen henkilökohtaisesti Jeesukseen Kristukseen vai ei. Osa ihmisistä on sellaisia, että ne uskoo johonkin yliluonnolliseen määrittelemättä sitä. He voivat uskoa "Taivaan Isään" mutta eivät koe tarvitsevansa Jeesusta eivät siis tunne Häntä henk.koht. Se ei ole kuitenkaan kristillisestä näkökulmasta vielä pelastavaa uskoa. Uskon funktio on pelastaa ja usko on henkilökohtainen suhde Jumalaan.


  • Anonyymi

   Niitä tässä maailmassa riittää...

  • Anonyymi

   Omituinen aloitus. Mustamaalaatko jotain? Olen itse uskovainen, en ole tekopyhä, koska uskoni on aitoa ja olen raitis ja päihteetön ja aina ollut sellainen. Hyväksyn alkoholin kohtuukäytön mutta en sitten muuta. Ihmisen tulee löytää ilo elämäänsä muualta kuin päihteistä. Alkoholin, tupakan ja muiden päihteiden käyttö näkyy jo parikymppisten ihmisten iholla, saatika sitten vanhempien. Päihteidenkäyttäjät näyttävät ikäistään vanhemmilta, iho kellertää, silmät on sameat ja sisuskalut kovilla. Hampaat värjäytyy ja tippuu ennenaikaisesti pois, ihminen haisee tupakalle ja viinalle ja alkoholi tuhoaa aivoa, mikä voi jopa johtaa persoonan osittaiseen muutokseen ja kognitiivisten taitojen huonontumiseen.

   Ihmisen usko ei välttämättä ole sidoksissa päihteidenkäyttöön. Tiedän uskovia, jotka tupakoi ja jotka käyttää alkoholia kohtuudella. Olen kuunnellut sellaista Radio Dein ohjelmaa kuin Ex-criminals, jossa mm. haastatellaan ja jossa on haastattelijoina entisiä rikollisia päihteidenkäyttäjiä. Heillä joillakin on tullut siinä uskon alkutaipaleella jotain repsahduksia mutta se ei ole tarkoittanut, että he olisivat uskostaan luopuneet. Moni heistä on myös menettänyt tuttaviaan päihteille. Rikollinen jengimaailma on kova monessa mielessä ja moni ei selviä siltä vanhuusvuosille elävien kirjoissa. Alkoholi ja muut päihteet tappaa, jos niitä käyttää tarpeeksi kauan ja suuria määriä. Moni alkoholisti kuolee suht. nuorella iällä. Huumeet tappaa yliannostuksiin monia nuoria, jotka eivät piittaa niiden vaaroista. Tupakointi aiheuttaa erilaisia sairauksia.

  • Anonyymi

   ei se huonommaksi uskovaista tee vaikka hän päihteitä käyttääkin. Yhtä syntisiä kaikki ihmiset ovat Jumalan silmissä.
   Ei uskovainen ole sen parempi ihminen kuin muutkaan.

   • Anonyymi

    Juuri näin. Eipä tähän lisättävää.


  • Anonyymi

   Aloin uskoa vahvemmin edellisvuonna.

   Kristinusko edellyttää tiettyä kohtuullisuutta, kukaan ei ole täydellinen - tämä on se tärkein. Kyse on siitä mitä usko mahdollistaa: toisenlaisen elämän ja näkemyksen.

   Tekopyhyys on sitä että puhuu yhtä ja tekee toista. Jokainen uskovainen tekee matkaa ja vastaa itsestään, mutta kyllä se on kaikille paremmaksi elämäksi.

   • Anonyymi

    Tekopyhät tahtovat kontrolloida muiden elämää,ajatuksia ja uskomista. Korottaa itsensä siten muita paremmaksi. Olkaa iloisia kaikista jotka uskovat.keskittykää positiivisuuteen tässäkin .Minä uskon niinkuin sydämmessä tunnen ja se ei muuksi tuomaroinneilla muutu. Ihmisille ei tarvii uskostaan tiliä tehdä.että näin.💎


   • Anonyymi

    Tekopyhyys on myös sitä, että moralisoi äänekkäästi muita ihmisiä - itselleen täysin tyypillisistä asioista, joista joko haluaa vaieta tai on niin tyhmä, ettei ymmärrä olevansa itse paras esimerkki asiasta. Katso, kuka huutelee...

    Esimerkiksi jotkut miehet huutelevat naisten yksityiselämästä, vaikka ovat itse panneet koko kaupungin ja rehvastelleet sekä sillä että (menneillä) sukupuolitaudeillaan. Eipä luulisi olevan jalustaa miltä moralisoida, mutta moralisointi tekeekin porsaasta naurettavan.

    Esimerkkejä on vaikka millä mitalla, koska tällainen tekopyhyys jos mikä on ihmiselle erittäin tyypillistä. Kertoi jo Carl Jung...


  • Anonyymi

   Jospa se haluaakin olla niitä uskovaisia, jotka vain kontrolloivat Muita ihmisiä. Homoseksuaalit eheäksi sähköshokilla ja sitä rataa. Oma kontrolli olematonta, mitä tulee päihteisiin ja rikollisuuteen ja naisten ahdisteluun. Esimerkkeinä.

  • Anonyymi

   Se näyttää vaan samalta, Pyhällä Hengellä täyttynyt näyttää hiprakassa olevalta aina.

  • Anonyymi

   Liha on niin heikkoa ja lupaukset haihtuvat avaruuteen!😇

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   10061
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   83
   3529