Aihe

Miksi yhteiskunnassa lihavuus on "sallitumpaa" kuin kasvorumuus?

Olen pannut merkille, että nyt kun kiloja on kertynyt, niin kukaan ei ole livenä kertaakaan huudellut siitä missään. Vastaavasti kun olin hoikka ja normipainoinen, niin naamarumuudesta sai kuulla aina silloin tällöin eri paikoissa, jopa eri maissa. Ja vaikka ylipainosta ei ole kukaan koskaan tölväissyt, niin onpahan yksi itse lihava nainen haukkunut minut anorektikoksi silloin, kun olin vielä normaalipainoinen tai hoikahko.

Täytyy vain ihmetellä että miksi ominaisuus, jolle et voi mitään (pärstäkerroin) on asia, josta on "sallittua" piikitellä ja josta piikittelevät lähes kaikenikäiset, kun taas sellainen ominaisuus johon voi helposti vaikuttaa alkamalla liikkumaan enemmän ja tarkkailemalla syömisiään, ei aiheuta kommentteja.

Vaikka omalla vyötärölläni nyt onkin kiloja niin se ei ole asia mihin olisin millään lailla tyytyväinen (eli itse en kuitenkaan ole ns. "kehopositiivinen"), ja ottaisin painoon liittyvät kommentit paljon helpommin rakentavana kritiikkinä, kuin naamaa koskevat tölväisyt (ne ainoastaan masentavat).

9

64

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No on ihan yleistä että geneettisistä ominaisuuksista palkitaan, niistä luetaan ihmisen muitakin ominaisuuksia. Pidetään jotenkin perustavasta parempana ihmisenä. Siihenhän tämä meritokratia, mahdollisuuksien tasa-arvoajattelukin perustuu. Miksi ihmisen pitäisi hyötyä ominaisuudesta, joka ei ole mitenkään omaa ansiota.

  • Anonyymi

   No enpä ole tuollaisesta koskaan kuullut.

   Mikä on naamaruma? Jokin kehityshäiriö? Vamma, arpia?

   Taidat olla kova rähisemään, kun tuollaista olet saanut takaisin päin? Vai tulevatko olalle koputtelelmaan, että hei, sulla on muuten ruma naama? Kuulostaa aika kummalliselta...

   xLiner

   • Anonyymi

    Jaa, naamaruma. Siiri Angerkoski käytti itsestänsä ilmaisua navettanaama. Tarkoittaisikohan se samaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jaa, naamaruma. Siiri Angerkoski käytti itsestänsä ilmaisua navettanaama. Tarkoittaisikohan se samaa.

    Toisaalta ... joskus aikoinaan ennen rokotuksia navettapiikoja pidettiin erityisen kauniina naisina. He kun olivat saaneet immuniteetin jostain lehmien rokotaudista ja näin ollen olivat vaikka naamaa rumentavia rokonarpia. Ehkä navettanaama oli silloin kehu.


  • Meitä on miehiä, joille "rumat" kasvot ei ole mikään juttu. Ihmisessä on niin paljon muitakin asioita kuin pelkät kasvot.

  • Anonyymi

   Missä ihmeen junttilassa te ihmiset oikein elätte ja aikaanne vietätte? Ei täällä normaalin sivistyksen parissa kukaan tuolla kaduilla kenellekään huutele. Poislukien ehkä jotkut umpihumalaiset keskellä yötä, mutta kuka helvetti niiden huuteluista muka välittää.

  • Anonyymi

   Lihavia on paljon, liian paljon. Se on nykynormaali. Takavuosien tosilihava on nykyään normaali, siihen on menty.

  • Anonyymi

   Mikä rumuus?

   Kaikenlainen toisten ihmisten arvostelu on vain typerää.

  • Anonyymi

   Lihavat on myös kasvorumia usein. Mut lihavat naiset pitää itseään missin tasoisina eivätkä kelpuuta lihavaa miestä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   270
   6026
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   169
   4044
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   211
   3843