Aihe

Onko kirkasvalohoidosta tutkitusti ihmisille hyötyä?

Anonyymi

Eteläsuomen " minikaamos" pitkä auringoton aika syö psyyken voimavaroja. Nyt ei voi mennä aurinko lomillekaan koronatilanteen takia. Miten asia on?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pimein aika on jo takana...eikä kukaan investoisi kirkasvalolamppuun kun korona-noutaja voi kenet tahansa muuttaa elämäksi atomitasolla. Ei jatkoon.

  • Anonyymi

   Mulla on kirkasvalolamppu. Taisin ostaa viime talvena? Se on pieni, kätevän kokoinen, Beurer-merkkinen. Mahtuu pöydälle sängyn viereen.

   Käytän aamuisin, jos herään tarpeeksi aikaisin. Käyttöaika on kait klo 6.00-10.00. Puolta tuntia kai suositellaan?

   Ehkä se tahdistaa päivärytmiä. En osaa sanoa piristääkö mielialaa. No en tunne olevani tällä hetkellä ainakaan masentunut.

  • Anonyymi

   Minullakin on tuollainen pieni kirkasvalolamppu.
   Masentunut en ole minäkään, mutta huomasin kyllä pimeimpään aikaan että se piristi.

   Olen tuttujen kanssa keskustellut aiemmin auringon vaikutuksesta mielialaan, ja kaikki ovat sanoneet että kyllä aurinko ja valoisuus piristää.
   Huolimatta siitä, onko ollut mitään masennusta vai ei.

  • Anonyymi

   Nyt luonnon valoa on jo niin paljon, että kun menee valoisaan aikaan ulos, niin se on tehokkaampaa kuin paistatella lampun valossa. Olet kolme kuukautta myöhässä valohoitosi suhteen.

   Itse olen mm. masennuksen vuoksi eläkkeellä. Kokeilin aikanani kirkasvalolamppua, eikä se mikään ihmelääke ollut. En huomannut erityistä tehoa. Sitä paitsi minulla on pöytävaloissa päivänvalopolttimet. Käytännössä sama asia kuin kirkasvalolamput.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   130
   5639