Meitä kiristettiin.

Anonyymi

Euroopan unionin perussopimus kieltää unionia ja jäsenmaita ottamasta vastattavakseen toistensa taloudellisia sitoumuksia. Tätä no bail out -sääntöä rikottiin kuitenkin jo finanssikriisin aikana. Silloin Saksan johdolla euromaat painostettiin kriisiin joutuneiden maiden ja niiden pankkien ja samalla niitä rahoittaneiden, erityisesti saksalaisten ja ranskalaisten pankkien, pelastajiksi.

Nyt, koronan aiheuttamaan shokkiin nojaten Euroopan komissio ja integraation syventäjät ovat rikkomassa entistä räikeämmällä tavalla no bail out -sääntöä.

41

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keskustan sisällä raju sanaharkka EU:n jättipaketista – myös Paavo Väyrynen älähti: ”Ei ole ensimmäinen kerta, kun liittovaltio-Euroopan kannattajat ovat pyrkineet leimaamaan mielenvikaisiksi.

      • Anonyymi

        – Saimme maaseutupol. lisää runsaat 50 milj €/v ja al.pol. 14 milj/vuosi. Hehkutusta on riittänyt. Saimme piikkiimme nettona 3,4 mrd €:n laskun, jonka lahjoitamme maille, joiden talouden ennustetaan elpyvän nopeammin kuin S:n. Jäsenmaksuja maksamme lisää 100 milj/v!, Pekkarinen kritisoi.

        Pekkarinen sanoo Iltalehdelle, että häntä ”tökkii neuvottelutuloksessa aika moni asia”.

        – Ihan oma lukunsa on se, että nyt venytetään, vanutetaan, kierrellään ja kaarrellaan sääntöjä, jotka EU itse määritellyt.

        Sisäministerinä, elinkeinoministerinä sekä kauppa- ja teollisuusministerinä toimineen Pekkarisen mukaan nyt ”mennään uhkarohkeasti heikoille jäille”. Hän muistuttaa niin sanotun Lissabonin sopimuksen artiklasta 125, joka suorasanaisesti kieltää jäsenmaiden ja EU:n yhteisvastuun toistensa veloista.

        – Missä menee raja tulevaisuudessa? Nyt kikkaillaan ulkopuolisen rahaston kautta. Pohjoinen (Eurooppa) joutuu viimein tulonsiirtounionin maksumieheksi.

        Pekkarisen mielestä EU:n budjetti- ja elpymispakettipäätös johtaa ”hasardimoraliteettiin” eli jatkossa EU:n jäsenmaat voivat olla välittämättä EU:n taloussäännöistä, koska ne voivat odottaa EU:n pelastavan ne talousvaikeuksista.


      • Anonyymi

        Keskustan Kärnä ihmettelee Pekkarisen tyytymättömyyttä maaseudun EU:lta saamaan lisärahoitukseen: "Puolueemme ei kaipaa nyt yhtäkään Väyrysen kaltaista, sivuraiteelle ajautuvaa besserwisseriä"


        Mikko Kärnän mielestä Mauri Pekkarinen on hypännyt oikeistopopulistien kelkkaan, eikä ymmärrä taistelevansa maaseutua vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustan Kärnä ihmettelee Pekkarisen tyytymättömyyttä maaseudun EU:lta saamaan lisärahoitukseen: "Puolueemme ei kaipaa nyt yhtäkään Väyrysen kaltaista, sivuraiteelle ajautuvaa besserwisseriä"


        Mikko Kärnän mielestä Mauri Pekkarinen on hypännyt oikeistopopulistien kelkkaan, eikä ymmärrä taistelevansa maaseutua vastaan.

        Eli suomeksi: jos ei hyväksytä elpymispakettia, ei saada rahoituskehystä eikä maataloustukia. Nyt on kyllä pakko kysyä, onko tämä parasta, mihin keskusta kuntavaalipaniikissaan kykenee. Elpymispakettia ei pitäisi kytkeä rahoituskehykseen. Ja toiseksi: Ei suomalainen maatalous saa EU:sta yhtään mitään. Suomi on nettomaksaja. Te päristelette rumpua ja lupailette maanviljelijöille heidän omia rahojaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keskustan Kärnä ihmettelee Pekkarisen tyytymättömyyttä maaseudun EU:lta saamaan lisärahoitukseen: "Puolueemme ei kaipaa nyt yhtäkään Väyrysen kaltaista, sivuraiteelle ajautuvaa besserwisseriä"


        Mikko Kärnän mielestä Mauri Pekkarinen on hypännyt oikeistopopulistien kelkkaan, eikä ymmärrä taistelevansa maaseutua vastaan.

        Halla-aho keskustalle EU-tuki­paketti­väännössä: ”Te päristelette rumpua ja lupailette maan­viljelijöille heidän omia rahojaan”


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Hallitus vaatii tavallisilta suomalaisilta suuria taloudellisia uhrauksia eikä tunnu ymmärtävän, että jo nyt Suomessa liian monella asustelee matti kukkarossa.

        – SDP, keskusta ja vihreät väittävät, että keskustelu siitä, kuinka tavallisilta suomalaisilta ovat rahat loppu ei kuulu kuntavaaleihin. Kokoomuslaiset ovat toistaiseksi olleet hallitusta myötäilevä taustakuoro, eräänlainen hallituksen äänetön yhtiömies. Lieneekö kokoomuksen tavoite päästä pikaisesti hallitukseen apupuolueeksi? Putkonen kysyy.

        Valtuutettujen noustava öljykapinaan

        Perussuomalaisten työmies muistuttaa, että suomalainen veronmaksaja osallistuu valtionosuusjärjestelmän kautta kuntien kaikkien peruspalvelujen rahoitukseen.

        – Siksi EU-elvytyspaketti on yksi olennaisimmista asioista tulevissa kuntavaaleissa. Kun Marinin hallitus kokoomuksen tuella kippaa yli 6 miljardia euroa veronmaksajien rahaa Italiaan ja muuhun Etelä-Eurooppaan, niin nämä rahat ovat sitten poissa kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta suomalaisilta. Rahan tuhlaaminen Etelä-Eurooppaan on pois tavallisilta kuntalaisilta. Se romuttaa valtionosuusjärjestelmän kautta kuntien rahoituspohjan.

        Hallituksen hiilineutraali Suomi 2035 -toimenpideohjelma lisäksi antaa kunnille vapaat kädet kurittaa tavallisia suomalaisia esimerkiksi tietulleilla.

        – Päätökset naapurikunnan asukkaiden työmatkojen haittaamisesta tehdään jatkossa kuntien valtuustoissa. Edelleen samaisen ohjelman mukaan tuhansien kuntien omistamien rakennusten öljylämmitys tulee vuoteen 2024 mennessä vaihtaa ns. kestävämpiin lämmitysmuotoihin. Tästäkin päätetään jatkossa kuntien valtuustoissa. Kehotan kaikkia tulevia valtuutettuja nousemaan kapinaan ja varmistamaan, että kunnan kiinteistöjä saa jatkossakin lämmittää öljyllä.


    • Anonyymi

      Mauri Pekkarinen:
      Tolkuton elvytyspaketti
      6.6.2020 12:31, muokattu 6.6.2020 12:57
      Jaa
      Twiittaa
      Lähetä
      Jaa
      a–
      a

      BlogiTämänhän me kaikki olemme kuulleet: ”Koronan ahdingosta on noustava!, Nyt on elvytettävä!, On uudistuttava!, On satsattava tulevaisuuteen, vihreyteen, tutkimukseen ja digitalisatioon!”.

      Olen lujasti samaa mieltä! Mutta kenen pitäisi elvyttää? EU:n jäsenmaiden tietysti. Niin tekevät kaikki suuremmat ja pienemmätkin maat. Niin tekee myös Suomi. Ja paljon tekeekin.

      Ja toki EU:nkin on aiheellista tukea tulevan vähän normaalia suuremman budjettinsa puitteissa yhteisiä elvytystoimia, jotka palvelevat kaikkia.

      Mutta varsinainen finanssipolitiikka ei yksinkertaisesti kuulu unionin toimivaltaan. EU:n budjetin tasapainottaminen velanotolla ei ole luvallista.

      ”No bail out”, toisen jäsenmaan velkojen maksaminen, on suorastaan kielletty.

      EU:n komission 750 miljardin euron avustus-/lainapaketti rikkoo karkeasti kaikkia näitä periaatteita.

      500 miljardin euron jakaminen avustuksena kaikista kurittomimmin eläneille euromaille romuttaa pelisäännöt, joita yhteisvaluutassa eläminen välttämättä edellyttää.

      Mutta, kun se korona! Juuri niin – koronan pahiten runtelemille on jo päätetty myöntää yhteensä 540 miljardia euroa.

      Siis valtavasti rahaa, joka on toki lainaa. Se ei ole kelvannut Italialle. Se odottelee kymmenien miljardien avustuspaketteja.

      Italia, jonka velka jo ennen koronaa oli 2,5 kertaa suurempi kuin sen saisi Emussa olla. Italia, jonka veroilta piilossa oleva kansallisvarallisuus on asukasta kohti valtavasti suurempi kuin Suomen.

      Kerron tässä ties kuinka monennen kerran, että en tule Euroopan parlamentissa äänestämään tällaisen elvytyspaketin puolesta.

      Toivon, ettei liioin keskusta hyväksy Suomen kannaksi satojen miljardien eurojen avustuksia

      Pääministeri Marin sanoo, että EU on Suomen viennille tärkeää ja siksi sitä on tuettava.

      Totta, tärkeä on. Mutta pitäisikö meidän ensin rahoittaa kurittomasti eläneitä miljardeilla euroilla, jotta ne kenties voisivat sitten niillä rahoilla ostaa vientituotteitaan?

      Vastuumme 500 miljardin euron avustuspaketissa on 8,5 miljardia euroa, josta saattaisimme saada 3 miljardia euroa takaisin.

      5 miljardia euroa jäisi kuitenkin lahjaksemme maille, joiden avustamiseen meillä ei pitäisi olla mitään syytä. Ja siihen vielä lisäksi kontollemme tuleva yli 4 miljardia euroa lainojen takausvastuita.

      Suomen hallituksen on valittava EU:ssa viiteryhmänsä. Tällä kertaa se voi tarkoittaa irrottautumista Saksan liekasta.

      Tätä kirjoittaessani saan tiedot, että puheenjohtaja Kulmuni jättää valtiovarainministerin tehtävät.

      Ratkaisu on surullinen, mutta ymmärrettävä. Katri ei halua pieneltäkään osalta väistää vastuutaan polemiikista, joka syntyi hänen esikuntaansa osaamattomuudesta. Kunnioitan ratkaisua.

      Totta on tietysti sekin, ettei keskusta lähtenyt Kulmunin johdolla nousulaukkaan.

      Paljon enemmän olisi meidän kaikkien, erityisesti ministeriryhmän, pitänyt pystyä näkymään, kuulumaan ja hoitamaan meille tärkeitä asioita satamaan.

      Kaiken lisäksi, Katri Kulmuni sai edeltäjältään raskaan perinnön.

      Vaikka Sipilän hallitus nosti Suomen suosta, siitä sitä ei kiitetty. Sen virheet saivat sitäkin enemmän julkisuutta ja niillä oli kova poliittinen hinta.

      Yli 20 prosentin kannatuksesta on tultu nopeasti 10,7 prosenttiin.

      Historian suurimman vaalitappionsa jälkeen keskusta ei asettunut vuosi sitten oppositioon. Se kiirehti hallitukseen. Sellaisesta kansa harvoin palkitsee.

      Tuo ratkaisu ei ollut kuitenkaan Katri Kulmunin syy tai ansio.

      Viimeistään nyt se on nähty, että hyväkään hallitusohjelma vihervasemmiston kanssa ei riitä, jos koko muu hallitus käärii kaikki tekonsa pakettiin liimaamalla päälle otsikon: ”Tämä hallitus tekee tämänkin asian toisin kuin Sipilän hallitus”. Miten ne pisteet tällaisesta keskustan pussiin putoaisivat?

      En ala jatkon osalta enempää oppimestariksi, mutta edes vähän enemmän pitäisi keskustan asian näkyä ja kuulua.

      Edes siihen olisi vastattava, mihin kehitys suorastaan huutaa keskustaa.

      Korona, tuo viheliäinen virus, näet raivaa aivan uusia mahdollisuuksia etätyölle ja digitalisaatiolle ja ekologisesti tasapainoiselle hajautetulle yhteiskunnalle.

      Tästä taustasta nousee välttämättä kysymys, miksi ihmeessä hallituksen lisätalousarviossa on miljardi-investoinnit Helsingin useisiin liikennehankkeisiin ja muutaman kaupungin joukkoliikenteen tukeen samalla kun muut maakuntakeskukset ja maaseutu rapistuvan vauhdilla?
      Mauri Pekkarinen Mauri Pekkarinen (kesk. / Renew Europe) on Euroopan parlamentin jäsen. Hän jättäytyi pois eduskunnasta pitkän kansanedustajauran jälkeen keväällä 2019.

      • Anonyymi

        Haluan vain huomauttaa kunnioittavasti, että Kaarlo Nurmikumpu vainaja vastusti EU:hun menoa.


    • Anonyymi

      On tullut sanottua useaan otteeseen. Tämän kaiken takana on Ranska, Ranskan pankit ovat saamassa Italialta.

      • Anonyymi

        Emmanuel Macron kävi ensin Saksassa puhumassa Angela Merkelin suotuvaiseksi, ensinhän Merkelikin vastusti elpymispakettia.
        Osa maista vastusti pakettia, Macon meuhkasi melkei kädet nyrkissä kun jotku maat uskalsivat vastustaa lahjarahaa ja yhteistä velkaa.
        Näin ei olisi käynyt jos Suomi olisi ryhdikkäästi ollut nelikon mukana.


    • Anonyymi

      ”Suomi yritti surffailla”

      Pekkarinen ihmettelee, miksi Suomi ei liittynyt Tanskan, Ruotsin, Hollannin ja Itävallan rinnalle kriittiseen rintamaan – nyt nämä maat saavat EU:lta lähes neljän miljardin euron jäsenmaksupalautukset hyväksyttyään neuvottelutuloksen.

      – Ihmettelen miksi Suomella ei ollut kanttia mennä mukaan ”neljän nuukan” joukkoon. Suomi yritti surffailla siellä sun täällä ja teki väärin kun ei lähtenyt nuivaan nelikkoon.

      Suomi on perinteisesti ollut Saksan kumppani EU:n sisäisissä väännöissä, mutta Pekkarinen katsoo tilanteen eurooppalaisessa politiikassa muuttuneen.

      – Me tarvitsemme kumppaneita. Suomi on perinteisesti seurannut Saksaa. Mutta Eurooppa muuttunut – on tullut ja tulee uusia blokkeja. Suomen täytyy irrottautua Saksan tiukasta liekasta.

      Pekkarinen laskee, että Saksan kanssa kaveeraamisen vuoksi jäsenmaksupalautusten sijaan Suomi maksaa tällä sopimuskaudella jäsenmaksuja noin sata miljoonaa lisäeuroa vuodessa.

      – Ja kepulaiset hyppivät ilosta kattoon saakka.

      Tällä kepulainen Pekkarinen viittaa monen keskustapoliitikon ja esimerkiksi Maa- ja metsätaloustuottajain keskusliitto MTK:n myönteisiin kommentteihin pääministerin Marininkin iloitsemasta neuvottelutuloksesta, jonka mukaan Suomi saa yhteensä puolen miljardin euron ”kirjekuoren”, josta 400 miljoonaa euroa suunnataan maaseudun kehittämiseen ja 100 miljoonaa harvaan asutun maaseudun kehittämistukeen Itä- ja Pohjois-Suomessa.

      – Plääplääplää, Pekkarinen kommentoi.

      – Nyt on julkisuudessa ratsastettu maataloudella, mutta se ei saa senttiäkään enemmän rahaa kuin tällä ohjelmakaudella. Kannattaisi lukea ne paperit tarkemmin.

      Pekkarinen perustelee väitettään sillä, että kyseessä on korkeintaan ”torjuntavoitto” verrattuna Eurooppa-neuvoston puheenjohtajan Charles Michelin suunnitelmiin leikata maatalouden rahoista.

      – Nyt noustaan kutakuinkin siihen samaan tasoon, mitä nyt tällä kaudella (EU:n maatalousrahat) on ollut. Ei tämä nyt niin hirveän hyvin mennyt.
      Lahja Italialle

      EU:n elvytyspakettia on kehuttu Suomen kannalta muun muassa sillä argumentilla, että Suomen talous on vahvasti riippuvainen viennistä juuri Euroopan maihin.

      Pekkarinen ei kehuihin yhdy ja ottaa ottaa esimerkiksi Italian.

      – Suomen osuus Italian tukipaketista on noin miljardin euron verran. Suomen kauppa Italiaan on suunnilleen saman verran. Eli Suomi antaa lahjana – meidän piikkiimme otettava velka – Italialle vuoden kaupan verran rahaa.

      Pekkarinen myös muistuttaa, että EU-komission tuoreessa talousennusteessa Suomen ensi vuoden talouskasvu on EU-maista kaikkein hitainta. Ja silti Suomi rahoittaa Italiaa.

      – Kaikkien pelisääntöjen vastaisesti rahoitamme nyt sitä, että siellä on eletty yli varojen. Meidän piikkiin otettavien velkojen määrä on suurempi kuin mitä me saamme.

      • Anonyymi

        Takkana kannattaa olla lukujen mitä Persut suoltaa tulemaan, valehtelevat tietoisesti tai ei sitten ymmärrä näin suuria lukuja.

        "Tuhannen taalan kysymys kuuluu, mitä Tavio mahtoi tarkoittaa sillä, kun hän sanoi, että että ”Viro on saamassa 6 miljardia.” Viro nimittäin maksaa elpymispakettiin 0,8 miljardia euroa ja saa paketista noin 1,4 miljardia euroa. Viro kuuluu siten tukipaketin nettosaajiin 0,6 miljardin euron summallaan.

        Poistiko Tavio vahingossa tai tahallaan nollan ja pilkun numeron 6 edestä, jolloin 0,6 miljardia muuttui 6 miljardiksi."



























        muuttui 6 miljardiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Takkana kannattaa olla lukujen mitä Persut suoltaa tulemaan, valehtelevat tietoisesti tai ei sitten ymmärrä näin suuria lukuja.

        "Tuhannen taalan kysymys kuuluu, mitä Tavio mahtoi tarkoittaa sillä, kun hän sanoi, että että ”Viro on saamassa 6 miljardia.” Viro nimittäin maksaa elpymispakettiin 0,8 miljardia euroa ja saa paketista noin 1,4 miljardia euroa. Viro kuuluu siten tukipaketin nettosaajiin 0,6 miljardin euron summallaan.

        Poistiko Tavio vahingossa tai tahallaan nollan ja pilkun numeron 6 edestä, jolloin 0,6 miljardia muuttui 6 miljardiksi."



























        muuttui 6 miljardiksi.

        Tässä on kirjoiteltu mitä mieltä KESKUSTA on rahan jaosta, älä ala taas persuja syyllistämään ole kerrankin suoraselkäinen suomalainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kirjoiteltu mitä mieltä KESKUSTA on rahan jaosta, älä ala taas persuja syyllistämään ole kerrankin suoraselkäinen suomalainen.

        Laitatko taas sen paskakirjan linkin, oi arvoisa persu?

        Miltähän se tuntuisi olla täynnä katkeruutta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitatko taas sen paskakirjan linkin, oi arvoisa persu?

        Miltähän se tuntuisi olla täynnä katkeruutta?

        Suomenmaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitatko taas sen paskakirjan linkin, oi arvoisa persu?

        Miltähän se tuntuisi olla täynnä katkeruutta?

        En ole katkera Persuille enempää kuin muillekkaan. Kuitenkin politiikassakin pitää puhua totta eikä päästellä juttuja totena jotka ovat tuulesta temmattuja. Persut päästekevät omija numerolukuja jopa eduskunnan kyselytunnilla jotka eivät pidä paikkaansa.

        Jos jutut lähtevät laukalle voin laittaa linkin joka pysäyttää minulla niitä riittää, joten keskustelkaapa asiallisesti.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole katkera Persuille enempää kuin muillekkaan. Kuitenkin politiikassakin pitää puhua totta eikä päästellä juttuja totena jotka ovat tuulesta temmattuja. Persut päästekevät omija numerolukuja jopa eduskunnan kyselytunnilla jotka eivät pidä paikkaansa.

        Jos jutut lähtevät laukalle voin laittaa linkin joka pysäyttää minulla niitä riittää, joten keskustelkaapa asiallisesti.

        KAIKKI on faktaa ja ne on todistettu useaan otteeseen ei ole tarvetta tehdä siitä romaania jos itse haluaa tietoa sitä saa jos haluaa. Jos vielä kerran....ole hyvä ja kerro mikä ei pidä paikkaansa...kerro faktat luvut...mitä Suomi saa ja mitä Italia tai Viro? Vastataan jos huvitta siksi monesti näitä ollaan laitettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KAIKKI on faktaa ja ne on todistettu useaan otteeseen ei ole tarvetta tehdä siitä romaania jos itse haluaa tietoa sitä saa jos haluaa. Jos vielä kerran....ole hyvä ja kerro mikä ei pidä paikkaansa...kerro faktat luvut...mitä Suomi saa ja mitä Italia tai Viro? Vastataan jos huvitta siksi monesti näitä ollaan laitettu.

        No lueppas tuo linkki jota minä en ole kirjoittanut.
        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1880e215-7ed8-4a57-9cd4-f0d18c9d37e5


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No lueppas tuo linkki jota minä en ole kirjoittanut.
        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1880e215-7ed8-4a57-9cd4-f0d18c9d37e5

        Suomi maksaa, Viro saa

        PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmetteli, miten Viro, joka on miltei velaton maa ja jonka kokonaisveroaste on 33 prosenttia, kun kokonaisveroaste Suomessa on hänen mukaansa 43 prosenttia, saa elpymisvälineestä peräti 6 miljardia euroa ja voimakkaasti velkaantunut Suomi maksaa lähes 4 miljardia euroa.

        Tavion mukaan suomalaiset työntekijät maksavat näin virolaisten alhaisemman verotuksen.

        – Onko tämä mielestänne reilua? Tavio kysyi.

        Tuppurainen ei vastannut kysymykseen suoraan mutta muistutti siitä, missä olosuhteissa elpymisväline on perustettu.

        – Se on tämä globaali pandemia, jonka taloudelliset vauriot ovat aivan omaa luokkaansa ja jonka inhimillinen lasku on myös hyvin suuri.

        – Valtioneuvosto lähti siitä, että on Suomen etu olla mukana yhdessä Eurooppaa elvyttämässä. Meillä on yhteiset sisämarkkinat ja meidän taloutemme on poikkeuksellisen kytkeytynyt EU:n sisämarkkinoihin.

        – Nyt elvytetään 750 miljardin edestä ja tässä on suomalaiselle osaamiselle markkinat, kun Eurooppa investoi uuteen digitaaliseen kasvuun, vihreään elvyttämiseen, vähähiiliseen talouteen, niin siinä suomalaiset yritykset ovat aivan varmasti kilpailussa mukana, Tuppurainen sanoi.

        Tuppurainen myös muistutti, että Suomi maksaa osuutensa rahastoon pitkän ajan kuluessa eli vuoteen 2058 asti.

        Viron runsaaseen saantoon otti kantaa myös valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk).

        – Jos Viro saa unionilta paljon tässä rahaa, saattaapa muuten olla, että sieltä tulee sellaisia investointihankkeita, joissa suomalaiset yritykset toimivat rakentajina ja konetoimittajina. Voisi retorisen kysymyksen esittää: mihin se tulonsiirto siinä tapauksessa tulee? Meidän pitää tavoitella sitä, että suomalaiset yritykset saavat tästä 750 miljardin investoinneista oman osansa.

        jos jos jos...googlasin ja aina sain eri luvut Viron elvytyspaketista ja aina eri luvut riippu mistä kysyi ja tulin siihen tulokseen että Viro saa rahaa vaikka talous on euroopan paras.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi maksaa, Viro saa

        PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmetteli, miten Viro, joka on miltei velaton maa ja jonka kokonaisveroaste on 33 prosenttia, kun kokonaisveroaste Suomessa on hänen mukaansa 43 prosenttia, saa elpymisvälineestä peräti 6 miljardia euroa ja voimakkaasti velkaantunut Suomi maksaa lähes 4 miljardia euroa.

        Tavion mukaan suomalaiset työntekijät maksavat näin virolaisten alhaisemman verotuksen.

        – Onko tämä mielestänne reilua? Tavio kysyi.

        Tuppurainen ei vastannut kysymykseen suoraan mutta muistutti siitä, missä olosuhteissa elpymisväline on perustettu.

        – Se on tämä globaali pandemia, jonka taloudelliset vauriot ovat aivan omaa luokkaansa ja jonka inhimillinen lasku on myös hyvin suuri.

        – Valtioneuvosto lähti siitä, että on Suomen etu olla mukana yhdessä Eurooppaa elvyttämässä. Meillä on yhteiset sisämarkkinat ja meidän taloutemme on poikkeuksellisen kytkeytynyt EU:n sisämarkkinoihin.

        – Nyt elvytetään 750 miljardin edestä ja tässä on suomalaiselle osaamiselle markkinat, kun Eurooppa investoi uuteen digitaaliseen kasvuun, vihreään elvyttämiseen, vähähiiliseen talouteen, niin siinä suomalaiset yritykset ovat aivan varmasti kilpailussa mukana, Tuppurainen sanoi.

        Tuppurainen myös muistutti, että Suomi maksaa osuutensa rahastoon pitkän ajan kuluessa eli vuoteen 2058 asti.

        Viron runsaaseen saantoon otti kantaa myös valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk).

        – Jos Viro saa unionilta paljon tässä rahaa, saattaapa muuten olla, että sieltä tulee sellaisia investointihankkeita, joissa suomalaiset yritykset toimivat rakentajina ja konetoimittajina. Voisi retorisen kysymyksen esittää: mihin se tulonsiirto siinä tapauksessa tulee? Meidän pitää tavoitella sitä, että suomalaiset yritykset saavat tästä 750 miljardin investoinneista oman osansa.

        jos jos jos...googlasin ja aina sain eri luvut Viron elvytyspaketista ja aina eri luvut riippu mistä kysyi ja tulin siihen tulokseen että Viro saa rahaa vaikka talous on euroopan paras.

        Tässä virallinen ote pöytäkirjasta.

        Tavio lausui eduskunnan pöytäkirjan mukaan seuraavaa:

        – Rouva puhemies! Suomen kokonaisveroaste on 43 prosenttia, ja Viron kokonaisveroaste on 33 prosenttia. EU:lle Suomi on kuitenkin maksamassa tässä 4 miljardia, kun Viro on saamassa 6 miljardia (PS:n ryhmästä: Ohhoh!). Viro on lähes velaton valtio, kun Suomen valtionvelka taas lähenee kaikkien aikojen huippua, 140 miljardia tänä vuonna. Suomalaisia työntekijöitä siis kirjaimellisesti laitetaan maksumiehiksi virolaisten alhaisemmalle verotukselle. Onko tämä mielestänne reilua? Tavio lateli.

        Tuhannen taalan kysymys kuuluu, mitä Tavio mahtoi tarkoittaa sillä, kun hän sanoi, että että ”Viro on saamassa 6 miljardia.” Viro nimittäin maksaa elpymispakettiin 0,8 miljardia euroa ja saa paketista noin 1,4 miljardia euroa. Viro kuuluu siten tukipaketin nettosaajiin 0,6 miljardin euron summallaan.

        Poistiko Tavio vahingossa tai tahallaan nollan ja pilkun numeron 6 edestä, jolloin 0,6 miljardia muuttui 6 miljardiksi.

        Vai laskiko hän mukaan Viron mahdolliset lainat elpymispaketista? Siinä tapauksessa Tavion koko kysymyksen rakentelu joutuu outoon valoon, koska hän käytti vertailukohtanaan Suomen 4 miljardin nettomaksua, minkä kohdalla ei puhuta mistään mahdollisista lainoista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi maksaa, Viro saa

        PS:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Ville Tavio ihmetteli, miten Viro, joka on miltei velaton maa ja jonka kokonaisveroaste on 33 prosenttia, kun kokonaisveroaste Suomessa on hänen mukaansa 43 prosenttia, saa elpymisvälineestä peräti 6 miljardia euroa ja voimakkaasti velkaantunut Suomi maksaa lähes 4 miljardia euroa.

        Tavion mukaan suomalaiset työntekijät maksavat näin virolaisten alhaisemman verotuksen.

        – Onko tämä mielestänne reilua? Tavio kysyi.

        Tuppurainen ei vastannut kysymykseen suoraan mutta muistutti siitä, missä olosuhteissa elpymisväline on perustettu.

        – Se on tämä globaali pandemia, jonka taloudelliset vauriot ovat aivan omaa luokkaansa ja jonka inhimillinen lasku on myös hyvin suuri.

        – Valtioneuvosto lähti siitä, että on Suomen etu olla mukana yhdessä Eurooppaa elvyttämässä. Meillä on yhteiset sisämarkkinat ja meidän taloutemme on poikkeuksellisen kytkeytynyt EU:n sisämarkkinoihin.

        – Nyt elvytetään 750 miljardin edestä ja tässä on suomalaiselle osaamiselle markkinat, kun Eurooppa investoi uuteen digitaaliseen kasvuun, vihreään elvyttämiseen, vähähiiliseen talouteen, niin siinä suomalaiset yritykset ovat aivan varmasti kilpailussa mukana, Tuppurainen sanoi.

        Tuppurainen myös muistutti, että Suomi maksaa osuutensa rahastoon pitkän ajan kuluessa eli vuoteen 2058 asti.

        Viron runsaaseen saantoon otti kantaa myös valtiovarainministeri Matti Vanhanen (kesk).

        – Jos Viro saa unionilta paljon tässä rahaa, saattaapa muuten olla, että sieltä tulee sellaisia investointihankkeita, joissa suomalaiset yritykset toimivat rakentajina ja konetoimittajina. Voisi retorisen kysymyksen esittää: mihin se tulonsiirto siinä tapauksessa tulee? Meidän pitää tavoitella sitä, että suomalaiset yritykset saavat tästä 750 miljardin investoinneista oman osansa.

        jos jos jos...googlasin ja aina sain eri luvut Viron elvytyspaketista ja aina eri luvut riippu mistä kysyi ja tulin siihen tulokseen että Viro saa rahaa vaikka talous on euroopan paras.

        Vanhanen:" -Jos Viro saa noin paljon...toisinsanoin...kukaan ei tiedä paljonko Viro saa on jopa 9 miljrdia 8miljardia ja 6 miljardia vajaat 2 miljardia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vanhanen:" -Jos Viro saa noin paljon...toisinsanoin...kukaan ei tiedä paljonko Viro saa on jopa 9 miljrdia 8miljardia ja 6 miljardia vajaat 2 miljardia.

        Hakusanalla ...paljonko Viro saa ja mitä maksaa eun elvytyspaketista? Siitä ei ota selvää piruerkkikään, luvut heittelee ja eipä tuo Vanhanenkaan tiennyt. jos jos.


      • Anonyymi

        Pekkarinen on 100%:sti oikeassa ,luulisi keskustalaisten olevan samaa mieltä ,mutta ei on mukavaa nuolla vasemmistoa.


    • Anonyymi

      Tarkkana pitää plla kaikkien sanomisista. Arhinmäki sanoi ,että
      perussuomalaiset olivat päättämässä Kreikanlle myönnetystä avustuksesta
      eikö se ollut Kataisen hallitus ,ketä silloin oli hallituksessa?

      • Anonyymi

        Hyvää joulua riisipuuro on loppu.


      • Anonyymi

        Arhinmäki, heh heh, sanoi velkaa ei tarvi takaisin maksaa, siihen Niinistökin puuttui.


    • Anonyymi

      Keskustan Hoskonen vastusti pakettia

      Keskustan kansanedustajat korostivat Suomen saamaa 400 miljoonan euron kansallisen erityisrahoitusta maaseudun kehittämiseen. Maaseudun tukipakettia hehkutti erityisesti keskustan Anne Kalmari.

      Kansanedustaja Markus Lohi (kesk.) sanoi, että elpymispaketissa saa olla jonglööri, että se mahtuu EU:n perussopimuksiin. Lohen mukaan paketti on epämiellyttävä, mutta sitä ei voi kuitenkaan kaataa, koska kaataminen tuhoaisi Suomen vientiteollisuuden.

      Keskustan kansanedustaja Hannu Hoskonen erosi hallituspuolue keskustan linjasta vastustamalla elvytyspakettia. Hoskosen mukaan Suomi ei voi menettää suvereniteettiaan eli itsemääräämisoikeuttaan.

      – Meiltä lähtee rahaa maihin, jotka maksavat vähiten veroja. Suomalaisten verorahat kuuluvat suomalaisille eikä jonnekin sellaisiin paikkoihin, joita emme edes tiedä.

      Hoskonen toivotettiin tervetulleeksi perussuomalaisiin puheenvuoronsa jälkeen.

      Keskustan valtiovarainministeri Matti Vanhanen kehotti edustajia suhteellisuuteen. Suomi ottaa velkaa tänä vuonna omiin tarpeisiinsa 18 miljardia euroa. Elpymispaketista Suomi maksaa 100 miljoonaa euroa vuodessa 30 vuoden ajan.

      • Anonyymi

        Kepu sai Hoskosen hiljaiseksi mutta Pekkarista eivät saaneet.
        Arhinmäki erotti Yrttiahon ja Mustajärven.
        Demarit hilensi Suna Kymäläinen ,kun otti esille venäläisten maakaupat.

        Totuus on tyrmätty.


    • Anonyymi

      Suomen osuus jättipaketista kutistui puoli miljardia – Eurooppaministeri: ”Luvut voivat vielä muuttua”

      • Anonyymi

        Tässä on kyllä kysymys asiasta, jossa Suomi sai juuri sitä, mitä Suomi halusi, Tuppurainen täräytti radiohaastattelussa.
        Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea.Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea.
        Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea. VALTIONEUVOSTON KANSLIA

        Ministeri Tuppurainen tarkoittaa, ettei meidän pidä tästä 500 miljoonaa euroa pienemmästä saannosta ruikuttaa, koska sen menettäminen johtuu siitä, että Suomen kansantalous on selvinnyt koronakurimuksesta ennakoitua paremmin. Suomen osuus EU-alueen tartunnoista on väestöosuutta selvästi pienempi ja taloutemme on selvinnyt kriisistä suhteellisen hyvin.

        EU:n elpymisvälinerahoituksesta 30 prosenttia jaetaan vuoden 2020 ja 2021 bruttokansantuotteen kehityksen perusteella. Suomen osalta se siis tarkoittaa menetystä saantosummaan.

        Siitä, että on hoitanut koronaa hyvin, saa rahallisen rangaistuksen. Samalla logiikalla Suomen saanto elpymispaketista voi pudota pienimmillään 1,55 miljardiin euroon.

        – Me saimme mitä tilasimme, sillä Suomi kuului niihin jäsenmaihin, jotka pitivät pontevasti esillä sitä, että tämän elpymisrahaston varat tulee kohdistaa nimenomaan tästä koronakriisistä aiheutuneiden vaurioiden korjaamiseen taloudessa, Tuppurainen jatkoi radiossa.

        Huh huh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on kyllä kysymys asiasta, jossa Suomi sai juuri sitä, mitä Suomi halusi, Tuppurainen täräytti radiohaastattelussa.
        Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea.Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea.
        Ministeri Tytti Tuppuraisen mukaan kenellekään ei pitäisi olla yllätys, että Suomen saanto EU:n elvytyspaketista voi vieläkin laskea. VALTIONEUVOSTON KANSLIA

        Ministeri Tuppurainen tarkoittaa, ettei meidän pidä tästä 500 miljoonaa euroa pienemmästä saannosta ruikuttaa, koska sen menettäminen johtuu siitä, että Suomen kansantalous on selvinnyt koronakurimuksesta ennakoitua paremmin. Suomen osuus EU-alueen tartunnoista on väestöosuutta selvästi pienempi ja taloutemme on selvinnyt kriisistä suhteellisen hyvin.

        EU:n elpymisvälinerahoituksesta 30 prosenttia jaetaan vuoden 2020 ja 2021 bruttokansantuotteen kehityksen perusteella. Suomen osalta se siis tarkoittaa menetystä saantosummaan.

        Siitä, että on hoitanut koronaa hyvin, saa rahallisen rangaistuksen. Samalla logiikalla Suomen saanto elpymispaketista voi pudota pienimmillään 1,55 miljardiin euroon.

        – Me saimme mitä tilasimme, sillä Suomi kuului niihin jäsenmaihin, jotka pitivät pontevasti esillä sitä, että tämän elpymisrahaston varat tulee kohdistaa nimenomaan tästä koronakriisistä aiheutuneiden vaurioiden korjaamiseen taloudessa, Tuppurainen jatkoi radiossa.

        Huh huh!

        Viron viennistä 68 % on EU:n sisäistä (Suomi 16 %, Ruotsi 11 % ja Latvia 10 %); 6 % viennistä suuntautuu Yhdysvaltoihin ja 6 % Venäjälle.


        Terveisiä typpyräiselle!


    • Anonyymi

      Kansalaisaloitteen asiallinen käsittely eduskunnassa ei ole kuitenkaan lainkaan varmaa.

      ELVYTYSRAHASTO Euroopan unionin elvytyspaketista vaaditaan kansanäänestystä, ja siitä tehty kansalaisaloite etenee eduskuntaan. Perussuomalaisten nuorisojärjestön jäsenien aloittama kannatusilmoituskeräys saavutti vain viidessä päivässä vaadittavat 50 000 allekirjoitusta.

      Heinäkuussa Euroopan unioni sopi 750 miljardin euron suuruisesta elvytyspaketista. Suomi on tukien nettomaksaja, maamme kokonaisvastuiden uskotaan kasvavan 13 miljardiin euroon, joka käsittää sekä lainoja että suoria avustuksia. Pelkästään avustuksina Suomelle on koitumassa 3,4 miljardin euron nettotappio. Aloitteen mukaan lainojen takaisinmaksun puolestaan odotetaan venyvän jopa vuoteen 2058 saakka.

      Juttuvinkki: EU sai sovun aikaan jättimäisestä tukipaketista – Suomi maksaa 6,6 miljardia ja saa 3,2 miljardia

      Aloitteessa vaaditaan kansanäänestystä elvytyspaketista, sillä muuten tullaan rajoittaneeksi tulevien vaalien merkitystä Suomessa.

      ”Monet tulevat hallitukset tulisivat olemaan sidottuja nyt kaavaillun tukipaketin asettamiin ehtoihin. Kansalaisille ei siten jää mahdollisuutta tulevien äänestyspäätösten ja vaalituloksien avulla muuttaa Suomen suuntaa, mikäli nykyinen hallitus omavaltaisesti päättää Suomen liittymisestä mukaan elpymispakettiin.”

      Myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö on ollut huolissaan siitä, että elvytyspaketin yhteydessä EU:n perussopimuksia on tulkittu luovalla tavalla. Presidentti ei kuitenkaan ottanut kantaa paketin sisältöön.

      – Euroalueen vakaus- ja kasvusopimuksen piti asettaa rajat velkaantumiselle ja budjettivajeille. No bail out -periaatteen piti olla yksiselitteinen. Euroopan keskuspankin ei ajateltu ryhtyvän jäsenmaiden velkapapereiden haltijaksi. EU:n budjettia ei pitänyt rahoittaa lainarahalla. Kävikö niin? Säännöt perussopimuksissa ovat kyllä ennallaan, mutta tosiasiallinen tilanne näyttää hyvin toiselta, presidentti Niinistö lausui suurlähettiläspäivillä elokuussa.

      5päivässä oli jo 50 000 allekirjoitusta...mitä se kertoo...kertoo paljon.

    • Anonyymi

      Suomelle elpymispaketista 3 miljardia, pienelle Virolle yli 8 miljardia – Tätäkö hallitus pitää hyvänä neuvottelutuloksena, Sari Essayah ihmettelee.

    • Anonyymi

      Olen seurannut keskustelua ja ihmettelen 3 sääntöjenvastaista, mitäh?

    • Anonyymi

      Yksi totuus on myös se, kaikki ei ymmärrä että suomi maksaa eu paljon enenmmmän kuin sieltä saa.

      Ne rahat on meidän maksamiamme rahoja.

    • Anonyymi

      Kuka sano mitä sano on aivan hailii koska Suomi maksaa eikä saa mitään.

    • Anonyymi

      Pekkarinen tietää lukekaa hänen kirjoituksia.

    • Anonyymi

      Housuissasi sun.

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      169
      3010
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      26
      2089
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2034
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      91
      1863
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      71
      1573
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1232
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1221
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe