Perheen perustaminen nuorena

Anonyymi

Äidinkielen opettaja sanoi aikanaan, että lapsia pitäisikin tehdä nuorena. Hän oli siinä oikeassa ja sen jälkeen olen tajunnut, että keski-ikäisten naisten puheet siitä, että teiniäidit eivät ole kypsiä vanhemmiksi on täyttä h* p*. Olen myös sitä mieltä, että parikymppisenä perheen perustaminen on ihan OK. Suomalaisten ensisynnyttäjien keski-ikä oli jokin aika sitten 31 vuotta, mikä on ihan liian korkea ikä synnyttää ensimmäinen lapsi. Eli, jos olet pohtimassa, minkä ikäisenä olisi hyvä tehdä lapsia, niin älä vain usko sellaista, että vasta kolmenkymmenen ikävuoden jälkeen kannattaisi aloittaa.

Toisen asteen oppilaitoksesta valmistutaan 18-vuotiaana, minkä jälkeen korkea-aste kestää 3-5 vuotta. Työkokemusta voi hankkia esimerkiksi 2-3 vuotta, jonka jälkeen ihminen on 23-26 -vuotias. Paras ikä minusta on kuitenkin 20-vuotiaana, muistaen, että raskausaika kestää 9 kuukautta. Sitäkin kannattaa miettiä, mihin vuodenaikaan tulee raskaaksi. Jotkut naiset pitävät kesävauvoista, mutta usein lämpenevä kevät ja kesä, juhannuskin, saa ihmiset miettimään pariutumista niin kuin etelästä palaavat muuttolinnutkin (ja muutkin luonnossa elävät eläimet) tekevät. Olen sitä mieltä, että on tosi kaunista, kun nuori pariskunta haluaa olla yhdessä ja perustaa mahdollisesti oman perheen.

Minusta parikymppiselle naiselle paras parisuhdekumppanin ikä on korkeintaan kaksi vuotta vanhempi ja tietysti seurustelua on hyvä olla riittävän pitkä aika yhdessä ennen perheen perustamista, esimerkiksi kaksi vuotta. Sekin on sanomattakin selvää, että seurustelun saa aloittaa jo alle 20-vuotiaana, jos haluaa. Naimaluvan saa kirkon mukaan rippikoulun jälkeen, joka käydään sinä vuonna, kun täyttää 15 vuotta. Suomen lain mukaan alle 16-vuotiaan kanssa ei saa harrastaa seksuaalista kanssakäymistä, jos on täysi-ikäinen ihminen.

Talviaikaiset flunssat voivat vaikuttaa sikiön kehitykseen kuten myös äidin raskauden aikainen ravinto. Kannattaa siis pysyä lämpimänä ja syödä terveellisesti ja monipuolisesti sekä huolehtia muun muassa vaatteiden, pyyhkeiden ja petivaatteiden puhtaudesta. Tietysti myös kodin siisteydestä, mutta biohajoavat tai tuoksuttomat kodin pesunesteet ovat suositeltavimpia. Niin ja puoliso kannattaa pyytää viemään roskia, sillä ulkoroskis voi olla likainen. Käsien pesu onkin opittu hyvin jo koronasta (hyvä muistaa myös aina ennen ruokailua ja ulkoa sisään tullessa sekä ennen ruoan valmistusta). Miehen olisi ystävällistä myös auttaa mahdollisimman paljon kodin puhtaudessa puolison raskauden aikana, sillä kemialliset aineet voivat myös vaikuttaa sikiön kehitykseen. Tiskikoneen tai pesukoneen ääressä kumartelua on erityisesti loppuraskauden aikana suositeltavaa delegoida miehelle. Kauppatavarat on hauskaa tilata kaupasta kotiin. Jos asuu kauempana keskustasta, voi ottaa selville, millaisia kauppatavaroiden noutopalveluita suuremmat kaupat tarjoavat. Internetistä voit löytää ohjeita siitä, millaisia ruokia raskaana olevan kannattaa välttää raskausaikana (voi esimerkiksi etsiä hakusanoilla raskausajan ruoka, tms.). Minusta erityisesti niistä löytyvää tietoa (listoja ja taulukoita) on tärkeää tutkia ennen raskaaksi tuloa ja raskauden aikana. Kevyttä liikuntaa, jossa ei hengästy ja jossa ei tule puristavaa liikettä vatsaan, on ihan hyvä harrastaa. Varmasti sellaisestakin voit löytää ohjeita internetistä (raskausajan liikunta, tms.). Neuvola auttaa myös kaikissa kysymyksissä ja tietysti omat vanhempanne ja sisaruksenne, mikseivät myös muut sukulaisenne. Positiivisia synnytyskokemuksia voit löytää internetistä ja joitain löytyy YouTubesta. Päihteistä on ehdottomasti hyvä pysyä poissa (alkoholi, tupakka, jne.). Energiajuomat, kahvi, kofeiini, urheilujuomat tai muut sellaiset eivät minusta ole suositeltavia raskaana olevalle naiselle. Kaikki suomalaiset varmasti tietävät sen, että odottava nainen ei saa juoda alkoholia. Lisäisin siihen myös, ettei alkoholin vaikutuksen alaisena kannata ryhtyä tekemään lasta.

On todella tärkeää, ettei raskaana oleva nainen tee rasittavaa työtä, vaan pyytää työnantajalta kevyempiä töitä ja lyhyempiä päiviä sekä töitä vain osalle viikon työpäivistä. Se voi aiheuttaa ennenaikaisen synnytyksen ja lapselle ongelmia koko elämänsä ajaksi, jos raskaana oleva nainen tekee työtä odotusaikana. Jokaisen raskaana olevan naisen tulisi pyrkiä lomalle mahdollisimman pian ennen laskettua aikaa synnytykselle. Tulevan äidin on huomioitava erityisesti raskauden viimeinen kolmannes (tai sitä pidempikin aika ennen synnytystä), sillä olen kokenut, että erityisesti aika, jolloin vatsa alkaa näkyä, alkaa olla aika ottaa kunnon loma töistä ja jäädä kotiin – oikeasti – hyvällä omallatunnolla.

Niin, ja e-pillereitä en suosittele kenellekään. Kondomia voi ihan hyvin käyttää harjoittelussa, jos haluaa. Ehkä ihminen lopulta huomaa senkin, kuinka se puristaa vähän turhan paljon erästä ihmisen elintä, jota nyt ei kai kukaan haluaisi puristaa niin paljon loppujen lopuksi?

Aloitus jatkuu seuraavassa viestissä.

1

92

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aloitusviesti jatkuu.

      Lopuksi haluaisin kertoa erään totuuden elämästä. Oletteko koskaan ihmetelleet, miksi iäkkäillä perheen isillä on tarve kertoa: "Tervettä tuli", kun heidän iäkkäät puolisonsa ovat onnistuneesti synnyttäneet vauvan? Geenitkin vanhenevat, kun ihmiselle kertyy ikää, ja se nyt on vain todennäköisyysmatematiikkaa, että usein iäkkäistä vanhemmista syntyneillä lapsilla on enemmän geneettisiä sairauksia ja iäkkäät raskaaksi tulleet naiset kokevat enemmän keskenmenoja. Samoin esimerkiksi sukupuolitaudit ja muut sairaudet, päihteet, kemialliset aineet, jotkin lääkkeet, ym. voivat aiheuttaa kehityshäiriöitä sikiölle, jotka ilmenevät myös myöhemmin syntyneen lapsen elämässä.

      Nuorien vanhempien lapsista tulee usein terveempiä, kauniimpia ja komeampia, elämässä paremmin pärjääviä, älykkäämpiä, kestävämpiä, taitavampia, huumorintajuisempia, iloisempia, ystävällisempiä, vähemmän kehityvammaisia, ymmärtäväisempiä, rauhallisempia, normaalimpia, onnellisempia, kiltimpiä ja monella tavalla parempia kuin iäkkäiden vanhempien lapsista. On myös totta, että isovanhempien ja heidän vanhempiensa (jne.) synnytysiät, jo aikaisemmin synnytettyjen lasten lukumäärät ja geneettiset sairaudet vaikuttavat. Nykypäivänä ihminen osaa huomata jo sen, miten rahan ja hyvinvoinnin takia perheen perustamiseen päätyneet kaksi ihmistä toistavat jo vuosituhansia (itse asiassa paljon pidempään) vallalla ollutta käytäntöä muodostaa uusia ihmisiä maapallolle. Sekin johtaa geenipankin köyhtymiseen ja uudenlaisiin ongelmiin vaikkapa ihmisen tarkoituksenmukaisemmassa kehityksessä. Jos nyt kukaan enää ihmisen alkuhistoriasta lähtien ymmärtää, mitä se on?

      Jos nyt kysytte, niin minun mielestäni neljä lasta on juuri sopiva määrä perheen kooksi. Onnea kaikille vanhemmille. :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe