Miten laihduttaa nopeasti

Anonyymi

Mun pitäis saada 30kg painoo pois mut en tiedä miten. Antakaa ideoita, voi olla paastoamista ym rajua (vaihtoehto ei ole "syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku") että saisin painoa mahdollisimman nopeesti tippumaan.
Haluisin saada mahdollisimman nopeita muutoksia

30

165

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "(vaihtoehto ei ole "syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku")"

   Miten olisi syö epäterveellisesti ja yksipuolisesti ja älä liiku?

   Eikös tuo ole VHH yhdistettynä liikunnanvihaamiseen?

   • Anonyymi

    Satunnaiselle lukijalle:

    Kaikki "kysymykset" joissa vastauksille asetetaan vaatimuksia/rajoituksia ovat vedätystä/trollausta.

    Yleensä asialla on terveydenedistelijä helppoheikki, kuten siemen/kasviölyjytrokari tai oravanruokatrokari tai linnunruokatrokari, mutta joskus voi olla myös esimerkiksi dementikko tai muilla tavoin menneeseen jämähtänyt ypöyksinäinen vaari, kuten massiivikalorivaari, tai suojaravinepuutoksista kärsivä ruokavaliouskovainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Satunnaiselle lukijalle:

    Kaikki "kysymykset" joissa vastauksille asetetaan vaatimuksia/rajoituksia ovat vedätystä/trollausta.

    Yleensä asialla on terveydenedistelijä helppoheikki, kuten siemen/kasviölyjytrokari tai oravanruokatrokari tai linnunruokatrokari, mutta joskus voi olla myös esimerkiksi dementikko tai muilla tavoin menneeseen jämähtänyt ypöyksinäinen vaari, kuten massiivikalorivaari, tai suojaravinepuutoksista kärsivä ruokavaliouskovainen.

    tai voihan se olla myös oravannahkaa imeskelevä pilkunviilaaja


  • Anonyymi

   16/8 dieetti ja enintään 1000 kaloria päivässä

  • Anonyymi

   Keitot laihduttaa parhaiten kun ne ovat nestemäistä.

  • Anonyymi

   Kokeile sivustoa Fatsecret. Helposti pystyt laskemaan syömäsi energian. Itse päätät mitä syöt ja miten liikut. Minä olen sivuston avulla laihtunut 26,5 kg n. 9,5 kk aikana. En liiku sairauteni vuoksi mutta tämän sivuston avulla tiedän kuinka paljon energiaa olen päivän aikana saanut. Sivustolla on myös oma yhteisö, johon voi osallistua jos haluaa.

   • Anonyymi

    Se on paras ilmainen.Siskokin on sillä laihtunut nyt 4 kiloa,eikä hän ole koskaan onnistunut laihtumaan pysyvästi yhtään kiloa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se on paras ilmainen.Siskokin on sillä laihtunut nyt 4 kiloa,eikä hän ole koskaan onnistunut laihtumaan pysyvästi yhtään kiloa.

    Fatsecret ei ole ilmainen, vaan freemium, sisäänvetosovellus. Jotta siitä on hyötyä on maksettava premium maksua. Fatsecret Premium -sopimus taitaa olla 10 eur/kk.

    Erittäin hyvä, helppokäyttöinen ja kattava sekä oikeasti ilmainen on Suomen THL:n palvelu: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja


  • Anonyymi

   Ajattelin itse kokeilla nyt äkillisen lihomisen jälkeen kun tuli herkuteltua todella runsaasti niin että kolme päivää vain

   1 aamupala eli täytekakkukahvit ja päivällä 1 lautasellinen hernekeittoa yht n500 kaloria päivä

   2 ja sitten 1-2 päivää normaalia syöntiä n 2500 kaloria

   3 mahdollisimman paljon liikuntaa.Hiihtoa 2,5 tuntia päivässä+ kävelyä 3 tuntia

   Sama uudestaan niin kauan kun jaksaa,?ehkä noin 2 viikkoa

   Tein nyt hyvän painotaulukon käyrän muodossa johon laitan
   Painon,vyötärönympärysmitan,pihtimittauslukeman,vyötärönympärysmitan.syödyt kalorit.
   Yhdelle A4 paperille mahtuu yksi vuosi

   • Anonyymi

    Pihtimittaus ylä 10 ampeerituntia ja ala 12 kilowattivolttia.Proteenitäytekakku pyörän tarakalle ja sukset selkään.4 tuntia pyöräilyä,kun kohta ei voi hiihtää.Lumet pois,ei pakkasta.


   • Anonyymi

    Uskoisin että olet nyt oikealla tiellä. Kyllä tuosta hyvä tulee.


   • Anonyymi

    Pikakuurit on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön,niissä on aivan sama mitä syö.
    Syö VAIN sitä mistä tykkää eniten,jos tykkät makkarasta,syö se yksi pikku makkara ja se on sitten siinä.

    EN ALA PÖLJÄILEMÄÄN hiilihydraattien poisjättämisellä .Syön AINA mahdollisimman paljon hiilihydraattia.


   • Anonyymi

    Hiihtolenkki kesti nyt 3 tuntia,kävelyt jäi nyt ajanpuutten takia tekemättä,mutta ruokavaliossa olen pysynyt.
    Minulla oli lupaava alku laihdutuskuurissa,mutta sorruin lopulta syömään ja lihoin melkein kaiken takaisin.Nyt uusi yritys paremmalla ohjelmalla.

    Aloitus kannattaa tehdä AINA pikakuurilla koska keho käyttää vielä pitemmänkin ajan kuluttua niitä ravintoaineita joista on lihonut joten laihduttaminen on sen takia alussa helpompaa.

    Lihominen tulee todellakin niinkin pienestä kuin jos syö kahtena päivänä kaksi 4000 kalorin päivää lihoo oikeaa läskiä kilon.Esim jos syö normaalin ruuan lisäksi joka sisältää 2000 kal jotain herkkua 2000 kalorin edestä Esim litra kermajäätelöä 1000 kal+pitsa 1000 kal tai karkki 200g 800 kal+ joku muu herkku 1000 kal (sitä kun tekee 6 tena päivänä lihoo 3 kiloa)

    Huomasin nyt jopa ennen ja jälkeen kuvistakin joita olen ottanut selvän lihomisen lyhyessä ajassa 7 päivää .Vatsanahka oli ensin kurtussa vatsan alueelta ja lihomisen jälkeen hieman pyöreämmät muodot.
    Lisäksi painonseurantataulukosta näkee tarkasti sen saman asian
    Kaikki käyrät pitää laittaa niin että ne on hieman eri tasossa jotta niitä on selkeämpi tarkastella jälestäpäin.


  • Anonyymi

   Jos tähän mennessä ruoka on maistunut enemmän kuin hyvin, niin miten ajattelit saada pakotettua yltäkylläisyyden keskellä itsesi totaaliselle nälkäkuurille? Se vaatii todennäköisesti enemmän itsekuria kuin mitä saat itsestäsi ikinä irti. Kyllä keskitysleirikuurilla laihtuu, mutta harva sellaiselle vapaaehtoisesti ryhtyy.

   Todennäköisesti tajuat asian vasta kokeilemalla. Kokeile vaikka täysvesipaastoa. Täällä on ollut hihkuen sillä tavoin painosotaan lähteneitä. Lopputulos on, että jo saman päivän iltana on hillitön nälkä, ja homma repsahtaa. Jos sinulla ei ole tarvetta poistua kotoa, niin tyhjennä ruokakaapit, leikkaa pankkikortti kahtia ja naulaa ovi kiinni. Hanasta tulee vettä. Eristäydyt samalla koronasta ja keväällä olet hoikka ja aneeminen.

   Yksi vaihtoehto on kokeilla erästä teoriaa, jota tuskin on laihdutusmielessä varsinaisesti testattu. Eläimillä ja ihmisilläkin (ainakin jos ihminen ei ole tuhonnut kaikkia kylläisyysjärjestelmiään aivoissaan) toimii nk. proteiinikatto. Eli eläin syö, kunnes saa ruuastaan tarvittavan määrän proteiinia, vaikka energiaa tulisi liikaa. Eli seurauksena on lihominen vähäproteiinisella dieetillä ja laihtuminen runsasproteiinisella dieetillä. Eli osta makeuttamatonta proteiinijauhetta ja syö sitä päivässä enemmän kuin on päivittäinen proteiinintarpeesi. Proteiinikattologiikalla sinua pitäisi alkaa ällöttämään syöminen sen verran, ettet saa ahmittua muuta. Liika proteiini on elimistölle haitallista, siksi elimistö vastustaa sitä.

   Eräs vaihtoehto on lisätä kuitua ravintoon runsaasti. Se edellyttää myös runsasta nesteytystä, koska muuten vain tukit suolistosi. Esim. psylliumkuitua saa kaupoista. Samoin jotkut kuituvalmisteet sisältävät kauran beetaglukaania ja pellavan lignaania pellavasta. Kuidut tuskin ihmelääke laihuuteen ovat, mutta jos olet tottunut syömään kovin höttöistä ravintoa, niin niiden pitäisi tuoda kylläisyyttä, auttaa tasaamaan verensokereita jne, mikä kaikki voi auttaa laihtumisessa.

   Sinun olisi myös suunniteltava sellainen ruokavalio, jolla saat ylläpidettyä ihmedieettisi tulokset. Entiseen ei ole paluuta, jos haluat säilyttää uudet linjasi. Painolla on taipumus kertyä helposti ja lähteä pois vaikeasti. Eli samoilla laskentakaavoilla ei voi lihottaa ja laihduttaa itseään. Laihtuminen on aina työläämpää.

  • Anonyymi

   Laihduttajilla on aina kiire.

   Mikä ikävintä, paino tulee melkein aina takaisin.

   Ehdotan, että lasket sellaisen enrgiankulutuksen, joka sinulla olisi ihannepainoisena. Yritä noudattaa sen suuruista dieettiä 6 kuukautta, ja painosi laskee aivan varmasti. Jos et kykene edes siihen, et kykene tiukempaankaan laihdutuskuuriin, koska painosi kuitenkin nousisi kuurin jälkeen.

   • Anonyymi

    Siinäpä melko hyvä neuvo. Mitään muutoksia ruokavalioonkaan ei tarvitsisi tehdä kun on saavuttanut normaalipainon vaan voi jatkaa samaantapaan.

    Olen tuollaista konstia käyttänyt. Itsellä oli 106kg lähtöpaino. Loppupaino 76kg. Alussa kyllä söin noin 85 kiloisen kulutuksen mukaan. Siinä sai kyllä syödä aika hyvin ja paino kumminkn putosi, tosin liikuin paljon mitä aloittaja ei halua. Sitten kun aloin lähestyä 85 kiloa ja painonpudotus alkoi hidastua, muutin kulutuksen noin 75 kiloisen mukaiseksi. Noudatin myös ateriarytmiä. Minulla meni noin 2 vuotta tuon painon pudottamiseen.


  • Anonyymi

   Tuskin lihoitkaan 30kg nopeasti. Painon muuttaminen on hidasta molempiin suuntiin.

   • Anonyymi

    EI OLE.Kilon läskiä lihoo jo kahdessa päivässä jos syö vähäkään yli oman kulutuksen.Siihen ei tarvitse syödä edes 10 000 tuhatta kaloria päivässä.Jo 4000 kaloria aiheuttaa sen.


  • Anonyymi

   Minä kyllä ajattelin laihtua pysyvästi ja vielä tuon 26,5 kg jälkeenkin lisää. Jokaisen pitää vaan löytää itsestään se "motivaatiokytkin" jonka päälle napsauttamalla saa itsensä ymmärtämään pidemmän päälle oma parhaansa. Diettiasenne menee vähän metsikköön siinä, että vanhoihin tapoihin ei ole paluuta sittenkään kun on painon saanut pudotettua. On opeteltava laihtumisen aikana uusi elämäntapa käsitellä ruokaan liittyviä asioitaan.

  • Anonyymi

   Mulla on auttanut semmoinen ruokasysteemi, jossa voi periaatteessa syödä hyvin ja tasaisesti pitkin päivää ettei tule ihan hirveä nälkä koskaan. Kuitenkin sokerin jätin pois ja rasvaa säännöstelen jkv. Rasva mieluummin öljyssä, avokadossa tai oliiveissa. Tosin oliiveissa on myös suolaa, joka sitoo nestettä. Niinkuin hyvin pienillä muutoksilla - ja lasillinen vettä muutaman kerran päivässä.

  • Anonyymi

   Ensiksi sinun täytyy ymmärtää, paljonko 1 kg on kilokaloreissa.

   1 kg = n. 7000 kcal

   Sitten sinun täytyy laskea energiankulutuksesi. Se onnistuu esimerkiksi tällä laskurilla: https://tdeecalculator.net/ (valitse Metric)

   Ihanteellisinta on, että laihdut noin 400 grammaa viikossa. Eli jos vaikka TDEE-laskurin mukaan perusenergiankulutuksesi on päivttäin 2000 kcal, niin miinusta siitä tuo 400 kcal. Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa.

   Joka kuukausi kannattaa laskea TDEE-arvot uudelleen. Muista, että se on vain arvio ja kulutuksesi saattaa olla hieman pienempi tai jopa korkeampi. Älä aliarvioi tai yliarvioi aktiivisuustasojasi.

   On vahvaa tieteellistä näyttöä, että ihmisen kannattaa laihduttaa viikossa korkeintaan noin 400 grammaa viikossa, jotta lihakset säilyvät, iho muokkautuu painon mukana (eli ei roiku), hiukset pysyvät päässä ja mielenterveys pysyy vakaalla pohjalla.

   Liian nopealla laihdutusvauhdilla saatat myös aiheuttaa erittäin kivuliaita sappikiviä, jonka johdosta voit joutua vaativaan leikkaushoitoon.

   • Anonyymi

    Tulipas paljon kirjoitusvirheitä. Korjataanpas:
    "Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa."
    ->
    Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 grammaa viikossa (eli kulutat -400 kcal päivässä).


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tulipas paljon kirjoitusvirheitä. Korjataanpas:
    "Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa."
    ->
    Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 grammaa viikossa (eli kulutat -400 kcal päivässä).

    Siis se La Brèten kaava menee näin: Jos päivittäinen kalorivaje on X kcal, niin silloin viikoittanen laihtuminen on X grammaa.

    Esim. jos kalorivaje on 400 kcal, silloin laihdut 400 g viikossa.


  • Anonyymi

   Vaikka paastoaisit, niin kuluttaisit noin -2000 kcal päivässä. Sinun täytyisi paastota 105 päivää joko putkeen tai paastota 105 kertaa, jotta saat laihduttua 30 kg.

   Yksi keino voisi olla sellainen, että viidesti viikossa syöt 1600 kcal päivässä ja kahdesti viikossa puolipaastoat eli syöt 800 kcal päivässä. Poltat kaloreita viikossa noin -4400 kcal eli noin -0.628 kg viikossa. Tämä riippuu tietysti TDEE:stäsi.

   Sinulla kestäisi noin 47 viikkoa laihduttaa 30 kiloa pois. *

   Toki voit paastota 105 päivää putkeen, mutta tämä on lähes mahdotonta toteuttaa, mikäli kärsii useista terveysvaivoista tai ei ole ikinä ennen paastonnut. Voisit toki paastota joka toinen päivä, mutta tämäkin vaatii totuttelua eli sinun pitäisi käyttää muutama viikko siihen, että totuttelet paastoamiseen.

   Paras tapa olisi, että puolipaastoat kahdesti viikossa tai joka kolmas päivä.

   *30 kg = 210 000 kcal

   • Anonyymi

    "Vaikka paastoaisit, niin kuluttaisit noin -2000 kcal päivässä."

    Paasto aikana energiankulutus laskee. Esimerkiksi 50 päivää paastonneella miehellä energiankulutus oli ennen paastoa 1626 kcaj/pv ja paaston jälkeen 1413 kcal/pv. Kyseessä oli 180-senttinen, lähes 100-kilonen mies, pienempi ihminen kuluttaa on vielä vähemmän. Painon alenema oli n. 400 g vuorokaudessa.


  • Anonyymi

   Nopein tapa päästä 30 kilosta eroon on katkaista kädet ja jalat irti.

   Toinen nopea tapa on paastota 105 päivää putkeen eli älä syö mitään 105 päivää, juo pelkkää vettä. Huom. Menetät muutakin kuin lihasta tällä menetelmällä, esimerkiksi sappikivesi, hiuksesi, mielenterveytesi, ihosi kimmoisuuden, jne.

   • Anonyymi

    Yli 50 kilosta ja jopa yli sadasta kilosta ylipainoa pääsee hetkessä: näytä puolisolle ovea.


  • Anonyymi

   Paras keino on juuri tuo:
   - Syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku.

   • Anonyymi

    Korona ei pidä liikakiloisista,siis se on pahasta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Akava kieltää sairaanhoitajien palkkojen korotukset

   Suomessa on koronapandemian vuoksi huutava puute koulutetuista sairaanhoitajista. Osa on mennyt Norjaan töihin, noin 2.000€/kk paremman palkkauksen
   Maailman menoa
   269
   6923
  2. Vanhuksille kielitaidoton hoitaja. Purra: "Irvokasta"

   Kielitaidoton kotiavustaja on vanhuksen painajainen, "Pyysin päästä vessaan, hoitaja toi lasin vettä" Ruotsissa kielitaidottomat hoitajat ovat jo suu
   Maailman menoa
   260
   4401
  3. Ex-huippumalli Anne Kukkohovi hekottaa kuuman kosteasta muistosta: "Ei tarvittu pitkiä kalsareita"

   “Juontaja makasi välillä selällään lattialla happea haukkaamassa…” Kyllä viime kesä oli todellakin KUUMA.... https://www.suomi24.fi/viihde/ex-huippuma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   28
   4223
  4. Seiska: Onko Marja Hintikka seuraava TTK-juontaja? Näin suosikkijuontaja vastaa huhuihin

   Olisiko Hintikka mielestäsi hyvä valinta uudeksi TTK-juontajaksi? Jos ei, niin kuka olisi? Perustele vastauksesi. https://www.suomi24.fi/viihde/seiska
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1280
  5. Mistä se jäi kiinni

   Miksi et halunnut edetä pidemmälle kanssani? Johtuiko se mun ulkonäöstä, luonteesta vai onko sinulla joku elämässäsi? Olisiko se ollut väärin viettää
   Ikävä
   38
   1050
  6. Joskus olen ollut

   susta huolissaan. Pärjäilethän. En voi sanoa sen muuta kuin tänne.
   Ikävä
   33
   972
  7. Pikkarainen pääsi taas Seiskaan

   Heitettiin pihalle Helsinki liikkuu kampanjasta raiskaussyytteen takia. Voi voi.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   171
   946
  8. Rakastan sua mies

   Onhan kaikki hyvin?
   Ikävä
   82
   878
  9. Niin se on

   Et ollut se jota etsin. Annoin vielä mahdollisuudenkin ja menit tyrimään senkin. Osoitit olevasi taakka ja ongelma, jota ei kukaan haluaisi. Onnekseni
   Ikävä
   70
   870
  Aihe