Miten laihduttaa nopeasti

Anonyymi

Mun pitäis saada 30kg painoo pois mut en tiedä miten. Antakaa ideoita, voi olla paastoamista ym rajua (vaihtoehto ei ole "syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku") että saisin painoa mahdollisimman nopeesti tippumaan.
Haluisin saada mahdollisimman nopeita muutoksia

30

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "(vaihtoehto ei ole "syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku")"

      Miten olisi syö epäterveellisesti ja yksipuolisesti ja älä liiku?

      Eikös tuo ole VHH yhdistettynä liikunnanvihaamiseen?

      • Anonyymi

        Satunnaiselle lukijalle:

        Kaikki "kysymykset" joissa vastauksille asetetaan vaatimuksia/rajoituksia ovat vedätystä/trollausta.

        Yleensä asialla on terveydenedistelijä helppoheikki, kuten siemen/kasviölyjytrokari tai oravanruokatrokari tai linnunruokatrokari, mutta joskus voi olla myös esimerkiksi dementikko tai muilla tavoin menneeseen jämähtänyt ypöyksinäinen vaari, kuten massiivikalorivaari, tai suojaravinepuutoksista kärsivä ruokavaliouskovainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Satunnaiselle lukijalle:

        Kaikki "kysymykset" joissa vastauksille asetetaan vaatimuksia/rajoituksia ovat vedätystä/trollausta.

        Yleensä asialla on terveydenedistelijä helppoheikki, kuten siemen/kasviölyjytrokari tai oravanruokatrokari tai linnunruokatrokari, mutta joskus voi olla myös esimerkiksi dementikko tai muilla tavoin menneeseen jämähtänyt ypöyksinäinen vaari, kuten massiivikalorivaari, tai suojaravinepuutoksista kärsivä ruokavaliouskovainen.

        tai voihan se olla myös oravannahkaa imeskelevä pilkunviilaaja


    • Anonyymi

      16/8 dieetti ja enintään 1000 kaloria päivässä

    • Anonyymi

      Keitot laihduttaa parhaiten kun ne ovat nestemäistä.

    • Anonyymi

      Kokeile sivustoa Fatsecret. Helposti pystyt laskemaan syömäsi energian. Itse päätät mitä syöt ja miten liikut. Minä olen sivuston avulla laihtunut 26,5 kg n. 9,5 kk aikana. En liiku sairauteni vuoksi mutta tämän sivuston avulla tiedän kuinka paljon energiaa olen päivän aikana saanut. Sivustolla on myös oma yhteisö, johon voi osallistua jos haluaa.

      • Anonyymi

        Se on paras ilmainen.Siskokin on sillä laihtunut nyt 4 kiloa,eikä hän ole koskaan onnistunut laihtumaan pysyvästi yhtään kiloa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on paras ilmainen.Siskokin on sillä laihtunut nyt 4 kiloa,eikä hän ole koskaan onnistunut laihtumaan pysyvästi yhtään kiloa.

        Fatsecret ei ole ilmainen, vaan freemium, sisäänvetosovellus. Jotta siitä on hyötyä on maksettava premium maksua. Fatsecret Premium -sopimus taitaa olla 10 eur/kk.

        Erittäin hyvä, helppokäyttöinen ja kattava sekä oikeasti ilmainen on Suomen THL:n palvelu: https://fineli.fi/fineli/fi/ruokapaivakirja


    • Anonyymi

      Ajattelin itse kokeilla nyt äkillisen lihomisen jälkeen kun tuli herkuteltua todella runsaasti niin että kolme päivää vain

      1 aamupala eli täytekakkukahvit ja päivällä 1 lautasellinen hernekeittoa yht n500 kaloria päivä

      2 ja sitten 1-2 päivää normaalia syöntiä n 2500 kaloria

      3 mahdollisimman paljon liikuntaa.Hiihtoa 2,5 tuntia päivässä kävelyä 3 tuntia

      Sama uudestaan niin kauan kun jaksaa,?ehkä noin 2 viikkoa

      Tein nyt hyvän painotaulukon käyrän muodossa johon laitan
      Painon,vyötärönympärysmitan,pihtimittauslukeman,vyötärönympärysmitan.syödyt kalorit.
      Yhdelle A4 paperille mahtuu yksi vuosi

      • Anonyymi

        Pihtimittaus ylä 10 ampeerituntia ja ala 12 kilowattivolttia.Proteenitäytekakku pyörän tarakalle ja sukset selkään.4 tuntia pyöräilyä,kun kohta ei voi hiihtää.Lumet pois,ei pakkasta.


      • Anonyymi

        Uskoisin että olet nyt oikealla tiellä. Kyllä tuosta hyvä tulee.


      • Anonyymi

        Pikakuurit on tarkoitettu vain lyhytaikaiseen käyttöön,niissä on aivan sama mitä syö.
        Syö VAIN sitä mistä tykkää eniten,jos tykkät makkarasta,syö se yksi pikku makkara ja se on sitten siinä.

        EN ALA PÖLJÄILEMÄÄN hiilihydraattien poisjättämisellä .Syön AINA mahdollisimman paljon hiilihydraattia.


      • Anonyymi

        Hiihtolenkki kesti nyt 3 tuntia,kävelyt jäi nyt ajanpuutten takia tekemättä,mutta ruokavaliossa olen pysynyt.
        Minulla oli lupaava alku laihdutuskuurissa,mutta sorruin lopulta syömään ja lihoin melkein kaiken takaisin.Nyt uusi yritys paremmalla ohjelmalla.

        Aloitus kannattaa tehdä AINA pikakuurilla koska keho käyttää vielä pitemmänkin ajan kuluttua niitä ravintoaineita joista on lihonut joten laihduttaminen on sen takia alussa helpompaa.

        Lihominen tulee todellakin niinkin pienestä kuin jos syö kahtena päivänä kaksi 4000 kalorin päivää lihoo oikeaa läskiä kilon.Esim jos syö normaalin ruuan lisäksi joka sisältää 2000 kal jotain herkkua 2000 kalorin edestä Esim litra kermajäätelöä 1000 kal pitsa 1000 kal tai karkki 200g 800 kal joku muu herkku 1000 kal (sitä kun tekee 6 tena päivänä lihoo 3 kiloa)

        Huomasin nyt jopa ennen ja jälkeen kuvistakin joita olen ottanut selvän lihomisen lyhyessä ajassa 7 päivää .Vatsanahka oli ensin kurtussa vatsan alueelta ja lihomisen jälkeen hieman pyöreämmät muodot.
        Lisäksi painonseurantataulukosta näkee tarkasti sen saman asian
        Kaikki käyrät pitää laittaa niin että ne on hieman eri tasossa jotta niitä on selkeämpi tarkastella jälestäpäin.


    • Anonyymi

      Jos tähän mennessä ruoka on maistunut enemmän kuin hyvin, niin miten ajattelit saada pakotettua yltäkylläisyyden keskellä itsesi totaaliselle nälkäkuurille? Se vaatii todennäköisesti enemmän itsekuria kuin mitä saat itsestäsi ikinä irti. Kyllä keskitysleirikuurilla laihtuu, mutta harva sellaiselle vapaaehtoisesti ryhtyy.

      Todennäköisesti tajuat asian vasta kokeilemalla. Kokeile vaikka täysvesipaastoa. Täällä on ollut hihkuen sillä tavoin painosotaan lähteneitä. Lopputulos on, että jo saman päivän iltana on hillitön nälkä, ja homma repsahtaa. Jos sinulla ei ole tarvetta poistua kotoa, niin tyhjennä ruokakaapit, leikkaa pankkikortti kahtia ja naulaa ovi kiinni. Hanasta tulee vettä. Eristäydyt samalla koronasta ja keväällä olet hoikka ja aneeminen.

      Yksi vaihtoehto on kokeilla erästä teoriaa, jota tuskin on laihdutusmielessä varsinaisesti testattu. Eläimillä ja ihmisilläkin (ainakin jos ihminen ei ole tuhonnut kaikkia kylläisyysjärjestelmiään aivoissaan) toimii nk. proteiinikatto. Eli eläin syö, kunnes saa ruuastaan tarvittavan määrän proteiinia, vaikka energiaa tulisi liikaa. Eli seurauksena on lihominen vähäproteiinisella dieetillä ja laihtuminen runsasproteiinisella dieetillä. Eli osta makeuttamatonta proteiinijauhetta ja syö sitä päivässä enemmän kuin on päivittäinen proteiinintarpeesi. Proteiinikattologiikalla sinua pitäisi alkaa ällöttämään syöminen sen verran, ettet saa ahmittua muuta. Liika proteiini on elimistölle haitallista, siksi elimistö vastustaa sitä.

      Eräs vaihtoehto on lisätä kuitua ravintoon runsaasti. Se edellyttää myös runsasta nesteytystä, koska muuten vain tukit suolistosi. Esim. psylliumkuitua saa kaupoista. Samoin jotkut kuituvalmisteet sisältävät kauran beetaglukaania ja pellavan lignaania pellavasta. Kuidut tuskin ihmelääke laihuuteen ovat, mutta jos olet tottunut syömään kovin höttöistä ravintoa, niin niiden pitäisi tuoda kylläisyyttä, auttaa tasaamaan verensokereita jne, mikä kaikki voi auttaa laihtumisessa.

      Sinun olisi myös suunniteltava sellainen ruokavalio, jolla saat ylläpidettyä ihmedieettisi tulokset. Entiseen ei ole paluuta, jos haluat säilyttää uudet linjasi. Painolla on taipumus kertyä helposti ja lähteä pois vaikeasti. Eli samoilla laskentakaavoilla ei voi lihottaa ja laihduttaa itseään. Laihtuminen on aina työläämpää.

    • Anonyymi

      Laihduttajilla on aina kiire.

      Mikä ikävintä, paino tulee melkein aina takaisin.

      Ehdotan, että lasket sellaisen enrgiankulutuksen, joka sinulla olisi ihannepainoisena. Yritä noudattaa sen suuruista dieettiä 6 kuukautta, ja painosi laskee aivan varmasti. Jos et kykene edes siihen, et kykene tiukempaankaan laihdutuskuuriin, koska painosi kuitenkin nousisi kuurin jälkeen.

      • Anonyymi

        Siinäpä melko hyvä neuvo. Mitään muutoksia ruokavalioonkaan ei tarvitsisi tehdä kun on saavuttanut normaalipainon vaan voi jatkaa samaantapaan.

        Olen tuollaista konstia käyttänyt. Itsellä oli 106kg lähtöpaino. Loppupaino 76kg. Alussa kyllä söin noin 85 kiloisen kulutuksen mukaan. Siinä sai kyllä syödä aika hyvin ja paino kumminkn putosi, tosin liikuin paljon mitä aloittaja ei halua. Sitten kun aloin lähestyä 85 kiloa ja painonpudotus alkoi hidastua, muutin kulutuksen noin 75 kiloisen mukaiseksi. Noudatin myös ateriarytmiä. Minulla meni noin 2 vuotta tuon painon pudottamiseen.


    • Anonyymi

      Tuskin lihoitkaan 30kg nopeasti. Painon muuttaminen on hidasta molempiin suuntiin.

      • Anonyymi

        EI OLE.Kilon läskiä lihoo jo kahdessa päivässä jos syö vähäkään yli oman kulutuksen.Siihen ei tarvitse syödä edes 10 000 tuhatta kaloria päivässä.Jo 4000 kaloria aiheuttaa sen.


    • Anonyymi

      Minä kyllä ajattelin laihtua pysyvästi ja vielä tuon 26,5 kg jälkeenkin lisää. Jokaisen pitää vaan löytää itsestään se "motivaatiokytkin" jonka päälle napsauttamalla saa itsensä ymmärtämään pidemmän päälle oma parhaansa. Diettiasenne menee vähän metsikköön siinä, että vanhoihin tapoihin ei ole paluuta sittenkään kun on painon saanut pudotettua. On opeteltava laihtumisen aikana uusi elämäntapa käsitellä ruokaan liittyviä asioitaan.

    • Anonyymi

      Mulla on auttanut semmoinen ruokasysteemi, jossa voi periaatteessa syödä hyvin ja tasaisesti pitkin päivää ettei tule ihan hirveä nälkä koskaan. Kuitenkin sokerin jätin pois ja rasvaa säännöstelen jkv. Rasva mieluummin öljyssä, avokadossa tai oliiveissa. Tosin oliiveissa on myös suolaa, joka sitoo nestettä. Niinkuin hyvin pienillä muutoksilla - ja lasillinen vettä muutaman kerran päivässä.

    • Anonyymi

      Ensiksi sinun täytyy ymmärtää, paljonko 1 kg on kilokaloreissa.

      1 kg = n. 7000 kcal

      Sitten sinun täytyy laskea energiankulutuksesi. Se onnistuu esimerkiksi tällä laskurilla: https://tdeecalculator.net/ (valitse Metric)

      Ihanteellisinta on, että laihdut noin 400 grammaa viikossa. Eli jos vaikka TDEE-laskurin mukaan perusenergiankulutuksesi on päivttäin 2000 kcal, niin miinusta siitä tuo 400 kcal. Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa.

      Joka kuukausi kannattaa laskea TDEE-arvot uudelleen. Muista, että se on vain arvio ja kulutuksesi saattaa olla hieman pienempi tai jopa korkeampi. Älä aliarvioi tai yliarvioi aktiivisuustasojasi.

      On vahvaa tieteellistä näyttöä, että ihmisen kannattaa laihduttaa viikossa korkeintaan noin 400 grammaa viikossa, jotta lihakset säilyvät, iho muokkautuu painon mukana (eli ei roiku), hiukset pysyvät päässä ja mielenterveys pysyy vakaalla pohjalla.

      Liian nopealla laihdutusvauhdilla saatat myös aiheuttaa erittäin kivuliaita sappikiviä, jonka johdosta voit joutua vaativaan leikkaushoitoon.

      • Anonyymi

        Tulipas paljon kirjoitusvirheitä. Korjataanpas:
        "Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa."
        ->
        Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 grammaa viikossa (eli kulutat -400 kcal päivässä).


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tulipas paljon kirjoitusvirheitä. Korjataanpas:
        "Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 kcal viikossa."
        ->
        Eli syö 1600 kcal päivässä, jotta laihdut sen 400 grammaa viikossa (eli kulutat -400 kcal päivässä).

        Siis se La Brèten kaava menee näin: Jos päivittäinen kalorivaje on X kcal, niin silloin viikoittanen laihtuminen on X grammaa.

        Esim. jos kalorivaje on 400 kcal, silloin laihdut 400 g viikossa.


    • Anonyymi

      Vaikka paastoaisit, niin kuluttaisit noin -2000 kcal päivässä. Sinun täytyisi paastota 105 päivää joko putkeen tai paastota 105 kertaa, jotta saat laihduttua 30 kg.

      Yksi keino voisi olla sellainen, että viidesti viikossa syöt 1600 kcal päivässä ja kahdesti viikossa puolipaastoat eli syöt 800 kcal päivässä. Poltat kaloreita viikossa noin -4400 kcal eli noin -0.628 kg viikossa. Tämä riippuu tietysti TDEE:stäsi.

      Sinulla kestäisi noin 47 viikkoa laihduttaa 30 kiloa pois. *

      Toki voit paastota 105 päivää putkeen, mutta tämä on lähes mahdotonta toteuttaa, mikäli kärsii useista terveysvaivoista tai ei ole ikinä ennen paastonnut. Voisit toki paastota joka toinen päivä, mutta tämäkin vaatii totuttelua eli sinun pitäisi käyttää muutama viikko siihen, että totuttelet paastoamiseen.

      Paras tapa olisi, että puolipaastoat kahdesti viikossa tai joka kolmas päivä.

      *30 kg = 210 000 kcal

      • Anonyymi

        "Vaikka paastoaisit, niin kuluttaisit noin -2000 kcal päivässä."

        Paasto aikana energiankulutus laskee. Esimerkiksi 50 päivää paastonneella miehellä energiankulutus oli ennen paastoa 1626 kcaj/pv ja paaston jälkeen 1413 kcal/pv. Kyseessä oli 180-senttinen, lähes 100-kilonen mies, pienempi ihminen kuluttaa on vielä vähemmän. Painon alenema oli n. 400 g vuorokaudessa.


    • Anonyymi

      Nopein tapa päästä 30 kilosta eroon on katkaista kädet ja jalat irti.

      Toinen nopea tapa on paastota 105 päivää putkeen eli älä syö mitään 105 päivää, juo pelkkää vettä. Huom. Menetät muutakin kuin lihasta tällä menetelmällä, esimerkiksi sappikivesi, hiuksesi, mielenterveytesi, ihosi kimmoisuuden, jne.

      • Anonyymi

        Yli 50 kilosta ja jopa yli sadasta kilosta ylipainoa pääsee hetkessä: näytä puolisolle ovea.


    • Anonyymi

      Paras keino on juuri tuo:
      - Syö terveellisesti ja monipuolisesti ja liiku.

      • Anonyymi

        Korona ei pidä liikakiloisista,siis se on pahasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      53
      5098
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3347
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1482
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      182
      1317
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      76
      1016
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      918
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      867
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      816
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      758
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      717
    Aihe