Rokotteiden viivästyminen vaarantaa kansalaisten terveyden

Hallituspuolue keskustakin hyvin passiivinen asian suhteen, nyt kuitenkin Elsi Katainen puhui asiaa, ja kehoitti nopeuttamaan toimintaamme. Keskustalainen europarlamentaarikko Elsi Katainen katsoo, että Suomen tulisi tarkastella omaa rokotestrategiaansa rehellisen kriittisesti.
Aiheuttaa väistämättömiä rajoituksia, jotka haittaavat ihmisten elämää ja vahingoittavat yhteiskuntaa. Meillä ei ole varaa siihen, mitä nyt on tapahtumassa.
Vaihtoehtojen etsiminen on ajankohtainen asia myös Suomelle. Haluaako Suomi olla jälleen kerran mallioppilas ja odottaa kiltisti vuoroaan luottaen EU:n komission lupauksiin vai onko nyt aika alkaa varmistaa rokotteiden saaminen myös omia kanavia pitkin? Asia on herkkä poliittisesti. Kyse on myös EU:n toimintakyvyn uskottavuudesta. ässä tapauksessa se saattaa käytännössä tarkoittaa rokotesuojan varmistamista kaikille, vaikka siitä seuraisikin kitkaa EU:n sisällä. Lähiviikot näyttävät, kykeneekö EU tuomaan markkinoille suurella mittakaavalla lisää rokotteita. On uskallettava katsoa totuutta silmiin,

Hallituspuolueista ainakin vasemmistoliitto on linjannut, että Suomen olisi uudelleen käynnistettävä kansallinen rokotetuotanto. -"Koronarokotteen onnistunut kehittäminen kotimaassa on positiivisin uutinen pitkään aikaan liittyen koronaepidemiaan. Kyseessä on myös kansainvälisesti tärkeä asia" -perussuomalaista lainatakseni.

Moni EU maa on jo hankkinut rokotteita itsenäisesti. Kuka valvoo Suomen etuja, uskon ettei kukaan. Pääministerin on tuhjake asian suhteen, ei tohdi päämisterin valtuuksilla asiaan virkkoa mitään, muuta kuin tyhjää hokee "pitäisi, toivon jne ".
MEILTÄ PUUTTUU MAASTA JOHTAJA. Siinä aikaajoin käyvät eetterissä höpöttämässä tyhjää, jossa ei ole päätä eikä häntää. Israel jo ylittänyt Suomen kiintiön rokutuksista, he valmiita huhtikuussa -kaikki rokotettu, myös Palestiinalais alueille antaneet rokotteita. Palestiinalais johto pelaa poliittista peliä sanoea etteivät ole saaneet mitään. Tiedän tämän kun luen myös heihän lehtiään, jotka juuri noin uutisoineet asiasta. Palestiinlaiset sai Venäjältä muutaman tunhannen erän rokotetta johtajilleen. Israel rokottaa kaikki Israelissa työssä käyvät Palestiinalaiset myös.

Tuota pohtinut, että juuri pahimpaan aikaan saatiin hallitus joka ei osaa asioitaan.
Puhua pärpättävät vain asioiden viereltä. Jos kriisiaikana esim sotatilassa tuollainen johto olisi, se vietäisiin nopeasti sivuun. Vasemmistolaiset nuoret kokemattomat naiset. Kanttiinissa heidän paikkansa olisi.
-
Selalsta moitetta osaamattomuudesta. Silloin kun hätä tehdään kaikki voitava, kuten presidenttikin tuli " nyrkillään" esille, joka ei pääministerille kelvannut.
Asiantuntijat silloin pitäisi tulla maanjohtoon -tavalla & toisella ! Kurjuutta turha jakaa, kun osaajia kuitenkin aina löytyy aloittain.

Jaha ! tässä lounaan aika alkaa koittamaan, jonka jälkeen tarkoitus käydä marketissa täydentämässä loppukuun varastoja. mm maito säilyy nykyään pariviikkoa hyvinkin, ja eukko ostanut myös jauheena, joka säilyy ties kuinka kauan, käy hyvin keitoksiin ym. Myös nesteenä käsiteltyä kuukausien ajalle, kun avaa sitten käytettävä päivissä. Että kyllä nykyään ruokapuolen saa pitkäksi aikaan kuntoon -kriisivarallekkin. Myös liha ja kala puolen saa pitkälle ajalle mm säilykkeinä, ja pakastettuna sellaisenaan myös säilyy jopa kuukausia. leipäpuoli myös mm näkkileipänä, tai kuten vaimoväki tekee tuoreena leipänä, kuten meilläkin leivinuuni, niin sitä eukko tekee säänöllisesti, kuten sähköuunissakin hyvin toimii paistaminen. Aikoinaan maissa kiertäneenä, joissa leivän tekivät myös paistinpannulla, siinä kun kääntää puolta, niin hyvä tulee.

Sellasta.

69

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herra majuri, olen tismalleen samaa mieltä.

      • Herra Majurin taitavaa sanankäyttöä.
        T: Reservin Luutnantti.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Herra Majurin taitavaa sanankäyttöä.
        T: Reservin Luutnantti.

        Olet sanonut tahallasi provosoivasi. Osaat sinä vitsaillakin. Tuo on hauska!


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Herra Majurin taitavaa sanankäyttöä.
        T: Reservin Luutnantti.

        Minäkin olen samaa mieltä.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Herra Majurin taitavaa sanankäyttöä.
        T: Reservin Luutnantti.

        Asiaa aloituksessa, parempaa kuin pääministerillä.


      • Anonyymi
        OikeistoSosDem kirjoitti:

        Herra Majurin taitavaa sanankäyttöä.
        T: Reservin Luutnantti.

        Yhä jahkataan !


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yhä jahkataan !

        Perusvaiheessa olevien alueiden rajoituksia voisi höllentää. Kiihtymisvaiheessa olevien pitää ennallaan ja leviämisvaiheessa oleville täysi sulku jota armeija ja maalaisliittolaiset valvomaan.


    • Anonyymi

      Meidän oma Sateenkaari Sanna.

      Mietin millainen rooli hänen miehellään on tuossa perheidyllissä?

      • Anonyymi

        -Ei ole välttämättä kaksinen jos siippa kiertää homojen tilaisuuksissa.


      • Anonyymi

        Onko vähän venäläistä rulettia OTTAA rokote - 10 euroopan maata jo lopetti astra-zenagan rokottamisen haittavaikutusten vuoksi. Usieita jo rokotettuja on sairastunut koronaan ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko vähän venäläistä rulettia OTTAA rokote - 10 euroopan maata jo lopetti astra-zenagan rokottamisen haittavaikutusten vuoksi. Usieita jo rokotettuja on sairastunut koronaan ?

        Kun rokotteiden väli pidennettiin 12vko on todella suuri vaara saada korona sinä aikana, 1 rokote kuitenkin suoja vain n.30%


    • Ei perusterve ihminen edes rokotetta tarvitse. Immuunipuolustus hoitaa asian.

      • Anonyymi

        Hyvä olemassa kuitenkin, kaiken varalle.


    • Anonyymi

      Hallituksen pitäisi ihan vakavasti miettiä eroa. Erittäin vakavia seurauksia tuolla sekoilulla. Kun kaikki nyt jää kuitenkin seuraaville hallituksille, niin nyt osaavat vasuri tyttöjen tilalle.

      • Urpilainen pääministeriksi ja Sipilä valtiovarainministeriksi.


    • Anonyymi

      Kyllähän sen arvaskin tuollaisilla knttiinitytöillä.

      • Anonyymi

        Kynttilätyttöjä.
        Lucianeidoksi olisivat paremminkin.


    • Anonyymi

      Jokohan viimeinkin saataisiin aikaiseksi Suomeen omaa rokotetuotantoa taas pystyyn. Kokoomuslainen Risikkohan lopetti sen aikanaan liian kalliina Suomelle!!!

      Uusi pandemia voi iskeä milloin vaan, joten omavaraisuus rokotteiden valmistukseen olisi erittäin tärkeää olla olemassa tai ainakin pohjoismainen yhteistoiminta.

      Ei jättimäistä rokotetuotantoa saa kriisin keskellä kukaan hetkessä pystyyn tyhjästä.

      • Anonyymi

        Ei Risikko ole pääministeri, joka asiaa ajaa päällimmäisenä. Se tyhjäntoimittaja Sanna Marin.
        Turha aina vasemmiston vedota muihin, kun oma vartiovuoro on.


    • Anonyymi

      Edellisten hallitusten syytä kaikki mitä koronapandempia on aiheuttanut, eivät osanneet varautua riittävästi tuleviin katastrofeihin.
      Edelliset hallitukset eivät tilanneet riittävästi suojavarusteita,siksi niistä tuli pulaa samoin on käynyt rokotteille.
      Nykyhallitus joutuu asettamaan kaikenlaisia rajoituksia ja siirtämään vaaleja, edellisten hallitusten töppäilyjen vuoksi.

      • Anonyymi

        Nykyhallituskin edellisen hallituksen vika...hehe.


      • Anonyymi

        Sipilän olisi jo pitänyt tilata korona rokotteett.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sipilän olisi jo pitänyt tilata korona rokotteett.

        Ja rokottaa ennakkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja rokottaa ennakkoon.

        Kova vaade persulla, ettätietääjo ennakkoonrokottaa.
        Olishan se ollut hyväksi, mutta kun kukaan ei tiennyt,että Kiinasta pääsi laboratoriosta karkaamaan näin vaarallinen pommivalmisteensa.


      • Anonyymi

        Ei ollut persujen mattila tehtäviensä tasalla, kun tätä lakia päivitettiin. Olis jo tuolloin pitäny tajuta 2020 tuleva pandemia ja sen kehitykset virusmutaatioineen. Olis ollut aikaa varautua, mutta kun tärkeämpää oli hillotolppailu.

        https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2016/20161227


    • Anonyymi

      Sipilä yhä monille pääministeri, siihen vetoavat...voiko oliskin, meilä olisi hommat puikoissa.

    • Anonyymi

      Nyt ei toimi, toista oli sipiän hallits aikaan.

    • Anonyymi

      Bkt laskee... Bkt laskee...Marinia.

    • Anonyymi

      Rokotettavat koronalääkkeet eivät hävitä koronavirusta mihinkään ja virus jatkaa leviämistään. Rokotus antaa ehkä suojan vain rokotetulle.

      Virus häviää vain, jos se ei pääse leviämään. Rokotteet, eivät estä tätä.
      Rokotteiden antama suoja on rajallinen. On puhuttu jopa puolesta vuodesta, mikä on käytännössä naurettavan lyhyt aika.

      Tehokas kasvomaski ja varovaisuus on tehokkain viruksen hävittäjä.
      Tartunnan saaneiden eristäminen, rajat kiinni ja tiukka seula.
      Viruksen tappava nenäsuihke voisi olla tehokkain viruksen hävittäjä.

      • Ei voida lähteä siitäkään, että rajat ovat kiinni tai edes maskeja käytetään maailmanloppuun saakka. Pakko hyväksyä, että koronavirukseen perustuva influenssa kiertää täällä normaalin kausi-influenssan rinnalla tai jopa sen joskus syrjäyttäenkin. Toivoa voi ottaa vaikka siitä, että korona lievittyy, sillä onhan viruksen omakin etu olla tappamatta isäntäänsä.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Ei voida lähteä siitäkään, että rajat ovat kiinni tai edes maskeja käytetään maailmanloppuun saakka. Pakko hyväksyä, että koronavirukseen perustuva influenssa kiertää täällä normaalin kausi-influenssan rinnalla tai jopa sen joskus syrjäyttäenkin. Toivoa voi ottaa vaikka siitä, että korona lievittyy, sillä onhan viruksen omakin etu olla tappamatta isäntäänsä.

        Tässä rokotushommassa menee niin pitkään., että erilaiset variantit taudista leviävät. Ja tuo nyt annettava rokote ei edes suojaa niiltä kaikilta. Niin kuin on jo käynytkin. Uskon vahvasti, ettei koronaa saada hävitettyä kokonaan maapallolla. Niin laajalle on jo levinnyt. Aina se tulevaisuudessa jostain pompahtaa erilaisina variaatioina. Rokotteet ei pysy perässä kaikkia variaatioita vastaan. Kuten influenssarokotuksetkaan ei anna täyttä suojaa. Kyllä tässä kärvistellään vielä pitkään tämän taudin kanssa. Ja tulevaisuudessa voi tulla muitakin pandemioita tätä vakavampiakin. Aika huonolta näyttää ihmiskunnan tulevaisuus.


    • Koronarokotteen jakaneiden kärkimaat prosentuaalisesti Euroopassa:

      1. Britannia 35,6
      2. Malta 18,3
      3.. Serbia 18,0
      4. San Marino 14,2
      5. Unkari 13,8
      6. Suomi 10,8
      7. Tanska 10,1
      8. Viro 10,1

      Suomi siis kuudentena itsenäisistä valtioista. Takana mm. omista hankinnoista tällä palstalla kehuttu Tanska.

      • Anonyymi

        Ilmeisesti jokainen näistä maista käyttää rokotetta, jota annetaan kaksi kpl/hlö parhaan mahdollisen suojan saamiseksi. San Marinosta en ole varma. Se on ilmoittanut vain annettujen pistosten määrän sataa asukasta kohden.

        Alla näkyy tuoreimmat luvut mitä löysin. Maan edessä on järjestysnumero, jonka kopioin viestistäsi. Maan jälkeen on ensimmäisenä yhden pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä, seuraavaksi toisen pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä ja kolmantena näiden summa, eli kuinka monta pistosta on annettu sataa asukasta kohden. Kaikki tiedot eivät ole päivitetty samana päivänä. Siitä tulee hieman virhettä. Virhettä lisää myös se, että päivitysten jälkeen on annettu rokotuksia.

        Iso-Britannia lopetti toisen pistoksen antamisen, koska siellä tulkitaan tutkimuksia niin, että kannattaa antaa mahdollisimman monelle ensimmäinen pistos ja pitkitetään jälkimmäisen antamista, jotta saataisiin nopeasti se ensimmäinen annettua mahdollisimman monelle. Mainitsemassasi Tanskassa on annettu pistoksia 16 % enemmän asukasta kohden kuin Suomessa. Suomessa on rokotuksia jaettu näistä maista kaikkein vähiten suhteessa asukaslukuun.

        1. Britannia 36,3 2,4 38,7
        3. Serbia 17,6 11,3 28,9
        2. Malta 16,1 7,8 23,9
        5. Unkari 13,7 4,1 17,7
        7. Tanska 10,1 4,3 14,4
        4. San Marino 14,3 0,0 14,3
        8. Viro 10,1 4,0 14,0
        6. Suomi 10,8 1,6 12,4


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti jokainen näistä maista käyttää rokotetta, jota annetaan kaksi kpl/hlö parhaan mahdollisen suojan saamiseksi. San Marinosta en ole varma. Se on ilmoittanut vain annettujen pistosten määrän sataa asukasta kohden.

        Alla näkyy tuoreimmat luvut mitä löysin. Maan edessä on järjestysnumero, jonka kopioin viestistäsi. Maan jälkeen on ensimmäisenä yhden pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä, seuraavaksi toisen pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä ja kolmantena näiden summa, eli kuinka monta pistosta on annettu sataa asukasta kohden. Kaikki tiedot eivät ole päivitetty samana päivänä. Siitä tulee hieman virhettä. Virhettä lisää myös se, että päivitysten jälkeen on annettu rokotuksia.

        Iso-Britannia lopetti toisen pistoksen antamisen, koska siellä tulkitaan tutkimuksia niin, että kannattaa antaa mahdollisimman monelle ensimmäinen pistos ja pitkitetään jälkimmäisen antamista, jotta saataisiin nopeasti se ensimmäinen annettua mahdollisimman monelle. Mainitsemassasi Tanskassa on annettu pistoksia 16 % enemmän asukasta kohden kuin Suomessa. Suomessa on rokotuksia jaettu näistä maista kaikkein vähiten suhteessa asukaslukuun.

        1. Britannia 36,3 2,4 38,7
        3. Serbia 17,6 11,3 28,9
        2. Malta 16,1 7,8 23,9
        5. Unkari 13,7 4,1 17,7
        7. Tanska 10,1 4,3 14,4
        4. San Marino 14,3 0,0 14,3
        8. Viro 10,1 4,0 14,0
        6. Suomi 10,8 1,6 12,4

        Olisikohan tämä helppolukuisempi...

        Britannia
        • 36,3
        • 2,4
        • 38,7

        Serbia
        • 17,6
        • 11,3
        • 28,9

        Malta
        • 16,1
        • 7,8
        • 23,9

        Unkari
        • 13,7
        • 4,1
        • 17,7

        Tanska
        • 10,1
        • 4,3
        • 14,4

        San Marino
        • 14,3
        • 0,0
        • 14,3

        Viro
        • 10,1
        • 4,0
        • 14,0

        Suomi
        • 10,8
        • 1,6
        • 12,4


      • Anonyymi

        Israel myös kuuluu eurooppaan, ainakin siinä ja siinä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti jokainen näistä maista käyttää rokotetta, jota annetaan kaksi kpl/hlö parhaan mahdollisen suojan saamiseksi. San Marinosta en ole varma. Se on ilmoittanut vain annettujen pistosten määrän sataa asukasta kohden.

        Alla näkyy tuoreimmat luvut mitä löysin. Maan edessä on järjestysnumero, jonka kopioin viestistäsi. Maan jälkeen on ensimmäisenä yhden pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä, seuraavaksi toisen pistoksen saaneiden prosentuaalinen määrä ja kolmantena näiden summa, eli kuinka monta pistosta on annettu sataa asukasta kohden. Kaikki tiedot eivät ole päivitetty samana päivänä. Siitä tulee hieman virhettä. Virhettä lisää myös se, että päivitysten jälkeen on annettu rokotuksia.

        Iso-Britannia lopetti toisen pistoksen antamisen, koska siellä tulkitaan tutkimuksia niin, että kannattaa antaa mahdollisimman monelle ensimmäinen pistos ja pitkitetään jälkimmäisen antamista, jotta saataisiin nopeasti se ensimmäinen annettua mahdollisimman monelle. Mainitsemassasi Tanskassa on annettu pistoksia 16 % enemmän asukasta kohden kuin Suomessa. Suomessa on rokotuksia jaettu näistä maista kaikkein vähiten suhteessa asukaslukuun.

        1. Britannia 36,3 2,4 38,7
        3. Serbia 17,6 11,3 28,9
        2. Malta 16,1 7,8 23,9
        5. Unkari 13,7 4,1 17,7
        7. Tanska 10,1 4,3 14,4
        4. San Marino 14,3 0,0 14,3
        8. Viro 10,1 4,0 14,0
        6. Suomi 10,8 1,6 12,4

        >>Suomessa on rokotuksia jaettu näistä maista kaikkein vähiten suhteessa asukaslukuun.<<

        Mutta takanamme on kymmeniä Euroopan maita eli kuulumme selvästi maanosamme kärkipäähän.

        Itse poimin tietoni Helsingin Sanomista, jossa huomioitiin ainakin yhden annoksen saaneet. Tilastoa tarkastellessa kiinnittää huomiota Serbian ja Unkarin hyvät luvut. En viitsi tarkistaa, mutta olettaisin, että ne ovat hankkineet Sputnik-rokotetta. Serbialle se Venäjän ystävänä sopisi hyvin, miksei myös EU:n "pahalle pojalle" Unkarillekin.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        >>Suomessa on rokotuksia jaettu näistä maista kaikkein vähiten suhteessa asukaslukuun.<<

        Mutta takanamme on kymmeniä Euroopan maita eli kuulumme selvästi maanosamme kärkipäähän.

        Itse poimin tietoni Helsingin Sanomista, jossa huomioitiin ainakin yhden annoksen saaneet. Tilastoa tarkastellessa kiinnittää huomiota Serbian ja Unkarin hyvät luvut. En viitsi tarkistaa, mutta olettaisin, että ne ovat hankkineet Sputnik-rokotetta. Serbialle se Venäjän ystävänä sopisi hyvin, miksei myös EU:n "pahalle pojalle" Unkarillekin.

        Alkuvuodesta kun rokotukset alkoivat, sinäkin hihkuit hallituksen hyvyyttä kun on saanut rokotukset alkuun, ja intoilit kuinka pääsiäiseen mennessä puolet kansasta on rokotettu ja juhannuksena se vaadittu 70%.

        No nyt näyttää, että 15% voisi olla nippa nappa saavutettavissa pääsiäiseen. Juhannuksena saatettaisiin sitten olla jossain 40% tietämillä, kun tavoite on 70%.

        Ei mennyt taaskaan imtoilusi hallituksen hyvyydestä ihan putkeen


      • Anonyymi kirjoitti:

        Alkuvuodesta kun rokotukset alkoivat, sinäkin hihkuit hallituksen hyvyyttä kun on saanut rokotukset alkuun, ja intoilit kuinka pääsiäiseen mennessä puolet kansasta on rokotettu ja juhannuksena se vaadittu 70%.

        No nyt näyttää, että 15% voisi olla nippa nappa saavutettavissa pääsiäiseen. Juhannuksena saatettaisiin sitten olla jossain 40% tietämillä, kun tavoite on 70%.

        Ei mennyt taaskaan imtoilusi hallituksen hyvyydestä ihan putkeen

        Muistat väärin. Pääsiäiset ja juhannukset ovat oman mielikuvituksesi tuotetta tai sitten niistä ja ehkä muistakin kevään ja kesän juhlapäivistä on kirjoittanut joku toinen.

        Minä arvioin, että KUNTAVAALEIHIN mennessä (18.4.) yli 70-vuotiaat ja osa nuoremmistakin riskiryhmistä on rokotettu, mistä johtuen vaalit voitaisiin järjestää turvallisesti ja aluperäisessä aikataulussa.

        Myöskään hallitusta en ole kehunut rokotusten alkuun laittamisesta. Euroopan unionihan teki sen tilauksen ja Suomen hallitus on tietenkin ottanut vastaan niin paljon rokoteannoksia kuin sille on annettu ja aloittanut rokotukset. Noin selvästä asiasta ei tarvitse hallitusta kehua, mutta ei myöskään pidä haukkua siitä, että rokotetehtaat ovat hitaampia kuin jotkut ovat odottaneet. Itse kylläkin olen odottajille huomauttanut, että rokotteen keittäminen on hitaampaa kuin kotikaljan teko, eikä astioitakaan ole tarpeeksi.

        Nähtäväksi jää, ovatko yli 70-vuotiaat ja osa nuoremmistakin riskiryhmistä rokotettu 18. huhtikuuta mennessä. Pidän sitä yhä mahdollisena.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Muistat väärin. Pääsiäiset ja juhannukset ovat oman mielikuvituksesi tuotetta tai sitten niistä ja ehkä muistakin kevään ja kesän juhlapäivistä on kirjoittanut joku toinen.

        Minä arvioin, että KUNTAVAALEIHIN mennessä (18.4.) yli 70-vuotiaat ja osa nuoremmistakin riskiryhmistä on rokotettu, mistä johtuen vaalit voitaisiin järjestää turvallisesti ja aluperäisessä aikataulussa.

        Myöskään hallitusta en ole kehunut rokotusten alkuun laittamisesta. Euroopan unionihan teki sen tilauksen ja Suomen hallitus on tietenkin ottanut vastaan niin paljon rokoteannoksia kuin sille on annettu ja aloittanut rokotukset. Noin selvästä asiasta ei tarvitse hallitusta kehua, mutta ei myöskään pidä haukkua siitä, että rokotetehtaat ovat hitaampia kuin jotkut ovat odottaneet. Itse kylläkin olen odottajille huomauttanut, että rokotteen keittäminen on hitaampaa kuin kotikaljan teko, eikä astioitakaan ole tarpeeksi.

        Nähtäväksi jää, ovatko yli 70-vuotiaat ja osa nuoremmistakin riskiryhmistä rokotettu 18. huhtikuuta mennessä. Pidän sitä yhä mahdollisena.

        Jaahas, vai niin. Jos kahdessa ja puolessa kuukaudessa ei ole saatu kuin noin 10% kansalaisista rokotettua, niin ei 18.4 olla lähelläkään noita veikkailujasi.

        Vaalit olisi voitu järjestää ajallaan, mutta aivan sama vaikka ne on kesäkuussa. Siinä jalkapallon EM kisoja jännätessä voi jännätä vaalitulostakin. Jalkapalloa on seurattava kotikatsomoissa kun kisapaikoille ei pääse matkustamaan, ja siinä sivussa voi äänestääkin.


    • Anonyymi

      Odotellaan tummemmanvihreiden parisopivien tuloa maahan vielä. https://www.msn.com/fi-fi/uutiset/politiikka/vihreät-ministerit-ylistävät-”suomen-historian-suurin-ilmastopanostus-–-valtava-harppaus”/ar-BB1eBNPX?li=BBr5KbI
      Ryhmissä saattaa olla vaaleanmpia vihreitä herkuttelijoille.

    • Anonyymi

      Yle näyttää aloittaneen kampanjan maahanmuuttajien kiilaamiseksi rokotusjonoissa ohi kantaväestön.

      https://yle.fi/uutiset/3-11839149

      Uutisoinnissa on totaalinen muutos, aihe joka on ollut tiedossa, on tähän saakka vaiettu totaalisesti, mutta nyt sitten nostetaan päivittäin esille.

      Onko Yle saanut ohjeet hallitukselta, vai toimiiko sen punavihreä toimittajakunta itsenäisesti?

      • Jos tuollaisia uutisia ei olisi, väittäisit että punavihreä media pyrkii salaamaan sen, että korona on suhteellisesti yleisempi maahanmuuttajien kuin kantasuomalaisten keskuudessa.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Jos tuollaisia uutisia ei olisi, väittäisit että punavihreä media pyrkii salaamaan sen, että korona on suhteellisesti yleisempi maahanmuuttajien kuin kantasuomalaisten keskuudessa.

        Juuri niin, ja niinhän tähän asti tehtiin, vaiettiin siitä, että korona jyllää erityisen pahasti maahanmuuttajien keskuudessa.

        Nyt puhutaan maahanmuuttajien 50%:n osuudesta, Helsingin terveydenhuollossa työskentelevät ovat puhuneet jopa 60% sairastuneista olevan ulkomaalaistaustaisia. Tietoa ei kuulemma silloin saanut julkistaa.

        Syy uutisointiin on selkeä, nyt halutaan saada rokotukset jonon ohi ensin näille maahanmuuttajille, ennen kantaväestöä, ja tietysti halutaan myös Helsinki saamaan suhteessa enemmän rokotteita kuin muut.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Juuri niin, ja niinhän tähän asti tehtiin, vaiettiin siitä, että korona jyllää erityisen pahasti maahanmuuttajien keskuudessa.

        Nyt puhutaan maahanmuuttajien 50%:n osuudesta, Helsingin terveydenhuollossa työskentelevät ovat puhuneet jopa 60% sairastuneista olevan ulkomaalaistaustaisia. Tietoa ei kuulemma silloin saanut julkistaa.

        Syy uutisointiin on selkeä, nyt halutaan saada rokotukset jonon ohi ensin näille maahanmuuttajille, ennen kantaväestöä, ja tietysti halutaan myös Helsinki saamaan suhteessa enemmän rokotteita kuin muut.

        Kun kaikki riskiryhmät on rokotettu, kuulostaa järkevältä nitistää korona painotetusti niiltä paikkakunnilta, joilla se pahiten riehuu. Tulipaloissakin sammutuksen pääpaino on yleensä palavassa rakennuksessa ja vasta toissijaisesti suojellaan ympäröiviä rakennuksia syttymiseltä.

        Tartuntapesäkkeiden suojeleminen hyödyttää muutakin maata, koska ihmiset liikkuvat. Tai vaikka vaihtoehtoisesti matkustaminen yliopistokaupungeista muualle maahan kiellettäisiin, pahaltahan sekin tuntuu, kun ei saa nähdä lapsiaan ja lastenlapsiaan. Moni on valmis odottamaan omaa vuoroaan sen takia, että riski saada tartunta matkustavien kautta pienenee.


      • Tuohan olisi kokonaisuuden kannalta järkevää. Myös kantasuomalaisten persujen kannalta.


      • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Kun kaikki riskiryhmät on rokotettu, kuulostaa järkevältä nitistää korona painotetusti niiltä paikkakunnilta, joilla se pahiten riehuu. Tulipaloissakin sammutuksen pääpaino on yleensä palavassa rakennuksessa ja vasta toissijaisesti suojellaan ympäröiviä rakennuksia syttymiseltä.

        Tartuntapesäkkeiden suojeleminen hyödyttää muutakin maata, koska ihmiset liikkuvat. Tai vaikka vaihtoehtoisesti matkustaminen yliopistokaupungeista muualle maahan kiellettäisiin, pahaltahan sekin tuntuu, kun ei saa nähdä lapsiaan ja lastenlapsiaan. Moni on valmis odottamaan omaa vuoroaan sen takia, että riski saada tartunta matkustavien kautta pienenee.

        Tätä juuri yllä tarkoitin. "Matu" kiima sumentaa persujen järjen.


      • Anonyymi
        Pystyyn_kuollut kirjoitti:

        Kun kaikki riskiryhmät on rokotettu, kuulostaa järkevältä nitistää korona painotetusti niiltä paikkakunnilta, joilla se pahiten riehuu. Tulipaloissakin sammutuksen pääpaino on yleensä palavassa rakennuksessa ja vasta toissijaisesti suojellaan ympäröiviä rakennuksia syttymiseltä.

        Tartuntapesäkkeiden suojeleminen hyödyttää muutakin maata, koska ihmiset liikkuvat. Tai vaikka vaihtoehtoisesti matkustaminen yliopistokaupungeista muualle maahan kiellettäisiin, pahaltahan sekin tuntuu, kun ei saa nähdä lapsiaan ja lastenlapsiaan. Moni on valmis odottamaan omaa vuoroaan sen takia, että riski saada tartunta matkustavien kautta pienenee.

        Niin, puhe oli tosin siitä, miten Yle, ja sitä peesaten muu media, on ykskaks ryhtynyt nostamaan maahanmuuttajien tautitilanteen ykkösuutisten joukkoon, vaikka se on ollut viranomaisten ja hallituksen tiedossa jo viime kevään ensimmäisestä aallosta lähtien.

        Tätä asiaa ei ole uskallettu (kun se rasistikortti heilahtaa heti) ottaa esille vaan mieluummin on vaiettu. Jos maahanmuuttajien pahempi tautitilanne olisi käsitelty niin mediassa, viranomaistoiminnassa ja hallituksen päätöksissä ajallaan, ja tehty toimenpiteitä kohdistetusti, olisimme välttyneet isosta osasta tartuntoja. Nyt sitten yritetään vaikuttaa rokotusjärjestykseen.

        Rokotusjärjestyksen rukkaaminen aikaisee pandorran lippaan. Jo nyt ammattiliitoista on esitetty vaatimuksia milloin minkäkin ammattiryhmän saamiseksi rokotusten piiriin. Rakennusmiehet, opettajat, bussikuskit, kaupan kassat, siivoojat ym. katsovat olevansa riskialttiissa työssä, ja jos jollekulle sallitaan poikkeus, syntyy hallitsematon tilanne kun muidenkin pitäisi saada sama erityiskohtelu. Työtöntä maahanmuuttajaa kuskaava bussikuski tuskin tykkää, että tuo matkustaja pääsee hänen ohitseen jonossa


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Herra majuri.

    • Anonyymi

      Elsi puhuu asiaa kommaritytöille.

    • Anonyymi

      Marin on lakossa.

    • Anonyymi

      Juurikin näin.

    • Anonyymi

      Keskustakin on hyvin passiivinen ikääntyneiden rokotusten suhteen. 65-69-vuotiaiden riski kuolla koronaan on viisinkertainen viisikymppisiin verrattuna. Keskusta hyväksyi valtioneuvoston asetuksen, jossa tuota ikäryhmää kohdellaan kuten parikymppistä. Nyt rokotusasetusta muutettaneen. Mikä on keskustan kanta?

      • Anonyymi

        HUSin tehohoito täyttyy pääkaupunkiseudun 60-69-vuotiaista ja ihmisiä kuolee. Saarikko haluaa rokotteet nuorille ihmisille kuntiin, joissa ei ole ollut vuoteen lainkaan koronaa. Saarikolla on verta käsissään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        HUSin tehohoito täyttyy pääkaupunkiseudun 60-69-vuotiaista ja ihmisiä kuolee. Saarikko haluaa rokotteet nuorille ihmisille kuntiin, joissa ei ole ollut vuoteen lainkaan koronaa. Saarikolla on verta käsissään.

        Lestaa huutava kuuluu niihin naisiin, jotka eivät ole täysin sinut naiseutensa kanssa.

        Vasta nyt, kun olet päässyt kuukautisista eroon, voit ajatella niitä yleisemmin,


    • Anonyymi

      Näin on näreet.

    • Anonyymi

      Sanna vetää uusimman esityksensä hallituksen nmiss pois. Saaa saatanan hupaamista lesbjen kasvatiila, äärivasemmistolisella demarlla.

    • Anonyymi

      Näin on näreet!

    • Anonyymi

      Vasuri kansanedustaja vaati osaa rokotteistamme Palestiinalaisille, hassu esitys.

    • Anonyymi

      Herra majuri kertoo asiaa,ei ole kieltäminen.

      • Anonyymi

        Kepu pettää aina ja takuuvarmasti, mites se Kurvinen vastasti kun kysyttiin et onko kepu hallituksessa joka nostaa polttoaineveroa? No emme nosta ainkaan niin paljon kuin maailmanmarkkinahinnat.....................


    • Anonyymi

      Marin näkyy olevan ulkona missä mennään.

    • Anonyymi

      Kun omasta rokotetuotannosta puhutaan, niin kannattaa tarkastella miten ne maat käyttäytyvät joilla on omaa rokotetuotantoa? Yksi suuri rokotetuottaja on Belgia, jossa koronatilanne on ollut äärimmäisen paha, mutta silti belgialaisilta tehtailta rokotteet jaetaan kiltisti ympäri EU:ta väkimäärän suhteessa.

      Persut ja persujen pelko on tehnyt Suomesta niin nurkkakuntaisen, että miten kova olisi poliittinen älämölö, jos "Suomen omia" rokotteita jaettaisiin ympäri Eurooppaa, samalla kun täällä rokotteita odotettaisiin ja jonotettaisiin kärsimättömästi.

      Niinpä poliitikkojen kannattaa olla käynnistämättä rokotetuotantoa, jos on pienikin riski, että puolue on hallituksessa seuraavan pandemian iskiessä, koska oma rokotetuotanto on vain ase EU-vastaisille ja muille äärikansallismielisille öyhöttäjille.

    • Anonyymi

      Majuri harvoja jotka kertoo asiaa seikkaperäisesti.

    • Anonyymi

      Hyvä aloitus.

    • Anonyymi

      Suomessahan on jo liikaa rokotteita. Astra Zenecaa ei haluta, vaikka sen riskit koronan tuottamaan riskiin verrattuna ovat hyvin pienet. Otin itse Astran ja niin muidenkin 65-69-vuotiaiden pitäisi ottaa, jotta lapsillemme ja lapsenlapsillemme riittää Pfizeria. Heille Astrassa voi olla suurempi tiski (tosin pieni sekin).

    • Anonyymi

      hra majuri palsta aatelia

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      161
      28824
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      209
      18538
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      388
      9775
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6405
    5. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      19
      4263
    6. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      194
      3833
    7. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      41
      2543
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1497
    9. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      49
      1255
    10. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      53
      1234
    Aihe