Mikä oppi pelastaa?

Anonyymi

Mikä on se oppi, jonka totena pitämisen kautta voin pelastua?

Olen seurannut tällä foorumilla käytyjä keskusteluja uskovien palstoilla, mutta en ole vieläkään päässyt selville siitä, mitä minun tulisi pitää totena, jotta voisin pelastua.

Jokaisella kirkkokunnalla, suuntauksella, tunnustuksella ja lahkolla tuntuu olevan oma näkemyksensä siitä, mikä usko on pelastavaa uskoa, ja mikä johtaa kadotukseen, mutta koska ne näkemykset kumoavat toinen toisensa, niin sivullisen on vaikea päättää, minkä lahkon opin ottaisi omakseen ja saisi siten pelastuksen - lahjana vai pitääkö tehdä jotakin sen eteen?

Ja jos sinua kiinnostaa tietää, niin minä en usko Raamattuun, Jumalaan enkä Jeesukseen Raamatun minkään tulkinnan mukaan. Ihan vain mielenkiinnosta kyselen, mitä minun pitäisi tehdä tai pitää totena (uskoa), että voisin pelastua, jos sille tuulelle sattuisin vanhempana tulemaan.

Miten minusta tulee siis Jumalan lapsi?

80

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No niin, nyt päästiin itse asiaan. Kysyt miten voit pelastua. Näin:

      Tunnusta, että Jeesus on Jumala, joka tuli alas taivaasta neitsyt Marian kohtuun, sikisi siellä, omaksui ihmisen luonnon, syntyi ihmiseksi, poikalapseksi, eli vauvana vauvan elämän, kasvoi viisaudessa ja armossa ja tiedossa ja käsittämisessä niin kuin ihminen, antoi kastaa itsensä vedessä Johannes Kastajan toimesta, Pyhä Henki tuli alas taivaasta kyyhkysen muodossa ja tuli hänen päälleen, Isä Jumala sanoi ”Tämä on minun rakas Poikani, häntä kuulkaa!”...

      Jeesus aloitti saarnaajan toiminnan, hän opetti kansalle Jumalan sanaa ja erityisesti sitä, mikä on laissa tärkeintä (miten tulee elää), hän paransi sairaita ja herätti kuolleita, teki voimallisia tekoja ja ihmeet seurasivat häntä, hänet vangittiin ja tuomittiin kuolemaan Pontius Pilatuksen aikana, hänet naulittiin ristille, hän kärsi kovasti ja hän kuoli, hänet haudattiin kalliohautaan, mutta enkeli tuli alas taivaasta ja vyörytti kiven pois haudan suulta, niin että naiset pääsivät sisälle hautaan ”kolmantena päivänä” ja näkivät hänen heränneen kuolleista, sillä Jumala herätti hänet ylös, mutta sitä ennen

      hän oli käynyt ruumiinsa nukkuessa kuoleman unta hengessä tuonelassa ja hän saarnasi siellä ihmisten sieluille, mutta ristin ryövärin hän otti mukaan paratiisiin vielä samana iltana, jolloin kuoli, ja kävi siten Isän tykönä kuolemansa päivänä, ja viivyttyään taivaassa kolmanteen päivään asti, palasi sitten takaisin ruumiiseensa ja teki sen eläväksi jälleen, sillä hän on kaikkivaltias Jumala, joka kuolleetkin herättää, ja tämän jälkeen hän ilmestyi 40 päivän aikana monille ja osoitti elävänsä,

      ja sitten hänet otettiin ylös taivaaseen ja hän katosi pilven taakse opetuslasten katsellessa häntä, ja myöhemmin hän ilmestyi kirkastetussa muodossa ensin Paavalille ja sitten paljon myöhemmin Johannekselle, ja hän istuu nyt Isän Jumalan oikealla puolella ja hänelle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä, vaikka se hänellä on jumalallisen luontonsa puolesta aina ollutkin, eikä hän ole sitä koskaan menettänyt, koska on Jumala, ja hän on tuleva Jumalana alas taivaasta hallitsemaan ja tuomitsemaan eloon jääneitä ihmisiä yhdessä valittujen ja pyhien kanssa, jotka

      temmataan ensin ylös pilviin ja yläilmoihin Herraa vastaan Karitsan häihin, ja sieltä seurakunta sitten laskeutuu alas maan päälle ja hallitsee yhdessä Kristuksen kanssa tuhat vuotta, mutta sitten saatana päästetään vapaaksi vankeudestaan – hänet on sidottu ja heitetty pimeyteen Kristuksen tulemuksessa – ja hän villitsee jäljellä olevat kansat sotaan pyhien leiriä vastaan, mutta taivaasta lankeaa tuli ja tuhoaa heidät, ja sen jälkeen kadotukseen joutuvat kuolleet heräävät, ja heidät tuomitaan kukin tekojensa mukaan tuliseen järveen, ja heitä vaivataan siellä ikuisesti.

      Jos uskot tämän evankeliumin, niin sinä pelastut. Jos et usko tai väärennät sen toisenlaiseksi, niin joudut helvettiin. Olisi hyvä, jos tekisit myös parannuksen: kääntyisit pois pahuudestasi, lakkaisit tekemästä syntiä ja tekisit pelkästään vanhurskaita tekoja, sillä ilman tätä ”pyhitystä” ei kukaan ole näkevä Herraa paitsi vauvana poisnukkuneet ja muut, jotka eivät ole ehtineet pyhittyä ennen kuolemaansa, mutta pelastuvat silti Jumalan armosta jopa ilman uskoa:

      sinun pitää kuitenkin uskoa, koska olet kuullut evankeliumin. Jos et pidä totena tätä evankeliumin sanaa, niin joudut kadotukseen ja Jumala kostaa sinulle tarkasti tekemäsi paha teot, niin että kärsit niistä aina ja ikuisesti tulisessa järvessä. Jos käännyt pois toisenlaiseen evankeliumiin etkä tunnusta katolista (yhteistä) kristillistä uskoa esimerkiksi Apostolisen uskontunnustuksen mukaan, niin joudut kadotukseen, vaikka pitäisit muutoin totena Raamatun kirjoitukset ja sieltä erityisesti evankeliumien tekstit...

      Tämä ainoa oikea oppi pelastaa sinut, jos pysyt siinä sellaisena kuin sen olet Raamatusta lukenut ja katolisella tavalla tulkinnut.

      • Anonyymi

        Tuossa on hirveästi asioita, joita EI TARVITSE uskoa pelastuakseen kristinuskon mukaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossa on hirveästi asioita, joita EI TARVITSE uskoa pelastuakseen kristinuskon mukaan.

        Mitä sitten tarvitsee uskoa pelastuakseen "kristinuskon mukaan"?

        Onko se "kristinusko" Jumalan vaikuttamaa uskoa hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen?

        Jos on, niin mitä kaikkea se usko pitää noin asioiden puolesta sisällään? Mitä tulee pitää totena?

        Onko "usko" jotakin muutakin kuin totena pitämistä ja voiko sielu pelastua, vaikka olisi erehtynyt joissakin "totena pidettävissä" asioissa?


      • Anonyymi

        >>Tunnusta, että Jeesus on Jumala,>>

        tuossa on harhaoppi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Tunnusta, että Jeesus on Jumala,>>

        tuossa on harhaoppi.

        Miten niin on harhaoppi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten niin on harhaoppi?

        jeesus ei ole jumala


    • Anonyymi

      Tuo ei alkuunkaan riitä pelastumiseen. Sinun pitää ihan ensin tehdä parannus ja antaa kastaa itsesi Jeshua HaMaschiaan nimeen saadaksesi synnit anteeksi ja Pyhän Hengen lahjan. Jos et sitä saa, niin kokeile kastetta Jashua HaMaschiaan nimeen. Sinun tulee lisäksi jatkuvasti huutaa avuksesi Jahuwan nimeä eli sitä nimeä, joka Tanakhissa (VT) on annettu Jumalan nimeksi monien muiden nimitysten ohella. Tämä yksi ainoa nimi ja sen nimen avuksi huutaminen tuo sinulle pelastuksen, sillä kun sitä nimeä avuksi huudat ja lausut nimen oikealla tavalla, niin saat avuksesi itsensä Jumalan, joka on kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki tai sitten hän on jotakin muuta, mutta jos et ymmärrä oikein sitä, millainen ja kuka Jumala on, niin joudut helvettiin.

      Sinun tulee pitää lisäksi sapatin käsky ja pitää se Herran päivä pyhänä voidaksesi pelastua. Jos pyhität sunnuntain, niin olet ottanut pedon merkin ja joudut kadotukseen. Onneksi kadotus on siinä tapauksessa vain määräaikainen ja tekojen pahuuteen sovitettu kärsimys vankeudessa ennen tyhjiin raukeamista eli ”toista kuolemaa”, joka tarkoittaa sitä, että sinä lakkaat olemasta tietoinen olento (katoat eikä sinua ole enää olemassa).

      Ja jotta olisit varma pelastuksesta, niin sinun täytyy pitää kaikki Mooseksen lain käskyt, joita on eräiden laskujen mukaan 613 kappaletta, etkä saa rikkoa niitä vastaan, ja lisäksi sinun tulee noudattaa uuden liiton käskyjä ja ohjeita Jumalan seurakunnalle; sinun pitää mm. pestä pyhien jalkoja, käydä katsomassa yksinäisiä ja orpoja, vierailla sairaiden luona, panna kädet heidän päälleen ja parantaa heidät Herran nimessä, jne. etkä saa missään tapauksessa jättää väliin seurakunnan kokousta, joka seurakunta on se sinun oma kirkkosi tai lahkosi muiden ollessa eksyttäjien susilaumaa...

      • Anonyymi

        Ja ellet tahdo joutua kadotukseen, niin sinä et saa pitää kaikkia Mooseksen lain käskyjä, koska teet syntiä, mikäli palaat takaisin vanhan liiton aikaiseen uhraamiseen, pappeuteen ja temppelipalvelukseen sekä juutalaisten juhlien ja tapojen noudattamiseen. Vain nämä "kuoleman ja kadotuksen käskyt" hylännyt voi pelastua, mutta niitä noudattava joutuu eittämättä kadotukseen, koska on pitänyt halpana Jumalan Pojan Jeesuksen Kristuksen pyhän veren ja ruumiin uhrin.

        Teepä niin tai näin, niin olet aina kadotuksen lapsi jonkun nimeltään "kristityn" mukaan, koska vain "oikea oppi pelastaa". Ole siis tarkka, miten tulkitset Raamattua ja seurakuntien opetuksia, jotta et eksy pois vahvalta perustukselta ja joudu kadotukseen. Kristus-kalliolla on tosi vaikeaa pysyä, sillä on tunnettava oikea pelastava oppi ja elettävä vielä pyhää elämää niiden käskyjen mukaan, jotka Jumala Korkein on käskenyt Jumalan lasten pitää, tai jos käskyt pitää, niin joutuu helvettiin, koska käskyjä ei uudessa liitossa ole

        Ole siis tarkka sen suhteen, miten uskot, sillä väärä usko johtaa kadotukseen, ja vain Jumalan vaikuttama usko oikeaan oppiin tuo sinulle pelastuksen. Kaikki Herran Jeesuksen Kristuksen tykö tulleet oppivat tuntemaan totuuden Jumalan sanasta, joka on Raamattu kokonaan, ja he pelastuvat varmasti, koska Pyhä Henki johtaa heidät kaikkeen totuuteen - siihen ainoaan oikeaan oppiin, jota kukin kirkko ja lahko edustaa - tai yksittäinen uskova.


      • Anonyymi

        Unohdit pyhän ehtoollisen, sillä jos joku ei syö Kristuksen lihaa ja juo hänen vertaan, niin hän ei voi pelastua. Jos syöt ja juot virheellisesti, niin joudut helvettiin.

        Jos olet kastettu väärään aikaan tai väärällä tavalla, niin joudut helvettiin.

        Jos olet eronnut ja mennyt uudelleen naimisiin, niin joudut helvettiin.

        Jos masturboit, niin joudut helvettiin.

        Jos.... sitä sun tätä... niin joudut helvettiin.

        Ole siis tarkka sen suhteen, miten uskot, jotta pelastuisit, etkä joutuisi helvettiin.

        Muista maksaa kymmenykset tai lahjoittaa varoistasi vapaaehtoinen summa seurakunnan työhön ja työntekijöille... mitä enemmän, sen parempi. Pelastus on lahja.


    • Anonyymi

      On melkoista arpapeliä tuo pelastus teidän kaiken maailman hihhulien mielestä. Ei ihme, että maailma pitää teitä hulluina ja tärähtäneinä... kun suuri osa teistä vielä pitää kirjaimellisesti totena Raamatun monet sadut ja tarut... jotka eivät varmasti totta ole.

      • Anonyymi

        14 Ja niinkuin Mooses ylensi käärmeen erämaassa, niin pitää Ihmisen Poika ylennettämän,
        15 että jokaisella, joka häneen uskoo, olisi iankaikkinen elämä.
        16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        17 Sillä ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi.
        18 Joka uskoo häneen, sitä ei tuomita; mutta joka ei usko, se on jo tuomittu, koska hän ei ole uskonut Jumalan ainokaisen Pojan nimeen.
        ( Joh. 3)

        14 Vihdoin hän ilmestyi myöskin niille yhdelletoista heidän ollessaan aterialla; ja hän nuhteli heidän epäuskoaan ja heidän sydämensä kovuutta, kun he eivät olleet uskoneet niitä, jotka olivat nähneet hänet ylösnousseeksi.
        15 Ja hän sanoi heille: "Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia kaikille luoduille.
        16 Joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko, se tuomitaan kadotukseen.
        ( Mark. 16)

        s-seutulainen


      • Anonyymi

        On tosiaan arpapeliä. Koskaa ei voi olla varma siitä, onko uskonut oikein ja onko elänyt oikein Jumalan tahdon mukaan, jos pelastuminen olisi kiinni näistä seikoista. Kun ei usko Jumalaan eikä tuomioon tai ikuiseen elämään, niin ei tarvitse rassata mieltään näillä ajatuksilla, ja saa olla vapaa uskon kahleista, raskaasta taakasta, joka tekee elämästä vaikean ja vastenmielisen.


    • Anonyymi

      Usko , kaste ja parannuksen tekeminen pelastaa sinut.

      • Anonyymi

        Mikä kaste?

        Mitä jos en ota kastetta?

        Tai mitä jos sanon, että minut on vauvana kastettu, eikä minun tarvitse saada toista kastetta uskovana aikuisena.

        Mikä kaste pelastaa?

        Mikä kaste johtaa kadotukseen?


      • Anonyymi

        Mitä on "parannuksen tekeminen"?

        Mitä on usko?

        Millainen kaste pelastaa?

        Onko se kaste vedessä ja jos on, niin miten ja mihin nimeen se tulee suorittaa? Mikä on kasteen tapa ja kaava?

        Vai onko se kaste Pyhässä hengessä, joka pelastaa? Voiko pelastua, jos kirjoittaa "pyhän hengen" pienillä kirjaimilla? Tai jos ei usko sen olevan Jumalan kolmas persoona?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä kaste?

        Mitä jos en ota kastetta?

        Tai mitä jos sanon, että minut on vauvana kastettu, eikä minun tarvitse saada toista kastetta uskovana aikuisena.

        Mikä kaste pelastaa?

        Mikä kaste johtaa kadotukseen?

        Katsoppas evl kirkon sivulta mitä vauvakaste tarkoittaa. Siinä liitetään vauva kirkon jäseneksi. Kun eroat kirkosta jäsenyys päättyy.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä on "parannuksen tekeminen"?

        Mitä on usko?

        Millainen kaste pelastaa?

        Onko se kaste vedessä ja jos on, niin miten ja mihin nimeen se tulee suorittaa? Mikä on kasteen tapa ja kaava?

        Vai onko se kaste Pyhässä hengessä, joka pelastaa? Voiko pelastua, jos kirjoittaa "pyhän hengen" pienillä kirjaimilla? Tai jos ei usko sen olevan Jumalan kolmas persoona?

        Parannus on suomeksi "mielenmuutos". Se on kääntymistä pois omasta pahuudesta ja tulemista Jumalan tykö. Se on entisen syntielämän hylkäämistä ja uudessa elämässä vaeltamista Pyhän hengen voimassa: Jumalan voimassa.

        Usko on uskollisuutta Jumalaa ja Jeesusta kohtaan: näiden sanoja ja opetuksia kohtaan. Se on Jumalan ja hänen poikansa Jeesuksen tottelemista, kuuliaisuutta. Se on luottamista Jumalaan ja hänen sanaansa, turvaamista Jumalaan ja riippumista kiinni hänessä ainoassa, joka voi meidät pelastaa. Usko on vakuuttumista siitä, että Jumala pitää lupauksensa ja suurin niistä lupauksista on iankaikkisen elämän lahja. Usko on toivoa ruumiin ylösnousemuksesta ja ikuisesta elämästä Kristuksen tulemuksen jälkeen.

        Raamatussa on monia kasteita ja juutalaisuudessa niitä on ollut vielä enemmän. Kasteiksi on sanottu Raamatussa myös juutalaisia pesuja eli rituaalisia puhdistuksia vedessä siihen upottautumalla. Uutta juutalaisuudessa oli Johannes Kastajan tuoma "parannuksen kaste": hän kastoi juutalaisia, jotka tunnustivat syntinsä ja tahtoivat saada ne anteeksi, minkä jälkeen he tahtoivat elää tarkasti Jumalan tahdon mukaan - tehdä sitä, mikä on hyvää ja oikein Jumalan mielestä.

        Uudessa liitossa on kaste vedessä Herran Jeesuksen nimeen. Se tapahtuu upottamalla kastettava kokonaan veden alle. Ne, joiden kaste mainitaan Uudessa testamentissa, tunnustivat suullaan uskovansa henkilökohtaisesti Jeesukseen Kristuksena ja herranaan. Myös perhekuntiin kuuluvia palvelijoita ja mahdollisesti lapsia kastettiin, mutta ei voida osoittaa varmuudella todeksi sitä, että näiden joukossa olisi ollut uskosta osattomia tai sylilapsia, jotka eivät ole uskoneet Jeesukseen. Tämä vesikaste suoritettiin juutalaisille ja pakanoille: kaikille, jotka kääntyivät Jumalan tykö ja uskoivat Jeesuksen Kristuksen evankeliumin.

        Se kaste, joka Raamatun mukaan pelastaa uudessa liitossa, on Jumalan suorittama. Jumala kastaa tykönsä tulleet ihmiset Pyhässä hengessä Kristukseen Jeesukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kastettava henkilö tulee elimellisesti osaksi Jumalan kansaa ja perhettä, joka koostuu uudestisyntyneistä Jumalan lapsista. Uudestisyntyminen tarkoittaa lyhyesti sitä, että Jeesukseen uskova saa uskon kautta Pyhän hengen ja niin Jumala asuu hänessä siitä hetkestä alkaen.

        Seurakunta on jakaantunut sen suhteen, lähettääkö Isä Jumala vai Jeesus Kristus taivaasta Pyhän Hengen. Vapaissa suunnissa tällä ei ole suurta merkitystä. Siellä uskotaan, että Jeesus kastaa opetuslapset Pyhässä hengessä ja vieläpä tulessa, niin kuin Johannes Kastajan on kirjoitettu sanoneen. Tämän uskotaan tapahtuneen apostoleille ja heidän kanssaan olleille opetuslapsille helluntaina Apostolien tekojen toisen luvun mukaan. Tämän jälkeen "tulisia kieliä" ei ole todistettavasti nähty (eikä apostolien kohdalla ole muuta todistusta kuin Apostolien tekojen kuvaus).

        Kun Pyhässä hengessä kastamisesta puhutaan, niin "tuli" ei tarkoita kirjaimellisesti tulta. Se on kielikuva, jolla kuvataan Pyhän hengen puhdistavaa vaikutusta ja voimaa. Jumala puhdistaa uskovien sydämet ja antaa heille Pyhän hengen ohjaamaan heidän elämäänsä, niin että he voivat Jumalan vaikutuksesta ja hänen voimallaan elää Jumalan tahdon mukaan. Tätä uutta elämää Kristuksessa kutsutaan "pyhitykseksi". Se on erottautumista tämän maailman himoista ja synneistä: Jumalan rakastamista, mikä johtaa hänen käskyjensä noudattamiseen sydämen mielihalusta eikä pakosta. Uskova tekee sitä, mitä mieli halajaa: Jumalan tahdon. Se ei ole vastenmielistä eikä raskasta...

        Pyhässä hengessä kastaminen tapahtuu näkymättömässä hengen maailmassa. Voit ymmärtää sen vertauksen kautta. Ajattele tyhjää pulloa meren rannalla hiekan päällä lojumassa. Sinä olet se tyhjä pullo. Kun tulet sydämesi ajatuksissa lähelle Jumalaa ja pyydät häneltä synnit anteeksi ja uuden elämän, niin Jumala ottaa sinut käteensä ja upottaa itseensä, niin että tulet täyteen Jumalaa ja olet sisällä Jumalassa. Jumala upottaa tyhjän pullon mereen, sen veteen. Vesi menee sisälle pulloon ja pullo on upotettu kokonaan veden alle: sinä olet Jumalassa ja Jumala on sinussa. Niin kauan kuin pullon suu on avoinna, saa vesi kulkea pullon sisään ja sieltä ulos. Vesi kuvaa tässä vertauksessa Pyhää Henkeä.

        Olet tämän vertauksen mukaan "pelastunut" ja siirtynyt sisälle Jumalan valtakuntaan. Se tarkoittaa sitä, että Jeesus Kristus on tästä lähin sinun kuninkaasi ja sinun Herrasi. Sinä palvelet Jumalaa ja pidät esikuvanasi etenkin Jeesuksen, mutta sitten myös profeetat ja apostolit, jotka ovat kärsineet paljon pahaa Jumalan nimen ja evankeliumin tähden. Jumala on Korkein ja Kaikkivaltias, ihminen Kristus Jeesus on välimies Jumalan ja ihmisten välillä, vallassa toiseksi ylin ennen kaikkia muita luotuja, ja sinä olet alamainen heille molemmille: tottelet Jeesuksen sanoja ja opetuksia, koska pidät niitä Jumalan sanoina ja käskyinä sinua varten. Löydät näitä opetuksia etenkin Uudesta testamentista.

        Voit pelastua, vaikka kirjoitat Pyhän hengen kokonaan pienillä kirjaimilla...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Parannus on suomeksi "mielenmuutos". Se on kääntymistä pois omasta pahuudesta ja tulemista Jumalan tykö. Se on entisen syntielämän hylkäämistä ja uudessa elämässä vaeltamista Pyhän hengen voimassa: Jumalan voimassa.

        Usko on uskollisuutta Jumalaa ja Jeesusta kohtaan: näiden sanoja ja opetuksia kohtaan. Se on Jumalan ja hänen poikansa Jeesuksen tottelemista, kuuliaisuutta. Se on luottamista Jumalaan ja hänen sanaansa, turvaamista Jumalaan ja riippumista kiinni hänessä ainoassa, joka voi meidät pelastaa. Usko on vakuuttumista siitä, että Jumala pitää lupauksensa ja suurin niistä lupauksista on iankaikkisen elämän lahja. Usko on toivoa ruumiin ylösnousemuksesta ja ikuisesta elämästä Kristuksen tulemuksen jälkeen.

        Raamatussa on monia kasteita ja juutalaisuudessa niitä on ollut vielä enemmän. Kasteiksi on sanottu Raamatussa myös juutalaisia pesuja eli rituaalisia puhdistuksia vedessä siihen upottautumalla. Uutta juutalaisuudessa oli Johannes Kastajan tuoma "parannuksen kaste": hän kastoi juutalaisia, jotka tunnustivat syntinsä ja tahtoivat saada ne anteeksi, minkä jälkeen he tahtoivat elää tarkasti Jumalan tahdon mukaan - tehdä sitä, mikä on hyvää ja oikein Jumalan mielestä.

        Uudessa liitossa on kaste vedessä Herran Jeesuksen nimeen. Se tapahtuu upottamalla kastettava kokonaan veden alle. Ne, joiden kaste mainitaan Uudessa testamentissa, tunnustivat suullaan uskovansa henkilökohtaisesti Jeesukseen Kristuksena ja herranaan. Myös perhekuntiin kuuluvia palvelijoita ja mahdollisesti lapsia kastettiin, mutta ei voida osoittaa varmuudella todeksi sitä, että näiden joukossa olisi ollut uskosta osattomia tai sylilapsia, jotka eivät ole uskoneet Jeesukseen. Tämä vesikaste suoritettiin juutalaisille ja pakanoille: kaikille, jotka kääntyivät Jumalan tykö ja uskoivat Jeesuksen Kristuksen evankeliumin.

        Se kaste, joka Raamatun mukaan pelastaa uudessa liitossa, on Jumalan suorittama. Jumala kastaa tykönsä tulleet ihmiset Pyhässä hengessä Kristukseen Jeesukseen. Tämä tarkoittaa sitä, että kastettava henkilö tulee elimellisesti osaksi Jumalan kansaa ja perhettä, joka koostuu uudestisyntyneistä Jumalan lapsista. Uudestisyntyminen tarkoittaa lyhyesti sitä, että Jeesukseen uskova saa uskon kautta Pyhän hengen ja niin Jumala asuu hänessä siitä hetkestä alkaen.

        Seurakunta on jakaantunut sen suhteen, lähettääkö Isä Jumala vai Jeesus Kristus taivaasta Pyhän Hengen. Vapaissa suunnissa tällä ei ole suurta merkitystä. Siellä uskotaan, että Jeesus kastaa opetuslapset Pyhässä hengessä ja vieläpä tulessa, niin kuin Johannes Kastajan on kirjoitettu sanoneen. Tämän uskotaan tapahtuneen apostoleille ja heidän kanssaan olleille opetuslapsille helluntaina Apostolien tekojen toisen luvun mukaan. Tämän jälkeen "tulisia kieliä" ei ole todistettavasti nähty (eikä apostolien kohdalla ole muuta todistusta kuin Apostolien tekojen kuvaus).

        Kun Pyhässä hengessä kastamisesta puhutaan, niin "tuli" ei tarkoita kirjaimellisesti tulta. Se on kielikuva, jolla kuvataan Pyhän hengen puhdistavaa vaikutusta ja voimaa. Jumala puhdistaa uskovien sydämet ja antaa heille Pyhän hengen ohjaamaan heidän elämäänsä, niin että he voivat Jumalan vaikutuksesta ja hänen voimallaan elää Jumalan tahdon mukaan. Tätä uutta elämää Kristuksessa kutsutaan "pyhitykseksi". Se on erottautumista tämän maailman himoista ja synneistä: Jumalan rakastamista, mikä johtaa hänen käskyjensä noudattamiseen sydämen mielihalusta eikä pakosta. Uskova tekee sitä, mitä mieli halajaa: Jumalan tahdon. Se ei ole vastenmielistä eikä raskasta...

        Pyhässä hengessä kastaminen tapahtuu näkymättömässä hengen maailmassa. Voit ymmärtää sen vertauksen kautta. Ajattele tyhjää pulloa meren rannalla hiekan päällä lojumassa. Sinä olet se tyhjä pullo. Kun tulet sydämesi ajatuksissa lähelle Jumalaa ja pyydät häneltä synnit anteeksi ja uuden elämän, niin Jumala ottaa sinut käteensä ja upottaa itseensä, niin että tulet täyteen Jumalaa ja olet sisällä Jumalassa. Jumala upottaa tyhjän pullon mereen, sen veteen. Vesi menee sisälle pulloon ja pullo on upotettu kokonaan veden alle: sinä olet Jumalassa ja Jumala on sinussa. Niin kauan kuin pullon suu on avoinna, saa vesi kulkea pullon sisään ja sieltä ulos. Vesi kuvaa tässä vertauksessa Pyhää Henkeä.

        Olet tämän vertauksen mukaan "pelastunut" ja siirtynyt sisälle Jumalan valtakuntaan. Se tarkoittaa sitä, että Jeesus Kristus on tästä lähin sinun kuninkaasi ja sinun Herrasi. Sinä palvelet Jumalaa ja pidät esikuvanasi etenkin Jeesuksen, mutta sitten myös profeetat ja apostolit, jotka ovat kärsineet paljon pahaa Jumalan nimen ja evankeliumin tähden. Jumala on Korkein ja Kaikkivaltias, ihminen Kristus Jeesus on välimies Jumalan ja ihmisten välillä, vallassa toiseksi ylin ennen kaikkia muita luotuja, ja sinä olet alamainen heille molemmille: tottelet Jeesuksen sanoja ja opetuksia, koska pidät niitä Jumalan sanoina ja käskyinä sinua varten. Löydät näitä opetuksia etenkin Uudesta testamentista.

        Voit pelastua, vaikka kirjoitat Pyhän hengen kokonaan pienillä kirjaimilla...

        ... Uuden testamentin alkuperäiset tekstit on kirjoitettu joko kokonaan pienillä kirjaimilla ilman välimerkkejä tai sitten isoilla kirjaimilla. Niinpä on aina tulkintaa, kun kirjoitetaan sanat Jumala, herra ja henki joko isolla tai pienellä kirjaimella.

        Tulkintaa on myös se, millainen Jumala Raamatun mukaan on: onko hän kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki vai yksi ainoa Isä vai jotakin muuta. Tulkintoja on monia, mutta mikään niistä ei ole pelastumisen ehto, eikä mikäään niistä tulkinnoista johda suoraan kadotukseen, jos jotakin niistä totena tai oikeana pitäisit. Jos et ymmärrä jotakin asiaa Raamatusta tai muutoinkaan uskosta, niin älä ota kantaa: jätä asia avoimeksi sen sijaan, että valitsisit itsellesi puolen, jonka kautta asetut sitten eri tavalla tulkitsevia vastaan.

        Hyvä vastaus vaikeisiin kysymyksiin on "En tiedä!" Jos et tiedä jotakin opetusta tai Raamatun kohtaa, miten se tulee ymmärtää, niin älä asetu toisen tulkinnan kannalle ja toista vastaan, ikään kuin valitsisit puolen ja asettuisit eri tavalla uskovia vastaan. He ovat sinun veljiäsi ja sisariasi Herrassa, eikä seurakuntaa ole sopivaa repiä hajalle eri lahkoihin opillisten erimielisyyksien vuoksi. Voi tietysti olla niin, että jotkut "suunnat" ovat enemmän eksyksissä kuin muut, mutta jokaisessa voi olla Jumalan lapsia ja niidenkin joukossa on "valhevehnää", jotka ovat opillisesti lähempänä Jumalan sanan totuutta kuin muut "tunnustukset" tai kirkot/ lahkot. Susia on lammasten joukossa kaikkialla.

        Se ei sinua kadota, jos kuulut nimellisesti johonkin uskovien ryhmään tai kirkkoon, tai et kuulu. Pelastuksen rajat eivät kulje jäsenrekistereissä. Sen asian päättää Jumala ja hän tietää sen, ketkä pelastuvat ja ketkä eivät pelastu. Älä sinä sellaisesta huoli vaan "tule ja seuraa minua!" sanoo herra Jeesus kristus. Tämän hän sanoi eläessään maan päällä opetuslapsilleen ja apostoleille, ja sen hän sanoo nyt Isän tyköä lähetetyssä Pyhässä hengessä sinulle, joka tätä luet ja jota Jumala mahdollisesti kutsuu sisälle valtakuntaansa.

        Jos uskot sydämessäsi, että Jeesus on Kristus ja Jumala on herättänyt hänet kuolleista, ja tunnustat Jeesuksen suullasi herraksesi, niin sinä pelastut: olet tullut vanhurskaaksi eli Jumalalle kelpaavaksi uskon kautta evankeliumin sanomaan. Mitään muuta ei sinulta "vaadita" ja tämänkin asian voit kyseenalaistaa, jos sinusta tuntuu vaikealta pitää totena niin uskomaton väite kuin Jeesuksen kuolleista herääminen ja taivaaseen nousu on. Jumala kyllä ymmärtää ja jos rakastat totuutta yli kaiken, niin tulet tietämään sen, mikä tarpeen on, eikä lopuilla asioilla ole sitten merkitystä pelastuksesi suhteen.

        Ole luottavaisin ja turvallisin mielin. Sitä, jota Jumala rakastaa, ei tuomita kadotukseen, ja vaikka tuomittaisiin, niin minkä sille sitten voi tehdä? Pelastus ei ole Raamatun mukaan ihmisen omin teoin ja hyvyyden kautta ansaittavissa. Se on tosiaankin Jumalan lahja. Jos teet hyvää, niin tee sitä ilman, että toivot saavasi sen ansiosta palkinnon. Jos kartat pahaa, niin tee se pelkäämättä kadotusta: rangaistusta pahojen tekojen vuoksi. Jos olet hyvä ihminen, niin teet luonnostasi Jumalan tahdon (tai hyvää, jos et Häneen usko); jos olet paha ihminen, niin teet pahaa, etkä sille luultavasti kovin paljon mitään voi.

        Usko Jeesukseen on auttanut monia ihmisiä vapautumaan pahoista riippuvuuksista ja huonoista elämäntavoista. Jos mikään muu ei auta, niin pyydä Jumalaa avuksi. Voit vapautua "siteistä" uskon kautta, vaikka Jumala ei olisi edes olemassa: monet ovat nimittäin vapautuneet ja jos he ovat uskoneet satuolentoon - niin kuin ateistit sanovat - niin he ovat silti vapaat pahoista tavoista ja voivat elää kunniallista elämää yhteiskunnan toimivana jäsenenä. Se on arvokasta, vaikka siitä ei mitään palkintoa saisi...


      • Anonyymi

        Aloittajantaitaa kysyä, että usko mihin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... Uuden testamentin alkuperäiset tekstit on kirjoitettu joko kokonaan pienillä kirjaimilla ilman välimerkkejä tai sitten isoilla kirjaimilla. Niinpä on aina tulkintaa, kun kirjoitetaan sanat Jumala, herra ja henki joko isolla tai pienellä kirjaimella.

        Tulkintaa on myös se, millainen Jumala Raamatun mukaan on: onko hän kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki vai yksi ainoa Isä vai jotakin muuta. Tulkintoja on monia, mutta mikään niistä ei ole pelastumisen ehto, eikä mikäään niistä tulkinnoista johda suoraan kadotukseen, jos jotakin niistä totena tai oikeana pitäisit. Jos et ymmärrä jotakin asiaa Raamatusta tai muutoinkaan uskosta, niin älä ota kantaa: jätä asia avoimeksi sen sijaan, että valitsisit itsellesi puolen, jonka kautta asetut sitten eri tavalla tulkitsevia vastaan.

        Hyvä vastaus vaikeisiin kysymyksiin on "En tiedä!" Jos et tiedä jotakin opetusta tai Raamatun kohtaa, miten se tulee ymmärtää, niin älä asetu toisen tulkinnan kannalle ja toista vastaan, ikään kuin valitsisit puolen ja asettuisit eri tavalla uskovia vastaan. He ovat sinun veljiäsi ja sisariasi Herrassa, eikä seurakuntaa ole sopivaa repiä hajalle eri lahkoihin opillisten erimielisyyksien vuoksi. Voi tietysti olla niin, että jotkut "suunnat" ovat enemmän eksyksissä kuin muut, mutta jokaisessa voi olla Jumalan lapsia ja niidenkin joukossa on "valhevehnää", jotka ovat opillisesti lähempänä Jumalan sanan totuutta kuin muut "tunnustukset" tai kirkot/ lahkot. Susia on lammasten joukossa kaikkialla.

        Se ei sinua kadota, jos kuulut nimellisesti johonkin uskovien ryhmään tai kirkkoon, tai et kuulu. Pelastuksen rajat eivät kulje jäsenrekistereissä. Sen asian päättää Jumala ja hän tietää sen, ketkä pelastuvat ja ketkä eivät pelastu. Älä sinä sellaisesta huoli vaan "tule ja seuraa minua!" sanoo herra Jeesus kristus. Tämän hän sanoi eläessään maan päällä opetuslapsilleen ja apostoleille, ja sen hän sanoo nyt Isän tyköä lähetetyssä Pyhässä hengessä sinulle, joka tätä luet ja jota Jumala mahdollisesti kutsuu sisälle valtakuntaansa.

        Jos uskot sydämessäsi, että Jeesus on Kristus ja Jumala on herättänyt hänet kuolleista, ja tunnustat Jeesuksen suullasi herraksesi, niin sinä pelastut: olet tullut vanhurskaaksi eli Jumalalle kelpaavaksi uskon kautta evankeliumin sanomaan. Mitään muuta ei sinulta "vaadita" ja tämänkin asian voit kyseenalaistaa, jos sinusta tuntuu vaikealta pitää totena niin uskomaton väite kuin Jeesuksen kuolleista herääminen ja taivaaseen nousu on. Jumala kyllä ymmärtää ja jos rakastat totuutta yli kaiken, niin tulet tietämään sen, mikä tarpeen on, eikä lopuilla asioilla ole sitten merkitystä pelastuksesi suhteen.

        Ole luottavaisin ja turvallisin mielin. Sitä, jota Jumala rakastaa, ei tuomita kadotukseen, ja vaikka tuomittaisiin, niin minkä sille sitten voi tehdä? Pelastus ei ole Raamatun mukaan ihmisen omin teoin ja hyvyyden kautta ansaittavissa. Se on tosiaankin Jumalan lahja. Jos teet hyvää, niin tee sitä ilman, että toivot saavasi sen ansiosta palkinnon. Jos kartat pahaa, niin tee se pelkäämättä kadotusta: rangaistusta pahojen tekojen vuoksi. Jos olet hyvä ihminen, niin teet luonnostasi Jumalan tahdon (tai hyvää, jos et Häneen usko); jos olet paha ihminen, niin teet pahaa, etkä sille luultavasti kovin paljon mitään voi.

        Usko Jeesukseen on auttanut monia ihmisiä vapautumaan pahoista riippuvuuksista ja huonoista elämäntavoista. Jos mikään muu ei auta, niin pyydä Jumalaa avuksi. Voit vapautua "siteistä" uskon kautta, vaikka Jumala ei olisi edes olemassa: monet ovat nimittäin vapautuneet ja jos he ovat uskoneet satuolentoon - niin kuin ateistit sanovat - niin he ovat silti vapaat pahoista tavoista ja voivat elää kunniallista elämää yhteiskunnan toimivana jäsenenä. Se on arvokasta, vaikka siitä ei mitään palkintoa saisi...

        Varokaa tätä eksyttäjää! Sellainen ei voi pelastua, joka ei usko, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen!"

        Tuo harhaoppinen yrittää "suloisilla sanoilla" eksyttää jopa valitut, niin että uskoisivat valheen!

        On uskottava se, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, eikä sitä sanomaa saa muuttaa millään tavalla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varokaa tätä eksyttäjää! Sellainen ei voi pelastua, joka ei usko, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen!"

        Tuo harhaoppinen yrittää "suloisilla sanoilla" eksyttää jopa valitut, niin että uskoisivat valheen!

        On uskottava se, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, eikä sitä sanomaa saa muuttaa millään tavalla!

        Niin, ja tuo harhaoppinen ei sanonut mitään siitä, että Nasaretilainen Jeesus on Jumalan Poika, hän jota myös Kristukseksi kutsutaan!

        Hirveää harhaoppia!

        Helvettiin joutuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varokaa tätä eksyttäjää! Sellainen ei voi pelastua, joka ei usko, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen!"

        Tuo harhaoppinen yrittää "suloisilla sanoilla" eksyttää jopa valitut, niin että uskoisivat valheen!

        On uskottava se, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, eikä sitä sanomaa saa muuttaa millään tavalla!

        Minä olen se joka minä olen, Jeesus. Minä olen se joka minä ole Ville.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Katsoppas evl kirkon sivulta mitä vauvakaste tarkoittaa. Siinä liitetään vauva kirkon jäseneksi. Kun eroat kirkosta jäsenyys päättyy.

        Onko kirkon jäsenyys sama asia kuin olla jäsen Jumalan kansassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varokaa tätä eksyttäjää! Sellainen ei voi pelastua, joka ei usko, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen!"

        Tuo harhaoppinen yrittää "suloisilla sanoilla" eksyttää jopa valitut, niin että uskoisivat valheen!

        On uskottava se, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, eikä sitä sanomaa saa muuttaa millään tavalla!

        Pelastunko, jos pelaan varman päälle ja tunnustan uskovani, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen", mutta en selitä lainkaan sitä, mitä uskon Jeesuksen noilla sanoillaan tarkoittaneen - tai jos Jeesus ei niitä sanonut, niin mitä niiden sanojen kirjoittaja uskoi niiden sanojen tarkoittavan?

        Vai pitäisikö sanaa selittää ja kertoa, mitä ne tarkoittavat, voidakseen joko pelastua tai joutua kadotukseen sen tulkinnan perusteella, jota pitää oikeana?

        Vai pelastuuko sellainen, joka sanoo "En tiedä, mitä nuo sanat tarkoittavat"?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, ja tuo harhaoppinen ei sanonut mitään siitä, että Nasaretilainen Jeesus on Jumalan Poika, hän jota myös Kristukseksi kutsutaan!

        Hirveää harhaoppia!

        Helvettiin joutuu!

        Mitä tarkoitetaan sanoilla "Jumalan Poika" (Jumalan poika?) ja "Kristus"?

        Pelastaako, jos sanoo uskovansa, että Jeesus on Kristus ja Jumalan poika, mutta ei selitä millään tavalla sitä, mitä noilla sanoilla on tarkoitettu Raamatussa tai miten ne itse on ymmärtänyt?

        Olisiko varminta sanoa, että "En tiedä!" ja uskoo silti sanat sellaisenaan, mutta ei ymmärrä sitä, mitä ne tarkoittavat?

        Nythän on vaara joutua kadotukseen, jos tulkitsee ja ymmärtää "sanoman" (sanat) väärin! Ei siis kannattaisi ottaa kantaa, jotta välttyy kadotukselta, vai joutuvatko nekin helvettiin, jotka eivät ymmärrä Raamatun kirjoituksia?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minä olen se joka minä olen, Jeesus. Minä olen se joka minä ole Ville.

        Minä olen se, joka minä olen: teille luvattu Israelin vapahtaja ja kuningas, Messias (voideltu; kristus). Minä olen se "Jumalan poika", jonka valtaistuin pysyy ikuisesti, ja josta profeetat ovat edeltä puhuneet, että hän on ilmestyvä kansansa keskelle: profeetta, Mooseksen kaltainen.

        Joutuuko nuo sanat ja selityksen uskova helvettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varokaa tätä eksyttäjää! Sellainen ei voi pelastua, joka ei usko, että Jeesus on "Minä olen se, joka minä olen!"

        Tuo harhaoppinen yrittää "suloisilla sanoilla" eksyttää jopa valitut, niin että uskoisivat valheen!

        On uskottava se, mitä Raamattu sanoo Jeesuksesta Kristuksesta, eikä sitä sanomaa saa muuttaa millään tavalla!

        >>"Minä olen se, joka minä olen!">>

        Jeesus ei ole jumala, jeesus on ihminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ... Uuden testamentin alkuperäiset tekstit on kirjoitettu joko kokonaan pienillä kirjaimilla ilman välimerkkejä tai sitten isoilla kirjaimilla. Niinpä on aina tulkintaa, kun kirjoitetaan sanat Jumala, herra ja henki joko isolla tai pienellä kirjaimella.

        Tulkintaa on myös se, millainen Jumala Raamatun mukaan on: onko hän kolmiyhteinen Isä ja Poika ja Pyhä Henki vai yksi ainoa Isä vai jotakin muuta. Tulkintoja on monia, mutta mikään niistä ei ole pelastumisen ehto, eikä mikäään niistä tulkinnoista johda suoraan kadotukseen, jos jotakin niistä totena tai oikeana pitäisit. Jos et ymmärrä jotakin asiaa Raamatusta tai muutoinkaan uskosta, niin älä ota kantaa: jätä asia avoimeksi sen sijaan, että valitsisit itsellesi puolen, jonka kautta asetut sitten eri tavalla tulkitsevia vastaan.

        Hyvä vastaus vaikeisiin kysymyksiin on "En tiedä!" Jos et tiedä jotakin opetusta tai Raamatun kohtaa, miten se tulee ymmärtää, niin älä asetu toisen tulkinnan kannalle ja toista vastaan, ikään kuin valitsisit puolen ja asettuisit eri tavalla uskovia vastaan. He ovat sinun veljiäsi ja sisariasi Herrassa, eikä seurakuntaa ole sopivaa repiä hajalle eri lahkoihin opillisten erimielisyyksien vuoksi. Voi tietysti olla niin, että jotkut "suunnat" ovat enemmän eksyksissä kuin muut, mutta jokaisessa voi olla Jumalan lapsia ja niidenkin joukossa on "valhevehnää", jotka ovat opillisesti lähempänä Jumalan sanan totuutta kuin muut "tunnustukset" tai kirkot/ lahkot. Susia on lammasten joukossa kaikkialla.

        Se ei sinua kadota, jos kuulut nimellisesti johonkin uskovien ryhmään tai kirkkoon, tai et kuulu. Pelastuksen rajat eivät kulje jäsenrekistereissä. Sen asian päättää Jumala ja hän tietää sen, ketkä pelastuvat ja ketkä eivät pelastu. Älä sinä sellaisesta huoli vaan "tule ja seuraa minua!" sanoo herra Jeesus kristus. Tämän hän sanoi eläessään maan päällä opetuslapsilleen ja apostoleille, ja sen hän sanoo nyt Isän tyköä lähetetyssä Pyhässä hengessä sinulle, joka tätä luet ja jota Jumala mahdollisesti kutsuu sisälle valtakuntaansa.

        Jos uskot sydämessäsi, että Jeesus on Kristus ja Jumala on herättänyt hänet kuolleista, ja tunnustat Jeesuksen suullasi herraksesi, niin sinä pelastut: olet tullut vanhurskaaksi eli Jumalalle kelpaavaksi uskon kautta evankeliumin sanomaan. Mitään muuta ei sinulta "vaadita" ja tämänkin asian voit kyseenalaistaa, jos sinusta tuntuu vaikealta pitää totena niin uskomaton väite kuin Jeesuksen kuolleista herääminen ja taivaaseen nousu on. Jumala kyllä ymmärtää ja jos rakastat totuutta yli kaiken, niin tulet tietämään sen, mikä tarpeen on, eikä lopuilla asioilla ole sitten merkitystä pelastuksesi suhteen.

        Ole luottavaisin ja turvallisin mielin. Sitä, jota Jumala rakastaa, ei tuomita kadotukseen, ja vaikka tuomittaisiin, niin minkä sille sitten voi tehdä? Pelastus ei ole Raamatun mukaan ihmisen omin teoin ja hyvyyden kautta ansaittavissa. Se on tosiaankin Jumalan lahja. Jos teet hyvää, niin tee sitä ilman, että toivot saavasi sen ansiosta palkinnon. Jos kartat pahaa, niin tee se pelkäämättä kadotusta: rangaistusta pahojen tekojen vuoksi. Jos olet hyvä ihminen, niin teet luonnostasi Jumalan tahdon (tai hyvää, jos et Häneen usko); jos olet paha ihminen, niin teet pahaa, etkä sille luultavasti kovin paljon mitään voi.

        Usko Jeesukseen on auttanut monia ihmisiä vapautumaan pahoista riippuvuuksista ja huonoista elämäntavoista. Jos mikään muu ei auta, niin pyydä Jumalaa avuksi. Voit vapautua "siteistä" uskon kautta, vaikka Jumala ei olisi edes olemassa: monet ovat nimittäin vapautuneet ja jos he ovat uskoneet satuolentoon - niin kuin ateistit sanovat - niin he ovat silti vapaat pahoista tavoista ja voivat elää kunniallista elämää yhteiskunnan toimivana jäsenenä. Se on arvokasta, vaikka siitä ei mitään palkintoa saisi...

        >>Jos uskot sydämessäsi, että Jeesus on Kristus ja Jumala on herättänyt hänet kuolleista, ja tunnustat Jeesuksen suullasi herraksesi, niin sinä pelastut: olet tullut vanhurskaaksi eli Jumalalle kelpaavaksi uskon kautta evankeliumin sanomaan>>

        tuo on valhetta..Yksin uskosta ei pelastu, Yksin uskosta ei tapahdu yhtään mitään! Tuo kommentoija tuo palstalle harhaoppia.


    • Anonyymi

      Joh.5:25 Totisesti, totiseti minä sanon teille: aika tulee ja on jo, jolloin kuoleet kuulevat Jumalan Pojan äänen, ja jotka sen kuulevat, ne saavat elää. Room.6:4-5. Gal.2:20

    • Ei mikään oppi vaan Jeesus.
      Vaikka et uskokaan, että Hän on,
      niin voit silti kääntyä Hänen puoleensa.

      Sano ääneen vaikka näin:
      'Jos olet olemassa,
      muista minua'.

      • Anonyymi

        Eli mihin pitäisi uskoa? Pelkkä nimi tuskin pelastaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli mihin pitäisi uskoa? Pelkkä nimi tuskin pelastaa.

        Käänny Jeesuksen puoleen
        vaikkapa esittämälläni tavalla.

        Tuossa kohtaamisessa saat
        lahjaksi uskon.


      • Anonyymi

        En käänny sellaisen puoleen, jonka en usko olevan olemassa. Pidän toki todennäköisenä, että Jeesus on historiallinen henkilö, mutta en pidä todellisena historiana häneen liitettyjä taruja.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En käänny sellaisen puoleen, jonka en usko olevan olemassa. Pidän toki todennäköisenä, että Jeesus on historiallinen henkilö, mutta en pidä todellisena historiana häneen liitettyjä taruja.

        Jeesus sanoi:

        "te ette tahdo tulla minun tyköni,
        että saisitte elämän"


    • Anonyymi

      Fil.3:10-11 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen karsimyksensä osllisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta, jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista. Ilm.20:5-6

    • Anonyymi

      Itse luotan oppiin, jonka ainoa perustus on Jeesus Kristus ja Hänen lahjatekonsa: sovitustyö, lahjavanhurskautus, pyhitys ja Pyhän Hengen voima, kaste, ehtoollinen. (Luterilainen oppi).

      Sieluni pelastus:
      >>Yksin uskosta. Yksin armosta. Yksin Kristuksen tekojen kautta.<<
      🥀

      • Anonyymi

        Luther ei pelasta oppeineen yhtään ketään.


      • Anonyymi

        Joudunko helvettiin, jos luotan johonkin toiseen opin muotoon?


      • Anonyymi

        >>Itse luotan oppiin, jonka ainoa perustus on Jeesus Kristus ja Hänen lahjatekonsa: sovitustyö, lahjavanhurskautus, pyhitys ja Pyhän Hengen voima, kaste, ehtoollinen. (Luterilainen oppi).>>>


        tuo on täysin harhaoppinen todistaja!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joudunko helvettiin, jos luotan johonkin toiseen opin muotoon?

        Mikä on helvetti?


    • Anonyymi

      Moni tekee asiasta turhan monimutkaisen mutta asia on hyvin yksinkertainen. Totena pitäminen eli usko. Ei tarvitse uskoa muuta kuin, että kun Jeesus kuoli syntiesi puolesta ja että siksi saat syntisi anteeksi, niin olet pelastettu. Mitään muuta sinun ei tarvitse uskoa. Mutta sitten on asioita, jotka eivät vaadi uskoa mutta joita ilman et voi pelastua. Sinun ei tarvitse uskoa niihin.

      Ei niistä sitten sen enempää, koska kysyit vain, että mitä täytyy pitää totena. Mutta niistä asioista saa kyllä aikaan ison riidan tällä palstalla.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla sanotaan, että ei tarvitse uskoa Jeesuksen kuolleen syntieni puolesta, jotta ne voidaan saada anteeksi. Riittää, että uskoo Jumalaan ja pyytää niitä häneltä anteeksi: Evankeliumia ei tarvitse uskoa syntien anteeksisaamiseksi.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16855611/milla-perusteella-synnit-saadaan-anteeksi

        Kumpaa siis uskoa: sinua vai tuota toista? Vai ei kumpaakaan?

        Älä usko kumpakaan. Lue Raamatusta.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Vain Jeesuksen sovitustyö pelastaa. Monet uskovaiset vaikuttavat olevan ihan sekaisin ja sekoittava valitettavasti muidenkin pään. Pelastus tulee yksin Jumalan armosta Kristuksen kautta. Se on portti, josta lähdetään uskon tielle. Uskon tie on kasvamista Kristuksen tuntemisessa. Se tapahtuu vähitellen, kun asiat avautuvat. Kasvuprosessia ei pidä sekoittaa Jumalan lahjana saatavaan pelastukseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuolla sanotaan, että ei tarvitse uskoa Jeesuksen kuolleen syntieni puolesta, jotta ne voidaan saada anteeksi. Riittää, että uskoo Jumalaan ja pyytää niitä häneltä anteeksi: Evankeliumia ei tarvitse uskoa syntien anteeksisaamiseksi.

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/16855611/milla-perusteella-synnit-saadaan-anteeksi

        Kumpaa siis uskoa: sinua vai tuota toista? Vai ei kumpaakaan?

        EVANKELIUMI eli hyvä uutinen ON TÄMÄ: "Sillä niin on Jumala maailmaa rakastastanut, että Hän antoi ainoan Poikansa, ettei yksikään, joka Häneen uskoo hukkuisi, vaan saisi iankaikkisen elämän. (Joh. 3:16)

        Muu on uskon tien kulkemiseen liittyvää oheisopetusta. Siihen valitettavasti liitetään joskus myös oman uskonnollisen kulttuurin painotuksia. Niistä tulee harhaoppia, jos ne nostetaan pelastuksen ehdoksi tai Jumalan armon hämärtäviksi vaatimuksiksi.


    • Anonyymi

      Yksi isoimmista ongelmista koko kristinuskossa pidän ajatusta synnistä. Sen lähtökohta on epämäärääinen, mutta kuitenkin jostain syystä keskeinen osa.

      https://evl.fi/sanasto/-/glossary/word/Synti

      "Raamatun syntiinlankeemuskertomus (1. Moos. 3Linkki avautuu uudessa välilehdessä) on kirjalliselta lajityypiltään myyttinen ja kuvaa ihmiskunnan luopumusta Jumalan tahdosta ja siitä seurannutta kadotuksen tilaa. Se kuvaa ihmisen hätään langenneena ja paratiisista karkotettuna eksyneenä orpona. Syntiinlankeemusmyytti on peruskertomus pahuudesta, jossa käärme (Saatanan symboli) viettelee ihmisen nauttimaan sellaisen puun hedelmää, joka tuottaa kuoleman."

      Kun koko paratiisi on minulle lähtökohtaisesti vain tarina (myytti), eikä oikea kertomus, niin minkä takia se Jeesus sitten kuoli? Miksi tämä Jumala loi synnin ja miten kun Raamatun kertomus ei voi pitää paikkaansa. Sokea usko jossa valehtelee itselleen ei ole hyväksi.

      • Anonyymi

        Jumala ei "luonut syntiä", vaikka määritteli Raamatun luomismyytissä sen, mitä ensimmäinen synti on: tottelemattomuutta Jumalan sanaa kohtaan, sen sanan eli käskyn rikkomista.

        Synti tuli myytin mukaan ihmiskunnan osaksi ihmisen valinnan ja teon kautta. Jumala ei sitä syntiä tehnyt, mutta oli kertonut jo edeltä, mitä se synti on, ja sitä juuri ihminen sitten teki.

        Luomismyyttiä ei tarvitse uskoa kirjaimellisesti historialliseksi totuudeksi. On uskovia kristittyjä, jotka pitävät sitä kuvakielisenä opetuksena, mutta eivät usko sen olevan kirjaimellisesti todella tapahtuneiden asioiden kuvausta.


    • Anonyymi

      Jeesus sanoo: Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan.

      • Anonyymi

        Mitä pitäisi pyytää? Mitä pitäisi etsiä? Mihin pitäisi kolkuttaa?


    • Anonyymi

      Ei oppi pelasta, vaan Jeesus pelastaa.

      • Anonyymi

        >>vaan Jeesus pelastaa.>>
        ei Jeesus pelasta, vaan Jumala pelastaa, kun toimit Jumalan tahdon mukaan.


      • Anonyymi

        Nuo sanat "Jeesus pelastaa" ovat vain tyhjää sanahelinää, jos et kerro, mitä niillä tarkoitat.

        Kuka Jeesus? Millainen Jeesus? Miten pelastaa? Mistä pelastaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>vaan Jeesus pelastaa.>>
        ei Jeesus pelasta, vaan Jumala pelastaa, kun toimit Jumalan tahdon mukaan.

        Luuk 19:10 sillä Ihmisen Poika on tullut etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on."

        Joh 12:47 Ja jos joku kuulee minun sanani eikä niitä noudata, niin häntä en minä tuomitse; sillä en minä ole tullut maailmaa tuomitsemaan, vaan pelastamaan maailman.

        1.Tessalonikalaiskirje:
        1:10 ja odottamaan taivaista hänen Poikaansa, jonka hän on herättänyt kuolleista, Jeesusta, joka pelastaa meidät tulevasta vihasta.

        1.Timoteuksen kirje:
        1:15 Varma on se sana ja kaikin puolin vastaanottamisen arvoinen, että Kristus Jeesus on tullut maailmaan syntisiä pelastamaan, joista minä olen suurin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>vaan Jeesus pelastaa.>>
        ei Jeesus pelasta, vaan Jumala pelastaa, kun toimit Jumalan tahdon mukaan.

        Tekojen kautta pelastuminen on karkeaa harhaoppia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nuo sanat "Jeesus pelastaa" ovat vain tyhjää sanahelinää, jos et kerro, mitä niillä tarkoitat.

        Kuka Jeesus? Millainen Jeesus? Miten pelastaa? Mistä pelastaa?

        "Kuka Jeesus? Millainen Jeesus? Miten pelastaa? Mistä pelastaa?"

        Perustiedot kyseisestä uskonnosta kannattaisi sentään hankkia, ennen kuin lähtee notkumaan uskontopalstoille. Jäikö koulu väliin?


    • Anonyymi

      Älä luule, elä. Se on ihmisen osa luettuna 🙄
      repent full time

    • Anonyymi

      Uima oppi sen saa uimakoulussa. se pelastaa.

    • Anonyymi

      Helluntailaisuusoppi on paha harhaoppi, joka vie ihmisen demonihenkien valtaan.

      • Miksi teidän jonkin yhteisön hampaisiinne ottaneiden on aivan pakko ajaa agendaanne kaikissa mahdollisissa keskusteluissa ja hämmentää vilpittömiä kyselijöitä?


      • Anonyymi

        Patologinen helluntailaisvihasi on demonista. Olen eri mieltä kaikenlaisista opeista, mutta en kulje palstoille demonisoimassa ketään.


    • Anonyymi

      Miltä pitäisi pelastua? Kuolema tulee joka tapauksessa ennemmin tai myöhemmin, ja hyvä niin. Uudet sukupolvet saavat tilaa elää ja toteuttaa itseään.

      Ikuinen elämä virsiä laulaen miljardipäisen lauman osana kuullostaa huomattavasti pahemmalta vaihtoehdolta kuin kuolema. Vai mitä te kuvittelette siellä taivaassa tekevänne?

      • Anonyymi

        Ei ole pakko pelastua, voi mennä helvettiinkin. Miksi edes roikut täällä kyselemässä, jos asia ei kiinnosta.


    • Anonyymi

      Tämä "oppi
      Joh 3:16 Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.

      • Anonyymi

        Erinomaisen kaunista runoutta. Mutta niin julmaa. Isä uhrasi poikansa lepyttääkseen omaa vihaansa. Herätti tämän kuitenkin hieman myöhemmin, ja otti mukaansa tuomitsemaan ihmiset ilman valitusoikeutta tyyliin peukku ylös tai peukku alas.

        On tässä runonpätkässä sellainenkin ongelma, kun yhden tulkinnan mukaan Jumala tapatti itsensä. Ja vielä julmasti kiduttamalla. Kaunis runonpätkä, mutta sisällöstä ei löydy mitään järkevää sanomaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Erinomaisen kaunista runoutta. Mutta niin julmaa. Isä uhrasi poikansa lepyttääkseen omaa vihaansa. Herätti tämän kuitenkin hieman myöhemmin, ja otti mukaansa tuomitsemaan ihmiset ilman valitusoikeutta tyyliin peukku ylös tai peukku alas.

        On tässä runonpätkässä sellainenkin ongelma, kun yhden tulkinnan mukaan Jumala tapatti itsensä. Ja vielä julmasti kiduttamalla. Kaunis runonpätkä, mutta sisällöstä ei löydy mitään järkevää sanomaa.

        "Kaunis runonpätkä, mutta sisällöstä ei löydy mitään järkevää sanomaa."

        Eikös Raamatussa sanota, että kadotukseen joutuville Jumalan sana on hullutusta? Toivon todella, että et ole lopullisesti tuominnut itseäsi kadotukseen omilla sanoillasi. Vielä on aikaa muuttaa mieltään ja lähestyä Jumalan sanaa vilpittömällä halulla ymmärtää sitä.


    • Anonyymi

      Hevonperseen kautta pelastuu. Höpötystä.

    • "Jokaisella kirkkokunnalla, suuntauksella, tunnustuksella ja lahkolla tuntuu olevan oma näkemyksensä siitä, mikä usko on pelastavaa uskoa, ja mikä johtaa kadotukseen, mutta koska ne näkemykset kumoavat toinen toisensa, niin sivullisen on vaikea päättää, minkä lahkon opin ottaisi omakseen ja saisi siten pelastuksen - lahjana vai pitääkö tehdä jotakin sen eteen?"

      En kyllä sanoisi noin. Ainakaan protestanttisten yhteisöjen perusoppi ei juurikaan poikkea toisistaan. Pelastus on yksin armosta, Jumalan lahjoittaman uskon kautta. Yksinkertaistaen sanoen: Jos uskot koko sydämestäsi siihen, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika ja itsekin Jumala, sovitti ristinkuolemallaan syntimme ja nousi kolmantena päivänä kuolleista, ja tahdot seurata Häntä. olet pelastuva.

      "Sillä jos sinä tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on hänet kuolleista herättänyt, niin sinä pelastut; sillä sydämen uskolla tullaan vanhurskaaksi ja suun tunnustuksella pelastutaan. " (Roomalaiskirje 10:9-10)

      • Anonyymi

        >>>En kyllä sanoisi noin. Ainakaan protestanttisten yhteisöjen perusoppi ei juurikaan poikkea toisistaan. Pelastus on yksin armosta, Jumalan lahjoittaman uskon kautta. Yksinkertaistaen sanoen: Jos uskot koko sydämestäsi siihen, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika ja itsekin Jumala, sovitti ristinkuolemallaan syntimme ja nousi kolmantena päivänä kuolleista, ja tahdot seurata Häntä. olet pelastuva.
        >>>

        tuossa otteessa on tosi harhaoppia koko selostus pelastumisesta. Aivan järjetöntä kirjoittelua tuollainen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        >>>En kyllä sanoisi noin. Ainakaan protestanttisten yhteisöjen perusoppi ei juurikaan poikkea toisistaan. Pelastus on yksin armosta, Jumalan lahjoittaman uskon kautta. Yksinkertaistaen sanoen: Jos uskot koko sydämestäsi siihen, että Jeesus Kristus, Jumalan Poika ja itsekin Jumala, sovitti ristinkuolemallaan syntimme ja nousi kolmantena päivänä kuolleista, ja tahdot seurata Häntä. olet pelastuva.
        >>>

        tuossa otteessa on tosi harhaoppia koko selostus pelastumisesta. Aivan järjetöntä kirjoittelua tuollainen.

        Tuo kirjoittamani "harhaoppi" on nimeltään kristinusko. Sinulla on toki oikeus uskoa jollain toisella tavalla.


    • Anonyymi

      Helluntailaisuus on jakaantunut erilaisiin keskenään riiteleviin kuppikuntiin: omaisuus ja oppiriidat taustalla.

      Helluntaikirkko ry ja Helluntaikansa ry

    • Anonyymi

      Oppi pelastuksesta ja Oppi oikeasta opista.

      Uskon-evankeliumin ydintä on ymmärtää ja uskoa,
      että Jeesus on luotu ja on ihminen ja on syntynyt äidistään ihminen Mariasta Jumalan suusta tulleesta sanasta (Jes. 55:11) (enkeli ilmoitti ”sanan” ja tapahtui ”sanan” mukaan, Luuk. 1: 20 ja 38), Jeesus syntyi yliluonnollisen sikiämisen ja raskauden kautta, Hän syntyi tähän maailmaan niin kuin kaikki muutkin ihmiset, Hänet kiedottiin kapaloon ja asetettiin seimeen (Luuk. 2:7), Hän söi ja joi, Hän väsyi ja nukkui, Hän itki ja rukoili, Jumala (vanhan ja uuden liiton Jumala) teki voimallisia tekoja maan päällä Jeesuksen kautta Apt. 2:22, ihminen Jeesus kristus kuoli ristillä ja Jumala (vanhan ja uuden liiton jumala) oli ihminen Jeesuksessa ja seuraavassa hetkessä, kun keihäs tunkeutui Hänen kylkeensä ja veri vuoti meidän anteeksiantamukseksemme, toteutui sana: "Pyhä Jumala oli Kristuksessa ja sovitti itse maailman itsensä kanssa..." (2.Kor. 5:19). Ja tuon kautta toteutui sana: ” Sillä koska kuolema on tullut ihmisen kautta, niin on myöskin kuolleitten ylösnousemus tullut ihmisen kautta.” 1 Kor. 15:21, tuo Jumala on sovittanut maailman synnit itsensä kanssa ( 2 Kor. 5:19-20, 6:1 ) , niin että saamme omat syntimme anteeksi antamalla sovittaa itsemme (omien syntiemme anteeksisaamiseksi) Jumalan kanssa upotusvesikasteella Pietarin mukaan (Apt. 2:36-41) , olemme myös upotusvesikasteella kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut kasteen haudan kautta ja me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita kasteessa yhtäläisessä kuolemassa, niin olemme samoin myös hänen kanssaan yhtäläisessä ylösnousemuksessa ja olemme myös hänen kanssaan yhtäläisessä uudessa elämässä (Room. 6:3-17) ja olemme saaneet pelastuksen Jumalalta uudestisyntyen upotuskastevedestä ja hengestä (Tiit. 3: 3-8) (1. Piet. 3:21) (Joh. 3:5) (Mark. 16:16) uskomalla Jeesukseen kristukseen ja hänen nimeensä ja uskomalla raamatun profeettojen ja apostolien kirjoittamaan sanaan sen ALKUPERÄISESSÄ muodossaan (1 Tim. 2: 3-7) (ja olemalla sotkematta totuuden Uskon-evankeliumia seuraavilla valhe-jumalilla ja harhaopeilla: Jeesuksen jumaluus, Kristus on Sana-jumala, raamattu-sana-paperilla-jumala, Sana-Poika- lihaan tullut - Jeesus Kristus-Jumalan karitsa-Ylimmäinen pappi ja Pyhä Henki sekä olemalla sotkematta totuuden Uskon-evankeliumia saks. teologi ihminen Martti Lutherin harhaopeilla: Yksin uskosta, Yksin raamattu, Yksin armosta, Yksin Kristus ja Yksin Jumalan kunnia).
      Tuon kaiken totuuden Uskon-evankeliumin kautta olemme Jumalan lapsia (Joh. 1: 12-13) ja uusia luomuksia ( 2 Kor. 5:17) ja olemme Jeesuksen kristuksen päällemme pukeneet (Gal. 3:27) . Olemme pyhiä ja vanhurskautettuja ( 1 Kor. 6:11 , ” te olette vastaanottaneet peson ( upotusvesikasteen) , te olette pyhitetyt, te olette vanhurskautetut meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen nimessä ja meidän Jumalamme hengessä” ) .

      Meidän tulee uskoa siihen, että Jeesus on ihminen ( 1Tim. 2:3-7) ja Jumala on tunnustanut poikansa aikuisena ihmisenä (miehenä) upotusvesikasteen jälkeen (Matt. 3:17, noin vuonna 3o ) ja että Jumala on herättänyt poikansa ylös kuolleista ja että Hän on ottanut ihminen-Jeesuksen ylös taivaaseen ja että Hän on istuttanut ihminen-Jeesuksen oikealle puolelleen, jos mielimme pelastua.
      Jumala (vanhan ja uuden liiton jumala) on luonut kaiken yksin ( luonut kaiken n. 4000 vuotta ennen Jeesuksen kristuksen syntymää Mariasta ) , luonut kaiken mitä on olemassa ( 2 Piet. 3:1-9), ja on tuomitseva eläviä ja kuolleita poikansa Jeesuksen kautta, jonka on herättänyt ylös kuolleista ja korottanut sen jälkeen kaikkien luotujen herraksi. (Apt 17:22-31; 2:12-41).

      Jumala (vanhan ja uuden liiton jumala) on kaikkien Jumala ja kaikkien yläpuolella yksin.
      Jeesus on ollut aina alamainen Jumalalle ja on oleva ikuisesti alistettu Isän Jumalan valtaan, vaikka ihminen Jeesus on muiden luotujen herra ja kuningas. (1Kor 15:27-28) (1 Kor. 11:3)

      Jeesuksen kristuksen ruumiin ja veren uhri kelpaa Jumalalle sovitukseksi synneistämme ja iankaikkiseksi lunastukseksi sieluistamme, koska Jeesus ei tehnyt koskaan syntiä, (1Piet 2:22; 3:18; Hebr 2:9-18; 4:15; 5:4-11; 7:26-28).
      Tuon lisäksi tuli saarnata mielenmuutosta ja kääntymistä pois pahoista teoista Jumalan tykö kunkin omien syntien anteeksisaamiseksi. Tämän kaiken todistamiseen pyhä henki opetuslapsia alussa johdatti. (Apt 26:15-18; 3:19-26; Luuk 24:44-51).
      Tuo kaikki edellä kirjoitettu on Uskon-evankeliumin ydin ja tärkein sanoma, jonka uskomisen ja vastaanottamisen kautta pelastutaan.

      Jumalan armo ja rakkaus on tuossa tärkeässä sanomassa kaikessa mukana, ” tapahtukoon sinun tahtosi myös maan päällä niinkuin taivaassa” Matt. 6:9-13. Matt. 7:21 ”Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.”

      Tuossa edellä on muutama rivi ALKUPERÄISTÄ totuudenmukaista Jumalan tahdon mukaista Uskon-evankeliumia.
      Kaikki kunnia Jumalalle.
      Olkaa hyvä ja perehtykää asiaan.

    • Anonyymi

      Jumala pelastaa vain valitut ja tekee sen suvereenisti vastaan hangoittelusta huolimatta. Muut hän tuomitsee kadotukseen.

      "Kaiken, mitä Jumala tahtoo, sen hän tekee."

      - Pyhä Raamattu

      • Anonyymi

        tuo on sinun oma oppis.


      • Anonyymi

        "Monet ovat kutsutut, mutta harvat ovat valitut."

        - Jeesus Kristus

        Kuka valitsee ne, jotka pelastuvat?


    • Anonyymi

      "Mikä on se oppi, jonka totena pitämisen kautta voin pelastua?"

      Ei se oppi sinua pelasta, vaan usko Jeesukseen. Jos vilpittömästi etsit Jeesusta, sinä löydät hänet. Tai HÄN löytää sinut.

      Mutta sitten sanot, että et usko Jumalaan, Raamattuun tai Jeesukseen. Se on selvästi este pelastukselle. Sinun pitää ensin luopua epäuskostasi ja lähestyä Jeesusta avoimin sydämin, kuin lapsi. Sinun täytyy haluta uskoa eikä tässä mikään oppi auta sinua.

      • Anonyymi

        Ketä tai mitä Jeesusta tarkoitat?

        Millainen se Jeesus on, johon ja jota minun tulee uskoa?

        Mistä tiedän, että se minun palvomani Jeesus ei ole joku "toinen Jeesus" ja "väärä kristus", josta Raamatussa varoitetaan?

        Pelastukseenhan ei riitä esimerkiksi se, että uskoo Jeesuksen olevan ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista, jne. Pitää sen lisäksi uskoa, että Jeesus on joko Jumala tai ikivanha henkiolento, joka on tullut alas taivaasta Marian kohtuun ja syntynyt ihmiseksi. Tai sitten hän on pelkkä ihminen ja ne joutuvat kadotukseen, jotka uskovat hänen olevan jotakin muuta.

        Mihin siis uskon? Trinitaarien, areiolaisten, unitaarien vai kenen selityksiin ja opetuksiin voidakseni pelastua? Vai pelastunko, jos en ota kantaa oppiin, mutta sanon uskovani sen, mitä Raamatussa on: en vain ymmärrä sitä, enkä edes yritä ymmärtää, koska erehdys johtaisi varmasti helvettiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketä tai mitä Jeesusta tarkoitat?

        Millainen se Jeesus on, johon ja jota minun tulee uskoa?

        Mistä tiedän, että se minun palvomani Jeesus ei ole joku "toinen Jeesus" ja "väärä kristus", josta Raamatussa varoitetaan?

        Pelastukseenhan ei riitä esimerkiksi se, että uskoo Jeesuksen olevan ihminen, jonka Jumala on herättänyt kuolleista, jne. Pitää sen lisäksi uskoa, että Jeesus on joko Jumala tai ikivanha henkiolento, joka on tullut alas taivaasta Marian kohtuun ja syntynyt ihmiseksi. Tai sitten hän on pelkkä ihminen ja ne joutuvat kadotukseen, jotka uskovat hänen olevan jotakin muuta.

        Mihin siis uskon? Trinitaarien, areiolaisten, unitaarien vai kenen selityksiin ja opetuksiin voidakseni pelastua? Vai pelastunko, jos en ota kantaa oppiin, mutta sanon uskovani sen, mitä Raamatussa on: en vain ymmärrä sitä, enkä edes yritä ymmärtää, koska erehdys johtaisi varmasti helvettiin?

        >>Mihin siis uskon? Trinitaarien, areiolaisten, unitaarien vai kenen selityksiin ja opetuksiin voidakseni pelastua? >>

        voi hyvänen aika... kommentteja on kirjoitettu lukuisia ja tässä vaiheessa taas uudelleen kysyt "Mihin siis uskon?"...

        kiusahengessä sinä täällä olet! tai muusta syystä esim. luetun tekstin ymmärrys puuttuu?


    • Anonyymi

      Laskuoppi, eli matematiikka.

      • Anonyymi

        Joo niin tekee olin väärässä kun väitin että uimaoppi.


    • Anonyymi

      > Miten minusta tulee siis Jumalan lapsi?

      Raamattu sanoo näin:

      "Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä, jotka eivät ole syntyneet verestä eikä lihan tahdosta eikä miehen tahdosta, vaan Jumalasta."
      Joh. 1:12-13

      "Henki on se, joka eläväksi tekee; ei liha mitään hyödytä. Ne sanat, jotka minä olen teille puhunut, ovat henki ja ovat elämä."
      Joh. 6:63

      "...Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas. Joka syntiä tekee, se on perkeleestä, sillä perkele on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi perkeleen teot. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä perkeleen lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta."
      1 Joh. 3:7-10

      "Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään."
      Mat. 25:46

      " Sillä synnin palkka on kuolema, mutta Jumalan armolahja on iankaikkinen elämä Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
      Room. 6:23

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kenen kanssa haluaisit suhteeseen?

      Laita omasi ja hänen nimensä ensimmäinen kirjain 😊
      Ikävä
      105
      2363
    2. Eläkeläisiltä leikataan jo asumistukeakin, osalla loppuu kokonaan!

      https://yle.fi/a/74-20102928 Hallitus varmaan vihaa eläkeläisiä, nyt ollaan kajoamassa eläkeläisten asumistukeenkin, os
      Maailman menoa
      433
      2056
    3. Mies, riittääkö sulle näkemään vilauksen musta?

      Etkö halua ottaa minua kiinni?
      Ikävä
      72
      1503
    4. Maanantai päivää

      On tää yhdenlainen paikka... No huomenta nyt kuitenkin. 🐺❤️🖤🫤☕
      Ikävä
      75
      1195
    5. Mikä kaivatussasi on

      parasta?
      Ikävä
      42
      1166
    6. Palstasuden aamu

      Hyvää huomenta. Alkaa vähitellen tervehtymistä tapahtua. 😊🤗☕🐺
      Ikävä
      219
      1135
    7. Ollaan samanlaisia

      Samannäköisiäkin? Herkkiä, pohdiskelevia, syvästi tuntevia? Aistin kuvienkin perusteella paljon samankaltaisuutta. Siksi
      Ikävä
      74
      1069
    8. Kaipaatko vielä häntä?

      Entistä kumppaniasi?
      Suhteet
      191
      1059
    9. Ken leikkiin ryhtyy

      Se leikin kestäköön. Ei mulle tarvitse kiukutella jos en lähde leikkiin mukaan. Eiköhän se oo molemmille helpoin kun lop
      Ikävä
      93
      1039
    10. Pelkään sua.

      Ja haluan ihan älyttömästi. Voiko näin kirjoittaa naiselle.
      Ikävä
      54
      978
    Aihe