Teollisuusliitto on ajanut sopimusyhteiskunnan kuilun yli

Anonyymi

Kolmikanta on historiaa.

Siitä viimeinen esimerkki on "kolmikantainen" sopiminen paikallisesta sopimisesta. Sopimusta ei syntynyt. Ammattiliitot eivät halunneet sopia.

Paikallista sopimista pitää lisätä yrityskohtaisesti, kun ammattiliitoille se ei tunnu käyvän. Sen takia Teknologiateollisuus irtautuu sopimisesta.

EK irtautui sopimisesta.

Metsäteollisuus irtautui valtakunnallisista sopimuksista.

Nyt on Teknologiateollisuuden aika irtautua. Teollisuusliiton mahdottomat kiristystoimet ovat yksi tärkeimmistä tekijöistä. Teollisuusliiton lakot vuosi sitten eivät ainakaan lisänneet luottamusta. Teknologiateollisuuden irtautuminen sopimisesta on osoitus Teollisuusliiton johdon suuresta epäonnistumisesta. Mahalasku ja ruvet naamaan. Lomautus ja irtisanominen?

Näin käy ammattiliitto kerrallaan ja liittojen jäsenmäärä laskee.

Kukaan ei halua lakkoilla, työpaikat pitää varmistaa ja luoda niitä lisää. Se on Suomen hyvinvoinnin edellytys.

Pron laittomat lakot tänä talvena ja veturimiesten, RAU/Helsinki ja RAU/Riihimäki, laittomat lakot rikkoivat kaikki työrauhavelvoitetta. Ammattiliitot rikkovat. Turha syyttää työntantajia työrauhavelvoitteen rikkomisesta. Se on vastuutonta mustamaalaamista ja liittotason ohjattua tomintaa. Se johtaa liittotasojen sopimisesta irtautumiseen.

Jos halutaan, että noudatetaan minimipalkkoja, niin ne on kirjattava lakiin. Yleissitovuus ei kata kaikkia sopimusaloja ja alojen määrä vähenee. On paikallisen sopimisen aika. Hakaniemi hiljenee.

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tällaista on ollut koko ajan. Teollisuusliitto, Pro jne, ovat ajaneet työpaikkoja ulkomaille toiminnallaan. Neste Rotterdam, Kaipola, kohta UMP:n uusi tehdas...

      Ei se käy päinsä, kun valtion velat pitää maksaa, ihmisille pitää saada leipää pöytään, lasten harrastukset ja koulutus pitää maksaa. Ei se käy. Paikallinen sopiminen ymmärtämättömien Hakaniemen liittopomojen tilalle. Liittojen lakkokassat pitää sosialisoida. Ainakin 300 verovelka maksamattomista osingoista pitää pistää maksuun.

      Kukaan ei halua lakkoilla, muut paitsi lakkokiimaiset ay-pomot, jotka eivät muuta osaa.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/07e187e7-5a27-4b16-b15b-bec5d4936ee3

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ukot alkavat hikoilemaan kameran edessä, kun ovat liika lihavia!😅🤣😭😂

      • Anonyymi

        Hyvät on pullat ja tarjoilut ja saunaillat makkaroineen ja viinoineen hallituksen jäsenille, kun kertyy ylimääräistä vyötärölle. Siinä sitten porukalla päätetään viinahuuruissa, että näytetään, "mistä kana pissii" ja puidaan nyrkkiä. Puskista huudellaan ja ollaan piilossa, kun jäsenet ja ei-jäsenet pakotetaan lakkoilemaan, että oltais tärkeitä ja pääsis kavereiden kanssa saunaan... Liivijengit portilla estää porukoita menemään töihin. Samanlaista pakkovaltaa kuin Venäjällä.


    • Anonyymi

      Teknologiateollisuuden irtautuminen tarkoittaa sitä, että nyt jokainen yritys voi valita, haluaako neuvotteluja esimerkiksi Teollisuusliiton kanssa vai ei. Jos haluaa, niin liittyy uuteen neuvottelevaan liittoon. Yritys päättää.

      Jos yritys ei kuulu neuvottelevaan liitton, siis on sitoutumaton, niin alle 20 hengen yritys voi sanoa luottamusmiesjärjestelmän irti. Silloin kaikki työntekijät neuvottelevat tai kaikkia työntekijöiden edustajaksi valitaan luottamusvaltuutettu. Luottamusmiesjärjestelmä ei kuulu yleissitovuuden piiriin. Jos alan työntekijöistä alle puolet kuuluu neuvottelevan liiton yrityksiin, niin alalla ei ole yleissitovaa TESiä ollenkaan. Näin on laki ja pykälät.

      https://www.tek.fi/fi/tyoelama/lakipalvelut/lakitieto/luottamusvaltuutettu

    • Anonyymi

      Nyt viimein tulee esimerkki kun ammattiliito ei välttämätä neuvottele palkoistasi eikä muustakaan, vaan työntekijä saa itse viimein neuvotella työnantajapuolen kanssa. Jompi kumpi häviää, se on varmaa kun katsotaan kutannuksia ja kilpailukykyä.
      Työntekijä voi miettiä omaa kilpailukykyä ja kustannuksia, vastaan työnantajan kilpailukykyä ja kustannuksia. Kumpikohan joutuu tinkimään?

    • Anonyymi

      Ahneella on paskanen loppu, Vanha sanonta.,

      • Anonyymi

        Torppariaikaan tässä ollaan menossa takaisin. Työnantaja hakee arkistoistaan torpparilain ja alkaa käytään sitä tulevaisuudessa.


    • Anonyymi

      Ay-pomot haluavat pysyä pallillaan ja tekevät lakoilla itseään tykö. Lakoista ei ole kenellekään muille hyötyä. Liittokokoukset ja liiton hallitukset ovat sisäänpäin lämpiäviä kerhoja, joissa on keskenään kivaa. Jaetaan bonuksia ja nostetaan pomojen palkkaa. Minkä TESin mukaan? Taitaa olla paikallista sopimista liiton konttorissa ja rahat otetaan jäsenien selkänahasta.

      "Porukalla päätetään", demareitten tyyliin lakoista. Sitten pakotetaan jäsenet lakkoihin. Osallistumisesta valvotaan työpaikkojen porteilla ja ovilla "liivijenginä", ettei kukaan vaan mene töihin, vaikka työt eivät ole koskaan lakossa ja työnteon estäminen on rikos. Sellaista peliä se on.

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ammattiliiton-johtoa-palkitaan-vuosittain-tuntuvilla-summilla-rahamaarat-nousevat-miljooniin-euroihin/7710448?fbclid=IwAR1c3H8UDd7_zaJgCkeAZ5_adZEJUYd2dQjkDRA6ycav90OjjGdzPzn15yo

      • Anonyymi

        Onhan tuo erikoista, että työntekijät ovat vuosikausia suostuneet lähes nollakorotuksiin ja jatkuviin heikennyksiin, kikyihin ym, mutta nämä ammattiliittojen porsaat jakavat toisilleen bonuksia ja lihovat kilpaa.

        Olisi suotavaa, että ammattiliittojen pomot saavat samanlaiset yleiskorotukset, kuin jäsenet / työntekijätkin.
        Nykyinen meno aiheuttaa kateutta ja epäluottamusta, joka johtaa ammattiliittojen jäsenkaton ja alasajoon. Onko se hyvä vai huono asia? Se on vähän kenen kannalta asiaa katsoo.

        Nyt työnantajat on valinnut tien, jossa se lopettaa omat keskusjärjestötasoiset sopimukset, jolloin on pakko sopia paikallisesti. Tämä asettaa myös työntekijät uuteen tilanteeseen. Onko järkeä kuulua enää suureen ammattiliittoon ja maksaa liittoherrojen bonuksia, kun sopimukset tehdään joka tapauksessa paikallisesti yritystasolla.


    • Anonyymi

      Liiton miehet ne tulee tekemään paikallisetkin sopimukset,mikään ei muutu duunarin näkökulmasta.turha maalata mitään uhkakuvia.saattaapa olla että saavat lisääkin maksavia jäseniä kun vapaamatkustajia alkaa pelottaa ettei kukaan puolusta.aiheellinenkin pelko että työnantaja sanelee liittoon kuulumattomille uudet nuotit.

      • Anonyymi

        Jos haluaa saada lisää maksavia jäseniä, niin toiminnan on muututtava.

        Nykyisin ammattiliitoista on tullut hyväpalkkaisia herrakerhoja, jossa liittopomot Hakaniemessä jakavat toisilleen bonuksia ja harrastavat asuntosijoitustoimintaa jäsenmaksuilla. Aika kaukana ollaan ns. "perinteisestä" ammattiyhdistystoiminnasta.

        Hommasta puuttuu täysin se aatteen palo, jolla nykyiset edut on taisteltu. Nyt vain uhriudutaan, voivotellaan ja suostutaan työnantajan vaatimuksiin ilman mitään todellista vastustusta. Samaan aikaan, kun työntekijät suostuvat kikyihin ja nollakorotuksiin, niin liittoherrat nostavat omaa palkkaansa ja jakavat bonuksia. Ei anna kovin hyvää kuvaa edunvalvonnasta.

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005881995.html

        https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201711262200560879


    • Anonyymi

      Hyvällä palkalla ja eduilla on motivaatiota pitää maksavat tyytyväisinä,pomotkin on etunsa ansainneet.

    • Anonyymi

      onko jollain todellisuus hukassa???
      Mitähän meinaa paikallinen sopiminen?
      ei ainakaan lisää liksaa......

      onhan jotku kirjoittanu täällä, että
      voi sopia yli tessin palkat sitten itselle.
      Eihän se ole ollut tähän päiväänkään
      mennessä kiellettyä.

    • Anonyymi

      Luepa tämä viestintäketju tarkkaan ja kaikki lehtileikkeet, niin ehkä ymmärrät paremmin, miksi yritys päättää sulkea tehtaan Suomessa ja varsinkin Kemissä.

    • Anonyymi

      Ehkä ei olisi kannattanut lakkoilla kiky-tunteja pois.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    6. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    7. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    8. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    9. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    10. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3054
    Aihe