Palkanmaksupäivä

Anonyymi

Palkka ei siis oo tullut. Eikä tietoa viivästyksen syystä. Mikä on käytäntö? Tulorekisteri väittää että palkka on,mutta tilillä ei ole millä laskut maksaa,työnantajalta ei ole tullut mitään.
Mikä on normaali odotteluaika,kun laitetaan homma pyörimään palkan perimiseksi? Onko se pyhien yli,vai laitetaanko kysely pomolle heti kun tili ei ole sovitusti tullut? Jos ei kerkiää ennen pyhiä maksaa ajoissa,eikö tästä pidä ilmoittaa työntekijälle,ettei kummastelee?

13

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sellainen tunne tuli vastaavassa tilanteessa, että oliko tarkoituksella tehty kun ei jatkettu työssä siellä.

    • Anonyymi

      Lähetä työnantajalle viesti, jossa kysyt, miksi palkka ei ole tililläsi, vaikka palkkapäivä meni jo. Pyydä maksua heti. Tallenna viesti. Jatko riippuu vastauksesta. Siihen löydät apuja hakusanalla palkkasaatava mm.
      https://www.tyosuojelu.fi/tyosuhde/palkka/palkkasaatavat

      • Anonyymi

        Niin... Vakituinen osa-aikatyö. Mietin kun,lähdenkö töihin t
        Pääsiäisen mentyä. Tulorekisterissä ei näkynyt kuin eräs pieni normaali pidätys,laskeskelin,että pitäsi olla mukavasti tupsahtanut. Mutta semmoista suoritusta ei ole tililleni tullut. Minkäänlaista,palkkaa maaliskuulta.
        Ette voi kuvitella,miten tuntuu ikävältä,tilillä on vajaa 20 euroa,ja laskuja erääntyy tiistaina,koska huomenna han niitä ei eräänny.
        Vuosia ollu työsuhde voimassa,eijoo irti sanottu. Eikä koskaan ennen oo palkka ollu tilipäivänä tulematta. Eipä se hyödytä talouttani yhtään akuutisti,Matista palkkaturvasta niitä. Asuminen? Millä syödä? Millä laskut?
        Näistä on kyse,ja ois niinku pääsiäinen,ilon juhla, vielä. En osaa kuin ihmetellä,pää lyö tyhjää että mikä helvata. Meniköhän ne jo ku muun tilille.


    • Anonyymi

      Palkan pitää olla tilillä sovittuna palkanmaksupäivänä - yleensä jo aamulla. Jos ei ole, niin ei ruveta odottelemaan, vaan viimeistään seuraavana aamuna kysely palkanlaskijalle tai pomolle.

      • Anonyymi

        Olet niitä eläjiä jotka ei hallitse itseään enemmän menee kuin tulee olen oppinut aikanani että säästä älä tuhlaa ja hyvin pärjään se vain on omssta päästä kiinni kuluta vähemmän kun tienaat niin pärjäät ?


      • Anonyymi

        Kysyn huomenna. Nyt vaan on pääsiäinen. Onneksi en ollut vähillä lopuilla matkustanut mihinkään,ja olettanut,että pyhien lopuksi pääsen pois tilille sujahtaneen palkan turvin.
        En kyllä oikein jaksaisi ees uskoa näin käyneen,Ellen vielä äsken kun ois tiliä vilkaissut,not centin latua tullut. Miks ilmoitetaan tulorekisteri liksa,jota ei makseta ajoissa? Että kuvitellaan maksavansa kun sinne on ilmoitettu?
        Tietenkin oon vähän tyhmä,mutta työt oon vuoroillani tehnyt,niinkuin ennenkin,ja tilipäivä muutoksesta ei ole ilmoitettu,eikä viivästyksestä että homma tuntuu hyvin ikävästi siltä,että palkkaa joudun etsimään vasten,kyllä ennenkuin sen saa.
        Mutta,tositteet han ja semmoset löytyy,millä homman saan eteen päin. Vituttaa vaan ihan jonkin verran tämä soppa.
        Se siitä että työnantajaan voi luottaa palkan maksussa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet niitä eläjiä jotka ei hallitse itseään enemmän menee kuin tulee olen oppinut aikanani että säästä älä tuhlaa ja hyvin pärjään se vain on omssta päästä kiinni kuluta vähemmän kun tienaat niin pärjäät ?

        Anteeksi,pienpalkkainen pam alan ihminen,mistään voi säästää. Enkä oo maaliskuusta saanut mitään palkkaa. Tulorekisteri ovat ilmoittaneet palkan,mutta tililläni sitä ei näin tilipäivä lopuksi jaan näy,ja eka kerta työnantajalta tällä tavoin.
        Että antaa anteeks ettei kokonaisen kk liksa oo tullu niinkuin piti?
        Ihanko totta,jatkoa vaan omalla kohallas jos kävisi,eikö herreis jo duunarin tarve saaha rahansa? Ja lähtee lisää vielä ilimasin tekemään pääsiäisen jälkeen? Niinkö?
        Ei nyt tosiaan oo työnantajan lämmön varalle kunnosta puskuria joka aikaan vuoteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet niitä eläjiä jotka ei hallitse itseään enemmän menee kuin tulee olen oppinut aikanani että säästä älä tuhlaa ja hyvin pärjään se vain on omssta päästä kiinni kuluta vähemmän kun tienaat niin pärjäät ?

        Eihän sitä tulematonta liksaa voi säästää tai vähemmän kuluttaa. Jossain jonkun pyllyn alla,ei minun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olet niitä eläjiä jotka ei hallitse itseään enemmän menee kuin tulee olen oppinut aikanani että säästä älä tuhlaa ja hyvin pärjään se vain on omssta päästä kiinni kuluta vähemmän kun tienaat niin pärjäät ?

        Äsken selvisi asia. Pankin viive. Mutta ihmettelen ihan oikeesti että ' olen elävä joka ei osaa elää varojeni mukaan',jos koko edellisen kk liksa on saamatta. On jotain.maksettuna tältä kk ollut valmiiksi,mutta ei kaikkea kukaan voi pitää eteenpäin maksettuna,niinkuin terveysmenoja. Ja käyttömaksut,asumisen yhteydestä on kuukausittain.
        Ja vähän pikkulaskuja.
        En oikein ymmärrä miks palkkasaatava pitäs unohtaa. Sinä kommentoija,selitätkö vähän miksi,joka epäilin etten osaisi elää suu säkkiä myöten?
        Kotivarakin on,mutta ei se hammaslekurilasku tonnikalapurkilla ja makaroonilla hoidu,eikä puhelimen kulut,ja sellaiset. Asumisen sinänsä oon pitänyt aina yhen kk eteenpäin maksettuna,eikä velkaa ole,eikä mitään luottokortteja oo ikinä ollut. Eli maksan laskut juuri sillä mitä saan työstä ja hitusen soviteltua haen.


    • Anonyymi

      Kun tilillä on se puskuriraha esim. vaivaiset 2kk palkan verran tai mielummin yli 6kk niin ei heti ole itku jos jokin sähkö poikki hetken tai posti ei kulje lumisateessa tai pomon tietokone jumissa ja palkat eivät päivity....

      JOS ei jemmaan kerry mitään, on kyse ylielämisestä tavalla tai toisella!

      Asunto on ylisuuri kuluerä, lapsia liikaa, tuhlaava elämäasenne, alkoholiin ja tupakkaan menee rahaa, omatoiminen ruuanvalmistus puuttuu täysin, 23t/vrk P-ruudussa seisova auto joka olevinaan "tarpeeseen"...

      Itse muistan tapauksen nuorena poikasena kun perjantainen tilipäivä koitti, menimme työporukalla ruokatauolla maksamaan laskuja jotta ei työpäivän jälkeen tarve.
      Ilmeni että firma ei ole maksanut tileille palkkaa...

      No porukkalla päätimme että koska olemme maksamassa laskuja saadulla tilillä niin se odotellaan pankin tiloissa kunnes se on siellä! Parituntia meni kun tileillä oli palkat firman päälikönkin käydessä pankintiloissa rauhottelemassa.

      Silloin ymmärsin, että tilipäivään ei voi luottaa! Tein heti tavoiteen että 3kk palkka on oltava jemmassa ja myöhemmin sen kasvatin 1v palkaan. Ei ole ollut huolta vaikka lomautuksetkin päälle pukkaa milloin mitenkin.

      • Anonyymi

        Vaikuttaa siltä, ettei ole ihan selvillä kaiki reaalielämän totuudet. Se, että itsellä on mahdollisuus säästää puolen vuoden palkkojen verran rahaa säästön ei automaattisesti tarkoita, että kaikilla olisi siihen mahdollisuutta. Tällöin kyseessä ei välttämättä ole, että eläisi yli varojensa.

        Monella "hyvä tuloisella" ei ole ymmärrystä miten pienillä tuloilla osa työssäkäyvistä elävät. Siinä kun elää palkasta palkkaan ei välttämättä voi säästää kun elämä suomessa vain maksaa vuosi vuodelta enemmän, eivätkä palkat nouse samaa tahtia hintojen kanssa. Tähän kun lisätään mahdolliset työttömyydet, sairaudet ja muut vastaavat "kalliit harrastukset(jälkikasvu)", niin ei se ole ihme ettei säästöön jää mitään vaikka kuinka yrittää kituuttaa ja säästää.

        Monia kalliita asioita on käytännössä hankittava. koska ilman niitä ei suomessa vain tule toimeen. Kalleimmat näistä taitavat olla asunto ja auto. Asunnon puute on suomen talvessa suuri haitta, ei se kasälläkään mitään herkkua ole. Ja vuokrat ovat kovat vaikka asuu pienessä kaupungissa.

        Vaikka jossakin suuressa etelä-suomen kaupungissa edes kohtuullisten julkisten liikennevälineiden vaikutuspiirissä saattaa vaikuttaa, että voi elää ilman omaa autoa, niin suurimalle osalle se autoton elämä on täyttä utopiaa. Esim. itselleni auto on käytännössä välttämättömyys, julkisen liikenteen puutteen vuoksi mihinkään ei pääse ilman autoa. Pienestä palkasta nämä syövät jo kohtuuttoman suuren osan, vaikka mitään suurta asuntoa tai kalista autoa ole maksettavana.


      • Anonyymi

        Tuota,oon ollu tällä tuppukylillä kymmenen vuotta työssä,jota on,osa-aikaisena. Mistä kummasta sillä palkalla olisi säästöjä?
        Ajatteleva omalle kohdalle.
        Ei ole velkoja,ei autoa,tärkeimmät isot kulut kuussa on asuminen,ja terveys ja ruoka.
        Mitä jätän pois? Vuokran,terveyteen menevän,vai syömisen että kerrytän puskuria?
        Kunpa te irvailijat nyt ymmärtäisitte,ettei kaikki saa töitäkään tehden nettona edes tonnia. Hyvässä kuussa sen lähelle. Huonossa samanverran kuin pienin päiväraha.
        Kyllä ihan mielellään semmoisessa tilanteessa ottaisi edellisen kuun palkkansa itselleen käyttöön jo palkanmaksupäivänä.
        Voi tietenkin olla vaikea ymmärtää semmoselle jolla on omaisuutta ja säästöjä.


    • Anonyymi

      Reaalielämän totuudet. Heti alkoi jäämään säästöön kun muutti pois Helsingistä kauas Toijalan toiselle puolen. Siitä huolimatta että palkka on satasia pienempi.

      Kummasti meni kädestä suuhun kaikki. Suurin osa vuokraan. Muu oli kituuttamista.

      Duunarin putkinäkö päällä näki vain aina seuraavaan liksaan. Vaihtamalla parani.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      92
      6618
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      28
      2652
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2233
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      74
      1894
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1671
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1457
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1367
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe