Aihe

Antaa kaikkien kukkien kukkia kannabiksen laillistus etenee maailmalla pienin askelin, mutta vauht

Anonyymi

Pohjois-Amerikasta on nopeasti tullut kannabiksen laillisen viihdekäytön kehto. Kannabisteollisuus odottaa kieli pitkänä, mitä Yhdysvaltain lainsäätäjät tekevät.
Kannabiksen laillistaminen etenee Pohjois-Amerikassa vauhdilla, kun Meksiko ja lukuisat uudet USA:n osavaltiot liittyvät viihdekäytön laillistajien joukkoon.
Pelissä ovat isot rahat ja kymmenet tuhannet työpaikat, kun USA:n liittovaltiossa tehdään lakiuudistuksia.
Asenteet ovat viime vuosikymmenen aikana muuttuneet sallivampaan suuntaan.

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pääpalkinto savun peitossa
   Marijuanan kannattajien graalin malja on ehdottomasti USA:n liittovaltionlaajuinen laillistaminen. Sen osalta tilanne on valoisa, joskaan ei selkeä. Esimerkiksi presidentti Joe Bidenin kanta viihdekäyttöön on epäselvä. Biden tiettävästi kannattaa ainakin dekriminalisointia ja lääkekannabiksen laillistamista.

   – Oloni kongressin viime istunnon jälkeen oli parempi kuin koskaan. Alamme saada paketin kasaan. Jos teemme työmme oikein, uskon, että onnistumismahdollisuudet ovat hyvin korkeat, edustajainhuoneen jäsen Earl Blumenauer kommentoi hiljattain Marijuana Business Dailylle.

   Progressiivinen oregonilaisdemokraatti, 72, on pitkään ajanut kannabislakien muutosta. Nyt tilanne on hänen mukaansa vahvempi kuin koskaan. Demokraateilla on koko kolmeportainen lainsäädäntöketju hallinnassaan, mutta he tarvitsevat tuekseen republikaaneja.

   – Hyvä puoli kannabislakien uudistamisessa on, että tämän kentän ei tarvitse olla äärettömän yksipuolinen. Äänestäjät punaisissakin osavaltioissa ovat puhuneet. Se voi olla asia, joka yhdistää ihmisiä, Blumenauer sanoo toiveikkaana.

   Julkisuudessa perustelut huumelainsäädännön ympärillä ovat usein sosiaalisia. Aineen vapauttamisen puolesta puhujat näyttävät mielellään rikostilastoja ja väittävät, että lainvalvonnan resurssit menevät pilvenpolttajien kanssa hukkaan ja oikeusjärjestelmä rasittuu turhaan. Vastapuoli pelkää rattijuoppoja ja uskoo porttiteoriaan.

   Valtava bisnes
   Merkittävä tekijä on myös talous. Laittomasta kannabiksesta ei jää yhteiskunnalle käteen muuta kuin kuluja, kun taas laillista voidaan verottaa ja se luo työpaikkoja. Kanadan esimerkin perusteella laillinen bisnes myös vie osuutensa laittomalta. Viime vuoden syksynä, kun laillistamisesta oli kulunut kaksi vuotta, laillisen viihdekannabiksen myynti ohitti Kanadan tilastokeskuksen mukaan ensi kertaa laittoman markkinan arvioidun koon.

   Esimerkiksi New Yorkissa laillisen kannabisliiketoiminnan liikevaihdon uskotaan kasvavan neljässä vuodessa 2,5 miljardiin dollariin.

   • Anonyymi

    Hoitajillekkin hyvä asia niin pysyy hermot kurissa työpaikalla

    Sipilä ja keskusta ajamaan asiaa


  • Anonyymi

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/bca39593-10d7-40a1-830f-9e6a29daf2ca

   suomessa mamut aikaansa edellä ja kansa ostaa

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kuolleille ei pitäisi nauraa mutta nyt naurattaa

   Norjan johtava koronakieltäjä sairastui koronaan ja kuoli https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fbbd4cec-3688-4113-9424-bbd5d9c5a3c8
   Maailman menoa
   376
   8489
  2. Maisa sairaalassa

   https://aijaa.com/JHObE3 Nonni.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   242
   7622
  3. Kohujulkkis Sofia Belorf avautuu suhteestaan huumetuomittu Niko Ranta-ahoon: "Rakkaus on sokea"

   Sofia Belórf on avautunut Katiska-vyyhdin tuomiosta ja rakkaudestaan Niko Ranta-ahoon. Rakkaus on sokea, Sofia tuskailee. https://www.suomi24.fi/viih
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   3911