Pieni rajansiirto Karjalan kannaksella 1939 ei olisi pidätellyt Saksaa

Anonyymi

Kaikki viittaa siihen, että Suomea vaadittiin siirtämään rajaa Mannerheim-linjan pohjoispuolelle vain jotta Suomen valtaus onnistuisi helpommin.

Pääpuolustuslinjasta luopuminen olisi tehnyt Suomesta puolustuskyvyttömän.

Jos Saksa aikoi hyökätä Neuvostoliittoon sen päävoimat tietenkin hyökkäisivät Puolan alueen kautta.

Eli Neuvostoliiton olisi kannattanut linnoittaa Puolalta syksyllä 1939 vallattu alue .

Mutta NL ei tehnyt sinne yhtään mitään puolustussodan vaatimia linnotteita.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006352401.html

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Stalinhan torjui loppuun saakka saamansa tiedot Saksan hyökkäyksestä. Ei linnoittanut rajaa eikä määrännyt joukkoja puolustusvalmiuteen.

      Näin ollen on erikoista että rajansiirtoa olisi vaadittu Suomelta "Saksan uhan" takia.

      Sitä perustelua on kuitenkin jälkeenpäin käytetty.

      • Anonyymi

        Kilin tajuaa miten asia todella oli.


      • Anonyymi

        Stalinin strateginen linja oli luoda tilanne,jossa Lännen kapitalistit luokkaluonteensa mukaisesti ajautuisivat sotaan keskenään,ja sodan heikentäminä ne eivät kykenisi vastustamaan modernin Puna-armeijan valtaisaa vyöryä länteen.Ensimmäinen vastoinkäyminen hänen linjaansa vastaan oli Saksan ällistyttävän nopea valtapiirin laajentuminen Tanskaan,Norjaan,Belgiaan ,Hollantiin ja Ranskaan.
        Stalinin on täytynyt olla syvissä mietteissä sen suhteen,oliko yllätyksen taustalla jokin pirullisen ovela liitto kapitalistien kesken.Hän on tietenkin saanut paikkansapitävää tietoa sotatoimien verisestä luonteesta ja arvioinut strategiansa edelleen pitävän.
        Kun sitten kaikista lähteistä alkoi tulla hälyttävää tietoa Saksan pian käynnistyvästä hyökkäyksestä Neuvostoliittoon on hän arvioinut sen olevan valtaisa Englannin valhekampanja Neuvostoliiton ja Saksan välisen liittosuhteen heikentämiseksi.
        Kaikki Neuvostoliiton Saksaan toimittamat materiaalit ja raaka-aineet heikensivät kapitalistisen Englannin tilannetta.
        Saksan hyökkäyksen tapahduttua Stalin joutui näinollen oman juonikkuutensa uhriksi,ja menetti useiksi päiviksi tilanteen hallinnan.
        On merkillepantavaa,että johtavien bolsevikkien piiristä ei löytynyt ketään,joka olisi kyennyt vetämään Stalinin vastuuseen katastrofista.Kaikki kykenevät oli likvidoitu.
        Myöhemmin,kun kansan käsittämättömin ponnistuksin natsisimin uhka oli poistettu ja Eurooppa uudelleenjaettu,lausui Stalin alaisilleen tuntiessaan iän painavan:Kun minä olen poissa kapitalistit listivät teidät kuin sokeat kissanpennut!Tässä hän oli oikeassa,onneksi.


    • Anonyymi

      NL:lla oli vahva linnoitusketju alueellaan eli ns. Stalin-asema.

      Puna-armeijan ryhmitys mahdollisti sekä puolustuksen että tarvittaessa hyökkäyksen Puolan kautta Saksaan.

      Sitä oli sotapelissa harjoiteltukin.

      Stalin piti jatkuvasti tulevia varoituksia Britannian propagndana,jonka tarkoituksena oli riitauttaa MR-sopimuksen osapuolet.

      Lisäksi MR-sopimus oli molemmille niin edullinen, että realistinen Stalin ei voinut ymmärtää Hitlerin tarvetta sen rikkomiseen. Tämä taas katsoi Britannian sitkeän vastarinnan johtuvan uskosta USA:n mukaan tuloon ja siksi NL olisi hoidettava pois. Ylivoima olisi liian suuri. Siinähän Hitler oli kerrankin oikeassa.

    • Anonyymi

      Länsiliittoutuneilla oli suuruudenhulluja suunnitelmia ennen toista maailmansotaa NL:n valtaamiseksi, ne painottuivat Muurmanskista ja Bakusta alkaviin hyökkäyksiin. Sen hahmotti Gamelin, mutta amerikkalaiset eivät antaneet lupaa. Ranskalainen diplomaatti huomautti Pariisiin antamassaan raportissa yhdysvaltalaisten öljyinsinöörien väitteen, maa on niin kyllästetty öljyllä, että tuli voi levitä välittömästi koko alueella; kuluu kuukausia, ennen kuin se voidaan sammuttaa ja vuosia, ennen kuin työtä voidaan jatkaa uudelleen.

      • Anonyymi

        Kaikenlaista pötyä sitä lykätäänkin.

        Gamelin ei uskaltanut edes ryhtyä puolustamaan Tshekkoslovakiaa.
        Saksaan ei uskallettu hyökätä syyskuussa -39,ennen kuin ankaran miettimisen jälkeen pienellä joukolla.

        Talvisodan aikana lännessä kaavailtiin toimia NL:n suuntaan Saksan huomion hajottamiseksi pois Ranskasta. Ei niistä mitään tullut.


    • Anonyymi

      ----Näin ollen on erikoista että rajansiirtoa olisi vaadittu Suomelta "Saksan uhan" takia.-----

      Ei Stalin mitään maata nimeltä maininnut. Olisi voinut olla vaikka Englanti kuten 1919.

    • Anonyymi

      Saksan riippuvuus öljyn tuonnissa Neuvostoliitosta tunnistettiin haavoittuvuudeksi, jota voitaisiin hyödyntää. Ranskan hallitus määräsi kenraali Maurice Gamelinin aloittamaan "mahdollisen interventiosuunnitelman Venäjän öljyn tuhoamiseksi", ja Yhdysvaltain suurlähettiläs Bullit ilmoitti Yhdysvaltain presidentille Franklin Rooseveltille, että ranskalaiset katsoivat, että Ranskan ilmavoimat Syyriassa tehokkain tapa heikentää Neuvostoliittoa. Ranskan pääministerille 22. helmikuuta 1940 toimitetun kenraali Gamelinin raportin mukaan öljypula rampauttaa puna-armeijan, Neuvostoliiton ilmavoimien ja Neuvostoliiton kolhoosikoneiston.
      Riippuvuus Kaukasian öljytoimituksista on Venäjän talouden perusheikkous. Armeija oli täysin riippuvainen tästä lähteestä myös moottoroidun maatalouden suhteen. Yli 90 prosenttia öljyntuotannosta ja 80 prosenttia jalostuksesta sijaitsi Kaukasuksella ja pääasiassa Bakussa, öljytoimitusten keskeyttämisellä missä tahansa mittakaavassa olisi kauaskantoisia seurauksia ja se voi jopa johtaa Venäjän kaikkien sotilas-, teollisuus- ja maatalousjärjestelmien romahtamiseen, näin siis Gamelin. Öljykenttien tuhoaminen eliminoisi Saksalta yhden tärkeistä raaka-ainelähteistä.

    • Anonyymi

      Kaikki viittaa siihen, että Suomea vaadittiin siirtämään rajaa Mannerheim-linjan pohjoispuolelle vain jotta Suomen valtaus onnistuisi helpommin.

      Noin voitaisiin sanoa vain jos olisi käyty kunnon neuvottelut neukun kanssa ja Stalin olisi pysynyt loppuun asti kannassaan Kannaksen suhteen. Nyt ei tiedetä koska neuvotteluja ei käyty loppuun asti Suomen tyssättyä kaiken.

      Jos Saksa aikoi hyökätä Neuvostoliittoon sen päävoimat tietenkin hyökkäisivät Puolan alueen kautta.

      Tukihyökkäys L-gradiin Kannaksen kautta olisi ollut hyvin järkevä juttu päähyökkäyksen tapahtuessa Baltian kautta.

      • Anonyymi

        Näyttää olevan jälleen syytä muistuttaa, että hyökkäyssodan Suomeen aloitti Neuvostoliiton kommunismidiktatuuri.

        "Noin voitaisiin sanoa vain jos olisi käyty kunnon neuvottelut neukun kanssa ja Stalin olisi pysynyt loppuun asti kannassaan Kannaksen suhteen."

        Neuvotteluja käytiin ja vieläpä kunnolla.


        "Nyt ei tiedetä koska neuvotteluja ei käyty loppuun asti Suomen tyssättyä kaiken."

        Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin hyökättyä Suomeen 30. marraskuuta 1939 ehdotti Suomi heti sotatoimien lopettamista ja neuvottelujen jatkamista, mutta Moskova viittasi sille ehdotukselle kintaalla, sanoen, ettei se ole sodassa Suomen kanssa, vaan antaa pyydettynä toverillista apua Otto Wille Kuusisen johtamalle Suomen kansanvaltaiselle hallitukselle.

        Viro, Latvia ja Liettua olivat suostuneet aiemmin syksyllä Neuvostoliiton kommunismidiktatuurin vaatimiin yhteistyösopimuksiin ja tukikohtien luovutukseen, ja tällöin Neuvostoliiton ulkoasiain kansankomissaari Vjatsheslav Molotov lupaili näin mukavia:

        " . . nämä avunantosopimukset takaavat allekirjoittajavaltioiden suvereniteetin loukkaamattomuuden ja toisen valtion asioihin puuttumattomuuden periaatteen. Nämä sopimukset lähtevät toisen osapuolen valtiollisen, sosiaalisen ja taloudellisen rakenteen kunnioittamisesta ja niiden on määrä vahvistaa rauhanomaisen hyvän naapuruuden yhteistyötä kansojemme kesken."

        Kuinka kävi?

        Seuraavan kesänä puna-armeija miehitti nuo valtiot, niiden hallitukset vaihdettiin Kreml-mielisiksi ja ne pakkoliitettiin Neuvostoliiton kommunismidiktatuuriin.
        Suomen osan piti oleman täsmälleen saman.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      18
      1525
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1315
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1212
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1112
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1036
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      1035
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1026
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      999
    9. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      2
      996
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      991
    Aihe