Aihe

Ammattiliittojen järjestäytymisaste on laskenut voimakkaasti

Anonyymi

Palkansaajien järjestästäytymisaste on pudonnut viime vuosina voimakkaasti. Liitot esittävät suurempia jäsenlukuja kuin heillä todellisuudessa on. Mukana on eläkeläisiä ja kuolleita sieluja, jotka roikkuvat rekistereissä. Luvut ovat muuta, kun puhutaan palkansaajista. Suomen palkansaajista noin 1,3 miljoonaa on liittojen jäsenenä. Se on vähän yli 50% palkansaajista.

Liittojen piilottelema totuus, että ansiosidonnaisen työttömyyspäivärahan saa vaikka ei kuulukaan liitton, on paljastunut. Pitää kuulua työttömyyskassaan. Se riittää. Sen takia YTK;n, yleinen työttömyyskassa, jäsenmäärä on kasvanut voimakkaasti viime vuosina ja on luokkaa 500.000. YTK;ssa ei tarvitse lakkoilla ja vuosimaksut satoja euroja pienemmät kuin liitoissa. YTK-yhdistys tarjoaa lisäksi lakipalveluja, jos on tarvis.

Liittojen toiminta ei ole herättänyt kunnioitusta lakkoilujen ja vanhakantaisten asenteiden vuoksi. Se näkyy jäsenmäärien vähenemisenä. Se näkyy myös kolmikannan romahtamisena. Liittokohtaiset TESit ovat siirtymässä historiaan.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000007657288.html

12

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kannattaskohan eläkeläisten liittyä Loimaan liittoon?

  • Anonyymi

   Ei tartte liittyä. Eläkeläiset ei saa ansiosidonnaista. Eläkeläisten ei kannata maksaa minkään liiton jäsenmaksua. Siinä menee kahvee ja pullarahat hukkaan ja postiluukusta tulee aivan turhaa jätepaperia, jossa paskapuhetta suoraan kuplasta. Se kupla räjähtää. Totuus on erilainen kuin skeida, jota jauhetaan. Hyvinvointi syntyy työstä. Työn tekemistä ei saa jarruttaa, eikä sitä saa estää. Siinä ei ole järjen hitusta. Herätkää Hakaniemen alistamat kauniit ihmiset. Aurinko paistaa.

  • Anonyymi

   Saattaapa olla liittoihin kohta vapaamatkustajilla tunkua.sitä on melko orpo olo loimaalaisilla kun liiton miehet tulevat tekemään jäsenilleen uudet sopimukset.työnantaja kurmoottaa varmasti yksinjääneitä.

   • Anonyymi

    Loimaalaiset katsovat elämää vain 3 kk eteenpäin kuten yrityksetkin nykyään. Eletään kvarttaalitaloutta.


  • Anonyymi

   Espanjassa siirrytään nelipäiväiseen työviikkoon ja täällä suomessa pikkuhiljaa kuuspäiväiseen ja työterveys lakkautetaan.
   Kannattaa vaikuttaa, jos asia kiinnostaa.

  • Anonyymi

   YTK:n jäsenmäärä nyt yli 500.000. Eniten kasvua alle 35-vuotiaissa. Nuorissa on meidän tulevaisuus!

   • Anonyymi

    Niin?

    YTK ei ole ammattiliitto vaan pelkkä työttömyyskassa. YTK ei edusta työntekijöitä, eikä aja työntekijöiden etua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin?

    YTK ei ole ammattiliitto vaan pelkkä työttömyyskassa. YTK ei edusta työntekijöitä, eikä aja työntekijöiden etua.

    Siksihän työnantajat haluavatkin työntekijät sinne. Sitten saavat kohdella työntekijöitä haluavansa mukaan.


  • Anonyymi

   Ammattiliittojen jäsenmaksu on joillakin liitoilla aivan liian korkea 1.2% palkasta. 300-400€/vuosi olisi sopiva. Lisäksi liitot eivät näytä olevan mikään hidaste yt-neuvotteluissa. Lisäksi ärsyttää, kun luottamusmies/nainen alkaa itsekin herraksi eikä kerro neuvottelujen edistymisestä. On muka niin salaista eikä saa kertoa. Unohtaa, että on meille töissä eikä herroille. Loimaalaiset saavat näköjään samat edut kuin liitossa olevat. Liiton lehdillä ei tee mitään nykyaikana eikä vakuutusedutkaan ole entisenlaisia. Lakkojakaan ei ole, mutta vaikka oliskin niin loimaalaiset saa lakkoavustuksia. Onneksi kohta alkaa eläke, mutta ymmärrän nuoria.

  • Anonyymi
   UUSI

   Vasemmisto haluaa noilla varoilla hallita ay-toimintaa. Hullu joka maksaa
   heille tuota maksua. Loimaan kassa ainoa vaihtoehto kukistaa nuo ryöstäjäjät.
   Väitäisin että ovat rikollisia.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Yksin oli Sofia tullut Espanjasta

   https://www.seiska.fi/kotimaa/jattiriita-espanjassa-sofia-belorf-palasi-yksin-suomeen-ilman-stefan-thermania-kuvat Harmi, että tää ja muut riidat on v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   84
   3361