Miltä tuntuu vaihtaa sukunimensä?

Anonyymi

Te, jotka olette vaihtaneet sukunimenne (siis muuten kuin avioliiton yhteydessä): miltä se tuntuu? Onko ihmisiltä tullut kyselyjä ja ihmettelyjä? Millaisia syitä teillä on ollut taustalla?

Itsellä sukunimen vaihtoprosessi meneillään. Syynä kaikkien sukuyhteyksien kuihtuminen ja sukuun liittyvät ikävät muistot.

13

62

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olin aviossa yli 20 vuotta, tietysti minulla oli miehen sukunimi, koska siihen aikaan kun menimme vihille, muuta vaihtoehtoa ei ollut tarjolla.

   10 vuotta eron jälkeen tuli halu ottaa takaisin tyttönimeni. Tähän vaikutti vahvasti isäni ja äitini kuolemat hyvin lyhyen ajan sisällä. Tuli tunne, että haluan kunnioittaa heitä tällä paluulla oman sukuni nimeen.

   Olen myyntityössä ja minulla on paljon asiakaskontakteja, asiakkaat tottuivat uuteen sukunimeeni huomattavasti minua nopeammin. Itselläni meni lähes 3 vuotta ennen kuin nimi tuntui taas omalta.

   Hirveä korttishow nimenvaihdosta tuli, uusiksi meni valtavasti olemassa olevia asioita; passi, ajokortti, kaikki työpaikan henkilökortit, käyntikortit jne.
   Liikun eri rakennustyömailla joten kaikki niihin liittyvät kuvalliset työmaakortit, asiakkaiden minulle myöntämät kulkukortit, työmaa-vakuutuksiin liittyvät todistukset jne jne jne, kaikki piti uusia vastaamaan kuvallista, virallista henk.todistustani.

   Lisäksi henk.koht. puolella jouduin käymään fyysisesti pankissa päivittämässä tilini tiedot ja allekirjoittamassa asuntolainapaperit uudelleen uudella nimellä.
   Samaten tapaturma/henki/omaisuusvakuutusyhtiöihin piti tehdä virallinen nimen muutos eli faksata kopio, auton rekisteröinti- ja vakuutukset meni uusiksi, puhelin, sähkö- vesi- jätevesi, omakotitaloon liittyvät laskutushommat jne, niihinkin piti olla yhteyksissä ja laittaa tietoa.

   Jos olisin tajunnut ennen prosessin alkua kuinka paljon menee uusiksi, olisin jättänyt koko homman tekemättä.
   Nyt kun ajattelee, niin ei siitä ex-miehen nimestä mitään haittaakaan olisi ollut.
   Saman sukunimen omaavia on monta tuhatta, yksi lisää ei olisi enää maata kaatanut.

   • Anonyymi

    Vakuutukset uusia ajoissa lainaa poahanpäivän varalle uusi auto välttämätön uusi mökki ja tralo.


  • Anonyymi

   Ei miltään, kun en ole aikeissa luopua omasta sukunimestäni vaikka nainen olenkin. Nyt eletään sentään vuotta 2021 ei mitään pimeää keskiaikaa jolloin nainen tyyliin myytiin siihen toiseen sukuun myötäjäisillä eikä ollut mitään muuta kuin miehen kynnysmatto vain.

   Ymmärrän kyllä negatiiviset tunteesi omaa sukunimeäsi kohtaan, koska itsellänikin on niitä omaani liittyen mutta minun kohdalla sukunimi edustaa silti minun omaa identiteettiä ja siihen omaan sukuun kuulumista niin vahvasti että en luovu siitä kuuluakseni näennäisesti jonkun toisen sukuun johon minulla ei ole mitään muuta sidosta kuin avioliitto.

   Meneekö sinulla negatiiviset tunteet omaan sukuun kuulumisen edelle? Miksi päätät nähdä negatiiviset asiat positiivisten sijaan? Tuskin kenenkään ihmisen suvussa vain negatiivisia asioita sentään on. Minä ainakin näen negatiivisten sijaan mielummin ne positiiviset kun mietin että haluan olla loppuun saakka sen niminen kuin mitä nyt olen.

  • Anonyymi

   Olen pitänyt aina oman sukunimeni...
   Se on ollut tärkeää itselleni...
   Ja kun on elänyt pienellä paikkakunnalla...
   Siellä kaikki tuntee minut minuna..
   Jos olisin halunnut vihkiä itseni..
   Olisin silloinkin pitänyt oman nimeni....
   Lapsillanikin on minun sukunimi...
   Ja haluan että sukunimeni jatkuu..
   Jos olisin ottanut elämänkumppanin sukunimen olisi omani loppunut tähän....
   Niin ei käynyt ...Hyvä niin...
   T:Elluhallo...💞👍

  • Anonyymi

   Vähän samanlainen tilanne täällä. Olen eronnut pitkäaikaisesta avioliitosta jo lähes parikymmentä vuotta sitten, miehen sukunimen otin vain periaatteesta, koska mies vaati sitä. Eron jälkeen otin takaisin tyttöaikaisen sukunimeni ja tämä tyydytti minua pitkään, jotenkin totuin nimeen uudestaan.
   Aina olen haaveillut kuitenkin muistakin nimistä, erityisesti tavallista kauniimmista etu ja sukunimistä. Mielestäni ansaitsin lopulliseksi nimeksi jotain kaunista, koska elämäni ei ole ollu helppo taival elää. Niinpä vaihdoin, melko lyhyellä päätöksellä kaikki nimeni maistraatin hyväksyessä nimi valintani. Sukua ja muuta perhettä en niinkään ajatellut, erehdyin kuitenkin siinä asiassa, että nimenvaihdon myötä olisin enemmän pidetty ihminen. Lokaa ja ihmetystä tuli perheeltä palautteena.
   Sukulaiset katkaisivat välit kokonaan. Päätöstäni en ole katunut kuitenkaan missään vaiheessa. Uudesta nimestäni olen ylpeä.

  • Anonyymi

   En oo naimisissa mut jos tekisin sen joskus niin ihan mielellään

   • Anonyymi

    Suostuisitko siihen ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suostuisitko siihen ?

    Suostun rakkaus mihin vaan mitä pyydät


  • Anonyymi

   Aivan et suostuisi ja ero tulisi

  • Anonyymi

   Näin arvatekun ja löytäisit itsestäsi uyden sykupyolen onnea

   • Anonyymi

    Jälleen petrymyksiä lusää annetaanko olla?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jälleen petrymyksiä lusää annetaanko olla?

    älä ota enempää.. vaihdoin aikanaan sukunimeni, Hylkipalli, nimeksi, Rehupaali, sittemmin Jyväjemmari, ja sen vielä rehupuntiksi.. näillä nyt mennään, t: Rehuperse.


  • Anonyymi

   Suku käy yleensä rakkaammaksi vasta myöhemmällä iällä, kaunat unohdetaan ja vihat unohdetaan ja sukuylpeys alkaa nostaa päätään - joten kannattaa miettiä, saako nimeä vaihdettua halutessaan enää takaisin, koska katumus voi olla vasta kaukana edessäpäin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   6039
  Aihe