Politiikka on hiljentynyt - joten nyt muusta

Politiikan hiljennyttyä minulla ei ole viime aikoina ollut paljon asiaa tänne. Yhtäkään avausta en ole tässä kuussa tehnyt ja muille vastineenakin olen heittänyt vain muutaman viestin, tässä kai kaksi viimeistäni:

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16889603/saarikko-uhkailee#comment-107564430

https://keskustelu.suomi24.fi/t/16888733/mita-tulee-mieleen-kun-naatte-vihervasemmistolaisen-ihmisen#comment-107565108

Enkä siis näe nytkään politiikassa aihetta, josta avaisin. Aiheelliseksi vihdoin näen puuttua tuohon vuosikausia eräältä taholta minuun kohdistuneeseen harhaiseen tai tahallisesti valheelliseen hyökkäilyyn, jossa minun väitetään olevan Keskustaan kohdistuva vihakirjoittelija ja lestanhuutelija täällä.

En ole koskaan äänestellyt Keskustaa, kun en ole mieltänyt puolueella olevan tavoitteita, jotka olisivat omien ja läheisteni etujen mukaisia, mutta en sitä millään tavalla vihaa. Puoluepoliittisesti olen varsin liberaali; sitä vahvistaa tuon toisen linkkini lopussa toteamani. Keskustallekin olen antanut tunnustusta silloin, kun olen nähnyt puolueen sellaista ansaitsevan. Sitä se on viime aikoina ansainnut vastuuntuntonsa osoituksesta, kun se rökäletappiostaan huolimatta lähti hallitukseen, jossa se on toiminut ihan mallikkaasti - Saarikon uhkailut eivät liene todesta otettavia.

Uskonnollisesti olen hyvin vapaamielinen. Rauhanturvaajareissuillani olin vuosikausia Lähi-idässä, jossa tuli läheisesti tuntemaan niin juutalaisia kuten muslimejakin, ihan hyvinä ihmisinä heitä ja heidän uskontojaankin opin arvostamaan. Heikkonakin kristittynä olen aina kuulunut luterilaiseen kirkkoomme ja tullut tuntemaan monia itseäni parempia kristittyjä ja siksikin arvostanut heitä. Lapsuusmaisemissani tulin tuntemaan muutamia körttiläisiä, joita pidettiin arvostettuina ihmisinä. Myöhemmissä elämäni vaiheissa parinkymmenen vuoden ajan kesäisin lomailimme vaimoni vanhempien kesämökillä Oulun seudulla, jossa tulin tuntemaan myös lestadiolaisia, läheisemminkin yhden perheen, jotka olivat todella hyviä ihmisiä.

Tuolle samalta taholta minuun kohdistuvalle päivittäin tapahtuvalle hyökkäilylle ei voi olla mitään järkiperustetta ja jääköön mainitsematta sen muu mahdollinen peruste. Sitä kuitenkin on jatkunut jo hyvin kauan, joka päivä aamuvarhaisesta iltamyöhään minun metsästykseni, jossa minuun kohdistunutta tulitusta on sarjatulella harhalaukauksina ammuttu. Niin niinäkin aikoina, jolloin olen ollut matkoillani, viimeisen 16 vuoden aikana nelisenkymmentä kaukomatkaa, joilla minulla ei koskaan ole tänne yhteyksiä.

Palstojen ylläpidon valvonta on kiitettävästi poistellut minuun kohdistuvaa pahinta törkyään, poistellut myös hänen profiilejaan, mutta aina hän on uuden rekisteröinyt ja sama on jatkunut. Jatkuu varmaan vastakin, kun nykyisten alati vaihtuvien ip-osoitteiden aikana valvonnalla ei ole enää mahdollisuutta pysyvään bannaamiseen.

Lopuksi vielä jo aikaisemminkin täällä sanomani, että henkilökohtaisesti tuollaisesta vähät välitän. Se minua kyllä harmittaa, että moni sivullinen tuossa tulituksessa jatkuvasti minuksi joutuu. Otinpa tämän esille siksikin ja varsinkin ajatellen palstan parasta asiakeskustelun mahdollistavana areenana.

46

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hankalaa kun on kirjoitus vapaus, eikös ?
      Varmaan kannattaisit kirjoituksia jotka ensin menisi sosilistien seulan läpi. Meillä kuitenkin vielä tämä vapaampi malli, joka sallii esin lestan huutajan kirjoitukset, ne ei varmaankaan ole niinkään pahoja kun kohdistuu kepuun.
      Kyllä Arskan pitäisi päästä taas poisteleen hyviäkin kirjoituksia, jotka ei ole pirtaansa ideologisesti sopivia. Myös Arska minulta poisti ihan maltillisia ei sosialisteja ihannoivia kirjoituksia.

      Teillä punapään pojilla vähän tuo sääntö erilaista kuin meillä enemmän vapaammalla kansan osalla. Toki aina raja siinäkin. Hyvä kuitenkin 1918 ettette päässeet idologiallanne valtaan. Kuten Koivistokin sanoi 80v haastattelussaan, että jos punaiset olisi voittaneet olisimme liittyneet Venäjään.
      Ei Sanna Marin ole kuin tyhjien tynnyrien kolistelija, kun sosilisteilla pitää aina olla joku jota ylikehua, se nyt Sanna. Kyllä parempaa hyvä ja rehti kansanosa ansaitsisi.

      Kas kun Valiolla olit, joka kepuisäntien omistama ? Taidat narrata itseäsi ja muita suunnallasi.

    • Anonyymi

      Politiikka ei ole mihinkään hiljennyt, päinvastoin välillä on käyty ylikierroksillakin, kuten vaikkapa Perustuslakivaliokunnan torppaamien ulkonaliikkumiskieltojen kanssa kävi. Keskustakin käy kierroksilla, uhkaa jättää koko hallituksen, jos ei ryhdytä vakavissaan pohtimaan myös työllisyyttä edistäviä toimia. Ja paljon muutakin on meneillään.

      Rokotustenkin painopistettä ollaan siirtämässä pois Helsingistä pahemmille koronailmaantuvuusalueille, sitä kait se tarkoittaa kun hallitus on pyytänyt lausunnot esityksestään painottaa rokotuksia, ja Helsingin ilmaantuvuus on tällä hetkellä asuakaslukuun suhteutettuna jo selvästi alle pahimpien alueiden. Voihan tietysti olla, että sen esityksen taka-ajatus olikin joku muu....

      Ei politiikan tarvitse jokapäiväistä draamaa olla, kyllä sitä voi seurata silloinkin kun kukaan ei ole hölmöillyt tai muuten lööpeissä.

      Ai niin, lähes unohdin että teit avauksen, jotta pääset taas esille ja kertomaan itsestäsi. Ihan kiva on tietää, ja nähdä kertomanasi noin neljännensadannen kerran, että olet tutustunut juutalaisiin, muslimeihin, kristittyihin, lestadiolaisiin, körttiläsiin ja muihin uskovaisiin. Ja että olet ollut Lähi-idässä. Ja ettet ole äänestynyt Kepua. Ja olet käynyt matkoilla. Mutta sotilasurastasi unohdit nyt tyystin mainita.

      Ai niin, mutta ethän sinä edes tuossa edellisessä kappaleessa kuvatun vuoksi tullut palstalle. Vaan sen vuoksi, että saat huomiota tuolta toiselta, jota näemmä kaipaat.

      • Anonyymi

        Yhden lauseen kirjoittajakin osallistuu omalla tasollaan keskusteluun. Lähimmäisiä tulee sääli, kun haaskaa elmämänsä tuolla tavalla.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Kohta aito-arska tulee ja kehuu Kapin kirjoitusta, kuin oli hyvä, samoin MPP.
      Sitten sankarimme lähettää myös heille toivotokset kuin oli hyvä kirjoituksesi.
      heh..nämä toverit vähän eriskummallisia.

      • Anonyymi

        Joo, kielioppiakin kehuvat. Toinen toisiltaan. Miten hyvin kirjoittavat. Aina asiaa, ja ovat kaikki niin liberaalejakin, suvaitsevaisia, paitsi tietenkään eivät suvaitse eri tavalla ajattelevia.


    • Anonyymi

      Kun noin innolla puutut yhteen (vai onko niitä useita, kas siinä pulma) kirjoittajaan, niin eikö olisi hyvä analysoida myös nämä lestan huutelijat ja muut häiriköt samaan syssyyn . Vaan kun heidän herjat kohdistuu kepuun ja kepulaisiin, niin sinähän kannatat heidän tyyliään, vai?

    • Vaikka vähän enää täällä vierailen, melkoinen vetovoima minulla näkyy yhä olevan. Avaukselleni on heti pelmahtanut oikein viestitulva. Tullut kai heiltä, jotka eivät saa viestejä omille avauksilleen. Eipä tuo ansaitse enempää kommentointiani.

      No, kun tuossa yhdessä otetaan esille korona, totean, että otinhan minäkin sen esille vastatessani aito-arskalle hänen avauksellaan tällä viestilläni:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16892047/karsivallisyytta-rokotusten-kanssa#comment-107564331

      Palaanpa vielä noihin ”uskonasioihin”: Totean avauksessani: ”Lapsuusmaisemissani tulin tuntemaan muutamia körttiläisiä, joita pidettiin arvostettuina ihmisinä”. Joo, lapsuusmaisemani olivat Rautavaaran länsilaidalla, joka aikoinaan oli kuulunut Nilsiään. Rautavaaran pitäjä oli muodostettu joskus 1880-luvun lopulla yhdistämällä Nurmeksen länsiosat ja Nilsiän itäosat. Nilsiähän on körttiläisyyden syntyalue, lahkon perustaja Paavo Ruotsalainen asui Nilsiän Syväri-järven Aholansaaressa. Joskus vuosikymmeniä sitten kesälomareissullamme kävimme vaimoni kanssa Aholansaaressa katsomassa Paavo Ruotsalaisesta kertovan musiikkiteatteriesityksenkin.

      Körttiläisyyttä tosiaan oli lapsuusmaisemissanikin, jossa mäen harjalle kiivettyä lounaasta siinsi Syvärijärven rannalla oleva Tahkokin, nykyisin kuuluisampi muusta kuin körttiläisyydestä. Lapsuusmaisemissani ei liene enää paljon körttiläisyyttä, kun siellä ei ole enää paljon asukkaitakaan. Lapsuusaikani pitäjän yli 5000-päinen väestö on kutistunut alla 2000:n ja keskittynyt valtaosin kirkonkylälle. Sielläkään ei taida enää olla körttiläisyyttä, näkyvämpi on helluntailaisuus, kun heillä on kirkonkylällä oma hulppea talokin, jossa järjestää seurojaan ja muita tapahtumiaan. Ihan hyviä ihmisiä hekin ovat, mukana monessa, mm. kuuluisuuttakin saaneen Rautavaaran nuorisosirkuksen vetäjinä.

      Körttiläisyys muuten lienee ihan syntyperäis-suomalainen liike, kun laestadiolaisuuden perustaja Lars Levi Laestadius oli pappi pohjoisesta Ruotsista, ja siksi liike on levinnyt voimakkaimmin pohjoiseen Suomeen. Helluntailaisuuden juuret ovat vielä kauempana, Yhdysvalloissa.

      • Anonyymi

        Entä Stalin uskonto ? Kyllä sekin uskonnoksi luokitellaan. Siinä palvotaan aikanaan elävää, nyt kuollutta, aatettaan. Onko se sitten parempaa ? Sosialistit on siitä jämptejä etteivät vahingossakaan moiti omiaan, vaan kehuen vain, kuin nytkin oli hyvä kirjoitus ja vieläpä ilman kirjoitusvirheitä. Kyllä esim keskustassa voidaan omaikin moittia kun aihetta on. Sosialisteillä tapana vaieta kun tulee hankalaa asiaa, huomattu sosialisti ministereistäkin he katoaa joksikin aikaa. Aito-arskakin neuvoi teitä että olla hiljaa jokunen aika, ettei vastata. Olette itseenne sulkeutuneita.


      • Anonyymi

        Tuo pohjoinen Ruotsi on sikäli hieman harhaanjohtava, että alue oli ennen Suomen sotaa lähes suomenkielinen, olihan silloisen Västerbottenin läänin itäraja Kemijoessa, ja tuon läänin pohjoisosa oli aika puhtaasti suomenkielisten asuinaluetta. Vieläkin Pajalassa pajatetaan meän kieltä joka on lähempänä suomea kuin ruotsia.

        Suomen sodassa syntyi valtakunnanraja, joka vedettiin kompromissina Tornionjokeen. Venäjä vaati rajaa Kainuunjokeen (Calix), Ruotsi Kemijokeen. Neuvotteluissa päädyttiin näiden väliin. Näin suomenkielisten asuinalue jakautui kahden valtakunnan osaksi, mutta käytännön elämässä rajan merkitys ei alkuun, juurikin Lestaudiuksen voimakkaimpana vaikutusaikana, ollut kovin sulkeva. Aatteet kulki rajan yli siinä missä ihmiset ja tavarat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pohjoinen Ruotsi on sikäli hieman harhaanjohtava, että alue oli ennen Suomen sotaa lähes suomenkielinen, olihan silloisen Västerbottenin läänin itäraja Kemijoessa, ja tuon läänin pohjoisosa oli aika puhtaasti suomenkielisten asuinaluetta. Vieläkin Pajalassa pajatetaan meän kieltä joka on lähempänä suomea kuin ruotsia.

        Suomen sodassa syntyi valtakunnanraja, joka vedettiin kompromissina Tornionjokeen. Venäjä vaati rajaa Kainuunjokeen (Calix), Ruotsi Kemijokeen. Neuvotteluissa päädyttiin näiden väliin. Näin suomenkielisten asuinalue jakautui kahden valtakunnan osaksi, mutta käytännön elämässä rajan merkitys ei alkuun, juurikin Lestaudiuksen voimakkaimpana vaikutusaikana, ollut kovin sulkeva. Aatteet kulki rajan yli siinä missä ihmiset ja tavarat.

        Totta kaikki tuossa sanomasi. Kiitos, kun täydensit sanomaani!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pohjoinen Ruotsi on sikäli hieman harhaanjohtava, että alue oli ennen Suomen sotaa lähes suomenkielinen, olihan silloisen Västerbottenin läänin itäraja Kemijoessa, ja tuon läänin pohjoisosa oli aika puhtaasti suomenkielisten asuinaluetta. Vieläkin Pajalassa pajatetaan meän kieltä joka on lähempänä suomea kuin ruotsia.

        Suomen sodassa syntyi valtakunnanraja, joka vedettiin kompromissina Tornionjokeen. Venäjä vaati rajaa Kainuunjokeen (Calix), Ruotsi Kemijokeen. Neuvotteluissa päädyttiin näiden väliin. Näin suomenkielisten asuinalue jakautui kahden valtakunnan osaksi, mutta käytännön elämässä rajan merkitys ei alkuun, juurikin Lestaudiuksen voimakkaimpana vaikutusaikana, ollut kovin sulkeva. Aatteet kulki rajan yli siinä missä ihmiset ja tavarat.

        Pitää paikkansa, mutta selittää myöhemmillä rajoillakin, miksi lestadiolaisuus on ollut pitkään pohjoissuomalainen herätysliike, samoin kuin Paavo Ruotsalaisen asuinalue, miksi körttiläisiä on ollut eniten keskisessä Suomessa. Evankelisuuden kannatuskin rajoittui aluksi lähinnä syntyalueelleen Varsinais-Suomesta Keski-Pohjanmaalle ja rukoilevaisuus jämähti lähes yksinomaan Satakunnan ympäristöön. Niin sanottu viides herätysliike syntyi myöhemmin kaupungeissa ja on yhä vahvimmillaan kaupungeissa. Muuttoliike on tietenkin levittänyt näitä kaikkia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo pohjoinen Ruotsi on sikäli hieman harhaanjohtava, että alue oli ennen Suomen sotaa lähes suomenkielinen, olihan silloisen Västerbottenin läänin itäraja Kemijoessa, ja tuon läänin pohjoisosa oli aika puhtaasti suomenkielisten asuinaluetta. Vieläkin Pajalassa pajatetaan meän kieltä joka on lähempänä suomea kuin ruotsia.

        Suomen sodassa syntyi valtakunnanraja, joka vedettiin kompromissina Tornionjokeen. Venäjä vaati rajaa Kainuunjokeen (Calix), Ruotsi Kemijokeen. Neuvotteluissa päädyttiin näiden väliin. Näin suomenkielisten asuinalue jakautui kahden valtakunnan osaksi, mutta käytännön elämässä rajan merkitys ei alkuun, juurikin Lestaudiuksen voimakkaimpana vaikutusaikana, ollut kovin sulkeva. Aatteet kulki rajan yli siinä missä ihmiset ja tavarat.

        Ruotsin ja Venäjän rajan yli on Tornion seudulla kulkenut muitakin kuin herätysliikkeiden aatteita.

        Lenin salakuljetettiin pohjoisen kautta Ruotsista Suomeen ja edelleen Pietariin 1917. Kuljetuksen on sanottu olleen saksalaisten junailema, heidän salaisen palvelun (mikä se lie nimeltään tuolloin ollut) agentit Ruotsin myötämielisyydellä hoitivat vallankumousta havitelleen Vladimir Iljitsin Haaparantaan, ja suomen sosialitit, tuolloin jo hyödyllisen idioottisuutensa osoittaen hoitelivat sitten matkan Suomen puoleisen osuuden. Saksa halusi Venäjälle sekasortoa, ja sen sosialisti Lenin sinne toikin, sitä kautta Saksan toive päästä itärintamasta eroon toteutui.

        Ikäväksemme ja myös saksalaisten yllätykseksi Lenin onnistui vallankumouksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä Stalin uskonto ? Kyllä sekin uskonnoksi luokitellaan. Siinä palvotaan aikanaan elävää, nyt kuollutta, aatettaan. Onko se sitten parempaa ? Sosialistit on siitä jämptejä etteivät vahingossakaan moiti omiaan, vaan kehuen vain, kuin nytkin oli hyvä kirjoitus ja vieläpä ilman kirjoitusvirheitä. Kyllä esim keskustassa voidaan omaikin moittia kun aihetta on. Sosialisteillä tapana vaieta kun tulee hankalaa asiaa, huomattu sosialisti ministereistäkin he katoaa joksikin aikaa. Aito-arskakin neuvoi teitä että olla hiljaa jokunen aika, ettei vastata. Olette itseenne sulkeutuneita.

        Tuo pitää paikkansa, tänään AlfaTveessä Dosentti ohjelmassa kepun ex-puoluesihteerikkö Jarmo Korhonen haukkui kepun toiminnan ihan pystyyn, pahiten veteli avokämmenellä Lintilää ja Vanhasta, totesi, että joskus heistä paljastuu totuus on se on karua luettavaa.
        Eli kyllä keput omiaankin haukkuu.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entä Stalin uskonto ? Kyllä sekin uskonnoksi luokitellaan. Siinä palvotaan aikanaan elävää, nyt kuollutta, aatettaan. Onko se sitten parempaa ? Sosialistit on siitä jämptejä etteivät vahingossakaan moiti omiaan, vaan kehuen vain, kuin nytkin oli hyvä kirjoitus ja vieläpä ilman kirjoitusvirheitä. Kyllä esim keskustassa voidaan omaikin moittia kun aihetta on. Sosialisteillä tapana vaieta kun tulee hankalaa asiaa, huomattu sosialisti ministereistäkin he katoaa joksikin aikaa. Aito-arskakin neuvoi teitä että olla hiljaa jokunen aika, ettei vastata. Olette itseenne sulkeutuneita.

        Stalinia ei ehkä voi oikein uskonnoksi nimittää. Hän ylläpiti totalistaristista ja hyvin epäinhimillistä yhteiskuntajärjestelmää, joka pohjautui väljästi sosialistiseen ideologiaan, mutta oli todellisuudessa fasistista harvain- ja hirmuvaltaa. Tällaisten järjestelmien tueksi usein luodaan vahva propagandakoneisto, jonka tarkoituksena on valehdella kansalaisille järjestelmän toimivuudesta ja hyvyydestä sekä korvaamattomuudesta. Samalla tavoinhan Putin toimii nykyään Venäjällä. Hänen valheellinen taustaideologiansa on nationalismi ja kristinusko. Mutta perustaltaan se on paljossa stalinismia, ei vielä yhtä julmissa muodoissa, mutta miedompi versio siitä kuitenkin.

        No huh huh. Nyt tuli haukuttua sen verran vahvasti sen sortin sosialisteja, että varmaan saan vapautuksen siitä, että minua ainakaan luultaisiin sen opin kannattajaksi.


    • Kun avauksessani viittaan matkusteluuni ja siihenkin eräs tarttuu, niin vielä on todettava, että joulukuun 2019 jälkeen en ole tehnyt yhtäkään kaukomatkaa. Kun tuli tämä korona, jonka vuoksi viime vuoden kesä-heinäkuun vaihteeksi varaamani 85-vuotismatkani (Irlannin kiertomatka) peruuntui.

      Vaikka korona taltutettaisiin, tuskinpa enää paljon matkustelen, kun on jo tätä ikää. Silti elämässäni yhä on yhtä ja toista niin, ettei minun tarvitse paljonkaan kuluttaa aikaani tällä palstalla. Ja onhan tätä maailmaa jo nähty, viimeisten 16 vuoden aikanakin tämän verran:

      Itävalta-Unkari-Slovenia-Kroatia (Habsburgien Eurooppa) 2003
      Portugalin kierto 2003
      Bulgaria ja Romania kiertomatka 2004
      Klassinen Kreikka, kiertomatka 2005
      Luoteis-Venäjä, kiertomatka 2005
      Gran Canaria 2005 (kuusi viikkoa Playa del Inglesisssä, josta vuokraamallani autolla kiertoja ympäri saaren)
      Intia (Delhi-Agra-Jaipur ym kiertomatka) 2006
      Normandia ja Pariisi 2006
      Thaimaa, kiertomatka 2006-07
      Kiina, kiertomatka 2007
      Provence, Ranska ja Monaco 2007
      Madeira 2007
      Etelä-Amerikan kiertomatka (Argentina, Uruguay, Paraguay ja Brasilia) 2008
      Baijeri ja Itävalta, kiertomatka 2008
      Venäjä, Volgan risteily 2008
      Egypti, Niilin risteily ja Hurghada 2009
      Malta 2009
      Albania, kiertomatka ja Korfu, Kreikka 2009
      Kuuba, kiertomatka 2010
      Madeira 2010
      Fuerteventura 2010
      Dominikaaninen tasavalta 2011
      Kalifornian kiertomatka (San Francisco > Los Angeles ym. 2011
      Teneriffa 2011
      Israel (Eilat, Jerusalem ym.) 2012
      Turkki, Alania ja Kappadokia 2012
      Malesia, Kuala Lumpur ym. ja Langkawi, Thaimaa 2013
      Kypros ( Pafos, Nicosia, Trodos-vuoristo) 2013
      Hurtigrutenin risteily, Norja 2013
      Meksikon kiertomatka 2014
      Kreeta 2014
      Vietnamin kiertomatka 2015
      Dubrovnik, Kroatia 2015
      Gran Canaria 2015
      Pohjois-Kypros ja Turkki, kiertomatka 2016
      Sri Lanka (Ceylon), 2016
      Etelä-Italia (Sorrento, Napoli, Capri ym.) 2017
      Fuengirola ym, Espanja 2018
      Etelä-Afrikka, safari ja kiertomatka tammikuu 2019
      Thaimaa marras-joulukuu 2019

      • Anonyymi

        Erinomaista, että täydensit avaustasi matkalistauksella, eihän avauksesi tärkein aihe, sinä itse, olisi muutoin tullut riittävästi esiin.

        Avaus on kuitenkin vielä kovin vajavainen, puuttuhan sieltä koulutustietosi, eteneminen sotilasuralla, eikä mainintaa isännöitsijänä tomimisestakaan ole.

        Vanhuusko vai mikä, että yleensä jokaisessa viestissäsi olet nuo tuonut esiin, ja nyt ne puuttuvat, tehden avauksesta pahasti vajaan.


      • Anonyymi

        No, olihan tuolla kirjoittajalla piikittelyä sanoissaan. Mutta jos se tekee hänen kirjoituksensa sivistymättömäksi, niin mitä sivistystä mielestäsi on siinä, että oksentelet ja paskannat täällä julkisesti useasti päivässä, vuodesta toiseen? Sinulla on erikoisin käsitys sivistyksestä, mitä olen koskaan missään tavannut. En sanoisi sinua kusipäiseksi, mutta... Pakkomielteinen kyllä olet, ja se pakkomielle saa sinussa aikaan... erittäin omituista ja ala-arvoistakin käytöstä. En tajua pyrkimyksiäsi.


      • Itse en ole käynyt koskaan Uudessa-Seelannissa, mutta haluaisin. Mulla on sellainen päähänpinttymä, että jos en voisi jostain syystä asua Suomessa, niin sitten seuraavaksi paras olisi Uusi-Seelanti. Olisi vähän halua käydä paikan päällä katsomassa, vastaako uskomukseni tästä maasta yhtään todellisuutta.

        Olisin voinut myös suositella Islantia, jos tarkoituksesi oli mennä Irlantiin. Islanti on aika erilainen maisemiltaan ja muutenkin, kun se on niin eristyksissä kaikesta muusta. Se on myös lintubongarin paratiisi. Olen käynyt siellä viikon työmatkalla joskus 1980-luvulla silloin muistaakseni Kööpenhaminan kautta ja Glasgowin kautta takaisin. Tutustuin tosin siellä yhteen neitoseen, joka kertoi, että isällään on kalastusalus, mikä ei ole siellä kovinkaan harvinaista, ja että hän on käväissyt sillä Itämerelläkin ikään kuin ehdottaen, että vaihtoehtoinenkin paluureitti ja liikenneväline on mahdollinen. Mukava nuori nainen, mutta valitettavissa olin tuolloin ehtinyt olla jo pitempään varattuna, joten laivareissu jäi tekemättä. Samantapainen mutta monessa suhteessa toisenlainen on tuo Madeira, missä olet käynyt ja missä olen myös itse käynyt joskun 1990-luvulla.

        Harmittaa matkailun suhteen tämä korona Itse en niinkään kaipaa enää ulkomaanmatkoja, mutta kotimaan matkailun kasvu on välillä alkanut häiritä, kun joissain paikoin alkaa olla väen tungosta. Viime kesänäkin jouduin perumaan Turun saaristoreittiajalun, kun luin, että lauttamatkoja voi joutua odottelemaan monta tuntia väenpaljouden vuoksi. Ja Lapissakin meinasin jäädä läskipyörän alle. Jospa tänä vuonna yritetään uudestaan. Onneksi olemme vaimon kanssa reissaamisen suhteen aika samanhenkisiä, niin on näin kaksin mukavampaa ja turvallisempaakin, kun tulee reissattua metsissäkin vähän sillä asenteella, että osataan sitä kyllä suunnistaa.


    • Anonyymi

      Huomasitko Kapi kun majuri kysyi "Isänmaan puolesta 1918
      Majurinne
      12.04.2021 22:30
      Varmaan saatatte monet tietää missä julkisessa paikassa on otsikon mukainen seinälaatta Helsingissä, jossa on nimetty kaatuneita 1918 kommunistivihan ajalta."

      Tiedätkö missä on tämä iso seinälaatta kaiverretuin nimin kaatuneista ?
      Minä sattumalta tiedän, kun olan aikanaan sen nähnyt, tuli jossain tilaisuudessa esille.

      • Anonyymi

        "Huomasitko Kapi kun majuri kysyi "

        Aikuisten oikeasti täällä ei kirjoita kukaan oikeasti majuri. Tuo johon viittaat feikkaa olevansa majuri ja erittäin huonosti sen tekee. Kukaan joka hänen itse kirjoittamiaan tekstejä lukee näkee oitis, että kyseessä on vain pankkomajuri.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Huomasitko Kapi kun majuri kysyi "

        Aikuisten oikeasti täällä ei kirjoita kukaan oikeasti majuri. Tuo johon viittaat feikkaa olevansa majuri ja erittäin huonosti sen tekee. Kukaan joka hänen itse kirjoittamiaan tekstejä lukee näkee oitis, että kyseessä on vain pankkomajuri.

        On se majuri, itse teki puustakin kokardin ja arvomerkit!


      • Anonyymi

        Niin, tiedätkö ? Minäkin sen tiedän, se on Helsingissä hyvin keskeisellä paikalla, milloin vain luettavissa kaatuneet.


    • Kun olen taas saanut kuulla olevani punikki, niin sen johdosta:

      Olin tosiaan v. 1972 alussa vielä ylivääpelinä ollessani kuntavaaleissa sdp:n listoilla sitoutumattomansa ehdokkaana, ja vaikka sain yli 200 ääntä, eihän niillä Stadin valtuustoon päästy. Ehdokkuuttani ei nähty haitaksi sotilasuralleni, kun seuraavan vuoden alussa minusta tuli sotilasmestari ja seuraavana vuonna ensimmäisen luutnanttikurssin käytyäni minusta tuli luutnantti ja sitten v. 1979 alussa kapteeni puolustusvoimissa neljän ensimmäisinä kapteeneiksi ylennettyjen joukossa.

      Seuraavana vuonna siis v. 1980 lähdin sotaväestä eläkkeelle ja välittömästi menin siviilitöihin Valiolle. Kun eräs tuossa arvelee minun salanneen poliittisia näkemyksiäni siellä, voin vakuuttaa, että ei siellä politiikasta puhuttu, asioissa riitti puhuttavaa tarpeeksi. Talossa oli kyllä muutamia yhtälailla julkikepulaisia kuin julkivasemmistolaisia, mutta työasiat heilläkin menivät poliittisten näkemystensä edelle.

      Ilmeisesti minut nähtiin hyväksi valiolaiseksi, kun konttoripalveluesimiehestä firman isännöitsijäksi nostettiin. Ja sieltä v. 1998 eläkkeelle lähtiessäni minulle pidettiin komeat läksiäiset edustuspaikassamme Porkkananniemen Näsen-kartanossa ja sain läksiäislahjoja niin esimiehiltäni kuin alaisiltanikin. Niin, ja sainhan Valion esityksestä vielä korkeimman kunniamerkkinikin. Ja nyt olen ollut sieltäkin eläkkeellä kohta jo 23 vuotta enkä sinäkään aikana koskaan missään muualla kuin täällä ole kuullut olevani punikki.

      • Anonyymi

        Aivan suurenmoista, että täydensit avaustasi paitsi matkalistauksella, myös etenemiselläsi sotilasuralla, sekä isännöitsijänä tomimisestasi kertoilemalla.

        Nyt voinemme todeta sinun täydentäneen avaustasi, kuten satoja kertoja ennenkin, hyvin oleellisilla ja ennenkaikkea mielestäsi tärkeimmiksi katsomillasi tiedoilla, tiedoilla sinusta itsestäsi. Mikään ei siis ole muuttunut, minkä saamme huojentuneita todeta näin 20 vuoden palstahistoriasi jälkeen, edelleen sinulle tärkein asia olet sinä itse

        Kiitos


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aivan suurenmoista, että täydensit avaustasi paitsi matkalistauksella, myös etenemiselläsi sotilasuralla, sekä isännöitsijänä tomimisestasi kertoilemalla.

        Nyt voinemme todeta sinun täydentäneen avaustasi, kuten satoja kertoja ennenkin, hyvin oleellisilla ja ennenkaikkea mielestäsi tärkeimmiksi katsomillasi tiedoilla, tiedoilla sinusta itsestäsi. Mikään ei siis ole muuttunut, minkä saamme huojentuneita todeta näin 20 vuoden palstahistoriasi jälkeen, edelleen sinulle tärkein asia olet sinä itse

        Kiitos

        Moni kai meistä haluaa olla oman elämänsä sankari. Minusta on mukava lukea muidenkin sankariteoista kuin omistani varsinkin, jos ne ovat jääneet vaatimattomiksi jonkun toisen rinnalla.

        Kapi edustaa nousukauden suomalaista. On lähtenyt köyhästä maaseutupitäjästä maailmalle ja onnistunut rakentamaan elämänsä vaurastuneessa Suomeesa, missä yhteiskunna rakenteen muuttuminen tarjosi monelle uusia mahdollisuuksia ja sosioekonomisen nousun portaita. Nykyisin näyttää vähän siltä, että monien näköalana alkaa olle enemmän laskevan säätykierron tikapuut kuin vanhempiensa nousuhuuma ja -humala. Kapi on oiva esimerkki sosiaalidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. Yhteiskunnalliset muutokset ovat mahdollistaneen tien eteenpäin. Omalla kohdallani on asia on monella tavoin samoin. Köyhän perheen lapsesta opin tien kautta korkeasti kulutetuksi yhteiskunnan jäseniksi ja vanhempiaan huomattavasti vauraammaksi.


      • Anonyymi
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Moni kai meistä haluaa olla oman elämänsä sankari. Minusta on mukava lukea muidenkin sankariteoista kuin omistani varsinkin, jos ne ovat jääneet vaatimattomiksi jonkun toisen rinnalla.

        Kapi edustaa nousukauden suomalaista. On lähtenyt köyhästä maaseutupitäjästä maailmalle ja onnistunut rakentamaan elämänsä vaurastuneessa Suomeesa, missä yhteiskunna rakenteen muuttuminen tarjosi monelle uusia mahdollisuuksia ja sosioekonomisen nousun portaita. Nykyisin näyttää vähän siltä, että monien näköalana alkaa olle enemmän laskevan säätykierron tikapuut kuin vanhempiensa nousuhuuma ja -humala. Kapi on oiva esimerkki sosiaalidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. Yhteiskunnalliset muutokset ovat mahdollistaneen tien eteenpäin. Omalla kohdallani on asia on monella tavoin samoin. Köyhän perheen lapsesta opin tien kautta korkeasti kulutetuksi yhteiskunnan jäseniksi ja vanhempiaan huomattavasti vauraammaksi.

        Todellakin, Kapi on sosialidemokraattisen politiikan ihannetapaus. Kiitos että toit tuon esiin.

        Jäi veronmaksajien kustantamaan työpaikkaan suoraan varusmiespalveluksesta, veronmaksajat ovat kustantaneet hänelle vaatimattoman, mutta tuohon ammattiin pätevöittävän koulutuksen niin, että koulutusajaltakin on saanut palkkaa. Veronmaksajien piikkiin myös varhainen eläke, jota on maksettu vaikka hän on ollut töissä toisaalla,

        Se toinen työ myös verovaroin kustannettu, perustuuhan Valionkin toiminta maataloustukiaisiin, jotka ovat sosialidemokraattien aikanaan tähän maahan junailemat. Valio on tänäkin päivänä ihan suoraan suurimpia maataloustuen saajia Suomessa, ja välillisesti tietysti hyvinkin merkittävästi tukipolitiikan, siis veronmaksajien, varassa.

        Ei siis ihme, että Kapi on harras sosialidemokratti, onhan tuo mainitsemasi sosialidemokratian malli hänen kohdallaan toteutunut 100%:sti, kaikki on maksettu muiden keräämistä veroista.

        Erinomaista myös, että osoitat meille mikä on tuo sosialidemokratian ihanne, siis toisten ansaitsemilla varoilla elätettävä. Kiitos siitäkin.

        Kohdallasi voisit joskus täällä myös osoittaa tuon väitteesi korkeasta koulutuksesta, en tarkoita todistuksia, vaan sitä, että kykenisit esittämään itsenäisiä ajatuksia, eikä pelkkää sosialidemokratian idealistisia mielikuvia.


      • Anonyymi
        Mielipidepankki kirjoitti:

        Moni kai meistä haluaa olla oman elämänsä sankari. Minusta on mukava lukea muidenkin sankariteoista kuin omistani varsinkin, jos ne ovat jääneet vaatimattomiksi jonkun toisen rinnalla.

        Kapi edustaa nousukauden suomalaista. On lähtenyt köyhästä maaseutupitäjästä maailmalle ja onnistunut rakentamaan elämänsä vaurastuneessa Suomeesa, missä yhteiskunna rakenteen muuttuminen tarjosi monelle uusia mahdollisuuksia ja sosioekonomisen nousun portaita. Nykyisin näyttää vähän siltä, että monien näköalana alkaa olle enemmän laskevan säätykierron tikapuut kuin vanhempiensa nousuhuuma ja -humala. Kapi on oiva esimerkki sosiaalidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. Yhteiskunnalliset muutokset ovat mahdollistaneen tien eteenpäin. Omalla kohdallani on asia on monella tavoin samoin. Köyhän perheen lapsesta opin tien kautta korkeasti kulutetuksi yhteiskunnan jäseniksi ja vanhempiaan huomattavasti vauraammaksi.

        Linnan kirjassa Rokka oli sotilas ja Tikkakosken mannekiini, Mielipidepankki sanoo Kapin olevan SDP:n mannekiini, HOHOHOHOOOHOOOOHOOOOOO, sellaisia ne on nuo esikuntamiehet, HOHOHOHOHOOOHOOOHOOOOOO


      • Mielipidepankki kirjoitti:

        Moni kai meistä haluaa olla oman elämänsä sankari. Minusta on mukava lukea muidenkin sankariteoista kuin omistani varsinkin, jos ne ovat jääneet vaatimattomiksi jonkun toisen rinnalla.

        Kapi edustaa nousukauden suomalaista. On lähtenyt köyhästä maaseutupitäjästä maailmalle ja onnistunut rakentamaan elämänsä vaurastuneessa Suomeesa, missä yhteiskunna rakenteen muuttuminen tarjosi monelle uusia mahdollisuuksia ja sosioekonomisen nousun portaita. Nykyisin näyttää vähän siltä, että monien näköalana alkaa olle enemmän laskevan säätykierron tikapuut kuin vanhempiensa nousuhuuma ja -humala. Kapi on oiva esimerkki sosiaalidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. Yhteiskunnalliset muutokset ovat mahdollistaneen tien eteenpäin. Omalla kohdallani on asia on monella tavoin samoin. Köyhän perheen lapsesta opin tien kautta korkeasti kulutetuksi yhteiskunnan jäseniksi ja vanhempiaan huomattavasti vauraammaksi.

        Sinulta on tullut avaukselleni kaksikin viestiä viimeisen, eilis-iltaisen käyntini jälkeen. Kommentoin nyt vain tätä viimeistäsi:

        Varmaan edustan nousukauden suomalaista. Lähtökohdat elämälleni olivat kovin vaatimattomat. Olen niistä joskus kertonut, joten en ala kertomaani toistella. Enhän sitten myöhemmässäkään elämässäni kovin korkealle päässyt, mutta kuitenkin sellaiseen asemaan, josta en olisi lapsena voinut uneksiakaan. Tietenkin siihenkin asemaan pääseminen on vaatinut itseltänikin yritystä ja näyttöjä, mutta en silti koe olevani oman elämäni sankari, sillä itseäni suurempi merkitys on ollut sillä yhteiskuntamme kehityksellä, johon viittaat.

        Lienen siis esimerkki sosialidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. En kai osannut antaa puolueelle arvoa siitä silloin, kun ensimmäisen kerran elämässäni pääsin äänestämään v. 1958 eduskuntavaaleissa. Äänestin nimittäin Suomen Kansanpuoluetta, sen muistan varmaksi. Ehkä äänestin sitä seuraavissakin vaaleissa - jos puolue vielä silloin oli olemassa. Myöhemmin kyllä kauan äänestelin sdp:tä ja olinhan v. 1972 sen listoilla kuntavaaliehdokkaanakin - sitoutumattomana tosin, sillä niinhän sotilaan oli pakko tehdä. Mutta jo kauan olen lipsunut siitäkin äänestelemällä useammin kokoomusta. Perusteita tuolle lipsumiselle en kehtaa kertoa, kun olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että sdp on kuitenkin puolueistamme eniten vaikuttanut yhteiskuntamme muuttumiseen niin, että minunkin lähtökohdista lähteneen on ollut mahdollista päästä elämässään näinkin pitkälle.

        Enpä tuosta osaa enempää sanoa eikä liene tarpeenkaan. Kiitoksia vain kumpaisestakin hyvistä viesteistäsi! Pahoitteluni siitä, että vasta nyt niihin vastasin - toivottavasti näet tämän viestini.


      • Anonyymi
        kapi_ kirjoitti:

        Sinulta on tullut avaukselleni kaksikin viestiä viimeisen, eilis-iltaisen käyntini jälkeen. Kommentoin nyt vain tätä viimeistäsi:

        Varmaan edustan nousukauden suomalaista. Lähtökohdat elämälleni olivat kovin vaatimattomat. Olen niistä joskus kertonut, joten en ala kertomaani toistella. Enhän sitten myöhemmässäkään elämässäni kovin korkealle päässyt, mutta kuitenkin sellaiseen asemaan, josta en olisi lapsena voinut uneksiakaan. Tietenkin siihenkin asemaan pääseminen on vaatinut itseltänikin yritystä ja näyttöjä, mutta en silti koe olevani oman elämäni sankari, sillä itseäni suurempi merkitys on ollut sillä yhteiskuntamme kehityksellä, johon viittaat.

        Lienen siis esimerkki sosialidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. En kai osannut antaa puolueelle arvoa siitä silloin, kun ensimmäisen kerran elämässäni pääsin äänestämään v. 1958 eduskuntavaaleissa. Äänestin nimittäin Suomen Kansanpuoluetta, sen muistan varmaksi. Ehkä äänestin sitä seuraavissakin vaaleissa - jos puolue vielä silloin oli olemassa. Myöhemmin kyllä kauan äänestelin sdp:tä ja olinhan v. 1972 sen listoilla kuntavaaliehdokkaanakin - sitoutumattomana tosin, sillä niinhän sotilaan oli pakko tehdä. Mutta jo kauan olen lipsunut siitäkin äänestelemällä useammin kokoomusta. Perusteita tuolle lipsumiselle en kehtaa kertoa, kun olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että sdp on kuitenkin puolueistamme eniten vaikuttanut yhteiskuntamme muuttumiseen niin, että minunkin lähtökohdista lähteneen on ollut mahdollista päästä elämässään näinkin pitkälle.

        Enpä tuosta osaa enempää sanoa eikä liene tarpeenkaan. Kiitoksia vain kumpaisestakin hyvistä viesteistäsi! Pahoitteluni siitä, että vasta nyt niihin vastasin - toivottavasti näet tämän viestini.

        Eikös olekin hienoa kun MPP nimitti sinut SDP:n mannekiiniksi, toisten rahoilla, verovaroista työsi ja elämäsi kustannettu.

        Ole kiitollinen puolueelle, MPP:lle ja niille jotka elämäsi ovat maksaneet


    • Tein tämän avaukseni sen lopussa mainitsemistani tärkeiksi näkemistäni syistä. Kun eräiden mielestä nuo syyt eivät ole tärkeitä, näen sellaiselle asenteella vain yhden selityksen. He itse sen tietävät ja muutkin sen arvaavat, joten eipä siitä enempää. Tähän avaukseni asiaan en enää koskaan palaa.

      Illalla käyn vilkaisemassa, ja jos on tullut asiallisia viestejä, saatan niihin vastailla.

    • Jälleen on joutunut vaihtamaan profiilinsa henkilö, joka on ollut päätoimija avauksellani esille tuomassani. Tällä kertaa se on syytäni tai ansiotani, sillä minä tein siitä pyynnön. Ja edellisiä kirjoittaessani sähköpostilleni on tullut sieltä tällainen viesti:

      ”Kiitos ilmoituksesta! On todella ikävää, että joku on päättänyt ottaa sinut kohteekseen. Moderointi poistaa kaikki sen tietoon tulleet sääntöjen (https://www.suomi24.fi/opastus/saannot) vastaiset viestit. Ilmoitukset käsitellään saapumisjärjestyksessä ja tämä työ tehdään käsin, jonka vuoksi toisinaan ilmoituksen käsittely voi viivästyä.

      Kaikki keskustelupalstoillemme kirjoittavat henkilöt ovat itse vastuussa kirjoittamistaan viesteistä. Voit ottaa yhteyttä poliisiin, mikäli koet, että rikos on tapahtunut. Toimimme mielellämme yhteistyössä poliisin kanssa ja toimitamme heille ne tiedot, joita meiltä virallisen tutkinnan yhteydessä pyydetään, siinä määrin kuin meille on niitä mahdollista luovuttaa”.

      Tämä täytyi vielä käydä sanomassa.

      • Anonyymi

        Olet kyllä kaikkien latvalahojen kruunaamaton kuningas.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olet kyllä kaikkien latvalahojen kruunaamaton kuningas.

        Miten perustelet kannanottosi?


      • Anonyymi
        JämptiSOTILAS kirjoitti:

        Miten perustelet kannanottosi?

        Kahden lauseen kommentoijasta on tullut yhden lauseen kommentoija.


    • Anonyymi

      Hietanen hävisi 100-0. On poistunut joukostamme. Ei kirjoittanut koskaan mitään asiallista.

      • Anonyymi

        Hietanen on poistunut joukoistamme, mutta perusstadilaisena heitteli Kapia aikanaan miten huvitti. Kapia siinä vietiin ja kunnolla. Ilmankos itkut piti turauttaa.

        Eihän kumpikaan heistä asiallisesti käyttäytynyt, mutta se ei poissulje, että Hietanen määräsi tahdin ja veti Kapia 100-0


    • Anonyymi

      Prööööt..! ..hyhyhh, oho tuli pikkuisen varren kans.
      Minä en koskaan äänestä kepua. :)

      • Anonyymi

        Hyvä, viestisi kertoo suuresta intellektiudesta joka sinua on kohdannut, onnittelut siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä, viestisi kertoo suuresta intellektiudesta joka sinua on kohdannut, onnittelut siitä.

        Tosi on! Milloin kapiukon matkakertomusia saa painettuna? ..(tarpeeksi pehmeälle paperille)


    • Lupasin tulla tänne vielä illalla vilkaisemaan ja lupasin vastailla mahdollisesti tulleille asiallisille viesteille. Eipä näy tulleen sellaisia, joihin minun tarvitsisi erikseen vastailla. Vain pieni yhteenveto näkemästäni:

      Eräs on pitänyt sopimattomana sitä, että olen kertoillut täällä itsestäni. Mielestäni itsestään kertominen on hyväksyttävämpää kuin keskittyminen johonkin toiseen keskustelijaan. Varsinkin, jos esittää kertomalleen todisteita, kuten minä olen tehnyt. Nuo toiseen keskustelijaan keskittyneet esittävät näkemyksiään vain mielikuvituksensa varassa.

      Olen kertonut myös ammoisista sotilasajoistani ja siinäkin todisteita esittäen. En sentään enää tänne tullessanikaan esiintynyt sotilaana. Sellaisella olisin leimautunut järkeni menettäneenä, kun olin silloin jo lähes 70-vuotias.

      Täällä korkeasti oppineina ja eriarvoisina sotilaina esiintyvät eivät ole koskaan esittäneet todisteita identiteetilleen. Ihme, että sellaista ei paheksuta. No, ei se ole tarpeenkaan, heidän identiteettinsä pystytään muutenkin oikein päättelemään;))

      Tuossa edellä sanotaan erään aikoinaan heitelleen täällä minua ihan miten häntä huvitti. Siihen oikaisuna esitin todisteen siitä, miten siinä heittelyssä lopulta kävi, mutta se viestini on näköjään poistettu. Sopimatontahan olikin minulta ottaa esille jo edesmenneen kohtalo. Anteeksi ajattelemattomuuteni!

      Eiköhän tämä jo riitä minulta tälle avaukselleni. En ainakaan tänä iltana enää viitsi täällä käydä, ohjelmassani on muuta tärkeämpää ja mukavampaakin. Toistan vielä vain tuon jo aikaisemmin edellä esittämäni, että tämän avaukseni asiaan - tuohon minuun kohdistuvaan harhaiseen tai tahallisesti valheelliseen hyökkäilyyn - en enää koskaan palaa enkä tee siitä poliisiasiaakaan, vaikka sellaiseen sain edellä näyttämääni kehotetta palstanpitäjältäkin.

      Nyt vain mieluisaa illanjatkoa ja hyvää yötä kaikille!

    • Terve vanha Faitteri!

      Tuo on juuri oikea tapa suhtautua häiriköihin, niin palstalla kuin live-elämässä kuten kirjoitat: "Lopuksi vielä jo aikaisemminkin täällä sanomani, että henkilökohtaisesti tuollaisesta vähät välitän."

      • Anonyymi

        Sen verran lipasit Kapin peetä, että sieltä hän vielä köpöttelee palstalle sinua kiittämään


      • Anonyymi

        kapi sai mieleisensä viestin joltakin kuuluisalta intelletkuelliltä! Se tallentaa, tulostaa ja liimaa sen leikekirjaansa, sitten kun on yömyssyginit otettu niin niitä voi selailla ennen nukahtamista.


    • Anonyymi

      Politiikkaa sivuaa tämäkin, mutta myös vähän muuta, joten Kapi, mitä olet mieltä? Muutkin voi kommentoida

      Julkisuudessa on käsitelty viime viikot VTV:n pääjohtajan Tytti Yli-Viikarin toimintaa, jossa hän verovaroista huollatti kaikenlaista, naamavärkistä polkupyörään, ja pisteli Finnairin bonuspisteet omaan pussiin, siis käytti ne henkilökohtaisiin matkoihin. Tytti on vihreiden listoilla aikanaan ollut, siis voinemme hänen kuuluvan vihreiden klaaniin.

      Vihreiden klaanista on noussut myös HSY:n toimitusjohtaja, jolle niinikään ollaan näyttämässä ulko-ovea.

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007902800.html

      Jotenkin alkaa tuntua, ettei näistä vihreistä ole johtotehtäviin, aina menee pieleen. Aikanana sama oli demarien kanssa, mutta siellä suunnalla ollaan hieman petrattu, tai sitten vaan näitä vihertumpeloita on tullut heidän tilalleen

    • Laitoin tämän vastineena Mielipidepankin viestille tuolla ylempänä, mutta laitanpa sen vielä tähänkin, jotta mpp täällä mahdollisesti käydessään tämän paremmin huomaisi.

      .........................

      Sinulta on tullut avaukselleni kaksikin viestiä viimeisen, eilis-iltaisen käyntini jälkeen. Kommentoin nyt vain tätä viimeistäsi:

      Varmaan edustan nousukauden suomalaista. Lähtökohdat elämälleni olivat kovin vaatimattomat. Olen niistä joskus kertonut, joten en ala kertomaani toistella. Enhän sitten myöhemmässäkään elämässäni kovin korkealle päässyt, mutta kuitenkin sellaiseen asemaan, josta en olisi lapsena voinut uneksiakaan. Tietenkin siihenkin asemaan pääseminen on vaatinut itseltänikin yritystä ja näyttöjä, mutta en silti koe olevani oman elämäni sankari, sillä itseäni suurempi merkitys on ollut sillä yhteiskuntamme kehityksellä, johon viittaat.

      Lienen siis esimerkki sosialidemokraattisen politiikan ihannetapauksesta. En kai osannut antaa puolueelle arvoa siitä silloin, kun ensimmäisen kerran elämässäni pääsin äänestämään v. 1958 eduskuntavaaleissa. Äänestin nimittäin Suomen Kansanpuoluetta, sen muistan varmaksi. Ehkä äänestin sitä seuraavissakin vaaleissa - jos puolue vielä silloin oli olemassa. Myöhemmin kyllä kauan äänestelin sdp:tä ja olinhan v. 1972 sen listoilla kuntavaaliehdokkaanakin - sitoutumattomana tosin, sillä niinhän sotilaan oli pakko tehdä. Mutta jo kauan olen lipsunut siitäkin äänestelemällä useammin kokoomusta. Perusteita tuolle lipsumiselle en kehtaa kertoa, kun olen kuitenkin samaa mieltä kanssasi siitä, että sdp on kuitenkin puolueistamme eniten vaikuttanut yhteiskuntamme muuttumiseen niin, että minunkin lähtökohdista lähteneen on ollut mahdollista päästä elämässään näinkin pitkälle.

      Enpä tuosta osaa enempää sanoa eikä liene tarpeenkaan. Kiitoksia vain kumpaisestakin hyvistä viesteistäsi ja pahoitteluni, että vasta nyt niihin vastasin.

    Ketjusta on poistettu 16 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haluaisitko nähdä

      Hänet alastomana?
      Ikävä
      74
      3330
    2. Hilirimpsistä

      Hyvää huomenta ja kivaa päivää. Ilmat viilenee. Niin myös tunteet. 🧊☕✨🍁❤️
      Ikävä
      201
      2872
    3. Nainen lopeta pakoon luikkiminen?

      Elämä ei oo peli 😔😟
      Ikävä
      25
      2720
    4. Älä elättele

      Toiveita enää. Ihan turhaa. Sotku mikä sotku.
      Ikävä
      49
      2648
    5. Olet täällä. Mutta ei minulle.

      Nyt olen tästä 100% varma. Satuttaa. T: V
      Ikävä
      21
      2534
    6. Kuule rakas...

      Kerrohan minulle lempivärisi niin osaan jatkaa yhtä projektia? Arvaan jo melkein kyllä toki. Olethan sinä aina niin tyyl
      Ikävä
      41
      2365
    7. Miten hitsissä ulosoton asiakas?

      On tää maailma kumma, tässä haisee suuri kusetus ja ennennäkemättömän törkeä *huijaus*! Miten to.monen kieroilu on edez
      Kotimaiset julkkisjuorut
      210
      1833
    8. Törmättiin tänään

      enkä taaskaan osannut reagoida fiksusti. Menen aina lukkoon. Yksi asia on varma: tunteeni sinua kohtaan ovat edelleen v
      Ikävä
      24
      1767
    9. Vieläkö sä

      Rakastat mua?❤️😔
      Ikävä
      37
      1640
    10. Dear mies,

      Hymyiletkö ujosti, koska näet minut? 😌
      Ikävä
      18
      1496
    Aihe