Imelletty Lapin puikulalaatikko
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen tanakka haarukkaruoka.
Ainekset:
2½ kg Lapin puikulaa
Pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi tarvittava veden määrä, vesi jää soseeseen.
4 reilua ruokalusikallista Lapin ohrajauhoja tai ruisjauhoja
50-100 g voita
1-1,2 litraa maitoa. Lapin Imelletty puikulalaatikko on tanakkaa haarukoitavaa ruokaa. Lusikkalitkuksi valmistaminen ei ole Lapin puikulan arvon mukaista.
2 teelusikallista suolaa
Ohje:
Kuori Lapin puikulat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi pienessä määrässä vettä. Älä lisää keittoveteen suolaa.
Soseuta survimella täysin kypsät puikulat kattilassa keittoveteen, niin että saadaan puuromainen sose. Kuivan tönkkösoseen imeltyminen on epävarmaa.
Jäähdytä puikulasose kattilassa huolellisesti 70-75 asteiseksi välillä sekoittaen.
Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn puikulasoseeseen. Lisää tarvittessa tilkka 70-75 asteista vettä.
Laita puikulasose imeltymään kattilassa noin 69-70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen. Anna imeltyä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.
Laita voi siivuina sulamaan imellettyyn soseeseen. Lisää maitoa niin että saadaan notkean puuromainen sose. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuihin lasisiin tai keraamisiin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita. Pinnalle voit lisätä myös ohraista korppujauhoa.
Paista aluksi 180-210 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista imellettyä Lapin puikulalaatikkoa noin 3 tuntia.
Valmista imelletystä Lapin puikulalaatikosta reilusti haarukalla syötävää ruokaa.
Tarjoile imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa lihaisia ruokia.
Kesäiset grilliruuat sopivat hyvin yhteen imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa .
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen ruoka. Sillä täytetään vatsa ja saadaan kylläinen olo.
Lapin puikulasta imellettyä Lapin puikulalaatikkoa
Anonyymi
3
1320
Vastaukset
- Anonyymi
Ylihinnoiteltua keskinkertaista pernaa! Tavallisista perunoista saa parempaakin.
Johonkin soseeksi nuo käyvätkin kun pieniä puikeleita ei viitsi kuoria syömäpernoiksi.
On niin monimutkainen resepti tuo että kuka jaksaa...hmm.- Anonyymi
Tummalla siirapilla makeuttamalla saa paljon ylsinkertaisemman ohjeen ja valmistusaika lyhenee noin 4 tuntiin eli alle puoleen.
- Anonyymi
Perna on luokiteltu ruoaksi kelpaamattomaksi ja siitä ei saa valmistaa elintarvikkeita eikä yleensäkään ruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Riikka vie Suomen kohta ykköseksi työttömyyskisassa
Espanja: 10,5 % Suomi: 10,3 % Ruotsi: 9,3 % Kisa on tiukkaa, mutta Riikalla hyvä draivi päällä. Vasemmistolaisen päämin1342704Miten juhlitte ensi lauantaina?
Se on kalenteriin merkitty juhlapäiväksi, niin sitä kai kuuluu juhlia.2562264Kumpaan rahat, mummojen vaippoihin vai Nalle WahIroosille?
JOS siis sinä saisit päättää?171393- 1151062
- 961011
Uudestisyntyminen ei tapahdu kasteessa
Tässä Apostolien tekojen kohdassa näemme, että Filippus julisti hoviherralle ensin evankeliumia ja kuulusteli sitten tar2041003Ryöstö Punkaharjulla
Punkaharjun k-market ryöstetty tänään keskellä päivää, ketä lie asialla? Poliiseja ainakin pörrää ympäriisee13892Lasse Lehtonen on yhtä aikaa sairauslomalla ja työmatkalla
Kelan johtaja näyttää vötkyilyn mallia, otti sairaslomaa ja lähti Brysseliin sitten ryyppäämään! 😂 Kelan pääjohtaja La55788Mistä juttelit viimeisen kerran
Mistä juttelitte viimeisen kerran ikävöinnin kohteen kanssa? Irl tai viesteillä.50741Evoluutioon ja alkuräjähdykseen uskominen vaatii todella vahvaa uskoa
Että tyhjästä syntyi ja kehittyi kaikki se mitä näemme ympärillämme.277732