Imelletty Lapin puikulalaatikko
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen tanakka haarukkaruoka.
Ainekset:
2½ kg Lapin puikulaa
Pieni määrä vettä kypsentämiseen. Arvioi tarvittava veden määrä, vesi jää soseeseen.
4 reilua ruokalusikallista Lapin ohrajauhoja tai ruisjauhoja
50-100 g voita
1-1,2 litraa maitoa. Lapin Imelletty puikulalaatikko on tanakkaa haarukoitavaa ruokaa. Lusikkalitkuksi valmistaminen ei ole Lapin puikulan arvon mukaista.
2 teelusikallista suolaa
Ohje:
Kuori Lapin puikulat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi pienessä määrässä vettä. Älä lisää keittoveteen suolaa.
Soseuta survimella täysin kypsät puikulat kattilassa keittoveteen, niin että saadaan puuromainen sose. Kuivan tönkkösoseen imeltyminen on epävarmaa.
Jäähdytä puikulasose kattilassa huolellisesti 70-75 asteiseksi välillä sekoittaen.
Lisää jauhot 70-75 asteiseksi jäähdytettyyn puikulasoseeseen. Lisää tarvittessa tilkka 70-75 asteista vettä.
Laita puikulasose imeltymään kattilassa noin 69-70 asteiseen sähkölieden uuniin. Sekoita imeltymisen aikana 2-4 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen. Anna imeltyä sähkölieden uunissa noin 3 tuntia.
Laita voi siivuina sulamaan imellettyyn soseeseen. Lisää maitoa niin että saadaan notkean puuromainen sose. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuihin lasisiin tai keraamisiin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita. Pinnalle voit lisätä myös ohraista korppujauhoa.
Paista aluksi 180-210 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia.
Paista imellettyä Lapin puikulalaatikkoa noin 3 tuntia.
Valmista imelletystä Lapin puikulalaatikosta reilusti haarukalla syötävää ruokaa.
Tarjoile imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa lihaisia ruokia.
Kesäiset grilliruuat sopivat hyvin yhteen imelletyn Lapin puikulalaatikon kanssa .
Imelletty Lapin puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen ruoka. Sillä täytetään vatsa ja saadaan kylläinen olo.
Lapin puikulasta imellettyä Lapin puikulalaatikkoa
Anonyymi
3
1301
Vastaukset
- Anonyymi
Ylihinnoiteltua keskinkertaista pernaa! Tavallisista perunoista saa parempaakin.
Johonkin soseeksi nuo käyvätkin kun pieniä puikeleita ei viitsi kuoria syömäpernoiksi.
On niin monimutkainen resepti tuo että kuka jaksaa...hmm.- Anonyymi
Tummalla siirapilla makeuttamalla saa paljon ylsinkertaisemman ohjeen ja valmistusaika lyhenee noin 4 tuntiin eli alle puoleen.
- Anonyymi
Perna on luokiteltu ruoaksi kelpaamattomaksi ja siitä ei saa valmistaa elintarvikkeita eikä yleensäkään ruokaa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 15110934
- 525220
Taas ryssittiin oikein kunnolla
r….ä hyökkäsi Viroon sikaili taas ajattelematta yhtään mitään https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000011347289.html452433- 302133
Vanha Suola janottaa Iivarilla
Vanha suola janottaa Siikalatvan kunnanjohtaja Pekka Iivaria. Mies kiertää Kemijärven kyläjuhlia ja kulttuuritapahtumia131701Valtimon Haapajärvellä paatti mäni nurin
Ikävä onnettomuus Haapajärvellä. Vene hörpppi vettä matkalla saaren. Veneessä ol 5 henkilöä, kolme uiskenteli rantaan,421544Tiedän kuka sinä noista olet
Lucky for you, olen rakastunut sinuun joten en reagoi negatiivisesti. Voit kertoa kavereillesi että kyl vaan, rakkautta301241Känniläiset veneessä?
Siinä taas päästiin näyttämään miten tyhmiä känniläiset on. Heh heh "Kaikki osalliset ovat täysi-ikäisiä ja alkoholin v351166Daniel Nummelan linjapuhe 2025
Kansanlähetyksen toiminnanjohtajan Daniel Nummelan linjapuhe tänään. Rehellistä analyysiä mm. evlut kirkosta ja piispo92935TÄSTÄ TAITAA TULLA SUOMEN HISTORIAN SUURIN USKONNONVAPAUDEN OIKEUDENKÄYNTI.
Sinun täytyy hyväksyä se että jos sinä vetoat uskonnonvapauteen, silloin sinun tulee antaa myös muille vastaava vapaus o317892