TYP/Mopa vs Kuntakokeilu?

Anonyymi

Mitä eroa on TYP / Mopa palvelulla verrattuna Kuntakokeiluun?

Molemmissa pitää ilmeisesti täyttää Monialainen työllistymissuunnitelma, jossa mukaan astuu Sosiaalitoimi ja Kela. Kyseinen suunnitelma antaa myös valtuudet vaihtaa tietoja TE-palvelun, Sosiaalitoimen, Kunnan ja Kelan kesken.

10

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Molemmissa pitää ilmeisesti täyttää Monialainen työllistymissuunnitelma"

      Ei pidä, mistä olet moista päähäsi saanut?

      • Anonyymi

        Minulla ainakin lukee kuntakokeilun kirjeessä että siellä monialainen työllistymissuunnitelma täytetään, piste.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla ainakin lukee kuntakokeilun kirjeessä että siellä monialainen työllistymissuunnitelma täytetään, piste.

        Ei minulla lue.


    • Anonyymi

      Onneksi pääsin työkyvyttömyyseläkkeelle. Loppui pomputtelu. Seuraavat 30 vuotta vedän lonkkaa ja odottelen vanhuuseläkettä

      • Anonyymi

        Itse päsin 5 vuotta sitten eläkkeelle ja nyt on ikää 45v. Ei hermot kestänyt työttömyyden aiheuttamaa stressiä ja kokoajan olin ihan itku kurkussa kun mihinkään ei päässyt töihin. Nyt elämä kieltämättä hymyilee kun ei ole stressiä ja aivan hyvin on kansaneläke ja takuueläke riittänyt kun vertaa työttömyyden aikaisiin tukiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Itse päsin 5 vuotta sitten eläkkeelle ja nyt on ikää 45v. Ei hermot kestänyt työttömyyden aiheuttamaa stressiä ja kokoajan olin ihan itku kurkussa kun mihinkään ei päässyt töihin. Nyt elämä kieltämättä hymyilee kun ei ole stressiä ja aivan hyvin on kansaneläke ja takuueläke riittänyt kun vertaa työttömyyden aikaisiin tukiin.

        Paljonko sinulle jää käteen kuussa eläkkeellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paljonko sinulle jää käteen kuussa eläkkeellä?

        Tämä kiinnostaisi minuakin. Jos on 40-vuotiaana sairaseläkkeellä ja sitä ennen ilmeisesti vuosia työttömänä, ei eläke päätä huimaa. Vielä vähemmän sitten parinkymmenen vuoden kuluttua, kun alkaa olla vanha ja sairastella.


    • Anonyymi

      Toistaiseksi en ole havainnut muuta eroa kuin se että tapaaminen on eri rakennuksessa ja kaikilla on maskit naaman päällä.

    • Anonyymi

      "Molemmissa pitää ilmeisesti täyttää Monialainen työllistymissuunnitelma, "

      Moni kai aprikoi että mikä ja miksi se semmoinen Monialainen työllistymissuunnitelma on ja tehdään?

      Itse ilmoitin ja sitouduin siinä monialaisessa työllistymissuunnitelmassani että vast'edes paikallisten työttömien neuvoston kokouksissa, niin niissä missä me paikalliset työttömät kokoonnumme ostoskeskuksen takaiseen pusikkoon tekemään päätöksiä paikallisten yritysten tuolle paikallisten työttömien neuvostolle lähettämistä lupa-anomuksista että saavatko availla uusia palkkatyöpaikkoja ja kuinka monta sellaista tällä kertaa, niin lupasin siinä monialaisessa työllistymissuunnitelmassa että en enää koskaan noissa työttömien neuvoston kokouksissa pidä puheenvuoroja enkä äänestä sen puolesta että kiellämme yhä edelleen paikallisia yrityksiä availemasta uusia palkkatyöpaikkoja joko niin että ei yhtäkään sellasita saa avata, tai sitten niin että korkeintaan että yhden työpaikan saa avata mutta sekin vain siinä tapauksessa että siihen palkataan joku sen yrityksen pomon lapsista tai muu sukulainen, mutta ei vahingossakaan palkata ketään meistä paikallisista työttömistä.

      Niin että jos nyt ei ole paikallisissa yrityksissä taaskaan yhtään vapaata työpaikkaa tarjolla eikä niitä vapaita työpaikkoja ole ollut siellä yrityksissä tarjolla vuosiin, niin ei siitä pidä sitä yrityksiä syyttelemään vaan syyllinen on Suomen liian korkea perusturva kun se nykyään on jo melkein 35% köyhyysrajan tuloista, ja tietenkin sen avokätisen perusturvan varassa rillu-elämää viettävää paikallisten työttömien neuvostoa, joka puolestaan taas on varsinaisten työmarkkinapolittisten änkyröitten lymypaikka.

      • Anonyymi

        Tyrmäävä paljastus tuo että on olemassa paikallisten työttömien neuvostoja jotka estävät paikallisia työnantajia työpaikkoja availemasta ja sen myötä töitä antamasta.

        Se selittääkin sen vuosikymmeniä jatkuneen porvarillisen lehdistön vihamielisyyden työttömiä kohtaan. Ja selittää varsinkin sen että miksi porvarillinen media aina vaan syyttää vallitsevasta suurtyöttömyydestä vain yksin työttömiä.

        Monellahan on ollut se sinänsä oikea käsitys että että jos on olemassa taho joka päättää työpaikkojen availusta tai availemattomuudesta niin juuri se taho myös on yksin tai ainakin päävastuussa valitsevasta suurtyöttömyydestä, mutta sitten ollaan oltu siinä täysin väärässä käsityksessä että se taho muka olisi työnantajat, kun kuten voimme lukea se taho joka päättää työpaikkojen availusta ja availemattomuudesta ja joka yksin on vastuussa vallitsevasta suurtyöttömyydestä onkin paikalliset työttömien neuvostot.

        Joten ehkä ainoa keino lopettaa vallitseva suurtyöttömyys olisi että säädettäisiin lailla terrorismiksi se että työtön on tai on ollut aktiivijäsen jossain paikallisessa työttömien neuvostossa, ja mokomat änkyröivät suurtyöttömyyden aiheuttajat ja sitä ylläpitävät iiskotit on lähetettävä pysyväissäilytykseen vaikkapa sinne USAn Guantanamo Bayn vankilaan.

        Ja jospa USA sitten vielä suostuisi siihen että siitä aiheutuvat vankien säilytyskulut laskettaisiin toteutuneeksi vastakaupaksi sitten kun Suomi ostaa ne F-35 huippuhävittäjät. Noin saataisiin win/win tilanne kun USA ei taantuvana teollisuusmaana kumminkaan halua tai pysty vastakauppana ostamaan täältä kakkosnelosia ja sellua eikä muutakaan niistä high tech tuotteista mitä Suomi ulkomaille tapaa kaupata.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2854
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      531
      2696
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1875
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      32
      1857
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      119
      1758
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1689
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1342
    8. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      61
      1149
    9. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      89
      1135
    10. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1112
    Aihe