jos sopimusta ei ole allekirjoitettu?

Anonyymi

Hei

Aloitin sijaisuuden ja olen ollut töissä jo 3-viikkoa. Työnantaja ei ole vieläkään antanut minulle työsopimusta , joten sitä ei ole allekirjoitettu. Olen kysellyt siitä, mutta hän aina lupaa toimittaa sen minulle. Mitään työhön liittyviä asioita ei ole myöskään selvitetty minulle ( työehdot ym) ja en edes tiedä kauanko olen koeajalla. Muutenkin työnantaja antoi minulle hyvin toisenlaisenlaisen kuvan paikasta. Todellisuudessa työnluonne on toisenlainen ja koen ettei minusta ole tähän ja olen jo henkisesti hyvinkin kuormittunut. Otin asian puheeksi työnantajan kanssa ja sanoin että tämä ei taida olla minulle sopiva työpaikka. Hän vain tuumasi sitä että ei saa ketään muuta tilalleni ja että minulle on 2-viikon irtisanominen. Sitten mainitsi koe ajan, mutta ei sanonut kuinka pitkä se on ja että se lukee sopimuksessa. Sopimusta ei ole vieläkään siis toimitettu minulle ja nyt työnantaja vetosi suulliseen sopimukseen ja että määräaikaisesta suhteesta ei voi lähteä pois ilman sanktioita.
Tiedän että kyseisessä paikassa on todella valtava työvoimapula, mutta koen että minua on johdettu harhaan kun kerrottu aivan päinvastaista mitä työ todellisuudessa on.

Mitä oikein teen tämän asian kanssa? Voinko vedota siihen että en ole sopimusta saanut ja sitä ei ole allekirjoitettu ym ja vain lähteä pois tuolta?

9

1970

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Työnantaja kusettaa. Todennäköisesti aikoo jättää palkat maksamatta koska kirjallista työsopimusta ei ole tehty. En kyllä itse tekisi päivääkään töitä ilman kirjallista työsopimusta. Lähde hyvä ihminen pois tuollaisesta paikasta.

    • Anonyymi

      Sinulla on suullinen työsopimus. Se on ihan yhtä pätevä kuin kirjallinen mutta sinulla ja työnantajalla voi olla eri käsitys siitä, mitä olette sopineet.

      Koska sinulla ei ole kirjallista työsopimusta, niin työnantajalla on velvollisuus antaa sinulle kirjallinen selvitys työnteon keskeisistä ehdoista viimeistään ensimmäisen palkanmaksukauden päättyessä. Työsopimuslaissa säädetään, mitä siinä pitää olla. Katso tästä https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2001/20010055#L2P4

      Määräaikaisessä työsopimuksessa ei ole irtisanomisaikaa, ellei siitä ole erikseen sovittu työsoimuksessa. Jos irtisanomisajasta ei ole sovittu, niin määräaikaisen sopimuksen voi päättää ennen sovittua määräaikaa joko sopimalla työnantajan kanssa loppumisajan aikaistamisesta tai purkamalla. Purkamisella voi olla seurauksia. Esim. kaupan alan työehtosopimuksessa on määräys siitä, mitä joutuu korvaamaan, jos purkaa määräaikaisen työsuhteen ennenaikaisesti.

      Jos et saa sovittua määräajan lyhentämisestä, niin kidu tässä työpaikassa, kunnes löydät uuden, tai ota riski ja pura työsopimus koeaikaan vedoten.

      • Anonyymi

        Useimmissa määräaikaisissa työsopimuksissa on aina koeaika, joka pätee niin puolin kuin toisin sekä työntekijään että työnantajaan. Jos kuitenkin määräaikaisuus on hyvin lyhyt niin silloin ei ole koeaikaa välttämättä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Useimmissa määräaikaisissa työsopimuksissa on aina koeaika, joka pätee niin puolin kuin toisin sekä työntekijään että työnantajaan. Jos kuitenkin määräaikaisuus on hyvin lyhyt niin silloin ei ole koeaikaa välttämättä.

        Ja mikä se semmoinen ala on missä on tänä päivänä ”huutava työvoimapula”? Lähinnä puhelinmyynti, sairaanhoito ja lähihoitajan työt. Siivousalalla ja kaupan alalla on vähennetty porukkaa joten ei voi olla mitään ”huutavaa työvoimapulaa”.


    • Anonyymi

      paikallista sopimista käytännössä. Siltähän tuo vaikuttaa.

    • Anonyymi

      Silkkaa kusetusta. Työnkuva, jos on ihan muuta mitä sovittiin niin silloin on koko asetelma ihan älytön.

      Tuntuu olevan kaikki vaikeeta joten äkkiä pois tuollaisesta mätäpaiseesta.

    • Anonyymi

      Työnantajasi on siis sanonut, että sinulla on 2 viikon irtisanomisaika. Irtisano itsesi irtisanomisaikaa noudattaen, niin ei tule sanktioita. Kyllä 2 viikkoa jaksaa tympeässäkin työpaikassa. Tosin kannattaa hankkia uusi työpaikka ennen irtisanoutumista, sillä jos jäät työttömäksi, niin korvaukseen tulee karenssi mitä suurimmalla todennäköisyydellä.
      Jos irtisanomisaikaa ei ole, niin purkamisesta työnantajalle korvattava vahinko tulee tavallisesti siitä, että pitää etsiä uusi työntekijä lähteneen tilalle. Työnantajan pitää todistaa, mitkä kulut siitä tuli. Muuta ei voi laskuttaa.

    • Anonyymi

      Työnantaja antoi siitä hyvin sekavan kuvan. Ekana puhui 2-viikon irtisanomisesta, sitten koeajasta ( ei kertonut kuinka pitkä kun kysyin) ja sitten vetosi suulliseen sopimukseen.

      MItään kunnon perehdytystä en ole työhön saanut ja mikään luvattu asia ei toteudu. Oli vähätellyt myös sitä kun työssä on väkivallan uhkaa asiakkaiden puolelta ja minua ei olla mitenkään ohjeistettu siihen. Asiasta ei edes sanottu mitään kun kysyin siitä. Minulle puhuttiin silloin että työ on kivaa ja mukavaa ohjaustyötä ja työpaikassa on rauhallista . Ei ole todellakaan tuollaista.

      • Anonyymi

        Jos olet liittynyt ammattiliittoon ja jos työpaikalla on luottamusmies, niin ota yhteyttä häneen. Saat vastinetta jäsenmaksuille.
        Jos olet saanut ensimmäisen palkan, mutta et kirjallista selvitystä työsuhteen ehdoista tai kirjallista työsopimusta ja jos et ole liittynyt liittoon, voit kysyä neuvoja työsopimuslain noudattamista valvovan viranomaisen puhelinneuvonnasta . Täältä
        https://www.tyosuojelu.fi/tietoa-meista/yhteystiedot


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      291
      3319
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      25
      3194
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      26
      2090
    4. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      133
      1952
    5. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      35
      1894
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      119
      1691
    7. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1440
    8. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      44
      1318
    9. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1273
    10. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1183
    Aihe