Junioripesis ja palkittu pelinjohtaja

Anonyymi

Jos pelinjohto hakee vain voittoja ja roolittaa pelipaikat taitotason mukaan jo pikkujunnuissa on vetäjällä päässä vikaa vikaa. Vastuunsa kantavan seuran vetäjäkoulutus osaa laittaa arvomaailman kohdalleen ja jos näin ei tapahdu kentällä niin ei kuin keskustelua aiheesta ja jos ei muu auta niin uutta vetäjää koukkuun. Vetäjän vaihto ei vaan useinkaan ole helppo juttu koska niitä ei kasva joka oksalla.
Mutta jo se että pelinjohtajia vaihdellaan ja muistetaan että vielä ei olla tosissaan auttaa pitkälle.
Silloin kun juniorien pelinjohtaja nolaa pelaajan muiden edessä tai hermostuksissaan puhuu ja vouhkaa pakkovoitosta ollaan jo metsässä.

Meidän lasten palkittu pelinjohtaja ja valmentaja roolitti pelaajat F-E ikäisinä. Samaa paikkaa pelanneet siitä asti useimmat monta vuotta.
Oma lapsi luonnollisesti aina etukentällä tai lukkarina.
Jotkut vanhemmat, ketkä kehtasivat huomauttivat asiasta turhaan.

12

1389

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      on turha tietysti syyllistää kaikkia valmentajia mutta aivan yhtä turhaa on luoda kuvaa valmentajista minään pyyteettöminä hyväntekijöinä.

      tasapuolinen peluutus on helppo homma kun asia tehdään täysin avoimesti ja läpinäkyvästi ts. valmentajille käyttöön peluutuspäiväkirja joka tarjotaan erikseen pyytämättä vanhempien käteen katsottavaksi ja kommentoitavaksi. monet vanhempien purnaukset ovat varmasti vain tietämättömyyttä ja kuvittelua, mutta eivät kaikki. tämä tietämättömyys on helppo oikaista, jos on näyttää mustaa valkoisella.

      Minä olen omin korvin kuullut kahden valmentajan keskustelevan siitä kuinka vanhemmat nurisevat peluuttamisesta. toinen valmentajista sanoi asian suoraan jotenkin näin: "ei se niin hääviä ole vetää tuollaisia pikkupoikia koko kesä ja talvi. kyllä siinä silloin on oikeus vähän antaa omalle pojalle enemmän peliaikaa kuin muille."

      eihän tuossa asiassa mitään olisikaan, mutta kyseinen valmentaja unohtaa tekevänsä seuratyötä. seuratyö ei ole mitään oman jälkikasvun etujen ajamista vaan pesäpalloseuran etujen ajamista. omia lapsia saa kyllä valmentajakin vapaa-aikana kehittää ja opastaa mielin määrin, mutta kun kyseessä on pesäpalloseuran juniorijoukkueen harjoitukset tai ottelut, niin siinä kehitetään pesäpalloseuran junioreita. Pesäpalloseuran etu ei ole se että valmentajien lapset kehittyvät vaan se että mahdollisimman moni ringissä olevista kehittyy.

      tuosta tasapuolisesta peluuttamisesta vielä. läheskään kaikissa junioriotteluissa ei arvota lyöntinumeroita vaikka näin sanotaan ymmärtääkseni säännöissä. Olen kuullut erään valmentajan perustelevan sitä, ettei lyöntinumeroita arvota näin: "ihan turhaa ajanhaaskausta. tärkeintä on että kaikki saavat pelata!" No, sama valmentaja peluuttaa sitten miltei kaikissa otteluissa omaa lastansa numerolla 1. ei varmaankaan vahingossa vaan varmistaakseen lapselleen mahdollisimman paljon lyöntivuoroja ottelun aikana. Ei siinä kyllä lyöntivuorojen arpominen ajanhaaskuun takia jää tekemättä.

      Eikä tasapuolinen peluuttaminen tietenkään ole vain lyöntinumeroihin liittyvä ongelma. pesäpallossa on ulkopelikin. peluutuspäiväkirjassa voisi hyvin näkyä, kuinka monesti kukin pelaaja on ollut vaikka kopparina, pesävahtina, siepparina tms. junioripeleissä näillä paikoilla saadaan aivan eri määrä oppia pesäpallon pelaamisesta. jossain g-junnuissa koppareilla ei ole juuri mitään tekemistä ottelun aikana. siepparilla, ykkösvahdilla ja lukkarilla sen sijaan vaikka kuinka paljon.

      Eivät nämä asiat helppoja ole. Ei valmentajan oma lapsi tietenkään saa kärsiäkään siitä että isä tai äiti on valmentaja. Mutta valmentajien täytyisi ymmärtää tämä ongelma oikealla tavalla. Vanhemmat haluavat lapsilleen vain oikeudenmukaisen kohtelun. Eivät he ole vaatimassa lapsilleen mitään erioikeuksia, ainoastaan sen, mitä muutkin saavat. Millään pesäpalloseuralla ei minun mielestäni ole varaa menettää yhtäkään junioria sen takia, että vanhemmat kyllästyvät epäoikeudenmukaiseen toimintaan ja vetävät lapsensa pois muiden jaloista pyörimästä. tiedän kyllä tätä tapahtuvan paljon. todellinen syy lapsen lopettamiseen ei välttämättä koskaan edes tule ulkopuolisten tietoon. vanhempia vain kyllästyttää katsoa kaksinaamaista touhua ja järjestävät lapsilleen harrastuksen jossa tällaisia lieveilmiöitä ei tarvitse katsella.

      Se valmentajan oma lapsi saattaa olla juuri se ensimmäinen c-poika tai c-tyttö, joka lopettaa lajin 15-vuotiaana. Mitä hyötyä pesäpalloseuralle oli siitä, että hänelle tarjottiin vuosikaudet ylimääräistä peliaikaa muiden kustannuksella? se, että isä tai äiti on ollut kova pesäpalloilija ja myöhemmin valmentaja ei todellakaan ole mikään tae lapsen tulevasta menestyksestä. kyllä sen ovat saaneet pettymyksekseen nähdä kymmenet entiset tähtipelaajat

      • Anonyymi

        Tämä on kilpaurheilua ja siinä tavoitteena voitto. Harrastesarjat erikseen!


    • Anonyymi

      Kyllä tämä on suuri vääryys. Aika usein valmentajille tulee väärinkäsitys siitä, mikä heidän tehtävänsä on. Heidän tehtävänsä ei ole saada voittavia juniorijoukkueita vaan tuottaa paljon osaavia pelaajia. Seurahan ei käytännössä hyödy mitään siitä, paljonko sillä on juniorimitaleita.

      Väitän, että melkein kuka tahansa pesisvalmennuksessa mukana oleva saa valmennettua joukkueen joka voittaa mitaleita jos hän peluuttaa vain parhaita. Se ei ole yhtään mikään ansio. Se sen sijaan on, että valmentaja pystyy valmentamaan suuren joukon hyviä pelaajia. Tällä parhaiden peluuttamisella yleensä kehittyvät vain muutamat pelaajat. Kyllä se on nähty ainakin meidän seurassamme.

      Kaikki juniorit ja heidän vanhempansa kuitenkin (luultavasti) ovat maksaneet samat pelaajamaksut ja osallistuneet samalla lailla talkoisiin ja joukkueen kyydityksiin. Kaikilla on oikeus saada sama peliaika ja näyttömahdollisuus. Monet pelinjohtajat yrittävät sahata vanhempia silmiin sillä, että hokevat että "meillä kyllä kaikki saavat pelata" tai "jokerin hommakin on tärkeä". Kyllä lapsi ja hänen vanhempansa huomaavat, mikä on totta ja mikä ei. Eivätpä taida valmentajien omat lapset yleensä niitä eniten jokerikomennuksia saaneita olla? Naurettavinta on se, että nämä sivussa istuttajat lausuvat aika usein nämä maagiset sanat: "pelaamalla sitä oppii parhaiten".

      Eikä se peluuttaminen ole tasapuolista silloinkaan, kun lapset ovat kentällä. Tietyille pelaajille ei koskaan heitetä palloa ja heidät asetetaan sopivasti kuolleisiin kulmiin pelaamaan niin että heille tulisi mahdollisimman vähän tilaisuuksia saada edes yrittää joskus palloa kiinni pelitilanteessa. Tämä on sitä voitontavoittelua lasten kustannuksella.

      Sitten on vielä tämä tyypillinen vastaveto: "tulkaa itse tekemään juniorityötä, jos luulette sen olevan vaikeaa". Kyllä olen tehnyt enkä tuntenut tarvetta peluuttaa omaa lastani yhtään sen enempää kuin muitakaan. Peluutuksesta pidettiin kirjaa vuoron tarkkuudella. Siis ei pelkästään ottelun, jakson, tai vuoroparin tarkkuudella. Vaan vuoron. Jokaisesta pelaajasta on kirjanpidossa tieto, montako sisävuoroa ja ulkovuoroa hän kesän aikana pelasi. Eihän se ihan tasan mennyt, mutta ei se ole tarkoituskaan. Tärkeintä on se, että tavoittelee sitä. Ei ole liian vaikea asia, jos yhtään sitä haluaa.

    • Anonyymi

      Eräs vanhempi sanoi oman mielipiteensä julkisesti peluutuksesta.
      Tämän jälkeen häntä parjattiin selän takana, jopa pesäpalloseuran palkattu työntekijä syyllistyi tähän.
      Kyllähän se mielipide on myös vanhemmilla jotka tämän lystin maksaakin.
      Tuntuu että eri mieltä ei saa olla mistään.

      Kun ollaan c-ikäisissä, niin nähdään että pelaajia hankitaan jo muista seuroista. Juuri tällä peluutuksella on savustettu ulos moni maksava juniori. Myöskin menestys on olematonta ylemmillä sarjatasoilla.

      Laskekaa kuinka monta c-ikäistä tyttö tai poika junioria pelaa seurassa. Mikäli heitä on alle
      25, tai ensimmäinen 5 pelaajaa pelaa kolmessa eri ikäluokassa on asiat tehty päin helvettiä.

      Ihan sama vaikka valmentaja olisi itse Tahko Pihkala!! Palkittu ja menestynyt entinen huippu.

    • Anonyymi

      kyllähän tätä tapahtuu joka seurassa. Varsinkin länsirannikolla kun järjrstetään D ja C ikäisille tytöille try outit
      Ovat niin puolueelliset kuin vain voi olla
      Valmentajat käy katsomassa pelejä ja valitsee oman joukkueen tytöt
      Jos suinkin osaat nuolla valmennuspäälikön hanuria niin pääsee parhaaseen joukkueeseen valmentajaks ja silloin saa oman tyttären ottaa siihen joukkueeseen mukaan vaikka ei taidot riitä
      Joukkuejaot on jo tehty ennenkuin try outteja ollan edes aloteltu

    • Anonyymi

      Isä jatkaa omaa uraansa lapsensa kautta.
      Oma lapsi pelaa kolmea sarjaa ja kehittyy enemmän kuin muut pelaajat. Ei maksa mitään. Kukaan muu ei saa johtaa oman lapsen peliä.
      Focus omassa lapsessa harjoituksissa.
      Oma lapsi harjoittelee aina parhaimpien kanssa treeneissä.
      Oma lapsi saa kannustusta vaikka epäonnistuu.
      Tehkää vittu talkoonnekin kolminkertaisesti ja pitäkää tunkkinne!

      • Anonyymi

        Tiukkaa on ja ymmärrettävää tuskaa. Jos tavoitteena on SM-mitali niin silloin parhaat pelaa. Näin se vaan on! Ellei tämä ole tavoite niin silloinhan on sama ketkä pelaa. On myös aiemmin mainittuja harrastesarjoja joissa voi joukkue pelata ja kierrättää pelaajia jotta kaikille pelejä.


      • Anonyymi

        Puhutaanko SMJ.n peleistä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Puhutaanko SMJ.n peleistä?

        Huippupesäpallo vaatii uhrauksia.


    • Anonyymi

      Niin kauan kun vanhemmat touhuaa joukkueen taustalla niin kauan oma pikku mussakka on juuri siinä paikassa johon Pasi isä hänet laittaa. Valmentajat vitut veisaa vanhempien kyselyistä pääasia että joukkue saa rahansa kaikilta pelaajilta vaikka istuisivat narripaita päällä k-hallissa penkillä tekemättä mitään

    • Anonyymi

      Punanutuissa länsirannikolla F,E,D,E,C ja B ikäisissä kyllä puolueellisuus on jopa törkeää. Ei mitään häpyä valmentajilla tasapuolisuudesta. Eräät vanhemmat, pelitaustan omaavat valmentajat, pyrkivät kyllä tasapuolisuuten mutta kun joukkueenjohtaja,rahatonhoitaja ja vastuuvalmentaja on sama henkilö niin lopputuloksen tietää. Näistä asioista jo kertaalleen oli satakunnan kansassa kirjoitus kun eräs vanhempi kertoi miten heillä oli pesäpallossa nöyryytetty niin tytärtä kuin vanhempia. Seurauksena seura pyrki pyörtämään omassa lauselmassaan tuota tekstiä mutta eihän se siihen kykene. Ehkä olisikin aika kaivaa kyseinen kirjoitus esiin ja pistää julkaisuun

    • Anonyymi

      Isävalmentaja antaa vastuuta omalle lapselle muiden kustannuksella myös pesäpallossa.


      Junioripelaajan kohtelu johti yli 3 000 euron laskuun Suomessa – lapsen vanhemmat lataavat nyt kovaa kritiikkiä https://www.is.fi/jalkapallo/art-2000009498728.html

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      168
      2891
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2051
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      2024
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1835
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      69
      1567
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1323
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1222
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1211
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1193
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1181
    Aihe