Sisäinen kauneus

Anonyymi

Ei ole olemassa kilpailua, joka päättäisi kuka on maailman kaunein ihminen. Kaukana siitä, mitä me tavallisesti näemme, luemme tai kuulemme, kauneus on asennetta. Päinvastoin mitä me tavallisesti ajattelemme, kauneus todella on sisällämme. Ulkoinen kauneus on yliarvostettua ja se saa meidät tuhlaamaan niin paljon aikaa itsemme kaunistamiseen, että unohdamme sen, millä todella on väliä. Sisäinen kauneus on kaikkein tärkeintä.

Tässä maailmassa on olemassa paljon kauneutta. Ihmiset voivat löytää kauneutta melkein mistä tahansa. Meillä on kyky nähdä kauneutta, ja intohimoa ihailla sitä. Mutta kun puhumme ihmisistä, tämä käsitys on pilattu. Me unohdamme, että jokainen ihminen voi olla kaunis, eikä vain heidän ulkomuodoillaan.

Kaikkein kaunein ihminen on rohkea
Rohkeus ei tarkoita sitä, etteikö henkilö tuntisi pelkoa. Rohkeus tarkoittaa sitä ettei henkilö pakene, sitä että pelko kohdataan ja täten siitä voidaan päästä ylitse. Rohkeus tulee muiden kuuntelemisesta ja kunnioittamisesta, ja se tuo meidät lähemmäksi sitä, mitä haluamme olla. Seuraavaksi listaamme joitain hyötyjä, joista rohkeat ihmiset nauttivat:

1. Rohkeat ihmiset kuuntelevat ja arvostavat tunteitaan
He eivät pakene tunteitaan, vaan he käyttävät tunteitaan hyödyksi oppiakseen tuntemaan itseään paremmin. He hyväksyvät sekä positiiviset että negatiiviset tunteet, eivätkä he tuomitse itseään sen perusteella, mitä he tuntevat. Kun alamme selventämään pelkojamme ja epävarmuuksiamme, voimme pohtia niitä ja sitä, mihin ne meidät johtavat. Lisäksi tämä sallii meidän toimia yhtenäisellä ja tasapainoisella tavalla.

2. Rohkeat ihmiset hyväksyvät vastuun teoistaan
He eivät sääli itseään tai yritä syyttää muita. He keskittyvät siihen, mitä he voivat parantaa ja he tekevät sen eteen töitä. Kun meistä tuntuu, että jokin asia on vinossa tai koemme vääryyksiä tai jos epäonnistumme, omaksumamme asenne on elintärkeä. Rohkeat ihmiset näkevät vaivaa palautuakseen ja yrittääkseen uusia vaihtoehtoja. Tämä voi mennä kaikilla mönkään, mutta eivät kaikki kuitenkaan jatka sinnikkäästi. Kuinka kohtaat epäonnistumisesi, virheesi ja vikasi?

3. Rohkeat ihmiset eivät pakene muutoksia
Muutokset ovat osa elämää ja niiden vastustaminen tarkoittaa, että vastustamme elämää. Rohkeat ihmiset onnistuvat muuttamaan heidän ympärillään olevat muutokset (joita he eivät valinneet) tilaisuuksiksi, jotka toimivat heille kasvualustana. Muutokset voivat olla pelottavia, mutta kun me vältämme niitä ja tunteitamme, me lakkaamme liikkumasta eteenpäin.

4. Rohkeat ihmiset ymmärtävät, ettei kaikkia voi miellyttää
Kukaan ei kykene miellyttämään kaikkia ja samaan aikaan myös itseä. On loogista, että välitämme rakastamiemme ihmisten mielipiteistä. Mutta jos asetamme nämä mielipiteet omien ajatustemme ja tunteidemme edelle, silloin jätämme itsemme taka-alalle. On tärkeää yrittää ylläpitää tiettyä uskollisuutta itseämme kohtaan. Tämä ei tarkoita sitä että meidän on satutettava muita, mutta näin varmistamme, ettemme satuta itseämme.

5. Rohkeat ihmiset tekevät valintoja
Joskus on helpompaa antaa virran viedä meidät mukanaan, vaikka se ei veisikään meitä sinne, minne haluamme mennä. Rohkeat ihmiset tekevät valintoja. Valinnoilla on tapana pelottaa meitä, ja tämä on täysin normaalia. Yhden tien valitseminen tarkoittaa muiden hylkäämistä. Meidän on kuitenkin ryhdistyttävä ja liikuttava eteenpäin. Epäröimmekö me tärkeän päätöksen edessä, joka meidän on tehtävä?

Kaikkein kauneimmat ihmiset ovat luonnollisia
Joskus meidän on tehtävä erityisen tärkeä valinta. Meidän on liikuttava kauemmas ihmisten odotuksilta, vertailuilta ja määräyksiltä voidaksemme olla omia itsejämme. Meidän on opittava elämään ilman makeutusaineita, säilöntäaineita tai lisäaineita. Meidän on vain oltava omia itsejämme, ei mitään muuta. Tämän tekeminen ei tarkoita että erotamme itsemme muista ihmisistä tai tilanteista. Tämä tarkoittaa, että astumme lähemmäs itseämme.

“Vaikka revit kukasta sen terälehdet, et voi poistaa kukan kauneutta.”

–Rabindranath Tagore–

Kun tämä tapahtuu, sisäiset silmämme tavallisesti vastustavat sitä mitä tapahtuu, mutta pitkällä aikavälillä näkymämme muuttuu harmonisemmaksi maiseman kanssa. Tämän prosessin aikana voimme oivaltaa, että olemme laiminlyöneet itseämme. Tulemme järkiimme, nousemme ylös, halaamme itseämme ja päätämme katsoa itsemme perään aivan niinkuin me ansaitsemme – rakkaudella. Kun aika kuluu, alamme olemaan herkempiä sille kauneudelle, joka on sisällämme. Tulemme ymmärtämään, ettei kauneutta saavuteta millään voiteilla, eikä kauneus katoa vuosien saatossa.

Oivallamme, että kauneus koostuu siitä, että ajattelemme vähemmän ja kuljemme enemmän virran mukana… olemalla täysin luonnollisia.

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos on niin katkera äitiään kohtaan ja pettyhnyt elämään ja syyttää äitiään syntymästä että 20 miljardia euroakaan ei riitä korvaukseksksi syntymästään mitä sitten

  • Anonyymi

   Mitä vanhemmaksi tulemme, sitä enemmän viehätysvoima perustuu sisäiseen kauneuteen..

  • Anonyymi

   Ulkoinen kaquneus.

  • Anonyymi

   fkin crazy people kaupunkilaiset.

  • Anonyymi

   Noinhan se pitäis olla, mutt kuinka moni pystyy kaikkeen tuohon. Välillä rohkeus on hukassa tai vähissä, kun on liikaa vastoinkäymisiä tullut vuosien varrella eteen. Joskus rohkeutta on hyväksyä ettei ollut hyvä missään vaikka kuinka yritti. Rohkeutta on myöntää sekin, ettei jaksa aloittaa lähtöpisteestä aina uudestaan. Rohkeutta on sekin, kun käy hyvästelemässä edesmenneen omaisensa, silittää kylmennyttä poskea, kohdata kuolema silmästä silmään. Rohkeutta on sekin, kun myöntää itselleen ettei pärjää yksin, tarvitset joskus jonkun tukea, jonkun joka halaa ja osoittaa ett välittää susta, ett olet tärkeä. Rohkeutta on sekin, kun luovuttaa umpikujan edessä, hyväksyy tosiasiat, antaa periksi. Rohkeutta on sekin, kun myöntää itselleen ettei kelpaa mihinkään tai kellekään, vaikka mitä tekisi tai jättäisi tekemättä. Rohkeutta on mennä ihmisten silmien eteen vikoinesi päivinesi, tietäen puutteet omassa ulkonäössä, hyväksyä, ett saat aina toisilta kuulla totuuksia ei niin viehättävästä ulkonäöstä, rohkeutta kestää pilkankohteena oleminen, naurunaiheeksi joutuminen ulkonäkösi tähden. Rohkeutta on hyväksyä olevansa muita rumempi kuoreltaan.

  • Anonyymi

   Ajatelin tehdä aika pitkän pyöräilylenkin, kyllä kestää sitten tunteja :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Wau! Seksikäs Diili-Sointu poseeraa nahkarotsi auki: "Eka työviikko purkissa ja heti..."

   Uhkea Sointu Borg poseeraa ekan työviikon kunniaksi nahkarotsissa ja revityissä farkuissa - toki tyylilleen uskollisena nahkarotsi paljastavasti auki.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   58
   7070
  2. Nyt se lipsahti, EU-elvytyspaketista pysyvä

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/7fd43a15-b005-4c03-a1cc-dc1f8ad1ff2c Nyt onkin huomisella EU-elvytyspakettiäänestyksellä ihan eri arvo. Jos hyv
   Maailman menoa
   567
   6932
  3. BB-suorasuu Aleksi Valavuori napakkana mies-nais -keskustelussa: "Eihän se ole meidän syy..."

   Big Brotherissa päästiin kipakkaan keskusteluyhteyteen jo heti aamusta. Aamupalapöydässä tasa-arvoasiat pistivät porukan kommentoimaan tunteella ja to
   Big Brother
   34
   4141
  4. Eläinten pitoon pohjautuva maatalous loppuu

   https://yle.fi/uutiset/3-11918309 Uutiset näyttävät selvän suunnan.
   Maailman menoa
   354
   3756
  5. Stefulla uusi naisystävä

   Ylilaudalla juoru että Stefulla olisi uusi naisystävä. Juoru lähtenyt Helsingin jodelista onko totta vai tarua ? Sen jälkeen Sofia laittanut tämän yli
   Kotimaiset julkkisjuorut
   207
   3475
  Aihe