Johtuuko korona ilmastonmuutoksesta?

Meidän pääministerin Sanna Marinin mielestä johtuu.
https://www.youtube.com/watch?v=ETbm6EK1h98

Jos siis taudit johtuvat ilmastonmuutoksesta, niin siinä tapauksessa satoja vuosia sitten ei olisi pitänyt olla ruttoa, isorokkoa, koronaa ja muita vaarallisia tauteja. Ja miten Sanna Marin sitten selittää esim. Aidsin tai oikeammin HIV-viruksen? Johtuiko sekin ilmastosta?

Taas tuossa poliitikot vain kiistelee keskenään. Jotain asiaakin tuossa oli, esim. Halla-aho sanoi, että mitä enemmän tehtaita lakkautetaan Suomessa, niin sitä enemmän tuotanto siirtyy esim. Kiinaan, jossa tehtaat savuttaa kivihiilen voimalla ja se ei ole ilmaston kannalta kestävä asia. Olen samaa mieltä hänen kanssaan tuosta, vaikka muuten en Perussuomalaisia yleisesti kannata.

21

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin no, jos ihminen on tottunut valehtelemaan kaikesta, vaikkapa että elvytyspaketti on kertaluontoinen, maahanmuuttajarikollisuus johtuu korona-ahdistuksesta yms. eikä niitå puheita koskaan aseteta kunnolla kyseenalaisiksi vaan vieläpä kompataan useilta tahoilta, niin mitäpä luulet etteikö sitä voisi sitten tuollaistakin ihan pokkana väittää että korona on ilmastonmuutoksen seurausta.

      -harmiseikijr-

    • Anonyymi

      Johtuu, johtuu.

      Polttoaineen verot tappiin ja sähköautot pelastavat meidät koronalta.

      Meidän nykyinen pääministerimme alkaa paljastua harvinaisen tyhmäksi. Kohta alkavat Katainen ja Stubbikin vaikuttaa älyköiltä.

      • Ei Sanna Marin varmaan tyhmä ole muuten, mutta politiikan ympyrät tyhmentävät tai pakottavat/velvoittavat/opettavat puhumaan tietyllä tavalla ja järjenjuoksukin muuttuu siinä sivussa. Kun niistä ympyröistä pääsee josksu pois tai edes hieman hengähtämään, niin ehkä se järkikin taas palautuu takaisin sille tasolle mitä se oli ennen kuin politiikka tuli mukaan kuvioihin.

        Voihan olla, että joku pystyy pysymään ihan järjissään tuolla politiikan maailmassa ja puhumaan aina ihan maalaisjärjellä, mutta monella tuntuu edes joskus puheet menevät vähän niin ja näin ja tyylikin hieman riitelyksi ja toisia syytteleväksi. Myös ympäripyöreitä puhuminen on melko yleistä, että ei oikein päästä asian ytimeen.


      • Ja sellainen virallinen kapulakieli mikä vilisee niin sanottua ammattisanastoa, aivan kuin luettaisiin jotain virallista tiedotetta tai lakitekstiä.


      • Anonyymi
        Norppa83 kirjoitti:

        Ei Sanna Marin varmaan tyhmä ole muuten, mutta politiikan ympyrät tyhmentävät tai pakottavat/velvoittavat/opettavat puhumaan tietyllä tavalla ja järjenjuoksukin muuttuu siinä sivussa. Kun niistä ympyröistä pääsee josksu pois tai edes hieman hengähtämään, niin ehkä se järkikin taas palautuu takaisin sille tasolle mitä se oli ennen kuin politiikka tuli mukaan kuvioihin.

        Voihan olla, että joku pystyy pysymään ihan järjissään tuolla politiikan maailmassa ja puhumaan aina ihan maalaisjärjellä, mutta monella tuntuu edes joskus puheet menevät vähän niin ja näin ja tyylikin hieman riitelyksi ja toisia syytteleväksi. Myös ympäripyöreitä puhuminen on melko yleistä, että ei oikein päästä asian ytimeen.

        "Ainoastaan idiootti tekee samat asiat uudelleen ja uudelleen, ja odottaa eri lopputulosta"

        -Albert Einstein-

        Sanna Marin on idiootti. Käyttäytyy samalla tavalla kuin idiootit ennen häntä ja uskoo, että saavuttaa sillä eri lopputuloksen.

        Voin kertoa hänelle ja häneen uskoville salaisuuden. Ei tule toimimaan ikinä. Samat syyt, samat seuraukset. Eikä ideologian "oikeellisuus" tule sitä ikinä muuttamaan. Joskus on suotava käyttää sitä ns. maalaisjärkeä. Enkä tarkoita maalaisjärjellä kepulaisjärkeä... :)

        On olemassa yksi kiistaton tosiasia. Yksikään fiksu ihminen ei ikinä sotkeudu politiikkaan. Ja sen takia ollaan siinä kusessa, missä ollaan.


    • Minusta poliitikkojen ei kannattaisi yrittää olla tieteilijöitä vaan enemmänkin kaiken tiedon summaajia.

      Jotain asioita voi katsoa putkiaivoisesti, mutta päättäjänä pitää ehkä enemmänkin etsiä sellainen keskitie ja reagoida ärsykkeisiin hitaasti ja keskittyä vaan siihen summailuun.

      Ennen muinoin varmaan päättäminen oli helpompaa, kun tiedettiin vähemmän. Mutta samahan se on vaikka karkkihyllyllä nykyään...on valikoimaa niin, että päätä huimaa. :oD

      • Mulla menee pää sekaisin monesta asiasta, jos liikaa ajattelee ja joskus tosiaan liikaa ajattelen. Tuo politiikka ainakin on välillä niin sekavaa, että keskityn mieluummin vaikka musiikin kuunteluun. Siinä ainakin tietää mitä saa. Led Zeppelinin Stairway to heavenin sanojen merkityksenkin ymmärtää paremmin kuin joidenkin poliitikkojen jutut =)


      • Norppa83 kirjoitti:

        Mulla menee pää sekaisin monesta asiasta, jos liikaa ajattelee ja joskus tosiaan liikaa ajattelen. Tuo politiikka ainakin on välillä niin sekavaa, että keskityn mieluummin vaikka musiikin kuunteluun. Siinä ainakin tietää mitä saa. Led Zeppelinin Stairway to heavenin sanojen merkityksenkin ymmärtää paremmin kuin joidenkin poliitikkojen jutut =)

        Taitaa toi politiikka olla nykyään lähinnä sirkushuvia kansalle. 😬

        Virkamiehet siloittaa tien ja nää julkistaa sen, sitten oppisitio räkyttää varuilta, tuomatta omaa vaihtoehtoa. Ja jälkiviisaus kukoistaa.

        Mutta oikeastihan politiikka olisi keskustelua. Js sen päätöksenä kompromissiptös. Mutta taitaa olla se aika mennyt jo. Nyt myydään vaikka eskimoillle pakastinta. 😄


    • Anonyymi

      No lähinnä tulee mieleen, että kun luonnon habitaatit kutistuu ihmisen vallatessa niitä omiin tarkoituksiinsa nämä villit eläinkannat vastaavasti tulevat lähemmäksi ihmisten asuinpaikkoja. Tietenki väestöräjähdyski.
      Ja ilmastonmuutoski tietenki lämpenemisen myötä voi tehdä aiemmista eläinten elinympäristöistä kelvottomia, ne siirtyy lähemmäs ihmistä, näille hedelmällisille kosteille seuduille.Kiinasta oli juttu koronaan liittyen viime kesänä suomen kuvalehdessä, piikkisikojen kasvattajasta. Oli hyvin alkeellista, nukkui itse lähes samassa tilassa elukoidensa kanssa, ja näitä lepakkoja pyöri ympäriinsä. Siirtyvät lajien välillä nuo helposti.

      • Anonyymi

        Kas vain, täällähän on joku joka tietää asioista oikeasti jotain. Hienoa!


    • Anonyymi

      Vähän koiranvirka tuo poliitikon työ, pitää tiivistää nopeesti sanottava, eri asia ku tieteilijät rauhassa pohtineet ja kiteyttäneet tärkeimmän. Voi halvaantuu, eikä saa sanottuu mitään, jos alkaa kovin perusteella seksi. Noi väittelyt ihan skeidaa. Se oli se juttu täälläki että mitä enempi lukee, sitä vaikeampi sanoo mitään yksiselitteistä.

    • Anonyymi

      Siitähän se, mistäpä muustakaan. Soon jämpti nii.

    • Ei pitäisi tollasten pikkulikkojen astua liian isoihin saappaihin kun ei mistään mitään tiedetä. Olisi mun puolesta pysytellyt siellä lähikaupan kassalla naisille kuuluvassa duunissa ja antanut Rinteen hoitaa miesten työt jos ja kun demarihallitus joka tapauksessa tänne viime vaaleissa saatiin. Mutta se on jämpti että mun ääni kuntavaaleissa menee persuille, mutta en viitsi nyt tässä erikseen ketään ehdokasta nimetä. Siellä sentään tolkun ihmisiä ketkä ei lähetä miljarditolkulla rahaa etelän vetelille, eikä vouhoteta jostain sähköautoista ja ympäristöjutuista pää aatteesta punaisena tai kateudesta vihreänä vaan osataan pistää asiat tärkeys järjestykseen.

      • Anonyymi

        Mutta osataanko ajatella? No ei omaa kikulia pidemmälle.

        Se on jämpti niin!


    • Anonyymi

      Välillisesti, tottakai. Persujen kannatuskin johtuu ilmastonmuutoksesta nimittäin sen kieltämisestä.

    • Eiköhän tuohonkin kysymykseen löydy dataa puolesta ja vastaan jopa niin paljon että alkaa tietokin olla jo uskon asia.

      En nyt tuota Halla-ahon väitettä ihan sellaisenaan osta. Täällä tehtaiden jalostusaste on pitkällä ja erikoistuminen on se juttu millä täällä pärjätään. Metsäteollisuus on se varoittava esimerkki kun jalostusaste on matala. Kiinassa ehkä se massa on se heidän juttu. Saattaa tulla mielenkiintoisia tilanteita kun elvytyspaketissa annetaan rahaa tonne etelään niin näillä rahoilla siellä uudistetaan tehtaita ja nostetaan jalostusastetta jolloin täältä siirtyy tuotantoa lähemmäs Välimerta.

      Mitä politiikkaan tulee niin käykää nyt ainakin vaaliteltoilla syömässä makkarat ja juomassa kahvit. Siellä myös näkee että ihan tavallisia ihmisiä nuo kuntapäättäjät on.

      En minä huolissani ole päättäjien lausunnoista, kyllä mailmaan sammakoita mahtuu, mutta sitä en kyllä ymmärrä että henkilöt jotka jotka päättävät yhteisistä asioista joutuvat uhkailujen kohteeksi.

    • Anonyymi

      Faktantarkistusta. Esim Halla-aho ja Harkimo puhuvat epätotuuksia.

      "Virologian professori Olli Vapalahti sanoo Ylelle, että suoraviivaista yhteyttä ilmastonmuutokseen ei pysty koronapandemian kohdalla vetämään. Pandemian alkuvaihetta ja syntyä ei tunneta tarkasti.

      "Marin on kuitenkin oikeassa siinä, että ilmastonmuutosta pidetään yhtenä taustatekijänä uusille uhkaaville infektioille. Vapalahti sanoo, että ilmastomuutos osana erilaisia ympäristönmuutoksia, luonnon monimuotoisuuden heikkeneminen ja elintilan vieminen luonnolta ovat tekijöitä, jotka lisäävät uusien infektiotautien siirtymistä eläinkunnasta ihmisiin. Näin voi käydä, kun esimerkiksi viidakkoa raivataan ja sikoja viedään alueille, joissa ne pääsevät suoraan kontaktiin lepakoiden kanssa. Ilmastonmuutoksen myötä lajeja leviää uusille alueille ja luonnon monimuotoisuuden väheneminen taas altistaa sille, että jokin laji pääsee dominoivaan asemaan, mikä voi lisätä riskiä lajisiirtymille ja uusien, koronan kaltaisten kulkutautien synnylle. Väite on siltä väliltä."
      https://yle.fi/uutiset/3-11940887

    • Anonyymi

      No ainakin ilmeisesti jäätiköiden sulaessa sieltä voi vapautua viruksia ympäristöön, sanovat.

      • Anonyymi

        Ainahan nuita viruksia on ollut Lättymaassa. Ei siinä ole mitään uutta ja ilmastonmuutoksen myötä palaamme autuaallisen ihanaan Lättymaan alkuaikoihin, jolloin dinosaurukset eivät vielä olleet pilanneet Maalätyn ilmastoa.


    • Anonyymi

      Suomen tekemät ilmastotoimet ei vaikuta suuntaan ei toiseen maailmanlaajuisesti, ainut mitä saadaan aikaan on konkurssien lisääntyminen suomessa.
      Rahanjako eurooppaan tarkoittaa tuotannon kasvua siellä ja se on suomesta pois mutta hallitus ei ymmärrä tätä.

      • Anonyymi

        Joo, tuo on sen verran wanha persuvitsi, ettei siihen usko kukaan muu kuin Jussi Halla-aho.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3219
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1743
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1275
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1253
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1159
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1148
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      46
      1045
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      964
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      906
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      64
      821
    Aihe