Miten hoidat ihoasi?

Anonyymi

Kiinnostais kovin tietää, miten hoidat sun ihoa? Esim iltasin kasvovesi ja rasva? Ja aamusin vesipesu, kasvovesi ja rasva? En oikeen tiiä miten saisin ihon hyvään kuntoon, niin miten kannattaisi puhdistaa? Kiitos jos vaivaudut vastaamaan! :)

2

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aika moni asia vaikuttaa ihon kuntoon ja sopivaan hoitoon. Jos sinulla on iho-ongelma, kannattaisi käydä vähintäänkin kosmetologilla. Jos selkeää ihosairautta on, niin oikea osoite on ihotautilääkäri. Myös apteekista voi kysyä neuvoa ihon hoitoon. Niissä saattaa työskennellä kosmetologeja farmaseuttien ohella. Ainakin suurissa kaupungeissa se on mahdollista. Ja suurissa luontaistuotemyymälän tapaisissa paikoissa saattaa olla myös ihonhoitoon erikoistuneita myyjiä. Kerro, ettet halua ostaa liian montaa erilaista tuotetta (näin oletan). Säästät samalla rahaa.

   Jotkut luomuimmat ihoa käsittelevät kirjat ovat sitä mieltä, että terveelle iholle ei tarvitse tehdä juurikaan mitään. Ylihoitamisella eli liiallisella kosmetiikan käytölläkin saa iho-ongelmia aikaan. Auringolta toki kannattaa suojautua. Mutta esim. rasvaus ei ole mikään pakko, ellei sille tarvetta ole.

   Myös se, mitä syöt ja juot sekä miten liikut ja ulkoilet, vaikuttaa ihon kuntoon. Myös stressi. Tupakointi on pahasta, ja tuskinpa alkoholikaan kauhean hyvästä on.

   Itse olen keski-iässä, ja ihoa vaivannut epäpuhtausongelma on vähenemään päin. Ikääntymismuutokset sen sijaan ovat tulleet näkyvämmiksi. Kesällä käytän lähinnä silmänymnpärysvoidetta ja aurinkovoidetta päivisin. Yöksi laitan seerumia, tällä hetkellä Bakuchiol Boosteria, joka toimii vähän retinolin tapaan. A-vitamiinijohdannaiset ovat niitä ainoita tuotteita, jotka tutkitusti auttavat moneen ihovaivaan. Kunnon retinolireseptejä saa ihotautilääkäriltä. Jotain puhdistustuotetta käytän aurinkovoiteen poistamiseen. Tällä hetkellä ihan normaalia perusvoidetta, ja mielestäni se toimii. Aurinkovoiteeni ei ole vesiliukoista, joten tarvitsee jonkin puhdistustuotteen. Sen jälkeen pesen vedellä.

   • Anonyymi

    Heii ja kiitos sun vastauksesta! Ite tupakoin, ja todellakin tiiän ettei oo hyväks iholle. Apteekista tosiaan vois saada neuvoja miten hoitaa ihoa oikein :) Ja siellä he varmasti sitten osaiskin myös suositella oikeita ihonhoitotuotteita. Pitääpä käydä siellä tässä kun ehtii.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Huh! Kohujulkkis Sofia Belorf rajussa somerumbassa: "Pelleviihdettä" "White trash meininkiä"...

   Huh huh! Nyt käy tunteet kuumina - jopa hellelukemissa! https://www.suomi24.fi/viihde/huh-kohujulkkis-sofia-bel-rf-rajussa-somerumbassa-pelleviihdett
   Kotimaiset julkkisjuorut
   75
   12125
  2. Ehdokkaana kiusaaja

   Tunnen niin syvää katkeruutta tätä pankkipimua kohtaan, joka on mm. minun lapselleni aiheuttanut mielenterveysongelmia ja traumoja, joita lapseni käsi
   Kankaanpää
   82
   2028
  3. Yllätyin Sofian ohjelmasta

   Ihan yllätin itseni , kun katsoin Sofian salaisuuksia , oli ihan viihdyttävä ja kyllä noiden kahden elämä on näin ruudun toiselta puolen katsoen aikam
   Kotimaiset julkkisjuorut
   100
   1375
  4. Koita rakas jaksaa

   Sitten kun oot mun, tehdään jotain muuta..
   Ikävä
   66
   1106
  5. En malta odottaa että nähdään

   Vihdoinkin, vähän rennommissa merkeissä. Toivottavasti osaan olla jotenkin järkevästi ja innostumatta liikaa, etten paljasta tunteitani. En halua sä
   Ihastuminen
   52
   1037
  Aihe