Miten hoidat ihoasi?

Anonyymi

Kiinnostais kovin tietää, miten hoidat sun ihoa? Esim iltasin kasvovesi ja rasva? Ja aamusin vesipesu, kasvovesi ja rasva? En oikeen tiiä miten saisin ihon hyvään kuntoon, niin miten kannattaisi puhdistaa? Kiitos jos vaivaudut vastaamaan! :)

6

666

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika moni asia vaikuttaa ihon kuntoon ja sopivaan hoitoon. Jos sinulla on iho-ongelma, kannattaisi käydä vähintäänkin kosmetologilla. Jos selkeää ihosairautta on, niin oikea osoite on ihotautilääkäri. Myös apteekista voi kysyä neuvoa ihon hoitoon. Niissä saattaa työskennellä kosmetologeja farmaseuttien ohella. Ainakin suurissa kaupungeissa se on mahdollista. Ja suurissa luontaistuotemyymälän tapaisissa paikoissa saattaa olla myös ihonhoitoon erikoistuneita myyjiä. Kerro, ettet halua ostaa liian montaa erilaista tuotetta (näin oletan). Säästät samalla rahaa.

      Jotkut luomuimmat ihoa käsittelevät kirjat ovat sitä mieltä, että terveelle iholle ei tarvitse tehdä juurikaan mitään. Ylihoitamisella eli liiallisella kosmetiikan käytölläkin saa iho-ongelmia aikaan. Auringolta toki kannattaa suojautua. Mutta esim. rasvaus ei ole mikään pakko, ellei sille tarvetta ole.

      Myös se, mitä syöt ja juot sekä miten liikut ja ulkoilet, vaikuttaa ihon kuntoon. Myös stressi. Tupakointi on pahasta, ja tuskinpa alkoholikaan kauhean hyvästä on.

      Itse olen keski-iässä, ja ihoa vaivannut epäpuhtausongelma on vähenemään päin. Ikääntymismuutokset sen sijaan ovat tulleet näkyvämmiksi. Kesällä käytän lähinnä silmänymnpärysvoidetta ja aurinkovoidetta päivisin. Yöksi laitan seerumia, tällä hetkellä Bakuchiol Boosteria, joka toimii vähän retinolin tapaan. A-vitamiinijohdannaiset ovat niitä ainoita tuotteita, jotka tutkitusti auttavat moneen ihovaivaan. Kunnon retinolireseptejä saa ihotautilääkäriltä. Jotain puhdistustuotetta käytän aurinkovoiteen poistamiseen. Tällä hetkellä ihan normaalia perusvoidetta, ja mielestäni se toimii. Aurinkovoiteeni ei ole vesiliukoista, joten tarvitsee jonkin puhdistustuotteen. Sen jälkeen pesen vedellä.

      • Anonyymi

        Heii ja kiitos sun vastauksesta! Ite tupakoin, ja todellakin tiiän ettei oo hyväks iholle. Apteekista tosiaan vois saada neuvoja miten hoitaa ihoa oikein :) Ja siellä he varmasti sitten osaiskin myös suositella oikeita ihonhoitotuotteita. Pitääpä käydä siellä tässä kun ehtii.


    • Anonyymi

      Puhdistus on kaiken a ja o, aamuin ja illoin. Iltasella kasvopesussa peset pois mahdolliset meikit ja päivän aikana kertyneet liat ja pölyt. Aamulla taas puhdistat pois yön aikana kertyneen rasvan ym. Riittävästi kosteutettu iho voi hyvin. Tosin nyt en tiedä millainen sinun iho on? Kuiva, rasvainen, sekaiho, couperosaa, herkkä? Tässä joitakin vinkkejä: https://reina.fi/kasvojen-puhdistus/

    • Anonyymi

      Mitä mieltä olette bybi bakuchiol boosterista? Toimii vai ei? Olen käyttänyt n. 1kk eikä mitään ihmeitä ole tapahtunut. Pari mustapäätä tullut lisää ja ruusufinni leuassa ärtynyt.

      • Anonyymi

        Mä olen käyttänyt ko. tuotetta syksystä saakka, mutta eipä tuo ole ihmeitä iholleni tehnyt, oikeastaan en huomaa mitään eroa entiseen. Lie ylimainostettu tuote.


    • Anonyymi

      Mun ihoni ärsyyntyy tällä hetkellä vähiten Lactoline-pesuneste, apteekin Humektan-voide -yhdistelmästä. Avenen lähdevesisuihke silloin tällöin ja iltaisin Cicalfate punoittaviin kohtiin. Talvella kuivimpaan aikaan puhdistan vain kerran päivässä, tai Humektanilla voi myös puhdistaa sen teho on hellempi.

      Kunpa tarvitsisi vain tuon yhden purkin, tai ei mitään :)

      Sopiva aurinkosuoja olisi kiva löytää, monet liian rasvaisia. Olen käyttänyt LV:n spf 15, mutta se vähän punottaa ja kerroin voisi olla isompi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      271
      2536
    2. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      41
      1411
    3. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      67
      1402
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      22
      1166
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1144
    6. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      48
      1136
    7. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      26
      1133
    8. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1121
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      46
      1073
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      6
      1042
    Aihe