Uutinen joka yritetään vaimentaa täälä ei muissa medioissa.

Anonyymi

Yhdysvalloissa useat nimekkäät professorit toteavat lausunnossaan, että Suomen syyttäjälaitos pakottaa kansalaiset valitsemaan uskonnollisen vakaumuksen ja vankeustuomion välillä.

Yhdysvallat kohdistaa pakotteita yleensä yksittäisiin ihmisiin. Pakotteita on toistuvasti kohdistettu sellaisiin vieraan vallan keskeisiin päättäjiin, joiden on katsottu loukanneen maansa kansalaisten ihmisoikeuksia tai uskonnon harjoittamisen vapautta.

Joukko nimekkäitä vaikuttajia vaatii avoimessa kirjeessään Yhdysvaltoja asettamaan pakotteita valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan. Vaatimukset liittyvät Toiviaisen Päivi Räsästä kohtaan nostamiin syytteisiin. Kirjeen nimekkäiden allekirjoittajien joukossa on muun muassa huippuyliopistojen, Yalen, Princetonin ja Havardin professoreja.

Kirje on osoitettu Yhdysvaltojen kansainvälisen uskonnollisen vapauden komitealle (US Commission on International Religious Freedom). Kirjeessä pyydetään komissiota muun muassa tekemään esitys asiassa toimivaltaiselle Yhdysvaltojen ministeri Janet Ellenille. Kyse on nimenomaisesti taloudellisten pakotteiden asettamisesta Raija Toiviaiselle ja jokaiselle joka päättää tukea Toiviaista hänen loukatessaan Päivi Räsäsen oikeuksia.

Kirjeessä Päivi Räsäsen syytteen syyksi todetaan hänen toteamuksensa siitä, että kristillisten pyhien kirjoitusten valossa homoseksin harjoittaminen on syntiä. Kirjeen mukaan tällaisesta asiasta nostettu syyte lähettää jokaiselle kansalaiselle, asemaan katsomatta, yksiselitteisen viestin, että perinteisen juutalaisen, kristityn, islamilaisen ja usean muun uskonnon opettaminen ei nauti syytesuojaa.

Kirjeessä todetaan Raija Toiviaisen rikkovan muun muassa YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen artiklaa 18 sekä lisäksi useita muita keskeisten kansainvälisten ihmisoikeuksien kunnioittamiseen liittyvien sitoumusten keskeisiä kohtia.

Artiklassa 18. määrätään: ”Jokaisella ihmisellä on ajatuksen, omantunnon ja uskonnon vapaus; tämä oikeus sisältää vapauden uskonnon tai vakaumuksen vaihtamiseen sekä uskonnon tai vakaumuksen julistamiseen yksin tai yhdessä toisten kanssa, sekä julkisesti että yksityisesti, opettamalla sekä harjoittamalla hartautta ja uskonnollisia menoja.”

Kirjeen mukaan mikään kohtuullisuusperiaatteen mukainen käsitys tasapainosta vihapuheen ja uskonnon harjoittamisen vapauden välillä ei tue syyttäjä Raija Toiviaisen käsityksiä, vaan kyse on puhtaasti syyttäjän kansalaiseen kohdistamasta sortotoimenpiteestä ja ihmisoikeusloukkauksesta.

Islamin uskon käsitys homoseksuaalisuuden tuomittavuudesta on huomattavasti jyrkempi kuin kristinuskon vastaava. Helsingin Mellunmäessa imaamina toimiva Abbas Bahmanpour totesi Ylen Islam-illassa suorasanaisesti, että homoseksuaalisuus on kielletty, ja että siitä seuraa shariassa kuolemanrangaistus. Tämä Suomessa toimivan imaamin lausunto ei ole kiihottanut valtakunnansyyttäjäämme ryhtymään toimenpiteisiin.

Päivi Räsänen on todennut, että tietyn tyyppinen käytös on hänen vakaumuksensa ja hänen lukemiensa uskonnollisten tekstien ymmärtämisen perusteella syntiä. Mahdolliset rangaistustoimenpiteet Räsänen on jättänyt Jumalalle, jonka näyttäytymistä Suomessa tässä nimenomaisessa asiassa ei yleisesti pidetä erityisen todennäköisenä.

Tulee pitää mielessä, että syyte ei ole sama asia kuin tuomio. Myöskään professorien kirje ei ole sama kuin tuomio, mutta suhteellisen vakavasta viestistä on kyse. Tuskinpa tavanomainen lainrikkoja saisi tuollaisen tukijoukon ilmoittautumaan julkisesti syytetyn tueksi ja vaatimaan rankaisutoimenpiteiden kohdistamista syyttäjään. On syytä myös kysyä, edustaako professorien allekirjoittama kirje sellaista maalittamista, jonka kriminalisointia Suomessa ajaa muun muassa Valtakunnansyyttäjävirasto.

Käsitys, siitä mitä yhteinen länsimainen arvopohja ja ihmisoikeudet tarkoittavat, ei voi poiketa kovin radikaalisti eri maiden välillä. Muutoin puhe yhteisistä arvoista alkaa kuulostamaan teennäiseltä – jopa mauttomalta. Aika ajoin olisi syytä palauttaa mieliin, että koko länsimaisen ajattelun ja – oikeusjärjestelmän ydin perustuu nimenomaisesti juuri juutalais-kristillisiin käsityksiin ja arvoihin.

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Toivasella olisi oikeita asioita hoidettavana, mutta yhtään ei ole ollut asialistalla.
      Rouva meinaa sulkea uskonnon ja sananvapauden, perehtyisi muihin uskontoihin, varmasti riittää niissä töitä.

    • Anonyymi

      Yhdysvalloissa vaaditaan pakotteita Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vastaan
      MikkoPaunio
      Mikko Paunio
      29.5.2021 8:33
      päivitetty 31.5.2021 8:49
      43
      78
      Tuli kommentti messengerillä, että Raija Toiviaisen titteli on Valtakunnansyyttäjä, jolla alaisenaan Valtionsyyttäjät

      Tehtäköön selväksi ensin, että en jaa kollegani Päivi Räsäsen kanssa hänen käsityksiään homoudesta, mutta olen johdonmukaisesti somessa puolustanut hänen oikeuttaa sanoa sanottavansa ja että hänellä on myös oikeus perustella näkemyksensä raamatun sanoilla. Olen hämmästyksekseni peukuttanut jopa lestadiolaisia tässä asiassa, mitä en koskaan olisi uskonut tekeväni. Valtakunnansyyttäjä ajaa kannetta Päivi Räsästä ja piispa Juhana Pohjolaa vastaan lainsäädännöllä, jonka tarkoitus on ollut estää joukkotuhontaa.

      Olen pitänyt myös Raija Toiviaisen toimintaa syyteharkinnoissaan valikoivana ja todennut hänen kohdistavan mielenkiintonsa mieluiten kantasuomalaisiin jättäen esimerkiksi Hussein Al-Taeen erittäin graafiset luonnehdinnat homoista, sunneista ja juutalaisista vaille huomiota. Itse en kyllä pidä näitä syyttäjän noitavainoja tarpeellisina edes Hussein-Al Taeen kohdalla. Kukin vastatkoot puheistaan, kunhan ei usuta väkivaltaan.

      Nyt Yhdysvaltain politiikan eräällä keskeisimmällä keskitien (ei siis konservatiivialusta, vaan erittäin arvostettu keskeinen USA:n politiikan keskustelualusta) alustalla eli Real Clear Politics’ssa julkaistaan kymmenen arvovaltaisen konservatiiviajattelijan kirje USA:n Kansainväliselle Uskonnonvapauskomissiolle (USCIRF), jossa puolustetaan Päivi Räsästä ja piispa Juhana Pohjolaa ja syytetään Suomen valtiosyyttäjää vakavista ihmisoikeusloukkauksista.

      Kirjeessä vaaditaan, että Yhdysvaltain ulkoministeri Anthony Blinkenin on käynnistävä toimet Section 7031(c) pohjalta, jolla evätään Suomen Valtakunnansyyttäjältä ja hänen perheen jäseniltään pääsy USA:han. Section 7032(c) säätää maahantulokiellon sellaisilta henkilöiltä, jotka ovat syyllistyneet vakaviin ihmisoikeusrikkomuksiin (“a gross violation of human rights”). Edelleen kirjoittajat vaativat lakiin (global Magnitsky Act) ja presidentin määräykseen (Executive Order 13818) vedoten, että Yhdysvaltain valtionvarainministeri Janet Yellen asettaisi taloudellisia pakotteita Suomen valtakunnansyyttäjää ja ketä tahansa hänen alaistaan Valtionsyyttää vastaan, joka avustaa Valtakunnansyyttäjää Päivi Räsäseen ja Juhana Pohjolaan kohdistuvassa vainomisessa.

      Molempia edellä mainittuja pakotteita on käytetty mm. itäeurooppalaisia ja kiinalaisia toimijoita vastaan, jotka ovat syyllistyneet uskonnonvapauteen liittyviin tai muihin ihmisrikkomuksiin. Jonkun olisi nyt kiireesti puhallettava tämä Valtakunnansyyttäjän merkillinen peli poikki, jos se vaan mitenkään on mahdollista. Tästä Valtakunnansyyttäjän DEMLA-henkisestä touhusta on nopeasti kehkeytymässä melkoinen mainehaitta Suomelle.

      https://www.realclearpolitics.com/articles/2021/05/28/a_letter_to_the_us_commission_on_international_religious_freedom__145839.html?fbclid=IwAR2jt4mCtpOVmVzUGeTwGY19tGsYhhNe_I6Htk5FferLpwBkpXj_UsXZTqk


      Äänestä

    • Anonyymi

      IL selvitti: Nämä ehdokkaat ovat saaneet useita rikostuomioita – katso oman kuntasi tilanne
      Iltalehden tekemän maanlaajuisen tuomioistuinselvityksen mukaan 137 kuntavaaleissa ehdokkaana olevaa henkilöä on saanut vähintään kaksi rikostuomiota vuosina 2017–2021.

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002731301.html

      8-sivua on guuglessa Rinteen "sotkuista"!

      Tällainen tapaus tälläkertaa.

      • Anonyymi

        Parempi on puhua miten koko maassa menee rikollisuus ,raiskaus ,isis terroristien olo Suomessa ,tulipalot joita ei saada selvityksi ,ulkomaalaisten nuorten jengit ja kuika monta on kuollut ,tapettu ,kelan korvaukset -siinä sitä olisi tutkimista.


    • Anonyymi

      Somessa pyörii video jossa kerrotaan elpymispaketin seuraumuksesta,

      Siitä tulee pysyvä sanoo italiaanot.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe