Voiko kahta rakastaa

Anonyymi

samaan aikaan?

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/voiko-kahta-rakastaa-samanaikaisesti-tutkija-vastaa/3310156#gs.34oftb

Yhdysvalloissa tehdyssä antropologisessa tutkimuksessa (Jankowiak & Gerth, 2012) on selvitetty mitä on seurannut siitä, jos on rakastanut kahta ihmistä samanaikaisesti. Nämä olivat salasuhteita, joissa henkilö oli solminut toisen suhteen aiemman vakituisen suhteensa rinnalle ilman että hänen kumppaninsa tiesi siitä. Keskeinen havainto oli näihin suhteisiin kohdistuvien tunteiden erilaisuus. Yleensä tilanne oli se, että aiempi rakkaussuhde tai avioliitto oli muuttunut alun intohimoisen vaiheen jälkeen mukavaksi ja helpoksi toveruussuhteeksi. Sen rinnalle solmittu toinen rakkaus oli yleensä tätä eroottisempi ja fyysisempi suhde.

Kahden rakkaan kanssa puuhattiin eri asioita. Oma persoonakin vaihteli sen mukaan kummanko seurassa oltiin. Kahdessa suhteessa saattoi tuoda itsestä eri puolia esille ja tyydyttää erilaisia tarpeita. Kyse oli kahdesta erilaisesta rakkaudesta. Nämä suhteet yhdessä tuntuivat ideaaliselta rakkauden yhdistelmältä. Kahden persoonan ylläpito kävi kuitenkin raskaaksi.

Aluksi voi tuntua ihanteelliselta, että on kaksi erilaista rakasta. Melko pian tilanne kuitenkin muuttui ongelmaksi. Suhteita oli hankalaa säilyttää edes ajatusten tasolla erillisinä ja niiden aikatauluja on vaikea yhdistellä. Monet kokivat ahdistusta niihin liittyvistä ristiriitaisista odotuksista. Näihin odotuksiin oli vaikeata vastata. Kun uusi intohimoisempi suhde hiipui toverilliseksi, niin se synnytti hämmennystä ja pettymystä.

Eettinen dilemma kohdattiin erityisesti silloin, kun kahden rakkaan välillä täytyi tehdä valinta. Se oli vaikeata. Naiset olivat valinneet tällöin miehiä useammin kumppanuusrakkauden ja miehet naisia useammin intohimoisen rakkauden. Yllättävän usein valintatilanne oli johtanut siihen, että molemmat rakkaat on menetetty.

https://vaestoliitonblogi.com/2020/01/27/mita-siita-seuraa-jos-rakastaa-kahta-yhta-aikaa/

17

86

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   "miehet naisia useammin intohimoisen rakkauden."
   Miehet asettavat seksin kiintymyksen edelle

  • Anonyymi

   Mormoneilla ei ole tuollaisia ongelmia, neljä vaimoa menee sovussa samassa taloudessa ja on ollut jopa mormoni mies jolla oli 24 vaimoa ja 145 lasta.

   AsianVierestä

   • Anonyymi

    Ei ole enää sallittua valtavirtamormonismissa. Mormoni-kirkko on julistanut moniavioisuuden sallivat mormonilahkot kerettiläisiksi.


  • Anonyymi

   Kun nyt ensin edes tietää mitä rakkaus on.
   Hyvin suurelle osalle (miehiä) se on pelkkää seksiä. Pinnallista ja vaatimusta saada, ei kiintymystä puhumattakaan rakkaudesta.
   Se mitä hyvin suuri joukko miehiä sanoo rakkaudeksi, on omistamisen ja alistamisen halua. Pelätään että jos toinen kiintyy johonkin toiseen se on itseltä pois. Että kiintymystä ja rakkautta on olemassa joku tietty annos, ja jos siitä jaetaan jollekin toiselle, se on itseltä pois.
   Tämä näkyy niinkin naurettavassa asiassa kuin siinä, että usealle miehelle se että nainen rakastaa koiraansa tai kissaansa on ylitsepääsemätöntä! Naurettavaa, tiedän, mutta ei mitenkään harvinaista.

   Rakkautta on myös erilaista. Eri ihmisiä voi rakastaa eri tavalla. En usko että kukaan rakastaa esim. vanhempiaan samalla tavalla kuin ehkä kumppaniaan.
   Myös kumppanin vaihtuessa ei tunne samankaltaista rakkautta sitä uutta kohtaan kuin mitä entistä kohtaan kenties tunsi.
   Ihmiset ja suhteet ovat erilaisia, ei voi jatkaa siitä mihin toisen kanssa jäi. Sitä paitsi rakkaus vaatii aikaa kasvaakseen. Pelkkä himo ja omistamisen halu ei ole rakkautta. Eikä mustasukkainen kyttääminen.

   • Komppaan. 👍


   • Kovin vakuuttava ei ole tuollainen määritelmä siitä, mitä rakkaus ei ole. Vähän kuin että polkupyörässä ei ole airoja eikä kermavaahtokuorrutusta.


   • Anonyymi

    Ymmärrän kyllä tavallaan tuon lemmikkiin suuntautuvan mustasukkaisuuden.

    Lemmikki on ollut jo kauan ja joka päivä elämässä ja kiintymyssuhde on syvä. Lisäksi eläintä on erityisen helppo rakastaa, koska sen persoonan negatiiviset puolet jää niin vähäisiksi.

    Jos tutustuu johonkin ihmiseen syvästi, niin jossain vaiheessa tulee se pohjakosketus vastaan ja silloin todella rakkaus punnitaan. Itsellä todella pitkä ja läheinen ystävyys ja tietenkin aikuiset perhesuhteet kokemuksena, ei niinkään seurustelu.

    Myös himoon vaikuttaa se, kun toinen tulee tutuksi. Demonien on syytä haluta..hihihihi...


   • Anonyymi

    Aika ikävänpuoleisia mieskokemuksia sinulla. Itselläni ei tuollaisia ollenkaan, onneksi.


   • Anonyymi
    scrg kirjoitti:

    Kovin vakuuttava ei ole tuollainen määritelmä siitä, mitä rakkaus ei ole. Vähän kuin että polkupyörässä ei ole airoja eikä kermavaahtokuorrutusta.

    Niinpä. Eiköhän jokainen meistä osoita rakkautta omalla tavallaan. Määrittely ei edes ole se juttu.


  • Anonyymi

   Voi.

   -keinovaginamies-

   • Anonyymi

    Kyllä voi juu. T. Nainen


  • Anonyymi

   Tottakai voi.

  • Anonyymi

   Tietysti voi. Ei rakkautta ole rajoitettu määrä. Ei edes romanttista rakkautta ole rajoitettu määrä. Kahteen ei ehkä voi rakastua yhtäaikaa. On se rakastumisen tunne sen verran "pakkomielteinen", ettei päähän oikein mahdu edes elämälle välttämättömien asipiden hoitaminen. Vaan tuon pakkomielteen ulkopuolella tietysti voi. Sanoisin, että syy miksi kaikki eivät rakasta useita yhtäaikaa on lähinnä se, etteivät he päästä itseään sellaisiin tilanteisiin, joissa noin voisi käydä. Lähinnä siinä taas kai on kyse kulttuurisista pidäkkeistä.

   Rakkaus on tunne, joka ei vähene jokaisen rakastetun kautta. Vaikkapa jokaista lastaan yleensä rakastaa ihan yhtälaisesti. Muoto voi olla hieman eri jokaisen kohdalla, mutta ei toiselle annettu rakkaus vähennä sitä toiselta. Aika ja resurssit ovat rajallisia, mutta tunteet eivät. En ole kuullut kenenkään kyselevän, että voiko vihata montaa ihmistä yhtäaikaa. Tietysti voi ja rakkaus on vihan veli.

   • Anonyymi

    Mä muuten just eilen haudalla käydessäni mietin rakkautta ja kuolemaa. Loppuuko rakkaus kuolemaan? Ei itselleni ainakaan. Minä rakastan kuolleita rakkaitani aivan yhtälailla kuin heidän eläessään. Tietysti se rakkaus on muuttanut muotoaan, mutta niinhän se muutti muotoaan heidän eläessäänkin. Uusia yhteisiä asioita ei enää tule, he eivät ole enää fyysisesti läsnä, mutta eivät he minusta ikinä lähde. Ei minusta ole kadonnut edes rakkaus edes entistä kumppaniani kohtaan. Se on edelleen minussa ja tulee olemaan loppuun saakka. Se on vaan muuttanut muotoaan romanttisesta rakkaudesta välittämiseen. En mä hänelle pahaa halua, vaikka en hänen kanssaan enää tekemisissä olekaan. Kyllä se romanttinenkin rakkaus siellä vielä on, mutta sen kohde ei ole enää olemassa. Voisi sanoa, että se ihminen on tavallaan kuollut, vaikka hän fyysisesti onkin edelleen elossa. Hän ei kuitenkaan ole enää se sama ihminen, jota minä aikanaan rakastin.


  • Voihan tuota rakastaa niin monella tavalla. Eri syistäkin.

   Rakastan lapsianikin molempia, rakastan vanhempianikin molempia, rakastan puolisoanikin, mutta voisin rakastaa jotakuta toistakin puolisoni lisäksi. Koska hän on jotain sellaista ihmisenä mihin rakastun ja rakastan.

   En kuitenkaan voisi olla suhteessa kuin yhden kanssa kerrallaan.

  • Anonyymi

   Tuohonkin saattaa päteä tuo vanha perus sääntö että kun toiselle kumarrat niin automaattisesti silloin toiselle pyllistät, eli kun toiselle teet hyvin niin samalla teet toiselle pahasti.

  • Anonyymi

   Rakkaus ilmaistaan tekoina ja toimintana. Rakastunut ilahduttaa kumppaniaan, huomioi tämän halut, ihailee tätä ja haluaa tämän myös tietävän tunteensa. Rakasta ihmistä rohkaistaan, lohdutetaan ja tämän vastoinkäymiset harmittavat myös kumppania. Rakkaasta haluaa pitää huolta: hänen vuokseen voi tehdä kompromisseja ja sitoutua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Rekkakolari

   Yksi ihminen on kuollut henkilöauton ja säiliörekan nokkakolarissa Pohjois-Pohjanmaan eteläosassa Pyhäjärvellä. Molemmat ajoneuvot syttyivät palamaan
   Pyhäjärvi
   42
   1525
  2. Steppulin mummun synttärit

   Eikös mummin 90 v synttäreille mennytkään? Koko muu lähisuku juhlii . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   1225
  3. Huh huh hellettä!

   Ja järvisydän tarjoili puitteet.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1167
  4. Mikä kaivatussasi on

   Parasta? Entä huonointa? Asiallista keskustelua kiitos. 💚
   Ihastuminen
   68
   1134
  5. Hannu Pikkaraisen työ

   Mitä hän nykyään tekee? Vaiko mitään?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   176
   1111
  Aihe