Hypnoosi, itsesuggestio ja kokoomapisteen siirto

Anonyymi

Katsoin tänään x-files tv-sarjan jakson Pusher (S03E17) jossa murhaaja saa uhrinsa itse murhaamaan itsensä jonkinlaisen voimakkaan suggestion avulla ja muutenki tietyt henkilöt näkemään todellisuuden juuri sellaisena kuin hän haluaa ja esim. kykenee pääsemään FBI:n toimistoon pelkästään kirjoittamalla tavalliseen kirjekuoreen käsin "Pass" ja laittamalla sitten sen taitetun kuoren povitaskuunsa näkyville jolloin vartija päästää hänet tarkistuspisteen läpi koska luulee näkevänsä virallisen tunnisteen.

Ns. "aineellinen todellisuus" voidaan minusta nähdä jonkinlaisena konsensustranssina jossa jokainen tai suurin osa ihmisistä "kokoaa sen todellisuuden" (=kokoomapisteen paikallaan pitäminen) hokemalla (=koulutus & kasvatus) sekä itselleen että muille jatkuvasti että "maailma on sellainen ja sellainen" ja näyttäytyy jokaiselle (tai suurimmalle osalle) paikallisista havaitsijoista juuri tietynlaisena josta syntyy sellainen vaikutelma että kyseessä on todellakin oikea ja varmasti tiedetty todellisuus koska sillä kokemuksella on konsensusperusta. Hypnoosissa taas hypnotisoija voi siirtää hypnosisoitavan kokoomapisteen haluamaansa paikaan jolloin hypnotisoidun kokemukset (=suggestiolla kootut kokemisen ainekset) muuttuvat toisenlaiseksi ja sama voi tapahtua myös itsesuggestion avulla.

Aikoinaan luin Jarl Fahlerin teoksen hypnoosista joka oli minusta hyvin mielenkiintoinen ja vastaavia hyvin dramaattisiakin hypnoosin vaikutuksia on todettu runsaasti mutta kuten kaikki vallitsevaa paradigmaa potentiaalisesti järkyttävät asiat niin ne on median ja virallisen tieteen taholta usein kuitattu pelkällä olankohautuksella.

Kyseessä on minusta sama ilmiö jota fysiikassa kutsutaan havaitsija-ilmiöksi (observer effect) joka tosin esim. wikipediassa (ja muissakin disinformaatiolähteissä) on usein väitetty väärintulkituksi koska pidetään jo oletusarvoisesti mahdottomana että tietoisuus voisi vaikuttaa suoraan fysikaaliseen todellisuuteen.

Esim. William Tillerin intentiokokeissa on todettu että esim. veden pH pitoisuutta ja banaanikärpästen lisääntymistä on kyetty pelkän intention avulla muokkaamaan haluttuun suuntaan ja jopa lataamaan fysikaalisiin kappaleisiin intentiota ja että joukkointentiolla on selkeästi voimakkaammat vaikutukset kuin yksittäisten yksilöiden intentiolla. Dean Radin on tehnyt vastaavia intentiokokeita kaksoisrakokokeeseen liittyen ja Robert G. Jahn erilaisten satunnaisgeneraattorin kanssa.

Nagualismin mukaan maailma on juuri sellainen ja sellainen nimenomaan siksi että jatkuvasti ylläpidämme sitä maailmaa sellaisena hokemalla itsellemme ja muille että se on juuri sellainen. Maailmanpysäyttäminen nagualismissa taas tarkoittaa minusta sitä että pysäytetään maailman kokoaminen eli kokoomapisteen liikkuminen ja irrotetaan se kokonaan kaikesta alitajuisesta ja automaattisesta suggestiosta (sekä omasta että muiden aiheuttamasta) jolloin saavutetaan samalla suurin mahdollinen tahdonvapaus eli maailman kokoaminen tietoisen tahdon alaisuudessa. Ns. entropia taas johtuu siitä että se suggestiolla ylläpidetty maailma ei pysy kasassa ja koherenttina kauempaa kuin niin kauan kuin sitä suggestiota intensiivisesti jatketaan vaan alkaa hajota.

Sama idea on periaatteessa myös esim. Tom Campbellin simulaatiohypoteesissa jossa kollektiivinen tietoisuus on simulaation "serveri" josta sitten todellakin seuraa että esim. Kuuta ei ole olemassa jos sitä ei havaita tai intentoida kollektiivisesti olemassaolevaksi ja että kaikki ns. fysikaaliset objektit tähdet ja galaksit mukaanluettuna ovat kaikkien tietoisten olentojen kollektiivisesti intentoimia mentaalisia objekteja eli ihmisen unitila ja valvetila eroavat toisistaan lähinnä vain siten että se yksilön tavallinen unitila on subjektiivinen transsi kun taas se ns. valvetila eli kollektiivinen unitila on konsensustranssi eli näennäisen objektiivista unta pohjimmiltaan. Unessa nähdyt koetut asiat myös usein tuntuvat hyvin todellisilta ainakin siihen asti kun vaihdetaan konsensusdatastreamiin heräämisen hetkellä.

jatkuu...

3

76

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   jatkoa:

   Tästä seuraa tietenkin sitten sellainen asia että ns. fysikaalinen todellisuus on täysin illusoorinen ja että ns. fysikaalinen maailma rakentuu täysin tietoisuudesta lähtien eikä päinvastoin kuten luonnontieteiden konsensustranssissa. Ns. paranormaalit tai parapsykologiset ilmiöt taas liittyvät siihen että joillakin ihmisillä se kokoomapiste liikkuu joko tahdonalaisesti tai sattumalta sopivissa olosuhteissa siten että se konsensustodellisuus "brakaa" paikallisesti ja tuottaa epätavallisia ilmiöitä lokaaleille havaitsijoille. Ns. luonnonlait taas johtuvat siitä että ihmiset kokoavat todellisuutta samalla tavalla samassa kulttuurissa jolloin syntyy havaittavia pitkäaikaisia säännönmukaisuuksia.

   Todellisuus sinänsä voi olla melkein minkälainen tahansa ja sen perusolomuoto onkin tietyssä mielessä tyhjä, satunnainen ja erilaistumaton ja se erilaistuminen alkaa vasta sitten kun syntyy havaitsijoita jotka alkavat nähdä jotakin jonakin eli intentio alkaa toimia ja sen erilaistumisen suunta on alkuvaiheessaan pohjimmiltaan täysin avoin ja määräytymätön eli periaatteessa mikä tahansa sisäisesti ristiriidaton kokonaisuus. Multiversumi on myös totta siinä mielessä että erilaiset havaitsijat & varsinkin havaitsijajoukot kokoavat ympärilleen erilaisia todellisuuksia jossa on erilaisia säännönmukaisuuksia eli "luonnonlakeja".

   Tässä siis hyvin pintapuolisesti & pikaisesti esitettynä läpikotaisin idealistinen tai oikeammin tietoisuuskeskeinen näkemykseni todellisuudesta jonka kirjoitin hyvin nopeasti tähän muistiin jotta en unohtaisi sitä välähdyksenomaista kokonaiskuvaa joka hahmottui itselleni yhden x-files tv-sarjan jakson ja sitä seuranneiden parin tunnin päiväunien jälkeen ennen kuin kokoomapisteeni taas palasi tuttuun ja turvalliseen default-asentoonsa :D

   Ei tarvitse uskoa!

   Belisario

  • Anonyymi

   Konsensustodellisuus on hyvä olla olemassa, että ihmiset pysyy järjissään. Itse asiassa ilman sitä oikeasti psykoottiset ihmiset manifestoisivat harhansa ja olisivat oikeastaan terveitä..

  • Anonyymi

   New agea : elämme kolmannessa tiheydessä (density). Viides tiheys on sellainen, että voi muuttaa ympäristöään omalla mielikuvituksella/ intentiolla. Näistä puhuu mm. Ra-materiaali eli the law of one.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kauhea kuva Stefun instassa

   Onko itse piru sarvineen? Saa aikaan kylmiä väreitä.....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   192
   4192
  2. Että osaa olla Suomalaisella mansikalla kova hiilijalanjälki

   kun poimijat lennätetään tänne kymmenillä matkustajakoneilla ja sitten aikanaan takaisin. En osta kotimaista mansikkaa enää koskaan. Sen verran luonn
   Maailman menoa
   247
   2492
  3. Voi ei! Rita Niemi-Manninen avautuu Donna-tyttärestään: "Viime yönä ei sitten nukuttu juurikaan..."

   Niemi-Mannisen perheessä on juhlittu hulppeasti Donnan 2-vuotissynttäreitä prinsessa-teemalla. Mutta iän karttuessa joistain asioista pitää myös luopu
   Kotimaiset julkkisjuorut
   18
   2220
  4. Blörf ja steppuli

   Mitä mitä huutokonsertti Bulevardilla Oisko steppuli ukko eksyny vieraisiin Mahtavaa!!! Vai oliko nämä taas niitä valeuutisia joita blörf oikoi blog
   Kotimaiset julkkisjuorut
   95
   2000
  5. Stefan Therman valitti suhteestaan Sofiaan

   Seiskan mukaan Steppuli oli avautunut blondille suhteestaan Sohviin. Puhelin on käynyt kuumana ja Sofia on huutanut taas tavoilleen uskollisena koko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   1712
  Aihe