Sisarukseni hylkäsi

Anonyymi

Veljelläni on ylempi amk-tutkinto ja siskoni kävi yliopiston.
Itselleni ei oppi mennyt päähän ja 6,5 keskiarvolla pääsin rakennuspuolelle ammattikouluun.
Meillä meni ihan hienosti kunnes alkoi nämä sosiaaliset mediat yleistyä. Seurasin heitä ja aina vain hienompia kuvia tuli instagramiin ja elämää hehkutettiin.

Kun olimme juhlissa niin he halusivat kuviin kaikkien paitsi minun kanssa. Ajattelin että ei siinä mitään.

Sitten he eivät enää vastanneet puheluihin eikä tekstiviesteihin.
Kun oltiin samaan aikaan vanhemmillamme ja yritin jutella niin eivät he oikeastaan edes päin katsoneet. Ajattelin taas että ihmisillä on omia huolia ja ehkä heilläkin. He ottivat paljon kuvia toisistaan yhdessä ja vanhempiemme kanssa. Itse en kuviin päässyt.

Mutta sitten päätin kysyä vanhemmiltani että miksi he eivät enää ole kanssani tekemisissä. Sain kuulla että he eivät pidä työläisistä. Vahempani ovat myös paremmin koulutettuja joten ehkä sen vuoksi he ovat väleissä.

Tajusin että en ole heidän arvoinen heidän mahtavaan somessa jaettavaan elämään.
He viettävät aikaa todella paljon keskenään ja kuvien teksteissä on aina "ihana sisko" ja "rakas veli" ja paljon sydämiä ja paljon viiniä ja hienoja juustoja ja hyviä ystäviä.

En ole kuitenkaan enää katkera ja olen hyväksynyt sen että olen heitä huonompi ihminen.
Onneksi minulla on harrastuksena hyväntekeväisyys (josta en huutele muille somessa) ja tapaan lapsia ja vanhuksia. He ovat hyviä ihmisiä jotka ottavat aina vastaan hymyllä.

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Hei, tiedän tunteen kun sisaret hylkäävät. Itselläni senkin ollut monen vuoden vaikea prosessi. Meillä kävi niin, että vanhemmat antoivat ennakkoperinnön ettei sitten josku tulisi riitaa, mutta riitaahan siitä tuli jo monta vuotta aikaisemmin. Sain heidän mukaansa enemmän. Jos sisaruksesi ovat korkeasti koulutettuja luulisi, että he osaisivat myös käyttäytyä. Ja heillä olisi ymmärrystä, että kaikkia ammatteja tarvitaan, että tämä maailma pyörii. Todella hieno juttu, että teet hyväntekeväisyys työtä. Se on varmasti palkitsevaa ja tuo itsellesikin hyvän mielen. Paljon jaksamista sinulle ja todellakaan et ole sen huonompi kuin kukaan muukaan. Minusta on todella naurettavaa, että vielä nykypäivänä joku jaottelee ihmiset työn perusteella, ihan naurettavaa!!

  • Anonyymi

   Olen itse akateemisesti koulutettu. Ei sukulaisistani läheskään kaikki ole koulutettuja, jokunen kyllä on. Tuo, mitä kerrot, on todella surullista. Missä on ihmisyys ? Missä on sydämen sivistys? Näiltä ihmisiltä puuttuu se tärkein eli sydämen sivistys. Tutkinnot ja muu materia on vain materiaa. Tärkeintä on olla ihminen ihmiselle. Kaikki ihmisiä ja ammatteja tarvitaan, jotta tämä yhteiskunta pyörisi. Hienoa, että teet vapaaehtoistyötä. Uskon, että nämä ihmiset, ehkä vasta valitettavasti vuosien päästä, havahtuvat omaan typeryyteensä ja sydämettömyyteensä. Sinua tarvitaan, meitä kaikkia tarvitaan tämän yhteiskunnan pyörittämiseen. Ei ihmisen arvoa mitata rahalla tai muulla. Ihminen on tärkeä pelkästään siksi, että on syntynyt ihmiseksi tänne maailmaan. Ylpeys käy aina lankeemuksen edellä. Jokaisen meidän pitää tuntea oma arvomme ja luulisi, ettei sukulaisten välillä ole tuollaista typerää jaottelua. Mutta näköjään on. Sietäisivät hävetä.

  • Anonyymi

   Minulla taasen aikanaan kävi niin että amiksen jälkeen työllistyin heti vakituiseen työsuhteeseen. Rakensin talon ja asuntolaina oli maksettu 36-vuotiaana, velaton uusi BMW pihassa ja vaimollani melkoisen tuore Mersu.
   Meillä on pari lasta jotka harrastavat ratsastusta ja muutamaa joukkuelajia.
   Vanhempi sisareni kävi lukion jonka jälkeen vielä 6-v lisää opintoja. Hän valittelee aina opintovelastaan, vuokralla asumisestaan ja työttömyysjaksoistaan.
   Heillä on myös kaksi lasta eikä kuulemma ole varaa harrastaa mitään.
   Yläasteelta päästyämme oli meillä todistusten keskiarvot melkein samat, menin ammattikouluun koska olen enemmän tekijä kuin lukija vaikka koulu on aina helpolta tuntunutkin.
   Nyt aikuisena sisareni on minulle avoimen katkera kaikesta mitä olen elämässäni aikaan saanut. Ikävintä on se että katkeruus ulottuu myös lapsiimme.
   En tiedä miten voisin korjata välimme
   Että edes lapsemme voisivat iloita serkuistaan puolin ja toisin.

  • Anonyymi

   Näköjään ns. elintasokilpailu pilaa monia ihmissuhteita.

  • Aika julmaa sillai..
   Ei ketään pidä arvostella ammatin takia syrjiä.
   Säkin vain yrität tienata elantos

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa meni synnyttämään

   Hyvinkään sairaalaan. https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-saapui-synnyttamaan-mikko-rakas-kuvasi-kultaansa-videokameralla-katso-kuvat?utm_sou
   Kotimaiset julkkisjuorut
   224
   10152
  2. 61
   2697
  3. Mama Aitolehti syömässä

   Ja säilyttää maskia käsivarressa. No onpa hygieenista.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   1454
  4. Anne Aitolehti ei ole ottanut koronarokotusta

   Jopa Martina on ottanut yhden. Turisee näitä tietoja instassaan, eli ihan julkista tietoa on. Ja Espanjassa ovat. Hohhoijaa tuota typeryyttä.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   63
   1175
  5. Onko ässien suhteen bilettäjä sittenkin Sofia

   Stefu yrittää pitää työmoodia päällä ja natku vaan bilettää? https://www.seiska.fi/kotimaa/sofia-belorf-ja-stefan-therman-herattivat-huomiota-aamuvarh
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1120
  6. Voi Pikkarainen

   Sun viimeisin insta kuva. Oot sit oikein taas asetellut Martinan shakkerin pöydälle ja kattokaa, Nalakin näkyy, unohdit vaan Fiatin avaimet. Teidän ka
   Kotimaiset julkkisjuorut
   52
   1105
  7. Poliisi vaatii viittä miestä vangittavaksi epäiltyinä Seinäjoella marraskuun lopulla tapahtuneesta

   Onkohan kukaan seuraamassa tai katsomassa oikeuden papereita. löytyyköhän vinkkejä henkilöistä sitten m-infosta tai y-laudalta?
   Seinäjoki
   46
   1054
  8. Maisan vihaajille ikäviä uutisia

   Kaikista epäonnentoivotuksista ja muusta perseilyistä huolimatta Maisa ja Mikko saivat ihanan tyttövauvan. Voimia vihaajille 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   90
   999
  Aihe