Amerikan maalta kuuluu kummia; ei omaa planeettaa?

Anonyymi

Tietääköhän Olli onko mitään perää huhuissa että mormonikirkossa olisi vaivihkaa muutettu oppia siitä että kuoleman jälkeen jumaliksi korotetut eivät enää saisikaan omaa planeettaa jonne lähettää tulevat henkilapsensa elämään ruumiissa?

Ei kait nyt noin radikaalisti oppeja olla muutettu?

47

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis oppi on että korotetut miehet saavat omat planeetat jotka asuttaa vaimojensa synnyttämillä henkilapsilla. Onko se muutettu??

      • Anonyymi

        Siis oppi on että korotetut miehet saavat omat planeetat jotka asuttaa vaimojensa synnyttämillä henkilapsilla. Onko se muutettu??

        Hetko, ollanko kaheleiden piirissä vai hullunjen huoneella?
        IHMINEN KOROTETTU?
        Ei ihmistä koroteta,kuin harvassa tapauksessa.
        Ihan kahjoo teiltä..
        AINOA IHMINEN JOKA ON KOROTETTU ON METATRON !
        Mitä planetoita te muka saatte..?
        Kuoleman jälkeen planeetoita:))
        Ja vielä jotain vaimojen kera sekä lasten..
        Nyt menee kahelit ihan yli mullakin..
        Olette Jumalasta mutta,ette nyt voi uskoa:))


    • Anonyymi

      kyllä planeettoja riittää maailmaalla
      joten ei kannata kinastella
      mutta esimerkiksi kun lentää avaruudessa
      niin ei saa tapahtua kiiloa
      että ei anna toiselle tietä

      • Anonyymi

        perille pitää päästä ehjänä


      • Anonyymi

        kyllä planeettoja riittää maailmaalla
        joten ei kannata kinastella
        mutta esimerkiksi kun lentää avaruudessa
        niin ei saa tapahtua kiiloa
        että ei anna toiselle tietä

        Joo,lentele vaan kuoleman jälkeen..:)


    • Nämä opit ovat aina olleet auktoriteettien yksityisajattelua, eivät ole saaneet kanonista tunnustusta.

      Selestisten taivaankappaleiden olosuhteet ovat täysin tuntemattomia, pyhiä, korkeita ja kirkastettuja. Niiden pinta on kuin lasimeri ja ne ovat suuria Uurimeja ja Tummimeja, mikä tarkoittaa sitä, että ne ovat kaikki yhteydessä toisiinsa koko universumissa, koko maailmankaikkeudessa, kosmoksessa, kaikkeudessa.

      Ilmeisesti siis nykyisen tähtitieteen kielellä kaikkien galaksien kaikki kirkastetut taivaankappaleet ovat yhteydessä toisiinsa ja niiden asukkaat, korkeimmat enkelit ja jumalat, voivat liikkua ja olla yhteydessä kaikkialta toisiinsa.

      Ei meillä voi vielä olla aavistustakaan, miten nämä korotetut ihmiset hallitsevat ja ohjaavat minkäkinlaisia alempia maailmoja. Ikuinen elämä ja pelastus täydellisenä on pääsy sinne. Ikuista elämää ja pelastusta on myös alemmilla tasoilla.

      Mille tasolle pelastuu, tai pelastuuko ollenkaan, ei kaikille ratkea heti kuollessa, tai aikaisemmissa Ylösnousemuksissa, vaan vasta Viimeisellä Tuomiolla tuhannen vuoden päästä.

      Kuollessa mennään henkimaailman kahdelle puolelle. Jumala päättää kummalle. Joka uskoo ja kastetaan, menee Paratiisin puolelle, pelastuu tässäkin vaiheessa.

      • Tarkoitat kai, että joka uskoo Smithiin ja hänen oppeihinsa mm. moninainnista ja kymmenyksistä, hän pelastuu.


      • Anonyymi

        Mutta onko kyseessä väärä huhu? Veikkaisin itse että pelkkä huhu, mutta sinä kirkossa kävijänä tiedät paremmin.
        Eivät ihan pelkkää yksityisajattelua, profeetta Kimball puhui profeettana kirkon yleiskonfferenssissa ja opetti että jokainen korotettu pappeudenhaltija saisi oman maailman.


      • Anonyymi

        Olli s

        Kuollessa mennään henkimaailman kahdelle puolelle. Jumala päättää kummalle. Joka uskoo ja kastetaan, menee Paratiisin puolelle, pelastuu tässäkin vaiheessa.

        Puhut ihan roskaa mutta saat uskoa siihen.

        Yksi lukijamme kysyi meiltä, millaista kuoleman jälkeinen elämä on. Kuolema on aihe, mitä monet meistä välttelevät, mikäli mahdollista. Miksi luulet niin olevan? Luultavasti, koska pelkäämme sitä enemmän kuin mitään muuta. Ja miksi luulet niin olevan?

        Henkilökohtainen mielipiteeni on, että pelkäämme kuolemaa, koska usein pidämme sitä loppunamme. Monet niistäkin jotka sanovat uskovansa kuoleman jälkeiseen elämään, pelkäävät kuolemaa. Luulen sen johtuvan siitä, ettemme tiedä, mitä kuolema oikeasti on. Meillä on tämä synkkä ja ankea määritelmä - jonka juuret ovat usein massatietoisuudessa - että kuolema on rangaistus, loppu, kuilu.

        Tässä lukijamme kysymys (jota olen vähän editoinut):

        "Minne menemme kuoleman jälkeen? Tiedämmekö, kuka olemme päästyämme sinne? Tunnemmeko toiset tai tuntevatko he meidät? Sulaudummeko vain suureen tuntemattomaan? Olemmeko ei-mitään?"


        Aloitetaanpa vastaamalla lukijamme kysymyksiin.

        * Minne menemme kuoleman jälkeen?

        Ette mene minnekään. Ette taatusti niihin paikkoihin, joita monet teistä kuvittelevat ja joista he puhuvat - taivas, helvetti, helvetin esikartano, kiirastuli. Noita paikkoja ei ole olemassa, ainakaan sillä tavalla kuin suosittu kuvitelma näkee ne.

        * Tiedämmekö, kuka olemme päästyämme sinne?

        Ehdottomasti! Ette menetä ainoastaan identiteettiänne, vaan teillä on paljon selkeämpi ja voimallisempi tieto siitä, kuka olette, kuin fyysisen elämänne aikana.

        * Tunnemmeko toiset tai tuntevatko he meidät?

        Taaskin, ehdottomasti kyllä. Se on kuin iloinen ja onnellinen perhetapaaminen. Tunnistatte kaikki, joita olette koskaan tunteneet kaikissa elämissänne. Ja he tuntevat teidät.

        * Sulaudummeko vain suureen tuntemattomaan?

        Ette. Ei ole mitään "suurta tuntematonta". On vain puhdasta tietoisuutta kaikissa monissa muodoissaan - henkisissä ja fyysisissä.

        * Olemmeko ei-mitään?

        Ette ole koskaan ei-mitään. Ette ole koskaan olleet ettekä tule koskaan olemaan ei-mitään. Tämä kuolema on hyvin väärinymmärretty asia. Ja koska ette ymmärrä sitä, pelkäätte.

        Olemme sanoneet kaiken tämän monta kertaa aiemmin. Mutta se kannattaa toistaa.

        Olette kaikki ikuisia valo- ja rakkausolentoja. Se on näin yksinkertaista. Ei ole koskaan ollut aikaa, jolloin te ette ole olleet olemassa. Eikä myöskään tule sellaista aikaa. Olette Jumala. Jumala on ikuinen. Te olette ikuinen.

        Kyllä, luovutte fyysisestä kehoasusta. Olette tehneet sitä vuosisatoja. Mutta fyysinen kehonne ei ole yhtä kuin te. Se on ainoastaan - ja melkein kirjaimellisesti - pelkkä asu, missä olette päättäneet leikkiä jonkin aikaa. Korostamme sanaa "leikkiä", koska näin henkenne tarkoitti, ennen kuin se otti viimeisimmän asunsa.

        Leikin on tarkoitus olla hauskaa. Elämän on tarkoitus olla hauskaa. Silloin kun teiltä puuttuu leikkiä ja hauskuutta, elämästänne tulee rankkaa.

        Kuoleminen on helpoin asia, minkä koskaan teette. Olette tehneet sen hyvin monta kertaa ja henkenne tietää, että voitte siirtyä "syntymä-kuolema" -kierron läpi helposti ja vaivattomasti.

        Silloin kun saavutte "toiselle puolelle", ette ole lähteneet "tältä puolelta". Olette edelleen täällä fyysisessä maailmassa. Teillä ei vain ole kehoa.

        Kehon rasittamatta olette nyt vapaampi ja onnellisempi, kuin voitte kuvitella. Nautitte vierailuistanne fyysiseen maailmaan ja rakkaidenne luo, jotka ovat vielä fyysisessä muodossa. Se on suurta huvia.

        Voitte myös helposti kommunikoida rakkaidenne kanssa, jotka ovat fyysisessä muodossa. Se on vielä selkeämpää kommunikointia kuin ollessanne kaikki fyysisessä muodossa.

        Ainoa ongelma on, silloin kun rakkaanne jotka edelleen "elävät", eivät usko tähän kommunikointiin. Mutta jos he ovat avoimia sille ja uskovat siihen yhtä paljon kuin te ollessanne toisella puolella, niin teillä voi olla iloista aikaa peuhata ja leikkiä toistenne kanssa - heidän ollessa fyysisyydessä ja teidän hengessä.

        Kaikki mitä sanomme tässä, ei päde ainoastaan ihmisrakkaisiinne, vaan myös eläinrakkaisiinne.

        Luotamme, että sanamme tänään ottavat vähän kuoleman raskautta ja pelkoa pois mielestänne ja sydämestänne. Nauttikaa vain siitä, kuka olette. Olkaa iloinen ja rakastava. Pitäkää hauskaa. Leikkikää. Sitä koko elämän tai kuoleman on tarkoitus olla - hauskanpitoa ja leikkiä.

        Kaikki on hyvin.

        Vaikka ihmiset peloittelevat teitä,älkää uskoko. Te olette Jumalasta ja te olette Jumalan osa !
        Te lähditte ja palaatte sinne vielä.
        Nämä lahkolaisten kirjoitukset on tarkoitus alistaa teitä pelkoon mutta totuus on toisellainen, eläkää sillä teidän pitää kokea ja nauttikaa kaikesta mistä pystytte!


      • Anonyymi

        Smithin kuuluisassa "moniavioisuusilmoituksessa" on korotuksen lupaus kuvattu seuraavasti
        OL 132 19-20
        " ... ja he kulkevat ohi enkelien ja jumalien, jotka on sinne asetettu, korotukseensa ja kirkkauteensa kaikessa, niin kuin heidän päällensä on sinetöity, ja tämä kirkkaus on jälkeläisten täyteys ja jatkuminen aina ja ikuisesti.

        Silloin he ovat jumalia, koska heillä ei ole loppua; sen tähden he ovat ikuisesta ikuiseen, koska heidän olemassaolonsa jatkuu; silloin he ovat kaiken yläpuolella, koska kaikki on heille alamaista. Silloin he ovat jumalia, koska heillä on kaikki valta, ja enkelit ovat heille alamaisia."

        Uskollisista pappeudehaltijoista tulee jumalia ja heidän vaimojensa kanssa heillä on ikuinen jälkeläisten jatkuminen. Luonnollisesti nämä tulevat jumalten henkilapset pitää lähettää jonnekin planeetalle saamaan ruumiinsa ja ottamaan vastaan temppelitoimitukset että he sitten voivat kehittyä kohti omaa jumaluuttaan. On selvää että jokainen uusi jumala siis saa oman planeetan tai kuten Olli on vihjaillut että samaa planeettaa voisi vuoronperään käyttää useampi uusi eri "Aadamin jälkeläisten" porukka. Tähän ovat tietysti jotkut irvileuat tarttuneet ja pilailleet mormonien uskomuksille. Niinpä kirkko yrittää käyttää hieman eri sanamuotoja ja vesittää mielikuvan omista planeetoista mutta ilmoitus pysyy voimassa ikuisista jälkeläisistä ja jokainen mormoniopin tunteva tietää että jonnekin ne henget tulee lähettää kuolevaisuuden koetusjaksoa varten eli jollekin planeetalle vaikka kuinka kirkon nimettömien evankeliumiaiheiden tutkielmien kirjoittajat yrittävät kierrellä ja kaarrella.

        Minulle ovat (useammatkin) eri mormonit spekuloineet millaisen maapallon HE aikovat aikanaan luoda omille henkilapsilleen....


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olli s

        Kuollessa mennään henkimaailman kahdelle puolelle. Jumala päättää kummalle. Joka uskoo ja kastetaan, menee Paratiisin puolelle, pelastuu tässäkin vaiheessa.

        Puhut ihan roskaa mutta saat uskoa siihen.

        Yksi lukijamme kysyi meiltä, millaista kuoleman jälkeinen elämä on. Kuolema on aihe, mitä monet meistä välttelevät, mikäli mahdollista. Miksi luulet niin olevan? Luultavasti, koska pelkäämme sitä enemmän kuin mitään muuta. Ja miksi luulet niin olevan?

        Henkilökohtainen mielipiteeni on, että pelkäämme kuolemaa, koska usein pidämme sitä loppunamme. Monet niistäkin jotka sanovat uskovansa kuoleman jälkeiseen elämään, pelkäävät kuolemaa. Luulen sen johtuvan siitä, ettemme tiedä, mitä kuolema oikeasti on. Meillä on tämä synkkä ja ankea määritelmä - jonka juuret ovat usein massatietoisuudessa - että kuolema on rangaistus, loppu, kuilu.

        Tässä lukijamme kysymys (jota olen vähän editoinut):

        "Minne menemme kuoleman jälkeen? Tiedämmekö, kuka olemme päästyämme sinne? Tunnemmeko toiset tai tuntevatko he meidät? Sulaudummeko vain suureen tuntemattomaan? Olemmeko ei-mitään?"


        Aloitetaanpa vastaamalla lukijamme kysymyksiin.

        * Minne menemme kuoleman jälkeen?

        Ette mene minnekään. Ette taatusti niihin paikkoihin, joita monet teistä kuvittelevat ja joista he puhuvat - taivas, helvetti, helvetin esikartano, kiirastuli. Noita paikkoja ei ole olemassa, ainakaan sillä tavalla kuin suosittu kuvitelma näkee ne.

        * Tiedämmekö, kuka olemme päästyämme sinne?

        Ehdottomasti! Ette menetä ainoastaan identiteettiänne, vaan teillä on paljon selkeämpi ja voimallisempi tieto siitä, kuka olette, kuin fyysisen elämänne aikana.

        * Tunnemmeko toiset tai tuntevatko he meidät?

        Taaskin, ehdottomasti kyllä. Se on kuin iloinen ja onnellinen perhetapaaminen. Tunnistatte kaikki, joita olette koskaan tunteneet kaikissa elämissänne. Ja he tuntevat teidät.

        * Sulaudummeko vain suureen tuntemattomaan?

        Ette. Ei ole mitään "suurta tuntematonta". On vain puhdasta tietoisuutta kaikissa monissa muodoissaan - henkisissä ja fyysisissä.

        * Olemmeko ei-mitään?

        Ette ole koskaan ei-mitään. Ette ole koskaan olleet ettekä tule koskaan olemaan ei-mitään. Tämä kuolema on hyvin väärinymmärretty asia. Ja koska ette ymmärrä sitä, pelkäätte.

        Olemme sanoneet kaiken tämän monta kertaa aiemmin. Mutta se kannattaa toistaa.

        Olette kaikki ikuisia valo- ja rakkausolentoja. Se on näin yksinkertaista. Ei ole koskaan ollut aikaa, jolloin te ette ole olleet olemassa. Eikä myöskään tule sellaista aikaa. Olette Jumala. Jumala on ikuinen. Te olette ikuinen.

        Kyllä, luovutte fyysisestä kehoasusta. Olette tehneet sitä vuosisatoja. Mutta fyysinen kehonne ei ole yhtä kuin te. Se on ainoastaan - ja melkein kirjaimellisesti - pelkkä asu, missä olette päättäneet leikkiä jonkin aikaa. Korostamme sanaa "leikkiä", koska näin henkenne tarkoitti, ennen kuin se otti viimeisimmän asunsa.

        Leikin on tarkoitus olla hauskaa. Elämän on tarkoitus olla hauskaa. Silloin kun teiltä puuttuu leikkiä ja hauskuutta, elämästänne tulee rankkaa.

        Kuoleminen on helpoin asia, minkä koskaan teette. Olette tehneet sen hyvin monta kertaa ja henkenne tietää, että voitte siirtyä "syntymä-kuolema" -kierron läpi helposti ja vaivattomasti.

        Silloin kun saavutte "toiselle puolelle", ette ole lähteneet "tältä puolelta". Olette edelleen täällä fyysisessä maailmassa. Teillä ei vain ole kehoa.

        Kehon rasittamatta olette nyt vapaampi ja onnellisempi, kuin voitte kuvitella. Nautitte vierailuistanne fyysiseen maailmaan ja rakkaidenne luo, jotka ovat vielä fyysisessä muodossa. Se on suurta huvia.

        Voitte myös helposti kommunikoida rakkaidenne kanssa, jotka ovat fyysisessä muodossa. Se on vielä selkeämpää kommunikointia kuin ollessanne kaikki fyysisessä muodossa.

        Ainoa ongelma on, silloin kun rakkaanne jotka edelleen "elävät", eivät usko tähän kommunikointiin. Mutta jos he ovat avoimia sille ja uskovat siihen yhtä paljon kuin te ollessanne toisella puolella, niin teillä voi olla iloista aikaa peuhata ja leikkiä toistenne kanssa - heidän ollessa fyysisyydessä ja teidän hengessä.

        Kaikki mitä sanomme tässä, ei päde ainoastaan ihmisrakkaisiinne, vaan myös eläinrakkaisiinne.

        Luotamme, että sanamme tänään ottavat vähän kuoleman raskautta ja pelkoa pois mielestänne ja sydämestänne. Nauttikaa vain siitä, kuka olette. Olkaa iloinen ja rakastava. Pitäkää hauskaa. Leikkikää. Sitä koko elämän tai kuoleman on tarkoitus olla - hauskanpitoa ja leikkiä.

        Kaikki on hyvin.

        Vaikka ihmiset peloittelevat teitä,älkää uskoko. Te olette Jumalasta ja te olette Jumalan osa !
        Te lähditte ja palaatte sinne vielä.
        Nämä lahkolaisten kirjoitukset on tarkoitus alistaa teitä pelkoon mutta totuus on toisellainen, eläkää sillä teidän pitää kokea ja nauttikaa kaikesta mistä pystytte!

        Neuvostoliiton aikaan papeilla ja kommunisteilla oli sama ongelma. Molemmat puhuivat hyvää rajantakaisesta, mutta pelkäsivät kuollakseen sinne joutumista.


      • Johan on rakkaudellista tekstiä henkilöltä, joka uskoo olevansa kelvollinen paremmalle puolelle!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mutta onko kyseessä väärä huhu? Veikkaisin itse että pelkkä huhu, mutta sinä kirkossa kävijänä tiedät paremmin.
        Eivät ihan pelkkää yksityisajattelua, profeetta Kimball puhui profeettana kirkon yleiskonfferenssissa ja opetti että jokainen korotettu pappeudenhaltija saisi oman maailman.

        Ei semmoisia oppeja tarvi kumota, jotka eivät oppeja vielä olleetkaan.

        Luulivathan jotkut, että Jupiter oli Kolob. Ja Brigham Young luuli että Aatami oli Isä- Jumala. Kanoniseksi opiksi nämä eivät koskaan päässeet. Olemmeko mormoneja vai ei, on nyt tapeetilla.

        Republikaaneja vai demokraatteja? Demokraatit pääsi pannasta ja Trump vihdoin huomattiin pelkäksi narsistiseksi harhapoluksi. Yksi kannattaja jo pukeutui kapteeni Moroniksi Trumppia kannattaen.

        Kyllä näitä sivujuonteja löytyy pohjasta huippuun. Kirkko pysyy Jeesuksen Kristuksen Kirkkona, ja me olemme ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsia. Kaikki muu on sivuseikkaa. Olemme täysin raamatullisia kristittyjä ja opetuslapsia. Muiden opissa on vikaa, ei meidän kirkon. Pyhä Henki todistaa tämän, jos on avoimin mielin ja rehellinen. Kapinalliset johdatetaan harhaan.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ei semmoisia oppeja tarvi kumota, jotka eivät oppeja vielä olleetkaan.

        Luulivathan jotkut, että Jupiter oli Kolob. Ja Brigham Young luuli että Aatami oli Isä- Jumala. Kanoniseksi opiksi nämä eivät koskaan päässeet. Olemmeko mormoneja vai ei, on nyt tapeetilla.

        Republikaaneja vai demokraatteja? Demokraatit pääsi pannasta ja Trump vihdoin huomattiin pelkäksi narsistiseksi harhapoluksi. Yksi kannattaja jo pukeutui kapteeni Moroniksi Trumppia kannattaen.

        Kyllä näitä sivujuonteja löytyy pohjasta huippuun. Kirkko pysyy Jeesuksen Kristuksen Kirkkona, ja me olemme ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsia. Kaikki muu on sivuseikkaa. Olemme täysin raamatullisia kristittyjä ja opetuslapsia. Muiden opissa on vikaa, ei meidän kirkon. Pyhä Henki todistaa tämän, jos on avoimin mielin ja rehellinen. Kapinalliset johdatetaan harhaan.

        Brigham Young sanoi että itse Joseph Smith oli hänelle opettanut että Aadam, on Jumalamme ja Kristuksen Isä. Tuo oppi oli osana temppeliendaumenttiakin kunnes tapahtui luopumus profeettojen opista.


      • Olli.S kirjoitti:

        Ei semmoisia oppeja tarvi kumota, jotka eivät oppeja vielä olleetkaan.

        Luulivathan jotkut, että Jupiter oli Kolob. Ja Brigham Young luuli että Aatami oli Isä- Jumala. Kanoniseksi opiksi nämä eivät koskaan päässeet. Olemmeko mormoneja vai ei, on nyt tapeetilla.

        Republikaaneja vai demokraatteja? Demokraatit pääsi pannasta ja Trump vihdoin huomattiin pelkäksi narsistiseksi harhapoluksi. Yksi kannattaja jo pukeutui kapteeni Moroniksi Trumppia kannattaen.

        Kyllä näitä sivujuonteja löytyy pohjasta huippuun. Kirkko pysyy Jeesuksen Kristuksen Kirkkona, ja me olemme ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsia. Kaikki muu on sivuseikkaa. Olemme täysin raamatullisia kristittyjä ja opetuslapsia. Muiden opissa on vikaa, ei meidän kirkon. Pyhä Henki todistaa tämän, jos on avoimin mielin ja rehellinen. Kapinalliset johdatetaan harhaan.

        Oppinne on hyvin kaukana raamatullisuudesta polyteismeineen, pikkutyttöjen moninainteineen, rasismeineen, taika-alusvaateoppeineen, kymmenyksineen kirkon johdon bisneksiin....


      • Anonyymi kirjoitti:

        Smithin kuuluisassa "moniavioisuusilmoituksessa" on korotuksen lupaus kuvattu seuraavasti
        OL 132 19-20
        " ... ja he kulkevat ohi enkelien ja jumalien, jotka on sinne asetettu, korotukseensa ja kirkkauteensa kaikessa, niin kuin heidän päällensä on sinetöity, ja tämä kirkkaus on jälkeläisten täyteys ja jatkuminen aina ja ikuisesti.

        Silloin he ovat jumalia, koska heillä ei ole loppua; sen tähden he ovat ikuisesta ikuiseen, koska heidän olemassaolonsa jatkuu; silloin he ovat kaiken yläpuolella, koska kaikki on heille alamaista. Silloin he ovat jumalia, koska heillä on kaikki valta, ja enkelit ovat heille alamaisia."

        Uskollisista pappeudehaltijoista tulee jumalia ja heidän vaimojensa kanssa heillä on ikuinen jälkeläisten jatkuminen. Luonnollisesti nämä tulevat jumalten henkilapset pitää lähettää jonnekin planeetalle saamaan ruumiinsa ja ottamaan vastaan temppelitoimitukset että he sitten voivat kehittyä kohti omaa jumaluuttaan. On selvää että jokainen uusi jumala siis saa oman planeetan tai kuten Olli on vihjaillut että samaa planeettaa voisi vuoronperään käyttää useampi uusi eri "Aadamin jälkeläisten" porukka. Tähän ovat tietysti jotkut irvileuat tarttuneet ja pilailleet mormonien uskomuksille. Niinpä kirkko yrittää käyttää hieman eri sanamuotoja ja vesittää mielikuvan omista planeetoista mutta ilmoitus pysyy voimassa ikuisista jälkeläisistä ja jokainen mormoniopin tunteva tietää että jonnekin ne henget tulee lähettää kuolevaisuuden koetusjaksoa varten eli jollekin planeetalle vaikka kuinka kirkon nimettömien evankeliumiaiheiden tutkielmien kirjoittajat yrittävät kierrellä ja kaarrella.

        Minulle ovat (useammatkin) eri mormonit spekuloineet millaisen maapallon HE aikovat aikanaan luoda omille henkilapsilleen....

        Noin se on kuin lainaat, niin ilmoitettu. Muttei noin kuin tulkitset. Samoin eri auktoritetit eri aikoina ovat sitä tulkinneet ja kommentoineet. Joskus ilmeisesti pieleenkin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Brigham Young sanoi että itse Joseph Smith oli hänelle opettanut että Aadam, on Jumalamme ja Kristuksen Isä. Tuo oppi oli osana temppeliendaumenttiakin kunnes tapahtui luopumus profeettojen opista.

        Se oppi ei ole kanoninen oppi. Kumottu ja katsottu erehdykseksi. Ehkä Isä ja Poika ovat saman näköisiä, ja Aatami kans. Yksi Aatamin pojistakin on samannäköinen. Kyllä siinä helposti sitten erehtyy. Osoittaa vaan että profeetta, ilmoituksensaaja ja näkijä, Brigham Young on nähnyt heidät kaikki, kuten profeetalle ja näkijälle kuuluukin.

        Nykyinen profeetta on sanonut vaan, että hän tuntee Isä-Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen.

        Meidän täytyy lohduttautua, että vielä autuaampi on se, joka uskoo vaikkei näe. Jumalan salaisuudet paljastuvat vain vähitellen uskovalle. Sen mukaan mihin on arvollinen. Jokaiselle kuuliaiselle jäsenelle temppeli toimituksiin asti. Tavalliselle kristitylle joka kirkossa uskoon ja syntien anteeksisaamiseen asti. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Siis täällä maan päällä Jumalan Valtakuntaan ja seuraavassa vaiheessa, kuolemassa, henkimaailmassa pääsee Paratiisin puolelle ilman rangaistusta ja synnit on sovitettu ja unohdettu.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ei semmoisia oppeja tarvi kumota, jotka eivät oppeja vielä olleetkaan.

        Luulivathan jotkut, että Jupiter oli Kolob. Ja Brigham Young luuli että Aatami oli Isä- Jumala. Kanoniseksi opiksi nämä eivät koskaan päässeet. Olemmeko mormoneja vai ei, on nyt tapeetilla.

        Republikaaneja vai demokraatteja? Demokraatit pääsi pannasta ja Trump vihdoin huomattiin pelkäksi narsistiseksi harhapoluksi. Yksi kannattaja jo pukeutui kapteeni Moroniksi Trumppia kannattaen.

        Kyllä näitä sivujuonteja löytyy pohjasta huippuun. Kirkko pysyy Jeesuksen Kristuksen Kirkkona, ja me olemme ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsia. Kaikki muu on sivuseikkaa. Olemme täysin raamatullisia kristittyjä ja opetuslapsia. Muiden opissa on vikaa, ei meidän kirkon. Pyhä Henki todistaa tämän, jos on avoimin mielin ja rehellinen. Kapinalliset johdatetaan harhaan.

        Kumpi Pyhä Henki/pyhä henki todistaa teille nuo asiat, sekö jolla ei ole lihaa ja luuta olevaa ruumista vai sekö Pyhä Henki/pyhä henki (persoona) joka pystyy jakautumaan ja menemään sisälle ihmiseen vai onko teillä vielä joku muu Pyhä Henki/pyhä henki joka todistaa teille?


      • Olli.S kirjoitti:

        Se oppi ei ole kanoninen oppi. Kumottu ja katsottu erehdykseksi. Ehkä Isä ja Poika ovat saman näköisiä, ja Aatami kans. Yksi Aatamin pojistakin on samannäköinen. Kyllä siinä helposti sitten erehtyy. Osoittaa vaan että profeetta, ilmoituksensaaja ja näkijä, Brigham Young on nähnyt heidät kaikki, kuten profeetalle ja näkijälle kuuluukin.

        Nykyinen profeetta on sanonut vaan, että hän tuntee Isä-Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen.

        Meidän täytyy lohduttautua, että vielä autuaampi on se, joka uskoo vaikkei näe. Jumalan salaisuudet paljastuvat vain vähitellen uskovalle. Sen mukaan mihin on arvollinen. Jokaiselle kuuliaiselle jäsenelle temppeli toimituksiin asti. Tavalliselle kristitylle joka kirkossa uskoon ja syntien anteeksisaamiseen asti. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Siis täällä maan päällä Jumalan Valtakuntaan ja seuraavassa vaiheessa, kuolemassa, henkimaailmassa pääsee Paratiisin puolelle ilman rangaistusta ja synnit on sovitettu ja unohdettu.

        Aikuinen ihminen pohtii Aatamin ulkonäköä! Miksei myös Väinämöisen?


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se oppi ei ole kanoninen oppi. Kumottu ja katsottu erehdykseksi. Ehkä Isä ja Poika ovat saman näköisiä, ja Aatami kans. Yksi Aatamin pojistakin on samannäköinen. Kyllä siinä helposti sitten erehtyy. Osoittaa vaan että profeetta, ilmoituksensaaja ja näkijä, Brigham Young on nähnyt heidät kaikki, kuten profeetalle ja näkijälle kuuluukin.

        Nykyinen profeetta on sanonut vaan, että hän tuntee Isä-Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen.

        Meidän täytyy lohduttautua, että vielä autuaampi on se, joka uskoo vaikkei näe. Jumalan salaisuudet paljastuvat vain vähitellen uskovalle. Sen mukaan mihin on arvollinen. Jokaiselle kuuliaiselle jäsenelle temppeli toimituksiin asti. Tavalliselle kristitylle joka kirkossa uskoon ja syntien anteeksisaamiseen asti. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Siis täällä maan päällä Jumalan Valtakuntaan ja seuraavassa vaiheessa, kuolemassa, henkimaailmassa pääsee Paratiisin puolelle ilman rangaistusta ja synnit on sovitettu ja unohdettu.

        Olli antaa ympäripyöreitä vastauksia myöntämättä koskaan kirkon johtajien valheellisia oppeja ja ilmoituksia. Ollin vastaukset ovat samaa luokkaa kuin kirkon johtajienkin ilmoitukset.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kumpi Pyhä Henki/pyhä henki todistaa teille nuo asiat, sekö jolla ei ole lihaa ja luuta olevaa ruumista vai sekö Pyhä Henki/pyhä henki (persoona) joka pystyy jakautumaan ja menemään sisälle ihmiseen vai onko teillä vielä joku muu Pyhä Henki/pyhä henki joka todistaa teille?

        Yksi Pyhä Henki.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olli antaa ympäripyöreitä vastauksia myöntämättä koskaan kirkon johtajien valheellisia oppeja ja ilmoituksia. Ollin vastaukset ovat samaa luokkaa kuin kirkon johtajienkin ilmoitukset.

        Ei ole valheellisia oppeja ja ilmoituksia. Erehdyksiä on, ihmisiä kun ovat.
        Opin ja liittojen kirjassa on ne ilmoitukset. Vain ne ovat kanonisia uusista ilmoituksista.

        Kirkon historia on myös Jumalan Sanaa Apostolien teoista nykyhetkeen. Ei vaan ole kirjoitettu kanoniseen muotoon ja on kadoksissa suurimmaksi osaksi.


      • Olli.S kirjoitti:

        Ei ole valheellisia oppeja ja ilmoituksia. Erehdyksiä on, ihmisiä kun ovat.
        Opin ja liittojen kirjassa on ne ilmoitukset. Vain ne ovat kanonisia uusista ilmoituksista.

        Kirkon historia on myös Jumalan Sanaa Apostolien teoista nykyhetkeen. Ei vaan ole kirjoitettu kanoniseen muotoon ja on kadoksissa suurimmaksi osaksi.

        Erehdyksiä ovat ne, kun ihmiset ovat alkaneet uskoa Smithin valheita.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ei semmoisia oppeja tarvi kumota, jotka eivät oppeja vielä olleetkaan.

        Luulivathan jotkut, että Jupiter oli Kolob. Ja Brigham Young luuli että Aatami oli Isä- Jumala. Kanoniseksi opiksi nämä eivät koskaan päässeet. Olemmeko mormoneja vai ei, on nyt tapeetilla.

        Republikaaneja vai demokraatteja? Demokraatit pääsi pannasta ja Trump vihdoin huomattiin pelkäksi narsistiseksi harhapoluksi. Yksi kannattaja jo pukeutui kapteeni Moroniksi Trumppia kannattaen.

        Kyllä näitä sivujuonteja löytyy pohjasta huippuun. Kirkko pysyy Jeesuksen Kristuksen Kirkkona, ja me olemme ennen kaikkea Jeesuksen opetuslapsia. Kaikki muu on sivuseikkaa. Olemme täysin raamatullisia kristittyjä ja opetuslapsia. Muiden opissa on vikaa, ei meidän kirkon. Pyhä Henki todistaa tämän, jos on avoimin mielin ja rehellinen. Kapinalliset johdatetaan harhaan.

        En ole ikinä kuullut kenenkään mormonin väittäneen että Jupiter olisi Kolob. Ainoastaan tämän palstan hörhön joka uskoo olevansa joku Gabriel/henki.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Se oppi ei ole kanoninen oppi. Kumottu ja katsottu erehdykseksi. Ehkä Isä ja Poika ovat saman näköisiä, ja Aatami kans. Yksi Aatamin pojistakin on samannäköinen. Kyllä siinä helposti sitten erehtyy. Osoittaa vaan että profeetta, ilmoituksensaaja ja näkijä, Brigham Young on nähnyt heidät kaikki, kuten profeetalle ja näkijälle kuuluukin.

        Nykyinen profeetta on sanonut vaan, että hän tuntee Isä-Jumalan ja Jeesuksen Kristuksen.

        Meidän täytyy lohduttautua, että vielä autuaampi on se, joka uskoo vaikkei näe. Jumalan salaisuudet paljastuvat vain vähitellen uskovalle. Sen mukaan mihin on arvollinen. Jokaiselle kuuliaiselle jäsenelle temppeli toimituksiin asti. Tavalliselle kristitylle joka kirkossa uskoon ja syntien anteeksisaamiseen asti. Joka uskoo ja kastetaan, pelastuu. Siis täällä maan päällä Jumalan Valtakuntaan ja seuraavassa vaiheessa, kuolemassa, henkimaailmassa pääsee Paratiisin puolelle ilman rangaistusta ja synnit on sovitettu ja unohdettu.

        Oppi Aadam-jumalasta oli osa kirkon temppeliendaumenttia. Miten sinne "kaikkein pyhimpään" harhaopit eksyvät? Kirkkoanne ei siis johdeta ilmoituksen kautta.


      • Anonyymi
        Olli.S kirjoitti:

        Ei ole valheellisia oppeja ja ilmoituksia. Erehdyksiä on, ihmisiä kun ovat.
        Opin ja liittojen kirjassa on ne ilmoitukset. Vain ne ovat kanonisia uusista ilmoituksista.

        Kirkon historia on myös Jumalan Sanaa Apostolien teoista nykyhetkeen. Ei vaan ole kirjoitettu kanoniseen muotoon ja on kadoksissa suurimmaksi osaksi.

        Eli Jumala ei ole koskaan ollut ihminen. Ilmoituksissa ei nimittäin missään noin opeteta. Kyseessä on Smithin erehdys jota ei ole kanonisoitu.

        Yleiskonfferenssissa profeetta Kimball opetti että jokainen uskollinen pappeudenhaltija saa oman planeetan.
        Miksi pidättä yleiskonfferensseja jos sielläkin profeettanne valehtelevat?


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole ikinä kuullut kenenkään mormonin väittäneen että Jupiter olisi Kolob. Ainoastaan tämän palstan hörhön joka uskoo olevansa joku Gabriel/henki.

        Kyllä sellaisia väitteitä oli 1800- luvulla kirkossa. Niitä ei kaikki suinkaan esittäneet, eikä niitä koskaan kanonisoitu. Eivät kirkon jäsenet koskaan virheettömiä tai synnittömiä ole. Se mitä voimme parhaimmillamme olla, on olla oikealla tiellä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Oppi Aadam-jumalasta oli osa kirkon temppeliendaumenttia. Miten sinne "kaikkein pyhimpään" harhaopit eksyvät? Kirkkoanne ei siis johdeta ilmoituksen kautta.

        Ei se mitään todista. Virheitä tehdään. Aatami on korotuksessa, on jumala. Korkea enkeli, arkkienkeli. Arkkienkeli Mikael. Ilmoitus on tarkentunut. On väärin palvoa häntä, kumartaa häntä. Se on vain Isälle ja Pojalle. Ja Pyhälle Hengelle, jonka nimeä en tiedä.

        Hihhulillamme on tässä sama virhe kuin profeetallamme, hän luulee Gabriela Jumalaksi, Pyhäksi Hengeksi, profeetta luuli Mikaelia Isä- Jumalaksi.

        Se on luonnollista, koska heidät tavatessaan luulee välittömästi olevansa Isä- Jumalan kanssa, niin korkeita kun ovat, jumalia aivan oikeasti.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli Jumala ei ole koskaan ollut ihminen. Ilmoituksissa ei nimittäin missään noin opeteta. Kyseessä on Smithin erehdys jota ei ole kanonisoitu.

        Yleiskonfferenssissa profeetta Kimball opetti että jokainen uskollinen pappeudenhaltija saa oman planeetan.
        Miksi pidättä yleiskonfferensseja jos sielläkin profeettanne valehtelevat?

        Erehtymisille ei voi yhtään mitään, niin kauan kuin ihmisiä olemme emmekä jumalia. Sitten kun olemme jumalia, luomme maailmoja, se on selvä. Se on se, mitä jumalat tekevät, käsittääkseni.


      • Olli.S kirjoitti:

        Erehtymisille ei voi yhtään mitään, niin kauan kuin ihmisiä olemme emmekä jumalia. Sitten kun olemme jumalia, luomme maailmoja, se on selvä. Se on se, mitä jumalat tekevät, käsittääkseni.

        Erehtymisen lisäksi Smith oli petkuttaja ja valehtelija.


      • Anonyymi

        Skientologialtahan tää jo käy kuulostamaan!


    • Anonyymi

      Abrahamin kirja (osa Mormonien kanonia), sen 3. luvun jakeesta 3 eteenpäin puhutaan "Kolob" nimisestä planeetasta joka on lähellä Jumalan valtaistuinta.

      Jakeessa 9 lukee näin:

      9 ja näin toisen taivaankappaleen ajanlasku on toisen yläpuolella, kunnes tulet lähelle Kolobia, joka Kolob on Herran ajanlaskun mukainen, joka Kolob on asetettu lähelle Jumalan valtaistuinta hallitsemaan kaikkia niitä taivaankappaleita, jotka kuuluvat samaan ajärjestykseen kuin se, jonka päällä sinä seisot.

      https://www.churchofjesuschrist.org/study/scriptures/pgp/abr/3?lang=fin

      • Anonyymi

        Jonain päivänä huomaat,että mormonit on täyttä roskaa,kuten muutkin.
        Jonain päivänä huomaat,että sinä olet Jumala itsessäsi ja Jumalan luoma tarkoituksella,ilman roska uskontoja.Olet valo, mutta se sinun pitää löytää.
        Ei lahkojen tai valtaus uskontojen perusteella, vaan itse.
        Kaikki kirjoitetut kirjat on ohjausta, kuten jokainen tietää.
        Rakkaus on tärkein mitä Kristus opetti mutta ei tarvitse olla orja lahkoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonain päivänä huomaat,että mormonit on täyttä roskaa,kuten muutkin.
        Jonain päivänä huomaat,että sinä olet Jumala itsessäsi ja Jumalan luoma tarkoituksella,ilman roska uskontoja.Olet valo, mutta se sinun pitää löytää.
        Ei lahkojen tai valtaus uskontojen perusteella, vaan itse.
        Kaikki kirjoitetut kirjat on ohjausta, kuten jokainen tietää.
        Rakkaus on tärkein mitä Kristus opetti mutta ei tarvitse olla orja lahkoihin.

        Laita pilkun jälkeen välilyönti, että mahtuu viilaamaan pilkkua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jonain päivänä huomaat,että mormonit on täyttä roskaa,kuten muutkin.
        Jonain päivänä huomaat,että sinä olet Jumala itsessäsi ja Jumalan luoma tarkoituksella,ilman roska uskontoja.Olet valo, mutta se sinun pitää löytää.
        Ei lahkojen tai valtaus uskontojen perusteella, vaan itse.
        Kaikki kirjoitetut kirjat on ohjausta, kuten jokainen tietää.
        Rakkaus on tärkein mitä Kristus opetti mutta ei tarvitse olla orja lahkoihin.

        Ei ole Jumalaa eikä jumalia. Kuolema on elämän loppu ja hyvä niin. Eläkäämme siis tämä ainutkertainen elämämme täyspainoistesti ja toisia kunnioittaen nimittelemättä ketään roskaksi.


      • Anonyymi

        Tuossahan selvitetään selvästi että Kolob kuuluuu samaan järjestykseen kuin maapallo. ja että se hallitsee kaikkia niitä taivaankappaleita, jotka kuuluvat samaan järjestykseen (Aurinkokunnan planeetat) kuin se (maapallo), jonka päällä sinä seisot. Ei tuossa erehtymisen vaaraa ole olemassa. Jupiterhan hallitsee kaikkia niitä taivaankappaleita, jotka kuuluvat samaan järjestykseen kuin se (maapallo), jonka päällä sinä seisot.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuossahan selvitetään selvästi että Kolob kuuluuu samaan järjestykseen kuin maapallo. ja että se hallitsee kaikkia niitä taivaankappaleita, jotka kuuluvat samaan järjestykseen (Aurinkokunnan planeetat) kuin se (maapallo), jonka päällä sinä seisot. Ei tuossa erehtymisen vaaraa ole olemassa. Jupiterhan hallitsee kaikkia niitä taivaankappaleita, jotka kuuluvat samaan järjestykseen kuin se (maapallo), jonka päällä sinä seisot.

        Olli ei usko että Kolob on Jupiter koska kirkon johdolta ei ole tullut ilmoitusta eikä hän saa itse ajatella mitä OL:en kirjassa sanotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole Jumalaa eikä jumalia. Kuolema on elämän loppu ja hyvä niin. Eläkäämme siis tämä ainutkertainen elämämme täyspainoistesti ja toisia kunnioittaen nimittelemättä ketään roskaksi.

        Kun Jumala puhui Jobille, Hän sanoi ihmisten olevan pelkkiä matoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kun Jumala puhui Jobille, Hän sanoi ihmisten olevan pelkkiä matoja.

        Kun Jumala puhui Jobille, Hän sanoi ihmisten olevan pelkkiä matoja.

        Kuka Jumala? Kuka Jumala puhuu jonka on luonut ihmisen kuvaksi?
        Kuka puhuu?
        Voiko Isä puhua joka on luomut meidät,että olemme matoja?
        Te,ette ymmärrä elämää,me olemme Jumalsta me olemme Jumala myös.Me elämme aina,meidät on Isä luonut...kuin taivaan ja maan!
        Te.lahkolaiset olette aina,että me kärsimme,te ihmiset olette saatanasta,te teette sitä suun tätä..Niin tapahtuu myös lahkoilaisissa..Mutta se on elämää mitä varten meidät on luotu.
        Kokemaan ELÄMÄÄ ! Elä elämäsi hyvin ! Rakkaudella,ei lahkojen ahdisteltavana.


    • Planeetat on käytetty jo. Nyt ovat kuut menossa.

    • Taivaissa, galakseissa, on kolmen tasoisia taivaita, ja sitten näitä koetuspaikkoja ja sitten kadotuksen paikkoja. Kotisivullani on filosofinen artikkeli tästä.

      Kolob on näiden koetuspaikkojen valtaistuimen planeetta. Se itse kuuluu siis korkeimpaan taivaaseen, mutta sieltä johdetaan näitä koetuspaikkoja. Jeesus Kristus johtaa. Ilmeisesti siis Linnunradalla, tuskin koko universumissa, kaikissa galakseissa.

      Se valtaistuin sijaitsee kirkastetulla planeetalla, joka on kuin lasimeri, suuri Uurim ja Tummim, on siis yhteydessä kaikkien galaksien korkeimpiin Jumalan valtakuntiin, joita Isä- Jumala johtaa. Pojan asema on korkea sielläkin, kolminaisuuden toinen Persoona. Tämä on tuntematonta, ei ole ilmoitusta.

      Se planeetta kiertää Kolob-nimistä tähteä, joka on lähellä Linnunradan keskustaa.

      Tämä on nykyinen ymmärrys Kolob- tähdestä ja tähtitieteestä. Ehkä vain Ollin teologiaa joissakin yksityiskohdissa.

      • Tuolla korkeimmassa taivaassanne te valioyksilöt, jotka ovat muistaneet maksaa kymmenyksensä kirkon johtjien bisneksiin ja käyttää taika-alusvaatteita, naiskentelette haaremianne ja tehtailette henkilapsia. Alemmissa kirkkauksissa ihmisillä ei ole edes sukupuolielimiä. Äläkä yritä kiistää, ettei kirkko noin opettaisi.


      • Anonyymi
        Höpsislöpsis kirjoitti:

        Tuolla korkeimmassa taivaassanne te valioyksilöt, jotka ovat muistaneet maksaa kymmenyksensä kirkon johtjien bisneksiin ja käyttää taika-alusvaatteita, naiskentelette haaremianne ja tehtailette henkilapsia. Alemmissa kirkkauksissa ihmisillä ei ole edes sukupuolielimiä. Äläkä yritä kiistää, ettei kirkko noin opettaisi.

        "Alemmissa kirkkauksissa ihmisillä ei ole edes sukupuolielimiä."

        ???

        Niin no tiedän kyllä että Mormoneilla on 3 eri taivaallisen palkinnon tasoa: celestial, telestial, and terrestial (tuo "celestial" on korkein). Mutta en tiennyt että alemmille tasoille ylösnousemuksen saaneilla ei olisi sukupuolielimiä..?

        Tosin se kuulostaisi Joseph Smithin jutuilta, hänelle kun se naiminen yleensäkin näytti olevan aika tärkeä juttu (Mormonikirkko on itsekin myöntänyt että hänellä oli yli 30 "vaimoa"). Orgasmi oli hänelle kai niinkuin jonkinlainen taivaallinen juttu.


      • Anonyymi

        Kovaa scifiä!


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Teehän suomeksi tiivistelmä mistä amerikaksi haasteloo.


      • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      332
      2858
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      105
      2140
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1620
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1032
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      993
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      924
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      754
    Aihe