Miehen perhe/suku ei hyväksy

Anonyymi

Ollaan oltu yhdessä miehen kanssa jo yli 6 vuotta. Ikää hänellä on nyt 25 ja itsellä 24. Alkusuhteen jälkeen alkoi tulla varsin selväksi etten ole toivottu henkilö miehen puolisoksi. Välit on huonot erityisesti miehen äitiin mutta myös isänsä ja sisaruksensa ovat olleet etäisiä aina eivätkä ole puhuneet. Se alkoi piilovittuilulla miehen vanhempien luona käydessä. Aluksi mies ei nähnyt sitä ollenkaan ja puolusteli heitä mutta myöhemmin hän myönsi tilanteen itsekin ja asettui puolelleni. Syitä miksi en kelpaa voi vain arvailla mutta epäilen että minä ja perheeni eivät ole tarpeeksi korkeassa asemassa. Olen vain amkissa kun miehen suvussa arvostetaan akateemisuutta ja korkeaa asemaa. Ihannoidaan myös kauneutta, pituutta ja hoikkuutta ja itse taas olen lyhyempi enkä mitenkään hoikka vaikken lihavakaan. Tämäkin saattaa olla syynä etten ole heidän mielestään riittävän hyvä miehelle.

Myös miestä on arvosteltu suvustaan kun lopetti yliopistossa ja siirtyi ammattikoulu ammattiin. Mies kertomansa mukaan meni opiskelemaan painostettuna ja minun tukemanani uskalsi valita työn ja reitin jota haluaa tehdä.

Nykyään mietimme mieheni kanssa naimisiin menoa ja lasten tekoa. Miehen suku on vanhoillista jossa suuret juhlat ovat itsestäänselvyys ja se olikin kaikille katastrofi kun ilmoitimme ettemme pidä juhlia vaan haluamme vain mennä maistraatissa avioon. Tämä on miehen perheen ja suvun mukaan häpeällistä ja olen saanut vastaikään myös soiton miehen äidiltä jossa hän syytteli minua siitä että vein poikansa väärille teille kuten painostin häntä lopettamaan opiskelun vaikka se oli miehen oma tahto. Olen kuulemma suvun pilaaja kun takiani eivät saa viettää poikansa häitä ja lapsetkin teemme liian aikaisin ja pilaan mieheni elämän. Vaikka mies haluaa olla kanssani ja hänkin haluaa ilman suuria juhlia naimisiin ja tehdä lapsia. Tätä ei miehen suku ymmärrä vaan minusta on tehty musta lammas kaikkeen. Kuulemma takiani poikansa elämästä ei tullut sellaista kuin pitäisi. Tämä oli ensimmäinen kerta kun hänen äitinsä näin suoraan sanoi ja johtui varmaan kun poikansa kertoi kesällä ettei hääjuhlia ole ja kohta teemme lapsia.

Harmittaa suunnattomasti että myös miehen välit sukuunsa ja perheeseensä ovat viilenneet. Itse en tapaa heitä kuin pakon edessä eikä mieskään jaksa usein tavata yksinkään kun kuulee vain arvostelua minusta ja valinnoistaan. Suvussaan voivotellaan että voi harmi miten kävi hänelle nyt näin ja varmasti minua joka perheessä suvussaan syytellään.

Miehellä on erittäin lämpimät välit perheeseeni ja kyläillessä välillä tuntuu kuin olisi kuulunut aina perheeseen. Alusta asti hyvin otettiin vastaan. Onkin todella harmi ettei sama tilanne ole miehen perheen kanssa. On todella raskasta elää kun koko sukunsa vihaa minua vaikka mitään en ole kenellekkään tehnyt ikinä. En vain ole tarpeeksi hyvä ilmeisesti. Asia huolettaa myös lasten kannalta tuleeko heillä ikinä olemaan yhteyksiä miehen perheeseen ja hyväksytäänkö heitäkään. Jos ei niin miten senkin selittää.

Loppuun mainittakoon vielä että miehen kaksi siskoa niin heidän miehiään ylistetään ja on toivotettu tervetulleeksi sukuun ja puhutaan siihen sävyyn että ovat mahtavia kun taas minua arvostellaan. Koulutus näillä miehillä on myös amk kuten minullakin mutta ilmeisesti se ei haittaa heidän kohdallaan mutta haittaa minun kohdallani. Kun vain tietäisin syyn miksi näin on. Välillä myös tunnen syyllisyyttä että takiani miehenkin välit perheeseen ja sukuun viilenneet. Toisaalta mieskin sanonut että tuntuu paremmalta kun ei tarvitse tekemisissä olla.

2

525

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan oikein teette..tämä lyhyt elämä on teidän ja teette siitä itsellenne mukavan..rauhaa ja rakkautta teille..itse myös valinnut samoin..elämä on ihanaa kun sen oikein oivaltaa..siunausta teille..

    • Anonyymi

      Mikähän siinä on että se on aina näin päin että naista ei hyväksytä miehen suvussa tai perheessä. Harvoin jos koskaan toisin päin. Tuntuu olevan tyypillistäkin että varsinkaan anopin ja miniän suhde ei ole koskaan hyvä tai jos jollakin on niin kuuluu harvoihin onnekkaisiin. No kuitenkin teidän täytyy tehdä omat ratkaisunne ja elää itsenne vuoksi. Aiheuttaa vain harmia jos väkisin joutuu olemaan epämukavien ihmisten seurassa. Onneksi miehesi on puolellasi sillä näitäkin on joilla puoliso ei koskaan mene edelle ja aletaan jopa itsekin uskoa että puoliso on liian huono. Valitettavasti ikäviltä ihmissuhteilta ei voi välttyä ja se on aluksi vaikeaa etenkin jos lapsuudessa ja nuoruudessa välttynyt niiltä. Kaikista parhaimmalla pääsette kun annatte heidän kinastella keskenään ja keskitytte omaan elämäänne. Mihinkään miehen suvun kissanristiäisiin ei ole mikään pakko osallistua. Tuollaisten ihmisten läsnäolo aiheuttaa vain mt ongelmia pidemmän päälle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      305
      3559
    2. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      204
      2981
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2544
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      238
      2020
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1445
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1337
    8. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      170
      1324
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1318
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1277
    Aihe