Koronavirusvariantit eivät ole evoluutiota

Maailmalla on havaittu jo useita muunnoksia eli variantteja Sars-Cov-2 -koronaviruksesta. Osa tarttuu herkemmin kuin toiset. Evoluutiouskovaiset väittävät näiden viruksessa tapahtuvien muutosten olevan evoluutiota. Tutkitaanpa asiaa hieman tarkemmin ja paljastetaan evoluutiouskovaisten pseudotieteellisyys.

Koronavirus on RNA-virus, jonka yksijuosteisen RNA-jakson pituus on n. 30'000 nukleotidia. Useimmille viruksille on tyypillistä, myös tälle nykyiselle koronavirukselle, että ne soluun päästyään kykenevät kaappaamaan useat solun mekanismit itselleen. Mikäli solulla ei ole vasta-aineita virusta tai sen tuottamia proteiineja vastaan, kykenee virus naamioitumaan osaksi solun normaaleja toimintoja ja piiloutumaan immuunipuolustusjärjestelmältä. Näin toimien virus kykenee ottamaan hallintaansa mm. solun RNA-jaksojen editointiin tarkoitetut mekanismit. Näitä ovat mm. ADAR- ja APOBEC-entsyymit, joiden avulla solu voi tehdä tarkoituksellisia sekvenssitason muutoksia RNA-molekyyleihin. (Näitä on joskus luultu mutaatioiksi, kun on luettu mm. cDNA:ta ja luultu, että genominen DNA on muuttunut).

Otettuaan haltuunsa RNA-jaksojen modifiointiin suunnitellut mekanismit, virus voi niitä hyödyntämällä tehdä tarkoituksellisia muutoksia omaan RNA-jaksoonsa. Jotkut sen ominaisuuksista tulevat paremmiksi ja usein jotkut toiset ominaisuudet puolestaan heikkenevät. Merkillepantavaa on, että koska virus hyödyntää ihmisen immuunipuolustusjärjestelmän mekanismeja oman RNA-jaksonsa muokkaamiseen, voi samanlaisia virusmuunnoksia nousta eri puolilla maailmaa täysin riippumatta siitä, matkustavatko ihmiset tai eivät.

Johtuen eri tavalla edenneestä geneettisestä rappeutumisesta eri etnisten ryhmien välillä, ovat tietyt virusmuunnokset vaarallisempia kuin toiset. Esim. deltavariantti ei vaikuta olevan meille suomalaisille kovinkaan vakava, mutta esim. intialaisille ja pohjoisamerikkalaisille kyseinen virusmuunnos vaikuttaa olevan hyvinkin vaarallinen. Minulla itselläni on pieni huoli, että nousee vielä sellainen virusmuunnos, joka on meille suomalaisille erityisen hankala. Toivottavasti näin ei käy.

Koronavirus on kestävä, koska se kykenee eksoribonukleaasi-korjausentsyymillään korjaamaan suurimman osan replikoitumisen aikana tulleista virheistään. Vähitellen virheet kuitenkin voittavat, kuten jokaisen eliölajinkin kohdalla, ja virus hiipuu pois. Aikaa tähän tulee kulumaan arviolta kuudesta kahdeksaan vuoteen. Vuoden kuluttua koronavirukseen voidaan suhtautua kuin influenssavirukseen. Rokotuskierroksia tulee vielä pari-kolme, kunnes huomataan, että heikentyneen koronaviruksen aiheuttama tartunta johtaa pitkäkestoisempaan immuniteettiin kuin rokotteet.

Evoluutiota ei edelleenkään tapahtunut, virus pysyy viruksena, joskin replikoitumisen jälkeen astetta heikompana viruksena.

Hakusanat itsenäistä tiedonhakua varten:

sars-cov-2 rna editing adar enzymes
sars-cov-2 rna editing immune system

57

863

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palstarotta on ihan riehaantunut. Ketjuja tulee kuin kettinkitehtaalta ja aina samat vääristellyt tiedesitaatit perusteluna.

      • Ihan voit itse tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden. Siksi kirjoitan aina valmiit merkkijonot itsenäistä tiedonhakua varten.


      • Anonyymi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ja tässä linkki mistä voit käydä sivistämässä itseäsi ja toteamassa että olet väärässä ;)

        https://academic.oup.com/ve/advance-article/doi/10.1093/ve/veab069/6352482?searchresult=1

        Luepa tästä, kuin ADAR- ja APOBEC-entsyymien avulla tehty modifiointi vaikuttaa viruksen RNA-sekvenssiin. Jopa aminoryhmän poisto onnistuu näillä.

        https://www.news-medical.net/news/20200519/Study-shows-how-RNA-editing-affects-the-replication-of-COVID-19-virus.aspx


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        Sinun uskosi ja sinun (joko tahallisettai sitten uskomattoman typerät) väärinkäsityksesi eivät vaikuta vauvan v---n vertaa siihen, että evoluutiota on tapahtunut miljardeja vuosia, tapahtuu koko ajan ja tulee tapahtumaan niin kauan kuin elämää ylipäätään on olemassa.

        Mitä vastaat, kun joku oppilaasi kysyy mitä evoluutio on?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        Aika äärimmäinen tolppien siirto. Taidat ollakin trollaaja.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        Aivan kuin se jotakuta kiinnostaisi, uskotko sinä - evoluution tuote - evoluutioon.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        Eihän siihen tarvitse uskoa, tuolla luonnosahan se toimii ihan ilman että sinä uskot siihen tai et.

        Mutta miksi sinulle ei kelvannut ihan oikea tutkimus? Siksikö että se osoitti taas miten pihalla olet asioista?

        Ja minkä niistä monista luomistarinoista tämän pitäisi todistaa? Eikö sinulla ole yhtään todistetta luomisesta tai luojasta koska puhut koko ajan evoluutiosta? Et kai ole niin tyhmä että luulet että jos evoluutio katoaa maailmasta luominen olisi joku vaihtoehto?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Ihan voit itse tarkistaa tietojen paikkansapitävyyden. Siksi kirjoitan aina valmiit merkkijonot itsenäistä tiedonhakua varten.

        Merkkijonosi ovat Googlen hakusanalistoja (joihin usein olet piilottanut väitteen) ja tiedonhakusi tulos hakuosumien lukumäärä, tavallisesti vähintään nelinumeroinen luku. Tuo on siis käsityksesi "itsenäisestä tiedonhausta".


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        Tuollaisen ehdon asettaminen jo paljastaa, ettet ymmärrä mitä evoluutio on ja mitä ei ole. Mistään eliöryhmästä ei evoluutiossa kehity mitään muuta kuin muuttunut versio edeltäjistään. Käsitteet, joilla me ryhmittelemme pidemmälle kumuloituneiden muutosten takia toisistaan perinnöllisesti ja anatomisesti erkaantuneita olioita, ovat vain sanoja. Niiden sanojen käyttö oikein tai väärin ei muuta sitä havaintoa, että eliömaailma muuttuu perimämuuntelun ja luonnonvalinnan myötä ja että tätä kutsutaan evoluutioksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika äärimmäinen tolppien siirto. Taidat ollakin trollaaja.

        Poen lain mukaan emme voi tietää onko absurdien väitteiden esittäjä tosissaan oleva idiootti vai trollaava idiootti. Voimme kuitenkin usein huomata, että on kuitenkin idiootti.


      • Maniavaihetta pökkää päälle. Paljon tekstiä ilman sisältöä. Tainnu jäädä orfiril ottamatta...


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon.

        "Kun viruksesta kehittyy jotain muuta kuin virus, alan uskoa evoluutioon."

        Virus ei ole eliö. Etkö sinä diletantti luokanopettaja edes sitä ymmärrä?

        Toisakseen: se on ihan yksi lysti mihin sinä uskot, ja kuinka päin helvettiä evoluution määrität. Ei tiede välitä harrastamastasi teleketjuvalehtelusta pätkääkään. Tiede määrittää mikä on evoluutiota ja mikä ei, eivät uskollaan päänsä sekoittaneet todellisuudenkieltävät.


    • Anonyymi

      Hallelujaa, hallelujaa, salem aleikum, hare krishna, olkoon voima kanssanne.

    • "Otettuaan haltuunsa RNA-jaksojen modifiointiin suunnitellut mekanismit, virus voi niitä hyödyntämällä tehdä tarkoituksellisia muutoksia omaan RNA-jaksoonsa. "

      Nyt meni kyllä aika vahvasti magian puolelle. Partikkeli jolla ei ole aineenvaihduntaa eikä minkäänlaista "sisäistä elämää" edes alkeellisimmalla kemiallisella tasolla tekee "tarkoituksellisia muutoksia" perimäänsä? Ehkä viruksella on RoT-uskonnossa sielu? Vai jumalako säätää viruksen perimää?

      "Evoluutiota ei edelleenkään tapahtunut, virus pysyy viruksena, joskin replikoitumisen jälkeen astetta heikompana viruksena."

      Mikä on kriteeri kun viruksen "vahvuutta" tai "heikkoutta" mitataan? Jos se ei ole kyky levitä populaatiossa, niin mikä sitten? Delta-variantti on tehokkaampi leviävä kuin alkuperäinen Kiinassa sekvenssoitu Covid-kantamuoto ja siksi kaikilla järjellisillä kriteereillä delta-variantti on vahvempi kuin alkuperäinen.

      Se, että koronavirus pystyy aika hyvin varmistamaan solussa tapahtyvan kopioinnin "oikeellisuuden" on meidän onnemme, koska se tarkoittaa, että rokotukset purevat virukseen pitempään. Se on meidän kannaltamme viruksen heikkous. Villimmin varioituva viruss voisi olla pahempi rasti.

      Kreationistien jutut ovat aivan omalla kiertoradallaan.

      • Koska virus ottaa solun mekanismit hallintaansa, kykenee se silloin tekemään tarkoituksellisia muutoksia perimäänsä. Lue lisää hakusanoilla 'RNA editing ADAR Apobec'.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Koska virus ottaa solun mekanismit hallintaansa, kykenee se silloin tekemään tarkoituksellisia muutoksia perimäänsä. Lue lisää hakusanoilla 'RNA editing ADAR Apobec'.

        Höps. Virus ei ole ihmisen imuunipuolustuksen syväasiantuntija. Sen pitäisi olla jotta osaisi tuunata itsestään tehokkaamman.

        Jutuissasi ei ole päätä eikä häntää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höps. Virus ei ole ihmisen imuunipuolustuksen syväasiantuntija. Sen pitäisi olla jotta osaisi tuunata itsestään tehokkaamman.

        Jutuissasi ei ole päätä eikä häntää.

        Ja pään ja hännän lisäksi Rotikan jutuista puuttuvat myös mm. selkäranka, lihakset ja ns. muna.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Koska virus ottaa solun mekanismit hallintaansa, kykenee se silloin tekemään tarkoituksellisia muutoksia perimäänsä. Lue lisää hakusanoilla 'RNA editing ADAR Apobec'.

        "Koska virus ottaa solun mekanismit hallintaansa, kykenee se silloin tekemään tarkoituksellisia muutoksia perimäänsä."

        Hallintaan ottaminen on valitsemasi muotoilu, mutta pohjimmiltaan kyse on vain biokemiallisesta kausaliteetista. Mikään ei viittaa tarkoituksellisuuteen tässä yhtään enempää kuin vaikkapa itse gravitaatiokaan ilmiönä ei varmaan tarkoituksella heitä ihmisiä katoilta alas.


    • Anonyymi

      Tiedeyhteisö ei valitettavasti ole edelleenkään antanut sinulle valtaa päättää mikä on evoluutiota.

      Siksi et uskallakaan julkaista rutinoitasi kuin täällä ja parissa jonninjoutavassa blogissa. Tekisit nyt edes kirjan - se on nykyisin helppoa ja halpaa. Pyydä vaikka Leisolaa sponsoroimaan - epäilen kyllä ettei hänkään suostu.

    • Anonyymi

      Virusmuunnokset ovat yhdestä virustyypistä muuntuneita populaatioita. Eri populaatioiden perimät poikkeavat toisistaan ja sellaiset populaatiot runsastuvat, joilla on parhaat edellytykset levitä. Täten tiettyjen perimämuunnosten suhteelliset määrät vaihtuvat ajan kuluessa. Ja se ei aloittajan mielestä ole evoluutiota.

      • Lyhyesti: avaajan mielestä evoluutio ei ole evoluutiota.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Lyhyesti: avaajan mielestä evoluutio ei ole evoluutiota.

        Koska evoluutio on oikeasti niin hyvin havainnoitu ja ymmärretty ilmiö, että sen kiistäminen näiden seikkojen pohjalta olisi mahdotonta, on hakattava mielummin olkinukkea. Määritellään siis evoluutio uudestaan joksikin muuksi ja sitten moititaan sitä siitä, ettei sitä jotain muuta tapahdu ja sitten teeskennellään, että näin evoluutiota ei tapahdu. Vaikka edelleen ihmettelen tuollaisen toiminnan motiiveja, niin siltä on ainakin alkanut vahvasti näyttää, että syvästi uskonnollisessa ajattelussa tuollainen kierous on tyypillistä ja mahdollisesti jonkinlainen edellytys.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koska evoluutio on oikeasti niin hyvin havainnoitu ja ymmärretty ilmiö, että sen kiistäminen näiden seikkojen pohjalta olisi mahdotonta, on hakattava mielummin olkinukkea. Määritellään siis evoluutio uudestaan joksikin muuksi ja sitten moititaan sitä siitä, ettei sitä jotain muuta tapahdu ja sitten teeskennellään, että näin evoluutiota ei tapahdu. Vaikka edelleen ihmettelen tuollaisen toiminnan motiiveja, niin siltä on ainakin alkanut vahvasti näyttää, että syvästi uskonnollisessa ajattelussa tuollainen kierous on tyypillistä ja mahdollisesti jonkinlainen edellytys.

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        En tiedä ENKÄ VÄLITÄ. Olin pari vuotta hiljaa ja poissa tältä typerältä palstalta ja sen idiotimaisista kretuista


      • Kilgore.Trout kirjoitti:

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        Ja poistelin pari typerää avaustani, ja jota itsekin häpesin


      • Anonyymi
        Raamattu_on_totuus kirjoitti:

        Ja poistelin pari typerää avaustani, ja jota itsekin häpesin

        Ei taida olla enää alkuperäinen palsta-ROT-ta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida olla enää alkuperäinen palsta-ROT-ta.

        Alkuperäinen pakeni jo aikoja sitten, ja tehtailee kohta uusia lapsellisia valheita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei taida olla enää alkuperäinen palsta-ROT-ta.

        Kun ROT oli hiljaa vuodenpäivät, ja poisteli avauksiaan, meni usko koko tyypistä.
        Aiemminko käytti bible.tms. nimimerkkiä

        vaihtaa nikkiäkin kuin sukkia _


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        -Geneettinen sulautuminen on rapautumista. Kerran menetettyjä kromosomeja ei saada koskaan takaisin. Ympäristötekijöiden muututtua menetetään mukautumiskyky, joka johtaa sukupuuttoon.

        Sirppisoluanemia tuo edun malariaavastaan mutta johtaa sikiön menetykseen molemmilta sukupuolilta saatuna.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirppisoluanemia


      • Anonyymi kirjoitti:

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        -Geneettinen sulautuminen on rapautumista. Kerran menetettyjä kromosomeja ei saada koskaan takaisin. Ympäristötekijöiden muututtua menetetään mukautumiskyky, joka johtaa sukupuuttoon.

        Sirppisoluanemia tuo edun malariaavastaan mutta johtaa sikiön menetykseen molemmilta sukupuolilta saatuna.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirppisoluanemia

        Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen.

        "Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen."

        Nopea geneettinen hajoaminen on tieteellinen tosiasia. Hyvä esimerkki on Canidae-suku. Mitä enemmän sopeutumista ja variaatiota, sitä enemmän organismit kokevat geneettistä hajoamista. Punaisella ketulla on 1 500 proteiinia koodaavaa geeniä vähemmän kuin lepakon korvalla tai koiralla. Punaisen ketun elinaika on vain 2–4 vuotta luonnossa. Se on herkkä useille sairauksille. Nisäkkäiden kromosomien vähentyminen liittyy viallisiin ja kadonneisiin geeneihin.

        Lepakorvaketun kettu 72-kromosomien elinikä 13-15 vuotta
        Grey Fox 66 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Fennec Fox 64 -kromosomien elinikä on 8-10 vuotta
        Bengal Fox 60 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Kit Fox 50 -kromosomien elinikä 5,5 vuotta
        Tiibetin hiekkaketun 36 kromosomin elinikä 6-10 vuotta
        Red Fox 34 -kromosomien elinikä 2-4 vuotta


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen."

        Nopea geneettinen hajoaminen on tieteellinen tosiasia. Hyvä esimerkki on Canidae-suku. Mitä enemmän sopeutumista ja variaatiota, sitä enemmän organismit kokevat geneettistä hajoamista. Punaisella ketulla on 1 500 proteiinia koodaavaa geeniä vähemmän kuin lepakon korvalla tai koiralla. Punaisen ketun elinaika on vain 2–4 vuotta luonnossa. Se on herkkä useille sairauksille. Nisäkkäiden kromosomien vähentyminen liittyy viallisiin ja kadonneisiin geeneihin.

        Lepakorvaketun kettu 72-kromosomien elinikä 13-15 vuotta
        Grey Fox 66 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Fennec Fox 64 -kromosomien elinikä on 8-10 vuotta
        Bengal Fox 60 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Kit Fox 50 -kromosomien elinikä 5,5 vuotta
        Tiibetin hiekkaketun 36 kromosomin elinikä 6-10 vuotta
        Red Fox 34 -kromosomien elinikä 2-4 vuotta

        Voi voi Rottis.
        Oppilaasi häpeevät sua!
        Kaikki häpee sua!
        Ryhdistäydy.Ota itseäsi niskasta,mies!(?)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koska evoluutio on oikeasti niin hyvin havainnoitu ja ymmärretty ilmiö, että sen kiistäminen näiden seikkojen pohjalta olisi mahdotonta, on hakattava mielummin olkinukkea. Määritellään siis evoluutio uudestaan joksikin muuksi ja sitten moititaan sitä siitä, ettei sitä jotain muuta tapahdu ja sitten teeskennellään, että näin evoluutiota ei tapahdu. Vaikka edelleen ihmettelen tuollaisen toiminnan motiiveja, niin siltä on ainakin alkanut vahvasti näyttää, että syvästi uskonnollisessa ajattelussa tuollainen kierous on tyypillistä ja mahdollisesti jonkinlainen edellytys.

        Koska evoluutio on oikeasti niin hyvin havainnoitu ja ymmärretty ilmiö, että sen kiistäminen näiden seikkojen pohjalta olisi mahdotonta, on hakattava mielummin olkinukkea. Määritellään siis evoluutio uudestaan joksikin muuksi ja sitten moititaan sitä siitä, ettei sitä jotain muuta tapahdu ja sitten teeskennellään, että näin evoluutiota ei tapahdu. Vaikka edelleen ihmettelen tuollaisen toiminnan motiiveja, niin siltä on ainakin alkanut vahvasti näyttää, että syvästi uskonnollisessa ajattelussa tuollainen kierous on tyypillistä ja mahdollisesti jonkinlainen edellytys.
        Mikä olikaan havainnoitu. Oletettavasti, luultavasti, mahdollisesti. Onko tämä mielestäsi tiedettä. Evoluutiolla ei ole ainuttakaan informaatiota lisäävää tapahtumaa jossa informaatio olisi lisääntynyt yhdessäkään eliössä. Eliömaailma rapautuu mutatoitumisen kautta.

        Evoluutio kertomuksen hyvä ymmärtäminen ei tarkoita kertomuksen olevan totta. Evoluutio on hyvin ymmärrettyä alkemiaa. Noituutta vailla vertaa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen."

        Nopea geneettinen hajoaminen on tieteellinen tosiasia. Hyvä esimerkki on Canidae-suku. Mitä enemmän sopeutumista ja variaatiota, sitä enemmän organismit kokevat geneettistä hajoamista. Punaisella ketulla on 1 500 proteiinia koodaavaa geeniä vähemmän kuin lepakon korvalla tai koiralla. Punaisen ketun elinaika on vain 2–4 vuotta luonnossa. Se on herkkä useille sairauksille. Nisäkkäiden kromosomien vähentyminen liittyy viallisiin ja kadonneisiin geeneihin.

        Lepakorvaketun kettu 72-kromosomien elinikä 13-15 vuotta
        Grey Fox 66 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Fennec Fox 64 -kromosomien elinikä on 8-10 vuotta
        Bengal Fox 60 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Kit Fox 50 -kromosomien elinikä 5,5 vuotta
        Tiibetin hiekkaketun 36 kromosomin elinikä 6-10 vuotta
        Red Fox 34 -kromosomien elinikä 2-4 vuotta

        Koiraeläimiltä ei ole KADONNUT kromosomeja. Yritä ottaa selvää asioista joista intät.


      • Anonyymi
        Kilgore.Trout kirjoitti:

        Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen.

        Sivullisten valaistukseksi: Punaketulla on vähemmän kromosomeja kuin sudella, mutta kromosomiluku ei millään tavoin ilmaise eliön "kehittyneisyyttä". Sipulilla on enemmän kromosomeja kuin ihmisellä. Onko ihminen siis rappeutuneempi kuin sipuli?

        Rottistieteen mukaan on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        RoT:han on määritellyt että esimerkiksi koiraeläimistä rappeutunein on punakettu, jonka rappeutuminen näkyy mm. siinä, että se on luontaisesti levinnyt Lapin tuntureilta, Afrikkaan Niilin rannoille ja Skotlannin nummilta Alaskan kautta Pohjois-Meksikoon. Joku muu voisi ajatella, että se on osoittautunut olevansa äärimmäisen sopeutumiskykyinen, mutta RoT tietää paremmin, että se ei ole sopeutunut vaan (ilmeisen monipuolisesti?) rappeutunut.

        -Geneettinen sulautuminen on rapautumista. Kerran menetettyjä kromosomeja ei saada koskaan takaisin. Ympäristötekijöiden muututtua menetetään mukautumiskyky, joka johtaa sukupuuttoon.

        Sirppisoluanemia tuo edun malariaavastaan mutta johtaa sikiön menetykseen molemmilta sukupuolilta saatuna.
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Sirppisoluanemia

        Opettele merkitsemään lainauksesi paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mikään koiraeläin tuskin on menettänyt kromosomeja. Jos sellainen mutaatio tapahtuu, niin eläin tuskin syntyy elävänä.

        Mromosomifuusio on asia erikseen. Siinä kromosomien määrä vähenee kun kaksi kromosomia liittyy yhteen."

        Nopea geneettinen hajoaminen on tieteellinen tosiasia. Hyvä esimerkki on Canidae-suku. Mitä enemmän sopeutumista ja variaatiota, sitä enemmän organismit kokevat geneettistä hajoamista. Punaisella ketulla on 1 500 proteiinia koodaavaa geeniä vähemmän kuin lepakon korvalla tai koiralla. Punaisen ketun elinaika on vain 2–4 vuotta luonnossa. Se on herkkä useille sairauksille. Nisäkkäiden kromosomien vähentyminen liittyy viallisiin ja kadonneisiin geeneihin.

        Lepakorvaketun kettu 72-kromosomien elinikä 13-15 vuotta
        Grey Fox 66 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Fennec Fox 64 -kromosomien elinikä on 8-10 vuotta
        Bengal Fox 60 -kromosomien elinikä 6-8 vuotta
        Kit Fox 50 -kromosomien elinikä 5,5 vuotta
        Tiibetin hiekkaketun 36 kromosomin elinikä 6-10 vuotta
        Red Fox 34 -kromosomien elinikä 2-4 vuotta

        Kas, vanha tuttu "lepakorvaketun kettu" pitkästä aikaa.

        Jos vähänkin ymmärtää biologiaa, ymmärtää myös sen, että noiden kettulajien elinikäerot riippuvat niiden elinympäristöstä eikä niillä ole mitään, siis ei mitään tekemistä kromosomiluvun kanssa. Jos "lepakorvaketun kettu" vietäisiin lontoolaisen citypunaketun elinympäristöön, sen elinikä ei olisi sitäkään vähää kuin lontoolaisella citypunaketulla.

        Kaikkien kettulajien maksimaalinen elinikä ihanteellisissa oloissa on 15 vuoden luokkaa niiden ruokavaliosta ja kromosomiluvusta riippumatta. Rottiksen "korrelaatio" on samaa luokkaa kuin hukkumiskuolemien riippuvuus lämpötilasta - mitä kylmempää ulkona on, sitä vähemmän sattuu hukkumiskuolemia.

        Olisi varmaan Rottikselta liikaa vaadittu, että hän ottaisi selville noiden kettulajien tieteelliset ja vakiintuneet suomalaiset nimet. Sinun häpeäksesi luettakoon, että olet iellyt tuon Rottiksen listan karvoineen nahkoineen ilmeisesti huomaamatta tuon "lepakorvaketun ketun" kielellistä järjettömyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sivullisten valaistukseksi: Punaketulla on vähemmän kromosomeja kuin sudella, mutta kromosomiluku ei millään tavoin ilmaise eliön "kehittyneisyyttä". Sipulilla on enemmän kromosomeja kuin ihmisellä. Onko ihminen siis rappeutuneempi kuin sipuli?

        Rottistieteen mukaan on.

        Ja ihmisellä on vähemmän kromosomeja kuin simpanssilla, koska ihmisen kehityslinjassa kaksi kromosomia on fuusioitunut. Yleensä kromosomien päissä on nippu telomeerjejä ja keskellä on sentromeeri, josta kromosomit liittyvät pariksi. Ihmisen toisessa (suurimmassa) kromosomissa on keskellä nippu telomeerejä ja kromosomissa on myös ainoana kromosomina toinen sentromeri, joka on tosin inaktiivinen. Kun ihmisen kakkoskromosomin katkaisee telomeerinipun kohdalta, niin näille kromosomeille löytyy - ei niin yllättäin - vastineet simpanssin perimästä.

        Jos kromosomifuusiot on "rappeutumista", kuten RoT esittää, niin ihminen on rappeutunut simpanssi.

        PS. Epäilen (mutta en tiedä) että sipulilla on myös enemmän geenejä kuin ihmisellä. Useilla kasveilla nimittäin on enemmän geenejä kuin eläimillä. Sen tiedän, että viiniköynnöksellä on enemmän geenejä kuin ihmisellä.


      • Anonyymi

        Koronavirus muuttuu mutaatioiden kautta. Se on evoluutiota.

        https://www.duodecim.fi/2021/01/17/muuntuva-koronavirus-sattumaa-ja-luonnollista-valintaa/

        -Evoluutio on ihmeellistä. Havaittavissa vain edelleen rappeutumista mutatoitumisen kautta. Vaiettu totuus evoluutiosta on, mutaatioiden kertyminen kemiallisten lakien mukaisesti kuten on käynyt H1N1 virukselle.

        Figure 7

        Relative synonymous codon usage in the direct 1918 human H1N1 lineage for the four alanine codons,after adjusting the “frozen”portion of the lineage (1976–2009)by 21 years. Note that the two decreasing in frequency over time are exactly matched by the two increasing over time (i.e., non-synonymous changes are having a negligible effect). Also, three of these lines (GCA, GCC, and GCG) indicate these codons are drifting even farther away from the human average.

        A new look at an old virus: patterns of mutation accumulation in the human H1N1 influenza virus since 1918
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507676/


      • Anonyymi kirjoitti:

        Koronavirus muuttuu mutaatioiden kautta. Se on evoluutiota.

        https://www.duodecim.fi/2021/01/17/muuntuva-koronavirus-sattumaa-ja-luonnollista-valintaa/

        -Evoluutio on ihmeellistä. Havaittavissa vain edelleen rappeutumista mutatoitumisen kautta. Vaiettu totuus evoluutiosta on, mutaatioiden kertyminen kemiallisten lakien mukaisesti kuten on käynyt H1N1 virukselle.

        Figure 7

        Relative synonymous codon usage in the direct 1918 human H1N1 lineage for the four alanine codons,after adjusting the “frozen”portion of the lineage (1976–2009)by 21 years. Note that the two decreasing in frequency over time are exactly matched by the two increasing over time (i.e., non-synonymous changes are having a negligible effect). Also, three of these lines (GCA, GCC, and GCG) indicate these codons are drifting even farther away from the human average.

        A new look at an old virus: patterns of mutation accumulation in the human H1N1 influenza virus since 1918
        https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3507676/

        ”Havaittavissa vain edelleen rappeutumista mutatoitumisen kautta.”

        Ei. Juurikin koronavirus on esimerkki siitä, miten virus on evoluution kautta mukautunut ihmiskuntaan kehittäen variantteja, jotka ovat entistä parempia. Uusi paremmin leviävä Delta-variantti on nykyisin vallitseva ja alkuperäistä varianttia ei enää juuri esiinny.

        Tämä ei ole mitään olemassa olevan geenistön ohjelmoitua variaatiota vaan tiedämme viruksen genomia tutkimalla, että sopeutuma on nimen omaan mutaatioiden kautta saavutettu.

        https://en.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2_Delta_variant


      • Anonyymi
        Järkisyitä kirjoitti:

        ”Havaittavissa vain edelleen rappeutumista mutatoitumisen kautta.”

        Ei. Juurikin koronavirus on esimerkki siitä, miten virus on evoluution kautta mukautunut ihmiskuntaan kehittäen variantteja, jotka ovat entistä parempia. Uusi paremmin leviävä Delta-variantti on nykyisin vallitseva ja alkuperäistä varianttia ei enää juuri esiinny.

        Tämä ei ole mitään olemassa olevan geenistön ohjelmoitua variaatiota vaan tiedämme viruksen genomia tutkimalla, että sopeutuma on nimen omaan mutaatioiden kautta saavutettu.

        https://en.wikipedia.org/wiki/SARS-CoV-2_Delta_variant

        Viruksen muuntuminen ei edes voisi olla variaatiota, mikä tarkoittaa, että kahdesta perimästä saadaan erilaisia kombinaatioita. Se vaatisi suvullista lisääntymistä. Virukset eivät ole edes elollisia.


    • "Rokotuskierroksia tulee vielä pari-kolme, kunnes huomataan, että heikentyneen koronaviruksen aiheuttama tartunta johtaa pitkäkestoisempaan immuniteettiin kuin rokotteet."

      Kas, rokotteita vastustava hihhuli. Jotenkin ei yllättänyt lainkaan että myös ROT, diletantti uskovainen luokanopettaja kuuluu samaan rokotteita vastustavien uskovaisten hihhulien joukkoon kuin Jukka Kärkkäinen ja koko vanhoillislestadiolainen sekopäälauma.

      Suomen (kuten monen muunkin maan) sairaaloissa (varsinkin teho-osastoilla) hoidetaan tällä hetkellä lähes yksinomaan omasta tahdostaan koronarokotteen ottamatta jättäneitä idiootteja. Useat heistä USKOVAISIA idiootteja.

      Nykytilanne näyttää surullisen selvästi mihin hihhulismi ja "Herran haltuun" -meininki pahimmillaan johtaa.

      Ei minulla ole mitään sitä vastaan että luonnonvalinta karsii uskonvaraiset idiootit populaatiosta pois. Mutta kun se tapahtuu niin että uskonvaraiset idiootit kuluttavat vain ja ainoastaan oman / lahkonsa typeryyden takia valtavasti yhteiskunnan varoja ja sairaaloiden resursseja (kyllä, heillä olisi parempaakin tekemistä kuin pitää teitä idiootteja hengissä), tuppaa hieman vituttamaan.

      Jumalaa ei ole, ja jokainen koronaan kuollut uskovainen pölvästi on Jumalan olemattomuudesta oiva todiste.

      Vai onko Tomi niin, että te kristinuskoiset hihhulit olette "geneettisesti rappeutuneempia" kuin me rokotetut ateistit, ja teitä kuolee siksi koronaan esim. Yhdysvalloissa kuin kärpäsiä? Vai eikö Jumalaa vain napostele pelastaa teitä? Vai haluaa se sadistinen narsisti teidät orjikseen nopeutetulla aikataululla?

      • Eipäs vääristellä asioita. En ole rokotevastainen. Olen jo saanut kaksi Moderna-annosta. Kylmä tosiasia vaan on se, että rokote ei havainnoista päätellen anna niin pitkäkestoista suojaa kuin mitä tartunnan saaminen antaa.

        Voinet korjata kommenttisi väittämät tältä osin?


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Eipäs vääristellä asioita. En ole rokotevastainen. Olen jo saanut kaksi Moderna-annosta. Kylmä tosiasia vaan on se, että rokote ei havainnoista päätellen anna niin pitkäkestoista suojaa kuin mitä tartunnan saaminen antaa.

        Voinet korjata kommenttisi väittämät tältä osin?

        Taitaa olla tyhjä väite:

        "Kylmä tosiasia vaan on se, että rokote ei havainnoista päätellen anna niin pitkäkestoista suojaa kuin mitä tartunnan saaminen antaa."

        Vai esitätkö sille havaintoihin perustuvat todisteet?


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Eipäs vääristellä asioita. En ole rokotevastainen. Olen jo saanut kaksi Moderna-annosta. Kylmä tosiasia vaan on se, että rokote ei havainnoista päätellen anna niin pitkäkestoista suojaa kuin mitä tartunnan saaminen antaa.

        Voinet korjata kommenttisi väittämät tältä osin?

        Mistä "havainnoista" päätellen?

        Jos olisit sinne päinkään oikeassa, rokottamattomat eivät täyttäisi sairaaloiden vuode- ja teho-osastoja, koska heillä olisi immuniteetti koronan eri variantteja vastaan. Todellisuus on taas kerran eri mieltä kanssasi, Tomi.

        Mielenkiintoista että rokotteiden kohdalla luotat tieteeseen, mutta kun se sama tiede kertoo evoluutiosta tai maan vanhasta iästä, valitset olla luottamatta. Koska Jeesus Kristus, sokea usko ja älyllisesti epärehellinen denialismi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa olla tyhjä väite:

        "Kylmä tosiasia vaan on se, että rokote ei havainnoista päätellen anna niin pitkäkestoista suojaa kuin mitä tartunnan saaminen antaa."

        Vai esitätkö sille havaintoihin perustuvat todisteet?

        >> Taitaa olla tyhjä väite

        En menisi suoralta kädeltä kieltämään sairastamisen antaman suojan parmmuutta, vaikka kuulosti rokotevastaisuuden lietsonnalta. Ihmettelen silti, miksi sitä on mainostettava. Pitäiskö sairastaa tauti, jotta ei saisi tautia!


      • bg-ope kirjoitti:

        Mistä "havainnoista" päätellen?

        Jos olisit sinne päinkään oikeassa, rokottamattomat eivät täyttäisi sairaaloiden vuode- ja teho-osastoja, koska heillä olisi immuniteetti koronan eri variantteja vastaan. Todellisuus on taas kerran eri mieltä kanssasi, Tomi.

        Mielenkiintoista että rokotteiden kohdalla luotat tieteeseen, mutta kun se sama tiede kertoo evoluutiosta tai maan vanhasta iästä, valitset olla luottamatta. Koska Jeesus Kristus, sokea usko ja älyllisesti epärehellinen denialismi.

        Se tiede, jonka perusteella koronarokotteet on kehitetty, ei ole missään tekemisissä evoluutioteorian kanssa, koska evoluutioteoria ei perustu koviin tieteisiin. Evoluutioteoria on tiedehömppää parhaimmillaan ja kuuluu samaan sarjaan kuin teoria litteästä maasta. Minä luotan havainnoituun tieteeseen, eli vakavasti otettavaan tieteeseen. Ja se puolestaan todistaa, ettei evoluutiota tapahdu. On klassinen virhe sekoittaa keskenään muutos ja evoluutio.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Se tiede, jonka perusteella koronarokotteet on kehitetty, ei ole missään tekemisissä evoluutioteorian kanssa, koska evoluutioteoria ei perustu koviin tieteisiin. Evoluutioteoria on tiedehömppää parhaimmillaan ja kuuluu samaan sarjaan kuin teoria litteästä maasta. Minä luotan havainnoituun tieteeseen, eli vakavasti otettavaan tieteeseen. Ja se puolestaan todistaa, ettei evoluutiota tapahdu. On klassinen virhe sekoittaa keskenään muutos ja evoluutio.

        Miljoonannen kerran ääriuskonnolliset valehtelijat eivät määrittele sitä mitä on tiede tai miten sitä tehdään.

        Mitäpä jos vain keskittyisit nuolemaan taivaallisen Kimisi hanuria, ja jättäisit tieteen ja edistyksen niille jotka siitä jotain ymmärtävät.


      • Anonyymi
        RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Se tiede, jonka perusteella koronarokotteet on kehitetty, ei ole missään tekemisissä evoluutioteorian kanssa, koska evoluutioteoria ei perustu koviin tieteisiin. Evoluutioteoria on tiedehömppää parhaimmillaan ja kuuluu samaan sarjaan kuin teoria litteästä maasta. Minä luotan havainnoituun tieteeseen, eli vakavasti otettavaan tieteeseen. Ja se puolestaan todistaa, ettei evoluutiota tapahdu. On klassinen virhe sekoittaa keskenään muutos ja evoluutio.

        >> Minä luotan havainnoituun tieteeseen, eli vakavasti otettavaan tieteeseen.

        14 Jos joku teistä sairastaa, kutsukoon tykönsä seurakunnan vanhimmat, ja he rukoilkoot hänen edestään, voidellen häntä öljyllä Herran nimessä.
        15 Ja uskon rukous pelastaa sairaan, ja Herra antaa hänen nousta jälleen; ja jos hän on syntejä tehnyt, niin ne annetaan hänelle anteeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >> Taitaa olla tyhjä väite

        En menisi suoralta kädeltä kieltämään sairastamisen antaman suojan parmmuutta, vaikka kuulosti rokotevastaisuuden lietsonnalta. Ihmettelen silti, miksi sitä on mainostettava. Pitäiskö sairastaa tauti, jotta ei saisi tautia!

        Tämä ei oikeastaan ole tunnepohjainen mielipideasia:

        "En menisi suoralta kädeltä kieltämään sairastamisen antaman suojan parmmuutta,"..

        Pitää vain verrata rokotettujen ja kerran sairastuneiden (uudelleen)sairastumisen prosentteja. Kummatkin lienevät aika pieniä, ja muuttuvat vielä ajan mukana.

        Sairastumalla saadun suojan haittana on kerran sairastamisen melkoinen mahdollisuus (yli 5%) kuolla. Rokotuksessa tämä vaara on paljon pienempi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämä ei oikeastaan ole tunnepohjainen mielipideasia:

        "En menisi suoralta kädeltä kieltämään sairastamisen antaman suojan parmmuutta,"..

        Pitää vain verrata rokotettujen ja kerran sairastuneiden (uudelleen)sairastumisen prosentteja. Kummatkin lienevät aika pieniä, ja muuttuvat vielä ajan mukana.

        Sairastumalla saadun suojan haittana on kerran sairastamisen melkoinen mahdollisuus (yli 5%) kuolla. Rokotuksessa tämä vaara on paljon pienempi.

        Ei ole mielipideasia, eikä kannata kiistää ilman parempaa tietoa. Eihän asialla ole edes merkitystä, vaikka ero olisi suurikin. Ovathan rokottamattomien kaikki riskit monta kertaluokkaa suuremmat.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tämä ei oikeastaan ole tunnepohjainen mielipideasia:

        "En menisi suoralta kädeltä kieltämään sairastamisen antaman suojan parmmuutta,"..

        Pitää vain verrata rokotettujen ja kerran sairastuneiden (uudelleen)sairastumisen prosentteja. Kummatkin lienevät aika pieniä, ja muuttuvat vielä ajan mukana.

        Sairastumalla saadun suojan haittana on kerran sairastamisen melkoinen mahdollisuus (yli 5%) kuolla. Rokotuksessa tämä vaara on paljon pienempi.

        Plus että sairastumalla koronaan on kohtalaisen suuri riski saada pitkittyneen koronan vaivat koettavakseen.

        Puhumattakaan siitä kuinka paljon suuremmalla riskillä joutuu sairaalaan ja teholle, viemään sairaalapaikkoja muilta potilailta ja kuluttamaan yhteiskunnan varoja. Koronapotilaat sitovat kuusinkertaisen määrän resursseja normaaliin potilaaseen verrattuna, koska normaalipotilaita ei tarvitse hoitaa ns. "avaruusvarustus" päällä eristetyllä osastolla.


      • RaamattuOnTotuus kirjoitti:

        Se tiede, jonka perusteella koronarokotteet on kehitetty, ei ole missään tekemisissä evoluutioteorian kanssa, koska evoluutioteoria ei perustu koviin tieteisiin. Evoluutioteoria on tiedehömppää parhaimmillaan ja kuuluu samaan sarjaan kuin teoria litteästä maasta. Minä luotan havainnoituun tieteeseen, eli vakavasti otettavaan tieteeseen. Ja se puolestaan todistaa, ettei evoluutiota tapahdu. On klassinen virhe sekoittaa keskenään muutos ja evoluutio.

        Kuten sinulle jo tuossa joku asiasta kertoi, et ole siinä asemassa jossa voisit määritellä mikä on tiedettä ja mikä ei. Sinä et myöskään voi määritellä evoluutiota uusiksi. Silti sinä säälittävä diletantti ja valehtelija yrität sitä täällä uudelleen ja uudelleen, jotta saisit sovitettua absurdin uskontosi lapselliset höpötykset edes auttavasti samalle sivulle todellisuuden kanssa.

        Ei onnistu. Olet naurettava pelle.

        Biologinen evoluutio, eliöiden ajan myötä tapahtuva muutos on faktuaalinen, tieteellisin metodein helposti mitattavissa ja havaittavissa oleva luonnonilmiö. Evoluutioteoria pyrkii selittämään mahdollisimman tarkasti miten edellä mainittu luonnonilmiö, biologinen evoluutio tapahtuu. Se että sinä yrität valehdella että näin ei ole, tarkoittaa vain ja ainostaan että olet säälittävä valehtelija. Pelle, jolle nauravat kaikki.

        Kuinka monta avioliittoa ja lasta ajattelit vielä menettää tuolla maanisella paskanjauhamisella, valehtelulla ja jatkuvalla netissä roikkumisella? Toiminnalla, joka ei johda muuhun kuin siihen että sinut todetaan aina vain uudelleen todellisuuden kieltäväksi, valehtelevaksi pelleksi? Onko se ollut sen arvoista? Entäpä tyttäresi mielestä?

        Sinulla olisi varmaan elämässäsi tähdellisempääkin tekemistä kuin tuhlata se näille palstoille.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      153
      3182
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      92
      2158
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      319
      2123
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      126
      2020
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1799
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1455
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      101
      1251
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      28
      1240
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1130
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1009
    Aihe