En tiedä haluanko jatkaa vai erota

Anonyymi

Olen 25 vuotias mies ja ollut samanikäisen naisystäväni kanssa yhdessä sieltä lähtien kun olin 20v. Nyt asuttu yhdessäkin reilu vuosi. Parisuhteessa ei ole vikaa ja ollaan tultu aina hyvin juttuun. Eli voisi sanoa, että elän hyvässä suhteessa. Tästä hulimatta minulla on tunne, että olen jäänyt paitsi monesta asiasta, mitä ikäiseni ovat tehneet. Moni ikäiseni jätkä on tilanteessa, ettei ole ikinä ollut parisuhteessa eivätkä pidä kiirettäkään. Itse taas aloitin 20 vuotiaana ja olin tuolloin päättämässä armeijaa kun hänet tapasin. Olihan se totta, että halusin tyttöystävää ja ollin koko teini-iän tympääntynyt ja vihainen kun sellaista ei ollut eikä tytöt kiinnostuneet.

Nyt olen tajunnut, että mikään kiire ei olisi ollut. En vielä tajunnut tuossa iässä miten sinkkuudesta voi nauttia vanhempana. Olen ollut sinkku vain iässä jolloin asuin vanhemmillani pikkupaikkakunnalla ja rahattomana ilman kunnon mahdollisuuksia tehdä mitään. En siten, että olisi rahaa ja eläisin itsenäisesti ja vapaammin. Kun intti loppui ja olin alkanut suhteeseen niin muutinkin sopivasti opiskelemaan isommalle paikkakunnalle. Opiskeluaika sinkkuna olisi houkutellut, muttei tuoreesta suhteesta viitsinyt päästää irti ja tyydyin katsomaan mitä sinkkukaverit tekivät. Opiskelun jälkeen ja kun ikää on tullut niin tajunnut, että itsenäinen sinkkuelämä opiskellessa olisi ollut mukavaa ja en ole sitä nyt kokenut. En tiedä miksi pidin niin kiirettä suhteen löytämisessä, koska nyt olen tajunnut, ettei todellakaan olisi pitänyt kiirehtiä.

Nyt en tiedä oikein mitä haluaisin. Jos haluan jatkaa suhdetta niin en enää koe sinkkuaikoja mutta jos eroan niin pelkona on ettei se sitten olekkaan kohta kivaa ja en enää löydä hyvää kumppania tai alkaisin ikävöidä tätä suhdetta. Lisäksi nyt tässä viime aikoina naiseni on alkanut puhumaan naimisiin menosta ja lasten teosta koska olemme valmistuneet ja työelämässä. Nämä ovat itsellenikin olleet tärkeitä arvoja aina, mutta jos lapsia teemme niin sitten ainakaan paluuta entiseen ei enää ole eikä oikein avioliitonkaan jälkeen. Hän on vihainen ajoittain, että haluan vain lykätä enkä tiedä mitä mieltä olen asiasta.

Ongelma onkin siinä, etten yhtään tiedä mitä haluan enkä tiedä mikä olisi paras vaihtoehto. Erossa saisi sinkkuuden mutta epävarman tulevaisuuden. Suhteessa jatkamalla mahdollisuus on nyt kumppanuuteen ja lapsiinkin, mutta olisi hyväksyttävä, ettei ikinä saanut viettää sellaista elämää mitä monet ikäiseni sinkut ovat viettäneet. Toisaalta voisi olla onnellinen, että on ylipäätään löytänyt kumppanin jonka kanssa perhe perustaa. Tässä vaiheessa ero olisi kuitenkin vielä helppo verrattuna siihen kun oltaisi naimisissa ja lasten kanssa. Tiedän, etten voi vain odotuttaa ja venyttää päätöstä vuosia tässä elämäntilanteessa ja sekin olisi vain ajan tuhlausta. Tunnen itseni hyvin stressaantuneeksi enkä kykene valitsemaan mikä elämänsuunta on paras eikä mikään tunnu selvästi parhaalta vaihtoehdolta. Toivoisin tavallaan, että voisi palata ajassa taakse päin ja saisi uuden mahdollisuuden tehdä valinnat näillä tiedoilla. Kumpi olisi tärkeämpää pitää hyvä puoliso ja tehdä perhe vai erota ja saada vapaus mutta ottaa riski, ettei hyvää kumppania enää löydy. En tiedä mitä tehdä. Yhä naiseni on minulle rakas ja hänen jättämisensä olisi raskasta.

4

419

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kannattaa jättää, jos noin epäilyttää jo tuossa vaiheessa niin ei taida kovin pitkäikäistä liittoa tulla. Päästät naisen hakemaan itelleen kypsemmän tapauksen, ja pistät ite ranttaliksi. Kakkua ei voi syödä ja säästää, elämässä ei voi saada kaikkea.

    • Anonyymi

      Komppaan edellistä. Kannattaa erota nyt. Ei tuo liitto kuitenkaan kasassa noilla eväillä pysy.

    • Anonyymi

      Mielestäni sinun pitäisi arvostaa, että olet löytänyt hyvän puolison ja joka haluaa avioliiton ja lapsia kuten itsekin olet halunnut. Tuo, että haluat erota vain, koska vapaus kiinnostaa niin kertoo, että olet sitoutumiskammoinen etkä ole kunnolla aikuistunut. Jos eroaisit niin tarkoituksenasi ei varmaan olisi olla yksin lopun ikää. Jossain vaiheessa sinä alkaisit taas etsiä naista lapsia varten jos se oikeasti on sinulle tärkeää ja tässä tapauksessa ja jos avio ja lapset ovat sinunkin arvojasi niin kehotan pitämään suhteesta kiinni. Jos taas tiedät ettet oikeasti ikinä halua niin päästä hänet menemään, koska tuhlaat hänen aikaansa jo nyt. Et voi saada yhtäaikaa sekä sinkkuutta että parisuhdetta ja tämä totuus ei muuksi muutu. Pidä mielessä, ettei nykyään varsinkaan miehille ole itsestäänselvää löytää hyvää vaimoa. Harkitse tarkkaan ottaisitko eron vain että saisit kokea hetken sinkkuhuuman johon kuitenkin pian taas kyllästyisit.

    • Anonyymi

      Mitä mielestäsi olet menettänyt "sinkkuudestä".
      Kuulehan ystävä pieni, jos luulet että sinkkuus tarkoittaa kapakkailtoja, lentämistä kukasta kukkaan, niin et ole menettänyt yhtään mitään! Tai harrastuksia joihin et uskoisi nyt kykeneväsi. Sekin on väärä luulo.

      Olet onnen pekka kun olet saanut vierellesi luotettavan ja hyvän ystävän.

      Edustaako hän todella niitä arvoja joita sinä kunnioitat? Esim; uskollisuutta, rakastettavuutta, taloudellisuutta, eteenpäin menemisen halua, ahkeruutta, kykyä järjestää asioita, entä sitten kun saatte lapsia - kuka hoitaa, kuinka hän suhtautuu sinun omiin harrastuksiin - olisiko hän osana niissä osana? Käykää nuo asiat tarkasti lävitse ja aivan rauhassa.

      Tuo keskustelu avartaa tulevaisuuden näkymäänne ja poistaa paljon solmuja joista saattaisi kehittyä ongelmia myohemmin.

      Niin kauan kuin olete samalla aaltopituudella, yhteiseen liekkiin puhaltaminen kasvattaa teitä molempia samaan luottavaiseen suuntaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe